abonnement Unibet Coolblue
pi_39298318
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Ervaringen met "Roaccutane"
Ervaringen met Roaccutane, deel 2
Ervaringen met Roaccutane - deel 3
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 4 alweer
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 5 -
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Ervaringen met Roaccutane - Deel 7
Ervaringen met Roaccutane - Deel 8
Ervaringen met Roaccutane - Deel 9
Ervaringen met Roaccutane - Deel 10
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 11
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 12
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
Het Roaccutane topic - deel 14




[ Bericht 3% gewijzigd door octopussy op 27-06-2006 21:12:12 ]
  dinsdag 27 juni 2006 @ 21:29:02 #2
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39299196
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 19:51 schreef Pupil het volgende:
Ja hallo, jullie praten toch altijd over Roaccutane hoe moet ik dan weten of het de originele versie is of een namaak?!! Ik wist trouwens niet eens dat er verschillende soorten zijn!!!
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 20:56 schreef octopussy het volgende:
yep, ik heb het zelfs met mijn dermatoloog over roaccutane. Het is een beetje gemeengoed geworden denk ik, men weet over het algemeen wel welk medicijn je bedoeld.
Roche is de originele producent van isotretinoine. De "Ro" in Roaccutane staat voor Roche.

http://www.roche.com
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 27 juni 2006 @ 21:55:43 #3
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_39300349
Ik kreeg indertijd (5 jaar geleden ofzo) wel de originele. Ik heb er zelfs ergens nog een doosje van liggen.
pi_39305872
Ik had precies dezelfde vraag als jou Pupil. Ik ben zelf voor de zekerheid na zo'n 1,5 overgestapt van Isotretinoine naar Roche Roaccutane. Hierbij paste ik even het bericht wat ik een maand geleden in Roa deel 14 had geplaatst, wellicht geeft het je een antwoord.

_ _ _ _ _

Deze week was ik bij mijn derma, waar ik vertelde dat ik geen Roaccutane kreeg maar Isotretinoine. Hij vertelde dat hij eigenlijk wel Roa had voorgeschreven, maar dat apothekers vaak een goedkoper middel voorschrijven omdat dat door verzekeraars min of meer wordt verplicht. Alleen als er een (R) rechtsboven het woord Roaccutane wordt gezet, is de apotheker verplicht om dit merk ook daadwerkelijk voor te schrijven, en niet een middel met min of meer dezelfde werkzame stoffen. Bij de apotheker heb ik dit nagevraagd. Aanvankelijk had de mevrouw die mij hielp geen antwoord op mijn vraag, dus ik werd door de apotheekmanager in een bespreekkamer gevraagd. Hier vertelde hij me dat de producten in principe wel binnen een bepaalde foutmarge werden geproduceerd, maar toch niet hetzelfde waren als het origineel (qua vulstof, partikelgrootte, etc.). Hij vond dat dermatologen eigenlijk maar een beperkte kennis hebben op het gebied van medicatie, en vooral gekeken moest worden naar resultaat en daarnaast veiligheid. En daarin bleek weinig verschil te zitten, volgens hem. Dus was het niet een slecht idee om mensen een middel voor te schrijven wat meer dan de helft goedkoper is, en hetzelfde resultaat oplevert.

Ik heb via mijn universiteit de mogelijkheid om wat in wetenschappelijke artikeltjes te neuzen en ben eens gaan zoeken op dit onderwerp. Onderstaand abstract wil ik de nieuwsgierige ROA gebruiker niet onthouden:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uit:
Current Medical Research and Opinion
Volume 22, Issue 3, March 2006, Pages 603-615

Pharmaceutical quality of generic isotretinoin products, compared with Roaccutane

Taylor, P.W.a c , Keenan, M.H.J.b

a School of Pharmacy, University of London, London, United Kingdom
b Micron Research Limited, Ely, Cambridgeshire, United Kingdom
c School of Pharmacy, University of London, 29/39 Brunswick Square, London WC1N 1AX, United Kingdom


Abstract

Background: Isotretinoin is the drug of choice for the management of severe recalcitrant nodular acne. Several generic products are available. However, their pharmaceutical quality, in particular particle size distribution, which may affect safety and efficacy is unknown. Hence, prescribing of some generic products may be problematic. Objectives: To assess the pharmaceutical quality of 14 generic isotretinoin products compared with Roaccutane (F. Hoffmann-La Roche Ltd). Research design and methods: Tests were performed according to Roche standard procedures, European and US pharmacopoeia specifications. Tests included isotretinoin content, identity and amount of impurities and degradation products, effect of accelerated shelf-life studies on stability, particle size distribution and composition of non-active ingredients. Results: The 14 isotretinoin products differed by 30-fold in median particle size and showed variation in their non-active ingredients. The average isotretinoin content of Acnotin and Acne-Tretin fell outside the 95-105% Roche specifications. Following accelerated shelf-life tests, only four products retained isotretinoin content within Roche specifications, whilst Acne-Tretin (the only powder formulation) lost 72.5% isotretinoin content. Two generic products exceeded the ± 2% specification (Ph.Eur.) and a further three exceeded the ± 1% (USP) for tretinoin content, eight exceeded the 2.54% specification for total impurities and six contained ≥ 5 unknown impurities. Isotretinoin-5.6-epoxide content exceeded the 1.04% specification in five generic products. Conclusions: Thirteen generic products failed to match Roaccutane in one or more tests and 11 failed in three or more tests. It cannot be assumed that all generic isotretinoin products are as therapeutically effective or safe as Roaccutane. © 2006 Librapharm Limited.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Het lijkt er dus op dat Roaccutane van la Roche wel het meest betrouwbare product is. Toch moet je je bij dit soort onderzoeken altijd afvragen of Librapharm Limited wel compleet onafhankelijk is en op geen enkele manier banden heeft met la Roche.

_ _ _ _ _
pi_39311447
Ik gebruik de originele Roaccutane van Roche
Helaas pindakaas
pi_39312291
Ik gebruik Isotretinoïne.... Pukkels zijn weg.. Alleen ik kan met m'n handen niet van 'onderhuidse bobbeltjes' afblijven waardoor ik nu weer rode wondjes op m'n wang en kin heb... Terwijl ik, als ik er gewoon vanaf zou blijven, nu een egaal huidje zou hebben.

Nog één week!! Dan mag ik stoppen...
pi_39312953
Zitten hier ook mensen die een 2e kuur aan 't doen zijn of hebben gehad ?

Zo ja, wat zijn je ervaringen ermee, en waarom ben je 2e kuur gaan doen? Is 't nu wél weg? Ben benieuwd naar ullie verhalen OVerweeg zelf ook om een 2e kuur te doen na de zomervakantie (als ze zon weg is)
Haleloeja
  woensdag 28 juni 2006 @ 11:12:59 #8
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_39314349
Even een vraagje.
Ik slik nu Roaccutane, maar wil binnen een jaar wel aan kinderen beginnen Nu heb ik ergens gelezen dat je na een maand stoppen het gevaar weg is van misvormde kinderen.

Eigenlijk vind ik dit een beetje snel.. En ik ben ook heel erg bang dat bijvoorbeeld twee maanden niet genoeg is Hoe denken jullie hierover?
pi_39314615
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 11:12 schreef poohy het volgende:
Even een vraagje.
Ik slik nu Roaccutane, maar wil binnen een jaar wel aan kinderen beginnen Nu heb ik ergens gelezen dat je na een maand stoppen het gevaar weg is van misvormde kinderen.

Eigenlijk vind ik dit een beetje snel.. En ik ben ook heel erg bang dat bijvoorbeeld twee maanden niet genoeg is Hoe denken jullie hierover?
dit soort (serieuze) vragen toch met je huidarts moet overleggen. Zelf zou ik minstens een half jaar wachten met kids als je dit hebt gebruikt, maargoed, dat is mijn gevoel gewoon .
Haleloeja
  woensdag 28 juni 2006 @ 11:22:52 #10
129759 poohy
gelegenheidsfokster
pi_39314670
Inderdaad, dat zal ik maandag eens even doen. Maar ik ben bang dat hij het volgens de 'regeltjes' doet. Dus als het vaststaat dat het na een maand uit je lichaam is dat het volgens hem ook het geval is.

Gevoelsmatig wacht ik liever eerst ook een half jaar
pi_39314776
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 11:22 schreef poohy het volgende:
Inderdaad, dat zal ik maandag eens even doen. Maar ik ben bang dat hij het volgens de 'regeltjes' doet. Dus als het vaststaat dat het na een maand uit je lichaam is dat het volgens hem ook het geval is.

Gevoelsmatig wacht ik liever eerst ook een half jaar
idd, en ik zou in deze situatie tóch je gevoel volgen. Want stél dat je kind iets krijgt, wat dan een kleine kans is dat 't door ROA komt, zal je het jezelf nooit vergeven.... . Wacht je een half jaar of een jaar dan moet het goed zijn (volgens de regeltjes én volgens je gevoel) en kan je jezelf iig niet veel kwalijk nemen, mócht 't misgaan...
Haleloeja
pi_39314910
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 21:29 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Roche is de originele producent van isotretinoine. De "Ro" in Roaccutane staat voor Roche.

http://www.roche.com
Accutane is ook van Roche.
pi_39316782
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 11:12 schreef poohy het volgende:
Even een vraagje.
Ik slik nu Roaccutane, maar wil binnen een jaar wel aan kinderen beginnen Nu heb ik ergens gelezen dat je na een maand stoppen het gevaar weg is van misvormde kinderen.

Eigenlijk vind ik dit een beetje snel.. En ik ben ook heel erg bang dat bijvoorbeeld twee maanden niet genoeg is Hoe denken jullie hierover?
Sterker nog. Ik was een tijdje geleden bij de apotheek en daar raadde ze mij aan om een half jaar na de kuur pas te beginnen aan kinderen. Ik als man dus. Ikke van ????SLIK???? Zij zei dit om safe te spelen. Ze begon toen over Maurice de Hond. Deze heeft ook een kuur Roaccutane gehad en heeft een mismaakt kindje wat ondertussen overleden is gekregen. Echter na wat zoeken op internet blijkt dat het niet zeker is dat het hiervan kwam, maar toch!! Dus ben gewaarschuwd en neem liever ruim de tijd.
Helaas pindakaas
pi_39317466
ik zou denk ik ook een halfjaar wachten met zwanger worden. Hoewel ik het idee heb dat de roa waarschijnlijk binnen 2 weken al uit je bloed is. Meestal nemen ze voor dat soort dingen een hele ruime marge.
In mijn folder (die wel van Roche is!) staat:

-Na het beeindigen van de behandeling met Roaccutane moet u nog 1 maand doorgaan met het gebruik van 1 en bij voorkeur 2 verschillende, effectieve vormen van anticonceptie (geboorteregeling). Het kost immers wat tijd voordat alle Roaccutane uw lichaam heeft verlaten.

-Vijf weken nadat u bent gestopt met de Roaccutane behandeling, moet u een bezoek brengen aan uw arts voor een laatste zwangerschapstest. Nogmaals, het kost immers wat tijd voordat alle Roaccutane uw lichaam heeft verlaten.

bij Belangrijke informatie voor MANNELIJKE patienten staat:

Uit onderzoek is gebleken dat de behandeling met Roaccutane niet van invloed is op de aanmaak en de kwaliteit van sperma. U hoeft niet bang te zijn dat de behandeling met Roaccutane uw vermogen om gezonde kinderen te verwekken, zal aantasten.
pi_39322265
Pff heb me scheef gezocht naar dit topic zeg Kon deel 15 nergens vinden.

Maar goed, toch gelukt

Ik kom even binnenvallen om te zeggend at mijn huid, sinds ik gestopt ben met de ROA, echt met sprongen vooruit gaat. Te bizar gewoon, heb de hele periode dat ik 't spul gebruikte pukkels gehad en nu is m'n huid helemaal glad.

Wil dus ook tegen iedereen zeggen: HOU VOL!

Ik had de hoop al opgegeven maar ben nu ene half jaar verder en het is echt een wereld van verschil. Voel me ook veel minder duizelig nu ik ermee klaar ben, beter in mn vel, woeiiiii!
It's all about respect!
pi_39325064
@octopussy

In mijn bijsluiter staat (Roaccutane van Roche)

Er zijn geen aanwijzingen die er op wijzen dat de vruchtbaarheid van mannelijke patienten en het vermogen om kinderen te verwekken, beinvloed zou kunnen worden door het gebruik van Roaccutane.

Dit is toch net wat subtieler zoals jij het zegt --> Er zijn geen aanwijzingen voor, oftewel het zou best eens zo kunnen zijn, alleen nog niet aangetoond. Ook de apotheek begon er bij mij over van pas op. Dus ik neem het zekere voor het onzekere en zal geen kindjes maken het 1ste half jaar...wel oefenen natuurlijk...heel veel oefenen
Helaas pindakaas
pi_39326722
wel raar dat ze dat in de bijsluiter dan anders neerzetten. Mijn informatiebrochure is geloof ik in 2004 gemaakt, misschien dat de bijsluiter niet meer is veranderd daarna?

Eigenlijk zouden we het even moeten vragen aan Roche..
  woensdag 28 juni 2006 @ 17:13:36 #18
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_39326936
Ik slik nu bijna 6 maanden ROA en de laatste paar maanden heb ik de dag na het scheren last van allerlei kleine witte puistjes, vooral rondom mijn mond. Een dag daarna zijn ze meestal wel weer redelijk weggetrokken, maar door dit hele gedoe scheer ik me nog maar 1x per week en zo'n onverzorgde baard is ook weer geen gezicht. Mijn vraag is: hebben anderen hier ook last van en is dit eventueel te voorkomen?
pi_39329065
Hey Roa gebruikers!!!

Dit is mijn 2e dag dat ik Roaccutane gebruik. Ben gisteren dus nog even 20 min onder de zonnebank geweest waar net nieuwe lampen inzaten. Na de tijd heb ik mijn eerste portie (40MG) genomen. Ben nu dus al aardig bruin (anders krijg je van het gezeik van "waarom ben je zo wit" geen zin in en met een zonnebankje gaat het sneller) Nu zat ik net in de zon en bedacht me om morgen nog een keer 20 minuten onder de zonnebank te gaan en daarna niet meer omdat waarschijnlijk niet kan met Roa. Zou dit nog een keer kunnen of niet? Ben net uit de zon en mijn huid is wel roder dan normaal (kan me dit ook inbeelden natuurlijk) zou het verstandig zijn om nog een keer 20 minuten er onder tegaan?! Want onder een zonnebank voel je niet zo snel dat je verbrand. Ben nog nooit onder een zonnebank geweest en dit is dus een beetje "noodzaak". Heb wel een een makkelijke huid en ben snel bruin. Ik weet namelijk niet hoesnel de Roa hier effect op heeft?
pi_39331734
Hej jongens,

ik heb met spoed een vraag!!

Ik ga dit weekend naar Rock Werchter! Heel veel zin in, en het wordt prachtig weer! De factor 50 gaat mee.

Ik ga 4 dagen/5 nachten. Nu had ik bedacht dat ik dan wel 2 avonden kan drinken (de rest sleept pakken sangria en flessen wodka/lime mee... )

Maar ik belde zonet mijn vader, en die zei dat ik beter iedere avond 3 glazen kan drinken, in plaats van 2 avonden meer dan dat....
Ik drink zelf liever iedere avond een beetje, dan 2 avonden niets... Maar wat is nu beter/slechter...?

Iedere avond een glas of 3?
Of 2 avonden wat meer en de andere dagen niets?

Ik wil geen levercirrose!! Maar wel een leuke tijd hebben!!

Oh ja ik weet dat het zwak is om te drinken als je t beter niet kan doen... maar feit is gewoon dat het nét iets gezelliger is met wat wijn op...
  woensdag 28 juni 2006 @ 20:28:22 #21
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_39331956
Het is veel beter om een week lang elke dag 2 biertjes te drinken, dan dat je op 1 dag gelijk 14 biertjes wegzuipt.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_39332209
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 20:21 schreef Laura 2000 het volgende:
Hej jongens,

ik heb met spoed een vraag!!

Ik ga dit weekend naar Rock Werchter! Heel veel zin in, en het wordt prachtig weer! De factor 50 gaat mee.

Ik ga 4 dagen/5 nachten. Nu had ik bedacht dat ik dan wel 2 avonden kan drinken (de rest sleept pakken sangria en flessen wodka/lime mee... )

Maar ik belde zonet mijn vader, en die zei dat ik beter iedere avond 3 glazen kan drinken, in plaats van 2 avonden meer dan dat....
Ik drink zelf liever iedere avond een beetje, dan 2 avonden niets... Maar wat is nu beter/slechter...?

Iedere avond een glas of 3?
Of 2 avonden wat meer en de andere dagen niets?

Ik wil geen levercirrose!! Maar wel een leuke tijd hebben!!

Oh ja ik weet dat het zwak is om te drinken als je t beter niet kan doen... maar feit is gewoon dat het nét iets gezelliger is met wat wijn op...
Drinken mag in principe gewoon hoor. En van 3-4 glaasjes wijn of glazen bier (2 avonden lang) krijg je heus geen levercirrose o.i.d Tuurlijk, je moet opassen omdat je lever al 'druk bezet' is met het verwerken v/h medicijn.

Verder denk ik dat het idd beter is om iedere avond een glas of 3-4 te drinken dan ineens 10. Want bij die 10 wordt je lever ineens heel erg belast..... ipv datie elke dag maar ' iets' belast wordt! Ik zou dus kiezen voor de optie, wat meer dagen wat minder
Haleloeja
pi_39345458
quote:
Op woensdag 28 juni 2006 20:21 schreef Laura 2000 het volgende:
Hej jongens,

ik heb met spoed een vraag!!

Ik ga dit weekend naar Rock Werchter! Heel veel zin in, en het wordt prachtig weer! De factor 50 gaat mee.

Ik ga 4 dagen/5 nachten. Nu had ik bedacht dat ik dan wel 2 avonden kan drinken (de rest sleept pakken sangria en flessen wodka/lime mee... )

Maar ik belde zonet mijn vader, en die zei dat ik beter iedere avond 3 glazen kan drinken, in plaats van 2 avonden meer dan dat....
Ik drink zelf liever iedere avond een beetje, dan 2 avonden niets... Maar wat is nu beter/slechter...?

Iedere avond een glas of 3?
Of 2 avonden wat meer en de andere dagen niets?

Ik wil geen levercirrose!! Maar wel een leuke tijd hebben!!

Oh ja ik weet dat het zwak is om te drinken als je t beter niet kan doen... maar feit is gewoon dat het nét iets gezelliger is met wat wijn op...
Hoi Laura,

Ik zou ZEKER naar de wijze raad van je vader luisteren . 3 alcoholische consumpties is geen probleem, maar inderdaad een grote hoeveelheid in 1 keer is een stuk minder gezond (overigens heb je volgens mij sowieso niet zomaar zo'n cirrose te pakken).

Veel plezier, was ook wel graag naar Werchter gegaan! Peppers!!!
pi_39418441
Geniet van deze mooie HETE dagen en pas op met je velletje!!
pi_39419653
Hey,

Ben nu vanaf dinsdag bezig maar voel nog niks.. Kan ik dan morgen wel gewoon naar het strand gaan met een factor 20 ofzo? Of moet ik al 50++ smeren??
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')