Al waren het verrotte haringen die drie dagen in de goot hebben gelegen voor de lokale albert heijn... dat zal je kat een bal wezenquote:Op zaterdag 17 juni 2006 14:19 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Net 3 stuks gehaald bij de visboer.
En de haring van dit jaar is ook met glans goedgekeurd door de kat.
Dan ken jij mijn kat niet... Die laat eerder duidelijk merken dat iets niet meer vers is dan ik het zelf kan ruiken of proeven.quote:Op zondag 18 juni 2006 21:49 schreef AlohaXa het volgende:
[..]
Al waren het verrotte haringen die drie dagen in de goot hebben gelegen voor de lokale albert heijn... dat zal je kat een bal wezen
Het ligt aan de supermarkt. De Konmar hier heeft een zeer fatsoenlijke visafdeling. Vers, heldere volle ogen. (En dan heb ik het over de vis, niet over het personeel)quote:Op zondag 18 juni 2006 20:04 schreef Frappelsien het volgende:
Ik zag ze gister liggen bij AH in eindhoven een stukje van het station af...
Allemaal 25% korting![]()
Zal nooit mijn vis kopen bij een supermarkt... Yuk!
Die gorgonzola? Inderdaad, die is zeer goed.quote:Op zondag 18 juni 2006 22:02 schreef Oksel het volgende:
En over kaas: De blauwschimmel van de Lidl voor 1,79 ofzo is érg lekker..
Nope, veel van de goudse kaas van de supermarkten komt uit ierland, heb recent een kleine introductie kaashandel gehad van een bevriende kaasboer.quote:Op donderdag 15 juni 2006 00:48 schreef Pilootje het volgende:
Weet je wat vreemd is ?
Dat de kaas van de appie uit de zelgde fabriek komt als die van de kaasboer.
Ook dat is niet waar, veel groenteboeren kopen direct bij de telers in. Andere kopen op veilingen maar dan ligt het dezelfde dag in de zaak, en door de kortere lijnen en simpele distributie is het spul verser.quote:De groenten bij de appie heijn komt van de zelfde veiling als waar de groentenboer op de hoek zijn groenten vandaan heeft.
Ik denk dat jij je eens moet verdiepen in de handel en de kwaliteitquote:Ohnee elke groentenboer rijd iedere ochtend stad en land af om bij 40 boeren verschillende groenten te halen.
*zucht* deze discussie hebben we toch al lang gehad ?
Ook hiervoor geld dat je kwaliteitverschillen hebt, en een haring oxideert heel snel, daarom moet je een haring daar eten waar ie voor je neus wordt schoongemaakt. Haring die van te voren is schoongemaakt en dan een tijdje ligt tijdens vervoer of in de winkel smaakt letterlijk ranzig in de betekenis van het woord.quote:Bovendien zijn er geen haringen die uit nederand komen. Ze zwemmen in de nederlandse noordzee niet met zulke getalen dat er goed op gevist kan worden. Bijna alles komt uit het hoge noorden.
Maatjesharing, hollandse nieuwe zijn allemaal namen die de nederlanders aan hebben gegeven. Deze zijn de enige of een van de weinige landen die de haring rauw eten.
Korting, omdat die dag de uiterste houdbaarheidsdatum zou verlopen zeker?quote:Op zondag 18 juni 2006 20:04 schreef Frappelsien het volgende:
Ik zag ze gister liggen bij AH in eindhoven een stukje van het station af...
Allemaal 25% korting![]()
Zal nooit mijn vis kopen bij een supermarkt... Yuk!
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:29 schreef mirugai het volgende:
ik heb net tijdens m'n lunchpauze een haring gehaald bij een viswinkel: de vis zag er mooi glanzend uit, had een mooie kleur, rook goed en was netjes schoongemaakt/gefileerd. De winkel zelf was schoon en de haringen werden bewaard in een kleine aparte afgesloten koeling. Deze haring smaakte prima.
Daarna nog iets gehaald bij de Appie en zag daar voorverpakte haring liggen in de koeling: donkere kleur en droog/geen glans...
Tsja, wellicht overbodig te zeggen, maar de ene haring is de andere niet...
De meeste goudse kaas kom bij Campina vandaan, bij mijn weten is dan het land van herkomst Nederland of Duitsland. Maar ik kan me vergissen. Voor de rest kan ik het alleen maar met je eens zijn.quote:Op woensdag 21 juni 2006 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, veel van de goudse kaas van de supermarkten komt uit ierland, heb recent een kleine introductie kaashandel gehad van een bevriende kaasboer.
ja, dat was het enige minpunt, dat de vis al was schoongemaakt. Ik heb wel de indruk dat het net was gedaan (waarschijnlijk om de lunchdrukte te kunnen verwerken). De koeling had trouwens de grootte van een 1/2 GN 15 cm diepe bak en was max. halfvol en het visje kwam van bovenop het stapeltje, dus uitgaande van Last In First Out zal het de meest recent schoongemaakte haring zijn geweest. Maar je hebt helemaal gelijk; eigenlijk had ie voor m'n neus klaargemaakt moeten worden.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?
Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?
Klopt, dan zit je echt niet meer voor je plezier te eten. Dan heb ik liever dat ze een paar minuten geleden zijn schoongemaakt, maar dan wel goed.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:52 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.
Tja, je kan ook zelf schoonmaken, maar waar het bij voor je neus schoonmaken om gaat is dat de tijd tussen schoonmaken en eten minimaal is. Haring is heel gevoelig voor zuurstof en gaat ranzig smaken als ie een tijdje ligt.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:52 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.
Dat ligt aan het weer en de zeewater temperatuur.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:37 schreef Jarno het volgende:
Wanneer zijn de haringen ook alweer op hun best qua smaak en vetgehalte?
Nee, dat was ook te proeven. Maar mijn moeder wilde gisteren haring halen terwijl ik helemaal geen zin in eten had.quote:Op woensdag 21 juni 2006 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Daarom klinkt je opmerking dat je haring haalt en die tot morgen in de koelkast legt niet echt als muziek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |