Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:32 |
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic ![]() ![]() Wat doe jij erin en erop? Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere ![]() ![]() ![]() ![]() Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen ![]() | |
mgerben | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:37 |
In kerrie gebakken kipfilé, in stukjes gesneden gedroogde abrikozen en rozijnen; en natuurlijk ijsbergsla pasta en pompoen- of pijnboompitten naar smaak. | |
kruimel_20 | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38 |
pasta salade ![]() Ik maak altijd heel simpel : Pasta komkommer feta pijnboompitten tomaatjes beetje mayo Met Olijven is ook lekker. (ik heb sinds kort olijven ontdekt) | |
piepster | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38 |
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt. mogelijke ingrediënten voor pastasalade: sla komkommer paprika salami chorizo zalm zongedroogde tomaatjes gebakken blokjes kipfilet gebakken spekjes kappertjes lente-uitjes rode ui olijven feta danish blue Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien. Wie kan deze lijst langer maken? | |
MouseOver | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38 |
tonijn, tomaat, olijven en basilicum ![]() Zo klaar en overheerlijk ![]() | |
liefkleinmeisjuh | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:39 |
Mozarella, cherry tomaatjes, beetje olie, mayonaise, pasta natuurlijk, k weet het ook niet meer precies, maar je moet er gewoon in gooien wat je lekker lijkt, er kan een hoop ![]() | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:39 |
Croutons! | |
liefkleinmeisjuh | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:39 |
quote:Met tonijn is heeeeerlijk!!! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:39 |
Tomaat, gegrillde paprika, rode ui (heeel weinig anders proef je het de rest van de week ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:41 |
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan? | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:42 |
quote:Bij mij stond na 5 dagen de schimmel er al op ![]() | |
kruimel_20 | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:42 |
wat ik ook sommige mensen zie doen , is 1 dag gewoon pasta maken (warm) en de volgende dag de restjes gewoon koud opeten.... stokbroodje erbij... | |
liefkleinmeisjuh | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:42 |
quote:Dat vraag ik me ook wel een af ja... maar langer dan een dag of 3 zou k het niet bewaren hoor.... | |
M.I.B. | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:53 |
Als saus creme fraiche met geraspte kaas. En verder gesneden augurk, tomaat, uien, champignons (even gebakken), paprika, beetje knoflook, peper zout (en verder wat je lekker vindt). Voor de vleesliefhebbers: Een gesneden salami en gesneden knakworstjes. Voor de vego's (die vis eten, althans): Tonijn. ![]() | |
piepster | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:54 |
quote:Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit... En hoe koud is je koelkast? | |
#ANONIEM | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:56 |
quote:Koelkast is 6 graden ![]() Kijken, ruiken, proeven. Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik. | |
Muck | dinsdag 13 juni 2006 @ 12:59 |
Deze maak ik 's zomers vaak als er familie of vrienden komen eten: Ingredienten: - 1 pak macaroni (vlugkokend) - 2 pakjes kaas-basilicum saus (maggi) - zout, peper - olijfolie - 100 g chorizo - 100 g kaas - blikje mexico-melange (bonduelle, 200g) Bereidingswijze: - Breng water aan de kook in een diepe pan - doe de macaroni erbij en laat het 7 minuten koken (of 6 minuten als je van wat stevigere pasta houdt) - giet het af in de vergiet en spoel af met heet water - doe de macaroni in de grote kom - doe 400 ml water en de inhoud van de zakjes saus in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook - doe de saus bij de macaroni en meng goed - doe de uitgelekte mexico-melange en kaas en chorizo in stukjes erbij en meng nogmaals goed - laat het geheel goed afkoelen in de koelkast Zo makkelijk, zo snel klaar, en zooooo lekker | |
jpg97 | dinsdag 13 juni 2006 @ 13:05 |
Koude pasta ![]() | |
piepster | dinsdag 13 juni 2006 @ 13:05 |
quote:Volgens mij is 6 graden vrij warm, en olijfolie conserveert alleen als het het voedsel volledig van lucht afsluit. Zoals je bijvoorbeeld een laagje olie op de pesto giet. Maar goed, als je het van dag tot dag bekijkt... | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 13:07 |
Pfff, ik ga nu proberen te achterhalen hoe die kennis het maakt ![]() ![]() | |
Gizmo112 | dinsdag 13 juni 2006 @ 13:09 |
Gewoon macaroni, pesto, cherrytomaatjes, komkommer, kaas en spekjes. En rucola, ook erg lekker. | |
#ANONIEM | dinsdag 13 juni 2006 @ 13:11 |
Ik vind pastasalade het lekkerst met conchiglie of penne pasta ![]() Dit is conchiglie trouwens ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 13-06-2006 13:11:35 ] | |
Melusine | dinsdag 13 juni 2006 @ 13:24 |
De twee pastasalade's die ik het vaakst maak: Een fusili feta gekruide gebakken kipblokjes gehalveerde cherrytomaatjes stukjes komkommer twee goede avocado's in stukken knoflookolijven paar sjalotjes soms: uitgebakken spekjes pijnboompitten artisjokken dressing: salatkrönung uit een zakje met mayo en olijfolie of olijfolie/sherryazijn/mosterd/peper/zout Twee Kleine pastagraantjes (je ziet ze veel in Frankrijk of in Turkse winkels) bakje Hollandse garnaaltjes heel kleine blokjes komkommer avocado snippers zalm viseitjes evt. gehakte walnoten Dressing: Beetje mayonaise met yoghurt of kwark, peper en zout en een klein beetje dille | |
Thijz | dinsdag 13 juni 2006 @ 13:31 |
Dat moeten we eens uitproberen ![]() | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 14:33 |
Gewoon yoghurtsaus was het ![]() Met augurkjes, erwtjes, mais, mandarijntjes, kidneybonen en stukje boterhamworst. | |
Drive-r | dinsdag 13 juni 2006 @ 14:43 |
Gisteren: Pasta Gerookte zalmsnippers Gerooster paprika op olie Kappertjes Bleekselderij Likje mosterd Beetje grapefruit sap Beetje mayo Scheutjes witte wijn azijn Bieslook Fijne rode ui Alle verdere groeten waren op bij de Appie, ongelovelijk... | |
kahaarin | dinsdag 13 juni 2006 @ 14:50 |
quote:Tonijn zilveruitjes augurken verse tomaten pak-soy walnoten verse knoflook hamblokjes avocado appel perzik Nu zijn de ideeen op, volgende.... ![]() Lievelingsrecept: Creme fraiche met verse bieslook, fijngesneden perzik, afgekoelde gekookte vlindermacaroni, knoflook en komkommer, hamblokjes (liefst gerookt). | |
Uhmmie | dinsdag 13 juni 2006 @ 15:03 |
Hmm wij doen meestal tonijn, prei, uitje, gekookt ei.. en dan wat mayo ![]() Afmaken met peper en zout. erg lekker toch Misschien dat ik vanavond maar eens ga kijken voor een leuk recept Het is er wel het weer voor. | |
maduropa | dinsdag 13 juni 2006 @ 16:30 |
dunnen plakjes kip-filet kruiden en heeeeet aanbakken, dan in de oven verder roosteren. in stukjes of blokjes snijden en erdoorheen als extra. Als extra bij welke pasta-salade-variant dan ook. | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:01 |
Even snel naar de winkel geweest en alles klaargemaakt:![]() En toen was de pastasalade klaar: ![]() En die yoghurtsaus ga ik echt vaker proberen ![]() | |
MissHobje | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:04 |
hmm ff gestjekt wat ik nog heb.. -pasta -augurk -tomaat -komkommer -eieren -tonijn -pesto, mayo, citroen, creme fraiche meuk en kruiden -sla -kipfile ( ff aanbraden) -spekjes dit wordt lekker ![]() Oja en stokbrood | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:09 |
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten ![]() Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken : quote:Of deze : quote: ![]() | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:11 |
quote:Die laatste ![]() ![]() Alleen wat is majoraan? ![]() | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:22 |
quote: quote:Een kruid dus. http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Majoraan ![]() | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:22 |
quote:Okay ![]() | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:26 |
quote:Zo. weten we dat ook weer ![]() | |
kahaarin | dinsdag 13 juni 2006 @ 17:27 |
quote:Lekker! (vers van de markt) ![]() | |
MissHobje | dinsdag 13 juni 2006 @ 18:46 |
![]() Lekker rommeltje zo ![]() Pasta aangemaakt met pesto, beetje mayo, citroen sap en tonijn. Eitje gekookt, wat tomaat en augurk en wat ijsbergsla eronder. Op smaak gebracht met peper en zout en stok broodje met roomkaas erbij ![]() beetje wazige fot .. ff snel met foon gemaakt. | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 18:47 |
Lekker hoor ![]() [ Bericht 59% gewijzigd door Blues op 13-06-2006 20:03:03 (weer verkeerde topic :P) ] | |
Oblivion | dinsdag 13 juni 2006 @ 20:17 |
Gerookte kip-salade: Whatever pasta... ![]() 1 Tomaat, in blokjes. Halve komkommer, geraspt. Halve advocado, in blokjes. Halve citroen uitknijpen. Korianderblaadjes, ietsjes. 1 Gerookte kipfentit, in blokjes. Vergeet de geplette walnoten... ![]() ![]() Zalm-salade: 1 Tomaat, in blokjes. Halve advocado, in blokjes. Halve citroen uitknijpen. Dille erover heen. Pakkie gerookte zalm... (Met dank aan Piepster!!! ![]() ![]() Saus-dressing: Turkse yoghurt. Mayonaise. (ik gebruik ongeneerd fritessaus... ![]() Teen knoflook. Dille. ![]() Da was ut... ![]() ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door Oblivion op 13-06-2006 20:47:33 (NU IS HET WEL GOED!!!! }:|) ] | |
Abbadon | dinsdag 13 juni 2006 @ 20:24 |
absoluut een paar recepten die het uitproberen waard zijn! lekker! | |
piepster | dinsdag 13 juni 2006 @ 20:26 |
Moet er ook zalm in je zalmsalade? ![]() Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool). | |
Oblivion | dinsdag 13 juni 2006 @ 20:27 |
quote: ![]() Tuurlijk... ![]() quote:Ik vind fritessaus lekkerder dan echte mayo... ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:24 |
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade? Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken | |
Anne | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:25 |
quote:Hoezo niet ![]() | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:30 |
Onhandig is lasagnebladen ![]() Maar al het kleine pasta werk, schelpjes, vlindertjes etc etc is er prima geschikt voor. | |
Martijn_77 | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:35 |
quote:Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:38 |
Kan wel met penne hoor ![]() Ik maak het gewoon met wat ik in huis heb. | |
Liejannuh | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:40 |
quote:Farfalle is anders groter dan penne hoor. Maar afijn, ik gooi overal zongedroogde tomaatjes doorheen en dus ook door de pasta salade. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:44 |
Ik vindt macaroni niet lekker voor pastasalade, maar dat heeft meer met mijn algehele macaroni-afkeer (het lijkt op hersens ![]() ![]() Mijn favorieten zijn toch penne en conchiglie, die schelpjes. Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan. | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:47 |
quote:Al dente koken en een scheut olie in het water helpt wel wat daartegen ![]() | |
Melusine | dinsdag 13 juni 2006 @ 22:58 |
Niemand noemt fusili? (behalve ik dan, eerder) Dat vind ik een geschikte soort voor salades. Als je eens wat anders wil, dan zijn van die mini-pastagraantjes ook leuk (zie recept van mij ergens hierboven) | |
Oblivion | dinsdag 13 juni 2006 @ 23:04 |
Bij de turk, een kijkje waard... Nog meer! | |
Blues | dinsdag 13 juni 2006 @ 23:12 |
Die Stelline is leuk voor pastasalade ![]() | |
piepster | woensdag 14 juni 2006 @ 07:35 |
quote:Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta? | |
maduropa | woensdag 14 juni 2006 @ 08:15 |
quote:Farfalle, ook wel vlinder-pasta, heeft waarschijnlijk in verhouding toch een flink oppervlak, en kan dan misschien makkelijker uitdrogen? | |
piepster | woensdag 14 juni 2006 @ 08:20 |
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit. | |
maduropa | woensdag 14 juni 2006 @ 08:43 |
quote:Als je de vlindertjes maakt begin je met een rechthoekig lapje, dat vouw je, en je knijpt in de randjes bij de vouw en maakt het zo wat dikker. misschien is dat dan de reden Maar inderdaad, who cares. Gewoon genoeg sauzen en lekkernijen er doorheen, en een deksel of folie erop als het in de koelkast staat. | |
Rewimo | maandag 24 juli 2006 @ 16:17 |
Schopje: ik wil een pastasalade maken met tonijn en mais (vanwege aanwezig kind wat beperkt in het eten van apartere dingen ![]() | |
JanisJoplin | maandag 24 juli 2006 @ 16:26 |
Je kunt op zich de mayonaise aanmaken met de sap van het mais. Dan wordt het meteen een beetje lekker zoet en ook verdunt het wat. | |
Rewimo | maandag 24 juli 2006 @ 16:27 |
Dat is een idee ![]() | |
Rewimo | maandag 24 juli 2006 @ 17:02 |
Het wordt Spongebobpastasalade ![]() | |
Leintjeuh | maandag 24 juli 2006 @ 17:58 |
* 500 gr Penne van Gran d'Italia (of een ander merk * 2 overrijpe avocado's * gerookte kipfilet ( een dubbele, van de supermarkt) * Ijsbergsla (een halve tot een derde krop) * Pijnboompitjes * Creme fraiche (klein bakje) * 1 theelepel mosterd * 1 teen knoflook * zout en eventueel * aromat Bereiding: - Kook de penne al dente, en spoel ze af tot ze koud zijn! - 1 avocado glad pureren met 1 teen knoflook, creme fraiche, mosterd, zout en peper. - 1 avocado in stukjes snijden - kipfilet in stukjes snijden - ijsbergsla in 'blokjes' snijden - pijnboompitten roosteren (kan, ik vind t zelf niet lekker, heb ze liever rauw) - avocadosaus door de penne scheppen en even proeven evt bij-kruiden) - de rest erdoorheen scheppen. | |
Pietverdriet | maandag 24 juli 2006 @ 18:11 |
Wellicht ten overvloede, maar let bij het maken van pasta salade erg op de hygiene met dit warme weer. Kook de pasta en koel die geforceerd af (met stromend koud water) verwerk het direct en eet het op, laat het tussen klaarmaken en eten in de koelkast, en zorg dat deze op koud staat. Niet dag van te voren maken, niet een rest macaronie van de vorige dag tot pastasalade verwerken. Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade. | |
Tourniquet | maandag 24 juli 2006 @ 19:49 |
quote: ![]() | |
Nordic_Blue | dinsdag 25 juli 2006 @ 23:06 |
quote:Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden? | |
_The_General_ | dinsdag 25 juli 2006 @ 23:07 |
Ik heb er verschillende gemaakt deze en vorige week met dit warme weer ![]() Allerlei variaties met spekjes, tonijn etc etc, | |
Pietverdriet | dinsdag 25 juli 2006 @ 23:12 |
quote:Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand. | |
Nordic_Blue | dinsdag 25 juli 2006 @ 23:30 |
quote:Oke, zal er op letten als ik deze week voor het eerst ook aan de slag ga met de pasta salade. ![]() | |
Blues | woensdag 26 juli 2006 @ 00:54 |
quote:Piet, dat is me te vaag. Hóe komt het dat pasta zo snel bederft? | |
Pietverdriet | woensdag 26 juli 2006 @ 01:12 |
quote:Het heeft een grote oppervlakte, net als gekookte rijst bv, of gehakt. Bacterien leven voornamelijk aan de opp. Verder wil men pasta nogal eens te warm bewaren, het is een goede voedingsbodem, het is vochtig, het leeft niet (zoals rauwe groente), er is geen bacteriecultuur die de plek al bezet heeft (daarom is Karnemelk bv langer houdbaar dan gewone melk) | |
Blues | woensdag 26 juli 2006 @ 01:14 |
Ja, idd, ik begrijp het ![]() | |
Buup | woensdag 26 juli 2006 @ 19:25 |
Walnoten en andere noten er door LEKKER !! | |
woniya | woensdag 26 juli 2006 @ 19:38 |
quote:Dressing van 1 deel balsamico azijn, 3 delen olijfolie, fijngesnipperd uitje, beetje honing, fijngesnipperde bieslook, fijngesneden basilicum, zwarte gemalen peper, snufje zout, tot een sausje roeren. Als pasta: schelpjes koken beetgaar koud afspoelen en laten koelen. Toevoegen bij de koude pasta; een paar tomaten, ontveld, ontpit en in reepjes gesneden, een halve komkommer in de lengte doormidden, zaad eruit en in halve maantjes, 2 blikken tonijn uitgelekt, en geplukt in stukjes, een rode en groene paprika, schoongemaakt en in repen gesneden, flink veel olijven. Dressing erover en dan een tijd afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed door elkaar gaan. Is altijd een succes bij mij thuis. | |
Lips | zondag 30 juli 2006 @ 15:08 |
Naar aanleiding van dit topic vorige week toch maar eens een pastasalade gemaakt. En de dag daarna weer ![]() ![]() Ik had een dressing gemaakt met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel knoflookazijn, 1,5 eetlepel honing en 0,5 eetlepel mosterd. Beetje peper en zout erbij gedaan. Fussulini (geloof ik dat het heet) gekookt en onder stromend water afgekoeld. Dat in een schaal, dressing erbij en kruiden uit zo'n kant en klaar potje van de AH. Dat een kwartiertje in de koelkast. Ondertussen romaatjes, olijfjes, feta en komkommer gesneden en een blikje tonijn open getrokken. Dat alles door de pasta gehusseld en er nog wat kruiden over. Ik heb heerlijk gegeten! ![]() | |
Bar_en_Mar | zondag 30 juli 2006 @ 15:14 |
pennepasta tomaat paprika mais komkommer kappertjes Koksroom mayonaise citroensap Tagiatelle kan ook goed hoor mar dan wel klein snijden | |
Christine | zondag 30 juli 2006 @ 15:15 |
Scheelt dat hier niet al tien topics over zijn. Maar je kan er alles doorheen doen, persoonlijk gooi ik alle restjes erdoor. | |
Malahide | zaterdag 5 augustus 2006 @ 18:57 |
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's): - halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn - in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta - dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden - de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen) - maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk ![]() | |
Steve-O | zaterdag 5 augustus 2006 @ 18:59 |
Di pasta salades van de AH 2 Go ![]() Zalm/appel/kaas pasta salade ![]() Kan je me echt voor wakker maken een goede pasta salade | |
Beaker | zaterdag 5 augustus 2006 @ 18:59 |
Lekkerrrr ![]() | |
ruby | zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:10 |
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet. Zaaaaaaaaaalig. ![]() | |
Lienekien | zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:11 |
quote:De spinazie rauw erdoorheen? Steeltjes eraf? ![]() | |
ruby | zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:24 |
Ik zelf doe wel zo veel mogelijk de steeltjes er vanaf ja. En de spinazie moet je eerst koken tot het zacht wordt. Daarna roer je het door je pasta heen met de rest van de ingrediënten. Heel simpel eigenlijk maar erg lekker. ![]() | |
Lienekien | zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:26 |
Het lijkt mij zeker het proberen waard. ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 5 augustus 2006 @ 23:44 |
quote: quote: quote: quote: | |
Kreupelhout | zondag 6 augustus 2006 @ 02:03 |
Een supersimpele, maar o zo lekkere: 500 gram vlinderpasta 4 tomaten 2 komkommers spekreepjes groene olijven Pasta koken, spek bakken komkommer en tomaten in stukjes snijden, olijfjes in schijfjes de groenten enzo in een schaal doen, wat witte wijnazijn erover en olijfolie extra vergine, husselen, spekkies dr bij, pasta erbij en eten maar! Zo heb ik altijd een portie van 3 kilo die als het tegen zit in 1 avond op is. In 20 minuten is het klaar en als ik geluk heb, kan ik er dan 2 dagen van eten. | |
ChicaC | dinsdag 14 november 2006 @ 13:27 |
Dit is het recept dat ik altijd gebruik, ooit gehad van de moeder van een vriendinnetje. Zij serveerde het bij feesten, ik vind het zelf lekker als avondeten met een sneetje geroosterd brood. ![]() -------------------------------------------------------- Macaronisalade Ingredienten: 300 gr macaroni 2 bekertjes zure room zout, peper, aromat naar smaak halve theelepel paprikapoeder, enkele druppels tabasco 1 geraspte ui groot blik tonijn op olie 1 blikje tomatenpuree van delmonte 1 komkommer 1 paprika rood ± 200 gr kleine blokjes belegen kaas Voor garnering: Tomaat Peterselie Kook 300 gr macaroni met een bouillon tablet. Uit laten lekken en afkoelen. Sausje: Meng 2 bekertjes zure room met wat zout, peper, aromat, ½ theelepel paprikapoeder, enkele druppels tabasco en geraspte ui. Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in kleine stukjes (olie bewaren!). Meng door de macaroni de tonijn, de olie van de tonijn, 1 blikje tomatenpuree, het sausje en stukjes komkommer, paprika en belegen kaas Laat de salade goed afkoelen. Garneren met tomaat en peterselie ----------------------------------------------- Erg lekker al zeg ik het zelf ![]() | |
Abbadon | dinsdag 14 november 2006 @ 17:36 |
advies graag ![]() donderdag komt een vriendinnetje langs en ben van plan een pastasalade te maken, en was wat over de eventuele inhoud aan het nadenken... pasta (uiteraard)...waarschijnlijk penne gerookte kip in blokjes wat gemengde sla paprika, geel en rood ongezouten cashewnootjes gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden) en dan iets van een zoete saus/dressing....iets van yoghurt/honing oid?...misschien mayonaise om het wat voller te maken? ![]() en dan wat ciabatta afbakken, met olijfolie en grof zout ernaast, voor erbij klinkt dat alsof het zou kunnen werken? en wat voor dressing zou er over kunnen? help! ![]() | |
Anne | dinsdag 14 november 2006 @ 17:41 |
Yoghurtsaus! En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen ![]() ![]() (Ik doe dat met mandarijntjes uit blik) | |
Matness | dinsdag 14 november 2006 @ 18:34 |
quote:mjam, die klinkt erg ok | |
Abbadon | dinsdag 14 november 2006 @ 18:43 |
quote:en in yoghurtsaus zit behalve yoghurt ook nog....? ![]() | |
menjo | dinsdag 14 november 2006 @ 19:42 |
Ik maak het altijd met een mengsel van yogonaise en extra-vergine olijfolie. | |
Isabeau | dinsdag 14 november 2006 @ 21:35 |
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel. | |
Abbadon | dinsdag 14 november 2006 @ 22:38 |
quote:ik doe meestal gewoon wat pesto erdoorheen en dan inderdaad alleen olijfolie eroverheen, maar wilde eens wat anders proberen, totdat ik me realiseerde dat ik geen flauw idee had ![]() | |
Maneki.Neko | woensdag 15 november 2006 @ 22:09 |
blikje tonijn, paar lepels kappertjes, zooitje groene olijven in plakjes, augurken in blokjes, lepeltje mayo, genoeg koude pasta, roeren..heerlijk ![]() | |
Sterrre | donderdag 16 november 2006 @ 11:50 |
De pastasalade die ik altijd maak (hou niet zo van mayo en dressing-spul): -pasta naar keuze -1 zak rucola -1 bakje cherrytomaatjes -mozzerella -pijnboompitten (even roosteren) - Dressing: pesto aangemaakt met olijfolie ge-ni-aal in z'n eenvoud ![]() ![]() Zonder pasta is ie ook erg lekker als bij-gerecht | |
Lllaura | vrijdag 17 november 2006 @ 18:44 |
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! ![]() Tomatensaus zonder koken Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op). 500 gram rijpe pomodori 1 grote handvol verse basilicumblaadjes 5 el extra vergine olijfolie 115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout) 1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! ![]() zout en gemalen zwarte peper grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren. Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes. Scheur de basilicumblaadjes. Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor). Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze. Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...) Mmmmm! [ Bericht 1% gewijzigd door Lllaura op 17-11-2006 18:57:11 ] | |
Matness | vrijdag 17 november 2006 @ 18:57 |
quote:is alleen niet echt leker voor pasta salade he | |
Lllaura | vrijdag 17 november 2006 @ 19:09 |
quote:Je was me net voor... quote: | |
Bartjebart | zondag 19 november 2006 @ 14:34 |
quote:Yoghurtsaus uit een flesje of zelf geknutseld? | |
bloempjuh | dinsdag 21 november 2006 @ 22:31 |
Deze heet 'Jeroen's befaamde pastasalade': Men neme: - een halve zak pasta naar keuze (eigenlijk moeten het vlindertjes zijn, maar ik vind dit recept ook lekker met volkorenmacaroni), al dente gekookt. - een half bakje cherrytomaatjes gehalveerd - driekwart zakje/bakje gezouten cashewnootjes - een blok kleingesneden feta - driekwart potje zilveruitjes - driekwart potje augurken aan kleine stukjes - een rode paprika in stukjes - oregano en zwarte peper naar smaak - yogho-sladressing van Calvé Alles goed door elkaar husselen (leuk: in een saladebak met deksel doen en dan schudden ![]() | |
shmoopy | dinsdag 21 november 2006 @ 22:39 |
De mijne maar weer eens: Penne pasta scheut olijfolie paar eetlepels pesto flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie verse tomaten in dunne schijfjes feta mozzarella blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen) groene en zwarte olijven pijnboompitjes rucola ![]() | |
JamesBrowny | vrijdag 1 juni 2007 @ 16:39 |
Tomaat Peterselie (vers) Rode ui Tonijn Feta Tomaat, en ui in stukjes snijden, feta en tonijn uit laten lekken (niet te droog), peterselie fijn snijden en met farfalle in een kom gooien. Peper en zout erbij naar smaak en smakelijk(wij eten het zometeen) | |
Looter | zaterdag 2 juni 2007 @ 09:34 |
Met tonijn of zalm! Er staan hier erg lekkere dingen tussen, die ik zeker eens uit moet proberen! | |
Serinde | zaterdag 2 juni 2007 @ 22:22 |
Even een ordinaire tvp ![]() Pastasalade, zó lekker. Vooral met zalm ![]() | |
-Mellow- | zondag 3 juni 2007 @ 20:45 |
met brie, spekjes, cherrytomaatjes en komkommer, afmaken met olijfolie, peper en zout. liefst nog met een stokbroodje kruidenkaas/ boter ![]() | |
E.T. | zondag 3 juni 2007 @ 20:50 |
Even een vette TVP met het oog op de zomer BBQ ![]() | |
-Mellow- | zondag 3 juni 2007 @ 20:53 |
quote:dat klinkt ook wel erg geslaagd ![]() | |
Omnifacer | donderdag 7 juni 2007 @ 03:19 |
tvp | |
cerror | donderdag 7 juni 2007 @ 03:21 |
Geef me 3 mc kroketten en een lading Japanse mix van de aldi. Je krijgt gegarandeerd een pastasalade van me weer ![]() | |
Superprutser | donderdag 7 juni 2007 @ 10:46 |
Mijn recept voor een lekkere en snelle pasta salade: - Pasta (fussili, penne of andere stevige pasta) - Rode Paprika - Rode Ui - Prei - Courgette - Knoflook - Kipfilet Voor de dressing: 1 deel Mayonaise 1 deel Creme Fraiche Citroensap Bieslook Zout / Peper Poedersuiker Kook de pasta el dente, afspoelen met koud water. Halveer de paprika's, verwijder de zaadleisten en gril de paprika's onder de hete gril tot deze helemaal zwart zijn. Doe de gegrilde paprika's in een pan met deksel of plastic zak, laat ze 5 minuten rusten. Verwijder de schil en snijd de gepelde paprika in stukjes. Pel de rode ui en snij deze in partjes. Was de prei en snij deze in ringen, verhit wat olie in de pan en bak de prei uit tot deze net niet glazig is (evt met wat tijm). Snij de courgette in blokjes van een halve centimeter en bak deze heel kort in wat olijf olie voeg de geperste knoflook toe. Laat alles afkoelen. Hak de bieslook heel fijn, meng deze met de mayo en creme fraiche. Maak op smaak met zout, peper en was poedersuiker. Maak de kipfilet schoon en halveer deze, bestrooi met zout en vers gemalen peper. Gril de kipfilets in een gril pan of boven een houtskool gril. Snij de kipfilet in reepjes. Meng alles door elkaar en laat de gemengde salade nog 15 minuten rusten. Eet smakelijk :p | |
ParanoidEv | donderdag 7 juni 2007 @ 11:41 |
Vorige week nog een veelste goed gevulde salade gemaakt. Dit zat er in: - 3kleuren fusili - artisjokhartjes - babymais - 1 kleine witlof (achteraf te bitter) - halve komkommer - gele paprika - blikje tonijn - 2 bosuitjes - rode peper - knoflook - kwak mayo Best lekker trouwens | |
Trusten | vrijdag 8 juni 2007 @ 17:08 |
Voor vanavond deze gemaakt: Per persoon: 135 gr. kipfilet 50 gr. ongekookte pasta 1 zoete appel 100 gr. erwtjes 25 gr. bosuitjes mayonaise kerriepoeder kippebouillonblokje magere yoghurt citroensap Eerst de kipfilet koken in het bouilionblokje(+ water ![]() ![]() | |
gekkehoedenmaker | vrijdag 8 juni 2007 @ 17:16 |
Drie kleuren fusili Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook. ![]() Blokjes tomaat Rode ui Blokjes mozzarella Basilicum Beetje peper en zout! ![]() | |
Trusten | vrijdag 8 juni 2007 @ 17:42 |
quote:afstand houden svp ![]() |