FOK!forum / Culinesse à gogo / Pastasalade!
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 12:32
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic



Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
mgerbendinsdag 13 juni 2006 @ 12:37
In kerrie gebakken kipfilé, in stukjes gesneden gedroogde abrikozen en rozijnen; en natuurlijk ijsbergsla pasta en pompoen- of pijnboompitten naar smaak.
kruimel_20dinsdag 13 juni 2006 @ 12:38
pasta salade

Ik maak altijd heel simpel :

Pasta
komkommer
feta
pijnboompitten
tomaatjes
beetje mayo

Met Olijven is ook lekker. (ik heb sinds kort olijven ontdekt)
piepsterdinsdag 13 juni 2006 @ 12:38
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt.

mogelijke ingrediënten voor pastasalade:
sla
komkommer
paprika
salami
chorizo
zalm
zongedroogde tomaatjes
gebakken blokjes kipfilet
gebakken spekjes
kappertjes
lente-uitjes
rode ui
olijven
feta
danish blue

Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien.

Wie kan deze lijst langer maken?
MouseOverdinsdag 13 juni 2006 @ 12:38
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
liefkleinmeisjuhdinsdag 13 juni 2006 @ 12:39
Mozarella, cherry tomaatjes, beetje olie, mayonaise, pasta natuurlijk, k weet het ook niet meer precies, maar je moet er gewoon in gooien wat je lekker lijkt, er kan een hoop
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 12:39
Croutons!
liefkleinmeisjuhdinsdag 13 juni 2006 @ 12:39
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:38 schreef MouseOver het volgende:
tonijn, tomaat, olijven en basilicum

Zo klaar en overheerlijk
Met tonijn is heeeeerlijk!!!
#ANONIEMdinsdag 13 juni 2006 @ 12:39
Tomaat, gegrillde paprika, rode ui (heeel weinig anders proef je het de rest van de week ), mozarella, uitgebakken spekjes, en lekker veel parmezaanse kaas
#ANONIEMdinsdag 13 juni 2006 @ 12:41
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 12:42
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Bij mij stond na 5 dagen de schimmel er al op
kruimel_20dinsdag 13 juni 2006 @ 12:42
wat ik ook sommige mensen zie doen , is 1 dag gewoon pasta maken (warm) en de volgende dag de restjes gewoon koud opeten.... stokbroodje erbij...
liefkleinmeisjuhdinsdag 13 juni 2006 @ 12:42
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Dat vraag ik me ook wel een af ja... maar langer dan een dag of 3 zou k het niet bewaren hoor....
M.I.B.dinsdag 13 juni 2006 @ 12:53
Als saus creme fraiche met geraspte kaas. En verder gesneden augurk, tomaat, uien, champignons (even gebakken), paprika, beetje knoflook, peper zout (en verder wat je lekker vindt).

Voor de vleesliefhebbers: Een gesneden salami en gesneden knakworstjes.
Voor de vego's (die vis eten, althans): Tonijn.

piepsterdinsdag 13 juni 2006 @ 12:54
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Trouwens, ik heb zondagmorgen pastasalade gemaakt, die staat nu nog in de koelkast, met bovengenoemde ingrediënten.. hoe lang zou ik dat nou kunnen bewaren? Het lijkt me dat dat wel even meekan?
Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
#ANONIEMdinsdag 13 juni 2006 @ 12:56
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:54 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik ben bang dat de tomaat heel hard gaat. De rest zal wel meevallen, Maar aangezien het allemaal door elkaar zit...
En hoe koud is je koelkast?
Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
Muckdinsdag 13 juni 2006 @ 12:59
Deze maak ik 's zomers vaak als er familie of vrienden komen eten:

Ingredienten:
- 1 pak macaroni (vlugkokend)
- 2 pakjes kaas-basilicum saus (maggi)
- zout, peper
- olijfolie
- 100 g chorizo
- 100 g kaas
- blikje mexico-melange (bonduelle, 200g)

Bereidingswijze:
- Breng water aan de kook in een diepe pan
- doe de macaroni erbij en laat het 7 minuten koken (of 6 minuten als je van wat stevigere pasta houdt)
- giet het af in de vergiet en spoel af met heet water
- doe de macaroni in de grote kom
- doe 400 ml water en de inhoud van de zakjes saus in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook
- doe de saus bij de macaroni en meng goed
- doe de uitgelekte mexico-melange en kaas en chorizo in stukjes erbij en meng nogmaals goed - laat het geheel goed afkoelen in de koelkast

Zo makkelijk, zo snel klaar, en zooooo lekker
jpg97dinsdag 13 juni 2006 @ 13:05
Koude pasta
piepsterdinsdag 13 juni 2006 @ 13:05
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:56 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Koelkast is 6 graden ik bekijk het maar gewoon van dag tot dag.
Kijken, ruiken, proeven.

Er zit trouwens aardig wat olijfolie door, wat het toch wel iets langer goed zou moeten houden denk ik.
Volgens mij is 6 graden vrij warm, en olijfolie conserveert alleen als het het voedsel volledig van lucht afsluit. Zoals je bijvoorbeeld een laagje olie op de pesto giet.

Maar goed, als je het van dag tot dag bekijkt...
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 13:07
Pfff, ik ga nu proberen te achterhalen hoe die kennis het maakt Dan ga ik die vanmiddag zelf eens proberen te maken
Gizmo112dinsdag 13 juni 2006 @ 13:09
Gewoon macaroni, pesto, cherrytomaatjes, komkommer, kaas en spekjes. En rucola, ook erg lekker.
#ANONIEMdinsdag 13 juni 2006 @ 13:11
Ik vind pastasalade het lekkerst met conchiglie of penne pasta macaroni wordt gauw zo'n brei, vind ik.

Dit is conchiglie trouwens


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 13-06-2006 13:11:35 ]
Melusinedinsdag 13 juni 2006 @ 13:24
De twee pastasalade's die ik het vaakst maak:

Een

fusili
feta
gekruide gebakken kipblokjes
gehalveerde cherrytomaatjes
stukjes komkommer
twee goede avocado's in stukken
knoflookolijven
paar sjalotjes

soms:
uitgebakken spekjes
pijnboompitten
artisjokken

dressing:
salatkrönung uit een zakje met mayo en olijfolie
of
olijfolie/sherryazijn/mosterd/peper/zout

Twee

Kleine pastagraantjes (je ziet ze veel in Frankrijk of in Turkse winkels)
bakje Hollandse garnaaltjes
heel kleine blokjes komkommer
avocado
snippers zalm
viseitjes
evt. gehakte walnoten

Dressing:
Beetje mayonaise met yoghurt of kwark, peper en zout en een klein beetje dille
Thijzdinsdag 13 juni 2006 @ 13:31
Dat moeten we eens uitproberen
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 14:33
Gewoon yoghurtsaus was het

Met augurkjes, erwtjes, mais, mandarijntjes, kidneybonen en stukje boterhamworst.
Drive-rdinsdag 13 juni 2006 @ 14:43
Gisteren:

Pasta
Gerookte zalmsnippers
Gerooster paprika op olie
Kappertjes
Bleekselderij
Likje mosterd
Beetje grapefruit sap
Beetje mayo
Scheutjes witte wijn azijn
Bieslook
Fijne rode ui

Alle verdere groeten waren op bij de Appie, ongelovelijk...
kahaarindinsdag 13 juni 2006 @ 14:50
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:38 schreef piepster het volgende:
Ik heb er gisteren 1 gemaakt waarbij ik pesto als "saus" heb gebruikt.

mogelijke ingrediënten voor pastasalade:
sla
komkommer
paprika
salami
chorizo
zalm
zongedroogde tomaatjes
gebakken blokjes kipfilet
gebakken spekjes
kappertjes
lente-uitjes
rode ui
olijven
feta
danish blue

Natuurlijk niet alles tegelijk, je moet er een aantal dingen uit kiezien.

Wie kan deze lijst langer maken?
Tonijn
zilveruitjes
augurken
verse tomaten
pak-soy
walnoten
verse knoflook
hamblokjes
avocado
appel
perzik

Nu zijn de ideeen op, volgende....

Lievelingsrecept:
Creme fraiche met verse bieslook, fijngesneden perzik, afgekoelde gekookte vlindermacaroni, knoflook en komkommer, hamblokjes (liefst gerookt).
Uhmmiedinsdag 13 juni 2006 @ 15:03
Hmm wij doen meestal tonijn, prei, uitje, gekookt ei.. en dan wat mayo
Afmaken met peper en zout.

erg lekker toch
Misschien dat ik vanavond maar eens ga kijken voor een leuk recept
Het is er wel het weer voor.
maduropadinsdag 13 juni 2006 @ 16:30
dunnen plakjes kip-filet kruiden en heeeeet aanbakken, dan in de oven verder roosteren.
in stukjes of blokjes snijden en erdoorheen als extra.

Als extra bij welke pasta-salade-variant dan ook.
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 17:01
Even snel naar de winkel geweest en alles klaargemaakt:



En toen was de pastasalade klaar:



En die yoghurtsaus ga ik echt vaker proberen Is best lekker.
MissHobjedinsdag 13 juni 2006 @ 17:04
hmm ff gestjekt wat ik nog heb..

-pasta
-augurk
-tomaat
-komkommer
-eieren
-tonijn
-pesto, mayo, citroen, creme fraiche meuk en kruiden
-sla
-kipfile ( ff aanbraden)
-spekjes
dit wordt lekker
Oja en stokbrood
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 17:09
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
quote:
Koude pastasalade

Ingrediënten

150 gram farfalle pasta (mag ook een ander soort zijn als het maar geen elleboogjespasta is)
1 paprika
bakje champignons
4 bosuitjes
tomaten
plak kaas (1cmdik)
plak ham
voor de dressing

azijn
olie
peper zout
teentje knoflook
mosterd
mayonaise
bereiding

Kook de pasta beetgaar en laat deze in een vergiet afkoelen en uitlekken.
Snij de champignons en blancheer deze in kokend water ,giet ook deze af en laat goed uitlekken.
Snij de bosuitjes in kleine ringetjes snij de paprika en de tomaten in kleine stukjes,doe dit zelfde met de kaas en ham.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en maak nu de dressing.
Doe 1/3 olie en 2/3 azijn in een kom voeg daar bij een uitgeperst teentje knoflook een mespunt mosterd.
Klein beetje mayonaise peper en zout naar smaak en roer dit goed door elkaar tot en homogene massa.
Giet dit over de pasta salade,deze salade is erg lekker als bijgerecht bij de barbecue of als hoofdmaaltijd met gegrild vlees.
Of deze :
quote:
De ideale zomersalade
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen


150 gram vlinderpasta (farfalle), 150 gram sperziebonen, 2 tomaten, 1 kleine ui, 1 blikje artisjokharten (netto 200 gram), 1 blikje tonijn op olie (netto 200 gram 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, zout en versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte verse mojoraan of een 1/2 eetlepel gedroogde majoraan, 6 zwarte olijven.
Zo maakt u Lauwwarme pastasalade
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebinen in een steelpan met weinig water en zout in circa 15 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaten in stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen. Giet de artisjokken af en snijd ze in vieren. Giet de tonijn boven een kommetje af.
- Pers de teen knoflook boven het tonijnvocht uit. Klop de olijfolie en het citroensap door het tonijnvocht. Voeg de zout en peper naar smaak toe en roer de majoraan door de dressing.
- Giet de pasta af en schep de helft van de dressing erdoor. Schep de pasta in twee diepe borden. Giet ook de bonen af.
- Verdeel de sperziebonen, de stukjes tomaat, de artisjokharten, de tonijn en de olijven over de pasta. Sprenkel hierover de rest van de dressing.
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 17:11
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:09 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
[..]

Of deze :
[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 17:22
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:


Die laatste

Alleen wat is majoraan?
quote:
MAJORAAN:
Verse of gedroogde bladeren, ook afgeritst en in poedervorm. Past bij vlees (varken, gehakt, ragout, gevogelte, konijn), groenten (stoofschotels, aardappelen), soepen (b.v. aardappelsoep) en bij sauzen. Zeer geurig.
Een kruid dus.

http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Majoraan


Annedinsdag 13 juni 2006 @ 17:22
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]


[..]

Een kruid dus.

Okay
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 17:26
quote:
Majoraan is afkomstig uit het mediterrane gebied.

Majoraan wordt dikwijls verward met Wilde marjolein of Oregano, Origanum vulgare. Wilde marjolein heeft een meer uitgeproken smaak die zelfs iets naar het pikante nijgt. In de handel lost men dit op door beide kruiden in een mengeling te verkopen die meestal "Provençaalse kruiden" genoemd wordt. Meestal zit daar ook tijm in.
Zo. weten we dat ook weer
kahaarindinsdag 13 juni 2006 @ 17:27
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
Lekker! (vers van de markt)
MissHobjedinsdag 13 juni 2006 @ 18:46

Lekker rommeltje zo
Pasta aangemaakt met pesto, beetje mayo, citroen sap en tonijn.
Eitje gekookt, wat tomaat en augurk en wat ijsbergsla eronder.
Op smaak gebracht met peper en zout en stok broodje met roomkaas erbij

beetje wazige fot .. ff snel met foon gemaakt.
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 18:47
Lekker hoor

[ Bericht 59% gewijzigd door Blues op 13-06-2006 20:03:03 (weer verkeerde topic :P) ]
Obliviondinsdag 13 juni 2006 @ 20:17
Gerookte kip-salade:

Whatever pasta...
1 Tomaat, in blokjes.
Halve komkommer, geraspt.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Korianderblaadjes, ietsjes.
1 Gerookte kipfentit, in blokjes.
Vergeet de geplette walnoten...



Zalm-salade:

1 Tomaat, in blokjes.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Dille erover heen.
Pakkie gerookte zalm... (Met dank aan Piepster!!! )



Saus-dressing:

Turkse yoghurt.
Mayonaise. (ik gebruik ongeneerd fritessaus... )
Teen knoflook.
Dille.




Da was ut...



[ Bericht 11% gewijzigd door Oblivion op 13-06-2006 20:47:33 (NU IS HET WEL GOED!!!! }:|) ]
Abbadondinsdag 13 juni 2006 @ 20:24
absoluut een paar recepten die het uitproberen waard zijn! lekker!
piepsterdinsdag 13 juni 2006 @ 20:26
Moet er ook zalm in je zalmsalade?

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
Obliviondinsdag 13 juni 2006 @ 20:27
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 20:26 schreef piepster het volgende:
Moet er ook zalm in je zalmsalade?



Tuurlijk...
quote:

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
Ik vind fritessaus lekkerder dan echte mayo...
Martijn_77dinsdag 13 juni 2006 @ 22:24
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Annedinsdag 13 juni 2006 @ 22:25
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Hoezo niet
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 22:30
Onhandig is lasagnebladen , spaghetti, tagliatelle.
Maar al het kleine pasta werk, schelpjes, vlindertjes etc etc is er prima geschikt voor.
Martijn_77dinsdag 13 juni 2006 @ 22:35
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:25 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Hoezo niet
Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 22:38
Kan wel met penne hoor
Ik maak het gewoon met wat ik in huis heb.
Liejannuhdinsdag 13 juni 2006 @ 22:40
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Farfalle is anders groter dan penne hoor.

Maar afijn, ik gooi overal zongedroogde tomaatjes doorheen en dus ook door de pasta salade. Verder vaak tonijn, kappertjes en alles wat ik kan vinden in mijn koelkast.
#ANONIEMdinsdag 13 juni 2006 @ 22:44
Ik vindt macaroni niet lekker voor pastasalade, maar dat heeft meer met mijn algehele macaroni-afkeer (het lijkt op hersens ) te maken dan met de objectieve handigheid van macaroni, denk ik

Mijn favorieten zijn toch penne en conchiglie, die schelpjes.
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 22:47
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:

Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Al dente koken en een scheut olie in het water helpt wel wat daartegen
Melusinedinsdag 13 juni 2006 @ 22:58
Niemand noemt fusili? (behalve ik dan, eerder)
Dat vind ik een geschikte soort voor salades.
Als je eens wat anders wil, dan zijn van die mini-pastagraantjes ook leuk (zie recept van mij ergens hierboven)
Obliviondinsdag 13 juni 2006 @ 23:04
Bij de turk, een kijkje waard...

Nog meer!
Bluesdinsdag 13 juni 2006 @ 23:12
Die Stelline is leuk voor pastasalade
piepsterwoensdag 14 juni 2006 @ 07:35
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
maduropawoensdag 14 juni 2006 @ 08:15
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 07:35 schreef piepster het volgende:

[..]

Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
Farfalle, ook wel vlinder-pasta, heeft waarschijnlijk in verhouding toch een flink oppervlak, en kan dan misschien makkelijker uitdrogen?
piepsterwoensdag 14 juni 2006 @ 08:20
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
maduropawoensdag 14 juni 2006 @ 08:43
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 08:20 schreef piepster het volgende:
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
Als je de vlindertjes maakt begin je met een rechthoekig lapje, dat vouw je, en je knijpt in de randjes bij de vouw en maakt het zo wat dikker. misschien is dat dan de reden

Maar inderdaad, who cares.
Gewoon genoeg sauzen en lekkernijen er doorheen, en een deksel of folie erop als het in de koelkast staat.
Rewimomaandag 24 juli 2006 @ 16:17
Schopje: ik wil een pastasalade maken met tonijn en mais (vanwege aanwezig kind wat beperkt in het eten van apartere dingen ). Waar kun je dat nou eens lekker mee aanmaken? Beetje mayo allicht, iemand nog wat suggesties?
JanisJoplinmaandag 24 juli 2006 @ 16:26
Je kunt op zich de mayonaise aanmaken met de sap van het mais. Dan wordt het meteen een beetje lekker zoet en ook verdunt het wat.
Rewimomaandag 24 juli 2006 @ 16:27
Dat is een idee
Rewimomaandag 24 juli 2006 @ 17:02
Het wordt Spongebobpastasalade
Leintjeuhmaandag 24 juli 2006 @ 17:58
* 500 gr Penne van Gran d'Italia (of een ander merk
* 2 overrijpe avocado's
* gerookte kipfilet ( een dubbele, van de supermarkt)
* Ijsbergsla (een halve tot een derde krop)
* Pijnboompitjes
* Creme fraiche (klein bakje)
* 1 theelepel mosterd
* 1 teen knoflook
* zout
en eventueel
* aromat

Bereiding:
- Kook de penne al dente, en spoel ze af tot ze koud zijn!
- 1 avocado glad pureren met 1 teen knoflook, creme fraiche, mosterd, zout en peper.
- 1 avocado in stukjes snijden
- kipfilet in stukjes snijden
- ijsbergsla in 'blokjes' snijden
- pijnboompitten roosteren (kan, ik vind t zelf niet lekker, heb ze liever rauw)
- avocadosaus door de penne scheppen en even proeven evt bij-kruiden)
- de rest erdoorheen scheppen.
Pietverdrietmaandag 24 juli 2006 @ 18:11
Wellicht ten overvloede, maar let bij het maken van pasta salade erg op de hygiene met dit warme weer.
Kook de pasta en koel die geforceerd af (met stromend koud water) verwerk het direct en eet het op, laat het tussen klaarmaken en eten in de koelkast, en zorg dat deze op koud staat.
Niet dag van te voren maken, niet een rest macaronie van de vorige dag tot pastasalade verwerken.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Tourniquetmaandag 24 juli 2006 @ 19:49
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Nordic_Bluedinsdag 25 juli 2006 @ 23:06
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
_The_General_dinsdag 25 juli 2006 @ 23:07
Ik heb er verschillende gemaakt deze en vorige week met dit warme weer

Allerlei variaties met spekjes, tonijn etc etc,
Pietverdrietdinsdag 25 juli 2006 @ 23:12
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:06 schreef Nordic_Blue het volgende:

[..]

Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Nordic_Bluedinsdag 25 juli 2006 @ 23:30
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Oke,

zal er op letten als ik deze week voor het eerst ook aan de slag ga met de pasta salade.
Blueswoensdag 26 juli 2006 @ 00:54
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:


Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
Pietverdrietwoensdag 26 juli 2006 @ 01:12
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 00:54 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
Het heeft een grote oppervlakte, net als gekookte rijst bv, of gehakt.
Bacterien leven voornamelijk aan de opp.
Verder wil men pasta nogal eens te warm bewaren, het is een goede voedingsbodem, het is vochtig, het leeft niet (zoals rauwe groente), er is geen bacteriecultuur die de plek al bezet heeft (daarom is Karnemelk bv langer houdbaar dan gewone melk)
Blueswoensdag 26 juli 2006 @ 01:14
Ja, idd, ik begrijp het
Buupwoensdag 26 juli 2006 @ 19:25
Walnoten en andere noten er door LEKKER !!
woniyawoensdag 26 juli 2006 @ 19:38
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:32 schreef ijsmeis het volgende:
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic

[afbeelding]

Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
Dressing van 1 deel balsamico azijn, 3 delen olijfolie, fijngesnipperd uitje, beetje honing, fijngesnipperde bieslook, fijngesneden basilicum, zwarte gemalen peper, snufje zout, tot een sausje roeren.
Als pasta: schelpjes koken beetgaar koud afspoelen en laten koelen.
Toevoegen bij de koude pasta; een paar tomaten, ontveld, ontpit en in reepjes gesneden, een halve komkommer in de lengte doormidden, zaad eruit en in halve maantjes, 2 blikken tonijn uitgelekt, en geplukt in stukjes, een rode en groene paprika, schoongemaakt en in repen gesneden, flink veel olijven. Dressing erover en dan een tijd afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed door elkaar gaan. Is altijd een succes bij mij thuis.
Lipszondag 30 juli 2006 @ 15:08
Naar aanleiding van dit topic vorige week toch maar eens een pastasalade gemaakt. En de dag daarna weer Ho, een nieuwe verslaving voor zomerse dagen

Ik had een dressing gemaakt met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel knoflookazijn, 1,5 eetlepel honing en 0,5 eetlepel mosterd. Beetje peper en zout erbij gedaan.
Fussulini (geloof ik dat het heet) gekookt en onder stromend water afgekoeld. Dat in een schaal, dressing erbij en kruiden uit zo'n kant en klaar potje van de AH. Dat een kwartiertje in de koelkast.
Ondertussen romaatjes, olijfjes, feta en komkommer gesneden en een blikje tonijn open getrokken. Dat alles door de pasta gehusseld en er nog wat kruiden over.
Ik heb heerlijk gegeten!
Bar_en_Marzondag 30 juli 2006 @ 15:14
pennepasta
tomaat
paprika
mais
komkommer
kappertjes
Koksroom
mayonaise
citroensap

Tagiatelle kan ook goed hoor mar dan wel klein snijden
Christinezondag 30 juli 2006 @ 15:15
Scheelt dat hier niet al tien topics over zijn.
Maar je kan er alles doorheen doen, persoonlijk gooi ik alle restjes erdoor.
Malahidezaterdag 5 augustus 2006 @ 18:57
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
Steve-Ozaterdag 5 augustus 2006 @ 18:59
Di pasta salades van de AH 2 Go

Zalm/appel/kaas pasta salade

Kan je me echt voor wakker maken een goede pasta salade
Beakerzaterdag 5 augustus 2006 @ 18:59
Lekkerrrr
rubyzaterdag 5 augustus 2006 @ 22:10
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
Lienekienzaterdag 5 augustus 2006 @ 22:11
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 22:10 schreef ruby het volgende:
Pasta (krulpasta of penne), groene pesto (basillicum), spekjes, geraspte mozarella, wilde (Turkse) spinazie, geroosterde pijnboompitten en eventueel kipfilet.

Zaaaaaaaaaalig.
De spinazie rauw erdoorheen? Steeltjes eraf?
rubyzaterdag 5 augustus 2006 @ 22:24
Ik zelf doe wel zo veel mogelijk de steeltjes er vanaf ja. En de spinazie moet je eerst koken tot het zacht wordt. Daarna roer je het door je pasta heen met de rest van de ingrediënten. Heel simpel eigenlijk maar erg lekker.
Lienekienzaterdag 5 augustus 2006 @ 22:26
Het lijkt mij zeker het proberen waard.
Martijn_77zaterdag 5 augustus 2006 @ 23:44
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:10 schreef dialMforMonkey het volgende:
oi oi oi!

Vanavond wil ik een maaltijd salade maken van pasta en kip. Ik heb ooit een recept hiervan gehad, maar dat ben ik kwijt.

Wat ik wil weten is hoe ik de verhoudingen moet maken. Ik heb 500gram kipfilet. Hoeveel gram pasta moet ik hierbij koken?
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:42 schreef dialMforMonkey het volgende:
thmx, maar ik kan meestal smaken best goed op elkaar afstemmen. Ik ben alleen in de war met de hoeveelheid kip en pasta
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:43 schreef timmeeeh het volgende:
gewoon zoveel pasta als je wilt
wat maakt de verhouding nou uit?!
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:45 schreef dialMforMonkey het volgende:

[..]

Veel. Als ik te weinig pasta gebruik, is het geen pasta salade meer. Als ik teveel pasta gebruik is het zoeken naar de stukjes kip die nog over zijn.
Kreupelhoutzondag 6 augustus 2006 @ 02:03
Een supersimpele, maar o zo lekkere:
500 gram vlinderpasta
4 tomaten
2 komkommers
spekreepjes
groene olijven

Pasta koken,
spek bakken
komkommer en tomaten in stukjes snijden, olijfjes in schijfjes
de groenten enzo in een schaal doen, wat witte wijnazijn erover en olijfolie extra vergine, husselen, spekkies dr bij, pasta erbij en eten maar!
Zo heb ik altijd een portie van 3 kilo die als het tegen zit in 1 avond op is.
In 20 minuten is het klaar en als ik geluk heb, kan ik er dan 2 dagen van eten.
ChicaCdinsdag 14 november 2006 @ 13:27
Dit is het recept dat ik altijd gebruik, ooit gehad van de moeder van een vriendinnetje. Zij serveerde het bij feesten, ik vind het zelf lekker als avondeten met een sneetje geroosterd brood.

--------------------------------------------------------
Macaronisalade

Ingredienten:
300 gr macaroni
2 bekertjes zure room
zout, peper, aromat naar smaak
halve theelepel paprikapoeder,
enkele druppels tabasco
1 geraspte ui
groot blik tonijn op olie
1 blikje tomatenpuree van delmonte
1 komkommer
1 paprika rood
± 200 gr kleine blokjes belegen kaas

Voor garnering:
Tomaat
Peterselie

Kook 300 gr macaroni met een bouillon tablet.
Uit laten lekken en afkoelen.

Sausje:
Meng 2 bekertjes zure room met wat zout, peper, aromat, ½ theelepel paprikapoeder, enkele druppels tabasco en geraspte ui.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel het in kleine stukjes (olie bewaren!).

Meng door de macaroni de tonijn, de olie van de tonijn, 1 blikje tomatenpuree, het sausje en stukjes komkommer, paprika en belegen kaas

Laat de salade goed afkoelen.

Garneren met tomaat en peterselie
-----------------------------------------------

Erg lekker al zeg ik het zelf
Abbadondinsdag 14 november 2006 @ 17:36
advies graag

donderdag komt een vriendinnetje langs en ben van plan een pastasalade te maken, en was wat over de eventuele inhoud aan het nadenken...

pasta (uiteraard)...waarschijnlijk penne
gerookte kip in blokjes
wat gemengde sla
paprika, geel en rood
ongezouten cashewnootjes
gedroogde abrikozen (in kleine stukjes gesneden)

en dan iets van een zoete saus/dressing....iets van yoghurt/honing oid?...misschien mayonaise om het wat voller te maken?

en dan wat ciabatta afbakken, met olijfolie en grof zout ernaast, voor erbij

klinkt dat alsof het zou kunnen werken? en wat voor dressing zou er over kunnen?

help!
Annedinsdag 14 november 2006 @ 17:41
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
Matnessdinsdag 14 november 2006 @ 18:34
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 18:57 schreef Malahide het volgende:
Hier de mijne (altijd een hit bij feestjes en bbq's):

- halve zak penne al dente koken, afspoelen tot ze koud zijn
- in stukken snijden: een rijpe mango, 2 zoetzure appels (grannies bv), een flink stuk feta
- dit mengen met ongezouten cashewnoten en flink wat provencaalse kruiden
- de dressing maak je van magere yoghurt en jus d'orange (dus geen olie, azijn, o.i.d. toevoegen)
- maak hem vaak vegetarisch, maar met stukjes gerookte kip of chorizo is hij ook heerlijk
mjam, die klinkt erg ok
Abbadondinsdag 14 november 2006 @ 18:43
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
en in yoghurtsaus zit behalve yoghurt ook nog....?
menjodinsdag 14 november 2006 @ 19:42
Ik maak het altijd met een mengsel van yogonaise en extra-vergine olijfolie.
Isabeaudinsdag 14 november 2006 @ 21:35
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
Abbadondinsdag 14 november 2006 @ 22:38
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 21:35 schreef Isabeau het volgende:
Ik doe er trouwens regelmatig helemaal geen saus door. Misschien een beetje olijfolie en dat is het wel.
ik doe meestal gewoon wat pesto erdoorheen en dan inderdaad alleen olijfolie eroverheen, maar wilde eens wat anders proberen, totdat ik me realiseerde dat ik geen flauw idee had
Maneki.Nekowoensdag 15 november 2006 @ 22:09
blikje tonijn, paar lepels kappertjes, zooitje groene olijven in plakjes, augurken in blokjes, lepeltje mayo, genoeg koude pasta, roeren..heerlijk
Sterrredonderdag 16 november 2006 @ 11:50
De pastasalade die ik altijd maak (hou niet zo van mayo en dressing-spul):
-pasta naar keuze
-1 zak rucola
-1 bakje cherrytomaatjes
-mozzerella
-pijnboompitten (even roosteren)
- Dressing: pesto aangemaakt met olijfolie

ge-ni-aal in z'n eenvoud
Zonder pasta is ie ook erg lekker als bij-gerecht
Lllauravrijdag 17 november 2006 @ 18:44
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!

[ Bericht 1% gewijzigd door Lllaura op 17-11-2006 18:57:11 ]
Matnessvrijdag 17 november 2006 @ 18:57
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasaus 'ontdekt'!

Tomatensaus zonder koken

Ingredienten: (officieel voor 4 pers., maar wij krijgen het met z'n tweeen op).
500 gram rijpe pomodori
1 grote handvol verse basilicumblaadjes
5 el extra vergine olijfolie
115 g ricotta salata, in blokjes (die kan ik nergens vinden, dus gebruik ik gewone ricotta. Die is wel een stuk zachter (dus van blokjes blijft weinig over) en minder zout)
1 teen knoflook, uit de knijper (twee is ook lekker! )
zout en gemalen zwarte peper
grofgeschaafde Pecorino, bij het serveren.

Hak de pomodori in grove stukken en verwijder de kernen en de pitjes.
Scheur de basilicumblaadjes.
Doe alle ingredienten (behalve de kaas) in een schaal, voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed. Dek de schaal af en laat hem 1-2 uur op kamertemperatuur staan (hier heb ik natuurlijk nooit tijd voor).
Proef of er meer kruiden aan de saus toegevoegd moeten worden en meng het met de warme, versgekookte pasta van je keuze.
Dien op en geef er geschaafde Pecorino bij (dit vergeet ik altijd...)

Mmmmm!
is alleen niet echt leker voor pasta salade he
Lllauravrijdag 17 november 2006 @ 19:09
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:57 schreef Matness het volgende:

[..]

is alleen niet echt leker voor pasta salade he
Je was me net voor...
quote:
Op vrijdag 17 november 2006 18:44 schreef Lllaura het volgende:
Ik heb nu toch een lekkere pastasalade 'ontdekt'! Nou ja, een echte salade is 't niet, omdat ie warm (lauw)warm gegeten wordt.
Bartjebartzondag 19 november 2006 @ 14:34
quote:
Op dinsdag 14 november 2006 17:41 schreef ijsmeis het volgende:
Yoghurtsaus!

En als je het zoeter wilt maken kun je in de salade zelf ook wat fruit doen en het sap van 't fruit mengen met de yoghurt en die eroverheen doen .

(Ik doe dat met mandarijntjes uit blik)
Yoghurtsaus uit een flesje of zelf geknutseld?
bloempjuhdinsdag 21 november 2006 @ 22:31
Deze heet 'Jeroen's befaamde pastasalade':

Men neme:
- een halve zak pasta naar keuze (eigenlijk moeten het vlindertjes zijn, maar ik vind dit recept ook lekker met volkorenmacaroni), al dente gekookt.
- een half bakje cherrytomaatjes gehalveerd
- driekwart zakje/bakje gezouten cashewnootjes
- een blok kleingesneden feta
- driekwart potje zilveruitjes
- driekwart potje augurken aan kleine stukjes
- een rode paprika in stukjes
- oregano en zwarte peper naar smaak
- yogho-sladressing van Calvé

Alles goed door elkaar husselen (leuk: in een saladebak met deksel doen en dan schudden ) en lekker eten! Als het overblijft gewoon in de koelkast zetten, op dag 2 is deze salade ook nog erg lekker..
shmoopydinsdag 21 november 2006 @ 22:39
De mijne maar weer eens:

Penne pasta
scheut olijfolie
paar eetlepels pesto
flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie
verse tomaten in dunne schijfjes
feta
mozzarella
blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen)
groene en zwarte olijven
pijnboompitjes
rucola

JamesBrownyvrijdag 1 juni 2007 @ 16:39
Tomaat
Peterselie (vers)
Rode ui
Tonijn
Feta

Tomaat, en ui in stukjes snijden, feta en tonijn uit laten lekken (niet te droog), peterselie fijn snijden en met farfalle in een kom gooien.
Peper en zout erbij naar smaak en smakelijk(wij eten het zometeen)
Looterzaterdag 2 juni 2007 @ 09:34
Met tonijn of zalm! Er staan hier erg lekkere dingen tussen, die ik zeker eens uit moet proberen!
Serindezaterdag 2 juni 2007 @ 22:22
Even een ordinaire tvp

Pastasalade, zó lekker. Vooral met zalm
-Mellow-zondag 3 juni 2007 @ 20:45
met brie, spekjes, cherrytomaatjes en komkommer, afmaken met olijfolie, peper en zout. liefst nog met een stokbroodje kruidenkaas/ boter
E.T.zondag 3 juni 2007 @ 20:50
Even een vette TVP met het oog op de zomer BBQ
-Mellow-zondag 3 juni 2007 @ 20:53
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 22:39 schreef shmoopy het volgende:
De mijne maar weer eens:

Penne pasta
scheut olijfolie
paar eetlepels pesto
flintertjes gesneden zongedroogde tomaten in olie
verse tomaten in dunne schijfjes
feta
mozzarella
blikje tonijn (even opfrissen met peper, zout, beetje citroen)
groene en zwarte olijven
pijnboompitjes
rucola

dat klinkt ook wel erg geslaagd
Omnifacerdonderdag 7 juni 2007 @ 03:19
tvp
cerrordonderdag 7 juni 2007 @ 03:21
Geef me 3 mc kroketten en een lading Japanse mix van de aldi.
Je krijgt gegarandeerd een pastasalade van me weer
Superprutserdonderdag 7 juni 2007 @ 10:46
Mijn recept voor een lekkere en snelle pasta salade:

- Pasta (fussili, penne of andere stevige pasta)
- Rode Paprika
- Rode Ui
- Prei
- Courgette
- Knoflook
- Kipfilet

Voor de dressing:
1 deel Mayonaise
1 deel Creme Fraiche
Citroensap
Bieslook
Zout / Peper
Poedersuiker

Kook de pasta el dente, afspoelen met koud water.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadleisten en gril de paprika's onder de hete gril tot deze helemaal zwart zijn. Doe de gegrilde paprika's in een pan met deksel of plastic zak, laat ze 5 minuten rusten. Verwijder de schil en snijd de gepelde paprika in stukjes.

Pel de rode ui en snij deze in partjes.
Was de prei en snij deze in ringen, verhit wat olie in de pan en bak de prei uit tot deze net niet glazig is (evt met wat tijm). Snij de courgette in blokjes van een halve centimeter en bak deze heel kort in wat olijf olie voeg de geperste knoflook toe. Laat alles afkoelen.

Hak de bieslook heel fijn, meng deze met de mayo en creme fraiche. Maak op smaak met zout, peper en was poedersuiker.

Maak de kipfilet schoon en halveer deze, bestrooi met zout en vers gemalen peper.
Gril de kipfilets in een gril pan of boven een houtskool gril. Snij de kipfilet in reepjes.

Meng alles door elkaar en laat de gemengde salade nog 15 minuten rusten.

Eet smakelijk :p
ParanoidEvdonderdag 7 juni 2007 @ 11:41
Vorige week nog een veelste goed gevulde salade gemaakt. Dit zat er in:

- 3kleuren fusili
- artisjokhartjes
- babymais
- 1 kleine witlof (achteraf te bitter)
- halve komkommer
- gele paprika
- blikje tonijn
- 2 bosuitjes
- rode peper
- knoflook
- kwak mayo

Best lekker trouwens
Trustenvrijdag 8 juni 2007 @ 17:08
Voor vanavond deze gemaakt:

Per persoon:
135 gr. kipfilet
50 gr. ongekookte pasta
1 zoete appel
100 gr. erwtjes
25 gr. bosuitjes
mayonaise
kerriepoeder
kippebouillonblokje
magere yoghurt
citroensap

Eerst de kipfilet koken in het bouilionblokje(+ water ), ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en de appels in blokjes. Over de appels wat citroensap sprenkelen tegen verkleuren. Laat de erwtjes uitlekken. Snijd de gekookte kip in blokjes/stukjes. Giet de pasta af en spoel deze met koud water. Doe er de mayonaise, lepel magere yoghurt en flink wat kerriepoeder doorheen...bon apetit!
gekkehoedenmakervrijdag 8 juni 2007 @ 17:16
Drie kleuren fusili
Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook.
Blokjes tomaat
Rode ui
Blokjes mozzarella
Basilicum
Beetje peper en zout!
Trustenvrijdag 8 juni 2007 @ 17:42
quote:
Op vrijdag 8 juni 2007 17:16 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Drie kleuren fusili
Mijn moeders magische saus van zure room, pesto, veel kruiden en heel veel knoflook.
Blokjes tomaat
Rode ui
Blokjes mozzarella
Basilicum
Beetje peper en zout!
afstand houden svp