abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_38831157
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:

Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Al dente koken en een scheut olie in het water helpt wel wat daartegen
pi_38831759
Niemand noemt fusili? (behalve ik dan, eerder)
Dat vind ik een geschikte soort voor salades.
Als je eens wat anders wil, dan zijn van die mini-pastagraantjes ook leuk (zie recept van mij ergens hierboven)
pi_38832108
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_38832392
Die Stelline is leuk voor pastasalade
pi_38838458
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
pi_38838695
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 07:35 schreef piepster het volgende:

[..]

Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
Farfalle, ook wel vlinder-pasta, heeft waarschijnlijk in verhouding toch een flink oppervlak, en kan dan misschien makkelijker uitdrogen?
pi_38838733
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
pi_38838982
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 08:20 schreef piepster het volgende:
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
Als je de vlindertjes maakt begin je met een rechthoekig lapje, dat vouw je, en je knijpt in de randjes bij de vouw en maakt het zo wat dikker. misschien is dat dan de reden

Maar inderdaad, who cares.
Gewoon genoeg sauzen en lekkernijen er doorheen, en een deksel of folie erop als het in de koelkast staat.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 16:17:05 #59
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40136649
Schopje: ik wil een pastasalade maken met tonijn en mais (vanwege aanwezig kind wat beperkt in het eten van apartere dingen ). Waar kun je dat nou eens lekker mee aanmaken? Beetje mayo allicht, iemand nog wat suggesties?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_40136924
Je kunt op zich de mayonaise aanmaken met de sap van het mais. Dan wordt het meteen een beetje lekker zoet en ook verdunt het wat.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 16:27:06 #61
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40136937
Dat is een idee
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 17:02:05 #62
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40137890
Het wordt Spongebobpastasalade
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_40139250
* 500 gr Penne van Gran d'Italia (of een ander merk
* 2 overrijpe avocado's
* gerookte kipfilet ( een dubbele, van de supermarkt)
* Ijsbergsla (een halve tot een derde krop)
* Pijnboompitjes
* Creme fraiche (klein bakje)
* 1 theelepel mosterd
* 1 teen knoflook
* zout
en eventueel
* aromat

Bereiding:
- Kook de penne al dente, en spoel ze af tot ze koud zijn!
- 1 avocado glad pureren met 1 teen knoflook, creme fraiche, mosterd, zout en peper.
- 1 avocado in stukjes snijden
- kipfilet in stukjes snijden
- ijsbergsla in 'blokjes' snijden
- pijnboompitten roosteren (kan, ik vind t zelf niet lekker, heb ze liever rauw)
- avocadosaus door de penne scheppen en even proeven evt bij-kruiden)
- de rest erdoorheen scheppen.
  maandag 24 juli 2006 @ 18:11:11 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40139535
Wellicht ten overvloede, maar let bij het maken van pasta salade erg op de hygiene met dit warme weer.
Kook de pasta en koel die geforceerd af (met stromend koud water) verwerk het direct en eet het op, laat het tussen klaarmaken en eten in de koelkast, en zorg dat deze op koud staat.
Niet dag van te voren maken, niet een rest macaronie van de vorige dag tot pastasalade verwerken.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40142041
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:06:15 #66
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_40183428
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
pi_40183472
Ik heb er verschillende gemaakt deze en vorige week met dit warme weer

Allerlei variaties met spekjes, tonijn etc etc,
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:12:21 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40183669
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:06 schreef Nordic_Blue het volgende:

[..]

Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 juli 2006 @ 23:30:17 #69
92521 Nordic_Blue
van gogh los
pi_40184386
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Oke,

zal er op letten als ik deze week voor het eerst ook aan de slag ga met de pasta salade.
pi_40187147
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:


Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
  woensdag 26 juli 2006 @ 01:12:16 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40187685
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 00:54 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
Het heeft een grote oppervlakte, net als gekookte rijst bv, of gehakt.
Bacterien leven voornamelijk aan de opp.
Verder wil men pasta nogal eens te warm bewaren, het is een goede voedingsbodem, het is vochtig, het leeft niet (zoals rauwe groente), er is geen bacteriecultuur die de plek al bezet heeft (daarom is Karnemelk bv langer houdbaar dan gewone melk)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40187757
Ja, idd, ik begrijp het
  woensdag 26 juli 2006 @ 19:25:14 #73
154323 Buup
hAsTaLaPaStA
pi_40211753
Walnoten en andere noten er door LEKKER !!
pi_40212152
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 12:32 schreef ijsmeis het volgende:
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic

[afbeelding]

Wat doe jij erin en erop?

Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?

Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
Dressing van 1 deel balsamico azijn, 3 delen olijfolie, fijngesnipperd uitje, beetje honing, fijngesnipperde bieslook, fijngesneden basilicum, zwarte gemalen peper, snufje zout, tot een sausje roeren.
Als pasta: schelpjes koken beetgaar koud afspoelen en laten koelen.
Toevoegen bij de koude pasta; een paar tomaten, ontveld, ontpit en in reepjes gesneden, een halve komkommer in de lengte doormidden, zaad eruit en in halve maantjes, 2 blikken tonijn uitgelekt, en geplukt in stukjes, een rode en groene paprika, schoongemaakt en in repen gesneden, flink veel olijven. Dressing erover en dan een tijd afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed door elkaar gaan. Is altijd een succes bij mij thuis.
  zondag 30 juli 2006 @ 15:08:48 #75
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_40323149
Naar aanleiding van dit topic vorige week toch maar eens een pastasalade gemaakt. En de dag daarna weer Ho, een nieuwe verslaving voor zomerse dagen

Ik had een dressing gemaakt met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel knoflookazijn, 1,5 eetlepel honing en 0,5 eetlepel mosterd. Beetje peper en zout erbij gedaan.
Fussulini (geloof ik dat het heet) gekookt en onder stromend water afgekoeld. Dat in een schaal, dressing erbij en kruiden uit zo'n kant en klaar potje van de AH. Dat een kwartiertje in de koelkast.
Ondertussen romaatjes, olijfjes, feta en komkommer gesneden en een blikje tonijn open getrokken. Dat alles door de pasta gehusseld en er nog wat kruiden over.
Ik heb heerlijk gegeten!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')