Al dente koken en een scheut olie in het water helpt wel wat daartegenquote:Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?quote:Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Farfalle, ook wel vlinder-pasta, heeft waarschijnlijk in verhouding toch een flink oppervlak, en kan dan misschien makkelijker uitdrogen?quote:Op woensdag 14 juni 2006 07:35 schreef piepster het volgende:
[..]
Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
Als je de vlindertjes maakt begin je met een rechthoekig lapje, dat vouw je, en je knijpt in de randjes bij de vouw en maakt het zo wat dikker. misschien is dat dan de redenquote:Op woensdag 14 juni 2006 08:20 schreef piepster het volgende:
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
quote:Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?quote:Op maandag 24 juli 2006 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:
.
Jaar of wat geleden is het hele gezin van een kok uit limburg (die zou moeten weten wat ie deed) overleden na het eten van de zelfgemaakte pastasalade.
Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.quote:Op dinsdag 25 juli 2006 23:06 schreef Nordic_Blue het volgende:
[..]
Ik geloof goed dat je er ziek van kan worden, maar eraan overlijden?
Oke,quote:Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Piet, dat is me te vaag.quote:Op dinsdag 25 juli 2006 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Jep, dat kan maar zo, vooral kinderen en mensen met een lage weerstand.
Het heeft een grote oppervlakte, net als gekookte rijst bv, of gehakt.quote:Op woensdag 26 juli 2006 00:54 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Piet, dat is me te vaag.
Hóe komt het dat pasta zo snel bederft?
Dressing van 1 deel balsamico azijn, 3 delen olijfolie, fijngesnipperd uitje, beetje honing, fijngesnipperde bieslook, fijngesneden basilicum, zwarte gemalen peper, snufje zout, tot een sausje roeren.quote:Op dinsdag 13 juni 2006 12:32 schreef ijsmeis het volgende:
Omdat er zo te lezen genoeg mensen zijn die het maken en eten even een apart topic
[afbeelding]
Wat doe jij erin en erop?
Een kennis van mij waar ik wel eens eet maakt altijd zo'n hele lekkere![]()
![]()
Maar ik heb nog nooit gevraagd wat ze erop doet qua 'saus' (ik ga het vanavond misschien eens vragen) het lijkt op slasaus en het is heel zoet (kan ook komen doordat ze er suiker bijdoet natuurlijk), iemand een ideetje wat het zou kunnen zijn?
![]()
Verder zou ik er zelf erwtjes, mandarijntjes uit blik, in stukjes gesneden augurk, mais en nog wat spul in doen
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |