abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:04:42 #31
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_38817609
hmm ff gestjekt wat ik nog heb..

-pasta
-augurk
-tomaat
-komkommer
-eieren
-tonijn
-pesto, mayo, citroen, creme fraiche meuk en kruiden
-sla
-kipfile ( ff aanbraden)
-spekjes
dit wordt lekker
Oja en stokbrood
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_38817779
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
quote:
Koude pastasalade

Ingrediënten

150 gram farfalle pasta (mag ook een ander soort zijn als het maar geen elleboogjespasta is)
1 paprika
bakje champignons
4 bosuitjes
tomaten
plak kaas (1cmdik)
plak ham
voor de dressing

azijn
olie
peper zout
teentje knoflook
mosterd
mayonaise
bereiding

Kook de pasta beetgaar en laat deze in een vergiet afkoelen en uitlekken.
Snij de champignons en blancheer deze in kokend water ,giet ook deze af en laat goed uitlekken.
Snij de bosuitjes in kleine ringetjes snij de paprika en de tomaten in kleine stukjes,doe dit zelfde met de kaas en ham.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en maak nu de dressing.
Doe 1/3 olie en 2/3 azijn in een kom voeg daar bij een uitgeperst teentje knoflook een mespunt mosterd.
Klein beetje mayonaise peper en zout naar smaak en roer dit goed door elkaar tot en homogene massa.
Giet dit over de pasta salade,deze salade is erg lekker als bijgerecht bij de barbecue of als hoofdmaaltijd met gegrild vlees.
Of deze :
quote:
De ideale zomersalade
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen


150 gram vlinderpasta (farfalle), 150 gram sperziebonen, 2 tomaten, 1 kleine ui, 1 blikje artisjokharten (netto 200 gram), 1 blikje tonijn op olie (netto 200 gram 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, zout en versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte verse mojoraan of een 1/2 eetlepel gedroogde majoraan, 6 zwarte olijven.
Zo maakt u Lauwwarme pastasalade
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebinen in een steelpan met weinig water en zout in circa 15 minuten beetgaar.
- Snijd de tomaten in stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen. Giet de artisjokken af en snijd ze in vieren. Giet de tonijn boven een kommetje af.
- Pers de teen knoflook boven het tonijnvocht uit. Klop de olijfolie en het citroensap door het tonijnvocht. Voeg de zout en peper naar smaak toe en roer de majoraan door de dressing.
- Giet de pasta af en schep de helft van de dressing erdoor. Schep de pasta in twee diepe borden. Giet ook de bonen af.
- Verdeel de sperziebonen, de stukjes tomaat, de artisjokharten, de tonijn en de olijven over de pasta. Sprenkel hierover de rest van de dressing.
pi_38817822
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:09 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er lekker uit ijsmeis, ik ben alleen niet zo van de mais en de doperwten

Deze lijkt me ook lekker om later in de week te maken :
[..]

Of deze :
[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
pi_38818144
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:


Die laatste

Alleen wat is majoraan?
quote:
MAJORAAN:
Verse of gedroogde bladeren, ook afgeritst en in poedervorm. Past bij vlees (varken, gehakt, ragout, gevogelte, konijn), groenten (stoofschotels, aardappelen), soepen (b.v. aardappelsoep) en bij sauzen. Zeer geurig.
Een kruid dus.

http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Majoraan


pi_38818170
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]


[..]

Een kruid dus.

Okay
pi_38818282
quote:
Majoraan is afkomstig uit het mediterrane gebied.

Majoraan wordt dikwijls verward met Wilde marjolein of Oregano, Origanum vulgare. Wilde marjolein heeft een meer uitgeproken smaak die zelfs iets naar het pikante nijgt. In de handel lost men dit op door beide kruiden in een mengeling te verkopen die meestal "Provençaalse kruiden" genoemd wordt. Meestal zit daar ook tijm in.
Zo. weten we dat ook weer
  dinsdag 13 juni 2006 @ 17:27:51 #37
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_38818322
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 17:11 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Die laatste

Alleen wat is majoraan?
Lekker! (vers van de markt)
be nice or go away
  dinsdag 13 juni 2006 @ 18:46:05 #38
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_38820749

Lekker rommeltje zo
Pasta aangemaakt met pesto, beetje mayo, citroen sap en tonijn.
Eitje gekookt, wat tomaat en augurk en wat ijsbergsla eronder.
Op smaak gebracht met peper en zout en stok broodje met roomkaas erbij

beetje wazige fot .. ff snel met foon gemaakt.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_38820793
Lekker hoor

[ Bericht 59% gewijzigd door Blues op 13-06-2006 20:03:03 (weer verkeerde topic :P) ]
pi_38824422
Gerookte kip-salade:

Whatever pasta...
1 Tomaat, in blokjes.
Halve komkommer, geraspt.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Korianderblaadjes, ietsjes.
1 Gerookte kipfentit, in blokjes.
Vergeet de geplette walnoten...



Zalm-salade:

1 Tomaat, in blokjes.
Halve advocado, in blokjes.
Halve citroen uitknijpen.
Dille erover heen.
Pakkie gerookte zalm... (Met dank aan Piepster!!! )



Saus-dressing:

Turkse yoghurt.
Mayonaise. (ik gebruik ongeneerd fritessaus... )
Teen knoflook.
Dille.




Da was ut...



[ Bericht 11% gewijzigd door Oblivion op 13-06-2006 20:47:33 (NU IS HET WEL GOED!!!! }:|) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 13 juni 2006 @ 20:24:37 #41
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_38824736
absoluut een paar recepten die het uitproberen waard zijn! lekker!
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_38824796
Moet er ook zalm in je zalmsalade?

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
pi_38824868
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 20:26 schreef piepster het volgende:
Moet er ook zalm in je zalmsalade?



Tuurlijk...
quote:

Fritessaus bevat minder calorieën dan mayo, als je je daar druk om maakt. ( Ik doe trouwens altijd fritessaus in de boerenkool).
Ik vind fritessaus lekkerder dan echte mayo...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 13 juni 2006 @ 22:24:03 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38830026
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38830096
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke pasta kun je eigenlijk het beste gebruiken voor de salade?

Ik zie hier namelijk allerlei soorten voor bij komen maar ze lijken mij niet allemaal even handig om salade van te maken
Hoezo niet
pi_38830345
Onhandig is lasagnebladen , spaghetti, tagliatelle.
Maar al het kleine pasta werk, schelpjes, vlindertjes etc etc is er prima geschikt voor.
  dinsdag 13 juni 2006 @ 22:35:22 #47
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38830599
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:25 schreef ijsmeis het volgende:

[..]

Hoezo niet
Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38830731
Kan wel met penne hoor
Ik maak het gewoon met wat ik in huis heb.
pi_38830810
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:35 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Vind Penne bijvoorbeeld te groot voor een salade. Zou idd zoals Bluezz zegt ook voor vlinders enzo gaan
Farfalle is anders groter dan penne hoor.

Maar afijn, ik gooi overal zongedroogde tomaatjes doorheen en dus ook door de pasta salade. Verder vaak tonijn, kappertjes en alles wat ik kan vinden in mijn koelkast.
pi_38831019
Ik vindt macaroni niet lekker voor pastasalade, maar dat heeft meer met mijn algehele macaroni-afkeer (het lijkt op hersens ) te maken dan met de objectieve handigheid van macaroni, denk ik

Mijn favorieten zijn toch penne en conchiglie, die schelpjes.
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
pi_38831157
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:

Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Al dente koken en een scheut olie in het water helpt wel wat daartegen
pi_38831759
Niemand noemt fusili? (behalve ik dan, eerder)
Dat vind ik een geschikte soort voor salades.
Als je eens wat anders wil, dan zijn van die mini-pastagraantjes ook leuk (zie recept van mij ergens hierboven)
pi_38832108
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_38832392
Die Stelline is leuk voor pastasalade
pi_38838458
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 22:44 schreef Razztwizzle het volgende:
Farfalle is ook leuk, maar vind ik eigenlijk vaak wat taai worden na een tijdje koud te staan.
Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
pi_38838695
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 07:35 schreef piepster het volgende:

[..]

Weet je dat heel zeker? Volgens mij (en ook volgens de Keuringsdienst van Waarde en pastamakers die in dit programma aan het woord komen), wordt alle pasta van precies dezelfde ingrediënten gemaakt. Hoe kan dan de farfalle eerder taai worden dan andere pasta?
Farfalle, ook wel vlinder-pasta, heeft waarschijnlijk in verhouding toch een flink oppervlak, en kan dan misschien makkelijker uitdrogen?
pi_38838733
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
pi_38838982
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 08:20 schreef piepster het volgende:
Volgens mij is het even dik als bijvoorbeeld penne, alleen is dat rond. Het oppervlak zou dan verhoudingsgewijs even groot zijn. Ach, wat maakt het ook uit.
Als je de vlindertjes maakt begin je met een rechthoekig lapje, dat vouw je, en je knijpt in de randjes bij de vouw en maakt het zo wat dikker. misschien is dat dan de reden

Maar inderdaad, who cares.
Gewoon genoeg sauzen en lekkernijen er doorheen, en een deksel of folie erop als het in de koelkast staat.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 juli 2006 @ 16:17:05 #59
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_40136649
Schopje: ik wil een pastasalade maken met tonijn en mais (vanwege aanwezig kind wat beperkt in het eten van apartere dingen ). Waar kun je dat nou eens lekker mee aanmaken? Beetje mayo allicht, iemand nog wat suggesties?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_40136924
Je kunt op zich de mayonaise aanmaken met de sap van het mais. Dan wordt het meteen een beetje lekker zoet en ook verdunt het wat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')