abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_39744406
Cambodja? Het moet zijn Kamboja, en dat spreek je weer uit als Kambodja... het is dus niet hetzelfde als het land Cambodja. Dat is wat ik erover weet Ik heb er ook 2 in m'n tuin, heb je een wit-bloemige of een anderskleurige?
pi_39744419
quote:
Op zondag 9 juli 2006 15:38 schreef Grobbenkuiken het volgende:
Oeh, nu ben je daar. Ben je al aan een tuinproject(je) begonnen? Ik zou graag een overzichtje van je tuin nu zien en het terras.

*Grobs is een bietje jaloers *
foto's heb ik ja, die staan thuis op de computer. Deze dagen alles installeren en een kantoortje inrichten. Dan kom ik spoedig terug met een verhaaltje en foto's.

Ik heb al wel wat gedaan ja, vooral vrije tijd vullen, want niets doen kan ik gewoon ťcht niet.
  woensdag 12 juli 2006 @ 13:26:21 #103
126413 _Cara_
That's me..a redhead..
pi_39751472
quote:
Op woensdag 12 juli 2006 08:59 schreef indahnesia.com het volgende:

[..]

foto's heb ik ja, die staan thuis op de computer. Deze dagen alles installeren en een kantoortje inrichten. Dan kom ik spoedig terug met een verhaaltje en foto's.

Ik heb al wel wat gedaan ja, vooral vrije tijd vullen, want niets doen kan ik gewoon ťcht niet.
Hoi Indah...keb je net gemist vanmorgen...Maar ik begrijp dat alles goed gaat!..ben ook wel benieuwd naar foto's en relaas..
Gewoon hier en daar wat prutsen en bezig blijven.. alles beter dan niets doen..
Love can move you..take you deeper everytime
Love can move you..to a place inside your heart
pi_39780889
Thnx voor de naam ! Ik ga meteen kijken of ik er wat meer over kan vinden. Het is trouwens een witte. Ik had zelf een roze, maar die heeft het niet gehaald... Mijn moeder heeft de groene vingers !
pi_39820735
Hah.. de witte is toch veel mooier Deze wordt o.a. gebruikt voor offerandes.

@Cara; jammer dat we elkaar gemist hebben, maar ik kom binnenkort zeker met foto's!
  maandag 17 juli 2006 @ 13:18:32 #106
126413 _Cara_
That's me..a redhead..
pi_39904357
Heej Indah.. Alles goed daar? We krijgen berichten over een zeebeving 200 km voor de kust en over een tsunami...?
Ik hoop dat jij nu gewoon in je tuintje staat te ploeteren...en dat alles okť is.
Love can move you..take you deeper everytime
Love can move you..to a place inside your heart
pi_39905163
Hier is niets aan de hand inderdaad, niets gevoeld. Daar ginder is het slecht zo te lezen en te zien op tv, er zijn nog amper beelden. Mischien ga ik er wel heen, is niet heel ver weg ( iets van 7 uur met de motor of zo, als ik er kan komen.)
pi_39905248
7 uur op de motor is niet ver zegt die dan.

Doe maar voorzichtig.

[ Bericht 3% gewijzigd door Bengeltje op 17-07-2006 13:52:13 ]
  maandag 17 juli 2006 @ 13:48:40 #109
126413 _Cara_
That's me..a redhead..
pi_39905381
quote:
Op maandag 17 juli 2006 13:42 schreef indahnesia.com het volgende:
Hier is niets aan de hand inderdaad, niets gevoeld. Daar ginder is het slecht zo te lezen en te zien op tv, er zijn nog amper beelden. Mischien ga ik er wel heen, is niet heel ver weg ( iets van 7 uur met de motor of zo, als ik er kan komen.)
Nou gelukkig maar! ben je wel voorzichtig...
Love can move you..take you deeper everytime
Love can move you..to a place inside your heart
pi_39906194
Ja, voorzichtig ben ik zeker hoor.. wellicht is het stampdruk, dus of het uberhaupt zin heeft, vraag ik me dus af
  maandag 17 juli 2006 @ 14:15:18 #111
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_39906299
ramptoerisme
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_39907022
Jah, hier ten noorden ook massa's mensen die de vulkaan-uitstromen willen kijken. Dan ga ik mooi naar die plek waar nog geen ramptoeristen zijn
pi_40046499
Om de belofte van foto's in te lossen: hierbij een paar foto's van de eerste twee weken tuinieren. Daar het overdag vaak simpelweg te warm is, wordt er in de ochtend of tegen de avond wat werk verzet. Verplaatsen van stenen, leggen van gras en eenvoudig werk kan prima overdag als het maar in de schaduw is. Tussendoor ben ik ook nog veel buiten de deur, maar met de hulp van de buurman schiet het al aardig op.

Omdat ik nog altijd geen definitief plan heb, zie ik eigenlijk op het laatste moment wat er gaat gebeuren als het oude gras is weggehaald. Het idee van het smalle pad van het huis af (foto vier, de afslag naar links) is dat deze rond een open gedeelte komt te liggen met een scheiding van een kleine border. Binnenin het open gebied komt als het goed is een laag grint, en een plek om fikkie te kunnen stoken. In de eerste plaats om tuinafval op te ruimen, maar ook om te kunnen BBQ-en. Hoewel vrij weinig mensen dat hier doen kan het prima in de droge tijd, het regent hier namelijk al weken niet.

Foto 1

Het begin van het 'natuurlijke pad' is gemaakt, natuursteen (leisteen) met er tussenin nieuw gras, wat tenminste niet zo verwilderd is als het oude grasveldje wat voor de deur lag. De rode bakstenen worden gebruikt om de randen van de maken, de tuin vul ik dan op met planten en als bodem geen zand maar iets van houtmaalsel, wat ze hier steevast omschrijven als 'cocopeat'. Het houdt het vocht vast en verwaait niet waardoor er minder stof is, in ieder geval in mijn tuin.

Foto 2

Aan de rechter kant lag nog gras (deze foto is van 1.5 week geleden), dit is inmiddels weg en het paadje wordt aangelegd tussen de bedrijven door. De zwarte plek die je hier ziet is de tijdelijke 'opruimplek', deze is inmiddels verplaatst naar achteren, van het huis weg. Scheelt weer een paar stappen lopen.

er volgen er nog 4 ...
  vrijdag 21 juli 2006 @ 13:58:19 #114
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_40046653
ziet er wel ok uit
It's Time To Shine
[i]What would life be like without rhethorical questions?[/i]
pi_40046694
Foto 3

Foto van 1 week geleden laat zien dat er al iets van een pad begint te ontstaan. Aan de linkerkant zie je ook de border (30 cm breed inclusief rand), gevuld met een rijtje planten (hier bekend als 'Ruwelia') en het potgrond-achtige spul.

Foto 4

Enkele dagen geleden lag het pad er zo bij, met afsplitsing naar dieper de tuin in. Ook de border is wat doorgetrokken nu. Omdat er inmiddels begonnen is aan het vernieuwen van mijn dak, heb ik besloten het hoofdpad voorlopig niet door te trekken, er lopen teveel mensen overheen. Werken zou niet fijn zijn, maar het gras zou het ook niet overleven.

er volgen er nog 2 ...
pi_40046770
Foto 5

Een foto van vorige week. De nieuwe pannen staan klaar onder de grote rambutan-boom (vrucht-dragende boom die tussen januari en maart te plukken zijn, familie van de lychee). Dit is de hele voorkant van het huis, met het oude (30 jaar oud) dak.

Foto 6

Op de veranda staan inmiddels flink wat potten. Aan de voorkant en de rechter kant, gezien vanuit het huis, is er een opstap van 40 cm diep, die ik gebruik om de potten op te zetten. Dit zou in feite verloren ruimte zijn omdat je er vrij weinig mee kunt. Deze twee planten zijn hier bekend als 'palem kuning', gele palm.

OfficiŽle namen weet ik niet want daar werken ze hier niet mee. Gelukkig zijn de mensen van het tuincentrum om de hoek behulpzaam in het goed noteren van de namen op de bonnetjes, zodat ik achteraf alles nog kan koppelen. Het tuincentrum hier kun je vergelijken met die in Nederland, alleen liggen de prijzen lager, is de service stukken beter en is het er vaak rustig op weekeind-dagen zodat je lekker kunt rondbanjeren en afdingen

Ik wil later nog foto's maken van afzonderlijke planten, met namen en prijzen, zodat jullie een indicatie krijgen van dat soort dingen hier. Mocht je vragen hebben over iets, stel ze dan gerust. Lang niet iedereen heeft de welbekende kamerplanten als in Nederland in z'n tuin staan
pi_40046843
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 13:58 schreef qu63 het volgende:
ziet er wel ok uit
en als het goed is wordt het nog veel okay-er.. vandaag had ik ineens zin om een vijver aan te leggen.. die ga ik dus maar ergens intekenen
pi_40047026
Wat ziet je tuin er al goed uit Indah.
pi_40047241
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 14:10 schreef Bengeltje het volgende:
Wat ziet je tuin er al goed uit Indah.
Dank je B... dan te bedenken dat het helemaal kaal was met wat gras...
pi_40097409
Daar ik zelf geruime tijd in IndonesiŽ gewoond heb werd mijn aandacht getrokken door dit onderwerp. Ik vermoedde een verslag van een gepensioneerde oudere dame die een passie had gevonden, om haar overdaad van vrije tijd te vullen na een werkzaam leven. Wie schetst mijn verbazing dat het om een jongere man gaat die naar IndonesiŽ is gemigreerd om daar zijn geluk te beproeven. Nou hij liever dan ik, het lijkt mij een behoorlijke puinhoop in dat land en ontzettend moeilijk daar een bestaan op te bouwen. 40 % van de bevolking is werkloos of werkt gedwongen in deeltijd. Doch misschien is deze jongeman wel een idealist. Helaas is dat niet te merken, want wat doet hij, hij gaat in zijn eigen tuin werken. Toen ik in IndonesiŽ verbleef was het hoogst ongebruikelijk dat een blanke zulk soort werk zelf deed. Het werken met en in de grond staat bij de kastenbewuste Javanen als het laagste werk aangeschreven, iets dat men alleen gedwongen of door overerving doet. Iemand met een beetje gevoel voor de cultuur daar, zou dit werk laten doen en slechts vertellen hoe het e.e.a gedaan zou moeten worden. Ik had begrepen dat de tuin in kwestie zich in het Yogyakartaanse bevindt. Yogya is van oudsher een arm gebied met zeer lage lonen, iemand die een tuin zou opknappen kan nooit meer kosten dan 20.000 Rupiah per dag (minder dan 2 euro) met daarbij een pakje sigaretten en een maaltijd. Zeker nu Yogya en omgeving door een zeer zware aardbeving zijn getroffen en veel mensen aldaar opstaan, wakker geworden door het geluid van hun knorrende maag, niet wetende of ze deze nieuwe dag iets te eten zullen vinden, laat staan verdienen. Het zou m.i. van begrip en menselijk gevoel getuigen als de nieuwe buurman aan zijn medemens dacht, door aan wat werkverschaffing te gaan doen, als was het maar om te laten zien dat hij bereid is om in te burgeren. Doe-het-zelf is typisch Nederlands en dan nog samen met de buurman. Het inrichten van deze tropische tuin lijkt meer op het herkolonialiseren van een stuk grond in de ex-kolonie, en er meteen een stukje Nederlands tuincentrum van te maken, lekker netjes. Het is groen, maar verre van uitbundig, wat het eigenlijk zou moeten zijn, want uitbundig in kleur ligt in het karakter van de IndonesiŽr, niet een oase van rustgevend groen, vol palmen, varens en zelfs bamboe. Een IndonesiŽr zou eerder met flamboyant, bunga kertas (Bougainville), jasmijn (Melati) en bunga sepatu (Hibsicus) zijn omgeving opfleuren dan met een groenstrook, iets dat meer past in de Open Inrichting Nederland. De plant die ik op de foto's niet heb kunnen ontdekken is de in het draadje genoemde ‘Kamboja”. Hier wordt de Kemboja bedoeld, er zijn twee variŽteiten, de kemboja met de witte bloem (Plumiera acutifolia) en de Kemboja Jepun (Plumeria Rubra) deze heeft paarsblauwe bloemen. Deze laatste variŽteit gebruikt men in tuinen,vaak in een pot dus laag, heel geliefd is om deze als bonsai te kweken, een veel beoefende hobby in het Javaanse. De witte variŽteit wordt op Java gebruikt als schaduwboom op kerkhoven en heet daarom ook wel Kembang Kuburan oftewel kerkhofbloem. Het lijkt mij niet zo verstandig om deze boom als decoratie in de tuin te hebben. Voor Javanen heeft alles in zijn omgeving een diepere betekenis en van de witte kemboja zou hij zeggen: “Janganlah menanam pohon kemboja dihalaman rumah makna yang didapat, akan selalu menimbulakn kesan seram seperti suasana kuburan, dan konon dapat mengundang roh jahat yang aka selalu mengganggu” Wat snel vertaald in het Nederlands het volgende betekent : Plant nooit een Kemboja op Uw erf de boom geeft de sfeer van een kerkhof en boze geesten zullen U voortdurend verstoren. Komt de bule (witte) ook nog eens op het onzalige idee om in de buurt van zijn pohon kemboja te gaan BBQ’en. Daarmede zou bij de Javaan de idee kunnen ontstaan onze jonge immigrant een crematorium in zijn tuintje begonnen is en voordat hij er erg in heeft is zijn bijnaam “De kannibaal”

[ Bericht 0% gewijzigd door londoh op 23-07-2006 14:11:36 ]
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40097638
Niet behept met lokaal cultuur-historische gedachten wil ik Indah even complimenteren met zijn mooie pad in wording.
Het ziet er leuk uit. De planten zullen snel de lege plekken opvullen .
pi_40131006
Grobbenkuiken, bedankt voor je compliment het schiet trouwens nu niet echt op. Gisteren op pad geweest met 50 kinderen.
  maandag 24 juli 2006 @ 13:21:57 #123
126413 _Cara_
That's me..a redhead..
pi_40131254
Hoi Indah!
joh, wat ziet het er al goed uit...dat terras met al die potten..zo knus.... zo bewoond..
Dat pad... Nice!

Wat heb je gedaan dan? ik bedoel waar ben je met die kids heengeweest? doing what?

edit..

Okť .. ik weet het nu uit de GC..

[ Bericht 19% gewijzigd door _Cara_ op 24-07-2006 13:40:21 ]
Love can move you..take you deeper everytime
Love can move you..to a place inside your heart
pi_40138777
Overigens klinkt een Tropische tuin in Indonesia mij net zo onzinnig in de oren als een Sneeuwpop binnen de Poolcirkel
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40139121
Waar hebben jullie het eigenlijk over, ik zie slechts een tuin met onkruid?
Ja die plantjes haalt men in nederland in de huiskamer, maar voor indonesiers is het toch onkruid.

En is Indonesie niet 1 grote tuin?
En dat mensen zo lyrisch kunnen doen voor een paar brokjes grijze steen.
Jammer voor de moeite, en die Indonesiers zich maar een breuk lachen
pi_40139399
quote:
Op maandag 24 juli 2006 17:53 schreef maseddi het volgende:
Jammer voor de moeite, en die Indonesiers zich maar een breuk lachen
Niet alleen de Indonesiers maar vooral de Javaanse katers en poesjes, die nogal een wild leven leiden. Een heerlijke plek om es effies lekker in alle privacy te scheiten en te pissen, maar vooral om te "trouwen" met alle herrie vandien Ze zijn bij mij wel eens al naaiend dwars door het dak gekomen
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40158115
Wat dacht je Londoh, ik mag niet meer zieken op Indahnesia.com, dus dan doe ik het maar hier?

Beetje gefrustreerd geworden in IndonesiŽ? Dus effe afreageren..??
pi_40158833
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 09:32 schreef sonnevam het volgende:
Wat dacht je Londoh, ik mag niet meer zieken op Indahnesia.com, dus dan doe ik het maar hier?

Beetje gefrustreerd geworden in IndonesiŽ? Dus effe afreageren..??
Ik ben uit eigen vrije wil van Indahnesia.com vertrokken. Ik voelde me niet meer zo thuis in die Hitleriaanse omgeving. Een alwetende moderator, die in feite geen zak van Indonesia afweet. Overigens bijna alles op die site is jat- en pikwerk. Dat forum is een regelrechte kopie van het cultuurstelsel met J. als de oppermandor. Het is een kleine stap Van der Bosch naar Van der Linden. Alle bomen in het bos......

Zieken? ik heb een verhaaltje geschreven vanuit mijn ervaringen die ik in Indonesia heb opgedaan. Dat waren geen paar vakanties, maar 16 jaar.

Gefrustreerd ? Heb je psycho analyse gestudeerd dat je tot zo een oordeel kunt komen, laat dat asjeblief aan de deskundigen over. Het is altijd toch wonderbaarlijk dat er figuren zijn die na het lezen van een berichtje meteen met een persoonsanalyse op de proppen komen, ze lijken wel helderziend of paranormaal.

Vreemd dat mensen altijd zo in de war raken als ze met een andere kant worden geconfronteerd, zodra er een vreemd pad gevolgd wordt gaan ze bleren.En maar trots zijn op de zgn. Nederlandse vrijheid van meningsuiting, bekrompener is nauwelijks denkbaar.

[ Bericht 4% gewijzigd door londoh op 25-07-2006 11:56:53 ]
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40165395
Op zich heeft iedereen hier recht op een vrije mening... Echter lijkt het me nuttig om de openingspost wel te respecteren.

TS vraagt niet of hij een goede immigrant is maar probeert gewoon te laten zien wawt hij met zijn tuin gaat doen.
Lijkt me dat het niet echt uitmaakt voor de mensen hier of hij een kanibaal is in de ogen van zijn nieuwe landgenoten of niet.

Laten we het dus even houden op de tuin en alles wat daarbij hoort graag.
Adviezen zijn overigens altijd welkom en als je een topic opent op fok.. dan is er de kans dat iemand het niet met je eens is.
Het staat iedereen echter vrij om te doen met zijn/haar tuin wat hem/haar goeddunkt.
Onafhankelijk van wat de plaatselijke bevolking daar van vind.

Ik hou dit topic braaf in de gaten want ik wil wel dat het hier netjes en vriendelijk blijft.

Dus bij deze graag even on topic blijven en met enig respect reageren op andermans mening.
Vooralsnog laat ik alles even staan.. loopt het hier verder uit de hand dan ga ik even actief veegwerk doen.
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_40166098
Ik heb de afgelopen dagen niet veel meer aan de tuin gedaan, met temperaturen ruim in de 30, en strakblauwe luchten is het wat minder prettig werken. In de vroege ochtend/avond geen tijd/zin, dus dat schiet lekker op. Ik heb slechts 1 'perkje' in de vorm van een mislukte bruine boon aangelegd, rondom twee 'kamboja' boompjes die er al stonden.

Het gras dat ik wilde kopen voor de paden was bij de verkoper reeds vergeeld. Op zich geen probleem, want met wat water hersteld zich dat behoorlijk snel, echter ga ik ook nog naar Bali, en hoewel de buren best willen sproeien, doen ze dat vast niet iedere dag.

Nu de tuin een beetje vorm krijgt, zal er af en toe iemand langskomen om 't gras bij te werken, verder helpt de buurman af en toe een handje mee. Op die manier kom ik de buurtroddels te weten en het is nog gezelliger ook, dan alleen staan te zweten. Het bijknippen van de planten/struiken/bomen is een kleine moeite en doe ik met liefde zelf als ik weer eens net na zonsopgang (rond 6 uur) op sta.. zalig gewoon.
pi_40176649
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 13:36 schreef Uhmmie het volgende:
Laten we het dus even houden op de tuin en alles wat daarbij hoort graag.
Dan kan dat Indonesie er net zo goed af, want dat leidt de gedachten om de tuin heen en geeft aanleiding tot het bewandelen van nutteloze donkere zijpaadjes. Indonesie ligt trouwens in de Tropen toch

[ Bericht 2% gewijzigd door londoh op 25-07-2006 22:34:27 ]
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40200664
Vandaag letterlijk een paar bakstenen verzet, verder kwam ik niet want voor ik het wist was het alweer bijna zes uur, gaat de zon onder en begint de muezzin z'n oproep tot gebed. Binnenkort maar weer.
pi_40272731
Nou, het is er nog niet van gekomen. Vandaag kwam de nieuwe keuken en heb ik vooral niets gedaan, maar dat kan ook best wel eigenlijk, met een graad of 35 zo op de teller. Duidelijk te warm, morgenochtend de plantjes maar eens wat water geven, want hoewel er een paar kilometer verderop een hoosbui is gevallen gisteren, bleef het hier bij wat druppeltjes, volgens mijn weerstation 0.5 mm.
  vrijdag 28 juli 2006 @ 15:18:13 #134
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_40272921
We willen foto's van beesten Indah, liefst gevaarlijk beesten.

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_40273157
Ik heb al foto's van 7cm grote slakken en een papa-tokeh, een fikse hagedis die boven het plafond woont met z'n familie. Als ik eraan denk neem ik die de volgende keer mee.

  vrijdag 28 juli 2006 @ 15:39:13 #136
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_40273681
Ok dan.

Slakken op de bqq.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_40292033
Ik weet niet of die lekker smaken, zal vast te eten zijn trouwens. Dagelijks ontdek ik nog dingen die te eten zijn
  zaterdag 29 juli 2006 @ 06:13:30 #138
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_40292091
Ik zag vanavond weer een familie wasberen voorbij struinen, iets te groot voor de bbq.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_40293209
Voor de Karo Batak (Noord Sumatera) was de grootste lekkernij nadat ze een koe hadden geslacht, de inhoud van de boekmaag (1 van de 4 die een koe heeft) Hier zat het halfverteerde gras in. Nederlanders zeiden altijd : Die Karo's eten stront.

[ Bericht 0% gewijzigd door londoh op 29-07-2006 11:09:02 ]
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40321088
Vandaag met de buurman samen in de ochtenduren, het was bewolkt en zodoende dus niet direct heet, begonnen aan het graven van een kuil van grofweg 2 vierkante meter en 50 cm diep. Uiteindelijk moet het iets worden wat op een vijver lijkt.
pi_40342798
En nog even de foto's voor Popolon.


7 cm grote slak. Niet bijzonder, maar ik vond er in 1 week ineens een heel aantal in de tuin, wellicht omdat het tussen de houtpulver lekker vochtig is.


Een tokeh, een fors uitgevallen soort hagedis die daadwerkelijk het geluid maakt: ' toookeee'. Deze komt regelmatig de woonkamer binnenkruipen in de vroege avonduren, het is altijd dezelfde omdat deze aan 1 poot maar 2 vingers heeft. Er lopen ook wat jongen rond inmiddels, dus het huis is gezegend met een lager aantal insecten en dergelijke.
pi_40351619
cute beestje die hagedis. kan je die tam maken?
  maandag 31 juli 2006 @ 14:07:52 #143
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_40351674
Heeft ie ook zo'n plooi in de nek?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  maandag 31 juli 2006 @ 15:13:27 #144
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_40353580
quote:
Op maandag 31 juli 2006 04:58 schreef indahnesia.com het volgende:
En nog even de foto's voor Popolon.

[afbeelding]
7 cm grote slak. Niet bijzonder, maar ik vond er in 1 week ineens een heel aantal in de tuin, wellicht omdat het tussen de houtpulver lekker vochtig is.

[afbeelding]
Een tokeh, een fors uitgevallen soort hagedis die daadwerkelijk het geluid maakt: ' toookeee'. Deze komt regelmatig de woonkamer binnenkruipen in de vroege avonduren, het is altijd dezelfde omdat deze aan 1 poot maar 2 vingers heeft. Er lopen ook wat jongen rond inmiddels, dus het huis is gezegend met een lager aantal insecten en dergelijke.
Yaaahooo, enge beesten.Maar die tokeh houdt je huis mooi redelijk 'schoon' van insecten.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_40375725
quote:
Op maandag 31 juli 2006 14:06 schreef Bengeltje het volgende:
cute beestje die hagedis. kan je die tam maken?
Vast wel, maar dan moet je 'm wel eerst zien te vangen
pi_40375726
quote:
Op maandag 31 juli 2006 14:07 schreef Jaguarized het volgende:
Heeft ie ook zo'n plooi in de nek?
Nee, dit soort niet
pi_40375734
quote:
Op maandag 31 juli 2006 15:13 schreef popolon het volgende:

[..]

Yaaahooo, enge beesten.Maar die tokeh houdt je huis mooi redelijk 'schoon' van insecten.
Ach ja, eng zijn ze niet, maar dan moet ik ook niet in mijn eigen tuin foto's gaan maken natuurlijk. P Echt veel enge beesten kom je niet tegen.. hoewel.. gisteren is de oude WC er finaal uitgesloopt, ook het riool lag open. Dar kwam me toch een horde kakkerlakken uit De meesten zijn inmiddels dood trouwens, een deel is gevoerd aan de hagedissen in de tuin, anderen zijn vergiftigd met een eng goedje dat ik niet in de woonkamer zou willen spuiten en weer anderen zijn aan een metalen prikker geregen.. ach, ieder z'n hobby, die laatste is die van de bouwvakker, niet die van mij
pi_40376732
De tokeh zegt natuurlijk niet tokeh omdat ie tokeh heet, omgekeerd dus. De Westerse naam is Gekko. Het mannetje roept 'tokeh' om de vrouwtjes voor een wippie te interesseren en die roep kan vijf keer achter elkaar, soms meer, tot wel negen keer toe. Indonesiers tellen mee, want als ie zeven keer tokeh roept mag men een wens doen. Je moet dan de eerste keer ja of nee zeggen, daarna het tegenovergestelde, net zolang dat ie stopt. Ik heb ooit trouwens een tokeh in huis gehad die keh-to zei, die had dus een spraakgebrek. Het mannetje en vrouwtje leven als echtpaar, zij legt eieren die aan de muur, kast e.d zitten vastgeplakt, in paren, elke keer komen er twee tegelijk uit. Zodra de jongen groot genoeg zijn worden ze het "huis" uitgeschopt en komen er twee nieuwe eieren uit. De tokeh heeft geen tanden maar kaken, deze kaken zijn vreselijk sterk, zoiets als een pitbull, als ie iets vast met deze kaken heeft laat ie nooit meer los. Ik had daar een vriend die douwde wel eens een brandende sigaret tussen die kaken, leuk gezicht. Zo een tokeh gaat 's avonds op een strategisch plekje zitten en met een lange kleverige tong plukt ie insecten uit de lucht. Hij eet ook andere beesten, zoals sprinkhanen, maar vooral cicak, die in grote getale in de huizen n Indonesia voorkomen. Omdat ie geen tanden heeft kluift ie deze af net zoals de Belanda's een haringkie eten. Je ziet dan op de grond een 'graat' leggen met alleen het koppie eraan.
quote:
Op maandag 31 juli 2006 14:06 schreef Bengeltje het volgende:
cute beestje die hagedis. kan je die tam maken?
Typisch des mens om te vragen kan je deze dieren tam maken ? Ik vraag me af waarom, als ze vanzelf in huis komen, heb je er toch verder geen omkijken naar. Behalve waar hun nest zit, daar legt een hoop stront die behoorlijk kan stinken, ze scheiten trouwens altijd op dezelfde plek. Als je zonodig iets tam wil maken dresseer dan je medemens, ga eens oefenen voor de spiegel

[ Bericht 0% gewijzigd door londoh op 01-08-2006 11:16:26 ]
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40379365
foutje
lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan lagi Senin, Selasa, Rabu, Kamis, Jumat, Sabtu, Minggu...sepekan
pi_40513024
Ik heb mijn tuin nu al een dag of 5 niet gezien, ben benieuwd
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')