FOK!forum / Culinesse à gogo / Tilapia!
shmoopymaandag 22 mei 2006 @ 13:40
Ja!

Die heb ik dus gekocht vandaag in de hoop dat de culinaire FOK!kertjes mij fijne receptjes gingen geven.

Ik ga niet stoven, gratineren of wat dan ook, ik wil 'm bakken.
Wat is nou lekker, moet ie in een beslagje of is alleen wat bloem ook goed, welke kruiden zijn er lekker bij, hoe lang moet die zooi überhaupt in de pan enz.
Xenomaniacmaandag 22 mei 2006 @ 13:41
Filets of de gehele vis?
shmoopymaandag 22 mei 2006 @ 13:44
Filets.
Xenomaniacmaandag 22 mei 2006 @ 13:45
Wat zijn de bijgerechten of maakt dat niet uit?

En hoeveel tijd heb je?
kabouter.mutsmaandag 22 mei 2006 @ 13:47
Ik zou ze alleen met bloem insmeren en die er weer goed afkloppen en dan bakken in boter.
op niet te hoog vuur en niet te lang.
mmmmmm
Chielusmaandag 22 mei 2006 @ 13:48
Gewoon simpel houden, even door de bloem halen en daarna in genoeg boter bakken, hoe lang is afhankelijk van de dikte, maar niet te lang.

Lekker met een mooie klassieke dille saus of een oosterse saus. Afhankelijk van de rest van je eten.
michiel_merkmaandag 22 mei 2006 @ 13:50
tilapiafilet moet je grillen ciabattabrood of pasta erbij en genieten maar

of tilapia in bier beslag
of 250 gr gezeefde bloem
2 eierdooiers
4 eiwit
zout en boter
200 gram bier

Meng de bloem, eierdooiers en de suiker en boter en bier ( dit word echt een vette tjap) en klop apart het eiwit. Maak wel eerst een beslagkom vetvrij.
Voeg het eiwit toe aan de rest en klaar.

Neem een tilapiafilet en halveer deze.Bedek het met het bierbeslag en in de frituur doen.Als ie geelbruin is,is ie klaar
Tilapia wel eerst PEZO en bloemen, dan pas beslag erop doen
shmoopymaandag 22 mei 2006 @ 13:51
Ik heb er (afgezaagd misschien) broccoli en gebakken aardappeltjes bij.

Lekker door de bloem en dan in boter bakken is wel een goeie optie, als eerste keer.
shmoopymaandag 22 mei 2006 @ 13:52
Hmm, bierbeslag...
Euc-maandag 22 mei 2006 @ 15:10
quote:
Op maandag 22 mei 2006 13:52 schreef shmoopy het volgende:
Hmm, bierbeslag...
Dan moet je em frituren..

verder tilapia; smakeloze vietnamese kweekvis, van dezelfde ergtegraat als panga. Maar dat is gewoon mijn mening.
kabouter.mutsmaandag 22 mei 2006 @ 15:44
quote:
Op maandag 22 mei 2006 15:10 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dan moet je em frituren..

verder tilapia; smakeloze vietnamese kweekvis, van dezelfde ergtegraat als panga. Maar dat is gewoon mijn mening.
kan je vinden maar Panga heeft wel een fijne smaak.
Ook al is hij gekweekt.
shmoopymaandag 22 mei 2006 @ 17:27
quote:
Op maandag 22 mei 2006 15:10 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dan moet je em frituren..
Uiteraard.
Maar ik denk dat ik voor de boter ga dit keer.
quote:
verder tilapia; smakeloze vietnamese kweekvis, van dezelfde ergtegraat als panga. Maar dat is gewoon mijn mening.
Geen idee, nog nooit geprobeerd, ik laat het je weten.
shmoopymaandag 22 mei 2006 @ 19:02
Nou, dat ging er prima in, hoor.

Peper, zout, even door de bloem geslingerd, en toen lekker gebakken.
De shmoopies vroegen of we het morgen weer konden eten, nou moet ik toegeven dat ik ze wijsgemaakt had dat het haai was.
Bluesmaandag 22 mei 2006 @ 20:29
Haai

Dat is wel stoer om te eten.. ik hoor ze het morgen op school al vertellen
cora4034maandag 22 mei 2006 @ 21:25
Knoflook, ketjap, lepeltje sambal, en wokken die handel.
Met rijst en boontjes.
golfermaandag 22 mei 2006 @ 22:41
quote:
Op maandag 22 mei 2006 21:25 schreef cora4034 het volgende:
Knoflook, ketjap, lepeltje sambal, en wokken die handel.
Met rijst en boontjes.
Ook lekker inderdaad, op die manier.
7th_wavemaandag 22 mei 2006 @ 22:43
heb er net 1 door de pasta gedaan. ook lekker
DIJKdinsdag 23 mei 2006 @ 08:09


shmoopydinsdag 23 mei 2006 @ 09:49
quote:
Op maandag 22 mei 2006 21:25 schreef cora4034 het volgende:
Knoflook, ketjap, lepeltje sambal, en wokken die handel.
Met rijst en boontjes.
Zoiets ga ik zeker ook proberen.
Martijn_77donderdag 25 mei 2006 @ 17:47
Wat ook lekker is met viskruiden en een beetje Mierikswortel
shmoopydonderdag 25 mei 2006 @ 22:58
Vandaag weer 'haai' gegeten, en de vriendjes bleven ook maar grijpen in de schaal.
Dit wordt een vast nummer in huize shmoop.
golferdonderdag 25 mei 2006 @ 23:36
Dit receptje uit de Allerhande ga ik binnenkort maar eens proberen:

Tilapiafilet in Thaise saus.

Ingrediënten:
2-3 eetlepels Thaise groene currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 bosuitjes, in stukjes
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
400 g tilapiafilet, in 12 stukken
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
1 eetlepel olie


Bereiden:
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover. Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.

Lijkt mij lekker.
shmoopydonderdag 25 mei 2006 @ 23:41
Ja, in plaats van die eeuwige kip, goed idee.
Arceedonderdag 25 mei 2006 @ 23:56


De Talpiafilet is ook niet versmaden, heur.
shmoopyvrijdag 26 mei 2006 @ 00:07
Gekke Arcee.
Killer_Momvrijdag 26 mei 2006 @ 01:51
toevallig, dit hebben wij vandaag ook gegeten, vis van de C1000, diepvries.een dag geleden ingeslagen, kwam goed uit.
niemand wilde iets bestellen, niemand wilde friet of chinees,
dus
ingepakt in alluminiumfolie , met knoflook paprika, uien, en kruiden van een Turkse winkel. ,
hij zei al 3 kkeer " is pittig" ik jah jah, t zal wel meevallen, niet dus, hij had t 10 keer moeten zeggen

in de oven op 200 graden.
heet maat!
met annanas knoflook, en Heins uit een flesje was t nog te eten,


met rijst en sla,
die vis is ok. de volgende keer iets minder kruiden, misschien proeft iemand t?
koken is echt een vak
golfervrijdag 26 mei 2006 @ 20:14
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 23:36 schreef golfer het volgende:
Dit receptje uit de Allerhande ga ik binnenkort maar eens proberen:

Tilapiafilet in Thaise saus.

Ingrediënten:
2-3 eetlepels Thaise groene currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 bosuitjes, in stukjes
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
400 g tilapiafilet, in 12 stukken
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
1 eetlepel olie


Bereiden:
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover. Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.

Lijkt mij lekker.
Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!
resultaat in de pan:


en met bijgerechten op het bord:


#ANONIEMvrijdag 26 mei 2006 @ 20:16
Geen idee hoe het hier thuis klaargemaakt wordt... maar tilapia
#ANONIEMvrijdag 26 mei 2006 @ 20:16
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 20:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!
resultaat in de pan:
[afbeelding]

en met bijgerechten op het bord:
[afbeelding]

goed bezig herman!
Martijn_77vrijdag 26 mei 2006 @ 23:24
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 20:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!
resultaat in de pan:
[afbeelding]

en met bijgerechten op het bord:
[afbeelding]

Ziet er goed uit Golfer
Blueszaterdag 27 mei 2006 @ 00:40
Mmm, bord is een beetje vies