shmoopy | maandag 22 mei 2006 @ 13:40 |
Ja! Die heb ik dus gekocht vandaag in de hoop dat de culinaire FOK!kertjes mij fijne receptjes gingen geven. Ik ga niet stoven, gratineren of wat dan ook, ik wil 'm bakken. ![]() Wat is nou lekker, moet ie in een beslagje of is alleen wat bloem ook goed, welke kruiden zijn er lekker bij, hoe lang moet die zooi überhaupt in de pan enz. | |
Xenomaniac | maandag 22 mei 2006 @ 13:41 |
Filets of de gehele vis? | |
shmoopy | maandag 22 mei 2006 @ 13:44 |
Filets. | |
Xenomaniac | maandag 22 mei 2006 @ 13:45 |
Wat zijn de bijgerechten of maakt dat niet uit? En hoeveel tijd heb je? | |
kabouter.muts | maandag 22 mei 2006 @ 13:47 |
Ik zou ze alleen met bloem insmeren en die er weer goed afkloppen en dan bakken in boter. op niet te hoog vuur en niet te lang. mmmmmm | |
Chielus | maandag 22 mei 2006 @ 13:48 |
Gewoon simpel houden, even door de bloem halen en daarna in genoeg boter bakken, hoe lang is afhankelijk van de dikte, maar niet te lang. Lekker met een mooie klassieke dille saus of een oosterse saus. Afhankelijk van de rest van je eten. | |
michiel_merk | maandag 22 mei 2006 @ 13:50 |
tilapiafilet moet je grillen ciabattabrood of pasta erbij en genieten maar ![]() of tilapia in bier beslag of 250 gr gezeefde bloem 2 eierdooiers 4 eiwit zout en boter 200 gram bier Meng de bloem, eierdooiers en de suiker en boter en bier ( dit word echt een vette tjap) en klop apart het eiwit. Maak wel eerst een beslagkom vetvrij. Voeg het eiwit toe aan de rest en klaar. Neem een tilapiafilet en halveer deze.Bedek het met het bierbeslag en in de frituur doen.Als ie geelbruin is,is ie klaar Tilapia wel eerst PEZO en bloemen, dan pas beslag erop doen | |
shmoopy | maandag 22 mei 2006 @ 13:51 |
Ik heb er (afgezaagd misschien) broccoli en gebakken aardappeltjes bij. Lekker door de bloem en dan in boter bakken is wel een goeie optie, als eerste keer. | |
shmoopy | maandag 22 mei 2006 @ 13:52 |
Hmm, bierbeslag... ![]() | |
Euc- | maandag 22 mei 2006 @ 15:10 |
quote:Dan moet je em frituren.. verder tilapia; smakeloze vietnamese kweekvis, van dezelfde ergtegraat als panga. Maar dat is gewoon mijn mening. | |
kabouter.muts | maandag 22 mei 2006 @ 15:44 |
quote:kan je vinden maar Panga heeft wel een fijne smaak. Ook al is hij gekweekt. | |
shmoopy | maandag 22 mei 2006 @ 17:27 |
quote:Uiteraard. Maar ik denk dat ik voor de boter ga dit keer. quote:Geen idee, nog nooit geprobeerd, ik laat het je weten. ![]() | |
shmoopy | maandag 22 mei 2006 @ 19:02 |
Nou, dat ging er prima in, hoor. ![]() Peper, zout, even door de bloem geslingerd, en toen lekker gebakken. De shmoopies vroegen of we het morgen weer konden eten, nou moet ik toegeven dat ik ze wijsgemaakt had dat het haai was. ![]() | |
Blues | maandag 22 mei 2006 @ 20:29 |
Haai ![]() Dat is wel stoer om te eten.. ik hoor ze het morgen op school al vertellen ![]() | |
cora4034 | maandag 22 mei 2006 @ 21:25 |
Knoflook, ketjap, lepeltje sambal, en wokken die handel. Met rijst en boontjes. | |
golfer | maandag 22 mei 2006 @ 22:41 |
quote:Ook lekker inderdaad, op die manier. ![]() | |
7th_wave | maandag 22 mei 2006 @ 22:43 |
heb er net 1 door de pasta gedaan. ook lekker ![]() | |
DIJK | dinsdag 23 mei 2006 @ 08:09 |
![]() ![]() | |
shmoopy | dinsdag 23 mei 2006 @ 09:49 |
quote:Zoiets ga ik zeker ook proberen. ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 25 mei 2006 @ 17:47 |
Wat ook lekker is met viskruiden en een beetje Mierikswortel | |
shmoopy | donderdag 25 mei 2006 @ 22:58 |
Vandaag weer 'haai' gegeten, en de vriendjes bleven ook maar grijpen in de schaal. Dit wordt een vast nummer in huize shmoop. ![]() | |
golfer | donderdag 25 mei 2006 @ 23:36 |
Dit receptje uit de Allerhande ga ik binnenkort maar eens proberen: Tilapiafilet in Thaise saus. Ingrediënten: 2-3 eetlepels Thaise groene currypasta 1 blik kokosmelk (400 ml) 3 bosuitjes, in stukjes 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden 400 g tilapiafilet, in 12 stukken 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 eetlepel olie Bereiden: Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover. Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade. Lijkt mij lekker. ![]() | |
shmoopy | donderdag 25 mei 2006 @ 23:41 |
Ja, in plaats van die eeuwige kip, goed idee. ![]() | |
Arcee | donderdag 25 mei 2006 @ 23:56 |
![]() De Talpiafilet is ook niet versmaden, heur. ![]() | |
shmoopy | vrijdag 26 mei 2006 @ 00:07 |
Gekke Arcee. ![]() | |
Killer_Mom | vrijdag 26 mei 2006 @ 01:51 |
toevallig, dit hebben wij vandaag ook gegeten, vis van de C1000, diepvries.een dag geleden ingeslagen, kwam goed uit. niemand wilde iets bestellen, niemand wilde friet of chinees, dus ingepakt in alluminiumfolie , met knoflook paprika, uien, en kruiden van een Turkse winkel. , hij zei al 3 kkeer " is pittig" ik jah jah, t zal wel meevallen, niet dus, hij had t 10 keer moeten zeggen ![]() in de oven op 200 graden. heet maat! met annanas knoflook, en Heins uit een flesje was t nog te eten, met rijst en sla, die vis is ok. de volgende keer iets minder kruiden, misschien proeft iemand t? koken is echt een vak | |
golfer | vrijdag 26 mei 2006 @ 20:14 |
quote:Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk! resultaat in de pan: ![]() en met bijgerechten op het bord: ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 26 mei 2006 @ 20:16 |
Geen idee hoe het hier thuis klaargemaakt wordt... maar tilapia ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 26 mei 2006 @ 20:16 |
quote:goed bezig herman! | |
Martijn_77 | vrijdag 26 mei 2006 @ 23:24 |
quote:Ziet er goed uit Golfer ![]() ![]() | |
Blues | zaterdag 27 mei 2006 @ 00:40 |
Mmm, bord is een beetje vies ![]() |