abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_38082153
Ja!

Die heb ik dus gekocht vandaag in de hoop dat de culinaire FOK!kertjes mij fijne receptjes gingen geven.

Ik ga niet stoven, gratineren of wat dan ook, ik wil 'm bakken.
Wat is nou lekker, moet ie in een beslagje of is alleen wat bloem ook goed, welke kruiden zijn er lekker bij, hoe lang moet die zooi überhaupt in de pan enz.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 22 mei 2006 @ 13:41:49 #2
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_38082205
Filets of de gehele vis?
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
pi_38082319
Filets.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 22 mei 2006 @ 13:45:45 #4
108357 Xenomaniac
Radical outlet
pi_38082352
Wat zijn de bijgerechten of maakt dat niet uit?

En hoeveel tijd heb je?
"Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
pi_38082395
Ik zou ze alleen met bloem insmeren en die er weer goed afkloppen en dan bakken in boter.
op niet te hoog vuur en niet te lang.
mmmmmm
  maandag 22 mei 2006 @ 13:48:25 #6
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38082445
Gewoon simpel houden, even door de bloem halen en daarna in genoeg boter bakken, hoe lang is afhankelijk van de dikte, maar niet te lang.

Lekker met een mooie klassieke dille saus of een oosterse saus. Afhankelijk van de rest van je eten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_38082547
tilapiafilet moet je grillen ciabattabrood of pasta erbij en genieten maar

of tilapia in bier beslag
of 250 gr gezeefde bloem
2 eierdooiers
4 eiwit
zout en boter
200 gram bier

Meng de bloem, eierdooiers en de suiker en boter en bier ( dit word echt een vette tjap) en klop apart het eiwit. Maak wel eerst een beslagkom vetvrij.
Voeg het eiwit toe aan de rest en klaar.

Neem een tilapiafilet en halveer deze.Bedek het met het bierbeslag en in de frituur doen.Als ie geelbruin is,is ie klaar
Tilapia wel eerst PEZO en bloemen, dan pas beslag erop doen
pi_38082549
Ik heb er (afgezaagd misschien) broccoli en gebakken aardappeltjes bij.

Lekker door de bloem en dan in boter bakken is wel een goeie optie, als eerste keer.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_38082602
Hmm, bierbeslag...
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  maandag 22 mei 2006 @ 15:10:37 #10
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_38085375
quote:
Op maandag 22 mei 2006 13:52 schreef shmoopy het volgende:
Hmm, bierbeslag...
Dan moet je em frituren..

verder tilapia; smakeloze vietnamese kweekvis, van dezelfde ergtegraat als panga. Maar dat is gewoon mijn mening.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_38086598
quote:
Op maandag 22 mei 2006 15:10 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dan moet je em frituren..

verder tilapia; smakeloze vietnamese kweekvis, van dezelfde ergtegraat als panga. Maar dat is gewoon mijn mening.
kan je vinden maar Panga heeft wel een fijne smaak.
Ook al is hij gekweekt.
pi_38090939
quote:
Op maandag 22 mei 2006 15:10 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dan moet je em frituren..
Uiteraard.
Maar ik denk dat ik voor de boter ga dit keer.
quote:
verder tilapia; smakeloze vietnamese kweekvis, van dezelfde ergtegraat als panga. Maar dat is gewoon mijn mening.
Geen idee, nog nooit geprobeerd, ik laat het je weten.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_38094384
Nou, dat ging er prima in, hoor.

Peper, zout, even door de bloem geslingerd, en toen lekker gebakken.
De shmoopies vroegen of we het morgen weer konden eten, nou moet ik toegeven dat ik ze wijsgemaakt had dat het haai was.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_38097420
Haai

Dat is wel stoer om te eten.. ik hoor ze het morgen op school al vertellen
pi_38099983
Knoflook, ketjap, lepeltje sambal, en wokken die handel.
Met rijst en boontjes.
Dat is eens wat anders...
  maandag 22 mei 2006 @ 22:41:27 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38104109
quote:
Op maandag 22 mei 2006 21:25 schreef cora4034 het volgende:
Knoflook, ketjap, lepeltje sambal, en wokken die handel.
Met rijst en boontjes.
Ook lekker inderdaad, op die manier.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_38104230
heb er net 1 door de pasta gedaan. ook lekker
pi_38111583


pi_38113426
quote:
Op maandag 22 mei 2006 21:25 schreef cora4034 het volgende:
Knoflook, ketjap, lepeltje sambal, en wokken die handel.
Met rijst en boontjes.
Zoiets ga ik zeker ook proberen.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  donderdag 25 mei 2006 @ 17:47:03 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38204632
Wat ook lekker is met viskruiden en een beetje Mierikswortel
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38215013
Vandaag weer 'haai' gegeten, en de vriendjes bleven ook maar grijpen in de schaal.
Dit wordt een vast nummer in huize shmoop.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  donderdag 25 mei 2006 @ 23:36:52 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38216592
Dit receptje uit de Allerhande ga ik binnenkort maar eens proberen:

Tilapiafilet in Thaise saus.

Ingrediënten:
2-3 eetlepels Thaise groene currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 bosuitjes, in stukjes
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
400 g tilapiafilet, in 12 stukken
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
1 eetlepel olie


Bereiden:
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover. Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.

Lijkt mij lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_38216783
Ja, in plaats van die eeuwige kip, goed idee.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 25 mei 2006 @ 23:56:57 #24
862 Arcee
Look closer
pi_38217376


De Talpiafilet is ook niet versmaden, heur.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
pi_38217735
Gekke Arcee.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_38220380
toevallig, dit hebben wij vandaag ook gegeten, vis van de C1000, diepvries.een dag geleden ingeslagen, kwam goed uit.
niemand wilde iets bestellen, niemand wilde friet of chinees,
dus
ingepakt in alluminiumfolie , met knoflook paprika, uien, en kruiden van een Turkse winkel. ,
hij zei al 3 kkeer " is pittig" ik jah jah, t zal wel meevallen, niet dus, hij had t 10 keer moeten zeggen

in de oven op 200 graden.
heet maat!
met annanas knoflook, en Heins uit een flesje was t nog te eten,


met rijst en sla,
die vis is ok. de volgende keer iets minder kruiden, misschien proeft iemand t?
koken is echt een vak
De Puta Madre
  vrijdag 26 mei 2006 @ 20:14:59 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38243929
quote:
Op donderdag 25 mei 2006 23:36 schreef golfer het volgende:
Dit receptje uit de Allerhande ga ik binnenkort maar eens proberen:

Tilapiafilet in Thaise saus.

Ingrediënten:
2-3 eetlepels Thaise groene currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
3 bosuitjes, in stukjes
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
400 g tilapiafilet, in 12 stukken
1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
1 eetlepel olie


Bereiden:
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover. Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.

Lijkt mij lekker.
Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!
resultaat in de pan:


en met bijgerechten op het bord:


There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_38243961
Geen idee hoe het hier thuis klaargemaakt wordt... maar tilapia
pi_38243979
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 20:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!
resultaat in de pan:
[afbeelding]

en met bijgerechten op het bord:
[afbeelding]

goed bezig herman!
  vrijdag 26 mei 2006 @ 23:24:58 #30
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38251821
quote:
Op vrijdag 26 mei 2006 20:14 schreef golfer het volgende:

[..]

Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!
resultaat in de pan:
[afbeelding]

en met bijgerechten op het bord:
[afbeelding]

Ziet er goed uit Golfer
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38255067
Mmm, bord is een beetje vies
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')