Turkse yoghurt.
Een peen.
Knoflook.
Zout.
Olijfolie.
Peen raspen en goed bakken in flinke scheut olijfolie.
Yoghurt klaar maken met 1 teen knoflook en zout.
Dit mengen. En lekker eten.....
Duru Bulgur, (de hele fijne, lijkt op couscous)
Olijfolie.
Zout, en gemalen zwarte peper.
Turkse peterselie.
Bosuitjes.
Een ui.
Tomatenpuree.
Komijnpoeder. (Djinten dacht ik? )
Sambal.
Duru onder gekookt water zetten. Laten wellen.
Uitje fruiten met de tomatenpuree in flink olijfolie. En flink laten bakken!
Bosuitje en peterselie hakken en fijnmaken.
Als de duru (zo noem ik het maar want dat staat op de verpakking)
gaar is, dan bosuitje met peterselie erdoor heen doen, peper, zout, komijnpoeder en lik sambal.
Daarna de inhoud van het pannetje wat flink heeft staan pruttelen erin doen, goed door elkaar heen roeren.
Alles gewoon een beetje naar smaak.
Deze combo, dus die met yoghurt en duru saam... is fantastisch en oranje!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
♥
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV♥