abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_37954621
nu heb ik honger
pi_37955265
Klinkt erg goed, binnenkort ook maar eens proberen.
Een vriendin had ook eens een geweldig recept met gehakt en stokbrood, zal het nog eens na gaan vragen.
pi_37961242
2 afbakstokbroden, over de lengte doorgesneden en uitgehold
de kruimels die uit de stokbroden kwamen
300 gr gehakt
1 rode paprika in stukjes
200 gram kaas in blokjes
1 ui, gesnipperd
half bakjes champignons, in stukjes
3 tenen knoflook
3 eetlepels ketjap
1 klein blikje tomatenpuree
1 ei
peper

Kneed alles, behalve het stokbrood door elkaar. Vul de halve uitgeholde stokbroden met het gehaktmengsel.

30 minuten op 200 graden. Leg eventueel na een kwartier nog plakken kaas (raspen is voor mietjes) op de vulling.

En het is juist lekker als het stokbrood knapperig wordt. En de kruimels door de vulling zorgen dat het niet papperig wordt.


Ik heb alle hoeveelheden gegokt, dus let zelf goed op of het in verhouding is. De oventijd en temperatuur zijn ook een gok. Snijd er even 1 open om te checken. Als je het in kleine stukjes snijdt, kan je het ook koud serveren als borrelhapje.
  zaterdag 20 mei 2006 @ 13:40:34 #54
139602 -Wonderchild-
It's a miracle~!
pi_38015532
afbakstokbrood half uur in oven???
pi_38038287
Half uur is bullshit... in 10 a 15 minuten is de gehakt gaar
en de korst van het brood knapperig... EN als je geen soppigbrood wilt.. dan moet je niet de goedkoopste aanbieding gehakt nemen.. daar draaien ze wat meer vet in mee namelijk.

Overigens.. is het beetje sompig brood van het vet ook best lekker.
er is immers niets lekkerder dan een vette bek :-)
  zondag 21 mei 2006 @ 05:45:07 #56
84524 Morwen
I got life
pi_38039077
Uien aanbraden met een weinig boter, gehakt (gekruid met zout en peper) erbij, flink aanbraden tot het helemaal gaar is, tomatenpuree (blikje) erbij. Kaiserbroodje onttoppen (kapje eraf), uithollen en vullen met de droge gehaktbrei. Helemaal favoriet hier
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  zondag 21 mei 2006 @ 13:31:21 #57
31303 Frozen
Nothing in particular
pi_38043835
Ik maak dat ook wel eens klaar. Soms gebruik ik Italliaanse kruiden erbij, wat tomatensaus en creme fraiche. Zeker aan te raden.
Nothing is real and nothing to get hung about
  zondag 21 mei 2006 @ 19:54:52 #58
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_38056033
tvp'tje klink verdomde lekker !
pi_38068670
Het lekkere is juist dat het stokbrood net als toast wordt. En met het pak gehakt dat ik erop doe, is een half uur echt geen gek idee.

Wat nou bullshit.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 18:13:30 #60
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_38239348
Oke ik ben ook ff bezig geweest

Benodigheden:
- 6 kleine aldi afbakbroodje
- Lepel mosterd
- Scheutje room
- Gehaktkruiden
- 1 Ei
- teentje knoflook
- Paneermeel
- Gehakt (300 gram)
- Champignons
- Lente uitjes
- Kaas


Eerst maak je een mengsel van het ei, paneermeel, room, mosterd, knoflook en de kruiden.
Vervolgens rul je het gehakt, dit gooi je door het mengsel heen.
Daarna ff kort de lente uitjes(klein gesneden) opbakken en door het mengsel heen gooien
Vervolgens de champignons opbakken en er door heen gooien.

Daar de afbakbroodje doormidden snijden en uithollen. Vervolgens de broodjes vullen met het mengsel en dan naar smaak de blokjes kaas erbij stoppen

Daarna 10 min in de voorverwarmde oven...
En happen maar Echt geweldig lekker!!
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_38871432
In de allehande stond ook niet een goed recept hiervan. Die zal ik morgen wel ff opzoeken.
pi_38871522
Dankjulliewel, nou heb ik honger .
pi_38874056
6-8 personen 20 min + 30 min oventijd

Benodigdheden
2 stokbroden
1 zak peterselie 30 gr fijngehakt
1 zakje verse italiaanse kruidenmix 20 gr
1 kilo rundergehakt
2 bollen mozzarella, in blokjes
100 gr zwarte olijven zonder pit, in plakjes
8 kleine trostomaten, in plakjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
2-3 el olijfolie

Verwarm de over voor op 200 graden. Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bv keukenmachine) en meng hem met de knoflook, peterselie en de helft van de italiaanse kruiden door het gehakt. Voeg ook 3 eetlepels zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar.
Meng ook de helft van de mozzarella en olijven door het gehakt. Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengesel en druk dit goed aan. Leg de plakjes tomaat erop en verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover.
Bak de stokbroden in de oven 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Bevat per eenpersoonsportie 705 kilocalorieen, 41 gram eitwit, 39 gram vet, 47 gram koolhydraten
pi_38874239
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 03:02 schreef Sjoepa het volgende:
Nee het gehakt niet vooraf bakken.

Gewoon het stokbroodje halveren.. en daarop een laag gehakt naar wens (± 1 cm dik doe ik zelf altijd... dan de over in schuiven.. en er uithalen als je denkt dat ie klaar is minuutje of 10 a 15

Gehakt is dan gewoon gaar....
Krijg je dan geen klef brood? Of gebruik je mager rundergehakt? Normaal rundergehakt bevat dacht ik gemiddeld zo'n 20% vet en ook nog vocht. Dit zal toch in ieder geval gedeeltelijk in het brood trekken?

Vooraf gehakt bakken en overtollig vet/vocht afgieten lijkt me toch een wat beter resultaat opleveren.
  zondag 18 juni 2006 @ 13:45:29 #65
122446 Corksterr
AFC Ajax till I die.
pi_38969491
Klinkt gruwelijk lekker.
Wie zijn billen brandt, mag blij zijn dat hij niet andersom stond.
pi_39033812
MissWhizzy, wij hebben afgelopen zondag je stokbroodje gehakt uitgeprobeerd, alleen dan over de gehakt nog een plak kaas en dan het kapje er weer op. Smaakt heerlijk en voor herhaling vatbaar!
Dus bedankt voor het recept!
If gymnastics were easy, it would be called football!
  woensdag 21 juni 2006 @ 23:52:25 #67
122446 Corksterr
AFC Ajax till I die.
pi_39097139
Ik ga het vrijdagavond effe maken.
Wie zijn billen brandt, mag blij zijn dat hij niet andersom stond.
pi_39097212
Lijkt me erg lekker!

Maar
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 10:17 schreef MissWhizzy het volgende:


de brood
Moet ik dan weer van huilen.
Ja, die met de ballen in de bek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')