abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_37870568
Nodig:

Afbak Stokbrood
Gehakt
Kerrie
Peper
Zout
Mosterd
Ketjap Manis

Snijd de bovenkant van de stokbrood er dun af, hol vervolgens de onderkant goed uit.
Meng de kruiden door het gehakt, voeg tijdens het bakken de mosterd en de ketjap toe.

Vul als het gehakt gebakken is de stokbrood met het gehakt.

Leg de bovenkant van de stokbrood er weer op en stop hem vervolgens in een voorverwarmde oven. Laat het brood lekker knapperig worden.

Serveer de brood met bijvoorbeeld een lekkere komkommer salade.

[ Bericht 0% gewijzigd door MissWhizzy op 16-05-2006 10:33:39 ]
  dinsdag 16 mei 2006 @ 10:24:28 #2
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37870753
Hoeveel heb je ongeveer nodig qua gewicht?

Van het vlees enzo?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37870784
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 10:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoeveel heb je ongeveer nodig qua gewicht?

Van het vlees enzo?
Voor 1 grote stokbrood zo`n 250 gram vlees. Kruiden is natuurlijk naar je eigen smaak, de 1 wil pittig de ander niet. Verder vind ik de kant en klare komkommer salade van de Edah (zit in een emmertje) heerlijk. Vooral als je het vlees pittig gekruid hebt is de salade er heerlijk fris bij.
pi_37870813
vanavond ff proberen!!
:D
History became legend, legend became myth.
pi_37871075
Je kan ook alle bovengenoemde kruiden en de mosterd+ketjap vervangen door Shoarma kruiden, Gyros Kruiden of Kebab kruiden.
pi_37871143
Gooi er een plak bacon overheen dat doe ik ook vaak
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  dinsdag 16 mei 2006 @ 10:37:24 #7
129574 Kiteless
pornsexgoddess
pi_37871187
Volgende keer graag hoeveelheden noemen van alles...
Een culinair gehandicapt persoon als ik kan er zo helemaal niks mee
-=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
  dinsdag 16 mei 2006 @ 10:39:50 #8
12505 deGVR
Tussen schrijf en kramp..
pi_37871254
Plakjes Chorizo eronder....
Midden in dat bos woont een kleine, rode aap.
Kijk daar zit 'ie, in die boom. Hij doet een reuzegrote gaap.
http://www.chrishantzen.nl
http://www.onbeschreven.nl
pi_37871404
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 10:39 schreef deGVR het volgende:
Plakjes Chorizo eronder....
Ik zou sowieso 'iets' gebruiken om de bodem te bedekken want gebakken gehakt kan nogal vettig zijn en zo je stokbrood verpesten. Of goed laten uitdruppen en afdeppen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_37871610
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 10:37 schreef Kiteless het volgende:
Volgende keer graag hoeveelheden noemen van alles...
Een culinair gehandicapt persoon als ik kan er zo helemaal niks mee
De hoeveelheden kruiden maakt niet uit. Als je pittig wilt gebruik je veel als je het niet pittig wilt gebruik je weinig, heel simpel.
  dinsdag 16 mei 2006 @ 10:58:40 #11
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_37871888
tvp! sounds nice
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
  dinsdag 16 mei 2006 @ 10:59:20 #12
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_37871914
moet je het afbakstokbrood van te voren eerst afbakken, of niet?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 16 mei 2006 @ 11:03:25 #13
129574 Kiteless
pornsexgoddess
pi_37872044
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 10:50 schreef MissWhizzy het volgende:

[..]

De hoeveelheden kruiden maakt niet uit. Als je pittig wilt gebruik je veel als je het niet pittig wilt gebruik je weinig, heel simpel.
Hoeveel mosterd ? een theelepel ? Een half potje ?
Hoeveel ketjap ?
Hoeveel kerrie ?
Stokbrood eerst afbakken ?
-=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
pi_37872298
Klinkt erg lekker. Ook maar eens proberen op een verloren zondag ofzo. Alleen moet ik nog wel even antwoorden op de bovengenoemde vragen.
  dinsdag 16 mei 2006 @ 11:20:14 #15
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_37872601
jeez de hoeveelheden kan je zelf toch wel bedenken? Wat ik zou doen:

300 gram rundergehakt
1 theelepel zaanse mosterd OF 2 groffe doesburgse o.i.d
flinke scheut ketjap (of 1 eetlepel of meer als je wilt).
Ongeveer 1 eetlepel kerrie

Gehakt eerst bakken en dan in het stokbrood doen en dan het brood afbakken, of je kan ook het brood afbakken en dan het gehakt erin scheppen...maakt niks uit dunkt me
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
  dinsdag 16 mei 2006 @ 11:26:27 #16
129574 Kiteless
pornsexgoddess
pi_37872818
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 11:20 schreef clowncloon het volgende:
jeez de hoeveelheden kan je zelf toch wel bedenken? Wat ik zou doen:

300 gram rundergehakt
1 theelepel zaanse mosterd OF 2 groffe doesburgse o.i.d
flinke scheut ketjap (of 1 eetlepel of meer als je wilt).
Ongeveer 1 eetlepel kerrie

Gehakt eerst bakken en dan in het stokbrood doen en dan het brood afbakken, of je kan ook het brood afbakken en dan het gehakt erin scheppen...maakt niks uit dunkt me
Ik zeg toch dat ik culinair gehandicapt ben..? Hoe moet ik nou in godsnaam weten hoeveel mosterd of ketjap ?
-=[ Kiteless ]=-=[ To dream of love ]=-
  dinsdag 16 mei 2006 @ 11:27:05 #17
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_37872838
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 11:26 schreef Kiteless het volgende:

[..]

Ik zeg toch dat ik culinair gehandicapt ben..? Hoe moet ik nou in godsnaam weten hoeveel mosterd of ketjap ?
gewoon op smaak lieverd
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
pi_37875695
Zuigt dat hele stokbrood zich niet vol met alle sappen en vetten uit het gehakt wat het een drapperig zooitje maakt ? Helemaal als je zelf nog vocht in de zin van ketjap toevoegt ?
pi_37875779
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 13:00 schreef Pilootje het volgende:
Zuigt dat hele stokbrood zich niet vol met alle sappen en vetten uit het gehakt wat het een drapperig zooitje maakt ? Helemaal als je zelf nog vocht in de zin van ketjap toevoegt ?
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 10:44 schreef Jarno het volgende:

[..]

Ik zou sowieso 'iets' gebruiken om de bodem te bedekken want gebakken gehakt kan nogal vettig zijn en zo je stokbrood verpesten. Of goed laten uitdruppen en afdeppen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  dinsdag 16 mei 2006 @ 13:06:59 #20
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_37875867
Hmmm, klinkt goed... binnenkort eens proberen dan
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
  dinsdag 16 mei 2006 @ 13:07:30 #21
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_37875884
Ik krijg spontaan honger als ik dit lees..
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_37875888
Wat zou je er allemaal neer kunnen leggen dan? Want chorizo vind ik nou niet echt lekker. Ik zit te denken om het dan apart te doen. Dus gehakt braden en stokbrood in de oven en dan een paar blaadjes sla op de stokbrood en daar dan weer het gehakt op.

Nog andere suggesties?
pi_37877211
Ik maak het anders :

afbak broodjes
ongeveer 300 gram rundergehakt
1 ei
zakje stroganoff van silvo
katenspek
geraspte kaas
chilli saus

Gehakt kruiden en mengen met het ei.
Broodjes inkepen in de lengte en er een flinke reep uithalen en vullen met het gehakt mengsel,
beetje chillisaus erover plakjes katenspek en kaas erover in een voorverwarmde oven op 180 graden tot het lekker knapperig is .
pi_37877323
Tering ik krijg hier echt honger van.
pi_37877513
een blikje tomatenpuree en wat knoflook en een uitje er door is ook lekker.
pi_37877517
en ja ik krijg ook honger.

*lunch maken gaat*
  dinsdag 16 mei 2006 @ 13:59:23 #27
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_37877541
Ik neem aan dat je het gehakt nog niet gebakken hebt?
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_37877605
Wauw een saucijzenbrood van een halve meter! Is vast lekker.
pi_37877695


Hier nog een variatie :
150 gr champignons
1 eetlepel boter
Zout
Peper
3 augurken
75 gr belegen kaas
250 gr rundergehakt
1 theelepel rozemarijn
1 voorgebakken stokbrood

Bereiding:
Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes
Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons 5 minuten tot al het vocht is verdwenen en bestrooi ze met zout en peper
Snijd de augurken in kleine stukjes en de kaas in kleine blokjes
Meng het gehakt, de kaas, de augurken en de champignons met 1 theelepel rozemarijn, zout en peper door elkaar en vorm er een rol van, iets korter dan het stokbrood
Snijd het stokbrood overlangs doormidden en hol het iets uit
Leg het gehakt tussen de 2 broodhelften, druk ze stevig aan en verpak het brood in aluminiumfolie
Verwarm de oven voor op 225°C en bak het brood in het midden van de oven in 20 minuten gaar en bruin
Geef er een gemengde salade bij
pi_37879260
Tyfus, 3 ons gehakt op een broodje.
Volgens mij loopt de reuzel zo je reet uit.
  dinsdag 16 mei 2006 @ 15:18:09 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37880291
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 14:01 schreef zatoichi het volgende:
Wauw een saucijzenbrood van een halve meter! Is vast lekker.
Volgens mij is een saucijzenbrood toch van iets andere ingredienten gemaakt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37880365
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 15:18 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Volgens mij is een saucijzenbrood toch van iets andere ingredienten gemaakt
Saucijzenbroodjes worden van bladerdeeg gemaakt, das wat anders dan een stokbrood
pi_37903114
Ik zelf doe dit ook wel eens met afbak stokbrood.
maar uit hollen begin ik niet aan.. ik doe het gehakt mengsel gewoon lekker op de gehalveerde stokbrood.

Overigens.. kan je het gehakt kruiden naar wens.
En de hoeveelheid.. bepaal je lekker ook zelf.. toch.!!!!
pi_37903172
broodje hotdog van de hema
Nothing to see here, carry on
pi_37903465
Ja dit is erg lekker
Eet het ook regelmatig!
  woensdag 17 mei 2006 @ 09:56:16 #36
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_37906757
Maar just for the record.

Jullie bakken het gehakt niet? Dat laten jullie de oven doen..?
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_37907517
Het is zo'n pak met broodjes daar zitten er 6 in en het gehakt dat bak je nietvan t evoren zo dik zit het er ook niet op dus het is goed gaar .
  woensdag 17 mei 2006 @ 11:53:14 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37910805
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 09:56 schreef appelsientje het volgende:
Maar just for the record.

Jullie bakken het gehakt niet? Dat laten jullie de oven doen..?
Ik zou persoonlijk het gehakt wel bakken. Anders blijft het wel erg rauw denk ik
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37919373
Klinkt goed allemaal, nu weet ik ook wat ik zometeen klaar ga maken
  woensdag 17 mei 2006 @ 16:13:22 #40
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_37919577
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 16:05 schreef funkyskunkie het volgende:
Klinkt goed allemaal, nu weet ik ook wat ik zometeen klaar ga maken
Pizza?
Confidence through competence
  woensdag 17 mei 2006 @ 16:15:27 #41
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_37919659
Wat een onduidelijk topic
pi_37919845
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 16:15 schreef PLAE@ het volgende:

Wat een onduidelijk topic
Wrom?
Gehakt is na 20 min. in de oven echt wel gaar, of bedoel je iets anders?

  woensdag 17 mei 2006 @ 16:26:21 #43
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_37920075
ja dat ja

En of t geen natte smurrie wordt etc.
  woensdag 17 mei 2006 @ 19:08:11 #44
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37925212
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 16:20 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wrom?
Gehakt is na 20 min. in de oven echt wel gaar, of bedoel je iets anders?

Maar is je stokbrood dan niet keihard. Want meestal bak je een stokbrood maar een minuut of 8 af.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37927250
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 19:08 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar is je stokbrood dan niet keihard. Want meestal bak je een stokbrood maar een minuut of 8 af.
Je moet het gehakt ook gewoon eerst in een pan bakken. Zonder boter of olie. Zit genoeg vocht in het gehakt. Gewoon eerst op laag vuur zodat het vocht eruit komt.

Na het bakken gehakt in vergiet uit laten lekken.

En de stokbrood pas in de oven doen als het gehakt erin zit. Dan krijg je ook geen hard brood en geen smurrie.
pi_37933705
We zijn eruit
pi_37934164
Zaterdag eens proberen. Zijn er al andere mensen die het geprobeert hebben?
  woensdag 17 mei 2006 @ 23:30:03 #48
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_37936837
quote:
Op woensdag 17 mei 2006 22:25 schreef Bluezz het volgende:
We zijn eruit
Lekker Volgende week vrijdag ga ik het maar eens maken
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_37940274
Nee het gehakt niet vooraf bakken.

Gewoon het stokbroodje halveren.. en daarop een laag gehakt naar wens (± 1 cm dik doe ik zelf altijd... dan de over in schuiven.. en er uithalen als je denkt dat ie klaar is minuutje of 10 a 15

Gehakt is dan gewoon gaar....
pi_37954370
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 03:02 schreef Sjoepa het volgende:
Nee het gehakt niet vooraf bakken.

Gewoon het stokbroodje halveren.. en daarop een laag gehakt naar wens (± 1 cm dik doe ik zelf altijd... dan de over in schuiven.. en er uithalen als je denkt dat ie klaar is minuutje of 10 a 15

Gehakt is dan gewoon gaar....
Ja, maar dat is niet echt gevuld he, wel lekker
Oh, and that's a bad miss!
pi_37954621
nu heb ik honger
pi_37955265
Klinkt erg goed, binnenkort ook maar eens proberen.
Een vriendin had ook eens een geweldig recept met gehakt en stokbrood, zal het nog eens na gaan vragen.
pi_37961242
2 afbakstokbroden, over de lengte doorgesneden en uitgehold
de kruimels die uit de stokbroden kwamen
300 gr gehakt
1 rode paprika in stukjes
200 gram kaas in blokjes
1 ui, gesnipperd
half bakjes champignons, in stukjes
3 tenen knoflook
3 eetlepels ketjap
1 klein blikje tomatenpuree
1 ei
peper

Kneed alles, behalve het stokbrood door elkaar. Vul de halve uitgeholde stokbroden met het gehaktmengsel.

30 minuten op 200 graden. Leg eventueel na een kwartier nog plakken kaas (raspen is voor mietjes) op de vulling.

En het is juist lekker als het stokbrood knapperig wordt. En de kruimels door de vulling zorgen dat het niet papperig wordt.


Ik heb alle hoeveelheden gegokt, dus let zelf goed op of het in verhouding is. De oventijd en temperatuur zijn ook een gok. Snijd er even 1 open om te checken. Als je het in kleine stukjes snijdt, kan je het ook koud serveren als borrelhapje.
  zaterdag 20 mei 2006 @ 13:40:34 #54
139602 -Wonderchild-
It's a miracle~!
pi_38015532
afbakstokbrood half uur in oven???
pi_38038287
Half uur is bullshit... in 10 a 15 minuten is de gehakt gaar
en de korst van het brood knapperig... EN als je geen soppigbrood wilt.. dan moet je niet de goedkoopste aanbieding gehakt nemen.. daar draaien ze wat meer vet in mee namelijk.

Overigens.. is het beetje sompig brood van het vet ook best lekker.
er is immers niets lekkerder dan een vette bek :-)
  zondag 21 mei 2006 @ 05:45:07 #56
84524 Morwen
I got life
pi_38039077
Uien aanbraden met een weinig boter, gehakt (gekruid met zout en peper) erbij, flink aanbraden tot het helemaal gaar is, tomatenpuree (blikje) erbij. Kaiserbroodje onttoppen (kapje eraf), uithollen en vullen met de droge gehaktbrei. Helemaal favoriet hier
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  zondag 21 mei 2006 @ 13:31:21 #57
31303 Frozen
Nothing in particular
pi_38043835
Ik maak dat ook wel eens klaar. Soms gebruik ik Italliaanse kruiden erbij, wat tomatensaus en creme fraiche. Zeker aan te raden.
Nothing is real and nothing to get hung about
  zondag 21 mei 2006 @ 19:54:52 #58
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_38056033
tvp'tje klink verdomde lekker !
pi_38068670
Het lekkere is juist dat het stokbrood net als toast wordt. En met het pak gehakt dat ik erop doe, is een half uur echt geen gek idee.

Wat nou bullshit.
  vrijdag 26 mei 2006 @ 18:13:30 #60
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_38239348
Oke ik ben ook ff bezig geweest

Benodigheden:
- 6 kleine aldi afbakbroodje
- Lepel mosterd
- Scheutje room
- Gehaktkruiden
- 1 Ei
- teentje knoflook
- Paneermeel
- Gehakt (300 gram)
- Champignons
- Lente uitjes
- Kaas


Eerst maak je een mengsel van het ei, paneermeel, room, mosterd, knoflook en de kruiden.
Vervolgens rul je het gehakt, dit gooi je door het mengsel heen.
Daarna ff kort de lente uitjes(klein gesneden) opbakken en door het mengsel heen gooien
Vervolgens de champignons opbakken en er door heen gooien.

Daar de afbakbroodje doormidden snijden en uithollen. Vervolgens de broodjes vullen met het mengsel en dan naar smaak de blokjes kaas erbij stoppen

Daarna 10 min in de voorverwarmde oven...
En happen maar Echt geweldig lekker!!
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
pi_38871432
In de allehande stond ook niet een goed recept hiervan. Die zal ik morgen wel ff opzoeken.
pi_38871522
Dankjulliewel, nou heb ik honger .
pi_38874056
6-8 personen 20 min + 30 min oventijd

Benodigdheden
2 stokbroden
1 zak peterselie 30 gr fijngehakt
1 zakje verse italiaanse kruidenmix 20 gr
1 kilo rundergehakt
2 bollen mozzarella, in blokjes
100 gr zwarte olijven zonder pit, in plakjes
8 kleine trostomaten, in plakjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
2-3 el olijfolie

Verwarm de over voor op 200 graden. Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit. Maak de helft van de broodvulling fijn (bv keukenmachine) en meng hem met de knoflook, peterselie en de helft van de italiaanse kruiden door het gehakt. Voeg ook 3 eetlepels zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar.
Meng ook de helft van de mozzarella en olijven door het gehakt. Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengesel en druk dit goed aan. Leg de plakjes tomaat erop en verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover.
Bak de stokbroden in de oven 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Bevat per eenpersoonsportie 705 kilocalorieen, 41 gram eitwit, 39 gram vet, 47 gram koolhydraten
pi_38874239
quote:
Op donderdag 18 mei 2006 03:02 schreef Sjoepa het volgende:
Nee het gehakt niet vooraf bakken.

Gewoon het stokbroodje halveren.. en daarop een laag gehakt naar wens (± 1 cm dik doe ik zelf altijd... dan de over in schuiven.. en er uithalen als je denkt dat ie klaar is minuutje of 10 a 15

Gehakt is dan gewoon gaar....
Krijg je dan geen klef brood? Of gebruik je mager rundergehakt? Normaal rundergehakt bevat dacht ik gemiddeld zo'n 20% vet en ook nog vocht. Dit zal toch in ieder geval gedeeltelijk in het brood trekken?

Vooraf gehakt bakken en overtollig vet/vocht afgieten lijkt me toch een wat beter resultaat opleveren.
  zondag 18 juni 2006 @ 13:45:29 #65
122446 Corksterr
AFC Ajax till I die.
pi_38969491
Klinkt gruwelijk lekker.
Wie zijn billen brandt, mag blij zijn dat hij niet andersom stond.
pi_39033812
MissWhizzy, wij hebben afgelopen zondag je stokbroodje gehakt uitgeprobeerd, alleen dan over de gehakt nog een plak kaas en dan het kapje er weer op. Smaakt heerlijk en voor herhaling vatbaar!
Dus bedankt voor het recept!
If gymnastics were easy, it would be called football!
  woensdag 21 juni 2006 @ 23:52:25 #67
122446 Corksterr
AFC Ajax till I die.
pi_39097139
Ik ga het vrijdagavond effe maken.
Wie zijn billen brandt, mag blij zijn dat hij niet andersom stond.
pi_39097212
Lijkt me erg lekker!

Maar
quote:
Op dinsdag 16 mei 2006 10:17 schreef MissWhizzy het volgende:


de brood
Moet ik dan weer van huilen.
Ja, die met de ballen in de bek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')