FOK!forum / Culinesse à gogo / Gebakken kaassoufflés
De_Ananasvrijdag 28 april 2006 @ 17:24
Net zelf kaassoufflés gemaakt, wat houd ik er toch van zeg

De gebruikelijke fotoreportage:



De ingredienten



Geschaafd smelt het goed



De kaas smelt lekker in de pan



Ziet er wel vies uit



Hier gaat het dadelijk doorheen



De vormen zijn niet echt gelukt



Daar gaan ze!



1tje ziet er goed uit



Smullen maar! !

De volgende keer ga ik Danorolles croissants gevuld met kaas rollen door bloem, ei en paneermeel en dan de frituurpan in
Black-Deathvrijdag 28 april 2006 @ 17:33
Dat losse plakje kaas op het bord (laatste foto) doet het hem!

Eetse
Conflictvrijdag 28 april 2006 @ 17:37
Dubbel Recept kaassouffle's
Integrityvrijdag 28 april 2006 @ 17:37
Ik wil het ook doen!
De_Ananasvrijdag 28 april 2006 @ 17:37
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 17:37 schreef Conflict het volgende:
Dubbel Recept kaassouffle's
Dat is een recept, dit is het resultaat.
Conflictvrijdag 28 april 2006 @ 17:38
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 17:37 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

Dat is een recept, dit is het resultaat.
maak ook nog maar een topic in WOW dan.
De_Ananasvrijdag 28 april 2006 @ 17:38
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 17:37 schreef Integrity het volgende:
Ik wil het ook doen!
Het is best makkelijk te maken maar het eind resultaat was wel minder goed dan bij de kroketten
GenesiZvrijdag 28 april 2006 @ 17:41
Kaassoufle's zijn oke

Hoe kom je van http://i3.tinypic.com/wlyipu.jpg naar http://i3.tinypic.com/wlykiv.jpg ? Dat is voor mij nog even een raadsel.
De_Ananasvrijdag 28 april 2006 @ 17:43
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 17:41 schreef GenesiZ het volgende:
Kaassoufle's zijn oke

Hoe kom je van http://i3.tinypic.com/wlyipu.jpg naar http://i3.tinypic.com/wlykiv.jpg ? Dat is voor mij nog even een raadsel.
Daar rol je het doorheen. Eerst door de bloem, dan het ei en de paneermeel.
golfervrijdag 28 april 2006 @ 17:55
Het resultaat kon je niet gewoon kwijt in het door jezelf geopende topic over het recept

Of in de andere spamtopics van je van vanmiddag over de kaassoufflés?
Kaassoufflés
Kaassoufflés recepten
Recept kaassouffle's
JackHerrervrijdag 28 april 2006 @ 17:58
Ze zien er nog slechter uit als je kroketten .
giscardvrijdag 28 april 2006 @ 18:44
dat komt omdat hij linkshandig is.
indahnesia.comvrijdag 28 april 2006 @ 18:56
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 17:58 schreef JackHerrer het volgende:
Ze zien er nog slechter uit als je kroketten .
tonjavrijdag 28 april 2006 @ 23:07
wat is WOW ?
tonjavrijdag 28 april 2006 @ 23:10
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 17:55 schreef golfer het volgende:
Het resultaat kon je niet gewoon kwijt in het door jezelf geopende topic over het recept

Of in de andere spamtopics van je van vanmiddag over de kaassoufflés?
Kaassoufflés
Kaassoufflés recepten
Recept kaassouffle's
Ach joh, sommige mensen nemen gewoon het zekere voor het onzekere
Martijn_77vrijdag 28 april 2006 @ 23:12
En hoe ziet je frituurvet er nu uit? Zie dat er een paar lek zijn
Kimskevrijdag 28 april 2006 @ 23:13
Ik maak ze altijd met bladerdeeg...
Curiosityvrijdag 28 april 2006 @ 23:19
Het gaat misschien handiger als je de kaas niet eerst smelt.
Die smelt vanzelf wel in het frituurvet van 180 Graden.
Curiosityvrijdag 28 april 2006 @ 23:22
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 23:13 schreef Kimske het volgende:
Ik maak ze altijd met bladerdeeg...
Lijkt mij ook het meest logische , want de souffles van de foto lijken echt nergens op.

[ Bericht 2% gewijzigd door Curiosity op 28-04-2006 23:34:06 ]
tonjavrijdag 28 april 2006 @ 23:31
Ja, ik zou ook iets met bladerdeeg proberen, en dan wat kruiden erbij, en stukjes gekookte ham en of salami. En dan een lekkere kaas, of een mix van gruyere en emmenthaler of zoiets. Of als je een lekkere camembert hebt waarvan de kern nog niet helemaal rijp is, die kern uit de camembert vissen en dat in het bladerdeeg doen met wat tijm, salie, knoflook en een gesnipperd sjalotje. Beetje een prutje van maken en dat in het bladerdeeg frutselen.
En dan niet in de frituur, maar in de oven.

maar dan is het geen kaassouffle meer denk ik.

ik draaf een beetje door geloof ik
giscardzaterdag 29 april 2006 @ 00:04
quote:
Op vrijdag 28 april 2006 23:31 schreef tonja het volgende:
Ja, ik zou ook iets met bladerdeeg proberen, en dan wat kruiden erbij, en stukjes gekookte ham en of salami. En dan een lekkere kaas, of een mix van gruyere en emmenthaler of zoiets. Of als je een lekkere camembert hebt waarvan de kern nog niet helemaal rijp is, die kern uit de camembert vissen en dat in het bladerdeeg doen met wat tijm, salie, knoflook en een gesnipperd sjalotje. Beetje een prutje van maken en dat in het bladerdeeg frutselen.
En dan niet in de frituur, maar in de oven.

maar dan is het geen kaassouffle meer denk ik.

ik draaf een beetje door geloof ik
nee, je was nog lang niet klaar, gaat nog effe wat verder wat mij betreft.
Interressant.
Pilootjezaterdag 29 april 2006 @ 00:33
Heb wel eens de kaassoufles willen namaken uit de driepvries pakjes. De kaas smaakt precies het zelfde, alleen het omhulsel is even een raadsel. het is geen bladerdeeg geloof ik, dat heb ik al eens geprobeert.
De meest simpele kaassoufle is gewoon een plak kaas kruiden, en paneren. Op zich wel oke, maar dan mis ik dat knapperige laagje.
Dus kaas lekker smelten en kruiden, en laten afkoelen, als de kaas de juiste dikte heeft kan je hem dus in zijn jasje spuiten. Alleen dus de vraag welk jasje

Een echte kaassoufle blijft toch ook top. Zo eentje met eiwit etc... Ben zowiezo fan van soufles. Als je het eenmaal kan maak je ze overal van.
Sjoepazaterdag 29 april 2006 @ 22:08
Waarom is hier de kaas vooraf gesmolten?
Als je nu gewoon een mooie blok kaas pakt en daar het paneersel omheen doet.. ben je er toch!
Pilootjezondag 30 april 2006 @ 00:10
Een blok kaas kan je wat moeilijker hoog op smaak maken dan een prutje. Ook bakken prutjes beter af in de frituur. Zo kun je ook meerdere kaassoorten combineren zoals dat bij de echte soufle ook is.
Euc-zondag 30 april 2006 @ 10:23
Maak maar eens een klassieke kaassouffle, in de oven dus, tien keer lekkerder.
kikoooooomaandag 1 mei 2006 @ 15:36
TheSorrowmaandag 1 mei 2006 @ 15:37
Die duim overal bij is best gay
Uhmmiemaandag 1 mei 2006 @ 16:12
hmm kaassouflees zelf maken.. dat klinkt wel verleidelijk
*mail recept aan self*
TwyLightzaterdag 23 december 2006 @ 21:32
dat horloge is echt not-done
Black-Deathzaterdag 23 december 2006 @ 21:51
topics ophalen van meer dan een half jaar is echt not-done
De_Ananaszaterdag 23 december 2006 @ 21:53
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 21:32 schreef TwyLight het volgende:
dat horloge is echt not-done
Is niet de mijne hé
Ruuubzondag 24 december 2006 @ 02:31
ziet er lekker uit maar ik zou ze toch wel in de winkel kopen, omdat ik hiervoor te lui ben
Solizondag 24 december 2006 @ 12:14
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 21:32 schreef TwyLight het volgende:
dat horloge is echt not-done
je kan er anders wel kijken wat de maanstand is en het tij aan de andere kant van de wereld

hij is ook niet van mij
De_Ananaszondag 24 december 2006 @ 12:14
quote:
Op zondag 24 december 2006 12:14 schreef Soli het volgende:

[..]

je kan er anders wel kijken wat de maanstand is en het tij aan de andere kant van de wereld

hij is ook niet van mij
Kom is MSN
Martijn_77zondag 24 december 2006 @ 12:16
Eerst een hele slechte kick en nu alleen maar SC.

Dus dit topic gaat op slot