quote:
Precies wat bassface zegt, nederlanders zijn cultuurbarbaren en dan reageer je er direct op met een opmerking als "da's een muffin". Niks mis, mee, maar geeft alleen aan dat je het verschil tussen een souffle en een muffin niet ziet.
Een souffle, is zoals het al zegt in het frans, opgeblazen en dat is ook wat er is gebeurd op dat plaatje, eiwitten icm met kaas is opgezwollen tot een souffle, je ziet het ook aan het kommetje, da's een souffle kommetje, die ribbels aan de zijkant moeten, naar zeggen, de warmte meer opnemen en dus een betere hitteoverdracht en meet opzwelling van het ei in het gerecht.
Een muffin is er naar mijn weten in 2 varianten:
de engelse (= de originele)
![]()
en de amerikaanse, die we allemaal kennen, maar helemaal niks op een echte muffin lijkt, de am. muffin lijkt meer op een engelse scone:
![]()
En dit zijn scones (voor de volledigheid)
![]()
Zelf vind ik engelse muffins onwijs lekker, veel meer dan de amerikaanse, die eigenlijk een soort deegbom gevuld met lucht is en scones natuurlijk, met clotted cream en aardbeien-preserve.
Zelfs de egg mcMuffin houdt de originele vorm van een muffin aan, maar smaakt in het geheel niet als een engelse muffin.
Behold, the egg McMuffin
![]()
Dussss.....een souffle != muffin !!!!
cheerio...