Omdat ik ook zelf die dingen wil makenquote:Op vrijdag 28 april 2006 15:40 schreef Frankie79 het volgende:
Waarom niet naar de friettent?
Voila!quote:Kaassoufflé
Wat heb je nodig om kaassoufflé te maken?
* 60 g boter
* 30 g bloem
* ¼ l melk
* 150 g geraspte kaas
* 5 eierdooiers
* 5 stijf geklopte eiwitten
* nootmuskaat
* peper en zout
Hoe maak je kaassoufflé?
Smelt de boter in een pan. Neem de pan van het vuur en roer er de bloem bij met een klopper. Roer er een klein beetje melk bij, tot deze volledig opgenomen is.
Zet de pan weer op een klein vuurtje.
Roer er alle melk langzaam bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Laat de saus even koken en neem deze dan van het vuur. Roer de kaas erdoor.
Verwarm de oven ondertussen al 200 °C.
Neem een klein beetje van de saus apart en roer er achtereenvolgens de eierdooiers door. Roer dit mengsel doorheen de rest van de kaassaus.
Schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de saus.
Stort de saus in een ingevette soufflévorm of ovenvaste schaal. Zet de schaal direct voor 30 minuten in oven op 200 °C.
Dat is idd een echte soufflequote:
Want?quote:Op vrijdag 28 april 2006 15:50 schreef Nega het volgende:
Gek recept zeg.
Dat zeg ik, gammaquote:Op vrijdag 28 april 2006 15:54 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Stelletje koekerts. Een kaassouffle die jullie bedoelen is een paupersnack. Een souffle zoals hierboven beschreven is een knap stukje kookkunst...
die site knippertquote:Op vrijdag 28 april 2006 16:07 schreef tonja het volgende:
http://www.omroep.nl/nps/(...)up_snel.html~content
Ik dacht ze heel anders werden gemaakt.quote:
Omdat de irritatie verdwenen is.quote:Op vrijdag 28 april 2006 18:10 schreef The_Terminator het volgende:
[..]
Waarom wil je hem dicht hebben dan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |