_BassFace_ | vrijdag 21 april 2006 @ 17:04 |
Wie heeft er al eens een mars-reep gefrituurd ?![]() 1 Mars 1 tas bloem 1/2 tas maismeel 1 snufje bakpoeder melk of bier Laat de mars koel worden in de koelkast. Meng de ingredienten voor het deeg, tot het een dikte van volle room heeft. Doop Mars erin en frituur tot goudbruin ![]() | |
Guilin | vrijdag 21 april 2006 @ 17:06 |
Een![]() bloem/maismeel. ![]() | |
dWc_RuffRyder | vrijdag 21 april 2006 @ 17:10 |
Waarom zou je in godsnaam een mars frituren, je flambeert lolly's toch ook niet ![]() | |
DarkElf | vrijdag 21 april 2006 @ 17:10 |
tas= kopje volgens mij (vlaams) | |
Paikea | vrijdag 21 april 2006 @ 17:10 |
Lijkt me niet echt geweldig eerlijk gezegd.. | |
Swetsenegger | vrijdag 21 april 2006 @ 17:11 |
quote:Zal wel een halve mof zijn. | |
Aventura | vrijdag 21 april 2006 @ 17:11 |
Heb er weleens van gehoord hoor. Kan niet veel ongezonder als je het mij vraagt ![]() | |
Swetsenegger | vrijdag 21 april 2006 @ 17:11 |
quote:tasche is duits voor kopje toch? | |
zoalshetis | vrijdag 21 april 2006 @ 17:13 |
het schijnt lekker te zijn... heb nog niet van deze cullinaire verrassing kunnen genieten. | |
DarkElf | vrijdag 21 april 2006 @ 17:15 |
quote:* probeert zich vaag ergens Duits te herinneren. Ja dacht het wel. hier in Vlaanderen zeggen ze iig altijd een tas koffie enzo. | |
_BassFace_ | vrijdag 21 april 2006 @ 17:15 |
quote:tas2 (de ~, ~sen) 1 zak of kleine koffer van uiteenlopend model die men meeneemt om er datgene in te bergen wat men bij zich wil hebben 2 [Belg., inf.] kop | |
martinlutherking | vrijdag 21 april 2006 @ 17:16 |
quote:Inderdaad. Dat vroeg ik me ook af toen ik de OP las. Waarom zou je in godsnaam een Mars frituren? wtf? | |
Guilin | vrijdag 21 april 2006 @ 17:16 |
quote:[Belg., inf.] ![]() | |
El_Rolando | vrijdag 21 april 2006 @ 17:16 |
Het schijnt in Engeland populair te zijn na het uitgaan. Hoorde ik eens bij Jensen. ![]() | |
du_ke | vrijdag 21 april 2006 @ 17:16 |
quote:Ja vooral in Engeland schijnen ze het wel te waarderen ![]() | |
Viking84 | vrijdag 21 april 2006 @ 17:16 |
quote:iew, lijkt wel alsof er schimmel op zit. En ik lust geen chocola ![]() | |
bonke | vrijdag 21 april 2006 @ 17:19 |
een tas is duits voor een koffiepot of theepot ![]() ![]() ps: doe mij maar een kroket | |
Kluupkluup | vrijdag 21 april 2006 @ 17:21 |
quote:Bij Jensen was toen idd eens die hyper-ADHD-kok te gast die dat deed.. | |
SHE | vrijdag 21 april 2006 @ 17:22 |
Zo in de regionen van venlo zeggen ze ook tas ipv kopje ontopic; ik vind marsen goor, dus het frituren ervan lijkt me al helemaal geen apetijtelijk gebeuren | |
Guilin | vrijdag 21 april 2006 @ 17:23 |
quote:Ja, maar daar flikkerden ze er gewoon zo die Mars in. In principe werd ie toen helemaal zacht enzo. ![]() | |
deedeetee | vrijdag 21 april 2006 @ 17:23 |
Hoeft voor mij niet , ik eet 'm zo wel op ![]() | |
koffiekoekje | vrijdag 21 april 2006 @ 17:25 |
quote:Als je een engels ontbijt lekker vind, dan vind je vloeibaar frituurvet uit het pak ook acceptabel ![]() ![]() | |
Bupatih | vrijdag 21 april 2006 @ 17:27 |
Zoiets heeft Valerio ook een keer gedaan bij 6PACK. ![]() | |
El_Rolando | vrijdag 21 april 2006 @ 17:34 |
quote:Ja, ze hadden 'm eerst moeten paneren. | |
boem-dikkie | vrijdag 21 april 2006 @ 17:46 |
was een keer bij jensen tog? Gingen ze allemaal dingen proberen | |
LotjeSpieg | vrijdag 21 april 2006 @ 17:47 |
Het ziet er niet heel smakelijk uit. Ben benieuwd of het lekker is... Heeft iemand het al geprobeerd? | |
Stereotomy | vrijdag 21 april 2006 @ 18:15 |
quote:Schotland, niet Engeland ![]() | |
koffiekoekje | vrijdag 21 april 2006 @ 18:56 |
quote:Groot Brittannië ![]() | |
Stereotomy | vrijdag 21 april 2006 @ 19:13 |
quote:Nee, alleen in het Noorden in Schotland ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_fried_Mars_Bar | |
Melleke84 | vrijdag 21 april 2006 @ 20:59 |
Hier in België zeggen ze idd tas tegen een kopje ![]() Gefrituurde mars ziet er niet echt smakelijk uit, eet het zo al niet graag, al die caramel etc die aan je tanden plakt ![]() | |
Charmian | vrijdag 21 april 2006 @ 21:04 |
Zag dat ook een keer in zo'n travelprogramma op discovery. Ze gooien er net zo goed een Bounty in als je wilt, mij lijkt het allemaal niets. | |
Syytön | vrijdag 21 april 2006 @ 22:19 |
Hmm, volgens mij is het ook iets wat je op de kermis in delen van de VS ziet. | |
Afwasborsteldetweede | vrijdag 21 april 2006 @ 23:24 |
Je kunt beter Bounty gebruiken, deze eerst even in de vriezer laten liggen. Is een redelijk bekende versnapering. | |
Martijn_77 | zaterdag 22 april 2006 @ 00:00 |
quote:Ik ken hem toch niet ![]() | |
SuperrrTuxxx | zaterdag 22 april 2006 @ 00:03 |
quote:Daar moest ik ook meteen aan denken toen ik de TT zag. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 22 april 2006 @ 09:20 |
quote:Nee, Tasse -> iets waar je koffie of thee ofzo uit drinkt (kopje, beker) met een oor, dus een mok is ook een Tasse, een Becher is iets waar je uit drinkt zonder oor Tasche is een tas waar je bv je boodschappen in doet. Tas zoals TS het zegt is vlaams, limburgs en bepaalde delen van brabant voor een kopje. | |
Pietverdriet | zaterdag 22 april 2006 @ 09:22 |
On topic, je moet de Mars of Bounty niet eerst koelen of diepvriezen, het is juist de bedoeling dat ie smelt van binnen. | |
_BassFace_ | zaterdag 22 april 2006 @ 10:15 |
quote:komt er dan niet een hele hoop ranzig spul in je vet terecht ? maarja, de mars in het frietvet is op zich al het ranzig spul ![]() | |
dazzled | zaterdag 22 april 2006 @ 10:16 |
Dit is al oud jah inmiddels. Die hyper kale kok kwam hier mee aankakken bij jenzen paar maand terug | |
Charmian | zaterdag 22 april 2006 @ 10:18 |
quote:Het deeglaagje zal de boel wel bijelkaar houden. | |
Isabeau | zaterdag 22 april 2006 @ 10:22 |
Och, als je gefrituurd ijs hebt gehad dan kan een gefrituurde mars ook wel. Het klinkt een beetje raar, maar misschien is het wel heel erg lekker als de chocolade en caramel warm gesmolten zijn. Dat weet je pas als je het proeft. | |
SevenWonders | zaterdag 22 april 2006 @ 10:25 |
Al enige jaren geleden gedaan met een 'Gefrituurde Miky Way' recept en vervolgens allehande mini choco-bars gefrituurd. Is niet zo heel erg 'nieuw'allemaal hoor. Of je nu een chocolade-croissant eet of een choco-bar in een beslagjasje.....ik zie het verschil niet zo 1,2,3 | |
kabouter.muts | zaterdag 22 april 2006 @ 10:41 |
Maar is het lekker? Een en al chocosaus van binnen? | |
hassanjassan | zaterdag 22 april 2006 @ 23:48 |
quote:Heb je dan ook wel eens gezien hoe ranzig vet die engelsen kunnen zijn. Als je elke dag full english breakfast eet en dan nog tussendoor dit soort dingen, kan je net zo goed vergif innemen lijkt me. Ik eet wel chocolade, maar dan kwaliteitschoc. en geen troep zoals dit. Engelsen schijnen qua land amerika te hebben ingehaald qua vetzuchtige mensen, tis maar wat je ambities zijn als land denk ik maar. | |
Isabeau | zaterdag 22 april 2006 @ 23:54 |
In Europa hebben de Engelsen sowieso al de meeste dikke inwoners ![]() (ik dacht altijd dat dat de Duitsers zouden zijn, maar de Engelsen, Spanjaarden en Italianen zijn gemiddeld dikker dan de Duitsers!) | |
jna | zaterdag 22 april 2006 @ 23:56 |
quote:Meneer eet alleen kwaliteitschoc ![]() Er is inderdaad een groot verschil tussen gewone chocola en echte goede chocola maar een ordinaire chocoladereep kan op z'n tijd zeer lekker zijn ![]() OT: Het idee van een warme mars lijkt me wel lekker maar om hem nou te frituren... | |
Alexxxxx | zaterdag 22 april 2006 @ 23:58 |
Hm, deze komt op mn to-do-list van frituurpanexperimenten ![]() | |
Afwasborsteldetweede | zondag 23 april 2006 @ 10:34 |
quote:Deep-fried Bounty is één van de specialiteiten van Nigella Lawson (Bites). Als ik me niet vergis adviseert ze dat deze wel eerst licht gevriesd moet worden. Daarnaast is het natuurlijk onzin dat het niet smelt wanneer de mars of bounty gevroren is. | |
zoalshetis | zondag 23 april 2006 @ 10:38 |
psies frikandellen zijn ook gewoon bevroren als ze er in gaan. | |
hassanjassan | zondag 23 april 2006 @ 10:50 |
quote:kwaliteitschoc is makkelijk te verkrijgen als je als inferieur de mars/snickers etc beschouwd. Dan is nl. zelfs leonidas beter. | |
hassanjassan | zondag 23 april 2006 @ 10:53 |
quote:frikandel != candybar, lijkt me duidelijk. Dingen die de eigenschap "bevroren" delen zijn niet per definitie gelijk aan elkaar. Ijsblokjes zijn ook bevroren en ik ga lachen als je zo ding in kokende olie gooit, vooral dan niet de deksel erop doen en goed met je gezicht erboven kijken he om in de gaten te houden of het korstje mooi bruin wordt. ![]() | |
Afwasborsteldetweede | zondag 23 april 2006 @ 11:02 |
quote:Water verdamt bij een temperatuur van 100 graden, een frikandel of mars niet. Een beter voorbeeld zal dan ijs zijn. En ja, je kunt ijs frituren. | |
seilram | zondag 23 april 2006 @ 11:09 |
Ik heb het ooit een paar jaar geleden weleens gedaan. Mijn mars had ik in bladerdeeg gerold en zo in de frituurpan. Vond het niet vreselijk "wauw" lekker, maar het smaakte ook niet verkeerd. Heb inderdaad ook een keer een reportage gezien over een eetcafe in Engeland waar echt alles gefrituurd werd. Kersenvlaai, bonbons, bananen. Fried en... tja nog iets heette dat eetcafe. | |
Afwasborsteldetweede | zondag 23 april 2006 @ 12:28 |
Pizza kan je ook fritueren, schijnt niet mis te zijn. | |
Isabeau | zondag 23 april 2006 @ 12:33 |
Je kan ook van alles in filo-deeg wikkelen, vast ook een mars ![]() | |
zoalshetis | zondag 23 april 2006 @ 12:34 |
quote:filo? | |
koffiekoekje | zondag 23 april 2006 @ 12:35 |
quote:bladerdeeg. Een Croissantje mars ![]() | |
Isabeau | zondag 23 april 2006 @ 12:40 |
quote:Zoek maar eens in het vriesvak van je supermarkt in de buurt van het bladerdeeg. Het is van dat deeg waar ze bijv. ook vietnamese loempia's van maken. Dus het lijkt niet op croissantspul ![]() | |
SevenWonders | zondag 23 april 2006 @ 13:13 |
quote:Maar bladerdeeg is iets heel anders dan een beslagje waar je produkten doorheen haalt om het vervolgens te fruturen. Bladerdeeg is veel 'vetter'. | |
Isabeau | zondag 23 april 2006 @ 13:18 |
Och, ik weet niet of het hier wat uitmaakt dat het ietsje vetter is ![]() Maar het is toch geen echt bladerdeeg zoals we dat van croissantjes of appelbollen kennen? Filodeeg is toch wat anders? | |
koffiekoekje | zondag 23 april 2006 @ 13:59 |
Filodeeg Zeer dun, delicaat bladerdeeg, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Gebruikt voor strudel, baklava enz. Kant-en-klaar te koop en te bewaren in de koelkast. Beperkt houdbaar. Brique-deeg, een soortgelijk deeg, is meestal iets dikker dan filodeeg. Bladerdeeg Zie filodeeg. bron Filo deeg: Al vanaf de elfde eeuw is er in Turkije sprake van brood dat uit lagen bestaat, de directe voorloper van het filodeeg. Pas rond 1500 werd het gebruikelijk de deegvellen papierdun te maken, hoewel er al eerder óók sprake is van deegvellen, "zo dun als de vleugels van sprinkhanen". Filodeeg wordt gemaakt van tarwebloem, water, olie en zout. In commercieel filodeeg zit ook zetmeel. Het deeg wordt meestal diepgevroren verkocht, en moet dus ontdooien voor gebruik. Als je eenmaal de verpakking hebt geopend moet je het nog niet gebruikte deeg steeds verpakt houden in plastic en/of een vochtige theedoek, het droogt anders snel uit. Net als bladerdeeg werk je met laagjes, maar anders dan bladerdeeg worden de laagjes niet gemaakt door het herhaaldelijk vouwen en uitrollen van één deegvel. De aparte vellen deeg worden bestreken met olie of boter, soms nog bestrooid met bijvoorbeeld gehakte noten, en gestapeld van drie tot wel vijftien lagen of meer. Daarna wordt het gefrituurd of gebakken in de oven. bron Bijna hetzelfde dus. alleen filo deeg word per vel ingesmeerd met (olijf)olie of iets dergelijks. Toch niet helemaal hetzelfde dus. | |
Wakey | zondag 23 april 2006 @ 15:46 |
In Australië doen ze 't ook. Je kunt ze zelfs bij snackbars kopen. Toen ik het voor het eerst hoorde, vond ik het ook maar vreemd maar het is best eetbaar. Weer eens iets anders... Het ding neemt trouwens nauwelijks olie op als je 'm goed frituurt dus is niet zo ongezond als het lijkt. (dwz niet veel erger dan een gewone mars). | |
zZaZz | dinsdag 25 april 2006 @ 02:34 |
Ze doen wel meer van die gekke dingen. Zo sprak ik laatst een brit en die was een broodje paprika chips aan het vreten ![]() | |
Sapstengel | dinsdag 25 april 2006 @ 02:35 |
Ik heb het een keer gemaakt. Smaakte best ranzig ![]() | |
ilona-scuderia | dinsdag 25 april 2006 @ 02:36 |
quote:Heb je dat nou van 6Pack / Sixpack (SBS6) afgekeken of was het echt je eigen idee om een mars te gaan frituren... ![]() | |
Isabeau | dinsdag 25 april 2006 @ 08:31 |
quote:Daar hoef je geen Brit voor te zijn ![]() | |
_BassFace_ | dinsdag 25 april 2006 @ 10:28 |
quote:Ik ben Belg, en hier is er geen SBS6 op de buis. Het idee kwam er via vrienden in VK. Daar schijnt het al langer bekend te zijn. | |
Thorical | dinsdag 25 april 2006 @ 18:40 |
Ik dacht dat het frituren van marsen etc al weer ouwe meuk was en dat zelfs de schotten over waren naar curry's maar zonder groenten. |