abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_37205888
quote:
Op zondag 23 april 2006 10:38 schreef zoalshetis het volgende:
psies frikandellen zijn ook gewoon bevroren als ze er in gaan.
frikandel != candybar, lijkt me duidelijk. Dingen die de eigenschap "bevroren" delen zijn niet per definitie gelijk aan elkaar.

Ijsblokjes zijn ook bevroren en ik ga lachen als je zo ding in kokende olie gooit, vooral dan niet de deksel erop doen en goed met je gezicht erboven kijken he om in de gaten te houden of het korstje mooi bruin wordt.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zondag 23 april 2006 @ 11:02:18 #52
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_37206035
quote:
Op zondag 23 april 2006 10:53 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

frikandel != candybar, lijkt me duidelijk. Dingen die de eigenschap "bevroren" delen zijn niet per definitie gelijk aan elkaar.

Ijsblokjes zijn ook bevroren en ik ga lachen als je zo ding in kokende olie gooit, vooral dan niet de deksel erop doen en goed met je gezicht erboven kijken he om in de gaten te houden of het korstje mooi bruin wordt.
Water verdamt bij een temperatuur van 100 graden, een frikandel of mars niet. Een beter voorbeeld zal dan ijs zijn. En ja, je kunt ijs frituren.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
  zondag 23 april 2006 @ 11:09:00 #53
80319 seilram
Mijn Sickje!
pi_37206165
Ik heb het ooit een paar jaar geleden weleens gedaan. Mijn mars had ik in bladerdeeg gerold en zo in de frituurpan. Vond het niet vreselijk "wauw" lekker, maar het smaakte ook niet verkeerd.

Heb inderdaad ook een keer een reportage gezien over een eetcafe in Engeland waar echt alles gefrituurd werd. Kersenvlaai, bonbons, bananen. Fried en... tja nog iets heette dat eetcafe.
Niet mieten! Door gieten!
  zondag 23 april 2006 @ 12:28:55 #54
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_37207939
Pizza kan je ook fritueren, schijnt niet mis te zijn.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
pi_37208073
Je kan ook van alles in filo-deeg wikkelen, vast ook een mars
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 23 april 2006 @ 12:34:50 #56
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_37208101
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:33 schreef Isabeau het volgende:
Je kan ook van alles in filo-deeg wikkelen, vast ook een mars
filo?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 23 april 2006 @ 12:35:34 #57
110163 koffiekoekje
Mag ook bij de thee...
pi_37208118
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:34 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

filo?
bladerdeeg.

Een Croissantje mars
pi_37208279
quote:
Op zondag 23 april 2006 12:34 schreef zoalshetis het volgende:
filo?
Zoek maar eens in het vriesvak van je supermarkt in de buurt van het bladerdeeg. Het is van dat deeg waar ze bijv. ook vietnamese loempia's van maken.

Dus het lijkt niet op croissantspul
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_37209511
quote:
Op zondag 23 april 2006 11:09 schreef seilram het volgende:
Ik heb het ooit een paar jaar geleden weleens gedaan. Mijn mars had ik in bladerdeeg gerold en zo in de frituurpan. Vond het niet vreselijk "wauw" lekker, maar het smaakte ook niet verkeerd.
Maar bladerdeeg is iets heel anders dan een beslagje waar je produkten doorheen haalt om het vervolgens te fruturen. Bladerdeeg is veel 'vetter'.
Take on the situation, but not the torment ...
pi_37209756
Och, ik weet niet of het hier wat uitmaakt dat het ietsje vetter is

Maar het is toch geen echt bladerdeeg zoals we dat van croissantjes of appelbollen kennen? Filodeeg is toch wat anders?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 23 april 2006 @ 13:59:30 #61
110163 koffiekoekje
Mag ook bij de thee...
pi_37211478
Filodeeg
Zeer dun, delicaat bladerdeeg, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Gebruikt voor strudel, baklava enz. Kant-en-klaar te koop en te bewaren in de koelkast. Beperkt houdbaar. Brique-deeg, een soortgelijk deeg, is meestal iets dikker dan filodeeg.

Bladerdeeg
Zie filodeeg.

bron

Filo deeg: Al vanaf de elfde eeuw is er in Turkije sprake van brood dat uit lagen bestaat, de directe voorloper van het filodeeg. Pas rond 1500 werd het gebruikelijk de deegvellen papierdun te maken, hoewel er al eerder óók sprake is van deegvellen, "zo dun als de vleugels van sprinkhanen".
Filodeeg wordt gemaakt van tarwebloem, water, olie en zout. In commercieel filodeeg zit ook zetmeel. Het deeg wordt meestal diepgevroren verkocht, en moet dus ontdooien voor gebruik. Als je eenmaal de verpakking hebt geopend moet je het nog niet gebruikte deeg steeds verpakt houden in plastic en/of een vochtige theedoek, het droogt anders snel uit.
Net als bladerdeeg werk je met laagjes, maar anders dan bladerdeeg worden de laagjes niet gemaakt door het herhaaldelijk vouwen en uitrollen van één deegvel. De aparte vellen deeg worden bestreken met olie of boter, soms nog bestrooid met bijvoorbeeld gehakte noten, en gestapeld van drie tot wel vijftien lagen of meer. Daarna wordt het gefrituurd of gebakken in de oven.

bron

Bijna hetzelfde dus. alleen filo deeg word per vel ingesmeerd met (olijf)olie of iets dergelijks.
Toch niet helemaal hetzelfde dus.
pi_37215216
In Australië doen ze 't ook. Je kunt ze zelfs bij snackbars kopen. Toen ik het voor het eerst hoorde, vond ik het ook maar vreemd maar het is best eetbaar. Weer eens iets anders... Het ding neemt trouwens nauwelijks olie op als je 'm goed frituurt dus is niet zo ongezond als het lijkt. (dwz niet veel erger dan een gewone mars).
Ik zoek niet, ik vind.
pi_37268601
Ze doen wel meer van die gekke dingen. Zo sprak ik laatst een brit en die was een broodje paprika chips aan het vreten
pi_37268612
Ik heb het een keer gemaakt. Smaakte best ranzig , terwijl het er beter uitzag dan op dat plaatje. Gefrituurde bounty smaakte beter.
pi_37268616
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 17:04 schreef _BassFace_ het volgende:
Wie heeft er al eens een mars-reep gefrituurd ?

[afbeelding]

1 Mars
1 tas bloem
1/2 tas maismeel
1 snufje bakpoeder
melk of bier

Laat de mars koel worden in de koelkast. Meng de ingredienten voor het deeg, tot het een dikte van volle room heeft. Doop Mars erin en frituur tot goudbruin
Heb je dat nou van 6Pack / Sixpack (SBS6) afgekeken of was het echt je eigen idee om een mars te gaan frituren...
pi_37269758
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 02:34 schreef zZaZz het volgende:
Ze doen wel meer van die gekke dingen. Zo sprak ik laatst een brit en die was een broodje paprika chips aan het vreten
Daar hoef je geen Brit voor te zijn Ik ken zo al 2 Nederlanders die dat ook doen. En probeer het eens: is echt lekker en dat had ik ook niet verwacht.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_37272227
quote:
Op dinsdag 25 april 2006 02:36 schreef ilona-scuderia het volgende:

[..]

Heb je dat nou van 6Pack / Sixpack (SBS6) afgekeken of was het echt je eigen idee om een mars te gaan frituren...
Ik ben Belg, en hier is er geen SBS6 op de buis. Het idee kwam er via vrienden in VK. Daar schijnt het al langer bekend te zijn.
  dinsdag 25 april 2006 @ 18:40:59 #68
97745 Thorical
finding a way
pi_37287211
Ik dacht dat het frituren van marsen etc al weer ouwe meuk was en dat zelfs de schotten over waren naar curry's maar zonder groenten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')