abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 16 april 2006 @ 08:50:36 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36998581
quote:
Op zondag 16 april 2006 04:24 schreef Chielus het volgende:

[..]

hoe lang moet zoiets dan in de oven op zo'n temperatuur, zeg voor een stuk van een kilo.
Ongeveer 1 1/4 a 1 1/2 uur per kilo bij deze temp, ligt aan je oven hoe lang extact..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 april 2006 @ 08:51:40 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36998586
quote:
Op zondag 16 april 2006 07:19 schreef Isabeau het volgende:
Piet, ik ga straks appeltaart bakken, maar omdat ik maar voor 4 personen hoef te koken wilde ik morgen geen halve appeltaart in mijn eentje moeten opeten. Daarom heb ik een kleine springvorm gekocht, zo één waar eigenlijk net 4 kleine puntjes appeltaart uit kunnen. Ik bedacht me ineens dat dit waarschijnlijk niet zo lang in de oven hoeft als een 'gewone grote' appeltaart. Enig idee hoe lang ik een klein appeltaartje moet bakken en anders hoe ik kan zien wanneer hij gaar is. (ik vind bijna gaar eigenlijk het lekkerst...)
tot ie lekker bruin is, dan is ie gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36998625
Hij gaat zo de oven in Ik ben dòl op mijn eigen appeltaart, dus ik hoop dat ik deze ook goed krijg.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 16 april 2006 @ 09:06:21 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36998693
Waar haal jij trouwens behoorlijke appels voor appeltaart vandaan in deze tijd van het jaar?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36999112
quote:
Op zondag 16 april 2006 09:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haal jij trouwens behoorlijke appels voor appeltaart vandaan in deze tijd van het jaar?
Ik weet natuurlijk niet wat jij verstaat onder 'behoorlijke appels' maar de AH heeft gewoon goudreinetten liggen.
  zondag 16 april 2006 @ 10:19:46 #56
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36999272
quote:
Op zondag 16 april 2006 04:24 schreef Chielus het volgende:

[..]

hoe lang moet zoiets dan in de oven op zo'n temperatuur, zeg voor een stuk van een kilo.
is het verstandig om ze in te pakken in alufolie om uitdroging te voorkomen of kan je beter om de zoveel tijd wat bakvet eroverheen gieten?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36999300
Als je bekleed met spek dan zal het niet zo snel uitdrogen. Steeds met vet arroseren is altijd goed. Alufolie krijg je een grijs stukje vlees, maar bij de juiste garingstijd zal die ook nog wel sappig zijn.
pi_36999389
Geniaal topic
Op dinsdag 26 juni 2007 22:26 schreef Deoxyribonucleic het volgende:
dutchmage, ouwe kaenker taalpurist! O+
-webicon verwijderd, veel te groot, niet terugplaatsen-
  zondag 16 april 2006 @ 10:36:45 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36999556
quote:
Op zondag 16 april 2006 10:19 schreef Chielus het volgende:

[..]

is het verstandig om ze in te pakken in alufolie om uitdroging te voorkomen of kan je beter om de zoveel tijd wat bakvet eroverheen gieten?
Hoeft het niet in te pakken, juist door de lage temp blijft het sappig.
Als je het vlees uit de oven neemt wel even laten rusten voor je het snijdt.
Dan blijft het sap in het vlees als je het snijdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 april 2006 @ 11:24:44 #60
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37000540
quote:
Op zaterdag 15 april 2006 21:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met een filet bedoel je dus geen haas, maar zeg maar een stel ribkarbonades aan elkaar waar het bot is verwijdert?
Ja dat kan je in de oven braden, maar let wel, dat wordt snel droog, omdat het mager is.
Nee het is een stuk zonder bot en volgens haar is het filet.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 16 april 2006 @ 23:16:04 #61
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37019898
Heb de varkensfillet als een beenham uit de oven klaar gemaakt maar alleen met de tijden gehalveerd en hij was heel goed te doen.

Daarnaast had ik zelf ook een honing mosterd dressing gemaakt voor de salade welke erg goed gelukt was.

Maar bedankt voor de tips hier Piet en anderen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 april 2006 @ 03:24:36 #62
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37052701
quote:
Op zondag 16 april 2006 10:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoeft het niet in te pakken, juist door de lage temp blijft het sappig.
Als je het vlees uit de oven neemt wel even laten rusten voor je het snijdt.
Dan blijft het sap in het vlees als je het snijdt.
Bedankt voor je tips, het is super gegaan, mooi appig vlees. Had een lekkere vulling gemaakt voor de filet en mooi laten geren op lage temp, vaak vet over doen en samen met een kern temperatuur meter geen centje pijn.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 18 april 2006 @ 15:23:22 #63
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_37063222
Tom Cruise wil placenta opeten

Een pate? Hoe maak je in hemelsnaam zoiets eetbaar?
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
  dinsdag 18 april 2006 @ 15:25:53 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37063301
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 15:23 schreef Adagio het volgende:
Tom Cruise wil placenta opeten

Een pate? Hoe maak je in hemelsnaam zoiets eetbaar?
Je denkt toch niet dat ik me serieus over zoiets smerigs ga uitlaten, laat staan een recept te gaan verzinnen daarvoor? Koop lekker een boek over Pate maken en zoek het zelf uit. Culinesse is er voor culinariteiten, niet voor zelfzoekenden halfzachten die een tekort aan realiteitsbinding hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 april 2006 @ 19:18:52 #65
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_37070837
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 15:23 schreef Adagio het volgende:
Tom Cruise wil placenta opeten

Een pate? Hoe maak je in hemelsnaam zoiets eetbaar?
In OUD is daar wel een topic over: Wat te doen met de placenta na de bevalling? .
Succes ermee...
Nulla verba sed acta
pi_37070897
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_37071376
Hmm vreemd onderwerp, ik heb hier nog nooit over gehoord, zal er ook verder niet op ingaan, dat is in die andere topics al gedaan, maar ik houd het globaal.
Een pate is in principe een vlees farce. Je kunt dit vergelijken met gehakt of filet american. Maar dan dus zo fijn mogelijk zodat het mooi glad wordt. Doorgaans wordt in een pate ook lever gebruikt, dit zorgt voor de typische smaak. Even heel simpel uitgelegt, neem alle stukken vlees uit het recept, normaal vees, eventueel wat lever, en dit doe je in een cutter. Blender heb ik eend geprobeert maar dat werkt niet lekker, heeft vloeistof nodig. Laat alles lekker paar minuten draaien, eventueel een klein likje room en eiwit. Dan is het heel belangrijk dat je alles lekker hoog op smaak brengt, bij een pate altijd net iets hoger omdat de smaak in de oven wat afslapt ( of was het net andersom, nee geloof het niet ) Je kunt dit proeven door klein beetje water op te zetten, en even lepel met een klein klontje van je mengsel in gaar te maken, magno, pan, oven, kan allemaal.
Dan heb je een pate vorm nodig, of een aardewerk bak oid. Vul je vleesmengsel, strijk glad. Gaar met kerntemperatuur au bain marie in de oven, laten afkoelen, bestrooi de bovenkant met kruiden, peperkorrels, laurier etc.., en dan maak je een gelei van een sterke bouillon of fond, en die giet je dr dun overheen, dit voorkomt dat de pate uitdroogt. Erg lekker huisgemaakte pate.
Gevogelte pate, met stukjes zwezerik en gerookte eend. Peperpate, Boerenpate met stukjes vlees dr in. Hmmmm.

Kunt u de placenta inpakken, hij staat vanavond op het menu !
  dinsdag 18 april 2006 @ 21:26:01 #68
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_37076024
Dus de smaak moet wel van toegevoegde zaken komen, begrijp ik. Maar ik wens Tom Cruise veel succes in ieder geval, laat hem ook ff de foto's in bovenstaand topic bekijken. Van de smakelijke omschrijving van Pilootje krijg ik dan wel weer trek, overigens.
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
  dinsdag 18 april 2006 @ 21:34:31 #69
105919 Pracissor
Semi-intellectueel
pi_37076336
Piet, hoe maak jij tonijn klaar? Grillen of bakken?
A little philosphy may inclineth a man's mind to atheism, but depth in philosophy shall bringeth men's minds about to religion.
Id legi modo hic modo illic. Vero, Latine loqui non est difficilissimum.
  dinsdag 18 april 2006 @ 22:13:48 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37078268
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 21:34 schreef Pracissor het volgende:
Piet, hoe maak jij tonijn klaar? Grillen of bakken?
Ik bak tonijnsteak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37078699
tonijn is een van de meest veelzijdige stukjes vis vind ik persoonlijk.
Roosteren in sesamzaad, sashimi, tartaar. Lekker hoor
  dinsdag 18 april 2006 @ 22:48:03 #72
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37079944
Je kunt tonijn ook bakken als een biefstukje erg lekker met mangochutney
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:38:14 #73
105919 Pracissor
Semi-intellectueel
pi_37082122
Momenteel grill ik de tonijn, maar ik vind het moeilijk om aan te houden wat nou precies de juiste tijd is.
Persoonlijk vind ik het heerlijk met teriyaki saus en wasabi.
A little philosphy may inclineth a man's mind to atheism, but depth in philosophy shall bringeth men's minds about to religion.
Id legi modo hic modo illic. Vero, Latine loqui non est difficilissimum.
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:38:43 #74
105919 Pracissor
Semi-intellectueel
pi_37082144
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 22:48 schreef Martijn_77 het volgende:
Je kunt tonijn ook bakken als een biefstukje erg lekker met mangochutney
Ga ik dan eens proberen.
A little philosphy may inclineth a man's mind to atheism, but depth in philosophy shall bringeth men's minds about to religion.
Id legi modo hic modo illic. Vero, Latine loqui non est difficilissimum.
pi_37087846
Piet, bestaat er een MAKKELIJK recept voor een lekkere vlaai? Liefst rijstevlaai.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')