FOK!forum / Culinesse à gogo / Zwarte chocolade
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 10:53
Ik noem het maar zwarte chocolade, want het verschil met normale puur is net zo groot als tussen puur en melk.
Ik heb gisteren een reep Lindt noirissime gekocht, 99%


Lekker? Tja, ik moet zeggen, ik zou het niet iedere dag moeten eten. Het is zeker lekker, maar je moet er wel aan wennen. Sterker nog, lindt schrijft het op de verpakking, dat je het op moet bouwen naar steeds puurdere chocolades om het te kunnen waarderen. En het klopt.

Nog meer liefhebber van "zwarte chocolade"?
Hij lijkt me ook heerlijk om mee te koken, geraspt over de tirami su, of voor een bittere chocolade mousse..

Als je het niet lekker vindt, hou dat dan lekker voor jezelf, okay?
Klonkzondag 9 april 2006 @ 10:58
Lindt noirissime is erg lekker, idd wat je niet elke dag wilt eten, maar smullen geblazen

en die dingen die je noemt om mee te koken, nog niet aangedacht maar lijkt me ook erg lekker, al vraag ik me af of een bittere mousse niet een tikje te veel is
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 11:03
quote:
Op zondag 9 april 2006 10:58 schreef Klonk het volgende:
Lindt noirissime is erg lekker, idd wat je niet elke dag wilt eten, maar smullen geblazen

en die dingen die je noemt om mee te koken, nog niet aangedacht maar lijkt me ook erg lekker, al vraag ik me af of een bittere mousse niet een tikje te veel is
Klein bolletje bittere chocolade mousse bij de canard a l'orange lijkt me helemaal niet gek..
I.R.Baboonzondag 9 april 2006 @ 11:03
Ja, dat is bijzonder lekker.
kabouter.mutszondag 9 april 2006 @ 11:04
Ik heb het nog nooit gegeten, we houden wel van puur (72% hebben we meestal)
Waar heb je t gekocht want ik wil t graag proberen.
Klonkzondag 9 april 2006 @ 11:04
elf uur 's morgens, het water loopt me in de mond
Oblivionzondag 9 april 2006 @ 11:07
quote:
Op zondag 9 april 2006 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:


Als je het niet lekker vindt, hou dat dan lekker voor jezelf, okay?
Nee.

Ik vind het niet te naggelen. Heel klein stukje van geprobeerd.
Waar ik dan wel benieuwd naar zou zijn of ik hier ook knetterende koppijn van krijg.
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 11:08
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:04 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik heb het nog nooit gegeten, we houden wel van puur (72% hebben we meestal)
Waar heb je t gekocht want ik wil t graag proberen.
Is hier, in Duitsland, in de beter gesoorteerde supermarkten gewoon te koop.
Is wel vrij prijzig, 1,99 voor een 50 grams reep
Biancaviazondag 9 april 2006 @ 11:11
Is dat niet heel erg bitter?
Klonkzondag 9 april 2006 @ 11:11
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:11 schreef Biancavia het volgende:
Is dat niet heel erg bitter?
ja
SevenWonderszondag 9 april 2006 @ 11:19
ja, die tabletten van Lindt heb ik ook wel eens mogen proeven ja (onlangs nog). Ik houd wel van bittere chocolade en deze is echt bitter. De straffe espresso onder de chocolade. Ben het met eerdere posters eens dat je eigenlijk langzaam moet opbouwen qua smaak.
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 11:33
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:11 schreef Biancavia het volgende:
Is dat niet heel erg bitter?
Ja, dat is écht héél erg bitter, en zurig.
Lijkt echt totaal niet op melkchocolade.
Spekkiemonsterzondag 9 april 2006 @ 11:49
hier word je toch ook niet dik van van die hele pure chocolade?
Evil-Cherryzondag 9 april 2006 @ 11:50
Ja lekker

Ik vind gewone chocoladebonen en pure cacao ook lekker Jummie!
Evil-Cherryzondag 9 april 2006 @ 11:51
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:49 schreef Spekkiemonster het volgende:
hier word je toch ook niet dik van van die hele pure chocolade?
In chocola zit cacao en vet (even heel globaal gezegd). Hoe meer cacao, hoe minder vet. 99% chocola is dus gewoon mager. Plus dat het ook lekkerder is om 1 of 2 blokjes te nemen en niet die hele reep in 1 keer weg te vreten. Wordt je misselijk van
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 11:53
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:49 schreef Spekkiemonster het volgende:
hier word je toch ook niet dik van van die hele pure chocolade?
Dik wordt je van meer calorien eten dan dat je verbruikt. Niet van wat je eet, maar van hoeveel je eet.
Spekkiemonsterzondag 9 april 2006 @ 12:00
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dik wordt je van meer calorien eten dan dat je verbruikt. Niet van wat je eet, maar van hoeveel je eet.
maar je kan beter 2 blokjes van deze chocola eten als van gewone chocola 2 blokjes (toch??)
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 12:00
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:00 schreef Spekkiemonster het volgende:

[..]

maar je kan beter 2 blokjes van deze chocola eten als van gewone chocola 2 blokjes (toch??)
Waarom?
Spekkiemonsterzondag 9 april 2006 @ 12:13
omdat er minder vet in zit dacht ik ....

zoals evil-cherry hierboven ook zegt
SHEzondag 9 april 2006 @ 12:15
Ik heb dezelfde standaard in huis,...zeker nu ik weer begonnen ben met serieus trainen, gebruik ik het braaf 2x voor een maaltijd..daarnaast is het simpelweg goed voor je.

Ik hoefde er niet aan te wennen, want ik hou niet van chocolade...sterker nog, ik vind het niets aan.
Deze daarentegen is niet zo zoet en een beetje bitter en dat vind ik wel weer te doen.
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 12:15
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:13 schreef Spekkiemonster het volgende:
omdat er minder vet in zit dacht ik ....

zoals evil-cherry hierboven ook zegt
En wat is er verkeerd aan vet?
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 12:17
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:15 schreef SHE het volgende:
Ik heb dezelfde standaard in huis,...zeker nu ik weer begonnen ben met serieus trainen, gebruik ik het braaf 2x voor een maaltijd..daarnaast is het simpelweg goed voor je.

Ik hoefde er niet aan te wennen, want ik hou niet van chocolade...sterker nog, ik vind het niets aan.
Deze daarentegen is niet zo zoet en een beetje bitter en dat vind ik wel weer te doen.
geloof dat je het over een andere hebt, "niet zo zoet en een beetje bitter" omschrijft deze chocolade niet. Eerder absoluut niet zoet en heel erg bitter met zure accenten.
zoalshetiszondag 9 april 2006 @ 12:18
hoe puurder hoe beter imo.

die mousse bij canard lijkt me heerlijk.
FloggingMollyzondag 9 april 2006 @ 12:19
Enig idee waar dit in Nederland te koop is?
SHEzondag 9 april 2006 @ 12:30
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

geloof dat je het over een andere hebt, "niet zo zoet en een beetje bitter" omschrijft deze chocolade niet. Eerder absoluut niet zoet en heel erg bitter met zure accenten.
Ben je nog dronken Piet?

Het is dezelfde en ook gewoon in NL te koop
En ik vind 'm niet zo zoet en een beetje bitter..basta
SHEzondag 9 april 2006 @ 12:32
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:19 schreef FloggingMolly het volgende:
Enig idee waar dit in Nederland te koop is?
Elke fatsoenlijke traiteur of speciaalzaak heeft 'm.
Lindt heeft ook een chocolade van 72% ( de grand cru ) in de schappen van de super liggen..begin daar eens mee, net zo gezond.
Zodra het boven de 70% zit, is het interessant om te proberen.
Drive-rzondag 9 april 2006 @ 12:34
Ik heb altijd een hele collectie chocolade liggen, maar zelden iets anders dan pure chocolade. Deze Lindt heb ik vaak, maar ik neem met name veel mee uit Frankrijk, waar ze in een beetje supermarkt al iets ruimer gesorteerd zijn.

Wellicht dat ik het van vroeger gewend ben, maar ik heb echt geen moeite met de smaak. Ik ben niet zo'n enorme zoetekauw, dus het bitter/zure trekt me wel. Het is ook ideaal om mee te koken, daar gebruik ik het nog het meeste voor. Eigenlijk is 90% van wat ik in huis haal boven de 90%, maar 99% zoals die Lindt, is toch wat de klok slaat.
zoalshetiszondag 9 april 2006 @ 12:35
ik vind de puur van cote d'or in die papieren verpakking ook goed te doen, al heeft die een aanmerkelijke lager cacao percentage. melk of wit blief ik nie.
Serindezondag 9 april 2006 @ 12:36
De eerste keer dat ik deze chocolade probeerde vond ik het toch wel erg vreemd. Net of je inderdaad gewoon een lepel cacao uit een pak eet. Droog, bitter maar ooooooh zo lekker
neo2000zondag 9 april 2006 @ 12:42
Ik krijg al hoofdpijn na 2 blokjes.. Kan er gewoon niet tegen denk ik.. Word ook onwijs misselijk. Dat van dat opbouwen geloof ik dan ook wel, maar omdat ik na 1 blokje al de hele dag serieus met koppijn rondloop lijkt mij dat niet zo'n goed idee in mijn geval. Gewone pure chocolade niet zo'n last van, vreemd genoeg.
* neo2000 envys you all.
warrelzondag 9 april 2006 @ 12:42
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:19 schreef FloggingMolly het volgende:
Enig idee waar dit in Nederland te koop is?
Hmm, volgens mij heb ik het op m'n werk wel iets vergelijkbaars zien liggen. Probeer eens een wat grotere biologische winkel voor de biologische variant..
Brentmeisterzondag 9 april 2006 @ 12:43
Hoe maken ze daar ooit een reep van?
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 12:45
De biologische supers die ik ken verkopen eigenlijk geen chocolade, maar charob ofziets.
warrelzondag 9 april 2006 @ 12:50
Wat raar. Hij hebben juist superveel chocolade, en juist weer wat minder charobe..
(Leiden, Hooigracht)
Drive-rzondag 9 april 2006 @ 12:52
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:45 schreef Pietverdriet het volgende:
De biologische supers die ik ken verkopen eigenlijk geen chocolade, maar charob ofziets.
In Engeland vind je de mooiere 99% chocolades vaak bij de biologische produkten (waarschijnlijk de enige reden waarom ik er ooit kwam). In Nederland kom ik nauwelijk in dit soort winkels (alleen voor de risotto, gek genoeg hebben ze alle verschillende rijstsoorten liggen hier), dus ik zou het niet weten.

Het eten van 90-99% cacao-houdende chocolade zou volgens klinisch onderzoek van de American Heart Association bloeddrukverlagend werken, past in het rijtje met rode wijn, fruit, thee, etc...
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 12:53
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:50 schreef warrel het volgende:
Wat raar. Hij hebben juist superveel chocolade, en juist weer wat minder charobe..
(Leiden, Hooigracht)
Heb in een stad gewoont waar de klanten van zulke winkels hard core antroposofen waren. Wellicht dat dit de oorzaak hiervan
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 12:55
Dit lijstje bevat een aantal repen die ik nog wil proberen: http://www.winddance.com/(...)Chocolate_Table.html

Ik ben dòl op heel erg puur. Hoe puurder hoe beter

edit: hmm, dat is wel allemaal puur en niet zwart
warrelzondag 9 april 2006 @ 12:55
Hahaha Tsjah, er komen veel klanten die toch wel een beetje 'anders' zijn dan in een gewone supermarkt..
Bij mij valt het trouwens heel erg mee, maar natuurlijk zitten er wel van die fanatiekelingen tussen
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 12:59
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:52 schreef Drive-r het volgende:
Het eten van 90-99% cacao-houdende chocolade zou volgens klinisch onderzoek van de American Heart Association bloeddrukverlagend werken, past in het rijtje met rode wijn, fruit, thee, etc...
En het hoort thuis in het zogenaamde poly-meal Dat is een alternatief voor de polypil tegen allerlei aandoeningen.

Polymeal bestaat uit:
- pure chocolade (geloof zo'n 50 gram per dag)
- groente & fruit
- amandelen
- vis
- knoflook
- rode wijn

artikel
Pietverdrietzondag 9 april 2006 @ 13:05
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:59 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En het hoort thuis in het zogenaamde poly-meal Dat is een alternatief voor de polypil tegen allerlei aandoeningen.

Polymeal bestaat uit:
- pure chocolade (geloof zo'n 50 gram per dag)
- groente & fruit
- amandelen
- vis
- knoflook
- rode wijn

artikel
Humor dat artikel:

"spending more—for example, on your favourite bottle of wine or brand of chocolate—might also be rewarded by an improved quality of life"

"The Polymeal should not be combined with additional consumption of alcohol, in order to avoid intoxication and conflicts with friends, relatives, and authorities;"
Evil-Cherryzondag 9 april 2006 @ 13:20
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:00 schreef Spekkiemonster het volgende:

[..]

maar je kan beter 2 blokjes van deze chocola eten als van gewone chocola 2 blokjes (toch??)
Als je te dik bent en moet afvallen, kun je maar beter helemaal geen chocola nemen. Óók niet deze chocola. Gewoon jezelf netjes aan 3 maaltijden en 2 tussendoortjes houden.

En daarnaast kun je best vet en suiker eten. Lekker juist, daar leeft je lichaam van Maar gewoon niet té véél! En zorgen dat je een normaal eetpatroon hebt.
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 13:24
Ik ben al 15 kilo afgevallen en eet echt wel eens chocolade Gewoon niet te veel en niet te vaak.
Evil-Cherryzondag 9 april 2006 @ 13:25
Gut, al eet je alleen maar chocola de hele dag dan val je nog af Als je je maar aan de max. hoeveelheid cal. houdt
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 13:25
quote:
Op zondag 9 april 2006 13:25 schreef Evil-Cherry het volgende:
Gut, al eet je alleen maar chocola de hele dag dan val je nog af Als je je maar aan de maz. hoeveelheid cal. houdt


Maar of dàt nou zo gezond is. En het lijkt me een beetje saai en eenzijdig
Evil-Cherryzondag 9 april 2006 @ 13:26
Gezond is het niet nee

Chocola? Saai? Eenzijdig? Ga je mond spoelen

Mini_rulezzondag 9 april 2006 @ 13:30
quote:
Op zondag 9 april 2006 13:20 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Als je te dik bent en moet afvallen, kun je maar beter helemaal geen chocola nemen. Óók niet deze chocola. Gewoon jezelf netjes aan 3 maaltijden en 2 tussendoortjes houden.

En daarnaast kun je best vet en suiker eten. Lekker juist, daar leeft je lichaam van Maar gewoon niet té véél! En zorgen dat je een normaal eetpatroon hebt.
Pff, dit zijn allemaal van die wijsheden... Als je maanden of zelfs jaren aan een stuk lijnt, kun je echt niet nooit iets lekkers eten. Dat houdt niemand vol. Maar goed, als je iets wilt weten over afvallen, ga dan gewoon eens kijken in één van de topics in LIF, want daar is alles wat hier genoemd wordt al zo vaak voorbij gekomen.
Dan kunnen we het hier gewoon over chocolade hebben met de mensen die het wél eten.

Ontopic: ziet er best lekker uit. Ik denk dat ik die van 70% eerst maar eens ga kopen, om te wennen idd. Die met 99% cacao daar wacht ik dan nog maar even mee. AH heeft van die zwarte pakjes met extra pure chocolade, een of ander Zwitsers merk. Weet iemand of die goed is?
Piet, heb jij een receptje met pure chocolade (zoals die mousse die je noemt) dat een beetje te doen is voor de amateurkok? Ik ben namelijk gek op pure chocolade, dus alle nieuwe dingen om uit te proberen zijn welkom.
Isabeauzondag 9 april 2006 @ 13:33
Ik geloof dat mijn puurste ooit 97% was, die van 99% ken ik niet Was wel hetzelfde merk overigens.
Evil-Cherryzondag 9 april 2006 @ 13:58
quote:
Op zondag 9 april 2006 13:30 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Pff, dit zijn allemaal van die wijsheden... Als je maanden of zelfs jaren aan een stuk lijnt, kun je echt niet nooit iets lekkers eten. Dat houdt niemand vol.
Wat dat betreft kun je jezelf beter verwennen met iets wat je lekker vind. En niet zoiets van "ja maar daar zit minder vet in, dus neem ik dat maar"

Het gaat erom dat je niet constant chocola eet, óók geen 99%...
Mini_rulezzondag 9 april 2006 @ 14:02
quote:
Op zondag 9 april 2006 13:58 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Wat dat betreft kun je jezelf beter verwennen met iets wat je lekker vind. En niet zoiets van "ja maar daar zit minder vet in, dus neem ik dat maar"

Het gaat erom dat je niet constant chocola eet, óók geen 99%...
Nou, je kunt daar wel degelijk rekening mee houden om de schade te beperken. Leren om (relatief) gezond te snacken is belangrijk als je een dieet lang wilt volhouden.
Maar nogmaals, deze discussie ga ik hier niet voeren. Kom maar naar het topic in Lifestyle, daar zijn nog veel meer mensen die hierin geïnteresseerd zijn.
Evil-Cherryzondag 9 april 2006 @ 16:24
quote:
Op zondag 9 april 2006 14:02 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]
Leren om (relatief) gezond te snacken is belangrijk als je een dieet lang wilt volhouden.
Jup, daar heb ik het ook over. Ben alleen niet zo goed met woorden.. :S
golferzondag 9 april 2006 @ 17:42
Wel eens gegeten, maar ik vind het niet lekker.
Die van 70-77% vind ik wel weer te pruimen.
HaverMoutKoekjezondag 9 april 2006 @ 17:43
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:49 schreef Spekkiemonster het volgende:
hier word je toch ook niet dik van van die hele pure chocolade?
99% cacoa chocolade bevat in ieder geval geen suiker. Maar lekker vind ik het niet, ik heb nog een halve reep in de kast liggen van dat spul.
85% van hetzelfde merk is wel heel lekker trouwens. En heel veel merken hebben hele lekkere 72% chocolade, cafe noir bijv. gewoon te koop bij AH. En ook super lekker: 72% cacao chocolade van Hachez met aardbei en groene peper of met gezouten pinda's
Spekkiemonsterzondag 9 april 2006 @ 18:13
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is er verkeerd aan vet?
opzich niks verkeerd mee en is iets wat je ook nodig hebt ...

alleen voor mij graag niet te veel, want ik loop ook graag in mijn strakke broek die niet mooi staat als je een dikke reet hebt
marnixdszondag 9 april 2006 @ 20:55
de pure chocolade van cote d'or
is lekker.86%.
Er is ook pure chocolade met frambozen.
Lindt wordt bij delhaize verkocht. In Nederland
weet ik het niet.Ik heb al eens Estse chocolade
gegeten,die was niet lekker en chocolade
uit Polen ook niet echt.99% chocolade van Lindt
is wel ok maar erg droog en meer iets om te malen
en te verwerken in desserts of op bolletjes ijs
met wat fruit of in koffie of zo.
Martijn_77zondag 9 april 2006 @ 22:11
Zo puur heb ik hem nog nooit op. Toch eens proberen.

Maar klopt het ook dat het als een energieboost werkt zulke pure chocolade?
rooflessmaandag 10 april 2006 @ 08:05
Is die 99% puur eigenlijk dan cacaopoeder met nog een procentje om het aan elkaar te plakken?
Het is me niet helemaal duidelijk waar de 99% voor staat behalve voor 'cacaomassa'. Voor zover ik weet bestaat ruwe cacao uit cacaoboter en cacaopoeder. En dan zou 99% puur dus hetzelfde zijn als cacaopoeder. Lijk me toch sterk dat dat te eten is...
Pietverdrietmaandag 10 april 2006 @ 09:21
quote:
Op maandag 10 april 2006 08:05 schreef roofless het volgende:
Is die 99% puur eigenlijk dan cacaopoeder met nog een procentje om het aan elkaar te plakken?
Het is me niet helemaal duidelijk waar de 99% voor staat behalve voor 'cacaomassa'. Voor zover ik weet bestaat ruwe cacao uit cacaoboter en cacaopoeder. En dan zou 99% puur dus hetzelfde zijn als cacaopoeder. Lijk me toch sterk dat dat te eten is...
goeie vraag
kom ik later op terug
Serendipsmaandag 10 april 2006 @ 19:24
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Klein bolletje bittere chocolade mousse bij de canard a l'orange lijkt me helemaal niet gek..
Oei! Lekkuhr! Dat lijkt me wel wat...
#ANONIEMmaandag 10 april 2006 @ 22:02
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is er verkeerd aan vet?
Qua kcal is het "beter" die pure chocola te nemen.
Brentmeistermaandag 10 april 2006 @ 22:08
quote:
Op maandag 10 april 2006 08:05 schreef roofless het volgende:
Is die 99% puur eigenlijk dan cacaopoeder met nog een procentje om het aan elkaar te plakken?
Het is me niet helemaal duidelijk waar de 99% voor staat behalve voor 'cacaomassa'. Voor zover ik weet bestaat ruwe cacao uit cacaoboter en cacaopoeder. En dan zou 99% puur dus hetzelfde zijn als cacaopoeder. Lijk me toch sterk dat dat te eten is...
Kijk, dit bedoelde ik nou met mijn vraag:
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:43 schreef Brentmeister het volgende:
Hoe maken ze daar ooit een reep van?
Nog geen antwoord op geweest
zoalshetismaandag 10 april 2006 @ 22:10
ik denk dat je warme cacao als massa zo verwarmd dat er een pasta ontstaat. met een procent bindmiddel kan je tijdens warmte zo een vorm gieten.
Pietverdrietmaandag 10 april 2006 @ 22:58
Zover ik kan nagaan, en kijk zeker nog ff verder is de aanduiding van het % cacao een combinatie van
Cacaomassa, Cacaopoeder en cacaoboter.
Cacaomassa is fijngemalen boon, cacao poeder is cacao massa waar alle vetten uit verwijderd zijn en cacao boter is het vet van de boon.
Dus een reep die 99% puur is bestaat voor 99% uit cacaomassa, cacaopoeder en cacaoboter, en 1% suiker.
Een reep waarom staat 55% puur, bestaat dus voor 45% uit suiker.
Mini_rulezvrijdag 21 april 2006 @ 00:24
Schopje... Ik was gisteren in Aken en daar heb ik naast een zakje printen (ook heerlijk trouwens ) ook een tablet Lindt-chocolade gekocht, die met 85% cacao.
Ik probeer nu voor het eerst een stukje, en het is wel wennen maar inderdaad erg lekker!
Nu eerst maar eens aan deze wennen en daarna waag ik me pas aan die 99% van Piet.
multatulivrijdag 21 april 2006 @ 09:37
Ik ben gek op (pure) chocola, maar die 99% Lindt noirissime vond ik maar niks. Zal hun 85% oid eens proberen. Voor kookdoeleinden bleek het overigens wel het einde.
R_ONzaterdag 22 april 2006 @ 17:00
Ik wil die zwarte chocolade best een keer proberen, .
Wakeyzondag 23 april 2006 @ 15:51
Om gewoon te eten vind ik 85% de allerlekkerste chocolade. 99% is me net iets teveel van het goede, maar idd geweldig om mee te koken.
Mini_rulezzondag 23 april 2006 @ 16:34
In wat voor gerechten gebruiken jullie die chocolade dan?
SiGNevrijdag 5 mei 2006 @ 16:52
Ik zag laatst bij de Savers KitKat met pure chocolade, heerlijk!
De gewone KitKat vind ik maar niets, vroeger zag je ook overal Bounty met pure chocolade, jammer dat je die bijna nergens meer kan vinden.
Jammer dat de meeste Nederlanders alleen van melkchocolade houden (en van witte, maar da's eigenlijk geen chocolade), puur is veel lekkerder.
Pietverdrietvrijdag 5 mei 2006 @ 18:11
quote:
Op zondag 23 april 2006 16:34 schreef Mini_rulez het volgende:
In wat voor gerechten gebruiken jullie die chocolade dan?
Mouse au chocolate bv, of geraspt over de tiramisu, of een blokje door het stoofvlees (das verrukkelijk) of een blokje door een pittige saus, of door de Jus, of smelten en dan als je vanille ijs klaar is het door het ijs roeren (heel kort, zodat er een dunne laag chocolade en stukjes in het ijs ontstaat..
Chavdinsdag 10 april 2007 @ 20:09
Ff een megakick!

Ik heb hier Lindt 85%. Eerst vertrok mn bek ervan, maar wat issie heerlijk!
Ik ben ook zo ongeveer de enige die hier puur eet, dus ik meestal mazzel!
zoalshetisdinsdag 10 april 2007 @ 20:14
99% puur is lekker en je proeft ook goed de zuren die in cacoa zitten. maar om zo te eten vind ik persoonlijk rond de 80% lekkerder. de echte puur is heerlijk bij gerechten, zoals bij de saus voor haas bijvoorbeeld.
#ANONIEMdinsdag 10 april 2007 @ 20:30
Ik vind het jammer dat ik het zo vies vind
justmattiedinsdag 10 april 2007 @ 21:23
quote:
Op maandag 10 april 2006 22:08 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Kijk, dit bedoelde ik nou met mijn vraag:
[..]

Nog geen antwoord op geweest
Die 99% is cacaomassa+boter, en die 1% is suiker.

hoe ze daar een reep van maken? gewoon die 3 mengen, en dan word die massa door walsen en in kleine stappen kleiner gewalst, verwarmd enz. enz., dan word het op de juiste temperatuur gebracht (tempereren) zodat de juiste kristallen onstaan, in de vorm gieten en af laten koelen
SHEdinsdag 10 april 2007 @ 22:35
Lieverds,

Ik heb nou toch iets:

http://www.coffee-etc.nl/


De chocolade met roze peper is too die for

MAAK
ME
GEK!!!
SHEdinsdag 10 april 2007 @ 22:36
Oh ja; klikken op chocolade dus
justmattiedinsdag 10 april 2007 @ 22:39
wat een gare combi's

ik zie maar 2 die het proberen waard lijken :
quote:
Kersenbrandy met marsepein. 70%
Pure chocolade gevuld met kersenbrandy in marsepein op een luchtige canache
quote:
Kaneel, appel, honing. 45%
Stukjes gedroogde appel in honingcaramel op een laagje van kaneel en witte chocolade, met melkchocolade overgoten.
SHEdinsdag 10 april 2007 @ 22:40
nee lief, ananas, paprika
die met champagne is yum

maar die met peper..serieus; ik werd er helemaal *rrroaaarr* van
En die met safraan en rijst is in de bestelling.
de pure chocolademelk tabletten zijn ook in de bestelling..al ben ik er een beetje laat mee zo in de lente.
justmattiedinsdag 10 april 2007 @ 22:42
heb je al gehad ?
SHEdinsdag 10 april 2007 @ 22:42
Tuurlijk!
ik ben een sucker for dit soort onzin
justmattiedinsdag 10 april 2007 @ 22:43
kun je het alleen bij die shop in Dordrecht krijgen dan ?
zoalshetisdinsdag 10 april 2007 @ 22:43
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 22:39 schreef justmattie het volgende:
wat een gare combi's

ik zie maar 2 die het proberen waard lijken :
[..]


[..]
wel eens 99% chocola gegeten?

misschien snap je dan pas de 'gare combi's'
justmattiedinsdag 10 april 2007 @ 22:44
nee wel 88%
Chavdinsdag 10 april 2007 @ 22:51
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 22:35 schreef SHE het volgende:
Lieverds,

Ik heb nou toch iets:

http://www.coffee-etc.nl/


De chocolade met roze peper is too die for

MAAK
ME
GEK!!!
In mijn woonplaats!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!
SiGNedinsdag 10 april 2007 @ 23:06
En ze hebben dit jaar ook eindelijk weer Magnum ijsjes met pure chocolade
Heb die jaren geleden al een keer geproefd (een kennis van m'n ouders werkte bij Ola) en dat was echt puur genieten, letterlijk
SHEwoensdag 11 april 2007 @ 00:00
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 22:43 schreef justmattie het volgende:
kun je het alleen bij die shop in Dordrecht krijgen dan ?
Zoals je ziet kun je online bestellen.
vatswoensdag 11 april 2007 @ 06:54
ik koop regelmatig de 80% van het ah huismerk en die vind ik echt mega lekker! die 99% zou ik nog wel is willen proberen!
Pietverdrietwoensdag 11 april 2007 @ 08:15
Heb de Lindt 99% geprobeerd, is niet iets voor alledag, iets wat je eens bij een kopje espresso eet als iets bijzonders. Maar ik zou het zeker niet voor ieder dag willen.
sieskewoensdag 11 april 2007 @ 09:40
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:51 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

In chocola zit cacao en vet (even heel globaal gezegd). Hoe meer cacao, hoe minder vet. 99% chocola is dus gewoon mager. Plus dat het ook lekkerder is om 1 of 2 blokjes te nemen en niet die hele reep in 1 keer weg te vreten. Wordt je misselijk van
dat doe ik met die van 72% ook altijd. Lekker bij een kopje koffie of thee, 1 of 2 blokjes van die pure chocolade (liefst twee, ik wil mezelf niet tekort doen natuurlijk )
Als je meer eet, eet je om iets te eten te hebben en ik wil er ook echt van genieten.
Ringowoensdag 11 april 2007 @ 09:45
Heb het wel eens gegeten, het is eigenlijk alleen in naam gelijk aan wat men 'chocola' pleegt te noemen.

Vond het toen een beetje zoutig smaken, heel vreemd.
Heroduswoensdag 11 april 2007 @ 10:27
Ik vond het lijken alsof je een hap cacao-poeder naar binnewerkt. Wel wennen dus.
MinderMutsigwoensdag 11 april 2007 @ 11:46
Ik ben gek op hele pure choclade maar 99% is mij toch net even een beetje teveel van het goede. Ik vind het super om mee te koken maar om het nou zo weg te knagen... nee.

Die combi's op de site die SHE gaf klinken wel erg goed
* MM bestellen gaat
vatswoensdag 11 april 2007 @ 12:20


[ Bericht 19% gewijzigd door vats op 11-04-2007 12:26:25 ]
vatswoensdag 11 april 2007 @ 12:26
moet je hier is kijken [url]http://www.zotter.at/141.html?&tx_shop_pi1[pointer]=max[/url]


grr krijg die url niet goed ook niet met het url knopje... ff cut & pasten dus!!!
justmattiewoensdag 11 april 2007 @ 13:03
quote:
Op woensdag 11 april 2007 00:00 schreef SHE het volgende:

[..]

Zoals je ziet kun je online bestellen.
ik zie het, zal eens 3 verschillende smaken bestellen
Dauthiwoensdag 11 april 2007 @ 13:42
Standaard te koop in belgische supermarkten (en dan niet de aldi of lidl).
Nog nooit gekocht omdat ik het te duur vindt, en toch liever voor een iets normalere variant zou gaan. Dit zal veel meer op kookchocolade lijken.
MinderMutsigwoensdag 11 april 2007 @ 13:46
quote:
Op woensdag 11 april 2007 12:26 schreef vats het volgende:
moet je hier is kijken [url]http://www.zotter.at/141.html?&tx_shop_pi1[pointer]=max[/url]


grr krijg die url niet goed ook niet met het url knopje... ff cut & pasten dus!!!
Die zien er ook goed uit!
SiGNewoensdag 11 april 2007 @ 14:58
quote:
Op woensdag 11 april 2007 12:26 schreef vats het volgende:
moet je hier is kijken [url]http://www.zotter.at/141.html?&tx_shop_pi1[pointer]=max[/url]


grr krijg die url niet goed ook niet met het url knopje... ff cut & pasten dus!!!
Komt door de vraagteken in de URL: http://www.zotter.at/141.html
justmattiewoensdag 11 april 2007 @ 18:26
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 22:42 schreef SHE het volgende:
Tuurlijk!
ik ben een sucker for dit soort onzin
Hoe groot zijn die repen eigenlijks, en komen ze gewoon met de post?
SHEwoensdag 11 april 2007 @ 19:11
Redelijk groot; iets breder dan normale repen.
justmattiewoensdag 11 april 2007 @ 19:14
ik zag staan 100 gram, das normaal ja
sieskewoensdag 11 april 2007 @ 19:27
ik haal altijd 72% Lindt van de AH, iets anders heb ik hier in de buurt nog nooit gezien. Misshien dat ze bij natuurvoedingswinkels chocola met meer % hebben, moet ik eens kijken. Dat online bestellen is ook wel wat natuurlijk.
Emudinsdag 17 april 2007 @ 12:44
Ik vraag me nu eigenlijk wel af wat die andere 1% nou is...
Pietverdrietdinsdag 17 april 2007 @ 12:45
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 12:44 schreef Emu het volgende:
Ik vraag me nu eigenlijk wel af wat die andere 1% nou is...
Suiker, lecitine
Emudinsdag 17 april 2007 @ 13:01
Ok thanks.

Mmm na het doorlezen van het topic kan ik niet wachten tot mijn werktijd er op zit om naar de supermarkt te rennen voor een lekkere 88% puur reep, die 99% lijkt me te hoog.
Rewimodinsdag 17 april 2007 @ 15:26
Piet, wat is jouw oordeel over de pure chocola van Lidl en Aldi? Die hebben ook pure repen met een cacaogehalte boven de 72% (z hebben meerdere soorten). Ik moet ze altijd meenemen uit DLD voor mijn moeder omdat ze ze in NL niet altijd verkopen.
Apekoekdinsdag 17 april 2007 @ 15:28
ik hou wel van pure chocola, is dit dan ook te pruimen?
Pietverdrietdinsdag 17 april 2007 @ 15:45
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 15:26 schreef Rewimo het volgende:
Piet, wat is jouw oordeel over de pure chocola van Lidl en Aldi? Die hebben ook pure repen met een cacaogehalte boven de 72% (z hebben meerdere soorten). Ik moet ze altijd meenemen uit DLD voor mijn moeder omdat ze ze in NL niet altijd verkopen.
Die van de Aldi Süd is erg lekker, die in de zwarte kartonnen verpakking waar meerdere kleine reepjes in zitten.
Pietverdrietdinsdag 17 april 2007 @ 15:46
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 15:28 schreef Apekoek het volgende:
ik hou wel van pure chocola, is dit dan ook te pruimen?
Het is wel iets waar je aan moet wennen, het is niet echt normaal snoepgoed.
Rewimodinsdag 17 april 2007 @ 15:53
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Die van de Aldi Süd is erg lekker, die in de zwarte kartonnen verpakking waar meerdere kleine reepjes in zitten.
Die neem ik inderdaad altijd mee Binnenkort hebben we alle voordelen van de Duitse èn de Nederlandse Aldi en Lidl
#ANONIEMwoensdag 18 april 2007 @ 13:40
Ik ben nog niet zo heel lang fan van puur Maar toch eens een keer in Duitsland kijken dan
HaverMoutKoekjedonderdag 19 april 2007 @ 10:19
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 22:40 schreef SHE het volgende:
nee lief, ananas, paprika
die met champagne is yum

maar die met peper..serieus; ik werd er helemaal *rrroaaarr* van
En die met safraan en rijst is in de bestelling.
de pure chocolademelk tabletten zijn ook in de bestelling..al ben ik er een beetje laat mee zo in de lente.

gisteren kreeg ik eindelijk mijn bestelling van coffee-etc binnen, de lekkerste repen waren helaas uitverkocht
De chocolade is niet onderverdeeld in blokjes dus ik heb maar een stuk afgebroken. Stuk was iets groter dan de bedoeling was Per ongeluk
Emuvrijdag 20 april 2007 @ 12:44
Smaakproef
“Omdat we op basis van de laboratoriumtesten geen onderscheid kunnen maken tussen de 26 concurrenten”, liet Test-Aankoop smaak en aanblik keuren door een panel van ervaren chocoladeliefhebbers en een jury van 40 chocoladefans. Twee merken van Cöte d’Or (Noir de Noir 56% en Chocolade voor fijnproevers), Davinia en Galler bleken de favorieten. Dankzij een beduidend betere prijs-kwaliteitverhouding krijgt de Davinia Pure Chocolade de titel van Beste Koop. Lindt Excellence viel het minst in de smaak.
“Het moet gezegd dat chocolade met (te) veel cacao vaak erg bitter is. Sommige mensen zijn daar dol op, maar die zijn niet in de meerderheid”, besluit Test-Aankoop.

Lindt komt er als slechtste uit? Zegt me al genoeg over deze 40 "chocoladefans" waarschijnijk van die 120kg zwaar wegende vetzakken die liever kwantiteit hebben ipv kwaliteit.

Aldi pure chocolade is natuurlijk het beste he NOT
SiGNevrijdag 20 april 2007 @ 14:00
Dat zijn gewoon mensen die eigenlijk van melkchocolade houden en dus voor de minst bittere gaan.
Zelf vind ik melkchocolade niet lekker en witte chocolade (eigenlijk geen chocolade, zit geen cacao in) vind ik al helemaal niks.
Jammer genoeg ben ik in Nederland in de minderheid, er ligt amper pure chocolade in de schappen.
HaverMoutKoekjevrijdag 20 april 2007 @ 14:11
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 14:00 schreef SiGNe het volgende:
Jammer genoeg ben ik in Nederland in de minderheid, er ligt amper pure chocolade in de schappen.
Bij AH hebben ze inmiddels een aardige selectie.
Emuvrijdag 20 april 2007 @ 14:25
Ik vind zowel puur, melk als wit verdomt lekker
SiGNevrijdag 20 april 2007 @ 15:14
quote:
Op vrijdag 20 april 2007 14:11 schreef computergirl het volgende:

[..]

Bij AH hebben ze inmiddels een aardige selectie.
Het wordt gelukkig wel steeds beter, maar candybars met pure chocolade of koekjes vind je nog niet zoveel.
Bounty's zijn er wel in een pure variant te vinden, maar ik hou niet zo van kokos en ik heb een tijdje geleden een pure versie van de Kitkat gekocht (die was echt lekker), maar dat zijn dan tijdelijke aanbiedingen bij de Xenos en op=op natuurlijk.
gekkehoedenmakerzaterdag 21 april 2007 @ 10:58
99% Elke ochtend een blokje bij het ontbijt.
Oeh, en die chili versie ga ik zo bestellen! Pittig & zoet.