abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 9 april 2006 @ 17:42:41 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36797830
Wel eens gegeten, maar ik vind het niet lekker.
Die van 70-77% vind ik wel weer te pruimen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36797862
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:49 schreef Spekkiemonster het volgende:
hier word je toch ook niet dik van van die hele pure chocolade?
99% cacoa chocolade bevat in ieder geval geen suiker. Maar lekker vind ik het niet, ik heb nog een halve reep in de kast liggen van dat spul.
85% van hetzelfde merk is wel heel lekker trouwens. En heel veel merken hebben hele lekkere 72% chocolade, cafe noir bijv. gewoon te koop bij AH. En ook super lekker: 72% cacao chocolade van Hachez met aardbei en groene peper of met gezouten pinda's
pi_36798715
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is er verkeerd aan vet?
opzich niks verkeerd mee en is iets wat je ook nodig hebt ...

alleen voor mij graag niet te veel, want ik loop ook graag in mijn strakke broek die niet mooi staat als je een dikke reet hebt
Zoals ma kamper piet zegt:
~~ * * eeN DaG NieT LEVEN ~~ IS DaG NieT LacHT TOCHT ? * * ~~
pi_36803602
de pure chocolade van cote d'or
is lekker.86%.
Er is ook pure chocolade met frambozen.
Lindt wordt bij delhaize verkocht. In Nederland
weet ik het niet.Ik heb al eens Estse chocolade
gegeten,die was niet lekker en chocolade
uit Polen ook niet echt.99% chocolade van Lindt
is wel ok maar erg droog en meer iets om te malen
en te verwerken in desserts of op bolletjes ijs
met wat fruit of in koffie of zo.
  zondag 9 april 2006 @ 22:11:34 #55
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36806411
Zo puur heb ik hem nog nooit op. Toch eens proberen.

Maar klopt het ook dat het als een energieboost werkt zulke pure chocolade?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36813237
Is die 99% puur eigenlijk dan cacaopoeder met nog een procentje om het aan elkaar te plakken?
Het is me niet helemaal duidelijk waar de 99% voor staat behalve voor 'cacaomassa'. Voor zover ik weet bestaat ruwe cacao uit cacaoboter en cacaopoeder. En dan zou 99% puur dus hetzelfde zijn als cacaopoeder. Lijk me toch sterk dat dat te eten is...
  maandag 10 april 2006 @ 09:21:16 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36813926
quote:
Op maandag 10 april 2006 08:05 schreef roofless het volgende:
Is die 99% puur eigenlijk dan cacaopoeder met nog een procentje om het aan elkaar te plakken?
Het is me niet helemaal duidelijk waar de 99% voor staat behalve voor 'cacaomassa'. Voor zover ik weet bestaat ruwe cacao uit cacaoboter en cacaopoeder. En dan zou 99% puur dus hetzelfde zijn als cacaopoeder. Lijk me toch sterk dat dat te eten is...
goeie vraag
kom ik later op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36831842
quote:
Op zondag 9 april 2006 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Klein bolletje bittere chocolade mousse bij de canard a l'orange lijkt me helemaal niet gek..
Oei! Lekkuhr! Dat lijkt me wel wat...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_36838197
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is er verkeerd aan vet?
Qua kcal is het "beter" die pure chocola te nemen.
pi_36838432
quote:
Op maandag 10 april 2006 08:05 schreef roofless het volgende:
Is die 99% puur eigenlijk dan cacaopoeder met nog een procentje om het aan elkaar te plakken?
Het is me niet helemaal duidelijk waar de 99% voor staat behalve voor 'cacaomassa'. Voor zover ik weet bestaat ruwe cacao uit cacaoboter en cacaopoeder. En dan zou 99% puur dus hetzelfde zijn als cacaopoeder. Lijk me toch sterk dat dat te eten is...
Kijk, dit bedoelde ik nou met mijn vraag:
quote:
Op zondag 9 april 2006 12:43 schreef Brentmeister het volgende:
Hoe maken ze daar ooit een reep van?
Nog geen antwoord op geweest
Oh, and that's a bad miss!
  maandag 10 april 2006 @ 22:10:25 #61
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_36838509
ik denk dat je warme cacao als massa zo verwarmd dat er een pasta ontstaat. met een procent bindmiddel kan je tijdens warmte zo een vorm gieten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 10 april 2006 @ 22:58:26 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36840676
Zover ik kan nagaan, en kijk zeker nog ff verder is de aanduiding van het % cacao een combinatie van
Cacaomassa, Cacaopoeder en cacaoboter.
Cacaomassa is fijngemalen boon, cacao poeder is cacao massa waar alle vetten uit verwijderd zijn en cacao boter is het vet van de boon.
Dus een reep die 99% puur is bestaat voor 99% uit cacaomassa, cacaopoeder en cacaoboter, en 1% suiker.
Een reep waarom staat 55% puur, bestaat dus voor 45% uit suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_37148914
Schopje... Ik was gisteren in Aken en daar heb ik naast een zakje printen (ook heerlijk trouwens ) ook een tablet Lindt-chocolade gekocht, die met 85% cacao.
Ik probeer nu voor het eerst een stukje, en het is wel wennen maar inderdaad erg lekker!
Nu eerst maar eens aan deze wennen en daarna waag ik me pas aan die 99% van Piet.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_37152813
Ik ben gek op (pure) chocola, maar die 99% Lindt noirissime vond ik maar niks. Zal hun 85% oid eens proberen. Voor kookdoeleinden bleek het overigens wel het einde.
'Als je Jip en Janneke leest, weet je beter hoe onze samenleving in elkaar zit. De Grondwet is verworden tot een marginaal product.'
pi_37188078
Ik wil die zwarte chocolade best een keer proberen, .
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_37215370
Om gewoon te eten vind ik 85% de allerlekkerste chocolade. 99% is me net iets teveel van het goede, maar idd geweldig om mee te koken.
Ik zoek niet, ik vind.
pi_37216819
In wat voor gerechten gebruiken jullie die chocolade dan?
Are you pondering what I'm pondering?
  vrijdag 5 mei 2006 @ 16:52:28 #68
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_37580680
Ik zag laatst bij de Savers KitKat met pure chocolade, heerlijk!
De gewone KitKat vind ik maar niets, vroeger zag je ook overal Bounty met pure chocolade, jammer dat je die bijna nergens meer kan vinden.
Jammer dat de meeste Nederlanders alleen van melkchocolade houden (en van witte, maar da's eigenlijk geen chocolade), puur is veel lekkerder.
  vrijdag 5 mei 2006 @ 18:11:12 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37582225
quote:
Op zondag 23 april 2006 16:34 schreef Mini_rulez het volgende:
In wat voor gerechten gebruiken jullie die chocolade dan?
Mouse au chocolate bv, of geraspt over de tiramisu, of een blokje door het stoofvlees (das verrukkelijk) of een blokje door een pittige saus, of door de Jus, of smelten en dan als je vanille ijs klaar is het door het ijs roeren (heel kort, zodat er een dunne laag chocolade en stukjes in het ijs ontstaat..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 april 2007 @ 20:09:10 #70
129106 Chav
Oi Oi Oi !!!
pi_48189091
Ff een megakick!

Ik heb hier Lindt 85%. Eerst vertrok mn bek ervan, maar wat issie heerlijk!
Ik ben ook zo ongeveer de enige die hier puur eet, dus ik meestal mazzel!
In me Burberry......
  dinsdag 10 april 2007 @ 20:14:41 #71
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_48189298
99% puur is lekker en je proeft ook goed de zuren die in cacoa zitten. maar om zo te eten vind ik persoonlijk rond de 80% lekkerder. de echte puur is heerlijk bij gerechten, zoals bij de saus voor haas bijvoorbeeld.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_48189992
Ik vind het jammer dat ik het zo vies vind
pi_48192365
quote:
Op maandag 10 april 2006 22:08 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Kijk, dit bedoelde ik nou met mijn vraag:
[..]

Nog geen antwoord op geweest
Die 99% is cacaomassa+boter, en die 1% is suiker.

hoe ze daar een reep van maken? gewoon die 3 mengen, en dan word die massa door walsen en in kleine stappen kleiner gewalst, verwarmd enz. enz., dan word het op de juiste temperatuur gebracht (tempereren) zodat de juiste kristallen onstaan, in de vorm gieten en af laten koelen
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  dinsdag 10 april 2007 @ 22:35:17 #74
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48196347
Lieverds,

Ik heb nou toch iets:

http://www.coffee-etc.nl/


De chocolade met roze peper is too die for

MAAK
ME
GEK!!!
  dinsdag 10 april 2007 @ 22:36:15 #75
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_48196398
Oh ja; klikken op chocolade dus
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')