Daar hebben ze toch ook wel slijters, neem ik aan?quote:Op maandag 3 april 2006 18:52 schreef Luuksor het volgende:
Zie topictitel! Woon in Leeuwarden/Deventer
Bij de Gall en Gall verkopen ze het.quote:Op maandag 3 april 2006 20:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Daar hebben ze toch ook wel slijters, neem ik aan?
quote:Gall & Gall
Bilgaardpassage 81
8918HT Leeuwarden
Tel: 058 2663999
Gall & Gall
Andriessenplein 38
7425GZ Deventer
Tel: 0570 516051
Gall & Gall Slijterij Wijnhandel Jos Komen
Dreef 142
7414EJ Deventer
Tel: 0570 640100
Fax: 0570 671568
Heb thuis ook een flesje staan erg lekker met ijs op een zonnig terras.quote:Op dinsdag 4 april 2006 02:58 schreef golfer het volgende:
Ik ga trouwens binnenkort wel weer een flesje van dit lekkere likeurtje aanschaffen.
Ik heb laatst bij de plaatselijke Gall & Gall gewoon italiaanse gehaald, het probleem is dat de slijterijen gewoon maar tiets kopen en totaal niet weten wat lekker is. Een voormalig slijter van mij kon ook alleen maar praten over Whiskey's, van de rest weet hij werkelijk geen enne zak.quote:Op dinsdag 4 april 2006 12:05 schreef Luuksor het volgende:
Het probleem bij de slijters is dat het vaak een nederlands namaaksel is, dat in de verste verte niet in de buurt komt bij de echte limoncello. Gezien ik geen vrienden/familie in Italië heb moet ik het daar maar bij houden..
Was net bij de slijter en die had het al staan voor 10 Euro per flesquote:Op dinsdag 4 april 2006 17:08 schreef MLF het volgende:
hier in NL is het zo ontzettend duur
Nou, die is wel op basis van grappa da's wel een beetje andersquote:Op donderdag 20 april 2006 17:58 schreef golfer het volgende:
Voor het weekend alvast een flesje Limoncino Bottega di Grappa uit Sicilie aangeschaft.
Limoncello met een beetje toevoeging van grappa dus.
Even een klein glaasje voorgeproefd en dat smaakte uitstekend.quote:Op donderdag 20 april 2006 19:02 schreef W1ZZ het volgende:
Nou, die is wel op basis van grappa da's wel een beetje anders
Klinkt goed. Waar kan ik die alcohol kopen ?? En wat kost dat ??quote:Op zondag 23 april 2006 12:30 schreef Serendips het volgende:
Zelf maken;
Ingrediënten :
8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.
Bron: http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20050425&number=1&unit=months#1108329
Volgens mij is die in Belgie zo in de supermarkt te koop.quote:Op zondag 23 april 2006 16:17 schreef Pikkebaas het volgende:
[..]
Klinkt goed. Waar kan ik die alcohol kopen ?? En wat kost dat ??
Dat wordt een sterk drankje.quote:Op zondag 23 april 2006 12:30 schreef Serendips het volgende:
Zelf maken;
Ingrediënten :
8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.
Bron: http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20050425&number=1&unit=months#1108329
Ik heb dit recept zelf nog nooit uitgeprobeerd en ik zou ook niet weten hoe je 1-2-3 aan die alchol zou moeten komen, maar om nou te beweren dat dat giftig is....quote:Op maandag 24 april 2006 11:49 schreef Chielus het volgende:
lijkt me meer giftig dan lekker
Koop wel gewoon een fles.
1) zuivere alcohol bestaat niet.quote:Op maandag 24 april 2006 12:00 schreef Chielus het volgende:
Tis meer het gevoel dat je aan de slag gaat met zo'n hoveelheid alcohol. Limoncello bevat normal 25-30 % alcohol. Bij dit recept heb ik zo'n gevoel dat het meer is.
Daarbij is de prijs van zuivere alcohol redelijk hoog. Tegen de 60 ¤ de Liter dus het wordt nog een duur grapje ook.
Dat leek mij dus ook al...quote:Op maandag 24 april 2006 13:51 schreef W1ZZ het volgende:
3) Als het alcoholpercentage je niet bevalt dan pas je de verhouding alcohol-water toch wat aan?
4) giftig
Goeie ervaringstips!quote:Op maandag 24 april 2006 13:55 schreef 18konijn het volgende:
Pure alcohol (95%) is makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt in België en Italië. In Italië kost een liter nog geen tientje als ik me goed herinner, Maar je hoeft geen pure alcohol te nemen, met jenever of brandewijn gaat het ook prima. Het recept hierboven is prima, je moet dan natuurlijk wel de hoeveelheid water fors verminderen. Experimenteer zo nodig met de hoeveelheid suiker.
Wij maken zelf limoncello met de citroenen van een citroenboompje in kuip dat we 's zomers in de achtertuin hebben staan en 's winters op zolder. Lukt uitstekend.
Het is hier 50/50.quote:Op zondag 23 april 2006 12:30 schreef Serendips het volgende:
Zelf maken;
Ingrediënten :
8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.
Bron: http://basisrecepten.skynetblogs.be/?date=20050425&number=1&unit=months#1108329
10 Juni staat the real shit op het menu.quote:Op donderdag 20 april 2006 17:58 schreef golfer het volgende:
Voor het weekend alvast een flesje Limoncino Bottega di Grappa uit Sicilie aangeschaft.
Limoncello met een beetje toevoeging van grappa dus.
Verheug me er al op.quote:Op donderdag 27 april 2006 12:15 schreef DIGGER het volgende:
10 Juni staat the real shit op het menu.
De alcohol die in Italie (en in veel middelandse zee landen) puur verkocht wordt is bedoelt voor het zelf maken van likeurtjes.quote:Op donderdag 27 april 2006 17:05 schreef japperdepap het volgende:
Er bestaat een verschil tussen alcohol voor consumptie en alcohol voor uitwendig gebruik. Bij de alcohol voor uitwendig gebruik wordt een middel toegevoegd waardoor het niet bruikbaar meer is voor consumptie (alcohol, geketoneerd, 95% (spiritus ketonatus fortior 95%, niet geschikt voor
consumptie) 1liter: 9.95 euro - alcohol, zuiver, 96% (spiritus fortior 96%) 1liter: 54.95 euro - 5 liter 195.00 euro) en inderdaad de alcohol voor consumptie heet Ethanolum 96% en is vrij duur, wel tot 80 euro per liter. Allebei de alcohols zijn te koop bij de apotheek. Ben wel nieuwsgierig wat voor alcohol de mensen gebruiken die de likeur al een keer gemaakt hebben. Ook word de alcohol met citroenschillen later met het water en suiker vermengd waardoor het alcoholpercentage afneemt tot 30 - 35%. Als er mensen zijn die al vaker de likeur hebben gemaakt, kunnen die dan aangeven wat voor alcohol zij gebruiken?
Waarschijnlijk nog helemaal nergens, Google gaf het antwoord in 1 poging.quote:Op maandag 3 april 2006 19:10 schreef MadMarine het volgende:
ik geloof dat wij het wel eens bij de macro halen, maar dat weet ik niet zeker
het lijkt me dat een beetje slijter het ook wel in huis heeft
waar heb je het zelf al geprobeerd?
Da's eigenlijk dus gewoon een Nederlandse Limoncello !!quote:Op donderdag 27 april 2006 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom proberen jullie niet gewoon eens citroenjenever, een citroentje, das namelijk ook gewoon alcohol met citroen, of Citroenbrandewijn, van Mispelblom, een oud Nederlands merk.
Gewoon de alcohol uit de Italiaanse supermarkt, speciaal voor het maken van likeur (Limoncello, Mandarinetto, espresso likeur etc.) En ja natuurlijk vermen je het met suikerwater, wat overblijft is echter wel sterker dan de supermarkt Limoncello (althans zoals wij het maken), het gaat redelijk 1:1 dus je houdt een procentje of 45 over.quote:Op donderdag 27 april 2006 17:05 schreef japperdepap het volgende:
Ben wel nieuwsgierig wat voor alcohol de mensen gebruiken die de likeur al een keer gemaakt hebben. Ook word de alcohol met citroenschillen later met het water en suiker vermengd waardoor het alcoholpercentage afneemt tot 30 - 35%. Als er mensen zijn die al vaker de likeur hebben gemaakt, kunnen die dan aangeven wat voor alcohol zij gebruiken?
In de vriezer leggen MMquote:Op maandag 26 juni 2006 18:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
Ik was vanmiddag bij een aldi ergens in een buitenwijk van antwerpen, en guess what, ze verkochten Limoncello
Heb het nog nooit gedronken, maar dus wel een fles meegenomen, was benieuwd geworden na de verhalen hier, en ik hou wel erg van citroen
Aah de Belgische Aldi! Die hebben nog wel meer producten die ze hier niet hebben...quote:Op maandag 26 juni 2006 18:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
oh, in de vriezer
staat nu nog in de kast.
het merk is, Rocca Berica?
Limoncello liquore 35 %
Ja, dan wordt het lekker ijs en ijskoud en wat stroperigquote:Op maandag 26 juni 2006 18:11 schreef MissyMirjaM het volgende:
oh, in de vriezer
staat nu nog in de kast.
het merk is, Rocca Berica?
Limoncello liquore 35 %
Ja, ik weet.....Ik heb familie in België en bij de Aldi daar is vanalles te halen wat ze hier niet hebben!quote:Op maandag 26 juni 2006 18:38 schreef MissyMirjaM het volgende:
ze verkopen daar ook gewoon sterke drank, heel grappig.
heb ook rum, amaretto, en kriek meegenomen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |