FOK!forum / Culinesse à gogo / Pietverdriet hoe maak ik eieren dicht
brrrrrrtzaterdag 1 april 2006 @ 12:16
Hoi Pietverdriet ik las een tijdje geleden een berichtje waarin je uitlegde dat je opengesneden gevulde eieren kon dichtmaken door er eiwit op te smeren en ze te stomen.

Dat wil ik graag doen voor een paasontbijt.

Maar ik heb het geprobeerd in een zeef boven een pan kokend water maar het lukt niet (ik heb geen steamer)

Heb jij of heeft iemand tips om te zorgen dat het eiwit beter blijft plakken en stolt, zodat ze wel dichtgaan zonder dat het te zien is dat ze open zijn geweest?
Erosjuhhhzaterdag 1 april 2006 @ 12:32
had je je deksel wel over je zeef heen?:)
LexRexzaterdag 1 april 2006 @ 12:34
Wat lijm? Wat frietkruiden erover smaakt btw wel kek.
Oblivionzaterdag 1 april 2006 @ 12:41
Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 5

Je kan het beter daar vragen, heb je eerder antwoord.
Pietverdrietzaterdag 1 april 2006 @ 13:58
Je moet het eiwit ook als lijm gebruiken tussen de twee eihelften.

Je moet je ook niet voorstellen dat je het geheel niet meer kan zien als je ze na het aan elkaar plakken niet bakt.
veldmuiszaterdag 1 april 2006 @ 14:00
Gekookte eieren bakken? Krijg nou tieten, isdat lekker? .
Pietverdrietzaterdag 1 april 2006 @ 14:02
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:00 schreef veldmuis het volgende:
Gekookte eieren bakken? Krijg nou tieten, isdat lekker? .
Ei hard koken, dan schillen en dan in een wok met wat olie bakken, is errug lekker.
Martijn_77zaterdag 1 april 2006 @ 14:16
Hier voor hebben we Grote vraag het Piet hoe maak ik t klaar deel 5 deze gaat dus dicht