FOK!forum / Culinesse à gogo / Tong's culinaire recensies
tong80zaterdag 18 maart 2006 @ 23:26
Vanmiddag bij de TIGO in Zaltbommel geweest

Leuke zaak iets te weinig stoelen om een mooie ambiance te maken maar verder is de aankleding gezellig.

Je kunt kiezen om te blijven staan bij de toonbank, maar er is ook een keuze om in de eetmuur een kroketje te nemen of een frikandel. Net wat je wil.

Ik koos voor de toonbank en dat beviel me goed, leuke mensen achter de toog man en vrouw dus afwisseling. De man was erg bezig het de klanten naar de zin te maken en gooide uit de losse pols friet bami kroketten en andere snacks in de bak. Erg leuk om dat live te mogen zien.

De dame was druk met het aanvullen van het voer en had voor iedere klant een goed woordje. Ze voelde zich echt thuis in deze caferaria en was de dame die elke friettent zich wenst.

Het uitzicht was ook zeer leuk, de vrachtwagen die voor de deur stond deed niks af aan de ambiance. Iedere wandelaar kon gewoon naar binnen kijken en gezien het aantal keren dat de eigenaar zwaaide werd dat zeer op prijs gesteld.

Ik en mijn partner haden het bescheiden gehouden en hadden de maaltijd van de dag besteld. Voor mij een frietje stoofvlees en een liamboutje met maionaisse. M'n Partner nam een patatje oorlog.

Alles was perfect op warmte. Hoewel het stoofvlees iets langer gebraden had mogen worden. De tussen het wachten op de bestelling uit de muur getrokken kroket was perfect kwa smaak en omvang. Het wachten op de bestelling werd daardoor een genot en duurde me niet lang genoeg.

Als aperatief nam mijn partner een ijsje van citroen en aardbei. Volgens haar was dit een delicatesse voor de tong. Ik zelf kon me niet beheersen en nam nog een klein huzaren slaatje.
Dat was even wennen na de patat stoofvlees. Maar achteraf was de aanbeveling van de cafetariahouder een ware tong in sjiek. De salade paste perfect bij het net genuttigde patatje.

Al in al een aanbeveling na ons eerste bezoek. Een dikke 8.


golferzaterdag 18 maart 2006 @ 23:28

pascalheisterzaterdag 18 maart 2006 @ 23:41
dWc_RuffRyderzaterdag 18 maart 2006 @ 23:43
Whehe .
Blueszaterdag 18 maart 2006 @ 23:45
De dikke Tong
josjazaterdag 18 maart 2006 @ 23:52
Wahahahah liamboutje, bestaat dat nog eigenlijk?
TheThirdMarkzondag 19 maart 2006 @ 00:27
quote:
Als aperatief nam mijn partner een ijsje van citroen en aardbei. Volgens haar was dit een delicatesse voor de tong. Ik zelf kon me niet beheersen en nam nog een klein huzaren slaatje.
Uch Uch, aperatief is een drankje net voor het eten Uch uch.

Verder leuk!
Bruce117zondag 19 maart 2006 @ 09:08
Tong

Wanneer komt de volgende recentie, of moet er eerst gespaard worden.
Isabeauzondag 19 maart 2006 @ 09:10
Hierna gaat Tong naar Youssouf heb ik begrepen. Die schijnen heerlijk vlees met bijzondere kruidenmix te serveren tussen een plat broodje met witte saus met delicaat knoflookaroma.
snellejellezondag 19 maart 2006 @ 12:20
Nou ik zet deze eetgelegenheid direct op mijn must-go2 lijstje
Bedankt voor de tip Tong
shmoopyzondag 19 maart 2006 @ 12:25


wie was jouw partner?
Martijn_77zondag 19 maart 2006 @ 12:45
quote:
Op zondag 19 maart 2006 09:10 schreef Isabeau het volgende:
Hierna gaat Tong naar Youssouf heb ik begrepen. Die schijnen heerlijk vlees met bijzondere kruidenmix te serveren tussen een plat broodje met witte saus met delicaat knoflookaroma.
Ja of een ronde deeg schijf met tonijn en ui er op en eventueel kappertjes
tong80zondag 19 maart 2006 @ 18:35
quote:
Op zondag 19 maart 2006 09:08 schreef Bruce117 het volgende:


Wanneer komt de volgende recentie, of moet er eerst gespaard worden.
Hangt idd van het budget af.


SCHzondag 19 maart 2006 @ 23:54
Volgens mij ben jij gewoon beide personen, bolle vetzak.
Lucillezondag 19 maart 2006 @ 23:56
Briljant
Bruce117zondag 19 maart 2006 @ 23:57
quote:
Op zondag 19 maart 2006 23:54 schreef SCH het volgende:
Volgens mij ben jij gewoon beide personen, bolle vetzak.
Jaloers dat je niet mee mocht
SCHzondag 19 maart 2006 @ 23:58
quote:
Op zondag 19 maart 2006 23:57 schreef Bruce117 het volgende:

[..]

Jaloers dat je niet mee mocht
Alsof ik dit zou kunnen betalen
Bruce117zondag 19 maart 2006 @ 23:59
quote:
Op zondag 19 maart 2006 23:58 schreef SCH het volgende:

[..]

Alsof ik dit zou kunnen betalen
Dat hat Tong als rodelpartner toch wel voor je betaald.
SCHzondag 19 maart 2006 @ 23:59
quote:
Op zondag 19 maart 2006 23:59 schreef Bruce117 het volgende:

[..]

Dat hat Tong als rodelpartner toch wel voor je betaald.
We hebben bouillon en zijn gebouilloneerd.
tong80maandag 20 maart 2006 @ 00:16
quote:
Op zondag 19 maart 2006 23:54 schreef SCH het volgende:
Volgens mij ben jij gewoon beide personen, bolle vetzak.
Jeetje wat een liamboute opmerking


Manonovrijdag 5 mei 2006 @ 00:14
Tong80, jij sch.. ehh schelm

maar goed. Van Dobben kroket


Bluesvrijdag 5 mei 2006 @ 00:21
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op donderdag 4 mei 2006 22:37 schreef tong80 het volgende:
Agelopen weekend naar Markzicht in Zaltbommel geweest.

Ik en mijn partner hadden een dagje te vieren, we zijn nu al een jaartje samen namelijk. Wat doe je dan ? Dan blijf je dicht bij huis en gaat naar je favoriete eetgelegenheid.
Nu was het leuke dat het zondag mooi weer was dsus we konden op de stoep beginnen. We zeiden tegen elkaar dat Markzicht zo'n mooie naam is. Want wat wil je meer de markt in blakende zonnenschijn aanschouwen, terwijl je op het terrasje je aardbeien milk shake kunt nuttigen.
En wat voor een milkshake, je durfde het rietje bijna niet uit je mond te halen zo heerlijk.Perfect gekoeld en geserveerd in mooie plastic bekers met de naam van het cafetaria er op.
Dit kon niet meer fout gaan zei m'n partner.
We hadden inmiddels onze bestelling geplaatst, mijn schat nam het menu van de dag, bestaand uit een patatje stoofvlees en een frikandel met uien en ketchup.
Ikzelf meer aanhanger van de traditionele maaltijd nam een berenlul en een patatje oorlog.
Het duurde niet te lang dat onze delicatessens klaar waren.Een minpuntje was wel dat we zelf onze bestelling aan de balie moesten ophalen ipv dat het aan het tafeltje werd bezord.
Maar goed een kniesoor.
Want eenmaal aan het eten geslagen kwamen we steeds meer in vervoering. Alles was perfect op temperatuur. Zelfs de berenlul, waar zo als je weet veel mee kan mis gaan, was perfect.
De uitjes bij de frikandel waren mooi fijn gesneden en niet te grof.
Maar het hoogtepunt was toch het patatje stoofvlees, Frietje Haché zoals we hier zeggen, zelden zo'n hoeveelheid vlees gezien op een patatje. Ik keek m'n ogen uit. Je zag de patat amper meer. Zelden zoiets gezien.
Dat het iets aan de prijzige kant was maakte niet uit. Want dit was een voorrecht om mee te maken.
De bedienig was ook al perfect. Ze sleepten zelfs de naast ons leegstaande plastic stoeltjes naar binnen terwijl we nog aan het eten waren. Alles om ons op het gemak te stellen.

Na de Tigo is het wel uniek dat je in dezelfde plaats een even hoog niveau treft bij een cafetaria.

Net als bij de Tigo een dikke 8. Ik ben nog aan het bijkomen.

tong80vrijdag 5 mei 2006 @ 00:22


Manonovrijdag 5 mei 2006 @ 00:25
quote:
Op zondag 19 maart 2006 09:08 schreef Bruce117 het volgende:
Tong

Wanneer komt de volgende recentie, of moet er eerst gespaard worden.
tong80vrijdag 5 mei 2006 @ 03:31
Zo wordt het toch nog iets

eleusiswoensdag 9 juli 2008 @ 22:05
Toch jammer dat het hierbij bleef...
tong80donderdag 10 juli 2008 @ 00:10
Kwam behang pang Wat een restaurant in Zaltbommel.

Vorige week een ongeëvenaarde avond.

Mooie Plastic bloemen. Peper en zout op de tafel in een perfect houten beeldhouwerkje.

Het was niet druk. We hadden de maandagavond gekozen om te kunnen genieten.
En wat een avond werd het.
De Chineze gastvrouw was allerliefst. We konden zelfs blijven zitten toen we het bier bestelden.
We bestelden een witbier dat ze in huis hadden. Er werd ons geen wijn opgedrongen.
Mijn partner bestelde een Babi Pagjang ik een Foe Jong Heij.
Ik gaf de serveerster een compliment voor haar mooie make up. Ze moest blozen.
Dat is mooi bij Chinezen dan worden ze Oranje.
Het wachten op het gerecht duurde niet eens te lang. Na een kwartier stond het eten al voor onze neus.
Wel jammer eigenlijk want we waren net lekker aan het zuipen met ons tweede pilsje.
Maar dit ongenoegen werd weggenomen door de eerste hap in het gerecht.
Zelden zo'n Foe Jong Heij geproeft. De ei leek net gelegd en de nasi erbij geserveerd was als net geoogst.
Mijn partner had weinig tijd om te eten omdat ze haar Babi Pagjang steeds wilde anprijzen.
'Tong dit moet je proeven' zei ze.
En Inderdaad wat een delicatesse. Wat een kok hebben ze daar in de keuken.
Maar het mooiste was eigenlijk de dingen rondom. Een mooie waterval aan de muur. Lekkere Chineze muxziek om te horen. En gratis kroepoek bij iedere maaltijd.
Dit was iets om van te genieten. Dat deden we dan ook. We bestelden dan ook nog Gamba's en garnalen.
Nou dit overtrof elke verwachting. Dit verwacht je niet in een stadje zoals Zaltbommel.
We hoefden ze zelf niet te pellen en ze gingen erin als koek.
Ze zeiden dat familieleden ze zelf hadden gevangen in de Chineze zee. Ik geloof ze direct.
Ik hoef niemand meer te vertellen dat het toetje bestond uit gele vanille vla met Yogurt om de Nederlandse gasten zich thuis te laten voelen.

Dit was na de Tigo en Markzicht alweer een 8.

Wat een stad is Bommel toch op eetgebied.

icecreamfarmer_NLdonderdag 10 juli 2008 @ 13:42
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 00:10 schreef tong80 het volgende:
Kwam behang pang Wat een restaurant in Zaltbommel.

Vorige week een ongeëvenaarde avond.

Mooie Plastic bloemen. Peper en zout op de tafel in een perfect houten beeldhouwerkje.

Het was niet druk. We hadden de maandagavond gekozen om te kunnen genieten.
En wat een avond werd het.
De Chineze gastvrouw was allerliefst. We konden zelfs blijven zitten toen we het bier bestelden.
We bestelden een witbier dat ze in huis hadden. Er werd ons geen wijn opgedrongen.
Mijn partner bestelde een Babi Pagjang ik een Foe Jong Heij.
Ik gaf de serveerster een compliment voor haar mooie make up. Ze moest blozen.
Dat is mooi bij Chinezen dan worden ze Oranje.
Het wachten op het gerecht duurde niet eens te lang. Na een kwartier stond het eten al voor onze neus.
Wel jammer eigenlijk want we waren net lekker aan het zuipen met ons tweede pilsje.
Maar dit ongenoegen werd weggenomen door de eerste hap in het gerecht.
Zelden zo'n Foe Jong Heij geproeft. De ei leek net gelegd en de nasi erbij geserveerd was als net geoogst.
Mijn partner had weinig tijd om te eten omdat ze haar Babi Pagjang steeds wilde anprijzen.
'Tong dit moet je proeven' zei ze.
En Inderdaad wat een delicatesse. Wat een kok hebben ze daar in de keuken.
Maar het mooiste was eigenlijk de dingen rondom. Een mooie waterval aan de muur. Lekkere Chineze muxziek om te horen. En gratis kroepoek bij iedere maaltijd.
Dit was iets om van te genieten. Dat deden we dan ook. We bestelden dan ook nog Gamba's en garnalen.
Nou dit overtrof elke verwachting. Dit verwacht je niet in een stadje zoals Zaltbommel.
We hoefden ze zelf niet te pellen en ze gingen erin als koek.
Ze zeiden dat familieleden ze zelf hadden gevangen in de Chineze zee. Ik geloof ze direct.
Ik hoef niemand meer te vertellen dat het toetje bestond uit gele vanille vla met Yogurt om de Nederlandse gasten zich thuis te laten voelen.

Dit was na de Tigo en Markzicht alweer een 8.

Wat een stad is Bommel toch op eetgebied.

boriszdonderdag 10 juli 2008 @ 13:45
Tong
HeatWavedonderdag 10 juli 2008 @ 14:23
Doe je ook nog een recentie van de ArenA catering?
MinderMutsigdonderdag 10 juli 2008 @ 17:01
tong80donderdag 10 juli 2008 @ 20:10
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 14:23 schreef HeatWave het volgende:
Doe je ook nog een recentie van de ArenA catering?
Kan ik kort zijn.

Een 3 en half

Florian_donderdag 10 juli 2008 @ 22:29
Olevrijdag 11 juli 2008 @ 03:58
Gaan we volgende week samen bij deze toptent eten tong?
Olevrijdag 11 juli 2008 @ 04:00
volgende keer wel pics hoor
kleinzusjevrijdag 11 juli 2008 @ 04:02
Salvad0Rvrijdag 11 juli 2008 @ 04:10
hehehe pwn
Olevrijdag 11 juli 2008 @ 17:53
Wanneer komt je volgende recensie tong?
Ben je al eens bij de HEMA geweest? Dat moet geweldig zijn! Ik moet helaas nog een paar maanden sparen om er naartoe te kummen
Olevrijdag 11 juli 2008 @ 18:01
Als ik vragen mag, hoeveel was je nou ongeveer kwijt?
ElizabethRvrijdag 11 juli 2008 @ 18:07
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 00:10 schreef tong80 het volgende:


...............................
Dat is mooi bij Chinezen dan worden ze Oranje.
................................



Leuk topic!!!
santaxvrijdag 11 juli 2008 @ 18:09
*tvp want ik hou ook van lekker eten en mijn budget is ongeveer hetzelfde als dat van tong*

*proest*
_Ophelia_vrijdag 11 juli 2008 @ 18:13
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 18:01 schreef Ole het volgende:
Als ik vragen mag, hoeveel was je nou ongeveer kwijt?
Dat wil ik ook graag weten, of als het kan prijzen voor voor- hoofd- en nagerechten...
tong80vrijdag 11 juli 2008 @ 19:53
Ik praat liever niet over bedragen. Ieder zijn hobby zeg ik altijd.

Olevrijdag 11 juli 2008 @ 20:04
Maar wat is nu de volgende?
PrintScrn.nlvrijdag 11 juli 2008 @ 20:36
en foto's?
tong80zaterdag 12 juli 2008 @ 01:50
Geen foto's dat haalt de romantiek weg.

Moragh_DaughterofSunezaterdag 12 juli 2008 @ 12:32
Toch Verrassend Plezierig
EnGCatjuhwoensdag 26 november 2008 @ 17:15
Dat ik dit briljante topic nog niet eerder gezien heb
Windigowoensdag 26 november 2008 @ 17:19
Echt geweldig Tong
Olewoensdag 26 november 2008 @ 17:21
Kan een modje anders een schopje naar REV geven?
Steven184woensdag 26 november 2008 @ 17:58
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:21 schreef Ole het volgende:
Kan een modje anders een schopje naar REV geven?
Hoezo? Dit is Culinair met een grote C.
Grulezwoensdag 26 november 2008 @ 18:04
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:58 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Hoezo? Dit is Culinair met een grote C.
Precies en inderdaad
Blueswoensdag 26 november 2008 @ 18:24
quote:
Op woensdag 26 november 2008 17:21 schreef Ole het volgende:
Kan een modje anders een schopje naar REV geven?
oh ja, nog meer versplintering op fok
boriszwoensdag 26 november 2008 @ 18:25
Lekkel hiel laten staan .
qltelwoensdag 26 november 2008 @ 22:48
Goed eten in Zaltbommel kennelijk..
SCHwoensdag 26 november 2008 @ 22:48
Ik heb tong80 vanavond mee uit eten genomen om onze lustrumvriendschap te vieren.

Het mocht wat kosten

Rewimowoensdag 26 november 2008 @ 22:50
Ik ben benieuwd naar de volgende. Kom je weleens in Duitsland, Tong? Een schnitzelrecensie zou zeer welkom zijn
Blueswoensdag 26 november 2008 @ 23:18
Ik mis de kalfskroket
SCHdonderdag 27 november 2008 @ 08:29
Ik wil graag weten hoe de knoflooksaus in Bommel is.