abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_36075132
registreer om deze reclame te verbergen
De teams:


BENFICA

Trainer: Ronald Koeman
Belangrijkste spelers: Quim Sampaío, Miguel, Luisão, Petit, Simão Sabrosa, Nuno Gomes

De kampioen van vorig seizoen zag coach Giovanni Trapattoni vertrekken en haalde onze landgenoot Ronald Koeman binnen om in ieder geval de titel te verdedigen en eventueel Europees succes te behalen. Om hem daarbij te helpen, bleef de selectie grotendeels intact. Koeman kreeg zelfs versterkingen, waarvan Andriy Karyaka en de Braziliaan Léo de belangrijkste zijn. Vorig jaar was Benfica vooral erg degelijk en konden de gevaarlijke aanvallers vaak het verschil maken. Simão Sabrosa, Nuno Gomes en Geovanni zijn allen creatief en kunnen een doelpunt maken, terwijl de Angolees Pedro Mantorras na veel blessureleed in de tweede seizoenshelft al weer liet zien terug op weg naar zijn oude niveau te zijn. Koeman wil graag nog een extra spits aantrekken, maar ook met deze selectie behoort een titel tot de mogelijkheden.


Nuno Gomes, de sterspits van Benfica

FC PORTO

Trainer: Co Adriaanse
Belangrijkste spelers: Vítor Baía, Nuno Valente, Benni McCarthy, Jorginho, Hélder Postiga, Lucho González

FC Porto beleefde in het seizoen na de succesvolle periode onder Mourinho geen sterk seizoen. Wonderbaarlijk was het al dat men uiteindelijk nog tweede werd. Drie trainers stonden voor de groep, nu moet Co Adriaanse het gaan doen. Het is afwachten hoe dat uitpakt. Adriaanse werkt aan het inslijpen van zijn bekende systeem en selecteert daarbij naar eigen inzicht. Boegbeeld Jorge Costa werd evenals de nationale linksback Nuno Valente thuisgelaten voor het Amsterdam Tournament, terwijl Hélton best wel eens Vítor Baía uit de ploeg kan keepen. Niet vreemd, aangezien de nieuwe Braziliaan vorig jaar de beste keeper van de Superliga was, maar wel gewaagd. Vítor Baía, maar ook Jorge Costa, zijn namelijk ware volkshelden in Oporto. Ook "vedette" Ricardo Quaresma dreigt buiten de boot te vallen. Hoe gaan de sterren hiermee om? En de fans? Hoe lang duurt het inslijpen van het systeem? Krijgt Co de tijd? Veel onzekerheden dus, maar FC Porto doet altijd mee om de titel en dus ook nu. Ondanks het verlies van Costinha, Seitaridis en Maniche.


Benni McCarthy, vorig jaar topscorer van FC Porto

SPORTING PORTUGAL

Trainer: José Peseiro
Belangrijkste spelers: Ricardo Pereira, Deivid, Beto, Anderson Polga, Custódio, João Moutinho, Liédson

Onzekerheid is er ook bij de nummer drie van vorig seizoen en verliezend UEFA Cupfinalist Sporting Portugal, bij ons beter bekend als Sporting Lissabon. Liédson is nog altijd niet officieel verkocht, Fábio Rochemback heeft nog geen groen licht van Barcelona om weer voor Sporting uit te komen en routiniers Pedro Barbosa en Rui Jorge kregen geen nieuw contract. In hen plaats kwamen onbekendere spelers, onder wie Manoel. Deze oud-spits van PSV deed het goed bij degradant Moreirense en moet gaan concurreren met de andere aanvallers, onder wie dus nog Liédson en de nieuwe Braziliaan Deivid. De vorig seizoen leukst voetballende ploeg van de Superliga zal met name defensief moeten verbeteren en moeten hopen dat de spitsen even productief blijven als vorig seizoen. Dan is een titel mogelijk.


Liédson viert één van zijn vele goals als topscorer van de Superliga 2004/05

SPORTING BRAGA

Trainer: Jesualdo Ferreira
Belangrijkste spelers: Hugo Leal, Paulo Santos, Luís Loureiro, Cândido Costa

Braga, in Nederland vooral bekend vanwege hun ontmoeting met Vitesse in de UEFA Cup enkele jaren terug en hun harde spel daarin, werd afgelopen seizoen vierde. Dat kwam vooral door het hechte collectief en de goals van huurling João Tomás. Hij is weer vertrokken, waardoor Braga aanvallend veel in lijkt te moeten leveren. Van de nieuwelingen is het afwachten hoe ze aanslaan, al is ex-PSG speler Hugo Leal normaliter een goede aanwinst. Middenvelder Luís Loureiro zal voor een plek in de nationale selectie spelen en de international zal dus de drijvende kracht in dit team zijn, dat opnieuw Europees voetbal zou moeten kunnen halen.


Cândido Costa, spits van Braga

VITORIA GUIMARÃES

Trainer: Jaime Pacheco
Belangrijkste spelers: Mário Sérgio, Marek Saganowski, Paulo Sérgio, Sebastian Svård

De nummer vijf van afgelopen seizoen onderging een ware metamorfose. Ex-trainer van Mallorca, Jaime Pacheco, staat nu voor de groep en zag 16 spelers vertrekken en daar 15 man voor in de plaats komen. Het is dus afwachten hoe snel dat allemaal in elkaar gaat vallen. Zeker is wel dat Pacheco een prima trainer is en dat hij als geen ander in staat geacht moet worden de ploeg snel op te bouwen. Meer dan een nieuwe vijfde plaats lijkt echter onmogelijk.


Oud-Feyenoorder Marek Saganowski speelt nu in Portugal

BOAVISTA

Trainer: Carlos Brito
Belangrijkste spelers: José Manuel, William Souza, William Andem, Faye Fary, Diogo Valente

De club in de fraaie dambordshirts is een ploeg die in sommige seizoenen ineens opduikt in de titelstrijd. Vorig seizoen werd men zesde, een rangschikking die de ploeg wel paste. Ook dit seizoen zullen ze voor zo'n klassering spelen. Topscorer José Manuel bleef, terwijl ook de Senegalees Faye Fary in Portugal een naam heeft op doelpuntengebied. Van de nieuwe Braziliaan William Souza wordt eveneens één en ander verwacht, veteraan en ex-international João Pinto verliet de club.


Faye Fary, al jaren doeltreffend in de Superliga

MARÍTIMO FUNCHAL

Trainer: Rui Rodrigues
Belangrijkste spelers: Mitchell van der Gaag, Nuno Morais, Ferreira

Marítimo is bij ons vooral bekend vanwege Van der Gaag. Even leek Yuri Rose de tweede Nederlander bij de nummer zeven van vorig seizoen te worden, maar dat ging niet door. Ook bij Marítimo vond een grondige ombouw van de selectie plaats. Gewaardeerde krachten als Bino, Chainho, Silas, Zeca, Peña en Rui Marques gingen weg, Alan werd door FC Porto gekocht. Onbekende nieuwelingen, vooral Brazilianen en Balkanners, moeten hun plaats innemen. Wel kwamen Filipe Oliveira en Nuno Morais van Chelsea, maar de kwaliteiten van mannen als Damir Pekic, Walter Júnior en Valney laten zich nog moeilijk inschatten. Wel kanshebber op Europees voetbal, gezien de traditie.


Onze landgenoot en aanvoerder van Marítimo, Mitchell van der Gaag

RIO AVE

Trainer: António Sousa
Belangrijkste spelers: André Vilas Boas, Milhazes, Bruno Mendes, Evandro

Bij de nummer acht van vorig seizoen speelde de Nederlandse Marokkaan Junas Naciri. Ook Ron van Es speelde kort voor deze club, die de laatste jaren uitgroeide tot een stabiele middenmoter. Naciri is inmiddels weg, de aan Porto uitgeleende André Vilas Boas keerde terug. Hij redde het daar niet, maar is voor Rio Ave een prima speler. Dit team speelt altijd om handhaving en zal daar vermoedelijk dit seizoen ook weer ruim in slagen.

[IMG]
[url=http://img.photobucket.com/albums/v171/rioave/evandro/evandro0610_record.jpg[/IMG]]http://img.photobucket.com/albums/v171/rioave/evandro/evandro0610_record.jpg[/IMG][/url]
Evandro, de spits van Rio Ave

BELENENSES

Trainer: Carlos Carvalhal
Belangrijkste spelers: Lubo Djurdjevic, Paulo Silas, Romeu, Meyong, Amaral

Belenenses werd vorig seizoen negende, vooral door de goals van Henri Arnould Antchouet. Die spits vertrok echter richting Spanje. Met de Kameroener Meyong is die vacature echter goed ingevuld, terwijl ook Paulo Silas van Wolverhampton Wanderers een goede aanwinst is. Belenenses wil dit jaar echt meespelen om de Europese plaatsen, maar lijkt net iets tekort te komen.


Albert Meyong, vorig jaar vaak succesvol

VITORIA SETÚBAL

Trainer: Norton de Matos
Belangrijkste spelers: Mamadou Diakité, Binho, Heitor

Als er één ploeg treurig terug zal kijken op de transferperiode, dan is het dit Vitoria Setúbal wel. Vorig seizoen keurig en verrassend tiende, nu vertrokken bijna alle spelers die daar in hoge mate voor verantwoordelijk waren. Doelman Paulo Ribeiro wordt nu derde man bij FC Porto, Sandro is door Adriaanse al uitgeroosterd, Jorginho wordt er wel basisspeler, terwijl ook spits Meyong vertrok. Ook Igor en de huurlingen Bruno Moraes en José Rui verlieten Setúbal, dat er op het oog mindere spelers voor terugkrijgt. Een hernieuwde stunt lijkt lastig, degradatie moet zelfs niet uitgesloten worden. Niet vreemd dus dat men verwoede pogingen onderneemt Sandro en Paulo Ribeiro van FC Porto terug te huren.

PENAFIEL

Trainer: Luís Castro
Belangrijkste spelers: Orahovac, Jacques, José Rui, Fernando Aguiar, Rolf Landerl, Ljubinko Drulovic

Middenmoter Penafiel kocht leuk in met enkele jonge en opvallende spelers, maar zag ook routinier Antonio Folha stoppen, huurling Edgar Marcelino naar RBC trekken en topscorer Wesley een contract tekenen bij het Spaanse Alavés. Veel zal afhangen van de geslepen vos Drulovic. Opnieuw een elfde plaats zou men prima vinden.


Veteraan Drulovic, nu spelend voor Penafiel

NACIONAL

Trainer: Manuel Machado
Belangrijkste spelers: Ricardo Fernandes, Diego Benaglio, Alex, Hilário, Ávalos

Nacional zag het vorig seizoen flink mislukken. De twaalfde plaats strookte niet met de doelstelling om Europees voetbal te halen. Dat zal ook dit seizoen lastig worden, want de nieuwelingen zijn niet de meest spraakmakende. Bovendien vertrok de sterke middenvelder Gouveia, een heuse aderlating.

GIL VICENTE

Trainer: Ulisses Morais
Belangrijkste spelers: Armando Gouveia, Rodolfo Lima, Jorge Baptista, Gregory

Gil Vicente werd vorig seizoen dertiende en was daar tevreden mee. Ook nu speelt men om handhaving, waarbij de nieuwkomer Armando Gouveia wel eens een belangrijke pion kan worden.

ACADÉMICA

Trainer: Nelo Vingada
Belangrijkste spelers: Hugo Alcântara, Bruno Reis, Dani Mallo, Luciano Fonseca

De nummer veertien van vorig seizoen was lange tijd het filiaal van Benfica. Jonge spelers van die club werden verhuurd aan Académica, toen die club een niveau lager speelde. De laatste jaren is dat verband verbroken en doet Académica het op eigen kracht. Daardoor is de ploeg structureel degradatiekandidaat, ook dit seizoen weer. Bruno Reis, de excentrieke Braziliaan van Maccabi Tel Aviv, moet de nieuwe spelmaker worden. Verdediger José Antonio ging naar Gladbach, de Bundesliga in.

UNIÃO LEIRIA

Trainer: José Gomes
Belangrijkste spelers: Cadu da Silva, Paulo César, Gabriel

Dat Leiria vorig seizoen vijftiende werd en niet degradeerde, dankte men vooral aan het uitstekende keeperswerk van Hélton. De Braziliaan staat nu echter onder contract bij FC Porto. Ook de Kroatische spits Peter Krpan verliet Leiria, zodat acuut degradatiegevaar dreigt. Cadu da Silva komt over van GBA uit België en moet voor de goals gaan zorgen. Of dat voldoende is?

PAÇOS FERREIRA

Trainer: José Mota
Belangrijkste spelers: Renato Queirós, Primo, Fredy

De kampioen van de Liga de Honra moet het dit jaar op hoger niveau doen. Structureel hebben die clubs het lastig en dus zal ook Paços Ferreira het moeilijk krijgen. De ploeg heeft wel de ervaring van eerdere verblijven in de Superliga en hoopt dan ook op handhaving. Niets meer of minder.

NAVAL

Trainer: Manuel Cajuda
Belangrijkste spelers: Bessa, Giovanini, Saulo, Tixier

De tweede en meest verrassende promovendus. Ook Naval gaat voor handhaving en heeft amper spelers die bekend zijn in ons land. Giovanini, de lange Braziliaanse stopper die van Maccabi Tel Aviv kwam en tegen Ajax meedeed is de enige met een beetje bekendheid. Zijn komst is echter onzeker, nu ook Belgische clubs aan hem trekken. Lijkt een zekere degradant.

ESTRELA AMADORA

Trainer: António Conceição
Belangrijkste spelers: Amoreirinha, Bruno Vale, Paulo Machado, Valdir

De derde promovendus, die ook al de nodige ervaring op het hoogste niveau heeft en dus terugkeerde. Op basis van de naam die de ploeg opbouwde, wist men enkele spelers van Porto, Benfica en Sporting los te weken die moeten helpen de ploeg in de Superliga te houden. Dat zou zomaar eens kunnen. Lijkt van de drie nieuwelingen de grootste kanshebber erin te blijven.

Vorige deel: [Centraal] Superliga topic 2005/06Huidige stand:

01. FC Porto 57 26
02. Sporting 55 26
03. Benfica 50 26
04. Sp. Braga 48 26
05. Boavista 45 26
06. Nacional 43 26
07. V. Setúbal 39 26
08. U. Leiria 35 26
09. Académica 32 26
10. Marítimo 31 26
11. Belenenses 31 26
12. Rio Ave 30 26
13. E. Amadora 30 26
14. P. Ferreira 28 26
15. Naval 28 26
16. V. Guimarães 28 26
17. Gil Vicente 27 26
18. Penafiel 12 26

Resterende programma voor de topdrie:
quote:
Op zondag 12 maart 2006 15:46 schreef methodmich het volgende:
FC PORTO
27: Paços Ferreira (T)
28: Académica (U)
29: Gil Vicente (T)
30: Sporting Portugal (U)
31: União Leiria (T)
32: Penafiel (U)
33: Vitoria Guimarães (T)
34: Boavista (U) !!!!!!!

SPORTING PORTUGAL
27: União Leiria (U)
28: Penafiel (T)
29: Vitoria Guimarães (U)
30: FC Porto (T)
31: Estrela Amadora (U)
32: Naval (T)
33: Rio Ave (U)
34: Sporting Braga (T)

BENFICA
26: Naval (T)
27: Rio Ave (U)
28: Sporting Braga (T)
29: Belenenses (U)
30: Marítimo (T)
31: Boavista (U)
32: Nacional (U)
33: Vitoria Setúbal (T)
34: Paços Ferreira (U)
Bekervoetbal: Porto en Sporting bekeren door, Benfica eruit.


[ Bericht 40% gewijzigd door rubbereend op 17-03-2006 14:19:54 ]
pi_36077929
Sporting staat nog verdomd dichtbij zeg.
pi_36086890
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 09:23 schreef BliksemSchigt het volgende:
Sporting staat nog verdomd dichtbij zeg.
Nadat Peseiro eruit vloog, en Paulo Bento kwam hebben ze geen wedstrijd meer verloren volgens mij...

Die gasten gaan idd als de brandweer...
  donderdag 16 maart 2006 @ 17:04:02 #4
67174 Dos37
Come on Twente
pi_36090684
registreer om deze reclame te verbergen
1 van de weinige competitie's in europa die nog wel spannend is.
Premier League toto winnaar 2007-2008 en 2008-2009
Held Blaise NKUFO All time topscoorder in Enschede
WE WON IT ELEVEN TIMES!
pi_36093689
Zeker als Porto daar straks nog verliest .. Dan is het misschien zelf wel bye bye Co.
pi_36095175
Karige OP hoor.... Doe daar eens wat aan Radegast!
ASWH, de trots van de regio
pi_36095191
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 18:58 schreef BliksemSchigt het volgende:
Zeker als Porto daar straks nog verliest .. Dan is het misschien zelf wel bye bye Co.
Hij moet voor de 34e speeldag kampioen zijn, anders is het een verloren zaak.
ASWH, de trots van de regio
pi_36169743
Porto gewonnen van degradatiekandidaat Paços Ferreira met 3-0. Routinezege, moet ook wel.

Check ook enkele cijfers voor Paços!Vrijdag al een verrassende nederlaag voor het definitief afhakende Nacional bij degradatiekandidaat Naval met 3-1. Boavista deed gisteren ook slechte zaken, een thuisnederlaag tegen Belenenses met 0-2. Meyong scoorde een goal.

Vanavond Rio Ave - Benfica en União Leiria - Sporting Portugal.

Stand onderin trouwens ook spannend:

9. Belenenses 34 27
10. Académica 32 26
11. Naval 31 27
12. Marítimo 31 26
13. Rio Ave 30 26
14. E. Amadora 30 26
15. P. Ferreira 28 27
16. V. Guimarães 28 26
17. Gil Vicente 27 26
18. Penafiel 12 26

Penafiel kan het wel vergeten, maar de andere twee degradanten kan nog alle kanten op.
ASWH, de trots van de regio
pi_36207434
Benfica en Sporting doen wat ze moeten doen. Mannen van Koeman pas laat.Pedro Mantorras

En Sporting:Eigen goaltje van de keeper dus.

Stand dus niet veranderd bovenin.

Topscorers:

1. Meyong (Belenenses) 14
Nuno Gomes (Benfica) 14
3. Liédson (Sporting Portugal) 13
4. André Pinto (Nacional) 12
5. João Tomás (Braga) 10
Marek Saganowski (Vitoria Guimarães) 10

Beste speler:

1. Nuno Gomes (Benfica) 173
2. Miguelito (Nacional) 168
3. João Moutinho (Sporting Portugal) 167
4. Lucho González (FC Porto) 164
5. Paulo Santos (Braga) 163
ASWH, de trots van de regio
pi_36285964
vi.nl,

Adriaanse na penalty's naar Portugese finale

23/3/2006 0 :39

Co Adriaanse is met FC Porto nog één overwinning verwijderd van zijn eerste prijs. Eén redding van Vítor Baía in de penaltyreeks was afdoende om Sporting Lissabon uit de Portugese bekerfinale te houden.
FC Porto en Sporting Lissabon konden in de reguliere speeltijd het doel niet vinden. Liedson brak in de tweede verlenging de ban, maar het was niet voldoende voor de overwinning van Sporting.

Dankzij Benni McCarthy sleepte FC Porto een strafschoppenreeks uit het vuur, waarin de eerste penalty beslissend bleek. Want na de misser van João Moutinho, zijn inzet werd gepareerd dooor Porto-goalie Vítor Baía, maakten niemand meer een fout vanaf de stip. En was FC Porto winnaar.

FC Porto neemt in de finale op tegen de winnaar van de wedstrijd Vitória Setúbal-Vitória Guimarães. De tweede halve finale wordt donderdag wordt afgewerkt.
pi_36302215
Vitor Baía dus maar weer eens een extra hoofdstukje toegevoegd aan zijn eeuwige roem in Oporto.
ASWH, de trots van de regio
pi_36379473
Benfica wint de belangrijke wedstrijd tegen Braga:Vanavond Académica - FC Porto en Sporting Portugal - Penafiel.
ASWH, de trots van de regio
pi_36379625
Vroeg beslist, het hart van de Braga ploeg heeft het af laten weten dan volgens de cijfers.
That's all folks!
pi_36379687
Of gewoon overklast?
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
  zondag 26 maart 2006 @ 16:05:47 #15
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_36379760
Kan de OP niet worden aangepast? (layout)
pi_36380671
Wat is daar mis mee dan?
ASWH, de trots van de regio
pi_36393972
Porto wint met 1-0 bij Academica Coimbra. Doelpunt van Hugo Almeida.
Sporting wint thuis van Penafiel met 2-0.

Stand en topscorers:

pi_36408775
Sporting winst tegen de nummer laatst, vrij karig, hoewel dikke zeges zelden voorkomen.Porto ook een minimale, maar genoeg om bovenaan te blijven:Vanavond nog União Leiria - Boavista.
ASWH, de trots van de regio
pi_36471295
Hoop dat Benfica 3de plek kan vasthouden ( en hopelijk meer )
pi_36565530
Sporting en Benfica winnen allebei. Sporting wint met 0-1. En Benfica met 1-2.
pi_36572177
Fantastische goal van Miccoli, wat een schijnbeweging!

1-2 was mazzel, door de afwijking was de doelman kansloos. Verder vrij matte match.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_36580528
Sporting voor de tiende keer op rij gewonnen.

Goal "natuurlijk" van Liédson.

Benfica wint dus ook:Porto vanavond thuis tegen Gil Vicente.
ASWH, de trots van de regio
  zondag 2 april 2006 @ 17:44:37 #23
7889 tong80
Spleenheup
pi_36582815
Wordt nog spannend.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_36583833
Goede overwinning Benfica
pi_36591739
Porto - Gil Vicente bij rust 0-0.

Mocht dit zo blijven dan wordt de strijd om het landskampioenshap héél erg spannend met binnenkort Sporting - Porto op het programma...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')