Let er in ieder geval op dat het espresso-gedeelte voldoende druk opbouwt. Bij veel van de combi koffiezetters (die dus 'gewoon' filterkoffie kunnen zetten, en een espresso-deel hebben) laat dat nogal te wensen over. 15 bar (of meer) is okayquote:Op dinsdag 14 maart 2006 10:47 schreef Verbal het volgende:
Zijn er mensen met ervaringen? Mijn vriendin en ik willen af van de Senseo, zeker sinds wij hebben gehoord dat dat crème-deel wordt bereikt door de toevoeging van varkensvet
Maar ik hoef nou ook weer niet de Ferrari onder de espresso-apparaten, maar mijn zus had ooit een Krups-ding waarvan ik de koffie nou ook weer niet briljant vond.
Dus wat ik zoek is een goede prijs/kwaliteitsverhouding, melkstoomschuimdingetje zou leuk zijn.
Iemand tips?
V.
damn... sorry voor het even OT gaan, maar heb je daar misschien een bron van? Kan er nl. niets over vinden op 't net... is 't geen urban legend? Zou nogal lullig zijn voor Moslims, Joden en vegetariers enzoquote:Op dinsdag 14 maart 2006 10:47 schreef Verbal het volgende:
zeker sinds wij hebben gehoord dat dat crème-deel wordt bereikt door de toevoeging van varkensvet
Ook zitten er geen calorieën in. En het lijkt mij dat er wel calorieën in zouden zitten als er varkensvet in de koffie verwerkt zou zijn.quote:Hoe ontstaat het creme-laagje op de koffie?
Het Senseo® koffiezetapparaat heeft een unieke, gepatenteerde schuimkamer die ervoor zorgt dat er een creme-laagje op de koffie komt. De basisvarianten Senseo® coffee pads en Senseo® Selection bevatten 100% pure koffie, zonder toevoegingen.
Bah, bah bah!quote:
Collega van mij had het erover dat dat in de Keuringsdienst van Waarde zat.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 11:13 schreef Flurry het volgende:
[..]
damn... sorry voor het even OT gaan, maar heb je daar misschien een bron van?
Nespresso is een érg goede constante kwaliteit, veel beter dan een normaal apparaat zonder maler kan bereiken. De maling van nespresso is gewoon vacuum verpakt en wordt pas tijdens de bereiding uit het vacuum gehaald.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 12:21 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Bah, bah bah!
Er gaat NIETS boven een kopje espresso uit een goed apparaat, gemaakt met verse (espresso maling) koffie.
Precies, het kan natuurlijk altijd beter met zelfgemalen bonen en professionele apparatuur maar dan zit je ook in een andere prijsklasse. Nespresso is prima waar voor z'n geldquote:Op dinsdag 14 maart 2006 17:02 schreef Richie_Rich het volgende:
Nespresso is een érg goede constante kwaliteit, veel beter dan een normaal apparaat zonder maler kan bereiken. De maling van nespresso is gewoon vacuum verpakt en wordt pas tijdens de bereiding uit het vacuum gehaald.
Liever Nespresso dan een normale Krups/Bosch![]()
ik vind een kopje wel lekker, maar kan het ook niet de hele dag drinken...quote:Op dinsdag 14 maart 2006 17:25 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Tsja, ik vind de melange van Nespresso gewoonweg echt niet lekker.
Ja, maar er is ook nog zoiets als 'overpricing'. Een fatsoenlijk werkend espresso-apparaat voor thuis hoeft echt geen 1000+ Euro te kosten.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 17:33 schreef WetLips het volgende:
Goedkoop is duurkoop!
Er is niet één Nespresso melange, ze hebben verschillende soorten, van lichtgebrand tot zwaar gebrand en alles wat daar tussenzitquote:Op dinsdag 14 maart 2006 17:25 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Tsja, ik vind de melange van Nespresso gewoonweg echt niet lekker.
Dat weet ik, en ik vind het niet lekker . Vind er een beetje vreemd chemisch smaakje aan hangen.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 17:47 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Er is niet één Nespresso melange, ze hebben verschillende soorten, van lichtgebrand tot zwaar gebrand en alles wat daar tussenzit
Vaag, nooit last van gehad, terwijl ik toch flink wat espresso 'ervaring' heb. Misschien gewoon slecht apparaat?quote:Op dinsdag 14 maart 2006 19:58 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Dat weet ik, en ik vind het niet lekker . Vind er een beetje vreemd chemisch smaakje aan hangen.
Dat is weer wat anders. Ik heb het wel eens gehad, kan me alleen niet echt meer voor de geest halen hoe het smaakte. Zal wel ok geweest zijnquote:Op dinsdag 14 maart 2006 21:22 schreef WesleyW het volgende:
Illy maakt ze ook, is dat niet wat?
Euh, Illy is toch gewoon een koffiemerk die gespecialiseerd is in espresso?quote:Op dinsdag 14 maart 2006 21:29 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Dat is weer wat anders. Ik heb het wel eens gehad, kan me alleen niet echt meer voor de geest halen hoe het smaakte. Zal wel ok geweest zijn
Jaquote:Op dinsdag 14 maart 2006 21:39 schreef WesleyW het volgende:
[..]
Euh, Illy is toch gewoon een koffiemerk die gespecialiseerd is in espresso?
Sinds wanneer zeg ik dat illy iets maakt voor Nespresso, ik zeg alleen dat als TS overweegt om een goede espressoapparaat aan te schaffen, eens moet denken aan illy.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 21:47 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Ja
En dat 'cupjes' systeem van illy is wat anders als Nespresso. illy maakt niets voor Nespresso
Easy Serving System heet dta geloof ik van illy
ik heb een nespresso, mijn zus een Illy systeem, ze vind mijn espresso lekkerder als de hare (ik deel die mening natuurlijk)quote:Op dinsdag 14 maart 2006 23:28 schreef WesleyW het volgende:
[..]
Sinds wanneer zeg ik dat illy iets maakt voor Nespresso, ik zeg alleen dat als TS overweegt om een goede espressoapparaat aan te schaffen, eens moet denken aan illy.
Dat kan ik beamen... simpel moca potje zet naar mijn smaak betere koffie dan de goedkope espresso apparaten die ik tot nu toe geprobeerd heb.quote:Op woensdag 15 maart 2006 11:20 schreef whispers het volgende:
Als je dat te duur vindt, kan je eventueel espresso maken zoals de Italianen: met een kannetje op het vuur. Best lekker en vooral goedkoop.
Je mag dan al espresso-ervaring hebben, je mist blijkbaar proefervaring.quote:Op dinsdag 14 maart 2006 20:13 schreef Richie_Rich het volgende:
Vaag, nooit last van gehad, terwijl ik toch flink wat espresso 'ervaring' heb. Misschien gewoon slecht apparaat?
Volgens mij hebben ze dat allemaal gestolen van Illy, die jaren bezig is met het verbeteren van het bereidingsproces. Illy verkoopt dus ook van die pads. Zelf ken ik alleen verse expresso uit een apparaat van zo'n 2000 euro, en lekkerquote:Op woensdag 15 maart 2006 11:33 schreef whispers het volgende:
[..]
Je mag dan al espresso-ervaring hebben, je mist blijkbaar proefervaring.
Nespresso gebruikt capsules en wat daar precies inzit weet ik niet, maar lekker is het in geen geval. Dat hele Nespresso-gedoe is vergelijkbaar met die Senseo-brol: het produceert een koffie/espresso-surrogaat dat er wel een beetje op lijkt, maar nergens naar smaakt. In een goed espresso-apparaat worden de bonen ter plekke vermalen.
Wat zijn volgens jou apparaten van rond de 2000 euro die goed zijn?quote:Op woensdag 15 maart 2006 11:20 schreef whispers het volgende:
Als je echt van espresso houdt, koop dan een goed apparaat (zeker + 2000 euro): het gaat levenslang mee en is dus een uitstekende investering.
Ik denk niet dat je een espresso-apparaat van 2000 euro thuis wilt hebben. Die dingen zijn groot en hebben veel onderhoud nodig.quote:Op woensdag 15 maart 2006 11:48 schreef mirugai het volgende:
[..]
Wat zijn volgens jou apparaten van rond de 2000 euro die goed zijn?
Tsja, wat is nou je punt? Eerst zeg je dat als je echt van espresso houdt minimaal 2000 euro moet uittrekken en nu zeg je dat je zo'n ding niet thuis wilt hebben. Afgezien dat je geen antwoord op m'n vraag geeft zeg je dus impliciet dat je thuis geen goede espresso mag drinken.quote:Op woensdag 15 maart 2006 11:56 schreef WesleyW het volgende:
Ik denk niet dat je een espresso-apparaat van 2000 euro thuis wilt hebben. Die dingen zijn groot en hebben veel onderhoud nodig.
Ik heb geen idee welke de betere merken zijn, maar misschien zijn hier andere mensen (eventueel uit de horeca) die daar wel zicht op hebben.quote:Op woensdag 15 maart 2006 11:48 schreef mirugai het volgende:
Wat zijn volgens jou apparaten van rond de 2000 euro die goed zijn?
Lezen is niet jou sterkste eigenschap he.quote:Op woensdag 15 maart 2006 12:13 schreef mirugai het volgende:
[..]
Tsja, wat is nou je punt? Eerst zeg je dat als je echt van espresso houdt minimaal 2000 euro moet uittrekken en nu zeg je dat je zo'n ding niet thuis wilt hebben. Afgezien dat je geen antwoord op m'n vraag geeft zeg je dus impliciet dat je thuis geen goede espresso mag drinken.
Hey, ik was nog niet helemaal wakker. Ik haalde de postings van jou en WesleyW door elkaar. Damn, heb een paar goede espresso's nodig!quote:Op woensdag 15 maart 2006 12:25 schreef whispers het volgende:
Ik heb geen idee welke de betere merken zijn, maar misschien zijn hier andere mensen (eventueel uit de horeca) die daar wel zicht op hebben.
ach, lul niet man. Ik heb meer te doen dan de hele dag op een forum te surfen.quote:Op woensdag 15 maart 2006 12:44 schreef WesleyW het volgende:
Lezen is niet jou sterkste eigenschap he.
Tja, dat heb ik een pagina eerder ook al gezegd. Als de druk en temperatuur (verloop) van het water hetzelfde is gedurende het zetten, dan zal er geen verschil zitten tussen een apparaat van 70 en een van 2000 euro. Natuurlijk mag je van de laatste een perfecte, en stabiele druk en temperatuur verwachten, maar het sluit niet uit dat je dat ook bij een goedkoper apparaat tegen kunt komen.quote:Op woensdag 15 maart 2006 12:51 schreef WesleyW het volgende:
Nooit zo'n 'goedkoop' ding gehad, maar er lijkt niet echt veel verschil te zijn, op het eerste gezicht. Want merk je nou echt verschil tussen al die soorten apparaten? Ik merk wel als je ander soort koffiebonen gebruikt. Dus iemand?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |