Nog 1 detail, hij stopte half april. Die laatste 2 weken heb ik dus niet kunnen werken terwijl ik dat wel wilde. Wij hebben het bedrag van die laatste 2 weken berekend door het gemiddelde te nemen van onze afgelopen 3 maanden loon en dan de helft van het gemiddelde maandbedrag. Nu hebben wij een 4 uren contract (per week) maar we werken altijd een stuk meer uren (gemiddeld 20 uur).quote:Hierbij bericht ik u dat ik een openstaande vordering heb op u. Deze vordering is opgebouwd uit de volgende delen:
Achterstallig loon ¤510 (maand april 2005)
Achterstallig vakantiegeld ¤380
Openstaande vakantie-uren: 66
Prodeo-advocaatje ?!quote:Op zaterdag 4 maart 2006 16:05 schreef TheSeeker_NL het volgende:
Ik heb een week of 2 geleden na een telefoontje eindelijk mijn jaaropgave opgestuurd gekregen. Tevens heb ik nog loonstroken van 2 maanden voor hij stopte.
Deze informatie hieronder heb ik dus gebaseerd op die gegevens:
[..]
Nog 1 detail, hij stopte half april. Die laatste 2 weken heb ik dus niet kunnen werken terwijl ik dat wel wilde. Wij hebben het bedrag van die laatste 2 weken berekend door het gemiddelde te nemen van onze afgelopen 3 maanden loon en dan de helft van het gemiddelde maandbedrag. Nu hebben wij een 4 uren contract (per week) maar we werken altijd een stuk meer uren (gemiddeld 20 uur).
Zijn zakenwaarnemer wil ons echter maar voor 4 uur per week in die laatste 2 weken betalen (en dan daar nog eens 50% over).
Alvast bedankt voor jullie reacties. Echter dingen als een rechtzaak starten of een procedure starten om hem failliet te laten verklaren... Het klinkt wel heel "stoer" maar ik zou bij god niet weten wat de eerste stap is voor zo iets. En kan ik ipv een advocaat niet gebruik maken van de rechtswinkel? Ik ben immers een zielige student
Het arbeidsrecht is zowel publiekrechtelijk als privaatrechtelijk. Heb je een geldvordering dan is het duidelijk een civiele zaak.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 15:52 schreef CrazyTaxi het volgende:
De rechtzaak is trouwens niet zo'n hele grote moeite. Het gaat om arbeidsrecht (toebehoort aan publiekrecht), en de vordering is niet hoger dan 5000 euro (uit mijn hoofd het max.)
De absolute competentie is bij de kantonrechter, in eerste aanleg (daar begint het)
In zaken betreffende een arbeidsovereenkomst is mede bevoegd de rechter van de plaats waar de arbeid gewoonlijk wordt verricht.quote:De relatieve competentie ligt in de woonplaats van de gedaagde, in dit geval dus je ex-werkgever. Neem daarmee contact op en zeg dat je een rechtzaak aanspant. Het beste kan je een advocaat in de hand nemen om alles netjes op papier te laten zetten, dit kost een paar euro - maar de verliezer betaalt de kosten van de rechtzaak.
Ik was al langs het UWV gegaan een aantal weken na hij dicht ging. Wij dachten toen dat hij falliet was maar dat was niet het geval. Daardoor kon het UWV ons ook niet verder helpen.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 16:29 schreef longinus het volgende:
Vergeet je wettelijke opzegtermijn niet, deze moet je ook in rekening brengen. (6 weken dacht ik )
Tenzij je nog steeds werkzaam bent.
Dien ook een protest in zodat je niet verwijtbaar werkeloos wordt , anders krijg je nog problemen bij het UWV en zo.
Denk dus aan jezelf. Ga bij het UWV en/of CWI om hulp vragen.
1), maar dat heb ik toch niet ontkent?? Het is even ter verduidelijking. Daarbij als je het over element publiekrechterlijke verhouding binnen het arbeidsrecht hebt - dan betekent dit dat de werkgever aan de wetgeving moet voldoen aan de algemene vereisten, dit heeft dus zeer veel raakvlakken met het publiekrecht. Tevens zul je bij een strafrechterlijke of bestuursrechterlijke procedure geconfronteerd worden met het publiekrecht. Maar om alsnog terug te komen, bij een civiele procedure zal inderdaad ook een groot deel privaatrecht (ofwel civielrechterlijk) hierop toegepast worden. Zo komt zelfs persoonlijke en staatsrechterlijke aspecten terug in het arbeidsrecht... als je het duidelijker wil maken doe het dan goed...quote:Op zaterdag 4 maart 2006 16:19 schreef Yabadab het volgende:
huu, prutser
[..]
Het arbeidsrecht is zowel publiekrechtelijk als privaatrechtelijk. Heb je een geldvordering dan is het duidelijk een civiele zaak.
Voor zaken betreffende een arbeidsovereenkomst moet je inderdaad bij de rechtbank sectie kanton zijn (kantongerechten bestaan al een paar jaar niet meer). De hoogte van de vordering is niet belangrijk en mag hoger zijn dan ¤ 5.000,-
[..]
In zaken betreffende een arbeidsovereenkomst is mede bevoegd de rechter van de plaats waar de arbeid gewoonlijk wordt verricht.
Ontopic:
Wil je voor de volle 100% gaan, dan is het inschakelen van een advocaat aan te raden. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.
Uiteraard heb je recht op 100%, maar genoegen nemen met 80% is zo onverstandig nog niet. Je bent dan namelijk wel snel van het conflict af. Niemand zit immers te wachten op een langlopend conflict dat veel tijd en geld kost, zie je collega (behalve een advocaat natuurlijk)
quote:Het staatsrecht is onder meer van belang bij vragen over de doorwerking van grondrechten
in de werkgever-werknemer-relatie. In hoeverre hebben werknemers bijvoorbeeld
het klassieke grondrecht op vrijheid van meningsuiting (art. 7 Grondwet)?64
2) relatieve competentie, ik neem aan dat jij je werk uitvoert bij je werkgever dus daar relatieve competentie ligt . Ja er zijn altijd uitzonderingen te geven, maar in beginsel begint het daar BEHALVE als je detacheerder, thuiswerker etc... bent.quote:Arbeidsovereenkomstenrecht en
collectief arbeidsrecht kunnen dan ook tot het privaatrechtelijke arbeidsrecht worden
gerekend.
Kortom, misschien een portie zelfreflectie is geen overbodige luxe.quote:De rechtzaak is trouwens niet zo'n hele grote moeite. Het gaat om arbeidsrecht (toebehoort aan publiekrecht), en de vordering is niet hoger dan 5000 euro (uit mijn hoofd het max.)
De absolute competentie is bij de kantonrechter, in eerste aanleg (daar begint het)
Je toevoeging maakt het wat concreter... zie mijn vorige post - als je dan echt duidelijk en vooral sluitend wil zijn.quote:Op zaterdag 4 maart 2006 17:07 schreef Yabadab het volgende:
1. Als je zegt dat arbeidsrecht publiekrecht is, terwijl het hier een civiele zaak betreft, zaai je alleen maar verwarring.
In beginsel begint het dus bij je werkgever, behalve als ... (fijn dat je de uitzonderingen geeft)quote:2. Het is niet zo vanzelfsprekend dat een werknemer werkt in de vestigingsplaats van zijn werkgever. Denk bijvoorbeeld aan gedetacheerden, uitzendkrachten, thuiswerkers etc.
Vandaar dat er staat uit mijn hoofd, ofwel o.v.b. Maar je inbreng had hier dus mogen starten en eindigen.quote:3. Als je duidelijk wilt zijn noem die ¤ 5000 dan ook niet. Schept alleen maar verwarring.
Gelukkig maar, toch nog raakvlakken met jouw advies.quote:Het beste advies wat je hem hebt gegeven is dat hij het beste een advocaat kan zoeken.
je betaald naar vermogen...., ik werk nu full-time en moet 667 euro eigen bijdrage betalen (krijg je wel terug maar rekeningen moeten ook betaald worden)quote:Op maandag 6 maart 2006 15:12 schreef TheSeeker_NL het volgende:
Weet iemand de exacte kosten hiervan? En is het aan te raden om een advocaat te raadplegen of kan dit klusje ook zelf geklaard worden?
Ok dan zal het voor mij wel mee vallen. Misschien dat je als student zelfs nog minder hoeft te betalen?quote:Op maandag 6 maart 2006 15:58 schreef Neef het volgende:
[..]
je betaald naar vermogen...., ik werk nu full-time en moet 667 euro eigen bijdrage betalen (krijg je wel terug maar rekeningen moeten ook betaald worden)
Zou ik niet doen, laat bepalen waar je recht op hebt en geef te kennen dat als hij dat niet betaald je beslag laat leggen.quote:Op maandag 6 maart 2006 16:21 schreef TheSeeker_NL het volgende:
"ik ga akkoord met 80% van het berekende bedrag, wanneer binnen 1 maand niet wordt voldaan aan deze eis zal ik mijn advocaat inlichten en een kantonrechter inschakelen"
hmm. de enige reden waarom ik 80% wel zou accepteren is dat het dan snel geregeld is als hij akkoord is. Geen gezeur en tijd meer, en dat geld voor beide partijen. Dat is mij opzich wel 20% waard.quote:Op maandag 6 maart 2006 16:26 schreef longinus het volgende:
[..]
Zou ik niet doen, laat bepalen waar je recht op hebt en geef te kennen dat als hij dat niet betaald je beslag laat leggen.
Bij dat soort figuren moet je niet zwak zijn maar juist je sterk opstellen, je hebt er immers recht op.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |