Bronquote:
dàt ben ik met je eens.. na 1 dicteetje op school en een korte test er achteraan stel je zoiets niet vast.. sterker nog, ik slaagde voor die test ( uitslag: geen problemen)quote:Op maandag 6 maart 2006 03:13 schreef Neuralnet het volgende:
Dyslexie moet mijn inziens getest worden met een professionele test. Bij het vermoeden van dyslexie nog eens een keer een dergelijke test onder leiding van een professional. Pas na een officiële diagnose over de ernst en type dyslexie is het acceptabel dat men stelt er last van te hebben. Ik heb zoveel mensen gezien die claimen het te hebben, maar nooit onderzocht zijn.
Dat is dan wel heel erg, ik zou dit namelijk als klas gewoon niet pikken. Het is toch niet uit te leggen dat iemand die fouten ongestraft mag maken, terwijl jij er puntenaftrek voor krijgt?quote:verschil bij Duits tussen den en dem!) niet meegerekend terwijl dat bij anderen wel wordt foutgerekend....
Ja helaas, maar je bent niet goed in taalvakken. Die horen er nou eenmaal ook bij.quote:Op maandag 6 maart 2006 16:44 schreef dynamiet het volgende:
Ik ben zelf ook dyslectisch, het verschil tussen de vakken is heel groot bij mij. voor beta vakken sta ik gemiddelt een 8, voor vakken als duits haal ik met moeite een 5, ik ben strax ook blij als ik naar het HBO mag,
Bij engels zie je de verschillen ook heel duidelijk: voor een vertaal opdracht had ik met moeite een 5 voor een luistertoets had ik een 9......
Hoe wil je deze verschillen verklaren als je niet gelooft is dyslexie, de enige reden dat ik niet naar vwo kan is dat ik voor duits een 5 sta en voor frans zeker niet hoger haal dat heb je dus al 2 onvoldoendes op het examen...
dus volgens de TS ben ik gewoon dom, al ben ik zeer goed beta vakken
Een paar posts boven je staat daar wat overquote:Op maandag 6 maart 2006 17:53 schreef Maeghan het volgende:
Ik vind het wel jammer dat er zo weinig tijd besteed wordt aan de mogelijkheden om dyslexie aan te pakken. Ik ken wel mensen die dyslectisch zijn, maar als het uit een test blijkt dan krijgen ze vaak inderdaad alleen maar extra tijd voor proefwerken e.d. Terwijl dus op de vorige pagina al een stukje staat over de mogelijkheden om er echt iets aan te doen, en ik heb ook al jaren geleden gelezen dat astronauten die lang in de ruimte hebben gezeten ook dyslectisch worden. Geen idee waarom of hoe het zat, maar er bestaat een speciaal programma voor om dat weer op te lossen en dat hebben ze toen ook op kinderen getest volgens mij, en het werkte.
het denk niveau is er wel!!!quote:Op maandag 6 maart 2006 17:16 schreef TC03 het volgende:
[..]
Ja helaas, maar je bent niet goed in taalvakken. Die horen er nou eenmaal ook bij.Die kan je niet op VWO niveau voltooien: je bent dus niet VWO waardig om het zo maar te zeggen.
Lees eens "De gave van Dyslexie"quote:Op maandag 6 maart 2006 09:09 schreef Litso het volgende:
[..]
Oftewel: als het (basis) onderwijs zich op een efficiëntere manier op dyslecten zou richten zou eigenlijk een heel groot deel van de problemen voorkomen kunnen worden...
Interessant
Waar heb je dit vandaan?
Dat zegt niemand, er wordt alleen gezegd dat het niet eerlijk is om iemand die bij de talen op een lager-dan-VWO-niveau heeft gepresteerd een diploma te geven dat suggereert dat hij voor alle vakken, dus ook de talen, WEL op VWO-niveau heeft gepresteerd.quote:Op maandag 6 maart 2006 21:08 schreef petre86 het volgende:
en alleen omdat de talen nóóit optimaal zullen zijn vanwege dyslexie mag je helemaal niks meer op een hoger niveau? wat een bullshit
Voor een heleboel handicaps ook weer niet.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 14:41 schreef Doderok het volgende:
Voor andere handicaps zijn er ook speciale voorzieningen.
We hebben 40 jaar lang VWO-diploma's uitgereikt op basis van Nederlands en Engels en nog 5 willekeurige vakken. Verder hoefde je geen extra talen te nemen. Dat was mogelijk omdat er een vrije pakketkeuze was.quote:Een VWO-diploma met daarin een paar talen suggereert dat je fatsoenlijk kunt spellen, een tekst nauwkeurig kunt lezen en analyseren etc etc.
Zo ongeveer het laatste wat een VWO-diploma doet is aangeven dat iemand de taal spreektquote:Op dinsdag 7 maart 2006 16:57 schreef Maeghan het volgende:
Dat vind ik wel erg kort door de bocht. Kun je werkelijk pas zeggen dat iemand een taal spreekt wanneer hij die foutloos kan schrijven?
Dat kan ook zo zijn hoor, bij mij op 't gymnasium zaten enkele dyslectici die het gewoon gehaald hebben, ze waren alleen zo woordblind als het maar kan.quote:dat is een mooi smoesje en betekent dat je moeite hebt met het tot je nemen van de informatie maar (dat zeggen ouders er nooit bij maar bedoelen ze wel) als het eenmaal in je koppie zit dan zit je wel op het niveau van een VWOer.
Klopt, maar voor mensen die totaal geen aanleg hebben voor talen, blijven dit rotvakken. Waar je onnodig veel tijd in moet steken en waar je later geen bal mee doet, omdat je het nog steeds niet snapt en het niet nodig hebt.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 22:13 schreef Maeghan het volgende:
Het verplichte deel van Frans en Duits is toch alleen leesvaardigheid trouwens?
Wiskunde is toch verplicht op VWO? Bij ons althans wel...quote:Op dinsdag 7 maart 2006 22:13 schreef Maeghan het volgende:
Dat is zeker waar, VWO zegt in principe niets over je niveau waarvan dan ook. Ik heb gymnasium gedaan, maar ben gewoon heel goed in talen. Ik heb dan ook in geen enkel exact vak examen gedaan, zelfs geen wiskunde.
Ik vind het dan ook flauwekul dat er zoveel verplicht is tegenwoordig en dat er dus geen ruimte overblijft voor wat mensen goed kunnen of leuk vinden, maar dat iedereen in een keurslijf gedwongen wordt.
Het verplichte deel van Frans en Duits is toch alleen leesvaardigheid trouwens?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |