abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:16:19 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36108093
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 08:56 schreef Isabeau het volgende:
Saffraan heel even in een droge koekepan roosteren voor toevoegen aan je gerecht.
ieuw
Saffraan verbrand heeeel snel, waarom zou je het roostern?
Beter in een vijzel vermorzelen, en vooral nooit teveel gebruiken, en lang laten meekoken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36108126
Je moet het ook niet laten verbranden (is mij nog nooit gebeurd)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:34:30 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36108474
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:18 schreef Isabeau het volgende:
Je moet het ook niet laten verbranden (is mij nog nooit gebeurd)
Maar goed, waarom rooster je het?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36108502
Omdat de smaak dan nog beter tot zijn recht komt. Ik heb dat ooit in een kookboek gelezen en sindsdien doe ik het zelf ook. Maar echt op een heel klein vuurtje heel eventjes in mijn anti-aanbakpan. Je keuken gaat er ook zo lekker van ruiken
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:36:31 #155
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_36108518
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 00:38 schreef Euc- het volgende:

[..]

oa bij Parkheuvel, Librije en Toine Hermsen. Volgend jaar februari ga ik werken bij de Librije als gevolg van een stage enkele weken terug.
Vriendjes worden?
  vrijdag 17 maart 2006 @ 09:44:05 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36108674
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:35 schreef Isabeau het volgende:
Omdat de smaak dan nog beter tot zijn recht komt. Ik heb dat ooit in een kookboek gelezen en sindsdien doe ik het zelf ook. Maar echt op een heel klein vuurtje heel eventjes in mijn anti-aanbakpan. Je keuken gaat er ook zo lekker van ruiken
Wat doe je er dan daarna mee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36108894
Dan doe je het door je gerecht (bijv. de vissoep).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36109014
Als je kruidnagel en laurierblad gebruikt in een gerecht, kruidnagel in lauriersteken, kom je 'm later niet tegen tussen je kiezen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  vrijdag 17 maart 2006 @ 10:08:34 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36109201
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:55 schreef Isabeau het volgende:
Dan doe je het door je gerecht (bijv. de vissoep).
Aha, dus je laat ze lang meekoken? Hoeveel draadjes saffraan gebruik je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36109233
Ik laat ze de hele tijd meekoken Ik denk 2-4 draadjes per keer.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 17 maart 2006 @ 11:46:13 #161
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36111718
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 09:36 schreef SHE het volgende:

[..]

Vriendjes worden?
Foto?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 17 maart 2006 @ 14:01:10 #162
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_36115910
die zie je toch in d'r avatar.

SHE is wel nueckbaar

ik heb poeleren geleerd, ach ja schijt, boeit mij dat. ik kan het iig. heb trouwens een fout gemaakt
ik bedoelde niet chloor, dat is idd stom, bedoelde eigenlijk sprititus (was niet helemaal wakker toen).

nog nuttige tips? blaadjes zoals laurier en djeroek poeroet altijd ff kneuzen, komt de smaak los.
en verse nootmuskaat gebruiken, gedroogde verliest snel zijn geur/smaak.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  vrijdag 17 maart 2006 @ 15:04:27 #163
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36118138
maar die foto is zo klein
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 17 maart 2006 @ 22:52:00 #164
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36131515
quote:
Op vrijdag 17 maart 2006 15:04 schreef Euc- het volgende:
maar die foto is zo klein
Kom op nu. Graag weer verder over handigheidjes in de keuken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36144211
check d'r fotoboek dan lul

wat ook werkt is, gewoon samen met iemand koken die veel ervaring heeft/pro is. dan kan die gelijk aanwijzingen geven, zo leer ik een hoop mensen ook wat: tijdens het koken.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_36185084
Foto als handigheidje in de keuken? Ik heb altijd begrepen dat 'neuckbaar' niet handig is? Dat leidt maar af!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 20 maart 2006 @ 00:00:47 #167
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36187720
quote:
Op zondag 19 maart 2006 22:49 schreef krakkemieke het volgende:
Foto als handigheidje in de keuken? Ik heb altijd begrepen dat 'neuckbaar' niet handig is? Dat leidt maar af!
ligt eraan of je veel of weinig moet snijden, dan sta je namelijk op dezelfde plaats
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36188191
Ik ben groot, maar met de liefdes van m'n leven maakte plaats in de keuken niks uit. Sex of samen kunnen koken, da's belangrijk.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36188917
Tips voor als je iets hebt laten aanbranden :
quote:
Aanbranden is het plaatselijk verbranden van spijzen.
Het gerecht wordt dan minder aangenaam van smaak en geur.
Bij het begin van aanbranden is het nog te verhelpen:

Voor groenten: onmiddellijk in een andere pan overdoen en met ruim water verder koken.
De aangebrande smaak wordt dan tot het minimum beperkt, maar door het toegevoegde water zal de groenten wel achteruit gaan in smaak en geur.

Voor aardappelen: de aardappelen in een schone pan overdoen, met ruim koud water aan de kook brengen, afgieten en opnieuw met ruim kokend water aan de kook brengen, maar door het toegevoegde water zullen ook de aardappelen wel achteruit gaan in smaak en geur.

Voor vlees: het aangebrande deel van het vlees afsnijden, door het aanbranden is het vlees plaatselijk onherstelbaar hard geworden (verkoold).
De rest van het vlees verder bakken of braden met nieuw vet in een schone pan.
En nog veul meer handigheidjes :
http://www.keukentips.nl/tips.php
  donderdag 6 april 2006 @ 19:28:12 #170
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36717270
Een hele handige tip uit Granaatappel
quote:
Op donderdag 6 april 2006 15:51 schreef _BassFace_ het volgende:

[..]

Stel dat je de pitjes er lekker wil uithalen, maar je hebt geen tijd voor uren bezigheidstherapie, dan is dit een goede oplossing :

Na het openmaken van de granaatappel neem je een houten lepel en mept ermee op de achterkant. De pitjes zullen er dan gemakkelijk en snel uitvallen/uitvliegen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36783287
Als je ui of knoflook hebt gesneden je handen wassen met water en zout. Dan neemt de geur weg.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36785660
Of even je handen langs iets van roestvrij staal wrijven "zegt men". Heb het nooit getest.
pi_36785725
Jamie had laatst een tip: alle verse kruiden een paar seconden in kokend water houden. Dan komt de smaak pas echt los zegt 'ie.
Cyberspace is definitely a blue state.
~Jeff Tweedy
  zondag 9 april 2006 @ 13:33:19 #174
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_36790148
quote:
Op zondag 9 april 2006 10:01 schreef Jessi het volgende:
Jamie had laatst een tip: alle verse kruiden een paar seconden in kokend water houden. Dan komt de smaak pas echt los zegt 'ie.
Nóg beter dan met zijn Flavour Shaker?
pi_36790190
Ik heb zo'n Jamie Oliver shaker en de stukjes plastic vliegen al in het rond. Duurt denk ik niet lang meer voor hij niet meer te gebruiken is. Het materiaal kan niet tegen de kracht van het stenen balletje

Dus mijn tip: koop dat Jamie Oliver shake ding niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')