abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35739188
Als je een knoflookpers gebruikt, schil dan niet je knoflook van de voren. Gewoon de hele teen met schil en al in de pers,gaat veel beter en je knoflook blijft niet in de pers achter,alleen de schil.
sie legt den Kopf in seinen Schoss
und bittet einen letzten Kuss.
  zondag 5 maart 2006 @ 14:23:05 #52
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_35739912
Ik gebruik ook al jaren een grote, zwaren houten snijplank..en idd, ook ik smeer 'm in met olie. Veel beter voor je messen.

Glazen planken heb ik nooit zo begrepen
Kunststof begrijp ik uit hygienisch oogpunt, maar ik heb zelf de ervaring dat bij intensief gebruik deze schilfertjes plastic afgeven..en dat vind ik onsmakelijk.

Ook is hygiene sterk overdreven..als ik vlees heb gesneden op mijn plank, dan neem ik het af met een doekje met sterk verdunde chloor en daarna met flink wat water, alvorens ik er groenten op ga snijden.
Ik heb nog nooit iemand ziek gemaakt.

Grootste must do is : handen wassen..altijd een pompje desinfecterende zeep bij je kraan houden als je kookt.
maar goed, ik doe dan ook veel met mijn handen..zoals vlees marineren, ballen draaien, salade omscheppen, borden opmaken...dan moeten je pootjes schoon zijn.

Verder wat tips uit de keuken:

Steaks altijd braden in een combi van roomboter en olijfolie ( hele goedkope olijfolie...deze laten geen olijfsmaak na )
De olie zorgt voor het snel dichtschroeien en de boter voor het bekende lekkere smaakje

Kort dichtschroeien en dan 5 minuutjes op een bord in voorverwarmde grill oven. En je hebt de perfecte steak, mooi lichtroze van binnen.
Zout en peper, voeg je pas na het grillen toe, anders onttrek je het kostbare vocht uit je vlees.
Een mooie steak laat je ook altijd even rusten na het grillen

Perfect gehaktballen, die never nooit niet uit elkaar vallen, krijg je door 1 geheim ingredient: bicarbonaat
Die heb je natuurlijk standaard in je keuken. ( Te koop bij horeca groothandel, of bij onze zuiderburen, gewoon in de super )
Vooraf je handen insmeren met olie en draaien maar


Gekookt aardappeltje flauw? Pasta flauw...neuhh. Deze 2 zaken kook je standaard in een pan water met 2 eetlepels Vegeta. Dit kun je kopen bij de groothandel ( staat bij de kruiden )
Heb je dit 1 keer gedaan, dan doe je het nooit meer anders.

Kip braden moeilijk? niet lekker?

Er is maar 1 helden recept voor een goede gegrilde kip of braadhaantje:


haal de ingepakte ingewanden eruit indien aanwezig
Snijd 1 rode ui in 4 brokken, prop die in zijn binnenste
Strooi nu wat zout , peper en vleeskruiden erin
Schil 4 teentjes knoflook, snijd 1 keer doormidden en prop ook deze erin
Duw er 2 takjes rozemarijn bij
Dan 2 laurierblaadjes
De buitenkant bepoeder je helemaal ( ook onder vleugeltjes ) met kipkruiden
dan met cayenne peper
Sprenkel beetje olijfolie erover en dan in de oven ( 180 graden, 45 minuten )

Niets meer aan doen, behalve om de 15 minuten een kopje water eroverheen gooien.
Dit zorgt voor een stoom effect waardoor je kip botermals wordt en echt van het bot afvalt.

Iedereen zal je prijzen om je kip, thank me later


Laurierblaadjes...het heldenkruid. Geeft elke saus een betere smaak en is onmisbaar in een goede pasta saus , of chili
Laurier haalt de smaken van sauzen en soepen beter naar boven.

Pauperstudent, aan het einde van je stufi maar wel lekker willen eten?

Bereid kip zoals hierboven ( braadhaantje uit vriesvak Lidl/Aldi = 2 euro en genoeg voor 3 personen )
1 zakje aardappelpuree poeder ( 80 cent )
beetje melk
bakje creme fraiche/slagroom ( 29 cent Aldi )
Potje verse bieslook, ( 1 euro, Lidl )


Kip zoals hierboven
Water koken, 1/4 l melk toevoegen en scheut slagroom
Puree poeder toevoegen
Goed met garde doorroeren
Finishing touch: 2 flinke dotten creme fraiche

Snijd de kip in stukken, dien op met beetje aardappelpuree, snijd bieslook en strooi eroverheen.
Heb je wat meer geld, koop dan een venkel en kook deze tot prut. In de blender ermee en dan door de puree roeren ( liefst verse )

Yum
  zondag 5 maart 2006 @ 14:52:32 #53
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35740949
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:23 schreef SHE het volgende:
IkOok is hygiene sterk overdreven..als ik vlees heb gesneden op mijn plank, dan neem ik het af met een doekje met sterk verdunde chloor en daarna met flink wat water, alvorens ik er groenten op ga snijden.
Ik heb nog nooit iemand ziek gemaakt.
Alleen flink heet water op de plank laten stromen is al voldoende, bleek hoort naar mijn mening niet thuis in de keuken, neem dan eventueel azijn of citroen, ook goed tegen luchtjes.

Het beste is om gewoon 2 planken te gebruiken, 1 voor vlees en 1 voor groenten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 5 maart 2006 @ 14:53:51 #54
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35741004
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:52 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Alleen flink heet water op de plank laten stromen is al voldoende, bleek hoort naar mijn mening niet thuis in de keuken, neem dan eventueel azijn of citroen, ook goed tegen luchtjes.

Het beste is om gewoon 2 planken te gebruiken, 1 voor vlees en 1 voor groenten.
bij goede plastic planken heb je dat niet met die schilfers btw..
heb t op school bij alle planken nog nooit gezien.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 5 maart 2006 @ 14:56:13 #55
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35741093
Erosjuhhh, je quote niet helemaal juist, dat van die schilfers is niet van mij afkomstig.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35741167
Spullen met bloem of vlees erop nooit meteen schoonmaken met heet water. De bloem wordt een klont en het vlees gaat vastkoeken. Na het schoonmaken kan je het afspoelen met heet water en dan op laten drogen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 5 maart 2006 @ 15:10:54 #57
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_35741637
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:56 schreef Curiosity het volgende:
Erosjuhhh, je quote niet helemaal juist, dat van die schilfers is niet van mij afkomstig.
zie het sorry
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_35741983
Geen zout bij de sperziebonen doen, dan worden ze taaier. Pas ná het koken zout toevoegen.

Een broodkapje op je spruitjes leggen neemt alle geur weg van het spruitjes koken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35743332
Een kaasschaaf is ideaal om een komkommer in plakjes te snijden.
pi_35743929
Met een tomatensnijder (Zo'n getralied onding) kun je wel goed courgettes e.d. in mooie dunne plakjes snijden, voor op de grill-pan bijvoorbeeld.
Helpt waar hij kan!
  zondag 5 maart 2006 @ 16:16:13 #61
81237 releaze
best of both worlds
pi_35743992
quote:
Op zondag 5 maart 2006 15:58 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een kaasschaaf is ideaal om een komkommer in plakjes te snijden.
Er zijn speciale raspen voor komkommer, kaas, etc.. Vele malen makkelijker dan met een kaasschaaf, stuk veiliger ook

pi_35745313
quote:
Op zondag 5 maart 2006 15:20 schreef Isabeau het volgende:
Geen zout bij de sperziebonen doen, dan worden ze taaier. Pas ná het koken zout toevoegen.
Waarom hoor ik dat nu pas? Na 35 jaar koken
pi_35748510
quote:
Op zondag 5 maart 2006 16:54 schreef Bluezz het volgende:
Waarom hoor ik dat nu pas? Na 35 jaar koken
Daar is dit topic toch voor
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 5 maart 2006 @ 20:45:02 #64
138798 BigBadPete
PahlMeister
pi_35752528
quote:
Op donderdag 2 maart 2006 21:00 schreef Bluezz het volgende:
Noem eens wat voorbeelden waar je tegen aan loopt?
Dit is wel erg onduidelijk
Hallo zeg! Tips voor t koken van een ei of zo?
Juist door de algemene vraagstelling levert dit topic een schat aan wetenswardigweden op!
  zondag 5 maart 2006 @ 20:56:25 #65
105435 amarena
Just curious
pi_35753037
Als je uien snijdt ff de kraan aandoen. Ik heb zelf lenzen dus heb er niet zo'n last van.

Een ui snipperen: snij eerst van bovenaf horizontaal en verticaal in de ui en snij de ui vervolgens in plakjes. Ook handig toe te passen bij komkommer.

Bouilonblokje bij groenten zoals boontjes zorgt voor wat meer smaak. Eerst boontjes gaar koken, water afgieten en vervolgens beetje boter en bouilonblokje erbij en even op laten staan. Wel goed het bouilonblokje verkruimelen.

Kaasschaaf is trouwens ook handig om de zijkanten met plastic van de kaas te schafen.

Aromat is erg handig om in huis te hebben. Je kunt het in salades gebruiken, op de kaas (tosti's), op tomaat.

Kipfilet die je hebt ingevroren kun je het beste snijden als ze nog bevroren/licht ontdooit zijn. Snijdt een stuk makkelijker.

Oja en over dat ei. Als je een ei kookt wat zout in het pannetje doen. Voorkomt barsten van het ei.

[ Bericht 5% gewijzigd door amarena op 05-03-2006 21:15:03 ]
Veni vidi vici
pi_35753287
Als je Rocky Mountain Oysters klaarmaakt kan je ze makkelijk "pellen" door ze te bevriezen en het vel er af te halen terwijl ze ontdooien.
pi_35754587
Als je last krijgt van tranen bij uien snijen, dan leg je de snijplank onder de wasemkap op een niet in gebruik zijnde kooktoestel. Zet de wasemkap aan en snijen maar!
  Moderator / Miss SHO zondag 5 maart 2006 @ 22:02:31 #68
22592 crew  Ole
pi_35755847
Als je gehadkt rul wil bakken dan de stamper gebruiken.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_35756237
quote:
Op zondag 5 maart 2006 20:45 schreef BigBadPete het volgende:


Hallo zeg! Tips voor t koken van een ei of zo?
Juist door de algemene vraagstelling levert dit topic een schat aan wetenswardigweden op!
Jaja dat blijkt toch ook
pi_35756684
*Krakje biedt Bluezz een schouder: stil maar, ik wist het ook niet.....Ja, ik wist het ook al nooit......*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_35756791
Over de snijplanken:
Officeel is het nog niet verplicht om gekleurde snijplanken te gebruiken. Houten planken zijn nog steeds toegestaan, de chinezen zijn er gek op, aangezien die choppen.

Over het bakje water in de oven:
Professionele ovens voegen vocht toe tijdens het bakken, ongeveer 10 tot 40 % bij convectie, en tot 100 % bij het stomen. Stoom geleid warmte veel beter, en dus wordt vlees sneller gaar. Ook heeft vocht een positieve invloed op de malsheid van vlees.
Wat ze veel doen bij poeliers is een bak water er onder zetten om zo min mogelijk afval te maken, wat echter lekkerder is is gewoon een schone bak en al het vocht uit de kip opvangen, als de kip klaar is even laten rusten. En ondertussen een plens wijn op die aanbaksels gooien en lekker los roeren.
  zondag 5 maart 2006 @ 22:29:12 #72
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35757033
quote:
Op zondag 5 maart 2006 15:20 schreef Isabeau het volgende:
Geen zout bij de sperziebonen doen, dan worden ze taaier. Pas ná het koken zout toevoegen.

Een broodkapje op je spruitjes leggen neemt alle geur weg van het spruitjes koken.
Bij alle groene groenten die je kookt juist wel zout toevoegen, dan behouden ze hun groene kleur en worden ze lekker knapperig (in het geval van sperziebonen)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 5 maart 2006 @ 22:34:41 #73
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35757318
Er is ook een reden dat je ogen tranen bij het ui snipperen, het goedje dat uit de ui komt gaat naar de dichstbijzijnste waterbron, dit is meestal het tranenreservoir, als je dus bij een kraan gaat staan snijden, gaat het daarheen en heb jij er geen last van.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_35758394
Of lenzen nemen !
pi_35759320
Ik werkte al 10 jaar geleden in een slagerij en de keuringsdienst wilde allang dat de houten werkbanken vervangen werden door kunststof....
Hakblok mag wel, dat wordt elke dag geschraapt en ook gevlakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')