abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 14 april 2006 @ 14:24:32 #201
9342 abraham
[Smart statement Pending]
pi_36953573
Een tip van mijn huishoudster om snel aan openhaardhout te komen:

Je zet de houten snijplanken in de vaatwasser en selecteert het standaardprogramma....
If at first you fail, re-define your objective.
  vrijdag 14 april 2006 @ 14:29:34 #202
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_36953746


Wel eerst goed laten drogen, anders brand het niet
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_36955670
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 11:19 schreef Chielus het volgende:

[..]

Je moet ze ook eerst schillen en daarna pas koken, gaat een stuk makkelijker....
Dat doe ik meestal, maar dat laatste gaat ook snel. Dit vraagt om een battle
De grote fok wie schilt het snelst 10 kilo aardappels battle !
  vrijdag 14 april 2006 @ 15:30:35 #204
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36955761
Als je die Japanse methode gebruikt ben je er zo klaar mee.
(schil rondom insnijden en dan na het koken eventjes in ijswater houden en je pelt de schil er zo af)
  vrijdag 14 april 2006 @ 18:15:00 #205
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_36960603
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 15:27 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Dat doe ik meestal, maar dat laatste gaat ook snel. Dit vraagt om een battle
De grote fok wie schilt het snelst 10 kilo aardappels battle !
Daar zou ik nou wel eens aan mee willen doen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_36964007
Zonder die japanse schilmethode beat ik nog iedereen
Gewoon zo'n driepunt prikker en een officemesje en schillen maar. Als je net als een tomaat een kruisje zou maken en de aardappels in ijswater dumpt schillen ze zichzelf. Maar dan zuigt de aardappel zich vol met water.
pi_37056988
Om een ui te snipperen zonder tranen, leg je de ui vooraf 10 minuten in de diepvriezer.
  dinsdag 18 april 2006 @ 11:59:06 #208
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_37057493
quote:
Op vrijdag 14 april 2006 20:19 schreef Pilootje het volgende:
Zonder die japanse schilmethode beat ik nog iedereen
Gewoon zo'n driepunt prikker en een officemesje en schillen maar. Als je net als een tomaat een kruisje zou maken en de aardappels in ijswater dumpt schillen ze zichzelf. Maar dan zuigt de aardappel zich vol met water.
pas op. ik heb deze winger nog een stampottrainingskampje opgezet en samen met de nieuwe oogst ben ik in de vorm van mn leven.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_37063155
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 11:41 schreef _BassFace_ het volgende:
Om een ui te snipperen zonder tranen, leg je de ui vooraf 10 minuten in de diepvriezer.
Dat ga ik es proberen, want liters water verspillen omdat het zou helpen staat me wat tegen.
Ook de afzuigkap aanzetten heb ik wel eens gehoord, maar nog niet geprobeerd.
  dinsdag 18 april 2006 @ 17:20:21 #210
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_37066905
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 15:21 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dat ga ik es proberen, want liters water verspillen omdat het zou helpen staat me wat tegen.
Ook de afzuigkap aanzetten heb ik wel eens gehoord, maar nog niet geprobeerd.
Gewoon de ui(en) in de koelkast bewaren helpt ook.
pi_37069552
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:23 schreef SHE het volgende:
..........veel goede tips............

Gekookt aardappeltje flauw? Pasta flauw...neuhh. Deze 2 zaken kook je standaard in een pan water met 2 eetlepels Vegeta. Dit kun je kopen bij de groothandel ( staat bij de kruiden )
Heb je dit 1 keer gedaan, dan doe je het nooit meer anders.

....meer goede tips.........

Yum
V E G E T A
ik ben groot geworden met Vegeta, eet het soms zelfs 'puur', een likje tijdens het koken ofzo
goed Kroatisch spul
  dinsdag 18 april 2006 @ 19:17:51 #212
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_37070790
is vegeta een soort aromat?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 18 april 2006 @ 22:55:52 #213
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37080299
weet iemand trouwens een makelijk manier om thijm van die takjes af te krijgen?

Heb het van het weekend gewoon met mijn vinger per takje gedaan.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 18 april 2006 @ 23:01:00 #214
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_37080538
met de nagels van je vingers "roetsjen" van boven naar beneden, voor zover ik weet is er geen makkelijkere manier.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 19 april 2006 @ 00:49:29 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_37084030
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 19:17 schreef MissyMirjaM het volgende:
is vegeta een soort aromat?
Klopt, een soort Maggi uit Kroatië:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_37086179
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 22:55 schreef Martijn_77 het volgende:
weet iemand trouwens een makelijk manier om thijm van die takjes af te krijgen?

Heb het van het weekend gewoon met mijn vinger per takje gedaan.
In de vriezer leggen. In bevroren toestand vallen ze er bijna vanzelf af.
pi_37086191
Nog maar eens een tip: Als je vis schoonmaakt of fileert gaat het afval een stuk minder stinken als je het kookt voor het de vuilnisbak in gaat.
  woensdag 19 april 2006 @ 08:29:55 #218
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37086665
quote:
Op woensdag 19 april 2006 07:09 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

In de vriezer leggen. In bevroren toestand vallen ze er bijna vanzelf af.
en dan blijft de smaak wel behouden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37087874
Daar verschillen de meningen misschien over, maar kruiden als tijm en rozemarijn kun je prima invriezen. Met wat kwetsbaarder spul als basilicum zou ik het niet doen. Basilicum kan er al niet eens tegen als je het in de koelkast bewaart.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2006 09:48:39 ]
  woensdag 19 april 2006 @ 09:52:40 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_37087966
quote:
Op woensdag 19 april 2006 00:49 schreef golfer het volgende:

[..]

Klopt, een soort Maggi uit Kroatië:

[afbeelding]
Nee, is een zout, groenten en kruidenmix, meer vergelijkbaar met silvo kruidenmixen.
Alleen daar waar de kruidenmixen van Silvo voor kip, gehakt of karbonades bedoeld zijn is dit een soort geschikt voor alles waar je zout in doet. Het dient in de Balkan vooral is vervanger voor zout in de keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 april 2006 @ 11:50:01 #221
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_37090940
Een ui snipperen.

Haal de schil eraf, snijd aan 1 kant een stuk af. Zet de ui rechtop op de zgn wortel.
Snijd nu eerst de ui in tot aan de onderkant, draai de ui een slag en snijd ook tot aan onderkant, leg de ui nu op zijn kant. Snijd nu de ui af, je zult zien het zijn snippers, en doordat je de onderkant eraan laat zitten, zal er minder geur vrijkomen waardoor we zo gaan tranen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44812044
Als je een ui snijdt is het vervelend dat als je hem eerst overdwars doormidden snijdt en hem daarna haaks daarop in stukjes gaat snijden, hij tegen dat je klaar bent uit je handen glipt omdat dan de bovenste rokken van de bol door de kracht van het snijden los glibberen van de rokken eronder.

het gaat al een stuk beter als je aan het begin de ui niet helemaal doormidden snijdt, maar voor zeg 80%. Dan houdt dat laatste niet gesneden stuk ui de bol bij elkaar.
(dit werkt ook voor prei en andere gelaagde groenten)

===

Om te voorkomen dat creme fraiche of andere zuivel gaat schiften als je het aan soep of saus toevoegt:
Zet de creme fraiche als je met de bereiding van je soep/saus begint uit de ijskast zodat hij alvast op kamertemperatuur kan komen.
laat je soep/saus afkoelen tot ruim onder het kookpunt van water (bv tot 80 graden celcius) voor je gaat mengen met de creme fraiche

Zet een schaaltje klaar naast je soep. Doe hierin een schep soep en een schepje creme fraiche. roer het voorzichtig. Nog een schep soep en een schepje creme fraiche, terwijl je blijft roeren. Doe zo een paar schepjes en voeg het dan heel voorzichtig, met een straaltje langs de binnenkant van de pan, toe aan de soep, terwijl je steeds blijft roeren. Meng zo steeds beetjes soep+creme zodat het al op temperatuur kan komen voor je het aan de soep toevoegt.

Bedenk je goed dat de soep of saus hierna niet meer mag koken! Ook niet bij het opwarmen!
pi_44812272
quote:
Op woensdag 12 april 2006 09:33 schreef Euc- het volgende:
Gele paprikapoeder laten halen
Waarom bestaat dit niet? je hebt toch gele paprika's?
quote:
tomatenpeller laten halen bij de blokker
Waarom bestaat dat eigenlijk nog niet? Je hebt wel een eierkoker. Als je een apparaatje zou hebben dat een incisie in de tomaten zou maken en er dan kokend water over zou laten lopen, zou je een tomatenpeller hebben..
  vrijdag 29 december 2006 @ 00:04:41 #224
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44812653
Goede tip van die ui
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44815577
Bij het openmaken van potjes met een draaidop komt soms nogal eens veel kracht kijken.. tik daarom eerst zachtjes met de zijkant van de op op een werktafel ofzo, sla je er lucht in en gaat hij zo open
pi_44892157
Heb je je wel eens afgevraagd waar die spitse openers op messen, scharen, zakmessen voor zijn ? Idd bierflesjes krijg je er niet mee open, ze zijn gemaakt om het vacuum van een potje te verbreken zodat je hem gewoon open kan draaien

Geel en groen paprika poeder bestaat ook brrrrt.

En al dat gedoe met die uien, invriezen, koelkast, onder water. Als ik kranenborg even mag quoten: Ja joop je kan ook je hele keuken onder water zetten ! Gewoon even doorbijten. Overigens heb ik nog wel een tipje Tis niet het ei van columbus maar het helpt voor even. Als ik meer dan 10 uien snipper werkt ook dit niet meer. Maar goed gewoon door je mond ademen ( daar komt ook die tip van de knijper op je neus vandaan ) Je neus staat in verbinding met de traandraden ( geloof dat dat zo heet ) en vandaar dat je moet huilen bij uien. Als je nu door je mond adement komt die lucht gewoon in je longen. Uien koelen of vriezer werkt ook, maar dat heeft er mee te maken dat de "vluchtige" stoffen in de ui minder snel vrijkomen ( misschien zou je het verdampen kunnen noemen ) omdat de ui koud is.
pi_44900231
quote:
Op zondag 31 december 2006 15:21 schreef Pilootje het volgende:
Heb je je wel eens afgevraagd waar die spitse openers op messen, scharen, zakmessen voor zijn ? Idd bierflesjes krijg je er niet mee open, ze zijn gemaakt om het vacuum van een potje te verbreken zodat je hem gewoon open kan draaien
Bedoel je hiervan de bovenste tool?


Dat is een blikopener, en geen vacuum verwijderaar
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_44906777
Buiten het feit dat het daar ook prima voor werkt doel ik op een andere. Lijkt op de bieropener helemaal onderaan, maar net wat spitser.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 23:24:27 #229
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47599853
hopeloos aangebrande pan?
beetje waspoeder erin, laagje water, aan de kook brengen, ff lekker laten koken, en hij is zo mooi schoon!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 23 maart 2007 @ 23:38:04 #230
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47600341
quote:
Op zondag 31 december 2006 15:21 schreef Pilootje het volgende:Je neus staat in verbinding met de traandraden ( geloof dat dat zo heet ) en vandaar dat je moet huilen bij uien. Als je nu door je mond adement komt die lucht gewoon in je longen. Uien koelen of vriezer werkt ook, maar dat heeft er mee te maken dat de "vluchtige" stoffen in de ui minder snel vrijkomen ( misschien zou je het verdampen kunnen noemen ) omdat de ui koud is.
In een ui zitten stoffen die verdampen als hij opengesneden is, en die gassen lossen op in het traanvocht op je ogen. Dat vocht heeft precies de goede samenstelling om zichzelf bij elkaar te houden. Maar met dat uien-gas erin opgelost is de samenstelling verstoord en blijft het dus niet meer netjes op je ogen liggen, en druppelt het dus uit je ogen.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 23:39:12 #231
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_47600378
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 23:38 schreef Leef het volgende:

[..]

In een ui zitten stoffen die verdampen als hij opengesneden is, en die gassen lossen op in het traanvocht op je ogen. Dat vocht heeft precies de goede samenstelling om zichzelf bij elkaar te houden. Maar met dat uien-gas erin opgelost is de samenstelling verstoord en blijft het dus niet meer netjes op je ogen liggen, en druppelt het dus uit je ogen.
Ja, en als je huilt komt er ook teveel verdriet in je ogen, door al dat verdriet wordt het traanvocht zwaar en valt het naar beneden.
Confidence through competence
  zaterdag 24 maart 2007 @ 00:31:52 #232
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_47602015
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 23:24 schreef MissyMirjaM het volgende:
hopeloos aangebrande pan?
beetje waspoeder erin, laagje water, aan de kook brengen, ff lekker laten koken, en hij is zo mooi schoon!
Da's denk ik wel een goede..ga ik uitproberen, thanx!
pi_47650822
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 19:17 schreef MissyMirjaM het volgende:
is vegeta een soort aromat?


!
Noodles
  maandag 26 maart 2007 @ 00:53:00 #234
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47660324
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 00:31 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Da's denk ik wel een goede..ga ik uitproberen, thanx!
zelf van de week getetst, na 4 keer schrobben met schuursponsen, en het werkt als een tiet kan ik je vertellen!

mijn pannetje brandt alleen maar gigantisch aan als ik melk kook/rijstebrij maak
moet ik misschien een ander pannetje daarvoor aanschaffen..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / Miss SHO maandag 26 maart 2007 @ 03:56:56 #235
22592 crew  Ole
pi_47661845
quote:
Op maandag 26 maart 2007 00:53 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

zelf van de week getetst, na 4 keer schrobben met schuursponsen, en het werkt als een tiet kan ik je vertellen!

mijn pannetje brandt alleen maar gigantisch aan als ik melk kook/rijstebrij maak
moet ik misschien een ander pannetje daarvoor aanschaffen..?
anti-aanbak misschien een idee?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_47676288
quote:
Op maandag 26 maart 2007 00:53 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

mijn pannetje brandt alleen maar gigantisch aan als ik melk kook/rijstebrij maak
Probeer eens eerst de pan even om te spoelen met koud water. Een dun laagje water voorkomt aanbranden van melk.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_47678835
quote:
Op donderdag 28 december 2006 23:43 schreef brrrrrrt het volgende:
het gaat al een stuk beter als je aan het begin de ui niet helemaal doormidden snijdt, maar voor zeg 80%. Dan houdt dat laatste niet gesneden stuk ui de bol bij elkaar.
Dat doe ik ook altijd. Eerst de hele ui doormidden snijden, de twee snijvlakken op je plank leggen. Vervolgens horizontaal en en verticaal snedes maken en dan pas blokjes ui afsnijden. Bovendien kun je de ui zo mooi fijn snipperen.

Dit vind ik een handig hulpmiddeltje om het vacuum van potjes op te heffen, Zoals je ziet heet het een 'jar key';


Verder gebruik ik vaak knoflook en gember. Knoflook maak ik meestal een hele bol van schoon om vervolgens de teentjes die ik niet gebruik in een potje olie te bewaren. Schoongemaakte stukjes gember bewaar ik in een doosje in de diepvries.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_47690631
quote:
Op dinsdag 7 maart 2006 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, er is daar in de UK onderzoek naar gedaan, kopshouten planken zijn idd hygieniser als kunststof. Heeft ermee te maken dat bacterien in de kerven in het kunststof lang overleven kunnen en bij hout op de een of andere manier niet.
Wat ik meende gehoord te hebben is dat de sneetjes die je met je mes maakt in een kunststof plank dicht gaan, met het vuil erin, waardoor het onhygienisch is. De sneetjes in een houten plank gaan open staan als je het met heet water wast, waardoor je het vuil er wel uitkrijgt.

En verder, over dat knoflook pletten: dat werkt bij mij dus nooit he. . Ik sta altijd nog ommundig te friemelen met die velletjes.
It's my party and I'll cry if I want to.
  zaterdag 31 maart 2007 @ 10:28:27 #239
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47854893
quote:
Op woensdag 12 april 2006 09:33 schreef Euc- het volgende:
tomatenpeller laten halen bij de blokker
die dingen kan je serieus kopen tegenwoordig.
Voor wie alles al heeft..
  zaterdag 31 maart 2007 @ 10:35:25 #240
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47855002
quote:
Op zondag 31 december 2006 15:21 schreef Pilootje het volgende:
Tis niet het ui van columbus
pi_47859877
Briljante schoonmaaktruc van vriendlief voor mensen die net als ik ook een schijthekel hebt aan het grondig schoonmaken van je aanrecht omdat Jif nooit goed eraf te krijgen is zonder veel water wat dan weer onder je koffieapparaat stroomt en dat je dan veertig keer je doekje moet uitknijpen voor je je aanrecht droog hebt:

1) Haal alle apparaten van je aanrecht af.
2) Schrik van alle ranzigheid & ex-plasjes water die onder je broodrooster zijn opgedroogd en kringen hebben gemaakt als gevolg van de vorige keer schoonmaken.
3) Schoonmaken met een sponsje en Jif.
4) Veel water erop om het Jifsop van je aanrecht te krijgen
5) Briljante tip: Trek alles met een klein handtrekkertje je gootsteen in. . Geen gezeik met doekjes en uitwringen en ranzigheid en bah.

Werkelijk waar, je aanrecht is weer spic en span in een zucht en een scheet.

[b] Ja, ik weet ook wel dat het geven van schoonmaaktips niet cool is, maar ik geniet elke dag van mijn schone aanrecht.[/sub]
It's my party and I'll cry if I want to.
  zaterdag 31 maart 2007 @ 14:31:56 #242
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_47860126
trekkertje gebruiken we hier ook al jaren, werkt ideaal.
Ook voor broodkruimels enzo trouwens, je hoeft dus niet perse water te gebruiken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')