Bedoel je hiervan de bovenste tool?quote:Op zondag 31 december 2006 15:21 schreef Pilootje het volgende:
Heb je je wel eens afgevraagd waar die spitse openers op messen, scharen, zakmessen voor zijn ? Idd bierflesjes krijg je er niet mee open, ze zijn gemaakt om het vacuum van een potje te verbreken zodat je hem gewoon open kan draaien
In een ui zitten stoffen die verdampen als hij opengesneden is, en die gassen lossen op in het traanvocht op je ogen. Dat vocht heeft precies de goede samenstelling om zichzelf bij elkaar te houden. Maar met dat uien-gas erin opgelost is de samenstelling verstoord en blijft het dus niet meer netjes op je ogen liggen, en druppelt het dus uit je ogen.quote:Op zondag 31 december 2006 15:21 schreef Pilootje het volgende:Je neus staat in verbinding met de traandraden ( geloof dat dat zo heet ) en vandaar dat je moet huilen bij uien. Als je nu door je mond adement komt die lucht gewoon in je longen. Uien koelen of vriezer werkt ook, maar dat heeft er mee te maken dat de "vluchtige" stoffen in de ui minder snel vrijkomen ( misschien zou je het verdampen kunnen noemen ) omdat de ui koud is.
Ja, en als je huilt komt er ook teveel verdriet in je ogen, door al dat verdriet wordt het traanvocht zwaar en valt het naar beneden.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 23:38 schreef Leef het volgende:
[..]
In een ui zitten stoffen die verdampen als hij opengesneden is, en die gassen lossen op in het traanvocht op je ogen. Dat vocht heeft precies de goede samenstelling om zichzelf bij elkaar te houden. Maar met dat uien-gas erin opgelost is de samenstelling verstoord en blijft het dus niet meer netjes op je ogen liggen, en druppelt het dus uit je ogen.
Da's denk ik wel een goede..ga ik uitproberen, thanx!quote:Op vrijdag 23 maart 2007 23:24 schreef MissyMirjaM het volgende:
hopeloos aangebrande pan?
beetje waspoeder erin, laagje water, aan de kook brengen, ff lekker laten koken, en hij is zo mooi schoon!
zelf van de week getetst, na 4 keer schrobben met schuursponsen, en het werkt als een tiet kan ik je vertellen!quote:Op zaterdag 24 maart 2007 00:31 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's denk ik wel een goede..ga ik uitproberen, thanx!
anti-aanbak misschien een idee?quote:Op maandag 26 maart 2007 00:53 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
zelf van de week getetst, na 4 keer schrobben met schuursponsen, en het werkt als een tiet kan ik je vertellen!
mijn pannetje brandt alleen maar gigantisch aan als ik melk kook/rijstebrij maak
moet ik misschien een ander pannetje daarvoor aanschaffen..?
Probeer eens eerst de pan even om te spoelen met koud water. Een dun laagje water voorkomt aanbranden van melk.quote:Op maandag 26 maart 2007 00:53 schreef MissyMirjaM het volgende:
[..]
mijn pannetje brandt alleen maar gigantisch aan als ik melk kook/rijstebrij maak
Dat doe ik ook altijd. Eerst de hele ui doormidden snijden, de twee snijvlakken op je plank leggen. Vervolgens horizontaal en en verticaal snedes maken en dan pas blokjes ui afsnijden. Bovendien kun je de ui zo mooi fijn snipperen.quote:Op donderdag 28 december 2006 23:43 schreef brrrrrrt het volgende:
het gaat al een stuk beter als je aan het begin de ui niet helemaal doormidden snijdt, maar voor zeg 80%. Dan houdt dat laatste niet gesneden stuk ui de bol bij elkaar.
Wat ik meende gehoord te hebben is dat de sneetjes die je met je mes maakt in een kunststof plank dicht gaan, met het vuil erin, waardoor het onhygienisch is. De sneetjes in een houten plank gaan open staan als je het met heet water wast, waardoor je het vuil er wel uitkrijgt.quote:Op dinsdag 7 maart 2006 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt, er is daar in de UK onderzoek naar gedaan, kopshouten planken zijn idd hygieniser als kunststof. Heeft ermee te maken dat bacterien in de kerven in het kunststof lang overleven kunnen en bij hout op de een of andere manier niet.
die dingen kan je serieus kopen tegenwoordig.quote:Op woensdag 12 april 2006 09:33 schreef Euc- het volgende:
tomatenpeller laten halen bij de blokker
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |