abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35655959
Wie heet er tips? Verdenk me zelf er van vreselijk inefficient bezig te zijn tijdens het koken.
pi_35656180
Noem eens wat voorbeelden waar je tegen aan loopt?
Dit is wel erg onduidelijk
  donderdag 2 maart 2006 @ 22:21:52 #3
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35659374
Voor je aardappelen afgieten kun je het beste GEEN chinese stokjes gebruiken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 3 maart 2006 @ 00:37:59 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_35664683
Bij het koken van water kan je het beste eerst water in een pan of fluitketel stoppen.

Dat soort tips?

Of voor het bakken van eieren heb je als basis-ingrediënt een ei nodig
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_35664737
Goeie tip waar ik gister zelf ben achtergekomen. Als je builtjes rijst gaat koken, denk niet dat het 1 builtje per persoon is. Want dan hou je verdomd veel rijst over.

* Shirley is kook leek.
Back in business.
pi_35664778
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:39 schreef Shirley het volgende:
Goeie tip waar ik gister zelf ben achtergekomen. Als je builtjes rijst gaat koken, denk niet dat het 1 builtje per persoon is. Want dan hou je verdomd veel rijst over.

* Shirley is kook leek.
Eén koffiekopje rijst per persoon.

Kijk, da's een handigheidje van MUUS voor u allen. Gratis. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_35664802
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:41 schreef MUUS het volgende:

[..]

Eén koffiekopje rijst per persoon.

Kijk, da's een handigheidje van MUUS voor u allen. Gratis. .
Ja, dat las ik net al in een ander topic. Had ik gister moeten weten
Back in business.
pi_35664880
Als je veel moet koken moet je dingen op papier zetten. Klinkt heel stom maar zelfs als je voor 4 mensen gaat koken is dat handig.
Probeer werkzaamheden te combineren. Bijvoorbeeld eerst alles te snijden, zodat je ineens alles snel kan bakken bijvoorbeeld.
Doe dingen die veel tijd nodig hebben eerst. Probeer alles tegelijkertijd af te hebben ( plannen ! )

Ik moet je eerlijk zeggen, ik mag mezelf een professional noemen wat koken betreft. Ik werk 4 a 5 dagen in de week ongeveer 9 a 10 uur op een dag. Maar als ik dan thuis ga koken sta ik gewoon te klooien...( veel vies maken, onefficient met ruimte etc.. ) dus zo heelveel kan je er niet aan doen
pi_35666363
Hé Pilootje? Je werkt als of bent kok bedoel je?

Ik las ooit al tip een bakje water onder in de oven zetten als je die gebruikt. Ik vergeet het telkens maar de tip kwam van een zeer betrouwbaar persoon. En de precieze reden weet ik eigenlijk ook niet meer; ja het werd anders te droog natuurlijk maar er viel meer over te vertellen.
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 3 maart 2006 @ 01:48:49 #10
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35666411
Bak water in de oven is als je hem wilt schoonmaken.
Rijsttip: doe er in het begin een scheutje olijfolie in en roer dat halverwege nog es door. Dan plakt de rijst niet zo erg a/d pan enzo.
En zorg voor een goede grote houten snijplank (drenken in olie --> vuil en vocht dringen nauwelijks door = makkelijk schoonmaken)
en een goed groot mes. Kun je je mee hakken, snijden, pletten, schuiven.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
pi_35666430
Laat water nooit aanbranden, want dan zijn de rapen gaar.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 02:11:50 #12
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_35666636
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 01:44 schreef NoSigar het volgende:
Ik las ooit al tip een bakje water onder in de oven zetten als je die gebruikt. Ik vergeet het telkens maar de tip kwam van een zeer betrouwbaar persoon. En de precieze reden weet ik eigenlijk ook niet meer; ja het werd anders te droog natuurlijk maar er viel meer over te vertellen.
Als ik kip aan het draaispit maak in mijn oven, zet ik er altijd een bakplaat met water onder. Het vet drupt dan in het water, en stolt meteen: veel makkelijker schoonmaken daarna. Anders koekt het vet 60 minuten lang op een droge bakplaat aan. En de damp die van het water afkomt zal vast ook wel goed voor de kip zijn.
Confidence through competence
pi_35672073
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 00:37 schreef golfer het volgende:
Bij het koken van water kan je het beste eerst water in een pan of fluitketel stoppen.

Dat soort tips?

Of voor het bakken van eieren heb je als basis-ingrediënt een ei nodig
Ja, en niet neuken tijdens het koken.
Alleen serieuze reakties graag.
pi_35674174
Laatst gezien op TV: tijdens het kruiden (van bv vis) werd eerst de houten snijplank gekruid. Dan werd de vis erop gelegd en boven gekruid, zo hoef je de onderkant niet meer te doen.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 18:50:50 #15
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35687683
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 11:24 schreef BigBadPete het volgende:

[..]

Ja, en niet neuken tijdens het koken.
Alleen serieuze reakties graag.
Nee, jij bent lekker duidelijk

Peper en zout pas na het aanbraden erop doen, vlak voor je het laat rusten.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:00:03 #16
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_35687926
quote:
Op vrijdag 3 maart 2006 01:50 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Laat water nooit aanbranden, want dan zijn de rapen gaar.
Das toch de bedoeling? Ik eet mijn rapen altijd gaar.
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:08:24 #17
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_35688125
een kurketrekker, altijd handig

[ Bericht 37% gewijzigd door Asics op 03-03-2006 21:18:45 ]
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
  vrijdag 3 maart 2006 @ 19:42:55 #18
17548 Dr.Death
Your Doctor has arrived..
pi_35688984
Ik dacht al, waar blijft die teeuwenquote
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
stupid people shouldn't breed
  zaterdag 4 maart 2006 @ 00:52:16 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35698815
Leeg alles klaar voor je gaat koken zodat je tijdens het koken niet hoeft te zoeken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 4 maart 2006 @ 09:39:32 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35703292
Snijdt alles vantevoren en niet tijdens het koken.
Gebruik goede messen, liefst van een topmerk.
en gebruik nooit een glazen snijplank, daar sloop je je messen alleen maar mee.
pi_35703427
Kan wel zijn, maar een glazen snijplank is een stuk makkelijker hygienisch schoon te houden.
this bitch bites
pi_35703537
Voor beginners of mensen die moeite hebben met tijdsplanning:
Als je pasta, rijst of aardappels moet koken én groenten moet snijden / aardappels moet schillen, zet dan als eerste een pan met water op, en ga dan snijden. Als je klaar ben met het snijwerk kookt het water en kan alles tegelijkertijd in de pannen.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:02:32 #23
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_35704527
quote:
Op zaterdag 4 maart 2006 09:50 schreef RedBitch het volgende:
Kan wel zijn, maar een glazen snijplank is een stuk makkelijker hygienisch schoon te houden.
Dan sloop jij fijn je messen, en gebruiken wij een kunstof snijplank
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:11:45 #24
97108 J.A.N.A.
JustAnotherNicknameAgain
pi_35704724
Pizza snij je niet met een mes maar knip je met een schaar.
Net als de boterhammen voor de kinderen.
There is no pleasure in having nothing to do; the fun is in having lots to do and not doing it.
  zaterdag 4 maart 2006 @ 11:28:50 #25
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_35705109
Caramel wordt heter dan een pannetje kokend water.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')