Thisbe | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:10 |
Ja mensen, begin maar vast te lachen ![]() Ik woon al jaren op mezelf, en kook dus ook al jaren (vrijwel) iedere avond voor een of meerdere personen. Dit kan ik best aardig, gezien de reacties van vrienden en vriendinnen die mijn maaksels met plezier naarbinnen werken ![]() Er is slechts een ding dat iedere keer mislukt bij mij: de doorsnee huis, tuin en keukenomelet. Wat ik ook probeer: met of zonder knol, een roerei, het mislukt altijd ![]() Vaak is het ei te droog, zit er eierschaal in (bij taarten breekt het ei altijd perfect zonder snippers), het is te zout, het bakt aan. Kortom: het is niet te vreten. Het is niet iets psychisch, want anderen hebben ook kunnen constateren dat je voor een gebakken ei niet bij Thisbe moet wezen. ![]() Mijn vraag aan jullie is natuurlijk: kunnen jullie me helpen met het leren van het bakken van het perfecte ei? ![]() Ik heb namelijk niet altijd iemand voor handen die er eentje voor me kan maken ![]() | |
Camplo | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:15 |
Jah hoor. Pan op middelhoog vuur zetten. Van 1 tot 9 gemeten op 5 of 6. 3 eieren klutsen/of niet (spiegelei). Klontje boter in de pan. Als de boter bijna gesmolten is de eieren erin doen. Wachten tot de onderkant een beetje 'solid' begint te worden. Spatel onder je ei doen, alles wat nog beweegt er boven op eraf laten lopen. Dan omkeren en peper of zout erbij. Heerlijk als je wat spek meebakt. ![]() | |
Zwansen | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:17 |
Boter laten smelten, ei erin flikkeren, ei bakken, wat gesnipperde uitjes erbij en wat spek erop. ![]() Dan keertje omdraaien en klaar is kees. Misschien nog wat kaas er op het laatst op. | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:19 |
Deksel erop om de bovenkant ook lekker gaar te krijgen, hoef je hem niet eens om te draaien, en houd je het vocht een beetje in de pan ipv van je afzuigkap | |
Louterman | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:19 |
Ik draai hem vaak niet om, maar doe even een deksel erop. | |
Jeff89 | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:20 |
quote:Duidelijk kaas.. Boerenkaas uiteraard, bij voorkeur niet heel jong.. | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:22 |
Dan wil ik wel eens weten hoe de Cninees dat eitje maakt! Heb wel eens gehoord dat je dat in kokend water moet mikken waarin je een draaikolkje hebt gemaakt, maar dat werd me een zooitje. ![]() | |
Zwansen | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:23 |
quote: ![]() | |
Vloris | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:24 |
omdraaien is voor mietjes... ![]() Boter laten smelten, ei in pan gooien (tip: niet direct vanuit de schaal in pan, maar eerst in een glas ofzo, dan kun je eventuele schaal-restjes nog makkelijk verwijderen). Als het ei van onderen grootendeels gestold is vuur zacht zetten en deksel op de pan. Nog een minuut of wat rustig laten bakken tot het hele ei gestold is en smullen maar! | |
Elroyb | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:26 |
quote:Pocheren heet dat. En nee, dat is mij ook nog niet gelukt ![]() | |
dWc_RuffRyder | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:28 |
Boter, laten smelten, uitjes in kleine stukjes snijden, erbij gooien, ketchup erbij, roeren, ei erover, laten bakken, klaar ![]() | |
Zwansen | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:29 |
quote:AH, NOG EEN UI-FANATIC. | |
Gizmo112 | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:30 |
quote:Mijn tip ook ![]() | |
dWc_RuffRyder | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:32 |
quote:Ui-ei ![]() | |
_Flea_ | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:33 |
probeer het eens in de waterkoker... | |
faberic | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:33 |
quote:zag ik laatst toevallig bij food & fit ofzo. Azijn in water, dan stolt het ei sneller, water moet net van de kook af zijn, anders vliegt het alle kanten op. Ei in een schaaltje (dooier heel houden!!!), draaikolk maken, daarin het ei gieten, snel 2 lepels pakken en de boel een beetje bij elkaar houden, maar al vrij snel moet je het ei eruit halen met de lepels, de sliertjes eraf snijden en dan de dooier als geheel serveren => smullen van een heerlijk zacht eitje in een gestold eiwit omhulseltje. | |
Zwansen | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:34 |
quote:Ui-Pannekoek ![]() | |
David Letterman | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:35 |
quote:moet je een klein beetje azijn in het water doen, wordt het niet zo'n kliederboel... | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:35 |
quote:Gaan we het zo eens proberen, maar volgens mij doen die chinezen het anders want om dat bij elk eitje te doen wat daar de deur uit gaat lijkt me onbegonnen werk. ![]() ik ga het hier ff vragen, Nl chinezen op fok? ![]() | |
Salvad0R | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:37 |
quote:Dat is wel erg 1337. ![]() | |
Zwansen | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:38 |
quote:Dat is echt gaaf, misschien probeer ik het straks wel ff, heb toch niet veel te doen. ![]() | |
faberic | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:38 |
quote:Met hetzelfde water zou je in principe redelijk snel achter elkaar die eitjes kunnen maken. Dat stollen ging op tv echt razendsnel, ik denk nog geen 20 seconden. | |
victoryismine | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:40 |
www.bakeenei.com | |
faberic | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:42 |
quote:hij laadt wel erg langzaam. Heel nederland wil een ei leren bakken vandaag... | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:43 |
quote:Ik ga he NU proberen, post straks mijn bevindingen. ![]() | |
dWc_RuffRyder | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:47 |
Wel pics posten hè, dames ![]() | |
OFfSprngr | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:49 |
![]() | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:56 |
Totale FLOP! Maar ik denk dat ik het eitje er te vroeg uit wilde halen. Helaas was dat m'n laatste ei. ![]() en een goede ferme draaikolk maken is ook nog best lastig | |
faberic | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:58 |
quote:wat ging er dan mis? | |
Elusive | dinsdag 28 februari 2006 @ 16:59 |
als je een deksel op de koekenpan doet krijg je ook zo'n "chinees" eitje ![]() | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:00 |
quote:Toen ik hem optilde met de lepels kwam er nog een hoop vloeibaar wit uit en floepte m'n dooier zo uit het witte en dreef eenzaam door het troebele water. ![]() | |
Thisbe | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:01 |
quote:Kijk: hier heb ik wat aan! ![]() O: dit topic heet trouwens: hoe bak ik een ei, en niet hoe pocheer ik een ei ![]() | |
OFfSprngr | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:03 |
quote:wtf is dat? ![]() | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:03 |
quote:Ja maar als ik een nieuwe open dan denken ze vast: Lemming slotje ![]() | |
bakayarou | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:04 |
En hoe maak je een "grieks" ei? | |
SterkStaaltje | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:05 |
quote:Door de achterkant eerst te bakken ![]() | |
Elroyb | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:09 |
quote:Als je eenmaal een ei kan bakken dan wil je misschien ook wel weer een stapje verder gaan. ![]() | |
I.R.Baboon | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:10 |
Ik dacht dat ik dat je ging leren. | |
I.R.Baboon | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:11 |
Overigens gebruik ik meestal olijfolie, omdat ik nooit boter in huis heb. En dat werkt ook. En mijn pan heeft geen deksel. | |
Thisbe | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:21 |
quote:Ja hoor eens, dan moet ik nog tig maanden gaan wachten! ![]() | |
Keileweg-ethicus | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:27 |
Mijn hemelse gebakken eitje: Men neeme: *Een paar plakjes spek *Twee of drie eieren (ligt eraan hoeveel trek je hebt) *Een kleine koekenpan, zodat je eieren lekker bij elkaar blijven en samen een dik ei vormen *Een paar plakken kaas Bereidingswijze: *Bak het spek in de pan (géén boter, het spek is vet genoeg) *Breek het eerste ei en gooi 'm op het spek, maak de dooier kapot *Leg de plakken kaas op het eerste ei *Leg de overige eieren/het overige ei op het onderste ei en de kaas *Keer het hele stapeltje om, als de bovenkant gestold is (nog niet bruin ofzo, gewoon gestold) *Voeg naar smaak peper en zout toe Smakelijk hè. ![]() | |
Quara | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:27 |
Ei + geraspte kaas + peper + zout + scheutje melk (heel weinig) --> goed roeren. Pan op halfheet vuur zetten, boter erin. Eimix erin. Deksel erop. Als bovenkant redelijk gestolt is proberen om te keren. Je kan er dan ook wat plakken kaas op mikken. Daarna server op brood met tomatenketchup ![]() ![]() | |
Stansfield | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:29 |
quote:Dat klinkt goed alleen hou ik niet zo van spek misschien eens met ham proberen. | |
faberic | dinsdag 28 februari 2006 @ 17:31 |
quote:Je moet ham ook voorbakken, dan ruikt echt zo ongelooflijk godsgruwelijk lekker... | |
The_S | dinsdag 28 februari 2006 @ 18:16 |
afgelopen zondag 1 of andere mix van honig ofzo geprobeerd icm met roerei, was best lekker ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 28 februari 2006 @ 19:01 |
quote:En dan op het laatst een beetje kaas over je ei laten smelten ![]() | |
Pilootje | dinsdag 28 februari 2006 @ 21:56 |
Allemaal gezakt voor jullie eibak examen. Het leuke is dat overal waar je een ommelet bestelt je iets verkeerds krijgt. Voor een ommelet neem je 3 eieren en een klein scheutje room of melk, wat peper en zout, en dit kluts je even goed los. In de tussentijd had je al een kleine pan met antiaanbaklaag op het vuur staan en die staat nu te roken. In restaurants gebruiken ze dan geclarifeerde boter ( boter waar het water en vaste bestandsdelen uit zijn gehaald en dus loeiheet gemaakt kan worden ) De boter begint meteen te bruisen en bruin te worden, giet je ommelet er in. Als de pan heet genoeg is begint dat hele mengsel meteen te borrelen. Neem een houten spatel en schraap het ei van de buitenkant naar binnen. Vervolgens ga je al een gek rondjes draaien met je pan totdat bijna al het ei gestold is, dan schuif je alles naar 1 kant zodat alles op een halve maan lijkt. Als je het goed gedaan hebt hou je een ommelet uit 1 stuk over, die niet bruin gekleurd is, en nog baveau van binnen is ( zacht ) Bovenstaande heeft niet langer dan 2 minuten geduurt. Tis best even moeilijk in het begin, moet je echt even goed leren van een kok. Eitje van de chinees is een spiegelei zoals dat hoort. Antiaanbakpan, eitje er in tikken, en heel laag vuur bakken met of zonder deksel. De randen mogen bij een uitsmijter niet bruin gekleurd zijn. Het bruine wordt niet versteerd in je maag. Pocheren is ook weer een van die moeilijke dingen die eigenlijk alleen koks die het dagelijks doen goed kunnen, zelf ben ik altijd de lul dus kan het nu wel redelijk goed. Wat je doet is een kleine steelpan nemen. Officeel is het 1/3 zijn en 2/3 water, zelf doe ik altijd 50/50. Niet zoals het hoort maar je maakt het jezelf alleen maar makkelijker. DIt laat je koken, en zodra het kookt het vuur op de laagste stand. ( water mag niet koken, dan krijg je wervelingen in het water ) Neem een borrelglaasje of iets wat er op lijkt en tik er een supervers eitje in. ( verse eieren houden hun eiwit beter bij elkaar ) En laat het er heel langzaam inglijden. Niet aan de pan komen dan krijg je slierten. Ongeveer 6 minuten in dit water garen. Niet koken dus. Dan is het half zacht gekookt. Er uit halen met een lepel en even spoelen in warm water. Zo gaat de azijnsmaak er af. Peper en zout en eet smakelijk. Een draaikolkje maak je het beste met een garde, maar dit is de moeilijke manier. Als je het goed onder de knie hebt ook de mooiste. Maar op mijn manier kan je 2 of 3 tegelijk pocheren. | |
The_S | dinsdag 28 februari 2006 @ 23:12 |
![]() | |
Paladina | dinsdag 28 februari 2006 @ 23:24 |
Dat pocheren klinkt zo leuk dat ik 't ga proberen. In Engeland heb ik meerdere malen het volgende mogen aanschouwen: In plaats van een pan met water en azijn om je eitje in te laten glijden, nam men een flinke steelpan voor 3/4 gevuld met OLIE! waarin het eitje vanuit de schaal werd ondergedompeld. Met als resultaat een lekker glibberig en vettig soort-van-gepocheerd eitje ![]() En dit werd dan genuttigd bij het ontbijt met worstjes en witte bonen in tomatensaus. | |
turnpike | woensdag 1 maart 2006 @ 12:30 |
Ik geloof dat ik bij de omelet-instructie van pilootje toch echt een begeleidend videootje nodig heb. Maargoed, ik ga straks eens een poging wagen. Een lekker spiegelei is heel makkelijk, vuur niet te hoog zodat je ei van onder niet bruin en/of zwart wordt, deksel op de pan als je het ei aan de bovenkant ook goed gaar wil. | |
SterkStaaltje | woensdag 1 maart 2006 @ 12:42 |
quote:Meester ![]() | |
bakayarou | woensdag 1 maart 2006 @ 13:17 |
Net een ei gepocheerd, was nog goed te eten alleen jammer van de azijn dat stinkt echt enorm. Een ei bakken lukt me ook nog ![]() | |
Pilootje | woensdag 1 maart 2006 @ 14:51 |
Ach dat ommeletje klinkt moeilijk maar is op zich niet zo moeilijk hoor. Ik ga kijken of ik een video heb, dacht van wel namelijk ! Dat eitje in vet klinkt als confijten, alleen heb ik nog nooit gehoord dat ze dit met eieren doen, wel leuk eigenlijk. Zal eens kijken wat het wordt. Olie is echter moeilijker dan water, de temperatuur is zonder termometer snel te heet. En olie is zwaarder dan je ei denk ik, dus ik vraag me af hoe dat er uit komt. Erg leuk, ga het proberen. Btw wel eens gezien hoe ze in engenland die spiegeleieren voor ontbijt bakken ? 2 cm olie in de pan, warm maken, niet heet. En dan telkens dat hete vet over dat eitje heen druipen. ![]() | |
Pilootje | woensdag 1 maart 2006 @ 14:59 |
link gevonden alleen ommelet staat er niet tussen. Wel andere keukentechnieken, is wel leuk om te kijken ookal kloppen sommige dingen niet helemaal. http://tros.eetsmakelijk.nl/mediaplayer/list.php?pid=0&show=Programma&Programma=Eet%20Smakelijk.nl | |
Aenarion | woensdag 1 maart 2006 @ 19:22 |
Nou, dat eitje van de chinees.... IK ehb in tunesie gezien, bij het ontbijt, dat men een centimeter dikke laag olie gebruikte en daarin de eieregn liet gelijden, deze zagen er precies zo uit als ei van de chinees... Dat kan dus ook, tis alleen wel supervet.... | |
Thorical | woensdag 1 maart 2006 @ 19:51 |
Ik heb wel eitjes gebakken volgens de fijne franse keuken. Maar eenvoudiger wordt het niet en ik vind het ook niet lekkerder. Twee keer boter en een oven voor een spiegeleitje, en ook 2 x boter voor een ommelet een keer om te bakken een keer om er doorheen te scheppen. En helemaal geen hoogvuur of melk. Maar ja das weer boccuse. | |
turnpike | woensdag 1 maart 2006 @ 22:19 |
Het ommeletje maken was inderdaad niet zo gek moeilijk, het werd bij lange na niet het rare origami-ei dat ik mij erbij voorgesteld had. Smaakte ook goed en was heeeeuuuul gauw klaar. | |
Bluurgh | donderdag 2 maart 2006 @ 00:35 |
ei met spek, champignonnen, beetje ui, tomaat, of een roerei met stukjes zalm ![]() ![]() | |
lesley | donderdag 2 maart 2006 @ 01:39 |
beetje boter dor het bei roeren voor je het in de pan doet helpt ook een beetje tegen het aanbakken, en houd het wat losser | |
Thisbe | donderdag 23 maart 2006 @ 18:40 |
Update! Vanavond trok ik na een diepe zucht de stoute schoenen aan ![]() Ik heb een pan op het vuur gezet, en het perfecte ei gebakken! ![]() ![]() Feliciteer mij hier! ![]() Dit was de gouden tip trouwens: quote: ![]() ![]() | |
SterkStaaltje | donderdag 23 maart 2006 @ 18:52 |
I'm proud! | |
Curiosity | donderdag 23 maart 2006 @ 18:54 |
Het lekkerste gebakken ei Smelt boter in de pan, laat deze goed heet worden, breek 3 eieren boven de pan, dooiers heel laten. Strooi hier wat peper, knoflookpoeder en oregano over. Leg hier tenslotte een plak kaas overheen. Laat smelten. Leg op 2 boterhammen met ham. Je kunt evt. nog wat tomaat en ui meebakken, net wat je lekker vindt. | |
nozem | donderdag 23 maart 2006 @ 22:51 |
Gefeliciteerd met deze mijlpaal in je leven! Ik heb altijd in je geloofd! ![]() | |
OFfSprngr | vrijdag 24 maart 2006 @ 06:46 |
Een goed eitje heeft wat spek nodig. | |
ikwilookwatzeggen | vrijdag 24 maart 2006 @ 06:57 |
tvp ![]() | |
StefanP | vrijdag 24 maart 2006 @ 07:12 |
Een ei bakken gaat bij mij redelijk vaak mis. Meestal is ie gestold terwijl ik hem nog net vloeibaar wil hebben. Een ei koken is nog veel moeilijker, dat mislukt vrijwel altijd. Of te hard, of vloeibaar. Ik wil het eigeel lekker zacht hebben als het nog NET niet gestold is. Dat is me misschien 2x in m'n leven gelukt ![]() | |
FloggingMolly | vrijdag 24 maart 2006 @ 09:50 |
quote:Daar hebben ze van die wekkers voor uitgevonden he... | |
StefanP | zaterdag 25 maart 2006 @ 02:37 |
Ja, maar ik weet nooit hoe lang ik zoiets moet zetten. Hoe factor je de inhoud van de pan, het aantal eieren, de grootte van je kookplaat e.d. in? | |
Etcetera | zaterdag 25 maart 2006 @ 02:52 |
we hebben nu bakken en pocheren gehad mag ik breken erbij proppen? van en ei he ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Jaguarized | zaterdag 25 maart 2006 @ 08:15 |
Ik moet sinds vorige week zelf koken, daarvoor werd er altijd door de mensen van het Hub Cafe (universiteits kantine) gekookt. ![]() ![]() | |
Pinnenmutske | zaterdag 25 maart 2006 @ 08:34 |
mijn omeletje bestaat altijd uit veel eierdooier (het zogeheten snot) zo lust ik het graag | |
Thisbe | zaterdag 25 maart 2006 @ 11:55 |
Zie je wel dat ik niet de enige ben die moeite heeft om deze edele kunst onder de knie te krijgen! | |
jpg97 | maandag 5 mei 2008 @ 18:57 |
Hmmm ei! ![]() | |
ASSpirine | maandag 5 mei 2008 @ 19:22 |
dat van de "chinese" eieren Ik heb ooit eens bij familie in NL gezien, dat ze dat gewoon in olie gooien, eitje breken in hete olie. Best vettig lijkt me | |
Trusten | maandag 5 mei 2008 @ 22:07 |
Voor de variatie Egg-in-a-basket ![]() ![]() | |
Qwea | maandag 5 mei 2008 @ 22:13 |
Ei in glas doen, kloppen, boter in pan doen, op hoog vuur laten smelten, ei erin mikken, als ei droog is van de onderkant schudden met je pan zodat hij los laat, ei omhoog gooien en opvangen met de natte kant onder. 1 min laten drogen op dat hoge vuur, et voila. | |
jpg97 | dinsdag 6 mei 2008 @ 09:43 |
quote: Hmmm dat ziet er .. eh.... uit.. ![]() | |
MinderMutsig | dinsdag 6 mei 2008 @ 10:15 |
quote:Kledderomeletten ![]() Ik wil geen omelet, geen gepocheerd eitje, ik wil gewoon een ordinair gebakken ei. Of een gebakken ei (dus geen kledderomelet en niet dubbelgeslagen!) met champignons, bosui, courgette, tomaat, ham en kaas. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door MinderMutsig op 06-05-2008 10:21:19 ] | |
en_Joy | dinsdag 6 mei 2008 @ 16:49 |
quote:Oefening baart kunst, zou ik zo zeggen. Op een gegeven moment weet je gewoon hoe lang het eitje erin moet. Als je het water al kokend hebt, maakt het niet uit hoeveel eieren in de pan hebt en hoe groot de kookplaat is, dus dat is makkelijker. Heb je alvast 1 onbekende uit je vergelijking gehaald. Dan is het alleen een kwestie van 'hoe groot is het e'i en 'hoe lang moet ie dan het water' in. succes! | |
Qwea | dinsdag 6 mei 2008 @ 16:59 |
nu heb ik door dit topic zien in ei ![]() | |
immortalsean | vrijdag 9 mei 2008 @ 03:27 |
tot nu toe vind ik de lekkerste eitjes: 3 eitjes klutsen in een schaaltje, peterselie erdoorheen. pan op hoog vuur met lekker veel bakboter. net voor je het ei erin gooit het vuur op z'n laagst zetten. ei d'r in als het al een beetje gestold is kerriepoeder eroverheen gooien, hoeft niet eens zo heel veel. ei omdraaien, en die kant nog even een paar seconden op hoog vuur zodat die kant ook mooi bruin wordt. ei d'r uit en op geroosterd witbrood. wat zout en seroendeng over het ei doen. heerlijk eitje met oosters tintje, en vooral die kerrie komt erg goed naar voren. | |
Brentmeister | vrijdag 9 mei 2008 @ 13:03 |
Lekker roerei ![]() | |
grif | vrijdag 9 mei 2008 @ 21:07 |
Het chinese spiegelei wordt in olie en niet in boter gebakken. Het werd hierboven al even genoemd. Vandaar ook de droge dooier bij het chinese spielgelei. Maar over de kunst van eieren bakken gesproken, een mooi, niet te droog roerei maken - wie lukt dat? Zó lekker met bijvoorbeeld garnalen of gerookte zalm. | |
Trusten | vrijdag 9 mei 2008 @ 21:23 |
quote:Ik vind dat het mij aardig lukt ![]() | |
Oblivion | vrijdag 9 mei 2008 @ 21:46 |
http://www.videojug.com/film/how-to-make-a-cheese-omelette En http://www.videojug.com/film/how-to-make-fried-eggs Nu kan het niet meer fout gaan! Heerlijke site overigens. ![]() | |
krakkemieke | vrijdag 9 mei 2008 @ 21:57 |
Doe boter in de pan. Roer de eieren los met 1 eetlepel melk per ei. Gebruik een steelpan, geen koekepan. Blijf roeren en dan komt het ook goed. | |
ki_ki | zaterdag 10 mei 2008 @ 11:32 |
quote:inderdaad!!!! ieuwww Met buttered toast en baked beans en zo,. de beroemde engelse ontbijt-cuisine ![]() Keken ze vreemd op toen ik een doodgewone tosti ging maken! "what's that,. we dont have that,.. ehhh" ik moest nl. stage lopen bij het Maid marian lunchcafe in Nottingham,. school uitwisselings projectje toen ik 16 was ofzoiets. Weinig geleerd veel gelachen ![]() anyway, ontopic dus Thisbe wat voor pan gebruik je? hopelijk een anti aanbak pannetje. Mn moeder had ooit eens een pan staan, daar kon je werkelijk ónmogelijk een ei in bakken!!! Eitjes, misschien een klein scheutje melk of room er bij, beetje zout, peper en als je wilt een beetje peterselie. Goed klutsen, eventueel een handje(s) geraspte kaas erdoorheen roeren.. mijn favo combi is een beetje boter en een klein beetje echte lekkere olijfolie, boter gesmolten, eitje erin en op zacht vuurtje bakken. Als het lukt een keer omdraaien met een brede spatel (als je geluk hebt dat je omelet stevig genoeg is) anders met een plat bord, op de pan doen, omdraaien en de omelet andersom weer in de pan laten glijden. Er zijn zoveel lekkere omelet tips, met uitjes, champignons, gebakken spek, tauge en pepertjes, bosui, hmm ik krijg gelijk zin in een lekker gebakken eitje [ Bericht 24% gewijzigd door ki_ki op 10-05-2008 11:39:25 ] | |
Vandaag... | zondag 11 mei 2008 @ 11:20 |
quote:de kunst van een niet-droog roerei of omelet zit hem erin dat je het ei uit de pan haalt als het eigenlijk nog te nat is, dus nog iets snotterig. Het gaart namelijk nog even door op het bord. | |
Pinnenmutske | zondag 11 mei 2008 @ 18:37 |
mijn eigen recept: GEWOON KLETS IN DE PAN ! |