abonnement bol.com Coolblue
pi_42556008
Overige anticonceptie:

Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 3

Nuvaring ervaringen uitwisselen deel VII

Pleisterpil, spiraaltje, vrouwencondoom, Femcap ed worden hier besproken:

http://www.sexwoordenboek.nl/anticonceptie.html

Succes dames!
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:03:59 #127
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_42556485
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:07:14 #128
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_42556598
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 20:44 schreef Godshand het volgende:

[..]

door het spiraaltje zelf wordt je niet onvruchtbaar, maar een eventueel aanwezige infectie zoals chlamydia kan via het spiraaltje naar boven klimmen, de eierstokken in en zo onvruchtbaarheid veroorzaken (ik heb opgelet tijdens mijn coschap gynaecologie)

in principe hoort implanon geen zwangerschap te veroorzaken.
tenzij het staafje niet goed zit of de huid het niet goed opneemt, of andere medicijnen/drugs de werking ervan verminderen...
Nog even snel iets over het spiraaltje; je krijgt standaard een soa-test voor ze er eentje inzetten.
Beetje vreemde bangmakerij van je 'HAIO' als je het mij vraagt.
  woensdag 27 juni 2007 @ 20:09:45 #129
175104 Fruppel
Okay D Elmo voor jou ;)
pi_50911553
Even een kick...

Ik heb 3 weken geleden mijn Implanon laten verwijderen omdat wij willen kijken of het lukt om zanger teworden.
Ik ben heel erg benieuwd hoe lang het bij de andere gebruikers duurde voordat ze na het verwijderen ongesteld of zwanger waren?
Bij mij is de ongesteldheid trouwens nog niet doorgekomen.
pi_50926821
Ah wordt tijd dat ik ook weer eens wat schrijf hier. Na de bevalling heb ik 4 weken later implanon laten zetten. Gebruik ik al jaren dus niet vreemd voor mij. Door de implanon ws combinatie borstvoeding en veel hormonen in het lichaam had ik dus last van vaginale droogte. Niet prettig met vrijen.

5 april heb ik hem laten verwijderen en ipv een normale menstruatie had ik 5 dagen later al een lichte bloeding (oud bloed). Mijn cyclus is eigenlijk niet goed op gang gekomen, regelmatig geworden want nog geen twee maanden na het weghalen en nog twee bloedingen verder was ik zwanger. Dez implanon heeft wel net 1 en een kwart jaar ingezeten.

De vorige keer heeft het 7 weken geduurd voor ik ging menstrueren en daarna was ik wel meteen regelmatig. Toen gebruikte ik de implanon al ruim 4 jaar.
  donderdag 28 juni 2007 @ 12:11:58 #131
175104 Fruppel
Okay D Elmo voor jou ;)
pi_50933110
Ik heb mijn Implanon op de kop af 2 jaar gehad.
Gek he eigenlijk dat hetzelfde hormoon bij iedereen zo'n andere uitwerking heeft.
Ongesteld worden lijkt me best fijn puur om de zekerheid te hebben dat mijn cyclus weer op gang is gekomen zonder hormonen.

Ik blijf het nog ongeduldig afwachten !
pi_52353617
Even een klein kickje in dit topic.
Ik weet het echt allemaal niet meer zo goed... Misschien kan ieman dhier me advies geven.

Ik gebruik nu ruim 2 jaar de Nuvaring en in principe naar tevredenheid. Ik heb weinig bijwerkingen. Er zijn echter twee minpunten; ik kan niet echt doorringen, want de tweede maand krijg ik veel buikkrampen en zeurt mijn lichaam om een menstruatie; als ik dan een stopweek hou en daarna door ga is het weer goed. En het tweede.... ik heb sinds ik aan de nuvaring ben veel last van mijn darmen. Darmkrampen, diarree, soms zo vevelend en onvoorspelbaar dat ik soms gewoon niet de deur uitdurf omdat ik weer naar de wc moet.

Ik zit nu te overwegen om te stoppen met de Nuvaring maar ik weet gewoon niet wat ik dan moet.
Ik kan teruggaan naar de Diane35, die ik hiervoor had naar redelijke tevredenheid, maar als mijn darmprobleem niet te wijten is aan de nuvaring is dat niet zo slim omdat diarree de pil onbetrouwbaar maakt. In principe reageerde iik normaal wel goed op de pil.

Spiraaltje heb ik serieus overwogen, maar ik durf het simpelweg niet aan, ik ben er te bang voor. Dus die schrappen we.

Wat hebben we dan nog... Het moet wel betrouwbaar zijn, dus persona etc wil ik niet. Sterilisatie is definitief, ook niet de bedoeling. Ik kan de Evra-pleister nog proberen, maar ik heb niet het gevoel dat dat echt iets voor mij is. De prikpil wil ik ook niet vanwege de hormoonboost die je dan in 1 keer krijgt, daar ben ik denk ik niet stabiel genoeg voor. En dan dus de Implanon... Maar ik ben erg bang dat ik dan onregelmatig en veel ongesteld word, en de menstruaties die ik voor ik aan de pil ging had waren echt geen pretje (6 dagen plat, diarree, overgeven, zware koorts en pijn die naar mijn idee niet veel kan schelen van een barende vrouw).

Zou de Implanon wat voor mij zijn? Durft iemand hier iets zinnigs over te zeggen? (ben overigens 21, hoef de komende paar jaar nog geen kinderen en heb een vaste relatie)
I had a signature once. It was awful.
pi_52412481
Halloooo,

Ik ben nieuw op deze forumsite en zit nu een week overal informatie te verzamelen over de Implanon. Ik heb denk ik bijna alle sites (o.a verschillende anticonceptiesites, Organon, Rutgersnissigroep, forumsites, zelfs internationale sites zoals van de USA: www.implanon.com) wat met deze hormonaal anticonceptiemiddel te maken heeft, gelezen. Ook heb ik Organon en Rutgers nisso groep opgebeld voor zoveel mogelijk objectieve informatie.

Tegenwoordig krijg je steeds meer positieve verhalen over Implanon te horen/lezen en doordat het al een aantal jaar op de Nederlandse markt is, dus meer ervaring door huisarten, heb ik er een beter gevoel over en zit ik te overwegen om het te laten plaatsen.

Ik heb er met mijn ouders en vriend over gesproken en toch denken zij dat het schadelijk is voor je lichaam. Ikzelf heb ook een klein beetje mijn twijfels, want er gaat toch een onnatuurlijk kunstoffen voorwerp met hormonen in je lichaam, wat eigenlijk niet in je lichaam hoort. Feit is dat je niet bent geboren met kunstof in je lichaam (oorbellen ed vind ik ander verhaal, omdat dat eigenlijk op of aan je lichaam zit). hierdoor lees je de verhalen dat de Implanon kwijt kan raken in je lichaam. Wat ik bedoel te zeggen is dat het toch wel mijn lichaam is en daar wil ik wel zo zuinig mogelijk op zijn zover het kan.
Ik laat het denk ik wel op me af komen en denk ook wel dat het mee valt (als je de Implanon kan voelen, zit het goed). het is denk ik kwestie van wennen en ben op de hoogte van evt onregelmatige ongesteldheid die je zelf niet kunt bepalen, maar mijn vraag aan jullie is hebben jullie ook zulke vragen gehad en hoe gingen jullie met die onzekerheid om?

Toch weet ik er al zoveel van dat ik de implanon binnenkort wil laten plaatsen door de huisarts en dan zal ik ook aan hem vragen of hij geen twijfels heeft over het plaatsen ervan. Ook zal ik denk ik de informatie van onderstaande link of evt. een andere relevante site aan hem geven, zodat ik er zo zeker mogelijk over ben, voordat hij het gaat plaatsen. Wat is jullie mening hierover? want er is toch een bepaalde onzekerheid in me die zegt dat ik het eigenlijk niet moet doen...
http://www.geneesmiddelenrepertorium.nl/231_impla_21168.html

Ik ben beniewd naar jullie reactie!

AnnetteSunshine
pi_52413447
Nou, ik heb de huisarts eens gebeld... Hier weigeren ze hem te plaatsen omdat de huisarts het een vreselijk onding vindt en het verwijderen een afgrijselijk drama is wat vaak ruim een uur duurt. Hij raadt het me in alle toonaarden af.

Fijn.
I had a signature once. It was awful.
pi_52413525
Mijn implanonis eruit!
Ik voel me herboren
In het begin was ik positief maar later begon het mijn libido en persoonlijkheid aan te knagen, ik was fulltime ongesteld. Nu ie eruit is merkte ik vrijwel de volgende dag al verschil.
Mijn libido is terug en ik voel me veel beter. Hij is er nu 2,5 week uit.
Voices tell me I'm the shit.
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 16 augustus 2007 @ 07:55:35 #136
68600 Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_52413538
misschien dat een centrum als CASA t wel voor je wil doen, Zoeperzazke
http://www.casa.nl
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_52415396
Zoeper, bij mij is de Implanon verwijderd door een assistent gyneaoloog, nog geen 3 minuten werk. Het staafje was door mijn toenmalige huisarts keurig ingebracht, dat moet ik er dan wel bijzeggen. Geen leed, geen ellende, geen centje pijn.

Als je je afvraagt waarom het niet door mijn huisarts is verwijderd, ik ben overgestapt op Mirena. Voor het plaatsen van het spiraaltje is de Implanon verwijderd, in 20 minuten beide handelingen.

(ik ga proberen of ik een deugdelijke foto kan plakken

[ Bericht 0% gewijzigd door Quembel op 16-08-2007 13:40:55 ]
Please don't sit on my imaginary friend
pi_52415704
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 10:07 schreef Quembel het volgende:
Zoeper, bij mij is de Implanon verwijderd door een assistent gyneaoloog, nog geen 3 minuten werk. Het staafje was door mijn toenmalige huisarts keurig ingebracht, dat moet ik er dan wel bijzeggen. Geen leed, geen ellende, geen centje pijn.
Dat was mijn idee ook al. Ik heb het idee dat deze huisarts (ik ken m niet, ben er nog niet geweest sinds ik verhuisd ben) nog van het oude type is. Zo'n geval die liefst vasthoudt aan de pil, hooguit spiraaltje ofzo... Ik heb het sowieso niet op huisartsen, om de een of andere reden heb ik de indruk dat ze nooit objectief zijn. Ik heb bij mijn vorige huisarts moeite moeten doen om de man, half stotterend 'jamaarjamaarjamaar' de nuvaring afgedwongen te krijgen, dat was ook al zo nieuwerwets... Maar hij zag gelukkig in dat ik vastbesloten was het te proberen, dus ik heb het gewoon gekregen.
Maarja, de Implanon moet toch ingezet worden door iemand die weet wattie doet, en deze huisarts valt dus sowieso af (ik wil geen proefpersoon zijn), kan ik dan zomaar een gyneacloloog opbellen om te vragen van goh, zet u ook Impanon?? Of hoe werkt dat als de huisarts je niet wil doorverwijzen?
I had a signature once. It was awful.
pi_52415707
op photobucket, met je neus tegen het scherm maar ik weet niet hoe ik het groter krijg:

Wat je ziet is mijn bovenarm, de pijl rechts is de plek waar de Implanon is binnengegaan, het pijltje links waar-ie is verwijderd. Dit is een sneetje, een littekentje van nog geen halve centimeter.

linkie werkt niet, momentje

[ Bericht 13% gewijzigd door Quembel op 16-08-2007 10:30:08 ]
Please don't sit on my imaginary friend
pi_52415736
Hij kan de foto niet vinden zegt ie? Of ben ik te ongeduldig?
I had a signature once. It was awful.
pi_52415794
Nee, hij kan het kennelijk niet vinden. Ik heb niks aan een piepklein fotootje want dan is het al helemaal niet meer zichtbaar.
Tadaa!!

Please don't sit on my imaginary friend
pi_52415872
shee, jij bent gewond geweest!
I had a signature once. It was awful.
pi_52415911
Het was ook een lijdensweg .. dagen en dagen wondpijn en zo..
Please don't sit on my imaginary friend
pi_52415966
Of ik geluk heb gehad weet ik echt niet, het heeft echt geen centje pijn gedaan, hij heeft mij nooit in de weg gezeten, het staafje is nooit gaan "wandelen" want keurig ingebracht.
Je hoort het wel eens dat het staafje verplaatst en dat het zoeken en het verwijderen dan erg moeizaam is, het is mij in ieder geval bepaard gebleven.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_52416047
Dat is heel fijn om te horen, op internet kom je toch vaak vooral de dramaverhalen tegen....
I had a signature once. It was awful.
pi_52419342
Dames,

ik heb jullie advies nodig op bovenstaande bericht die ik vanacht nog heb zitten typen!

Ben er nog niet helemaal over uit, maar ik wil wel een weloverwogen besluit nemen en een goede voorbereiding is het halve werk.

Thxx
pi_52420995
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 02:14 schreef AnnetteSunshine het volgende:
Ikzelf heb ook een klein beetje mijn twijfels, want er gaat toch een onnatuurlijk kunstoffen voorwerp met hormonen in je lichaam, wat eigenlijk niet in je lichaam hoort. Feit is dat je niet bent geboren met kunstof in je lichaam. Wat ik bedoel te zeggen is dat het toch wel mijn lichaam is en daar wil ik wel zo zuinig mogelijk op zijn zover het kan.
Deze twijfels kunnen wij niet bij je wegnemen. Als je geen lichaamsvreemde stoffen wilt dan is de keus niet zo moeilijk: niet doen.
quote:
Ik laat het denk ik wel op me af komen en denk ook wel dat het mee valt (als je de Implanon kan voelen, zit het goed). het is denk ik kwestie van wennen en ben op de hoogte van evt onregelmatige ongesteldheid die je zelf niet kunt bepalen, maar mijn vraag aan jullie is hebben jullie ook zulke vragen gehad en hoe gingen jullie met die onzekerheid om?.
Ik was helemaal niet onzeker, ik heb me denk ik van tevoren goed ingelezen, ik heb gesproken met een draagster ervan en mijn toenmalige huisarts en daarmee waren alle vragen weggenomen.
Ik vond het een heerlijk idee dat de menstruatie weg kon blijven. Ik had niet veel klachten op dat gebied maar ik kan heel goed zonder (zonder mij minder vrouw te voelen). En bij mij bleef na een aantal maanden de menstruatie inderdaad uit waar ik dus op hoopte.

Als je de hele draad hebt gelezen zie je verschillende verhalen, niet iedereen is positief, ik kan alleen uit mijn ervaring putten.
Er is nog een ouder topic over Implanon, lees die ook door en ga vooral dat gesprek aan met je huisarts. Niet iedere huisarts is een voorstander. Mijn huidige huisarts heeft het mij afgeraden om opnieuw een Implanon te laten plaatsen, hij was er wel huiverig voor omdat juist die negatieve publiiteit van vrouwen waar de Implanon verkeerd of niet was ingebracht speelde.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_52426701
Ik ben een tegenstander...

Bij mij wogen alle nadelen lang niet op tegen de voordelen. Uiteindelijk heeft het me m'n relatie gekost.

Het is een hele stap om zo'n ding te laten plaatsen... het doet geen pijn... maar het is niet niks. Bedenk vooral.. het is iets in je lichaam wat er niet thuis hoort. Het kan zelfs je persoonlijkheid beinvloeden.
Toen dat ding er bij mij uit was was de ellende niet gelijk over.
Ik heb het een jaar aangekeken. Maar ik had nog steeds bijwerkingen. Het was een hele stap om dat ding eruit te laten snijden ( bang voor naalden )
Het duurde ruim een jaar voordat al die troep weer uit m'n lijf was.

Bedenk goed waar je aan begint...
Uncomfortable silences. Why do we feel it's necessary to yak about bullshit in order to be comfortable?
pi_52427832
bedankt,

nu heb ik het volgende gedaan: ik heb Mildred Rutgers in Arnhem opgebeld en daar een afspraak voor over 2 weken gemaakt met een huisarts die gespecialiseerd is in Implanon, voor een informatief gesprek.
Ik ben blij dat ik dit heb gedaan en als ik positief ben na het gesprek, laat ik het denk ik plaatsen!
pi_52428596
quote:
Op donderdag 16 augustus 2007 10:07 schreef Quembel het volgende:
Zoeper, bij mij is de Implanon verwijderd door een assistent gyneaoloog, nog geen 3 minuten werk. Het staafje was door mijn toenmalige huisarts keurig ingebracht, dat moet ik er dan wel bijzeggen. Geen leed, geen ellende, geen centje pijn.

Als je je afvraagt waarom het niet door mijn huisarts is verwijderd, ik ben overgestapt op Mirena. Voor het plaatsen van het spiraaltje is de Implanon verwijderd, in 20 minuten beide handelingen.

(ik ga proberen of ik een deugdelijke foto kan plakken
Ik had een arts, assistent arts en een co-assistent.. bij mij duurde het meer dan een halfuur purren...
Het deed geen pijn dat niet, maar prettig is anders.
Owh en er werd nog een arts bijgehaald die hem er uiteindelijk uit kreeg.
Dit allemaal in het ziekenhuis op de afdeling gynaecologie.
Voices tell me I'm the shit.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')