abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 februari 2006 @ 11:03:09 #1
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_35358774
Ik koop saladedressing eigenlijk altijd kant en klaar, terwijl je het volgens mij zelf vrij makkelijk en zeker zo lekker zelf kunt maken.
Wie heeft er receptjes voor mij?
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 22 februari 2006 @ 11:15:46 #2
6654 Lorn
vergeten door iedereen
pi_35359110
Dit weekend geleerd: eetlepel honing opwarmen in de magnetron zodat deze niet meer stroperig is maar gewoon vloeibaar. Hier naar eigen smaak wat balsamicoazijn door heen mengen.

Simpel maar erg lekker.
It's not the despair, Laura. I can take the despair. It's the hope.
pi_35359154
Creme fraiche, citroensap, bieslook, zout, peper. Heerlijk!
Spoilers!
pi_35359487
Olijfolie, mosterd, honig en even goed schudden... super!
Echte mannen eten geen honing,
die kauwen bijen
  woensdag 22 februari 2006 @ 11:33:03 #5
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_35359600
Dit klinkt inderdaad makkelijk en lekker, ga zo door
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_35360473
Ik doe meestal limoensap, olijfolie, peper, zout en verse koreander over de salade.
  woensdag 22 februari 2006 @ 12:06:39 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35360534
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 11:29 schreef Kermit77 het volgende:
Olijfolie, mosterd, honig en even goed schudden... super!
Je zou er ook nog een beetje azijn door heen kunnen doen dat doe ik tenminste altijd.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35360775
Combinatie van honing, olie, azijn en knoflook is ook erg lekker
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35370273
had laatst dressing van olijfolie, azijn, citroensap, mosterd, peper, zout + 4 sceppen suiker om de verhouding weer goed te trekken
Too much is never enough!
pi_35372120
rode wijnazijn,wat suiker of zoetstof erin oplossen, kleddertje olijfolie erbij, erg lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_35396531
Even een tvp, dan kan ik straks in de zomer hier nog eens spieken voor als ik salades ga maken
pi_35396598
Yoghurt, mosterd, mayo.
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  donderdag 23 februari 2006 @ 09:41:01 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35396980
Wees als een Sheik met de olie, een vrek met de azijn, een wijze met het zout en een gek met de pepermolen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35401067
Na overleg weer open.
  donderdag 23 februari 2006 @ 12:08:57 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35401218
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wees als een Sheik met de olie, een vrek met de azijn, een wijze met het zout en een gek met de pepermolen.
En doe je er dan verder niets bij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35402573
Balsamico-azijn is trouwens errug lekker
  donderdag 23 februari 2006 @ 13:12:59 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35403386
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 12:08 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En doe je er dan verder niets bij?
tuurlijk wel, maar dit is een goede stelregel voor een basis vinigraitte.
Ik vind een zoete dressing persoonlijk ook erg lekker, dan doe ik er bv een lepel Jam doorheen,
of maak een geheel andere dressing.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35403496
In plaats van jam doe ik er wel eens een scheut limonadesiroop in, Pietverdriet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 23 februari 2006 @ 13:27:42 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35403976
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 13:15 schreef Isabeau het volgende:
In plaats van jam doe ik er wel eens een scheut limonadesiroop in, Pietverdriet
Jam heeft het voordeel dat het voor een betere emulgatie (binden van olie en vocht) zorgt tov limonade siroop.
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 14:55:00 #20
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_35407184
Hij is weer open
Wat een idee om jam door de dressing te doen, daar was ik nooit opgekomen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 23 februari 2006 @ 16:02:18 #21
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_35409882
In SEX weten ze vast wel meer sla-dressing sauzen.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:29:26 #22
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35414742
Dille dressing

2,25 dl magere yoghurt
2,25 dl halfvolle of light mayonaise
1 el gesnipperde lenteuitjes
1,5 el dille, vers of uit potje
2 tl citroensap
zwarte peper.

Roer yoghurt, mayo, lente ui, dille en citroensap in een middelgrote kom goed door elkaar. Voeg peper naar smaak toe, laat 24 uur op smaak komen in de koelkast.

Heerlijk bij komkommer en rauwkost, maar vast ook erg lekker door de sla.


“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_35422456
vandaag een dressing gemaakt van:

1 tl mierikswortel
1 kuipje zure room
citroensap
peper
zout

was een probeerseltje en het was lekker
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_35424547
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 13:12 schreef Pietverdriet het volgende:
tuurlijk wel, maar dit is een goede stelregel voor een basis vinigraitte.
Ik vind een zoete dressing persoonlijk ook erg lekker, dan doe ik er bv een lepel Jam doorheen,
of maak een geheel andere dressing.
Door een mix van olijfolie en azijn?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35424665
Als je een lekkere gevulde salade hebt is het ook lekker om het gewoon bij olijfolie en azijn te houden vind ik. Proef je de ingredienten goed.
  donderdag 23 februari 2006 @ 22:46:59 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35424726
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 22:42 schreef Serendips het volgende:

[..]

Door een mix van olijfolie en azijn?
ja
Ook lekker, Walnoten olie en sherry azijn (jam weglaten)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35424862
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 11:29 schreef Kermit77 het volgende:
Olijfolie, mosterd, honig en even goed schudden... super!
En een beetje balsamico erdoor!!
En een pietsje zout.
Zo maak ik hem vaak.
pi_35424947
pesto dressing (met sla, tomaat en mozzarella):
- pesto
- olijfolie
- mayo
(1:1:1)
erg lekker

of geitenkaas dressing:
stuk geitenkaas + honing + olijfolie smelten in de magnetron. met een vork goed mengen en losroeren. peper en zout toevoegen en over de sla gieten. meteen mixen.
pi_35424956
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 12:06 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Je zou er ook nog een beetje azijn door heen kunnen doen dat doe ik tenminste altijd.
Aha sorry stond er dus min of meer al.
pi_35500992
2 delen mayo
1 deel ketchup
1 deel room of creme fraiche
scheutje worchestershiresauce
paar druppels tabasco
mespuntje chilipoeder
mespuntje cayennepeper
dopje vieux of whisky
zout & peper
  zondag 26 februari 2006 @ 03:32:17 #31
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_35501086
Spekjes dressing..
Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)
Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak...

Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
Spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_35506112
5 eetl. olijfolie
2 eetl. groene of rode pesto
3 eetl. citroensap

  zondag 26 februari 2006 @ 12:34:20 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35506166
Gisteren een lekkere dressing gemaakt
Frambozen (uit de diepvries)
Rode wijn azijn
Walnotenolie.
was goddelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35506541
De klassieker: Thousand Island Dressing

mayo
ketchup (toevoegen en mengen tot het mooi zalmroze is)
fijngehakte augurkjes (ongeveer 1/4e de hoeveelheid als je mayo hebt gebruikt)
een beetje gesnipperde ui (naar smaak, maar ik zou niet meer dan een klein half uitje gebruiken)
1 hardgekookt ei in kleine stukjes
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_35506604
Ik ben er vergeten bij te zeggen, dat ik Hellmann's mayonaisse gebruik. Dat is de lekkerste mayo ter wereld die te koop is. Echt lekkere mayo maak je natuurlijk zelf...
pi_35509730
Oew! Dat klinkt allemaal wel heel lekker!
Ik ga binnenkort eens wat uitproberen!
pi_35510252
het is sladressingen!
he buur!
  zondag 26 februari 2006 @ 14:52:24 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35510486
quote:
Op zondag 26 februari 2006 14:47 schreef tiez het volgende:
het is sladressingen!
Dressing is een Anglisme, dus het is dressings
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35511710
Oh, ik zie hier een paar heerlijke dressings voorbij komen
Oh, and that's a bad miss!
pi_35513797
sla olie, bruine azijn, zout, peper, knoflook en bruine suiker!

moeders recept!!!!!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  maandag 27 februari 2006 @ 00:13:06 #41
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_35530616
quote:
Op zondag 26 februari 2006 12:48 schreef _Vampierheks_ het volgende:
Ik ben er vergeten bij te zeggen, dat ik Hellmann's mayonaisse gebruik. Dat is de lekkerste mayo ter wereld die te koop is. Echt lekkere mayo maak je natuurlijk zelf...
Hellmann's, of had ik dat al gezegd?

De zogenaamde Zaanse Mayo vind ik nog steeds de beste.

[ Bericht 39% gewijzigd door Blues op 27-02-2006 14:52:19 (overkill weg) ]
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_35530698
quote:
Op zondag 26 februari 2006 14:47 schreef tiez het volgende:
het is sladressingen!
Het zijn dressingen voor sla en sladressings
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 27 februari 2006 @ 00:21:24 #43
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_35530842
quote:
Op maandag 27 februari 2006 00:16 schreef prupke het volgende:

[..]

Het zijn dressingen voor sla en sladressings
Doe niet zo eigenwijs:

dres·sing (de ~, ~s)
1 een op azijn en olie gebaseerde saus voor salades

http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=dressing


De dressing: the dressing --> de "aankleding"(spreekwoordelijk he ) --> de dressing(enkelvoud)
Toedeledoki!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_35530881
quote:
Op maandag 27 februari 2006 00:21 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Doe niet zo eigenwijs:

dres·sing (de ~, ~s)
1 een op azijn en olie gebaseerde saus voor salades

http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=dressing


De dressing: the dressing --> de "aankleding"(spreekwoordelijk he ) --> de dressing(enkelvoud)
Toedeledoki!
Dat zeg ik toch ook fliepke
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 27 februari 2006 @ 00:24:25 #45
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_35530915
quote:
Op maandag 27 februari 2006 00:22 schreef prupke het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch ook fliepke
Fuck ja

Nee wacht..je zei: het zijn dressingen voor de sla. Maar dat is dus niet zo
Het zijn dressings voor de sla. Dus sladressings
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 27 februari 2006 @ 01:52:23 #46
97745 Thorical
finding a way
pi_35532538
zout, peper,(kruiden naar regio), knoflook, mosterd, azijn(een goede) en olie vaak een betere olijf olie. 'zomers meestal iets extremer dan in de wintermaanden.
Maar de lekkerste? Bestaat dat dan, de lekkerste?
pi_35537675
quote:
Op maandag 27 februari 2006 00:24 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Fuck ja

Nee wacht..je zei: het zijn dressingen voor de sla. Maar dat is dus niet zo
Het zijn dressings voor de sla. Dus sladressings
ja ok sorry ik zal het ff beter zeggen : het zijn sladressings'.
maar je hebt ook dressingen voor sla of voor andere dingen bv een sandwich daar gooien ze dat ook op.
en dan is het dus dressingen.

ach wat maakt het verder eigenlijk ook uit.
(nog van de vorige spelling of de spelling daarvoor )
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_35537815
Zoetig: honing & appelsap

Zoutig: olie & zout (& peper & knoflook)
pi_35539898
Ik kwam er gister achter dat ik voor marinade voor kip eigenlijk gewoon een dressing gebruik: olijfolie, limoensap, knoflook, verse kruiden (tijm, basilicum peterselie, bieslook), peper, zout. Tis natuurlijk niet de bedoeling dat je de marinade achteraf gebruikt als dressing (ivm kruisbesmetting).
pi_35542640
gehakketak verwijderd

Ingrediënten:
1 kleine ui
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels olijfolie of walnotenolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel pittige mosterd
1 eetlepel bloemenhoning
2 theelepels zure room
flinke mespunt paprikapoeder
zout, versgemalen peper
1 eetlepel heel fijn gehakte bladselderij


Bereiding:

Rasp de ui boven een bord.
Klop de olie, azijn, mosterd en honing door elkaar tot een homogene saus. Voeg de ui, zure room en paprikapoeder toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.
Zet de saus een uurtje koel weg en roer er vlak voor het opdienen de bladselderij door.
  maandag 27 februari 2006 @ 16:20:38 #51
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_35545397
- Goede olie
- azijn naar keuze (verhouding ongeveer 2,5/1)
- mosterd
- (bij voorkeur geen supermarkt)honing (beiden voor de smaak en als emulgator)
- zout
- peper

Plus wat je zelf verder lekker vindt. Ik gooi er vaak nog wat gehakte bieslook door. Sommige kruiden kunnen ook lekker zijn.
Ik heb al een boek.
  maandag 27 februari 2006 @ 16:21:41 #52
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_35545438
Ik ga morgen, als de winkels weer open zijn, wat spulletjes halen voor een lekkere dressing. Ik laat jullie het resultaat van Mijn Eerste Dressing uiteraard weten .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  maandag 17 april 2006 @ 00:13:58 #53
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37021493
Vandaag gemaakt:

2 Eetlepels honingmosterd
1 Eetlepel Honing
2 Eetlepels Azijn
4 Eetlepels (Olijf)Olie
1 Kleine ui fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook

Dit alles door elkaar mengen even laten staan in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen en dan eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 20 april 2006 @ 22:05:18 #54
61221 Alchemila
Über mein dead body
pi_37143082
Ik heb hem al bijna voorbij zien komen:
3 el suiker
beetje zout
beetje aromat (van dat gele spul wat je ook over bijv. de boontjes gooit)
tl mosterd
azijn tot de boel onderstaat
Goed mengen, en dressen maar..
Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught. (Oscar Wilde)
  donderdag 20 april 2006 @ 22:08:49 #55
49096 cosmick
Les Yeux Orange
pi_37143279
quote:
Op zondag 26 februari 2006 12:31 schreef Quispi het volgende:
5 eetl. olijfolie
2 eetl. groene of rode pesto
3 eetl. citroensap

Idd, was erg smakelijk net
pi_37155460
Een eetlepel truffel salsa
1 eetlepel mosterd
snuf zout, snuf peper
4 eetlepels azijn
En dan met de garde langzaam druppelsgewijs de olie toevoegen. Zonnebloemolie, olijfolie, kan allemaal.
Erg lekker bij een kruidensla.
pi_37155735
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 11:32 schreef Pilootje het volgende:
Een eetlepel truffel salsa
1 eetlepel mosterd
snuf zout, snuf peper
4 eetlepels azijn
En dan met de garde langzaam druppelsgewijs de olie toevoegen. Zonnebloemolie, olijfolie, kan allemaal.
Erg lekker bij een kruidensla.
Wat is truffelsalsa?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_37157017
een snelle gemakkelijke dille-dressing :

- de helft mayo
- de helft yoghurt
- flink wat citroensap
- peper, zout
- veel verse dille

Alles samen doen en yummie heerlijk bij bijvoorbeeld komkommer
pi_37164589
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 11:42 schreef Serendips het volgende:

[..]

Wat is truffelsalsa?
Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.
Het is niet zo te eten, kan wel maar is gewoon niet lekker. Maar verwerken door puree, saus of dressing vind ik echt heel lekker. Ik heb het genoegen dat regelmatig truffels thuis heb ( via een collega ), maar lekkerder dan echte truffels is het dus niet.

pi_37188130
De Ultieme dressing:

wijnazijn, sla-olie, peper, zout, suiker, en veel kruiden toevoegen; bij tonijn (of een andere vissoort) smaakt dille goed. .
High hopes and aspirations, and years, above my station
Maybe
but all this time I've tried to walk with dignity and pride
pi_37188578
quote:
Op vrijdag 21 april 2006 16:40 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.
Het is niet zo te eten, kan wel maar is gewoon niet lekker. Maar verwerken door puree, saus of dressing vind ik echt heel lekker.
Klinkt goed!
quote:
Ik heb het genoegen dat ik regelmatig truffels thuis heb.
Bofkont.
Ik gebruik wel eens truffelolie voor de dressing. Vooral bij veldsla en rucola vind ik het erg lekker!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_37188701
olijfolie mayo peper zout en suiker
life is like a game, you just have to play it
pi_37188849
Lekker bij veldsla: olijfolie, witte wijnazijn, teentje (of 2) knoflook en wat peper. .
pi_37200742
quote:
Op zaterdag 22 april 2006 17:23 schreef Serendips het volgende:

[..]

Klinkt goed!
[..]

Bofkont.
Ik gebruik wel eens truffelolie voor de dressing. Vooral bij veldsla en rucola vind ik het erg lekker!
Er zijn in de handel verschillende truffels te krijgen. Even heel simpel, zwarte en witte. Winter en zomer truffel. Van de zwarte heb je franse, italiaanse en koreaanse. Die laatst heb ik meestal. zijn maar 90 euro de kilo, en wat minder van smaak. Maar blijft lekker. Binnenkort weer de witte ( de duurste en beste ) en daar verheug ik me dan altijd al weken op
  zondag 23 april 2006 @ 00:34:59 #65
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_37201290
witte wijn azijn
olijfolie
suiker
beetje verse basilicum

in een potje, goed schudden..yum


frambozenazijn
suiker
olie
beetje gembervocht

Heerlijk bij wild , tonijn of mulfilet oid


beetje ingekookte rode wijn
takkies tijm
olie
zout/peper
aceto balsamico


Rrrroooaarrrr


beetje limoensap
olie
tijm
honing

*sigh*
  zondag 23 april 2006 @ 11:06:35 #66
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_37206117
- Zonnebloemolie
- bruine suiker
- mosterd
- rode uit (gesn.)
- bieslook (verse)
- azijn
- peperkorrels
Love will be my strongest weapon
pi_37207464
Ik vind pepermix met sinaasappel, citroen en knoflook van Fairtrade erg lekker voor door de dressing en over de salade.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_37232708
Spekjes met aceto balsamico en een klein beetje honing (om het wrange er vanaf te halen).
Heerlijk over een salade van rucola en pijnboompitjes. Eventueel nog een stukje paté of warme geitenkaas erop leggen, lekker vers broodje erbij, meer heb je niet nodig.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_37237024
quote:
Op zondag 26 februari 2006 03:32 schreef MissHobje het volgende:
Spekjes dressing..
KNIP
Spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing
mmm dat ga ik vanavond proberen. Nu nog even denken of ik ze niet stiekem met frambozenazijn ga afblussen. Klinkt goor, maar was laatst in restaurant met geitenkaassalade erg goeie combi.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_37237274
Spekjes, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, amandelen, mais, zonnebloempitten, geitenkaas, pompoenpitten, mais, erwten, mozzarella, brie.......allemaal lekker door de salade!!
Ik heb uit Frankrijk diverse soorten olie en azijn meegenomen om dressing mee te maken: citoenolie, citroenazijn, truffelolie, ciderazijn, sjalottenazijn, frambozenazijn, hazelnotenolie. Eindeloos variëren!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 24 april 2006 @ 15:43:44 #71
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_37246657
Voor over witlofsla:

Scheutje wijnazijn, stukjes zure appel, olijfolie, schepje suiker en olijfolie (van de 2e persing, geen extra virgine, smaakt naar mijn mening iets te sterk bij de appels)
be nice or go away
pi_37247479
quote:
Op maandag 24 april 2006 15:43 schreef kahaarin het volgende:
Voor over witlofsla:

Scheutje wijnazijn, stukjes zure appel, olijfolie, schepje suiker en olijfolie (van de 2e persing, geen extra virgine, smaakt naar mijn mening iets te sterk bij de appels)
Kappertjes zijn ook lekker voor door de witlofsla!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 24 april 2006 @ 16:34:50 #73
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_37248228
Idd, alleen niet in combinatie met fruit, dan smaken de kappertjes zo bitter, maarda's mijn mening/smaak.

Kappertjes en verse peterselie in yoghurt vindt ik erg lekker fris.
be nice or go away
  dinsdag 20 juni 2006 @ 11:11:37 #74
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_39029170
Iemand misschien ook een recept voor een wat minder calorierijke dressing? Ik maak nu zelf vaak dressing met honing, mosterd, mayo, olijfolie (of walnootolie) en balsemicoazijn. Dit is vooral door de olie en mayo erg vet.
Weet iemand misschien nog een lekkere dressing met (magere) yoghurt? En kan je dressing ook 'op voorraad' maken? Dus een flinke fles die je in de koelkast bewaard?
  dinsdag 20 juni 2006 @ 11:17:23 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_39029331
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 11:11 schreef Stiemie het volgende:
Iemand misschien ook een recept voor een wat minder calorierijke dressing? Ik maak nu zelf vaak dressing met honing, mosterd, mayo, olijfolie (of walnootolie) en balsemicoazijn. Dit is vooral door de olie en mayo erg vet.
Weet iemand misschien nog een lekkere dressing met (magere) yoghurt? En kan je dressing ook 'op voorraad' maken? Dus een flinke fles die je in de koelkast bewaard?
Als je het echt mager wilt hebben en toch lekker, neem dan enkel wat druppels citroensap, friszuur en lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:54:47 #76
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_42558595
Even een dressingvraagje, ik ga samen met mijn vriend a.s. donderdag voor vrienden kokkerellen. We willen dan als voorgerecht een salade met cantharellen, gerookte eendenborst, vijgen en geitenkaas maken. Echter, ik heb geen idee wat voor dressing hierbij lekker is. Iemand die me op weg kan helpen?
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 22:56:13 #77
97745 Thorical
finding a way
pi_42561173
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 21:54 schreef Coolfool het volgende:
Even een dressingvraagje, ik ga samen met mijn vriend a.s. donderdag voor vrienden kokkerellen. We willen dan als voorgerecht een salade met cantharellen, gerookte eendenborst, vijgen en geitenkaas maken. Echter, ik heb geen idee wat voor dressing hierbij lekker is. Iemand die me op weg kan helpen?
Tijmhonig, knof,peper , zout, spaarzaam op het zuurtje zijn een goede balsamico en olie. Voor de rest niets.
Je hebt immers al heel veel verschillende ingredienten.
pi_42569971
Yogurt
Citroensap
Honing
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
pi_42572482
Laatst in een restaurant een salade gehad met balsamico azijn erin.
Heb dat dus zelf ook gekocht maar gebruik je alleen dat of meng je het nog met het een of ander?
  woensdag 11 oktober 2006 @ 12:24:56 #80
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_42572610
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 12:19 schreef het-is-mij het volgende:
Laatst in een restaurant een salade gehad met balsamico azijn erin.
Heb dat dus zelf ook gekocht maar gebruik je alleen dat of meng je het nog met het een of ander?
Balsamico is lekker met een beetje olijfolie en pijboompitten, beetje verse knoflook een gesnipperd uitje en dan bij knapperige ijbergsla, eitje erover, helften van cherrytomaatjes..
be nice or go away
  woensdag 11 oktober 2006 @ 12:49:36 #81
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42573269
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 21:54 schreef Coolfool het volgende:
Even een dressingvraagje, ik ga samen met mijn vriend a.s. donderdag voor vrienden kokkerellen. We willen dan als voorgerecht een salade met cantharellen, gerookte eendenborst, vijgen en geitenkaas maken. Echter, ik heb geen idee wat voor dressing hierbij lekker is. Iemand die me op weg kan helpen?
wat een hoop uitgesproken smaken bij elkaar zeg....persoonlijk lijkt me dat iets te gedurfd.
Maar gezien de hoofdtonen, geitenkaas en de gerookte eend zou ik zelf denken aan iets milds met framboos. Piet heeft hier een dodelijke dressing gepost met framboos.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 12:59:53 #82
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_42573545
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 12:49 schreef SHE het volgende:

[..]

wat een hoop uitgesproken smaken bij elkaar zeg....persoonlijk lijkt me dat iets te gedurfd.
Maar gezien de hoofdtonen, geitenkaas en de gerookte eend zou ik zelf denken aan iets milds met framboos. Piet heeft hier een dodelijke dressing gepost met framboos.
Of cranberry compote met appel en rozijnen, mengen met een beetje water en citroensap.
be nice or go away
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:47:23 #83
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_42581372
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 12:49 schreef SHE het volgende:

[..]

wat een hoop uitgesproken smaken bij elkaar zeg....persoonlijk lijkt me dat iets te gedurfd.
Maar gezien de hoofdtonen, geitenkaas en de gerookte eend zou ik zelf denken aan iets milds met framboos. Piet heeft hier een dodelijke dressing gepost met framboos.
Ik heb vorige week deze heerlijke salade gehad bij Dijkers in Haarlem. Op ieder bordje een beetje sla met kleine stukjes cantharellen, dan daarbij een vijg in vieren gesneden maar wel zodat dat hij nog aan elkaar zit en daarin dan een beetje zachte geitenkaas. Echt heerlijk!
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:48:59 #84
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42581422
weet je niet meer wat voor dressing je had dan? zoutig/ziltig/zoet/zuur/fris?
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:56:10 #85
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_42581671
Volgens mij was het een beetje zoutig... maar ik kan het me niet meer helemaal voor de geest halen.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 16:59:49 #86
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42581825
misschien ook lekker om iets van het bakvocht van je cantharellen te gebruiken voor je dressing. ( moet je ze alleen niet in boter omscheppen natuurlijk )
  woensdag 11 oktober 2006 @ 20:45:07 #87
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42588953
quote:
Op woensdag 11 oktober 2006 16:59 schreef SHE het volgende:
misschien ook lekker om iets van het bakvocht van je cantharellen te gebruiken voor je dressing. ( moet je ze alleen niet in boter omscheppen natuurlijk )
Zou hem zeker niet te zoet maken want vijgen zijn zelf ook al erg zoet. Balsamico azijn er bij zou wel een goede zijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 21 mei 2007 @ 16:18:05 #88
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_49611057
Even een kickje aangezien ik een vraagje heb over een dressing bij een voorgerecht. Ik ga binnenkort voor iemand een 3 gangen-menu maken en heb als voorgerecht:

Frisse salade van zalm en tonijn op een bedje van gemengde sla, komkommer, tomaat met kappertjes en warm brood.

Nu vraag ik me af zou ik hier ook een dressing bij moeten doen, en zo ja wat voor soort dressing, of zou een dressing juist de smaak teniet doen? Alvast bedankt.
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
  maandag 21 mei 2007 @ 16:37:36 #89
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_49611871
quote:
Op maandag 21 mei 2007 16:18 schreef boku het volgende:
Even een kickje aangezien ik een vraagje heb over een dressing bij een voorgerecht. Ik ga binnenkort voor iemand een 3 gangen-menu maken en heb als voorgerecht:

Frisse salade van zalm en tonijn op een bedje van gemengde sla, komkommer, tomaat met kappertjes en warm brood.

Nu vraag ik me af zou ik hier ook een dressing bij moeten doen, en zo ja wat voor soort dressing, of zou een dressing juist de smaak teniet doen? Alvast bedankt.
Een zure dressing met vis lijkt me niet zo lekker, je kunt er een dressing met olijfolie en wat kruiden bij doen, als je die er apart in een schaaltje bij doet kan iedereen zelf beslissen of er wat over moet.
Succes iig en post het menu eens met name ook hoe het smaakte e.d.!
be nice or go away
  maandag 21 mei 2007 @ 16:53:33 #90
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_49612471
quote:
Op maandag 21 mei 2007 16:37 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Een zure dressing met vis lijkt me niet zo lekker, je kunt er een dressing met olijfolie en wat kruiden bij doen, als je die er apart in een schaaltje bij doet kan iedereen zelf beslissen of er wat over moet.
Succes iig en post het menu eens met name ook hoe het smaakte e.d.!
Dank je wel voor de tip. Wat voor kruiden raad je me aan aangezien sommige kruiden best wel kunnen overheersen? Als het etentje is geweest zal ik zeker posten hoe het was.
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
  maandag 21 mei 2007 @ 16:58:10 #91
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_49612664
quote:
Op maandag 21 mei 2007 16:53 schreef boku het volgende:

[..]

Dank je wel voor de tip. Wat voor kruiden raad je me aan aangezien sommige kruiden best wel kunnen overheersen? Als het etentje is geweest zal ik zeker posten hoe het was.
Tuinkruiden of peterselie oid, ik zou geen oregano of italiaanse kruiden doen, die overheersen idd.

Honing thijm dressing kan ook wel, daar zijn een heleboel recepten voor, google is daarbij je beste vriend!
be nice or go away
pi_49625719
100mL karnemelk
100mL mayo
1tl gedroogde oregano
paar druppels worcestersaus
fijngehakt sjalotje of lente ui
fijngehakt teentje knoflook
fijngehakte peterselie
zout en peper

en dat noemen wij dan Ranch-dressing
  maandag 21 mei 2007 @ 23:02:44 #93
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_49627731
plain walnotenolie met peper en zout
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 22 mei 2007 @ 09:47:03 #94
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_49634954
quote:
Op maandag 21 mei 2007 16:58 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Tuinkruiden of peterselie oid, ik zou geen oregano of italiaanse kruiden doen, die overheersen idd.

Honing thijm dressing kan ook wel, daar zijn een heleboel recepten voor, google is daarbij je beste vriend!
Hmm honing-thijn klinkt wel erg lekker. Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen.

* boku is of to Google.
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
  dinsdag 22 mei 2007 @ 10:13:16 #95
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49635609
quote:
Op maandag 21 mei 2007 16:58 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Tuinkruiden of peterselie oid, ik zou geen oregano of italiaanse kruiden doen, die overheersen idd.

Honing thijm dressing kan ook wel, daar zijn een heleboel recepten voor, google is daarbij je beste vriend!
mwahhh...een klein beetje basilicum vind ik anders heerlijk hoor...

tevens tvp
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 22 mei 2007 @ 11:31:31 #96
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_49638136
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 10:13 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

mwahhh...een klein beetje basilicum vind ik anders heerlijk hoor...

tevens tvp
Basilicum is ook lekker, italiaanse kruiden zit oregano in, dat vind ik niet zo goed passen bij zalm en tonijn, dat is wat mij betreft een beetje te overheersend.
be nice or go away
  dinsdag 22 mei 2007 @ 11:32:03 #97
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_49638150
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 09:47 schreef boku het volgende:

[..]

Hmm honing-thijn klinkt wel erg lekker. Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen.

* boku is of to Google.
Succes!
be nice or go away
pi_49642750
quote:
Op maandag 21 mei 2007 22:17 schreef K-mail het volgende:
100mL karnemelk
100mL mayo
1tl gedroogde oregano
paar druppels worcestersaus
fijngehakt sjalotje of lente ui
fijngehakt teentje knoflook
fijngehakte peterselie
zout en peper

en dat noemen wij dan Ranch-dressing
Hee, dat klinkt best wel lekker! Dat gooi je dan over een grote chunky groene salade? Of waar combineer je het mee?
  dinsdag 22 mei 2007 @ 20:06:36 #99
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_49658570
neem in ieder geval als basis een goeie olijfolie. je hebt van die speciaalzaken met een berg aan verschillende soorten. die smaken doorgaans veel lekkerder dan een 'gewone'van de supermarkt
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_49658649
quote:
Op dinsdag 22 mei 2007 13:38 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Hee, dat klinkt best wel lekker! Dat gooi je dan over een grote chunky groene salade? Of waar combineer je het mee?
Je kunt hem overal voor gebruiken, zeker voor een chunky groene salade is ie erg lekker! Als je hem wat dikker maakt, kun je dr ook je stukjes groenten in dippen, ook erg
  dinsdag 22 mei 2007 @ 20:09:35 #101
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49658702
Witte balsamico azijn
Olijfolie

Klaar.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 30 mei 2007 @ 11:46:57 #102
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_49921420
Speciaal voor Kahaarin

Het etentje is gister geweest en het was heel erg lekker en gezellig. Als voor gerecht had ik die salade gemaakt. Helaas kon ik geen tijm vinden (erg kleine buurtsuper) dus ik heb zelf een dressing in elkaar geflanst (schrijf je dat zo?) van wat azijn, olijfolie en een mix van tuinkruiden. Die smaakte er erg lekker bij.

Als hoofdgerecht hebben we een erg lekkere lasagna gemaakt. Er stond ook nog een nagerecht op de planning, maar het was zo gezellig dat we dat hebben geskipped ;-) Dus dat maak ik de volgende keer als ze bij mij komt eten.

Als nagerecht wou ik eingelijk het volgende maken:
Vanille-ijs met verse aardbeien en warme (eigengemaakte) chocoladesaus.
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
pi_49921780
Roedjak dressing, lekker als het warm is en bij oosterse schotels:

1 el honing
1 el bruine suiken
1.5 el citroensap
1 tl sambal

Zoete dragondressing, ook lekker bij asperges

100 ml crème fraîche
1 a 2 tl suiker
verse dragon naar smaak
2 el citroensap

En ik maak voor italaanse gerechten vaak deze:

veel olijfolie
ongeveer de helft basalmico azijn
een flinke lik pittige mosterd
wat verse gehakte basilicum

En een gouwe ouwe, honing-mosterd

gelijke hoeveelheden honing en pittige mosterd (hoeft geen water bij, want de honing wordt vloeibaar door de mosterd)
Make something foolproof and someone will invent a bigger fool
  woensdag 30 mei 2007 @ 12:33:18 #104
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_49923030
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 11:46 schreef boku het volgende:
Speciaal voor Kahaarin

Het etentje is gister geweest en het was heel erg lekker en gezellig. Als voor gerecht had ik die salade gemaakt. Helaas kon ik geen tijm vinden (erg kleine buurtsuper) dus ik heb zelf een dressing in elkaar geflanst (schrijf je dat zo?) van wat azijn, olijfolie en een mix van tuinkruiden. Die smaakte er erg lekker bij.

Als hoofdgerecht hebben we een erg lekkere lasagna gemaakt. Er stond ook nog een nagerecht op de planning, maar het was zo gezellig dat we dat hebben geskipped ;-) Dus dat maak ik de volgende keer als ze bij mij komt eten.

Als nagerecht wou ik eingelijk het volgende maken:
Vanille-ijs met verse aardbeien en warme (eigengemaakte) chocoladesaus.
Dank voor de up-date!
Klinkt erg lekker allemaal, ze wil vast nog wel een keer komen eten!
be nice or go away
  woensdag 30 mei 2007 @ 19:05:31 #105
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_49936913
Heeft iemand een dressing met ahorn siroop ?
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_49946510
2 el olijfolie
2 el citroensap
0.5 el ahornsiroop
1 tl slakruiden
Make something foolproof and someone will invent a bigger fool
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')