Je zou er ook nog een beetje azijn door heen kunnen doen dat doe ik tenminste altijd.quote:Op woensdag 22 februari 2006 11:29 schreef Kermit77 het volgende:
Olijfolie, mosterd, honig en even goed schudden... super!
En doe je er dan verder niets bij?quote:Op donderdag 23 februari 2006 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Wees als een Sheik met de olie, een vrek met de azijn, een wijze met het zout en een gek met de pepermolen.
tuurlijk wel, maar dit is een goede stelregel voor een basis vinigraitte.quote:Op donderdag 23 februari 2006 12:08 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En doe je er dan verder niets bij?
Jam heeft het voordeel dat het voor een betere emulgatie (binden van olie en vocht) zorgt tov limonade siroop.quote:Op donderdag 23 februari 2006 13:15 schreef Isabeau het volgende:
In plaats van jam doe ik er wel eens een scheut limonadesiroop in, Pietverdriet
Door een mix van olijfolie en azijn?quote:Op donderdag 23 februari 2006 13:12 schreef Pietverdriet het volgende:
tuurlijk wel, maar dit is een goede stelregel voor een basis vinigraitte.
Ik vind een zoete dressing persoonlijk ook erg lekker, dan doe ik er bv een lepel Jam doorheen,
of maak een geheel andere dressing.
jaquote:Op donderdag 23 februari 2006 22:42 schreef Serendips het volgende:
[..]
Door een mix van olijfolie en azijn?
En een beetje balsamico erdoor!!quote:Op woensdag 22 februari 2006 11:29 schreef Kermit77 het volgende:
Olijfolie, mosterd, honig en even goed schudden... super!
Aha sorry stond er dus min of meer al.quote:Op woensdag 22 februari 2006 12:06 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Je zou er ook nog een beetje azijn door heen kunnen doen dat doe ik tenminste altijd.
Dressing is een Anglisme, dus het is dressingsquote:Op zondag 26 februari 2006 14:47 schreef tiez het volgende:
het is sladressingen!
Hellmann's, of had ik dat al gezegd?quote:Op zondag 26 februari 2006 12:48 schreef _Vampierheks_ het volgende:
Ik ben er vergeten bij te zeggen, dat ik Hellmann's mayonaisse gebruik. Dat is de lekkerste mayo ter wereld die te koop is. Echt lekkere mayo maak je natuurlijk zelf...
Het zijn dressingen voor sla en sladressingsquote:Op zondag 26 februari 2006 14:47 schreef tiez het volgende:
het is sladressingen!
Doe niet zo eigenwijs:quote:Op maandag 27 februari 2006 00:16 schreef prupke het volgende:
[..]
Het zijn dressingen voor sla en sladressings
Dat zeg ik toch ook fliepkequote:Op maandag 27 februari 2006 00:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Doe niet zo eigenwijs:
dres·sing (de ~, ~s)
1 een op azijn en olie gebaseerde saus voor salades
http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=dressing
De dressing: the dressing --> de "aankleding"(spreekwoordelijk he ) --> de dressing(enkelvoud)
Toedeledoki!
Fuck jaquote:
ja ok sorry ik zal het ff beter zeggen : het zijn sladressings'.quote:Op maandag 27 februari 2006 00:24 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Fuck ja
Nee wacht..je zei: het zijn dressingen voor de sla. Maar dat is dus niet zo
Het zijn dressings voor de sla. Dus sladressings
Idd, was erg smakelijk netquote:Op zondag 26 februari 2006 12:31 schreef Quispi het volgende:
5 eetl. olijfolie
2 eetl. groene of rode pesto
3 eetl. citroensap
Wat is truffelsalsa?quote:Op vrijdag 21 april 2006 11:32 schreef Pilootje het volgende:
Een eetlepel truffel salsa
1 eetlepel mosterd
snuf zout, snuf peper
4 eetlepels azijn
En dan met de garde langzaam druppelsgewijs de olie toevoegen. Zonnebloemolie, olijfolie, kan allemaal.
Erg lekker bij een kruidensla.
Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.quote:
Klinkt goed!quote:Op vrijdag 21 april 2006 16:40 schreef Pilootje het volgende:
[..]
Dat is een mengsel van gemalen paddenstoelen en wat olijfolie, met daaraan toegevoegd 3 % truffel en wat truffel aroma's etc.. Zodoende ruikt het heel sterk naar truffel, en smaakt het er ook enigsinds naar. Lijkt wel een beetje op zwarte tapenade die heel fijn is gesneden. Wel redelijk aan de prijs. Als je in een normaal restaurant iets met truffel op de kaart ziet staan is het altijd op basis van truffelolie of dit spul.
Het is niet zo te eten, kan wel maar is gewoon niet lekker. Maar verwerken door puree, saus of dressing vind ik echt heel lekker.
Bofkont.quote:Ik heb het genoegen dat ik regelmatig truffels thuis heb.
Er zijn in de handel verschillende truffels te krijgen. Even heel simpel, zwarte en witte. Winter en zomer truffel. Van de zwarte heb je franse, italiaanse en koreaanse. Die laatst heb ik meestal. zijn maar 90 euro de kilo, en wat minder van smaak. Maar blijft lekker. Binnenkort weer de witte ( de duurste en beste ) en daar verheug ik me dan altijd al weken opquote:Op zaterdag 22 april 2006 17:23 schreef Serendips het volgende:
[..]
Klinkt goed!
[..]
Bofkont.
Ik gebruik wel eens truffelolie voor de dressing. Vooral bij veldsla en rucola vind ik het erg lekker!
mmm dat ga ik vanavond proberen. Nu nog even denken of ik ze niet stiekem met frambozenazijn ga afblussen. Klinkt goor, maar was laatst in restaurant met geitenkaassalade erg goeie combi.quote:Op zondag 26 februari 2006 03:32 schreef MissHobje het volgende:
Spekjes dressing..
KNIP
Spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing
Kappertjes zijn ook lekker voor door de witlofsla!quote:Op maandag 24 april 2006 15:43 schreef kahaarin het volgende:
Voor over witlofsla:
Scheutje wijnazijn, stukjes zure appel, olijfolie, schepje suiker en olijfolie (van de 2e persing, geen extra virgine, smaakt naar mijn mening iets te sterk bij de appels)
Als je het echt mager wilt hebben en toch lekker, neem dan enkel wat druppels citroensap, friszuur en lekker.quote:Op dinsdag 20 juni 2006 11:11 schreef Stiemie het volgende:
Iemand misschien ook een recept voor een wat minder calorierijke dressing? Ik maak nu zelf vaak dressing met honing, mosterd, mayo, olijfolie (of walnootolie) en balsemicoazijn. Dit is vooral door de olie en mayo erg vet.
Weet iemand misschien nog een lekkere dressing met (magere) yoghurt? En kan je dressing ook 'op voorraad' maken? Dus een flinke fles die je in de koelkast bewaard?
Tijmhonig, knof,peper , zout, spaarzaam op het zuurtje zijn een goede balsamico en olie. Voor de rest niets.quote:Op dinsdag 10 oktober 2006 21:54 schreef Coolfool het volgende:
Even een dressingvraagje, ik ga samen met mijn vriend a.s. donderdag voor vrienden kokkerellen. We willen dan als voorgerecht een salade met cantharellen, gerookte eendenborst, vijgen en geitenkaas maken. Echter, ik heb geen idee wat voor dressing hierbij lekker is. Iemand die me op weg kan helpen?
Balsamico is lekker met een beetje olijfolie en pijboompitten, beetje verse knoflook een gesnipperd uitje en dan bij knapperige ijbergsla, eitje erover, helften van cherrytomaatjes..quote:Op woensdag 11 oktober 2006 12:19 schreef het-is-mij het volgende:
Laatst in een restaurant een salade gehad met balsamico azijn erin.
Heb dat dus zelf ook gekocht maar gebruik je alleen dat of meng je het nog met het een of ander?
wat een hoop uitgesproken smaken bij elkaar zeg....persoonlijk lijkt me dat iets te gedurfd.quote:Op dinsdag 10 oktober 2006 21:54 schreef Coolfool het volgende:
Even een dressingvraagje, ik ga samen met mijn vriend a.s. donderdag voor vrienden kokkerellen. We willen dan als voorgerecht een salade met cantharellen, gerookte eendenborst, vijgen en geitenkaas maken. Echter, ik heb geen idee wat voor dressing hierbij lekker is. Iemand die me op weg kan helpen?
Of cranberry compote met appel en rozijnen, mengen met een beetje water en citroensap.quote:Op woensdag 11 oktober 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
[..]
wat een hoop uitgesproken smaken bij elkaar zeg....persoonlijk lijkt me dat iets te gedurfd.
Maar gezien de hoofdtonen, geitenkaas en de gerookte eend zou ik zelf denken aan iets milds met framboos. Piet heeft hier een dodelijke dressing gepost met framboos.
Ik heb vorige week deze heerlijke salade gehad bij Dijkers in Haarlem. Op ieder bordje een beetje sla met kleine stukjes cantharellen, dan daarbij een vijg in vieren gesneden maar wel zodat dat hij nog aan elkaar zit en daarin dan een beetje zachte geitenkaas. Echt heerlijk!quote:Op woensdag 11 oktober 2006 12:49 schreef SHE het volgende:
[..]
wat een hoop uitgesproken smaken bij elkaar zeg....persoonlijk lijkt me dat iets te gedurfd.
Maar gezien de hoofdtonen, geitenkaas en de gerookte eend zou ik zelf denken aan iets milds met framboos. Piet heeft hier een dodelijke dressing gepost met framboos.
Zou hem zeker niet te zoet maken want vijgen zijn zelf ook al erg zoet. Balsamico azijn er bij zou wel een goede zijnquote:Op woensdag 11 oktober 2006 16:59 schreef SHE het volgende:
misschien ook lekker om iets van het bakvocht van je cantharellen te gebruiken voor je dressing. ( moet je ze alleen niet in boter omscheppen natuurlijk )
Een zure dressing met vis lijkt me niet zo lekker, je kunt er een dressing met olijfolie en wat kruiden bij doen, als je die er apart in een schaaltje bij doet kan iedereen zelf beslissen of er wat over moet.quote:Op maandag 21 mei 2007 16:18 schreef boku het volgende:
Even een kickje aangezien ik een vraagje heb over een dressing bij een voorgerecht. Ik ga binnenkort voor iemand een 3 gangen-menu maken en heb als voorgerecht:
Frisse salade van zalm en tonijn op een bedje van gemengde sla, komkommer, tomaat met kappertjes en warm brood.
Nu vraag ik me af zou ik hier ook een dressing bij moeten doen, en zo ja wat voor soort dressing, of zou een dressing juist de smaak teniet doen? Alvast bedankt.
Dank je wel voor de tip. Wat voor kruiden raad je me aan aangezien sommige kruiden best wel kunnen overheersen? Als het etentje is geweest zal ik zeker posten hoe het was.quote:Op maandag 21 mei 2007 16:37 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Een zure dressing met vis lijkt me niet zo lekker, je kunt er een dressing met olijfolie en wat kruiden bij doen, als je die er apart in een schaaltje bij doet kan iedereen zelf beslissen of er wat over moet.
Succes iig en post het menu eens met name ook hoe het smaakte e.d.!
Tuinkruiden of peterselie oid, ik zou geen oregano of italiaanse kruiden doen, die overheersen idd.quote:Op maandag 21 mei 2007 16:53 schreef boku het volgende:
[..]
Dank je wel voor de tip. Wat voor kruiden raad je me aan aangezien sommige kruiden best wel kunnen overheersen? Als het etentje is geweest zal ik zeker posten hoe het was.
Hmm honing-thijn klinkt wel erg lekker. Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen.quote:Op maandag 21 mei 2007 16:58 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Tuinkruiden of peterselie oid, ik zou geen oregano of italiaanse kruiden doen, die overheersen idd.
Honing thijm dressing kan ook wel, daar zijn een heleboel recepten voor, google is daarbij je beste vriend!
mwahhh...een klein beetje basilicum vind ik anders heerlijk hoor...quote:Op maandag 21 mei 2007 16:58 schreef kahaarin het volgende:
[..]
Tuinkruiden of peterselie oid, ik zou geen oregano of italiaanse kruiden doen, die overheersen idd.
Honing thijm dressing kan ook wel, daar zijn een heleboel recepten voor, google is daarbij je beste vriend!
Basilicum is ook lekker, italiaanse kruiden zit oregano in, dat vind ik niet zo goed passen bij zalm en tonijn, dat is wat mij betreft een beetje te overheersend.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 10:13 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
mwahhh...een klein beetje basilicum vind ik anders heerlijk hoor...
tevens tvp
Succes!quote:Op dinsdag 22 mei 2007 09:47 schreef boku het volgende:
[..]
Hmm honing-thijn klinkt wel erg lekker. Ik denk dat ik dat maar eens ga proberen.
* boku is of to Google.
Hee, dat klinkt best wel lekker! Dat gooi je dan over een grote chunky groene salade? Of waar combineer je het mee?quote:Op maandag 21 mei 2007 22:17 schreef K-mail het volgende:
100mL karnemelk
100mL mayo
1tl gedroogde oregano
paar druppels worcestersaus
fijngehakt sjalotje of lente ui
fijngehakt teentje knoflook
fijngehakte peterselie
zout en peper
en dat noemen wij dan Ranch-dressing
Je kunt hem overal voor gebruiken, zeker voor een chunky groene salade is ie erg lekker! Als je hem wat dikker maakt, kun je dr ook je stukjes groenten in dippen, ook ergquote:Op dinsdag 22 mei 2007 13:38 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Hee, dat klinkt best wel lekker! Dat gooi je dan over een grote chunky groene salade? Of waar combineer je het mee?
Dank voor de up-date!quote:Op woensdag 30 mei 2007 11:46 schreef boku het volgende:
Speciaal voor Kahaarin
Het etentje is gister geweest en het was heel erg lekker en gezellig. Als voor gerecht had ik die salade gemaakt. Helaas kon ik geen tijm vinden (erg kleine buurtsuper) dus ik heb zelf een dressing in elkaar geflanst (schrijf je dat zo?) van wat azijn, olijfolie en een mix van tuinkruiden. Die smaakte er erg lekker bij.
Als hoofdgerecht hebben we een erg lekkere lasagna gemaakt. Er stond ook nog een nagerecht op de planning, maar het was zo gezellig dat we dat hebben geskipped ;-) Dus dat maak ik de volgende keer als ze bij mij komt eten.
Als nagerecht wou ik eingelijk het volgende maken:
Vanille-ijs met verse aardbeien en warme (eigengemaakte) chocoladesaus.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |