Volgens mij is het wel te doen, hoewel ik het van de masters niet echt weet. Een MBA is prima te doen als je natuurlijk de juiste start van je carriere hebt kunnen maken. Op zich heb je als Nederlander altijd het voordeel dat je uit een kleinere vijver komt, want veel MBA's kijken bij selectie toch erg naar diversiteit. Maar zoals ik al zei, MBA gaan meer over hoe het past in je carriere. Met een paar jaar bij een goeie consultant of bank kom je wel binnen, bij corporates zul je je op de een of andere manier wat moeten onderscheiden, maar is het voor "toppers" natuurlijk prima mogelijk.quote:Op zondag 5 december 2010 16:04 schreef Hawkery het volgende:
Bedankt voor de posts, dat waren mijn vraagjes voor nu wel.Ik zal het in mijn gedachten houden.
Hoe moeilijk denk je dat het daadwerkelijk is voor een (Nederlandse) student om Ivy binnen te komen (of prestigeuze UK unis) voor een master of MBA?
Be our guest.quote:Op maandag 6 december 2010 19:57 schreef draaier89 het volgende:
Misschien leuk om hier een topic van te maken waar mensen die naar een 'prestigieuze' universiteit willen hun vragen/ervaringen kwijt kunnen? Dus niet gespecialiseerd op Harvard.
Oh man, ik denk dat je gelijk hebt!quote:Op woensdag 5 januari 2011 21:22 schreef GlowMouse het volgende:
'Class of 2014' zal wel de class zijn die in 2014 klaar is (nominaal).
..quote:Op woensdag 5 januari 2011 21:42 schreef Dyath het volgende:
[..]
Oh man, ik denk dat je gelijk hebt!Ik wilde voorheen een bachelor rechtsgeleerdheid aan de Uni van Tilburg (UVT) doen en proberen een Master op Harvard te behalen. Maar het verhaal van Nickybol heeft geïnspireerd. Wel betwijfel ik ten zeerste of ik ooit toegelaten word. Ook betwijfel ik of ik de Bachelor uberhaupt op een buitenlandse universiteit wil behalen. Zo leer ik waarschijnlijk weinig over het Nederlands rechtssysteem
Interessant stuk daarover overigens op: http://www.law.harvard.ed(...)tlfaq.html#question4
Met als titel: What use would a J.D. degree be to a non-US citizen?
De Juris Doctor degree is geen Bachelor. Het is een post-graduate degree, dus je moet je bachelor diploma al hebben om toegelaten te worden.quote:Op woensdag 5 januari 2011 21:18 schreef Dyath het volgende:
Ik lees op http://www.law.harvard.ed(...)n-process/index.html dat je je kunt inschrijven voor de 'Bachelor' (Juris Doctor) voor de Harvard Law School voor het jaar 2014?!
Ah, ik zie het inderdaad. Dus je gaat nog eens 3 jaar studeren na je 3 / 4 jaar Bachelor ;O?quote:Op donderdag 6 januari 2011 00:53 schreef jaco het volgende:
[..]
De Juris Doctor degree is geen Bachelor. Het is een post-graduate degree, dus je moet je bachelor diploma al hebben om toegelaten te worden.
Net zo'n verschil als bijvoorbeeld promoveren maakt. Het hoeft geen verschil te maken, maar het kan dat wel doen. Daarnaast, en dat wordt nog wel eens vergeten bij dit soort discussies, wordt je ook gewoon beter in het vak dat je leert vanwege de diepgang van het onderwijs wat je krijgt.quote:Op zondag 26 juni 2011 02:37 schreef TippieTop het volgende:
Mijn vraag is: wat heeft de Ivy League na de studie meer te bieden dan andere universiteiten?
Ik denk niet dat er veel verschil zal zitten als je eenmaal werkt, toch? Ja, je kan opscheppen, hoger salaris eisen en je wordt eerder aangenomen dan iemand van een Community College, maar toch.
Ik zie er geen voordeel in, lijkt mij net afstuderen aan Nyenrode en aan een openbaar universiteit
Vergeet het maar, een goede onderzoeker is vaak niet een goede docent, laat staan een gemotiveerde docent. Op dat soort universiteiten krijg je misschien beter onderwijs dan op veel (dus niet alle!) Americaanse universiteiten die niet in de Ivy-league staan maar in vergelijking met tal van minder bekende Americaanse universiteiten die zich puur op het bachelorondewijs richten (die doen weinig aan onderzoek maar hebben op het vlak van onderwijs een uitstekende reputatie) en in vergelijking met de universiteiten in bijv. Nederland, België en Duitsland is het onderwijs echt niet veel beter. Het hant er natuurlijk van af voor welke studierichting je vergelijkt met welke universiteit maar ook hier kan je voor alle studierichtingen prima onderwijs krijgen, is het niet in Nederland dan wel in België of Duitsland. Zeker wanneer je kijkt naar het niveau, ik moet wel toegeven dat die Americanen iets prachtig kunnen uitleggen.quote:vanwege de diepgang van het onderwijs wat je krijgt.
Na mijn promotie op het Erasmus MC heb ik vier jaar op Harvard en MIT gewerkt en ben inmiddels bezig op het grootste en beste ziekenhuis in de VS dus ik kan dit wel bevestigen.quote:Op maandag 27 juni 2011 14:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Natuurlijk kan je ook op een gewone universiteit als onderzoeker starten en van daaruit klimmen naar de rijkere universiteiten.
Vraag eens aan jouw medestudenten hoeveel uren zij per week aan hun studie besteedden in de USA?quote:Wat Bram zegt over dat iedereen daar extreem veel werkt naast de studie is onzin. Op een Harvard is deel 1 van well-off (hoeft niet eens superrijk) ouders en krijgt het kado, deel 2 heeft minder rijke ouders maar krijgt een groot deel uit beurzen, en pas deel 3 moet zelf veel lappen, en dat laatste deel is maar een fractie van de populatie. Daarvan zijn er weer een hoop die alles lenen, en van de mensen die werken zijn er een hoop die dat alleen in de zomer doen, of alleen studiegerelateerd (aio-achtig).
Het is mogelijk dat je net een paar studenten hebt gesproken die het studeren heel makkelijk afgaat of die de stof deels al beheersten (ons vwo overlapt voor een deel met de lesstof van een amerikaanse undergraduate degree).quote:Op dinsdag 28 juni 2011 00:29 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het kan best dat ik verkeerd ben ingelicht maar ik heb begrepen van studenten die ervaring hebben met het studeren in de USA of die mensen kennen die hier ervaring mee hebben dat in de USA zelfs aan de topuniversiteiten het tempo niet verschrikkelijk hoog ligt (niet hoger dan wanneer je hier een goede studierichting volgt (40 uur per week)).
Bram, jij gaat aan een TU studeren toch? Ik weet dat het vanuit daar helemaal niet zo lastig is om op een Ivy League universiteit terecht te komen. Ik heb meerdere vrienden die een onderzoeksstage hebben gedaan aan Berkeley/Harvard/MIT, en ze hebben allemaal een aanbod gekregen om daarna verder daar af te studeren of te promoveren. Professoren op TU's hebben altijd contact met andere mensen in hun vakgebied, als ze toevallig contacten hebben bij zo'n uni en jij bent een gemotiveerde en goede student dan willen ze je daar altijd bij helpen.quote:Op maandag 27 juni 2011 20:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:
hoe kan je het faciliteren dat je op de radar komt bij die elite-unviersiteiten?
Ik doe onderzoek naar cancer genomics.quote:Op maandag 27 juni 2011 20:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Puur om mijn nieuwgierigheid te bevredigen: houd jij je met geneeskunde of met techniek voor geneeskunde (MIT) bezig?
Zelfde hier. Genoeg mensen van de TU ook die tijdens hun master phase een tijdje die kant op gingen. Soms voor onderzoeksstages, soms een tijd als assistant ergens helpen bij de opleidingen, etc...quote:Op donderdag 30 juni 2011 09:48 schreef leysha het volgende:
[..]
Bram, jij gaat aan een TU studeren toch? Ik weet dat het vanuit daar helemaal niet zo lastig is om op een Ivy League universiteit terecht te komen. Ik heb meerdere vrienden die een onderzoeksstage hebben gedaan aan Berkeley/Harvard/MIT, en ze hebben allemaal een aanbod gekregen om daarna verder daar af te studeren of te promoveren. Professoren op TU's hebben altijd contact met andere mensen in hun vakgebied, als ze toevallig contacten hebben bij zo'n uni en jij bent een gemotiveerde en goede student dan willen ze je daar altijd bij helpen.
Is dat niet net een van de weinige vakgebieden waarin Nederland een voorsprong heeft opgebouwd t.o.v. de meeste andere landen doordat er zoveel geld is besteed aan dat onderzoek (ook dankzij die giften)?quote:Ik doe onderzoek naar cancer genomics.
D'uh.quote:Lijkt mij i.i.g. sterk dat je via de HBO (![]()
) naar een school als Harvard kunt, hoeveel geld je ook hebt.
Met een Nederlands HBO diploma kun je op veel goede universiteiten in de VS terecht om gratis en voor niets (ze betalen je er zelfs voor) je MS of je PhD diploma te halen.quote:Op zaterdag 2 juli 2011 23:57 schreef computerprobleem het volgende:
He, wat? Kun je via een Nederlandse Hogeschool/Universiteit aan zo'n hoge/goede school studeren in de VS? Ik ga zelf naar het HBO volgend jaar en moet voor mijn studie minstens 1 jaar in het buitenland studeren, of 1.5/2 jaar maar daar kun je zelf voor kiezen. Er zijn 2 universiteiten waaruit je kunt kiezen, maar die stellen niets voor vergeleken met scholen als Harvard, Yale etc.
Wel werd ons verteld dat je zelf uit honderden andere scholen kunt kiezen, maar die hebben geen contract met de Hogeschool dus dat moet je zelf uitzoeken + het is veel duurder. Lijkt mij i.i.g. sterk dat je via de HBO (![]()
) naar een school als Harvard kunt, hoeveel geld je ook hebt.
Het wordt denk ik lastig om met een niet-universitaire bachelor tijdens de aanmeldingsprocedure voldoende gewicht in de schaal te leggen om bij een Ivy League master- of phd opleiding te worden toegelaten. Maar het zal misschien zo nu en dan gebeuren.quote:In general, only applicants holding the BA or equivalent, with distinguished undergraduate records, are admitted.
Dit is best interessant.quote:Op zondag 3 juli 2011 17:31 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Met een Nederlands HBO diploma kun je op veel goede universiteiten in de VS terecht om gratis en voor niets (ze betalen je er zelfs voor) je MS of je PhD diploma te halen.
Overigens zijn er in Boston heel wat instituten die verbonden zijn met Harvard, en ook mensen met een HBO diploma kunnen daar terecht. Dus als je daar op kickt: het kan wel.
Met een lage gpa wordt je niet toegelaten. Je eerste uitdaging is om een geloofwaardige aanmeldingsbrief te sturen.quote:Op zaterdag 10 september 2011 01:21 schreef SteenBak het volgende:
[..]
Dacht zelf aan Harvard, MIT, Stanford en CalTech te applyen. Alleen weet ik niet hoe duur de Graduate Schools zijn en ik met mijn lage gpa geen scholarship krijg, maar heb goed gespaard
Ik zou zeggen: bezoek de webpage van die universiteiten en lees de informatie.quote:Weet alleen niet wat voor interessante masters ze aanbieden, en of ik ook van richting kan veranderen.
Met HBO naar een ivy league universiteit willenquote:Op zaterdag 10 september 2011 01:21 schreef SteenBak het volgende:
[..]
Dit is best interessant.
Ik denk er eerlijk over om mijn master te halen in een van deze prestigieuze universiteiten. Heb zelf elektrotechniek gedaan op een hbo, maar dat vond ik niets. Ik verveelde me rot en was meer met zaken buiten de school bezig, stomme rotschool
Dat terwijl ik de vakken zelf heel interessant vond, alleen projecten waar we begonnen met 6 en na eerste jaar overbleven met 3
Ik denk dat ze ook best uit een kleine vijver kunnen vissen als ik apply met mijn BEng Electrical Engineering, toch? Alhoewel hier de TU Delft studenten komen omdat ze daar niet worden geaccepteerdEn ze hier belastingvrij kunnen werken
Dacht zelf aan Harvard, MIT, Stanford en CalTech te applyen. Alleen weet ik niet hoe duur de Graduate Schools zijn en ik met mijn lage gpa geen scholarship krijg, maar heb goed gespaard
Weet alleen niet wat voor interessante masters ze aanbieden, en of ik ook van richting kan veranderen.
Hij heeft wel doorzettingsvermogen.. maar ik weet niet of je 'klonen' ook op je CV kunt zettenquote:Op zaterdag 10 september 2011 10:57 schreef Physics het volgende:
[..]
Met HBO naar een ivy league universiteit willen, jij hebt echt een reality check nodig.
Haha ja, "Work experience - Succesful Troll"quote:Op zaterdag 10 september 2011 12:07 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Hij heeft wel doorzettingsvermogen.. maar ik weet niet of je 'klonen' ook op je CV kunt zetten
Een 9 ? Ze becijferen daar met A t/m F.quote:Op zaterdag 10 september 2011 13:30 schreef Sokz het volgende:
Het niveau op Harvard summerschools stelt iig niet zo heel veel voor. Vriend had economics afgesloten met een 9 terwijl die echt geen held in Economie is.
*Omgerekend een 9.quote:Op zaterdag 10 september 2011 13:49 schreef jaco het volgende:
[..]
Een 9 ? Ze becijferen daar met A t/m F.
Maar je constatering klopt wel. Voor die Summerschools kan dan ook vrijwel iedereen zich aanmelden, zolang die maar betaalt. Ik heb zelf een Summerschool in Berkeley gedaan. In principe, krijg je dezelfde stof als in de reguliere semesters. Maar...
Er bleken echter hele klassen met Koreanen mee te doen, die amper Engels spraken. Ook vrij veel Europese studenten die het meer om de 'ervaring' en het feesten ging. Daarnaast Amerikaanse studenten die eigenlijk graag naar Berkeley hadden gewild, maar afgewezen waren. Met zo'n groep is het niet echt mogelijk om de normale Berkeley lesstof te verwerken en al helemaal niet in versneld tempo. Er werden er allerlei dingen uit het programma gelaten en versimpeld. Met een gemiddelde inspanning scoorde ik twee maal A+, een A en een B+.
Voor diegenen die summerschool overwegen om er vooral academisch iets uit te halen, raad ik aan om een kleine, gespecialiseerde course te zoeken. Uit de omschrijving maak je vaak wel op of de professor/instructor er zin in heeft en iets te bieden heeft.
Ik weet niet of het in Engeland ook zo vreemd gaat met die summer courses. In de VS lijkt het meer een truc om extra geld te verdienen, vooral waar het de grotere vakken betreft.quote:Op zaterdag 10 september 2011 14:54 schreef Sokz het volgende:
[..]
*Omgerekend een 9.
Was van plan om komende zomer een summerschool aan LSE te doen maar ik weet niet of 't het geld waard is. Eens kijken naar de kleinere courses.
Ik deed het zelf omdat ik de studiepunten gewoon kon meenemen op het transcript van mijn reguliere college (Columbia). Mogelijk dat je de studiepunten ook in Europa kunt gebruiken. Ook is het handig als je op je reguliere college in het herfst semester een course wilt doen waarvoor je de prerequisite course nog niet hebt. Ondanks het wat mindere karakter van de summer course, doe je natuurlijk wel de inhoudelijke kennis er van op.quote:Op zaterdag 10 september 2011 18:26 schreef Physics het volgende:
Weet ook niet wat nou de toegevoegde waarde is van zo'n SS. Iedereen met centen kan er aan meedoen. De docenten zijn niet de docenten van het reguliere programma, het lijkt me ook niet echt een opsteker voor je CV of zo.
Dat zal idd niet meevallen, want je zult niet zo gemakkelijk door hun aannameprocedure heenkomen. Maar met een HBO-diploma kun je wel als technicus bij een instituut dat aan bijvoorbeeld Harvard gelieerd is terecht. Op die manier werk je met hele goede mensen samen, en je leert erg veel. Sowieso een hele ervaring natuurlijk, en je krijgt er nog voor betaald ook.quote:Op zaterdag 10 september 2011 10:57 schreef Physics het volgende:
[..]
Met HBO naar een ivy league universiteit willen, jij hebt echt een reality check nodig.
Jep, aan de UU krijg je ook een "GPA" naast je "gemiddelde". Bij een 8 of hoger heb je een 4.0GPA (dat is perfect aangezien het tot 4.0 loopt.....), bij ons moet je 8.3+ halen voor cum laude...quote:Op zaterdag 10 september 2011 20:29 schreef Warren het volgende:
Een een leuke detail. De cijfers in de VS zeggen ook vaak geen fuck. Volgens ( http://www.nuffic.nl/inte(...)s/Gradingsystems.pdf ) heb je bij wat wij hier een 7,5 hebben, daar al een AHet lijkt alsof ze daar graag smijten met hoge cijfers
![]()
De Universiteit van Tilburg vertaalt alleen een 8.5 of hoger in een A.quote:Op zaterdag 10 september 2011 20:29 schreef Warren het volgende:
Een een leuke detail. De cijfers in de VS zeggen ook vaak geen fuck. Volgens ( http://www.nuffic.nl/inte(...)s/Gradingsystems.pdf ) heb je bij wat wij hier een 7,5 hebben, daar al een AHet lijkt alsof ze daar graag smijten met hoge cijfers
![]()
Kan prima. Er is ook geen officiële omrekentabel.quote:Op zondag 11 september 2011 15:46 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
De Universiteit van Tilburg vertaalt alleen een 8.5 of hoger in een A.
Mwoa, er is in de totale geschiedenis van Harvard pas 1 enkele student geweest die met een GPA van 4.0/4 afstudeerde dus zo gemakkelijk als hierboven beweerd wordt kan dat in de verste verte niet zijn..quote:Op zondag 11 september 2011 15:43 schreef JohnSpek het volgende:
Interessant onderzoek. Dan faal je dus gewoon keihard als je geen GPA van 4.0 hebt in Amerika.
Geen wonder dat bedrijven dan ook mensen met een GPA < 3.5 geen eens overwegen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |