FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Inproba vs Conimex
BigBadPetezondag 12 februari 2006 @ 15:24
Beide produktlijnen staan naast elkaar bij AH in t schap, waarbij opvalt dat de eerste aanmerkelijk voordeliger is. Iemand een mening over kwaliteitsverschil tussen beide merken?
Omkronzondag 12 februari 2006 @ 15:35
Ik weet wel dat de gemiddelde aziaat in een deuk ligt als ze conimex 'kruiden' zien..
NIels25zondag 12 februari 2006 @ 17:26
Idd, soort van hetzelfde als je een chinees eten laat halen bij de Hollandse Chinees... Dan kijken ze toch ook redelijk vaag met een bakje babi pangang met nasi
Pony-Loverzondag 12 februari 2006 @ 18:44
Ik vind Conimex beter dan Inproba maar het is idd wel duurder
DonJameszondag 12 februari 2006 @ 18:58
Ga gewoon naar de Toko, haal daar je spul. Het is beter en vaak ook nog goedkoper dan het vernederlandste spul!
Martijn_77zondag 12 februari 2006 @ 22:23
quote:
Op zondag 12 februari 2006 18:58 schreef DonJames het volgende:
Ga gewoon naar de Toko, haal daar je spul. Het is beter en vaak ook nog goedkoper dan het vernederlandste spul!
Ja, en vaak nog beter van kwaliteit en smaak!!
Logitikmaandag 13 februari 2006 @ 02:30
Ik heb normaal altjjd Conimex, maar had dus door het prijsverschill gekozen voor Inproba..

Het was echt niet lekker..
Martijn_77maandag 13 februari 2006 @ 23:08
quote:
Op maandag 13 februari 2006 02:30 schreef Logitik het volgende:
Ik heb normaal altjjd Conimex, maar had dus door het prijsverschill gekozen voor Inproba..

Het was echt niet lekker..
Moet je eens in de toko gaan kijken dan heb je voor een goede prijs ook goed spul
Mabellemaandag 13 februari 2006 @ 23:11
Het is allebei niet best ... maar qua smaak heb ik dan echt nog voorkeur voor Conimex. Net iets zachter en een minder chemische nasmaak
Niets gaat boven de spulletjes uit de toko die vaak ook nog goedkoper zijn maar ik heb niet altijd zin en tijd om het voorraadje aan te vullen en dan is conimex voor mij even best.
blackbullymaandag 13 februari 2006 @ 23:14
quote:
Op maandag 13 februari 2006 23:08 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Moet je eens in de toko gaan kijken dan heb je voor een goede prijs ook goed spul
ik woon nu al even in braband. (vlakbij eindhoven)
en ik heb dus nog steeds geen idee waar ik hier een goede toko vind.
(ben eerlijk gezecht ook te lui om te zoeken.)

iemand die er zo 1 kan opdreunen in of rondom eindhoven?
Tha_Butchamaandag 13 februari 2006 @ 23:18
gewoon naar de toko, betere kwaliteit, grotere hoeveelheden, kleinere prijs.
gewoon ff in het toko topic kijken.
Hyperdudemaandag 13 februari 2006 @ 23:19
Of je haalt bij de Makro 5 kilo atjar tjampoer voor 5 EUR oid. Deze week in de aanbieding
Nog veel goedkoper; maar wat moet je met 5 kilo van die zooi!?

iha algemeen is die Improba wat groffer/ minder subtiel dan Conimex.
Beide zijn vernederlandst, maar soms best aardig/praktisch.

Ketjap moet je gewoon die witte mini-jerrycans halen, goedkoper en lekkerder.
Tha_Butchamaandag 13 februari 2006 @ 23:28
ik haal wel 5 kg rijst, kan ik weer een pawar maandjes mee vooruit.
en die witte mini jerrykans zijn idd de beste, aldus mijn indonesische kennis die ook kooklessen geeft.
NIels25dinsdag 14 februari 2006 @ 04:55
Ben sinds kort overgestap op de rijst van Fair Trade wat ze bij de AH hebben. Ik moet eerlijk zeggen heb zelden zo'n heerlijk geurende rijst op!
dutch-mammadinsdag 14 februari 2006 @ 08:01
Ik heb ooit iets gelezen over Nederlanders in Nederlands Indië bet betrekking tot het eten. Conimex is vorige eeuw (jaren 30?) "opgericht" door een paar ex-indiëgangers, als ik me goed herinner, met als bedoeling de Nederlanders de mogelijkheid te geven, aan de Nederlandse smaak aangepaste (!) Indische maaltijden te maken.
De échte Indiëgangers vielen achterover toen ze het resultaat proeften, en dat bedoel ik niet als compliment. Vooral de ketjap deugde van geen kant, aldus het stukje...

Ik las het (als ik me goed herinner) in een boekje over Indisch eten, vol citaten van o.a. Tjalie Robinson (google!), recepten en anecdotes. Geen idee meer hoe dat boekje heet, zou het best nog wel eens willen lezen...

Maar goed, als ik met het mes op de keel moet kiezen: improba is een fractie minder erg dan Conimex.

Ook zo'n totaal verkeerd merk: Toko Lien (vooral de zakjes bumbu...!)
aidyldinsdag 14 februari 2006 @ 09:19
Ik vind zowel Inproba als conimex goed te doen. dan heb ik het over de ketjap (zoute). Heeeeeerlijk
Wat ik echt smerig vind is de sojasaus van Kikoman (hier ook wel KLikoman genoemd) bah bah
Pietverdrietdinsdag 14 februari 2006 @ 09:49
Topmerken Soyasaus vind ik: A (zoet), pearl river bridge mushroom soy (zout, met paddestoelen gemaakt, goddelijk) en Kikoman (een echte gefermenteerde soyasaus, en niet zoals bij die gifmengers van Conimex soyabonen met zoutzuur bewerkt)
Pietverdrietdinsdag 14 februari 2006 @ 09:50
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 08:01 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb ooit iets gelezen over Nederlanders in Nederlands Indië bet betrekking tot het eten. Conimex is vorige eeuw (jaren 30?) "opgericht" door een paar ex-indiëgangers, als ik me goed herinner, met als bedoeling de Nederlanders de mogelijkheid te geven, aan de Nederlandse smaak aangepaste (!) Indische maaltijden te maken.
De échte Indiëgangers vielen achterover toen ze het resultaat proeften, en dat bedoel ik niet als compliment. Vooral de ketjap deugde van geen kant, aldus het stukje...

Ik las het (als ik me goed herinner) in een boekje over Indisch eten, vol citaten van o.a. Tjalie Robinson (google!), recepten en anecdotes. Geen idee meer hoe dat boekje heet, zou het best nog wel eens willen lezen...

Maar goed, als ik met het mes op de keel moet kiezen: improba is een fractie minder erg dan Conimex.

Ook zo'n totaal verkeerd merk: Toko Lien (vooral de zakjes bumbu...!)
Dit kan ik alleen maar onderschrijven, stam uit een Indisch geslacht en ben met indisch eten opgegroeit.
dutch-mammadinsdag 14 februari 2006 @ 11:46
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit kan ik alleen maar onderschrijven, stam uit een Indisch geslacht en ben met indisch eten opgegroeit.
En jij weet niet welk boekje ik bedoel...? Heb het een jaar of 15 geleden gelezen en ik zou het graag nog eens willen lezen, maar ja, zonder titel begin je niet veel...
Pietverdrietdinsdag 14 februari 2006 @ 12:19
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 11:46 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

En jij weet niet welk boekje ik bedoel...? Heb het een jaar of 15 geleden gelezen en ik zou het graag nog eens willen lezen, maar ja, zonder titel begin je niet veel...
Nee, sorry, ik heb verder niets met indie, geen tempo dulu gevoel, dat was meer mijn ouders.
Er zijn heel veel boekjes over wat jij beschrijft, en behalve Bep Vuyk schiet me niets te binnen
dutch-mammadinsdag 14 februari 2006 @ 12:36
Bep Vuyk heb ik
Grappig... ik heb geen enkele Indische root, en toch ontieglijk geďnteresseerd erin...! (niet alleen het eten)
aidyldinsdag 14 februari 2006 @ 14:57
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Topmerken Soyasaus vind ik: A (zoet), pearl river bridge mushroom soy (zout, met paddestoelen gemaakt, goddelijk) en Kikoman (een echte gefermenteerde soyasaus, en niet zoals bij die gifmengers van Conimex soyabonen met zoutzuur bewerkt)
Ik vind Kikoman persoonlijk ietsje té, het ruikt naar wijn die te lang staat... idd een echte fermentatiegeur, maar aan mij is het niet besteed
dutch-mammadinsdag 14 februari 2006 @ 15:16
Qua ketjap vind ik die in die witte hoekige plastic flessen niet te versmaden. Zit een vaag dropluchtje aan
Pietverdriet, die met paddestoelen ga ik eens uitproberen!
Cicidinsdag 14 februari 2006 @ 15:22
Die witte mini jerrycans zijn idd het beste.
Ben zelf Indo en al mijn Indonesische familieleden gebruiken die ketjap.

Gewoon bij de Toko te koop.
dutch-mammadinsdag 14 februari 2006 @ 15:24
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 15:22 schreef Cici het volgende:
Die witte mini jerrycans zijn idd het beste.
Ben zelf Indo en al mijn Indonesische familieleden gebruiken die ketjap.

Gewoon bij de Toko te koop.
Zelfs in de supermarkten hier, en dat wil wat zeggen...!
ThE_EDdinsdag 14 februari 2006 @ 15:25
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 15:16 schreef dutch-mamma het volgende:
Qua ketjap vind ik die in die witte hoekige plastic flessen niet te versmaden. Zit een vaag dropluchtje aan
Pietverdriet, die met paddestoelen ga ik eens uitproberen!
die schenken alleen kut..
kabouter.mutsdinsdag 14 februari 2006 @ 15:50
Nu ik dit lees ga ik zeker de "witte jerrycan"kopen.
dutch-mammadinsdag 14 februari 2006 @ 16:31
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 15:25 schreef ThE_ED het volgende:

[..]

die schenken alleen kut..
Je bedoelt de mini jerrycan? Klopt, er zit altijd een bruin "straaltje" langs de zijkant...
ThE_EDdinsdag 14 februari 2006 @ 16:32
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 16:31 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Je bedoelt de mini jerrycan? Klopt, er zit altijd een bruin "straaltje" langs de zijkant...
Ja, ik heb er thuis ook een staan. Soms pak ik hem tegelijk met een busje peper op dat er dan aan zit te plakken.

Maar wel goed spul.
Martijn_77dinsdag 14 februari 2006 @ 20:32
Heb je die "witte jerrycannen" ook in verschillende smaken?
Hyperdudedinsdag 14 februari 2006 @ 20:40
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 20:32 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je die "witte jerrycannen" ook in verschillende smaken?
Zout en zoet iig.

You'll want the sweet version. Ketjap manis Kentel no.1 (geen idee wat dat kentel mag betekenen!)

Zout is voor "kenners"

De zoete neem ik zelfs mee voor mijn (Italiaanse) schoonfamilie!!
Martijn_77dinsdag 14 februari 2006 @ 21:15
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 20:40 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Zout en zoet iig.

You'll want the sweet version. Ketjap manis Kentel no.1 (geen idee wat dat kentel mag betekenen!)

Zout is voor "kenners"

De zoete neem ik zelfs mee voor mijn (Italiaanse) schoonfamilie!!
Ik heb allebij de smaken staan (wel van een ander merk) en gebruik ze ook allebij
Cutebutpsychodinsdag 14 februari 2006 @ 23:52
Ik vind de ketjap van de inproba ronduit vies, eigenlijk. Dan betaal ik liever meer. Conimex is meestal wel lekker!
dutch-mammawoensdag 15 februari 2006 @ 09:10
Ik wist niet dat het witte jerrykannetje ook zoute ketjap asin had...! Volgende keer (niet vandaag, want pokkeweer) toch eens beter kijken in de toko!
Volgens mij wordt ketjap asin vooral in de Surinaamse keuken gebruikt, klopt dat?

Over Surinaams gesproken, en toch ontopic: zijn de producten die je in de supermarkt ziet (Swietie mojo, en zo) een beetje authentiek? Ik vind ze nogal aan de prijs, dus ik zou graag de mening van een expert willen weten voor ik mijn kostbare geld eraan spendeer (ben nogal nooby in de Sranang Kukru).
Tha_Butchawoensdag 15 februari 2006 @ 19:01
ketjap asin vervang ik altijd door gewoon kikkoman sojasaus, maar ik heb eigenlijk nooit asin nodig. en idd. beb vuyk is het indonesisch kookboek.
SiGNemaandag 20 februari 2006 @ 02:14
Gelukkig heb je de witte jerrycan ook in flesjes
Schenkt makkelijker en neemt minder ruimte in..
kabouter.mutsmaandag 20 februari 2006 @ 13:48
Ik heb hem!!
De witte jerrycan.
en ik moet zeggen . . . . wist niet dat ketjap zo lekker kon zijn, ik moet er steeds even van proeven. Het lijkt wel een soort saus.
Ik wil nooit meer een andere. (denk ik)
SiGNemaandag 20 februari 2006 @ 13:55
En de toko's zich maar afvragen waarom de ketjap de laatste tijd zo goed verkoopt
Hyperdudemaandag 20 februari 2006 @ 13:58
quote:
Op maandag 20 februari 2006 13:55 schreef SiGNe het volgende:
En de toko's zich maar afvragen waarom de ketjap de laatste tijd zo goed verkoopt
Goeie spam van mij hč!
quote:
Op maandag 13 februari 2006 23:19 schreef Hyperdude het volgende:

Ketjap moet je gewoon die witte mini-jerrycans halen, goedkoper en lekkerder.
dutch-mammamaandag 20 februari 2006 @ 15:12
quote:
Op maandag 20 februari 2006 13:48 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik heb hem!!
De witte jerrycan.
en ik moet zeggen . . . . wist niet dat ketjap zo lekker kon zijn, ik moet er steeds even van proeven. Het lijkt wel een soort saus.
Ik wil nooit meer een andere. (denk ik)
Zeg eens eerlijk...
Dát, en dan vergeleken met Improba of Conimex...?
kabouter.mutsmaandag 20 februari 2006 @ 15:21
Dat is niet te vergelijken!!
Ik heb idd vaak inproba of conimex of een ander raar merk maar nu dit geproeft te hebben weet ik pas hoe ketjap moet smaken.
Ik heb alweer stiekem een drupje geproefd.
mirugaimaandag 20 februari 2006 @ 15:23
die witte jerrycan ketchap ken ik niet. Wel zweer ik bij een bepaald merk dat in goede toko's te vinden is (de ketchap manis heeft een geel+rood label en de ketchap asin een geel+groen label als ik het me goed herinner). Als je die ketchap manis schenkt, dan is het een vette dikke stroop van de gula djawa die erin zit Als ik dadelijk naar huis rijd, dan zoek ik de merknaam op.
Maar goed, ben opgegroeid met de goedkope ketchap met het rood+witte etiket en heb daar ook nooit over geklaagd. (hee wacht 'ns, dat is die ketchap uit die witte jerrycans, maar dan in grootverpakking natuurlijk...)
Pietverdrietmaandag 20 februari 2006 @ 15:24
Had gedacht dat Mirugai meer een Kikkoman fan zou zijn..
mirugaimaandag 20 februari 2006 @ 15:29
quote:
Op maandag 20 februari 2006 15:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Had gedacht dat Mirugai meer een Kikkoman fan zou zijn..
hehe, ben tweede generatie indo(nesisch), dus de ketchap is er als het ware ingegoten.
Maar verder is het inderdaad Kikkoman of Yamasa
mirugaimaandag 20 februari 2006 @ 15:34
ha, toch nog dat merk gevonden: ABC. Komt uit Indonesie en als je de ketchap manis schenkt, dan moet je altijd even wachten voor de dikke stroop in beweging komt De ketchap uit de jerrycans is goed, maar deze is echt da bomb!

Pietverdrietmaandag 20 februari 2006 @ 15:42
"Noteer, ABC"
dit merk kende ik nog niet, terwijl ik uit een Koloniaal geslacht stam.
dutch-mammamaandag 20 februari 2006 @ 18:59
quote:
Op maandag 20 februari 2006 15:34 schreef mirugai het volgende:
ha, toch nog dat merk gevonden: ABC. Komt uit Indonesie en als je de ketchap manis schenkt, dan moet je altijd even wachten voor de dikke stroop in beweging komt De ketchap uit de jerrycans is goed, maar deze is echt da bomb!

[afbeelding]
Ken ik niet, maar als ik het zie zal ik het meenemen!
Omkronmaandag 20 februari 2006 @ 19:05
De Inproba mihoen is iig niet zo lekker. Vandaag gekocht.
Martijn_77maandag 20 februari 2006 @ 19:56
quote:
Op maandag 20 februari 2006 15:34 schreef mirugai het volgende:
ha, toch nog dat merk gevonden: ABC. Komt uit Indonesie en als je de ketchap manis schenkt, dan moet je altijd even wachten voor de dikke stroop in beweging komt De ketchap uit de jerrycans is goed, maar deze is echt da bomb!

[afbeelding]
Zal de volgende keer als ik bij de toko ben eens naar kijken.
kabouter.mutsmaandag 20 februari 2006 @ 20:59
ABC
Ga ik ook proberen ik vind de jerrycan al verukkelijk!!
en inproba of conimex komt er nier meer in!!
Omkrondinsdag 21 februari 2006 @ 11:14
Jerycan met wat.. en waar. voor hoeveel.?
SiGNedinsdag 21 februari 2006 @ 14:11
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 11:14 schreef Omkron het volgende:
Jerycan met wat.. en waar. voor hoeveel.?
Jerrycan met ketjap natuurlijk, bij de toko en daar zit 1 liter in
Het merk is A en je hebt er ook kleine flesjes van 500ml van, kost ¤1,35 dacht ik.
Aaargh!dinsdag 21 februari 2006 @ 14:40
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 14:57 schreef aidyl het volgende:

[..]

Ik vind Kikoman persoonlijk ietsje té, het ruikt naar wijn die te lang staat... idd een echte fermentatiegeur, maar aan mij is het niet besteed
Is dat niet toevallig Japanse soyasaus ? Want dat is heel wat anders dan chinese of indonesische soyasaus (ketjap) en ook helemaal niet uitwisselbaar.
Pietverdrietdinsdag 21 februari 2006 @ 14:53
Net een flesje ABC gekocht, die met het gele etiket, smaakt idd goed, ga er binnenkort eens wat mee experimenteren.
kabouter.mutsdinsdag 21 februari 2006 @ 16:26
Jerrycan is het merk niet kentel? of betekent dat iets anders?
Pietverdrietdinsdag 21 februari 2006 @ 16:29
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 16:26 schreef kabouter.muts het volgende:
Jerrycan is het merk niet kentel? of betekent dat iets anders?
Er zijn er meerdere, die met die 3 benen in een soort mercedes ster vorm erop, en met een grote rode A
Die met die A is kentel.
kabouter.mutsdinsdag 21 februari 2006 @ 16:31
juist ja!!
SiGNewoensdag 22 februari 2006 @ 01:44
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een flesje ABC gekocht, die met het gele etiket, smaakt idd goed, ga er binnenkort eens wat mee experimenteren.
Kwam er net achter dat een huisgenote van me die ook heeft staan, erg lekker inderdaad
Stansfieldwoensdag 22 februari 2006 @ 14:37
Weet iemand toevallig waar een toki in Amersfoort zit??

Ik zag laatst ook bij de xenos een heel schap met oosterse producten. Is dat wat?
weerdowoensdag 22 februari 2006 @ 14:42
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 14:37 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand toevallig waar een toki in Amersfoort zit?
In Amersfoort kun je naar Toko Meh Wah (op de Langestraat), of naar Toko Tjin, mijn favoriet. (op de Kamp)
Angeleswoensdag 22 februari 2006 @ 23:07
Ik maak meestal zelf Indisch, maar ik vind die boemboes van Toko Lien niet vies, die nam ik vroeger altijd. Conimex vind ik op zich ook wel te doen, nam er vroeger vaak de Thaise rode curry van, maar dat maak ik tegenwoordig ook zelf. Inproba heb ik nooit geprobeerd.

Ik gebruik die pakjes niet meer, maar haal er ook niet meteen m'n neus voor op of zo.
Pietverdrietwoensdag 22 februari 2006 @ 23:37
toko lien boemboes, dat geeft een nieuwe invulling aan het begrip zout...
dutch-mammawoensdag 22 februari 2006 @ 23:47
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:

toko lien boemboes, dat geeft een nieuwe invulling aan het begrip zout...
Pietverdrietwoensdag 22 februari 2006 @ 23:49
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 23:47 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Als je dat lekker vindt prima, maar geef toe, die boemboes zijn vreselijk zout.
dutch-mammawoensdag 22 februari 2006 @ 23:51
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je dat lekker vindt prima, maar geef toe, die boemboes zijn vreselijk zout.
Nee, ik bedoel toko lien... Inderdaad, zout, en amper smaak... Kokkie djawa, ook zoiets dat verboden zou moeten worden
Pietverdrietdonderdag 23 februari 2006 @ 00:04
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
JacMardonderdag 23 februari 2006 @ 00:05
Ik heb ook altijd de ketjap in de witte jerrycan en sambal manis van Koningsvogel.
Ik vind de kruiden van Conimex en Inproba echt niet lekker...
Stansfielddonderdag 23 februari 2006 @ 00:09
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
Omdat dat commercieel het aantrekkelijkst is. Daar verander je niks aan. Helaas maar waar.
SiGNedonderdag 23 februari 2006 @ 00:34
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
Als je alleen maar gerechten maakt die de consument niet gewend is heb je te weinig omzet.
Haal bij een Indiaas restaurant maar eens een flink hete madras curry, dan ben je blij dat het is aangepast aan de Nederlandse smaak.
Aaargh!donderdag 23 februari 2006 @ 09:17
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:34 schreef SiGNe het volgende:
Als je alleen maar gerechten maakt die de consument niet gewend is heb je te weinig omzet.
Haal bij een Indiaas restaurant maar eens een flink hete madras curry, dan ben je blij dat het is aangepast aan de Nederlandse smaak.
Juist niet, hoe pittiger hoe beter. Als je curry maakt en tijdens 't eten loopt zweet niet in straaltjes over je hoofd dan is 't niet pittig genoeg.
Angelesdonderdag 23 februari 2006 @ 10:50
Ik vind zelf niet, hoe pittiger hoe beter, maar goed, smaken verschillen daarin. Zal er ook wel mee te maken hebben dat ik wat sneller buikpijn krijg van heel erg pittig eten.

Maar goed, da's dus het voordeel van zelf maken, dan kan je zelf bepalen hoeveel sambal er bijvoorbeeld door gaat, of hoeveel santen, of hoeveel zout.
Martijn_77donderdag 23 februari 2006 @ 12:02
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 09:17 schreef Aaargh! het volgende:

[..]

Juist niet, hoe pittiger hoe beter. Als je curry maakt en tijdens 't eten loopt zweet niet in straaltjes over je hoofd dan is 't niet pittig genoeg.
Ja maar als het te pittig is kan het ook smaak verpesten.
Aaargh!donderdag 23 februari 2006 @ 12:45
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 12:02 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja maar als het te pittig is kan het ook smaak verpesten.
Dat is natuurlijk de kunst he. Goed indiaas/thais eten is EN pittig EN heeft veel smaak.
SiGNedonderdag 23 februari 2006 @ 12:59
En het ligt er natuurlijk ook aan of je het gewend bent of niet, de meeste nederlanders zijn zulk scherp eten niet gewend.
Ik ook niet trouwens, heb bij een indiaas restaurant altijd zin om een flink scherpe curry te bestellen, maar achteraf ben ik altijd weer blij dat ik dan toch maar een mildere (ook nog redelijk hete) curry heb genomen.

[ Bericht 1% gewijzigd door SiGNe op 24-02-2006 01:51:12 ]
kabouter.mutsdonderdag 23 februari 2006 @ 23:07
Ik was vanmiddag de toko eens aan het uitkammen maar waarom is alles daar veel duurder dan in de supermarkt? En dan heb ik het over dezelfde producten.
ABC (ketjap) zag ik ook staan heb het niet gekocht ik heb net een liter, het zat in een plastic olie fles, zeker een liter. Dat was nou weer niet duur daar.
Ze hadden er wel veel lekkere dingen mmmmmm
mirugaivrijdag 24 februari 2006 @ 10:44
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 23:07 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik was vanmiddag de toko eens aan het uitkammen maar waarom is alles daar veel duurder dan in de supermarkt? En dan heb ik het over dezelfde producten.
Misschien omdat veel toko's van kleine zelfstandigen zijn en geen prijzenoorlog voeren? Want misschien zijn sommige producten iets duurder dan in de toko (al is dat niet altijd het geval), denk er ook aan dat de supermarkt alleen de gangbare producten heeft en je altijd in de toko moet zijn voor de meer exotische producten.
quote:
ABC (ketjap) zag ik ook staan heb het niet gekocht ik heb net een liter, het zat in een plastic olie fles, zeker een liter. Dat was nou weer niet duur daar.
Ze hadden er wel veel lekkere dingen mmmmmm
Kijk, dat bedoel ik! Die ABC ketchap manis is volgens mij zo goed vanwege de hoeveelheid gula djawa (palmsuiker) die ze erin kwakken. Als je dus wat mindere ketchap manis zou hebben, dan kun je dat compenseren door wat extra gula djawa toe te voegen.
Litphovrijdag 24 februari 2006 @ 10:48
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:34 schreef SiGNe het volgende:
Haal bij een Indiaas restaurant maar eens een flink hete madras curry, dan ben je blij dat het is aangepast aan de Nederlandse smaak.
Liever niet, daar had ik al Nederlands voedsel voor.
Aaargh!vrijdag 24 februari 2006 @ 11:43
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 10:48 schreef Litpho het volgende:

[..]

Liever niet, daar had ik al Nederlands voedsel voor.
En "de nederlandse keuken" (voor zover je daar over kan spreken) is saaaaaaai.

Het enige wat 'wij' zo'n beetje doen is groenten door aardappelen heen prakken en er dan een stuk rookworst naast leggen.

De reden om dit soort dingen te koken is juist om zo min mogelijk van die nederlandse troep te eten.
kabouter.mutsvrijdag 24 februari 2006 @ 12:14
En dat is ook te koop in de toko? (gula djawa)
Ik ben wel eens op zo'n suikerrietplantage geweest in Jamaica.
Pietverdrietvrijdag 24 februari 2006 @ 12:43
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 11:43 schreef Aaargh! het volgende:

[..]

En "de nederlandse keuken" (voor zover je daar over kan spreken) is saaaaaaai.

Het enige wat 'wij' zo'n beetje doen is groenten door aardappelen heen prakken en er dan een stuk rookworst naast leggen.

De reden om dit soort dingen te koken is juist om zo min mogelijk van die nederlandse troep te eten.
Misschien moet je je wat meer in de Nederlandse keuken verdiepen.
mirugaivrijdag 24 februari 2006 @ 13:51
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 12:14 schreef kabouter.muts het volgende:
En dat is ook te koop in de toko? (gula djawa)
Ik ben wel eens op zo'n suikerrietplantage geweest in Jamaica.
ja hoor, kun je gewoon bij de toko halen. Is te vinden als gula jawa, gula bali of vragen naar palmsuiker. Echt lekker spul, voor in Indonesische (gestoomd) gebakjes e.d.
krakkemiekevrijdag 24 februari 2006 @ 14:04
Palmsuiker kun je in vaste vorm of als siroop kopen. Die siroop is geweldig lekker bij ijs of vanillevla!
Aaargh!vrijdag 24 februari 2006 @ 14:26
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Misschien moet je je wat meer in de Nederlandse keuken verdiepen.
Nou, ik zou zeggen: geef eens wat voorbeelden van echt lekker Nederlands eten.
Angelesvrijdag 24 februari 2006 @ 18:50
O ja, ik heb toch iets van Inproba: zo'n potje gehakte knoflook. Vind ik superhandig. Ik moet ook altijd even aan het potje ruiken als ik bezig ben, ruikt zo lekker.
Nembrionicvrijdag 24 februari 2006 @ 18:57
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Dat verkoopt beter.
Zo zijn er veel 'pittige' gerechten te krijgen in NL. Maar als ik het iets smaakt het bijna zoet terwijl andere mensen aan tafel naar een glas water grijpen.
quote:
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
Jij bent dan blijkbaar iemand met een verfijndere smaak.
Dat heb je ook met 'kunst'. De meeste schilderijen vind ik geen reet aan, maar een kunstkenner wordt nat tussen de benen en noemt mij een cultuurbarbaar. Tja.

Ik vind dat je moet eten wat je lekker vind. Ik vind Knorr pakken net zo lekker als 'echt' eten. Eigenlijk komt dat gewoon omdat die pakken een ANDERE smaak hebben.
Kip Tandoori bijvoorbeeld. Smaakt totaal niet als échte kip tandoori. Maar die vergelijking trek ik ook niet. Het smaakt gewoon ANDERS.
Angelesvrijdag 24 februari 2006 @ 20:39
Eens. Ik snap dat snobisme ook nooit zo goed. Ik vind het leuk om dingen zelf te maken en om bij een Thais of Indiaas restaurant te eten en inderdaad, het smaakt dan anders dan uit zo'n pak. Maar ik vind Kip Tandoori van Knorr ook best lekker.
Pietverdrietvrijdag 24 februari 2006 @ 22:28
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 20:39 schreef Angeles het volgende:
Eens. Ik snap dat snobisme ook nooit zo goed. Ik vind het leuk om dingen zelf te maken en om bij een Thais of Indiaas restaurant te eten en inderdaad, het smaakt dan anders dan uit zo'n pak. Maar ik vind Kip Tandoori van Knorr ook best lekker.
Ik snap niet dat je dit snobisme noemt
Nembrionicvrijdag 24 februari 2006 @ 22:33
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snap niet dat je dit snobisme noemt
Ik wel. Er wordt vaak geredeneerd van: "Ik eet die chemische troep uit dozen niet. Ik wil alleen échte ingredienten. Die nepzooi blief ik niet"
Dat is mijns inziens toch snobisme te noemen.
Pietverdrietvrijdag 24 februari 2006 @ 22:35
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 22:33 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik wel. Er wordt vaak geredeneerd van: "Ik eet die chemische troep uit dozen niet. Ik wil alleen échte ingredienten. Die nepzooi blief ik niet"
Dat is mijns inziens toch snobisme te noemen.
Nee, dat is geen snobisme, maar ik kan me voorstellen dat rashollanders die alles plat willen maken dat zijn kop boven het maaiveld uitsteekt daar problemen mee hebben.
Confirmeren en je kop houden, al smaakt het voor geen meter?
Nembrionicvrijdag 24 februari 2006 @ 23:09
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is geen snobisme, maar ik kan me voorstellen dat rashollanders die alles plat willen maken dat zijn kop boven het maaiveld uitsteekt daar problemen mee hebben.
Confirmeren en je kop houden, al smaakt het voor geen meter?
Wat een onzin. Maar je neus ophalen voor iets dat minder is, is hét kenmerk van snobisme.
Mij persoonlijk maakt het geen hol uit. Zoals ik al zei: je moet eten wat je lekker vind.

Maar er is veel pretentie te vinden in culi-land. Ik zie dat niet écht als een slecht iets. Ik constateer het slecht. Maar jij steekt nu je kop in het zand als het niet bestaat.
Angelesvrijdag 24 februari 2006 @ 23:23
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

Nee, dat is geen snobisme, maar ik kan me voorstellen dat rashollanders die alles plat willen maken dat zijn kop boven het maaiveld uitsteekt daar problemen mee hebben.
Confirmeren en je kop houden, al smaakt het voor geen meter?
Dat gaat niet voor iedereen op, want ik gebruik Knorr-pakken zelden en ben over het algemeen juist gek op kokkerellen en uitproberen. Maar ik haal niet mijn neus op voor Knorr-pakken, als ik bij een ander eet en die heeft dat in huis gehaald smaakt het me prima.

Er zullen best mensen zijn die het echt niet vinden smaken, maar ik heb wel het idee dat het voor veel mensen een statement is, zo van, kijk mij eens culinair zijn en vooral heel erg afgeven op pakjeskokers.
Martijn_77vrijdag 24 februari 2006 @ 23:35
Ik ga morgen weer naar de toko en zal dan eens kijken naar de ABC Ketjap en gula djawa voor over de vla
krakkemiekevrijdag 24 februari 2006 @ 23:54
Gula djawa in blokjes is ook lekker, in gerechten met sambal/ peper!
(Of als snoep )
_Vampierheks_zondag 26 februari 2006 @ 03:04
De oprichter van Inproba (Indische Produkten Baarn) is ooit begonnen bij Conimex. Hij heeft dus alle recepten van Conimex overgenomen. Dit was natuurlijk in een tijd waar je daar nog geen boetes voor kreeg. Inproba maakt trouwens meer produkten dan in de schappen van de Nederlandse supermarkten staan. Niet dat ik zo'n fan van ze ben, maar ze maken bijvoorbeeld ook spaghetti-mixen. Dat zijn dan wel de huismerken.
Sjoepawoensdag 1 maart 2006 @ 00:43
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 09:19 schreef aidyl het volgende:
Wat ik echt smerig vind is de sojasaus van Kikoman (hier ook wel KLikoman genoemd) bah bah
Dat is qua zoute ketjap de beste, overigens is dit wel een echt prodict. Word wel gemaakt in Nederland (hoogezand als ik het goed heb) maar door Japanners.
Stereotomywoensdag 1 maart 2006 @ 03:45
quote:
Op woensdag 1 maart 2006 00:43 schreef Sjoepa het volgende:

[..]

Dat is qua zoute ketjap de beste, overigens is dit wel een echt prodict. Word wel gemaakt in Nederland (hoogezand als ik het goed heb) maar door Japanners.
... *en* ge-exporteerd naar andere landen. Toen ik enkele maanden terug in Frankrijk bij een Japans restaurant at, stond er netjes op elke tafel een flesje Kikoman - uit Nederland.
Aaargh!woensdag 1 maart 2006 @ 10:14
quote:
Op woensdag 1 maart 2006 03:45 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

... *en* ge-exporteerd naar andere landen. Toen ik enkele maanden terug in Frankrijk bij een Japans restaurant at, stond er netjes op elke tafel een flesje Kikoman - uit Nederland.
Dan is dat dus japanse sojasaus.
quote:
Op woensdag 1 maart 2006 00:43 schreef Sjoepa het volgende:
Dat is qua zoute ketjap de beste, overigens is dit wel een echt prodict. Word wel gemaakt in Nederland (hoogezand als ik het goed heb) maar door Japanners.
En dan is het dus geen ketjap. Ketjap is indonesisch. Japanse sojasaus is heel anders dan indonesische en chinese sojasaus, het heeft ook een heel eigen geur. In Japanse sojasaus zit nl. ook tarwe.
Curiositywoensdag 1 maart 2006 @ 21:33
Ik weet niet wie er in de buurt van delft woont, maar daar zit een hele grote Toko langs de rijksweg.
Daar kun je echt alles krijgen, van vers tot diepvries, ik kom er regelmatig en sla dan lekker veel in.
Ze hebben er heerlijke rambutan gevuld met ananas, chips gemaakt van jackfruit, risolles, boemboe's, wel van 6 verschillende merken, en nee geen conimex. . heerlijke cake, en spekkoek.
Ik kom hier vaak alles halen halen als ik eens uitgebreid indisch ga koken, vooral gula djawa is favoriet voor de Ayam Betawi.
Stereotomywoensdag 1 maart 2006 @ 22:51
quote:
Op woensdag 1 maart 2006 10:14 schreef Aaargh! het volgende:

[..]

Dan is dat dus japanse sojasaus.
[..]

En dan is het dus geen ketjap. Ketjap is indonesisch. Japanse sojasaus is heel anders dan indonesische en chinese sojasaus, het heeft ook een heel eigen geur. In Japanse sojasaus zit nl. ook tarwe.
Sterk, ik zag niet dat we het over Ketjap hadden
Hopeyzondag 5 maart 2006 @ 14:19
quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 23:54 schreef krakkemieke het volgende:
Gula djawa in blokjes is ook lekker, in gerechten met sambal/ peper!
(Of als snoep )
Yuk... je wilt toch niet zeggen dat je die blokjes of schiijfjes in stukjes snijdt en in je mond stopt?
Daar zit nog altijd van die kleine prut dingetjes (viezigheid) in. Ik verwarm het altijd totdat het vloeibaar wordt en daarna zeef ik het, zit altijd stukjes in... iieeuw... Het is echt vies hoor.

Anyway wij zijn al jaren geleden overgestapt van "A" (de witte jerrycans) naar "ABC"


De rechtste

Is veel lekkerder inderdaad zoals Mirugai zegt. En ik kan het weten, wij zijn echt kecap grootverbruikers

Ik heb ooit eens kecap van inproba gebruikt, omdat het al 6 uur was en chinatown al gesloten was en ik wilde bami goreng maken bij een vriendin. Dus producten uit de AH gehaald. Btw.. zo duur daar als je een simpel aziatisch gerecht wilt maken
Maar goed die inproba kecap.. yuk... het was dun en smaakte echt nergens naar, ik goot het over de bami... ik dacht wtf is dit water met een kleurtje?! Wat een aanfluiting...
Martijn_77zaterdag 11 maart 2006 @ 23:52
quote:
Op zondag 5 maart 2006 14:19 schreef Hopey het volgende:
Ik heb ooit eens kecap van inproba gebruikt, omdat het al 6 uur was en chinatown al gesloten was en ik wilde bami goreng maken bij een vriendin. Dus producten uit de AH gehaald. Btw.. zo duur daar als je een simpel aziatisch gerecht wilt maken
Maar goed die inproba kecap.. yuk... het was dun en smaakte echt nergens naar, ik goot het over de bami... ik dacht wtf is dit water met een kleurtje?! Wat een aanfluiting...
Ik heb nu ook die ketjap van ABC en die is veel lekkerder dan die van Inproba of Conimex
kabouter.mutszondag 12 maart 2006 @ 09:45
ABC ook lekkerder dan de witte jerrycan?
Gula djawa is dat nou vloeibaar of als blok te koop?
Martijn schreef voor door de vla als soort siroop?
Curiosityzondag 12 maart 2006 @ 12:14
quote:
Op zondag 12 maart 2006 09:45 schreef kabouter.muts het volgende:
ABC ook lekkerder dan de witte jerrycan?
Gula djawa is dat nou vloeibaar of als blok te koop?
Martijn schreef voor door de vla als soort siroop?
Gula djawa is in verschillende varianten te koop, als blok en vloeibaar maar ook als korrel (suiker).
Elke variant heeft zijn eigen toepassing.
kabouter.mutswoensdag 15 maart 2006 @ 13:01
GULA DJAWA wat lekker!
Ik heb al een hele schijf opgesnoept (de harde variant, door de siroop zit heel veel ander spul en ik wilde het proeven zoals het is)
Snoep voor grote mensen.
BigBadPetewoensdag 26 april 2006 @ 22:33
Ok, die ketjap weten we nu wel.
Hoe zit dat met sambal?
Conimex EUR 1.04 Improba EUR 0.59
Sambal is sambal toch? De ingredienten op t etiket zijn zowat t zelfde.
Nembrionicwoensdag 26 april 2006 @ 22:53
quote:
Op woensdag 26 april 2006 22:33 schreef BigBadPete het volgende:
Ok, die ketjap weten we nu wel.
Hoe zit dat met sambal?
Conimex EUR 1.04 Improba EUR 0.59
Sambal is sambal toch? De ingredienten op t etiket zijn zowat t zelfde.
En melk is melk?
En kaas is kaas?

Nee dus....
Martijn_77woensdag 26 april 2006 @ 23:08
quote:
Op woensdag 26 april 2006 22:53 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

En melk is melk?
En kaas is kaas?

Nee dus....
Idd er zit heel veel verschil tussen de verschillende sambal merken. Vooral de zelfgemaakte sambal van de toko hier vind ik erg lekker
krakkemiekedonderdag 27 april 2006 @ 00:33
Kleine lol, * krakkemieke is baarnaar......
krakkemiekedonderdag 27 april 2006 @ 00:36
Martijn, ik ken vet zooi,, ..........

[ Bericht 53% gewijzigd door krakkemieke op 27-04-2006 01:05:39 ]
Martijn_77donderdag 4 mei 2006 @ 19:04
quote:
Op zaterdag 11 maart 2006 23:52 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ik heb nu ook die ketjap van ABC en die is veel lekkerder dan die van Inproba of Conimex
En hij is weer bijna op dus dat wordt binnenkort weer een nieuwe scoren.