abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_35320438
Jerycan met wat.. en waar. voor hoeveel.?
  dinsdag 21 februari 2006 @ 14:11:19 #52
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35326401
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 11:14 schreef Omkron het volgende:
Jerycan met wat.. en waar. voor hoeveel.?
Jerrycan met ketjap natuurlijk, bij de toko en daar zit 1 liter in
Het merk is A en je hebt er ook kleine flesjes van 500ml van, kost ¤1,35 dacht ik.
  dinsdag 21 februari 2006 @ 14:40:42 #53
2671 Aaargh!
Gebruik op eigen risico.
pi_35327556
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 14:57 schreef aidyl het volgende:

[..]

Ik vind Kikoman persoonlijk ietsje té, het ruikt naar wijn die te lang staat... idd een echte fermentatiegeur, maar aan mij is het niet besteed
Is dat niet toevallig Japanse soyasaus ? Want dat is heel wat anders dan chinese of indonesische soyasaus (ketjap) en ook helemaal niet uitwisselbaar.
It is impossible to live a pleasant life without living wisely and well and justly.
And it is impossible to live wisely and well and justly without living a pleasant life.
  dinsdag 21 februari 2006 @ 14:53:55 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35328046
Net een flesje ABC gekocht, die met het gele etiket, smaakt idd goed, ga er binnenkort eens wat mee experimenteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35331765
Jerrycan is het merk niet kentel? of betekent dat iets anders?
  dinsdag 21 februari 2006 @ 16:29:18 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35331929
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 16:26 schreef kabouter.muts het volgende:
Jerrycan is het merk niet kentel? of betekent dat iets anders?
Er zijn er meerdere, die met die 3 benen in een soort mercedes ster vorm erop, en met een grote rode A
Die met die A is kentel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_35332033
juist ja!!
  woensdag 22 februari 2006 @ 01:44:20 #58
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35354078
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een flesje ABC gekocht, die met het gele etiket, smaakt idd goed, ga er binnenkort eens wat mee experimenteren.
Kwam er net achter dat een huisgenote van me die ook heeft staan, erg lekker inderdaad
pi_35365544
Weet iemand toevallig waar een toki in Amersfoort zit??

Ik zag laatst ook bij de xenos een heel schap met oosterse producten. Is dat wat?
pi_35365696
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 14:37 schreef Stansfield het volgende:
Weet iemand toevallig waar een toki in Amersfoort zit?
In Amersfoort kun je naar Toko Meh Wah (op de Langestraat), of naar Toko Tjin, mijn favoriet. (op de Kamp)
pi_35388102
Ik maak meestal zelf Indisch, maar ik vind die boemboes van Toko Lien niet vies, die nam ik vroeger altijd. Conimex vind ik op zich ook wel te doen, nam er vroeger vaak de Thaise rode curry van, maar dat maak ik tegenwoordig ook zelf. Inproba heb ik nooit geprobeerd.

Ik gebruik die pakjes niet meer, maar haal er ook niet meteen m'n neus voor op of zo.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 22 februari 2006 @ 23:37:24 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35389510
toko lien boemboes, dat geeft een nieuwe invulling aan het begrip zout...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 februari 2006 @ 23:47:37 #63
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_35389996
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:

toko lien boemboes, dat geeft een nieuwe invulling aan het begrip zout...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  woensdag 22 februari 2006 @ 23:49:20 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35390081
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 23:47 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Als je dat lekker vindt prima, maar geef toe, die boemboes zijn vreselijk zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 februari 2006 @ 23:51:25 #65
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_35390167
quote:
Op woensdag 22 februari 2006 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je dat lekker vindt prima, maar geef toe, die boemboes zijn vreselijk zout.
Nee, ik bedoel toko lien... Inderdaad, zout, en amper smaak... Kokkie djawa, ook zoiets dat verboden zou moeten worden
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 23 februari 2006 @ 00:04:21 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_35390705
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2006 @ 00:05:08 #67
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_35390743
Ik heb ook altijd de ketjap in de witte jerrycan en sambal manis van Koningsvogel.
Ik vind de kruiden van Conimex en Inproba echt niet lekker...
pi_35390918
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
Omdat dat commercieel het aantrekkelijkst is. Daar verander je niks aan. Helaas maar waar.
  donderdag 23 februari 2006 @ 00:34:28 #69
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35391782
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af waarom de fabrikanten altijd producten op de markt moeten brengen die aangepast zijn "aan de nederlandse smaak"
Als ik bij een chineese familie eet vindt ik dat het lekkerst als het juist niet dat geval is, zo ook surinaams, tunesisch, turks, italiaans, indisch, japans.
Dat is op zijn lekkerst als het authentiek is, en niet aangepast..
Maar overal waar je komt wordt het eten aangepast.
Waarom? Mensen weten helemaal niet hoe het hoort te smaken, dus waarom moeilijk doen met aanpassen?
Als je alleen maar gerechten maakt die de consument niet gewend is heb je te weinig omzet.
Haal bij een Indiaas restaurant maar eens een flink hete madras curry, dan ben je blij dat het is aangepast aan de Nederlandse smaak.
  donderdag 23 februari 2006 @ 09:17:14 #70
2671 Aaargh!
Gebruik op eigen risico.
pi_35396552
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 00:34 schreef SiGNe het volgende:
Als je alleen maar gerechten maakt die de consument niet gewend is heb je te weinig omzet.
Haal bij een Indiaas restaurant maar eens een flink hete madras curry, dan ben je blij dat het is aangepast aan de Nederlandse smaak.
Juist niet, hoe pittiger hoe beter. Als je curry maakt en tijdens 't eten loopt zweet niet in straaltjes over je hoofd dan is 't niet pittig genoeg.
It is impossible to live a pleasant life without living wisely and well and justly.
And it is impossible to live wisely and well and justly without living a pleasant life.
pi_35398444
Ik vind zelf niet, hoe pittiger hoe beter, maar goed, smaken verschillen daarin. Zal er ook wel mee te maken hebben dat ik wat sneller buikpijn krijg van heel erg pittig eten.

Maar goed, da's dus het voordeel van zelf maken, dan kan je zelf bepalen hoeveel sambal er bijvoorbeeld door gaat, of hoeveel santen, of hoeveel zout.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  donderdag 23 februari 2006 @ 12:02:22 #72
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35400983
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 09:17 schreef Aaargh! het volgende:

[..]

Juist niet, hoe pittiger hoe beter. Als je curry maakt en tijdens 't eten loopt zweet niet in straaltjes over je hoofd dan is 't niet pittig genoeg.
Ja maar als het te pittig is kan het ook smaak verpesten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 23 februari 2006 @ 12:45:01 #73
2671 Aaargh!
Gebruik op eigen risico.
pi_35402462
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 12:02 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja maar als het te pittig is kan het ook smaak verpesten.
Dat is natuurlijk de kunst he. Goed indiaas/thais eten is EN pittig EN heeft veel smaak.
It is impossible to live a pleasant life without living wisely and well and justly.
And it is impossible to live wisely and well and justly without living a pleasant life.
  donderdag 23 februari 2006 @ 12:59:35 #74
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_35402938
En het ligt er natuurlijk ook aan of je het gewend bent of niet, de meeste nederlanders zijn zulk scherp eten niet gewend.
Ik ook niet trouwens, heb bij een indiaas restaurant altijd zin om een flink scherpe curry te bestellen, maar achteraf ben ik altijd weer blij dat ik dan toch maar een mildere (ook nog redelijk hete) curry heb genomen.

[ Bericht 1% gewijzigd door SiGNe op 24-02-2006 01:51:12 ]
pi_35425501
Ik was vanmiddag de toko eens aan het uitkammen maar waarom is alles daar veel duurder dan in de supermarkt? En dan heb ik het over dezelfde producten.
ABC (ketjap) zag ik ook staan heb het niet gekocht ik heb net een liter, het zat in een plastic olie fles, zeker een liter. Dat was nou weer niet duur daar.
Ze hadden er wel veel lekkere dingen mmmmmm
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')