abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_34248136
Ik ga zometeen gevulde tortilla's maken

Tortilla's met tomaat, kidneybonen, mais, ui, kip en paprika

Nu vraag ik me af wat ik voor een kruiden ik door het prutje moet gooien om het mexicaans te laten smaken

Ik weet verder goed hoe ik het klaar moet maken, het gaat me echt puur om het op smaak maken en de kruiden


Ik wil niet meer naar de winkel, maar ik heb ongeveer 30 verschillende gangbare kruiden in huis.
pi_34248214
Fiesta kruidenmix van de supermarkt
sour cream d'r bij
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:09:56 #3
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_34248237
Gooi er een paar rode pepers in?
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:12:22 #4
36342 rishi120
Flavor Aid is Lekker!
pi_34248309
Met paprika poeder, chili poeder + koriander kom je een heel eind
Signature
pi_34248317
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:09 schreef het_fokschaap het volgende:
Fiesta kruidenmix van de supermarkt
sour cream d'r bij
Ik heb kruiden genoeg in huis.

Verde mag er geen geur, kleur of smaakstof gebruikt worden en ook geen suiker vanwege een dieet
pi_34248336
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:12 schreef rishi120 het volgende:
Met paprika poeder, chili poeder + koriander kom je een heel eind
Ohh ok!

en dan misschien wat sambal en gember?

Dan gebruik ik de gember ipv suiker, gember is toch zoet?
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:15:52 #7
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_34248410
Conflict, je hebt een vriendin dus waarom kook je nog?
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_34248420
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:12 schreef Conflict het volgende:

[..]

Ik heb kruiden genoeg in huis.

Verde mag er geen geur, kleur of smaakstof gebruikt worden en ook geen suiker vanwege een dieet
kruiden is toch een en al smaakstof
pi_34248445
koriander, komijn, kardamom, gemberwortel, cayenne peper( chilipoeder), lavas, kaneel en oregano.
Volgens mexikaanse kruidenmix, en verder natuurlijk knoflook.
Life is a bitch, and it sucks......
..... Hey what else do you need.
Shit happens..., at least once a day.
rechts op de roltrap
pi_34248446
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:16 schreef MarkyB het volgende:

[..]

kruiden is toch een en al smaakstof
natuurlijke smaakstoffen mogen wel
pi_34248455
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:16 schreef rucksichlos het volgende:
koriander, komijn, kardamom, gemberwortel, cayenne peper( chilipoeder), lavas, kaneel en oregano.
Volgens mexikaanse kruidenmix, en verder natuurlijk knoflook.
pi_34248775
Overdaad schaadt. Met betrekking tot het gebruik van verschillende/te veel kruiden. Hooguit 2 of 3 soorten gebruiken.
JJ72 - Heat
pi_34248809
met name een snufje cacao en kaneel erdoor does the trick for me. naast wat cayenne natuurlijk
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_34248861
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:15 schreef Maanvis het volgende:
Conflict, je hebt een vriendin dus waarom kook je nog?
Waarom denk je dat ik hem in huis heb genomen!
Ja, die met de ballen in de bek.
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:38:19 #16
36098 kievit19
vlaai squad is no more
pi_34249070
een kokende helmonder? :S
The sand is pouring through the hourglass
To remind me of how precious time is
Cause all I ever do
Is dream, dream, dream, what am I supposed to do
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:40:25 #17
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34249140
Verse koriander.

Een must-toevoeg
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34249181
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:31 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Waarom denk je dat ik hem in huis heb genomen!
Opgelost, ik ga niet meer koken, deze mag dicht.
pi_34249235
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:41 schreef Conflict het volgende:

[..]

Opgelost, ik ga niet meer koken, deze mag dicht.
Verdorie!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_34249245
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:43 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Verdorie!
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:48:36 #22
65151 ArtyShock
Lurker extraordinaire
pi_34249411
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:43 schreef Triangeljosti het volgende:
O jee, ruzie in huize conflict...
Tja...
Ik een taalpurist? En wat dan nog? Of accepteer je geen kritiek omdat ik geen Neerlandici ben?
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:51:21 #23
65151 ArtyShock
Lurker extraordinaire
pi_34249508
Ontopic: Een belangrijke component voor het vlees is knoflook, komijn, koriander en chilipepers. Waarbij komijn de sterkste smaakmaker is. Daarnaast is paprikapoeder en een (heel klein beetje) kaneel ook lekker. Oregano is ook een goede toevoeging, maar niet als je daarnaast cacao gebruikt.
Ik een taalpurist? En wat dan nog? Of accepteer je geen kritiek omdat ik geen Neerlandici ben?
pi_34249534
Het is ongeveer allemaal al genoemd, ik gebruik meestal een blikje tomatenpuree en verder flink wat komijnzaad (dat maakt echt de smaak vind ik), paprikapoeder, chilipoeder, beetje cayennepeper en een beetje cacao (gewoon beetje bij beetje toevoegen). Die saus is goed in de chili con carne, maar ook als saus voor de burritos.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_34249583
ik ga zo koken (ja echt Biancavia!) en dan ga ik de volgende kruiden gebruiken:

- paprikapoeder
- koriander
- Gember
- cayenne peper
- kaneel
- komijn

Ben benieuwd!
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:55:32 #26
65151 ArtyShock
Lurker extraordinaire
pi_34249661
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:53 schreef Conflict het volgende:
ik ga zo koken (ja echt Biancavia!) en dan ga ik de volgende kruiden gebruiken:

- paprikapoeder
- koriander
- Gember
- cayenne peper
- kaneel
- komijn

Ben benieuwd!
Voorzichtig met de gember en de kaneel. Voordat je het weet gaat het oosters smaken in plaats van Mexicaans. Als smaakversterker kun je ook nog tomatenpuree gebruiken.
Ik een taalpurist? En wat dan nog? Of accepteer je geen kritiek omdat ik geen Neerlandici ben?
pi_34251235
staat in de oven

Zit ook tomatenpuree in ja
pi_34251562
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:40 schreef Triangeljosti het volgende:
foto's van het resultaat?
pi_34251699
Eet smakelijk alvast.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_34252216
Op

Ik vond het lekker
  donderdag 19 januari 2006 @ 20:03:20 #32
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_34252387
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 19:59 schreef Conflict het volgende:
Op

Ik vond het lekker
Tjonge wat snel
Niet zo schrokken
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_34252664
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 20:03 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Tjonge wat snel
Niet zo schrokken
pi_34252713
Er ís een topic over mexicaans eten conflict
Zoekt voor gij begint
Mexicaans koken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')