De uiterste bewaardatum is
ook voor vlees een richtlijn.
Aan een vers onbehandeld stuk vlees kun je net als bij vis, goed ruiken of het nog in orde is.
Moet je sowieso doen, op de geur afgaan, niet enkel op de datum.
De datum klopt als aan alle minimale voorwaarden wordt voldaan. Daarna ben je zelf verantwoordelijk.
Op de datum
alleen vertrouwen is onzin.
Hoe goed deed de koelwagen het tijdens het transport? Hoe goed was de koeling van de slager?
Is met een van beide of beide koelingen een probleem geweest?
Waarmee is het vlees in de slachterij tot het bij jou kwam, in aanraking geweest?
Dat staat allemaal niet op dat stickertje.
Hoe lang was je ermee onderweg van de slager naar jouw koelkast, deed je gelijktijdig nog meer boodschappen en hoe was de buitentemperatuur?
Allemaal zaken die ingedekt zijn bij de uiterste houdbaarheiddatum.
Tot voor enkele jaren werd het vlees in slagerijen behandeld met een stof zodat het er mooi bleef uitzien wanneer het een paar dagen te lang in de koeling lag.
Niemand kan aan een stickertje op de verpakking zien of het vlees
onder of
ver boven de minimale voorwaarden bij jouw gekomen is.