FOK!forum / Culinesse à gogo / Vergeten groenten!
Euc-zaterdag 31 december 2005 @ 03:25
Heb geen zin nu nog een mooie op te maken, maar voor ik het morgen weer vergeet te doen maak ik maar vast een topic!
_o_zaterdag 31 december 2005 @ 03:30
Koolrabi.
Euc-zaterdag 31 december 2005 @ 03:40
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 03:30 schreef _o_ het volgende:
Koolrabi.
Dat noem ik nou niet echt een vergeten groenten. Die ligt nog gewoon in de winkel. Ik zat meer te denken aan dingen als Kardoen, Haverwortel, Aardpeer, Boksbaard, Katwijker Peentjes, Belgische Witte, Opperdoezer Ronde, Buggenummer Muuskes, Schorseneer, Pastinaken, Aardamandelen, Brave Hendrik, repelsteeltjes, Berner Landfrauerboontjes, eeuwige moes etc etc.
DLTFzaterdag 31 december 2005 @ 04:31
vergeet niet Gerst, want volgensmij heeft Euc- iets te diep in zijn glaasje gerstennat gekeken
Alfa_Boyzaterdag 31 december 2005 @ 04:32
Je active Topic lijst gebruiken als reminder
Dannonzaterdag 31 december 2005 @ 04:59
Opperdoeser Ronde ligt in Noord Holland gewoon in de winkel hoor.
Lienekienzaterdag 31 december 2005 @ 08:10
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 03:40 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dat noem ik nou niet echt een vergeten groenten. Die ligt nog gewoon in de winkel. Ik zat meer te denken aan dingen als Kardoen, Haverwortel, Aardpeer, Boksbaard, Katwijker Peentjes, Belgische Witte, Opperdoezer Ronde, Buggenummer Muuskes, Schorseneer, Pastinaken, Aardamandelen, Brave Hendrik, repelsteeltjes, Berner Landfrauerboontjes, eeuwige moes etc etc.
Repelsteeltjes? Je bedoelt toch zeker raapstelen.
Martijn_77zaterdag 31 december 2005 @ 10:37
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 08:10 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Repelsteeltjes? Je bedoelt toch zeker raapstelen.
Raapstellen zijn hier nog gewoon bij de groentenboer te koop. Dus echt vergeten zijn ze voor mij nog niet.

Maar in dit topic ( Groenten die je nooit meer eet ) staat ook meer over vergeten groenten
Els_saaizaterdag 31 december 2005 @ 10:41
Rabarber.
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 10:45
Raapstelen zijn heerlijk, net als Broeivet,
Raapstelen worden bij de esotherische supermarkten ook wel zilversteel genoemt, en dan is het natuurlijk weer duurder
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 10:46
was Rettich al genoemd?
Jojogirlzaterdag 31 december 2005 @ 12:36
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 10:41 schreef Els_saai het volgende:
Rabarber.
Dat ligt nog gewoon bij de C1000 in het seizoen.
dutch-mammazaterdag 31 december 2005 @ 15:00
- Kardoen - is toch artisjok?
- Aardpeer - is dat topinamboer?
- Belgische Witte - klinkt als bier, maar dat bedoel je vast niet
- Opperdoezer Ronde - heb ik in augustus nog gekocht!
- Schorseneer - gewoon nog te koop. Alleen een takkeklus om te schillen
- Pastinaken - heb ik ook wel zien liggen, alleen nog nooit iets mee gedaan
- repelsteeltjes - ehhh... gezien het tijdstip van posten neem ik je die maar niet kwalijk! *ziet in gedachten klein lelijk koboltje rondspringen: niemand weet, niemand weet...!*
piepsterzaterdag 31 december 2005 @ 15:06
Jaaa, leuk topic. heeft er ook iemand recepten met deze groenten? Ik weet namelijk (net als de rest van Nederland) niet hoe je ze klaar moet maken.
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 15:13
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:00 schreef dutch-mamma het volgende:
- Kardoen - is toch artisjok?
Nee, maar het lijkt er wel op
http://home.scarlet.be/groenteninfo/kardoen.htm
quote:
- Aardpeer - is dat topinamboer?
Jep
quote:
- Belgische Witte - klinkt als bier, maar dat bedoel je vast niet
Is een soort witte peen, niet te verwarren met rettich zoals een kunsthistoricus die ons op de lagere school eens kwam vertellen. Die liet een schilderij zien (op foto) en vertelde dat je veel kon leren van oude schilderijen, bv dat worteltjes vroeger groter en wit waren. Pietertje Verdriet zei toen, maar das toch gewoon een rettich?
De kunstkenner keek me verbaasd aan, en zei, nee das een witte peen. Heb toen de volgende dag maar een rettich mee naar school genomen.
(ja ik was toen al zo verschrikkelijk)
quote:
- Opperdoezer Ronde - heb ik in augustus nog gekocht!
Ik ook, mijn favo vastkokende aardappel voor pelaardappels, met boterdoop
quote:
- Schorseneer - gewoon nog te koop. Alleen een takkeklus om te schillen
Keukenmeidenverdriet werd het wel genoemt. Het werd vroeger op zaterdag gegeten, en de meid had dan haar handen zwart, op haar vrije avond!
quote:
- Pastinaken - heb ik ook wel zien liggen, alleen nog nooit iets mee gedaan
Erg lekker knolletje
quote:
- repelsteeltjes - ehhh... gezien het tijdstip van posten neem ik je die maar niet kwalijk! *ziet in gedachten klein lelijk koboltje rondspringen: niemand weet, niemand weet...!*
:-)

Meiraapjes zijn trouwens ook vreselijk lekker, bij de turkse groenteboer te krijgen
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 15:14
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:06 schreef piepster het volgende:
Jaaa, leuk topic. heeft er ook iemand recepten met deze groenten? Ik weet namelijk (net als de rest van Nederland) niet hoe je ze klaar moet maken.
Welke?
piepsterzaterdag 31 december 2005 @ 15:18
Beligische witte, schorseneer (daar maakte m'n moeder altijd een wit sausje bij), pastinaken.

Dit zijn iig dingen die ik in Deventer kan kopen.
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 15:20
Pastinaken!
Die ken ik helemaal niet
Dus ben even gaan zoeken, het is idd een knolletje en hier zijn wat recepten die ik binnenkort uit ga proberen, weet iemand hoe ie smaakt/waar ie naar smaakt?



http://www.webchef.nl/recept/groenten/pastinaak/
http://www.kookhistorie.com/index.htm
(is trouwens een erg leuke site kookhistorie.com met oude gerechten van 1500-1700!)
ABBAfanzaterdag 31 december 2005 @ 15:21
Ik zie bijna geen kropsla meer.
dutch-mammazaterdag 31 december 2005 @ 15:22
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:21 schreef ABBAfan het volgende:
Ik zie bijna geen kropsla meer.
Momenteel niet, nee, maar in de zomer wel.
piepsterzaterdag 31 december 2005 @ 15:22
Ach jawel joh. Gewoon bij de Dirk.
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 15:22
Jawel hoor, ik zie het nog altijd liggen bij de groenteboer.
Het wordt alleen wel verdreven naar een uithoekje door de zakken gemengde schoongemaakte sla, wat wel erg makkelijk is
ABBAfanzaterdag 31 december 2005 @ 15:23
[quote]Op zaterdag 31 december 2005 15:22 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Momenteel niet, nee, maar in de zomer wel.
[/quote

Zelfs in de zomer kom ik niet meer tegen.
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 15:24
En de Kardoen had ik ook nog nooit van gehoord :
quote:
KARDOEN is qua smaak een mix van artisjok, selderij en schorseneer. Bitter en toch ook een beetje zoet. De kardoen lijkt uiterlijk op bleekselderij, maar ligt qua smaak dichter bij de artisjok. De smaak is volgens anderen een kruising tussen artisjok en asperge. Het is een frisse naar bleekselderij zwemende smaak, maar veel milder. Rauw en gekookt op te dienen. Oogst u ze vroeg (september), dan zijn ze ongebleekt nog sappig en lekker mals en zoet. Voor de echte liefhebber van bittersmaken: laat oogsten (oktober). Hij smaakt dan wat bitter en is stugger, dus moet met een dunschiller zorgvuldig geschild worden.

Kardoen is al bekend sinds de vierde eeuw voor Christus. Afkomstig uit het vrije veld in het Middellandse-Zeegebied. Rijk aan mineralen, geblancheerd op zijn best. Geen aluminium-pannen gebruiken, net als bij spinazie. Je zou zeggen, de kardoen met zijn bitterzoete smaak moet het grote publiek dat spruitjes en lof koopt, toch ook zeer aanspreken. (Nog) niet dus. Voorbijgestreefd door de nobeler geachte artisjok werd de kardoen in onze streken een beetje vergeten. Maar in Zuid-Europa, begonnen onder de Grieken en Romeinen, is de Kardoen nog steeds zeer geliefd. Een vergeten groente dus? Wel nee, want zoals bij zoveel 'aparte' groenten zorgen de commerciële wetten van de grootschalige levensmiddelen-detailhandel ervoor, dat een aantal producten gewoon verdwijnt uit het collectieve geheugen van de bevolking. Maar gelukkig blijft een kleine groep mensen, ook in Nederland, de Kardoen waarderen. Ze is nog regelmatig te vinden in Turkse en Marrokaanse winkels en op de Albert-Cuypmarkt in Amsterdam.

Teelt: zaaien vanaf april onder glas, begin mei in de vollegrond. Familie van de distelachtige artisjok. Van kardoen eet men de vezelachtige bladsteel, die een paar weken voor de oogst omwikkeld wordt met donkere folie om ze te bleken. De bloem is een sieraad voor de vaas en tuin, maar ook het blad is heel mooi.

In de keuken: Kardoen wordt geteeld voor de jonge, gebleekte bladstelen. Kardoen is heel geliefd in Italië en Frankrijk, maar hier vreemd genoeg nauwelijks bekend. Hij komt vaak gestoofd op tafel met kastanjes of met walnoten. U kunt de stelen net zo bereiden als asperges, en ook als beignets smaken ze uitstekend. Gebruik citroen om verkleuring tegen te gaan.

Recepten:

ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
Ingrediënten:
500 gr. nieuwe aardappelen, schillen en in stukken snijden, 2 teentjes knoflook, pellen en in plakjes snijden, 2 eetl. olijfolie, 1/2 gele paprika, wassen en in dunne reepjes snijden, 1 rode ui, pellen en snipperen, 300 gr. kardoen, wassen en in plakjes snijden, 1 takje tijm, rissen, 1 dl. sojamelk, 1 theel. zoutloze kruidenbouillonpoeder, cayennepeper
Bereiden:
aardappelen gaarkoken met de kruidenbouillon. Olie verhitten en de knoflook, ui en paprika er ca. 2 min. in smoren op niet te hoog vuur. De kardoen in ca. 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water. Aardappelen grof stampen met de sojamelk. De kardoen en paprikamengsel erdoor mengen. Op smaak brengen met cayennepeper. Ca. 3 min. doorwarmen.

- kardoen is ook lekker gegratineerd met een bechamel- of tomatensaus.
- klaarmaken zoals bleekselder en opdienen met kaas- of tomatensaus.
- in olijfolie fruiten en daarna stoven à la barigoule met witte wijn, tijm en knoflook.

ABBAfanzaterdag 31 december 2005 @ 15:24
De kropsla zoals mijn moeder die vroeger maakte met salata, ei en tomaat behoort tot het verleden. IJsbergsla is nu volgens mij slasoort nr. 1
piepsterzaterdag 31 december 2005 @ 15:25
Kropsla is het hele jaar door bij de Dirk vd Broek te krijgen. Bij de Appie heb ik het laatst ook nog gezien. Kropsla is lekker met eiersalade erover:
Gekookte eieren prakken. Mayo en yoghurt erdoor. Mosterd, kerrie, peper en zout naar smaak toevoegen.
flugeltjezaterdag 31 december 2005 @ 15:25
Rettich is erg retro op een feestje hoor

Schillen en in plakjes snijden, schaaltje dip erbij... lekker..
dutch-mammazaterdag 31 december 2005 @ 15:26
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:25 schreef piepster het volgende:
Kropsla is het hele jaar door bij de Dirk vd Broek te krijgen. Bij de Appie heb ik het laatst ook nog gezien. Kropsla is lekker met eiersalade erover:
Gekookte eieren prakken. Mayo en yoghurt erdoor. Mosterd, kerrie, peper en zout naar smaak toevoegen.
En bieslook. Vergeet de bieslook niet!
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 15:27
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:18 schreef piepster het volgende:
Beligische witte,
Gewoon zoals je peen klaarmaakt?
quote:
schorseneer (daar maakte m'n moeder altijd een wit sausje bij),
Net zoals je asperges klaarmaakt
quote:
pastinaken.
Pastinaak schillen en aan repen snijden, kort (paar minuten) koken en dan eventueel even bakken met wat olijfolie, serveren met verse peper, zout en verse groene kruiden.
MouseOverzaterdag 31 december 2005 @ 15:27
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:21 schreef ABBAfan het volgende:
Ik zie bijna geen kropsla meer.
Nee.. volgens mij was ijsbergsla vroeger duurder. Aangezien het nu niet meer veel scheelt en ijsbergsla makkelijker schoon te maken is werd het exit kropsla.
ABBAfanzaterdag 31 december 2005 @ 15:27
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:25 schreef piepster het volgende:
Kropsla is het hele jaar door bij de Dirk vd Broek te krijgen. Bij de Appie heb ik het laatst ook nog gezien.
hmm, ik zal er volgend keer toch eens op letten of hier bij AH kropsla ligt.
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 15:28
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:25 schreef flugeltje het volgende:
Rettich is erg retro op een feestje hoor

Schillen en in plakjes snijden, schaaltje dip erbij... lekker..
Julien van snijden en roerbakken met zoute soyasaus, vreselijk lekker en mensen weten absoluut niet wat het is wat ze daar krijgen.
piepsterzaterdag 31 december 2005 @ 15:30
Dank voor je tips. Ik wist niet dat het zo makkelijk was
flugeltjezaterdag 31 december 2005 @ 15:31
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Julien van snijden en roerbakken met zoute soyasaus, vreselijk lekker en mensen weten absoluut niet wat het is wat ze daar krijgen.
Dat lijkt me nou erg lekker

En volgens mij nog mager ook...
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 15:40
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:30 schreef piepster het volgende:
Dank voor je tips. Ik wist niet dat het zo makkelijk was
Waarom zou het moeilijker zijn dan Asperges, boontjes of peen?
Deze groenten hebben trouwens wel veel meer smaak dan wat we normaal gesproken van groenten gewend zijn.
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 15:43
Brave Hendrik Die naam!

Kende ik ook niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik

Eucie, hoe kom je aan al die kennis?
piepsterzaterdag 31 december 2005 @ 15:43
Ik denk dat het komt doordat ik ze nooit ergens gegeten heb. Als ik iets eet, kan ik daarna vaak wel bedenken hoe je het ongeveer moet maken. En ik wist niet of deze groentes speciaal met een sausje moesten oid.
Euc-zaterdag 31 december 2005 @ 18:17
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:43 schreef Bluezz het volgende:
Brave Hendrik Die naam!

Kende ik ook niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik

Eucie, hoe kom je aan al die kennis?
Wij werken veel met zulke producten op mn werk, ik experimenteer er zelf ook veel mee. Kun je erg veel van leren, en er is zoveel lekkers mee te doen.
Blueszaterdag 31 december 2005 @ 18:47
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 18:17 schreef Euc- het volgende:


Wij werken veel met zulke producten op mn werk, ik experimenteer er zelf ook veel mee. Kun je erg veel van leren, en er is zoveel lekkers mee te doen.
Ja, leuk
Ik leer hier in CUL ook elke dag
Xlargezaterdag 31 december 2005 @ 18:49
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:00 schreef dutch-mamma het volgende:
- Schorseneer - gewoon nog te koop. Alleen een takkeklus om te schillen
toevallig heb ik dat gisteren voor het eerst in een restaurant op , ik kon de smaak niet goed thuis brengen .
Even dacht ik dat ik asperges aan het eten was
Basp1zaterdag 31 december 2005 @ 18:53
Die aardperen heb ik met kerstmis gegeten, had mijn pa bij het kerstdiner klaar gemaakt. Deze zijn volgens hem nogal moeilijk schoon te maken, zien er een beetje uit als gember met allemaal uitstulpingen. Ik heb het alleen in blokjes gezien, en geproeft. Ik vond het in ieder geval beter smaken als normale aardappels, ietsjes zoeter, maar wel wat steviger en niet glazig. Ik hou eigenlijk helemaal niet van gekoookte aardappels, maar deze dingen vielen echt reuze mee.
Pietverdrietzaterdag 31 december 2005 @ 19:04
Aardperen zijn lekker maar je gaat er enorm van scheten laten
Basp1zaterdag 31 december 2005 @ 19:23
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Aardperen zijn lekker maar je gaat er enorm van scheten laten
Ik had er geen last van maaer mijn zusje belde me later dat die wel ergens last van had, dat zal dan wel daarvan gekomen zijn .

Daar zit wel wat meer geschiedenis achter dat we zijn kookkunsten niet altijd vertrouwen, onze pa heeft ons een keer flink voedselvergiftiging laten oplopen door wat te oude cantarellen (of ander paddestoelen soorten) te bereiden.
Euc-zaterdag 31 december 2005 @ 19:28
topinamboer., lekker!

Enne, schorseneren schillen is toch helemaal geen pokkewerk? Is met een dunschiller zo gedaan..

Het ergste is schoonmaken, met een schuursponsje, als je namelijk stengels gaat frituren voor bij een gerecht, is het mooi om aan de buitenkanten net een donkere verkleuring te krijgen. Dit krijg je door de schorseneer niet te schillen maar te wassen. DAT is pas een pokkewerk.
klaaroverzondag 1 januari 2006 @ 19:41
Pastinaken lijken qua smaak op winterpeen, maar zijn zoeter en zachter van struktuur.
En best voordelig om te kopen.

Mijn Pastinaak-favoriet: in ganzenvet gebakken pastinaakstukken en aardappelstukken, overgoten met vloeibare eidooiers, en een augurkje erbij.

Of anders gewoon door de hutsepot rammen. :-)
Chrisje101maandag 2 januari 2006 @ 15:40
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:06 schreef piepster het volgende:
Jaaa, leuk topic. heeft er ook iemand recepten met deze groenten? Ik weet namelijk (net als de rest van Nederland) niet hoe je ze klaar moet maken.
Pastinaaksalade:
http://www.coquinaria.nl/recepten/04.1histrecept.htm
i-spy24maandag 2 januari 2006 @ 16:29
Wilde spinazie die je gewoon langs de snelweg kunt plukken waar behoorlijk wat bos staat.
piepstermaandag 2 januari 2006 @ 16:33
Langs de snelweg zou ik zeker niet doen. Daar zit veel te veel gif in. Paardebloemen voor je konijn mag je ook niet langs de weg plukken.
Marsepeinmaandag 2 januari 2006 @ 16:53
Bij ons in de familie hoor ik de term 'Stiense Bonen' weleens vallen iemand een idee wat dat is?
Lucillemaandag 2 januari 2006 @ 16:57
Voor meer ideeen:
http://www.vergetengroenten.nl/
Pietverdrietmaandag 2 januari 2006 @ 17:02
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:53 schreef Marsepein het volgende:
Bij ons in de familie hoor ik de term 'Stiense Bonen' weleens vallen iemand een idee wat dat is?
Stiense is Tilburgs dialect, weet alleen niet meer waarvoor
Martijn_77maandag 2 januari 2006 @ 18:47
quote:
Op maandag 2 januari 2006 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stiense is Tilburgs dialect, weet alleen niet meer waarvoor
Zegt mij zo niks weet je misschien hoe het er ongeveer uitziet? Dan zou ik het misschien kunnen plaatsen.

En anders vraag ik het van het weekend even aan mijn schoonzus (Echte Tilburgse)
Pietverdrietmaandag 2 januari 2006 @ 19:16
Nee, weet alleen dat van bepaalde mensen werd gezegt dat het Stiense waren.
Kan natuurlijk ook gewoon voor Stiens staan, een plaats ten noorden van Leeuwarden
Lienekienmaandag 2 januari 2006 @ 19:24
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, weet alleen dat van bepaalde mensen werd gezegt dat het Stiense waren.
Kan natuurlijk ook gewoon voor Stiens staan, een plaats ten noorden van Leeuwarden
Stien is Middelnederlands voor steen. Misschien zijn stiense mensen of stiense bonen dus wel harde mensen of bonen. Of voor bonen: gedroogd?

Of... het zijn mensen/bonen uit Stein... Ligt dat in de buurt van/in Tilburg?

(Bosatlas... Hmm, nee dus.)

[ Bericht 5% gewijzigd door Lienekien op 02-01-2006 19:30:26 ]
aidylmaandag 2 januari 2006 @ 19:52
Gele peen (al gebruiken wij die op het werk wel veel)
Rettich heb ik zelf ook wel eens in huis
Meiraap gebruik ik in stoofpotjes

Pastinaak heb ik nog nooit op, ik vind het er wel uit zien als rettich, maar het zal wel iets heel anders zijn.
Pietverdrietmaandag 2 januari 2006 @ 20:06
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Stien is Middelnederlands voor steen. Misschien zijn stiense mensen of stiense bonen dus wel harde mensen of bonen. Of voor bonen: gedroogd?

Of... het zijn mensen/bonen uit Stein... Ligt dat in de buurt van/in Tilburg?

(Bosatlas... Hmm, nee dus.)
Er is een tilburger hier die het over Stiense heeft als ie stein bedoeld
http://forum.xboxworld.nl/showthread.php?t=55383&page=3
Marsepeinmaandag 2 januari 2006 @ 22:26
Ja, ik heb het nooit gezien, maar hoor het bij familie in mijn regio, Aalsmeer. Misschien is het een bereidingswijze oid?

Ik zal het zelf ook eens vragen als ik diegene weer zie.
Drive-rmaandag 2 januari 2006 @ 22:40
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:52 schreef aidyl het volgende:
Gele peen (al gebruiken wij die op het werk wel veel)
Rettich heb ik zelf ook wel eens in huis [afbeelding]
Meiraap gebruik ik in stoofpotjes [afbeelding]

Pastinaak heb ik nog nooit op, ik vind het er wel uit zien als rettich, maar het zal wel iets heel anders zijn.
Pastinaak wordt hier echt vaak gegeten. Kan goed in een aardappel gratin of een puree. Mijn favoriet bereidingswijze is koken in grote partjes. Vervolgens met rozemarijn en zeezout in een goeie hete oven roosteren (kan eigenlijk met elke knol) tot mooie goudbruin... Wordt heerlijk zoet...
Martijn_77dinsdag 3 januari 2006 @ 19:10
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Stien is Middelnederlands voor steen. Misschien zijn stiense mensen of stiense bonen dus wel harde mensen of bonen. Of voor bonen: gedroogd?

Of... het zijn mensen/bonen uit Stein... Ligt dat in de buurt van/in Tilburg?

(Bosatlas... Hmm, nee dus.)
Ik zou het niet weten maar hier in Waalwijk kennen we het begrip moffelbonen en daar wordt een soort grote witte bonen mee bedoeld.
aidylwoensdag 4 januari 2006 @ 13:37
En schorseneren zijn "èrmeluis-asperges"
Euc-woensdag 4 januari 2006 @ 13:43
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 13:37 schreef aidyl het volgende:
En schorseneren zijn "èrmeluis-asperges"
En keukenmeidenverdriet.