abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 31 december 2005 @ 03:25:13 #1
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33570154
Heb geen zin nu nog een mooie op te maken, maar voor ik het morgen weer vergeet te doen maak ik maar vast een topic!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33570217
Koolrabi.
  zaterdag 31 december 2005 @ 03:40:03 #3
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33570320
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 03:30 schreef _o_ het volgende:
Koolrabi.
Dat noem ik nou niet echt een vergeten groenten. Die ligt nog gewoon in de winkel. Ik zat meer te denken aan dingen als Kardoen, Haverwortel, Aardpeer, Boksbaard, Katwijker Peentjes, Belgische Witte, Opperdoezer Ronde, Buggenummer Muuskes, Schorseneer, Pastinaken, Aardamandelen, Brave Hendrik, repelsteeltjes, Berner Landfrauerboontjes, eeuwige moes etc etc.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33570761
vergeet niet Gerst, want volgensmij heeft Euc- iets te diep in zijn glaasje gerstennat gekeken
Soms is 't beater iets moeis te verleeze, beater verlieze als dat ge 't noeit het gehad
pi_33570770
Je active Topic lijst gebruiken als reminder
pi_33570869
Opperdoeser Ronde ligt in Noord Holland gewoon in de winkel hoor.
~Dannon
  zaterdag 31 december 2005 @ 08:10:32 #7
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33571179
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 03:40 schreef Euc- het volgende:

[..]

Dat noem ik nou niet echt een vergeten groenten. Die ligt nog gewoon in de winkel. Ik zat meer te denken aan dingen als Kardoen, Haverwortel, Aardpeer, Boksbaard, Katwijker Peentjes, Belgische Witte, Opperdoezer Ronde, Buggenummer Muuskes, Schorseneer, Pastinaken, Aardamandelen, Brave Hendrik, repelsteeltjes, Berner Landfrauerboontjes, eeuwige moes etc etc.
Repelsteeltjes? Je bedoelt toch zeker raapstelen.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 31 december 2005 @ 10:37:54 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33572318
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 08:10 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Repelsteeltjes? Je bedoelt toch zeker raapstelen.
Raapstellen zijn hier nog gewoon bij de groentenboer te koop. Dus echt vergeten zijn ze voor mij nog niet.

Maar in dit topic ( Groenten die je nooit meer eet ) staat ook meer over vergeten groenten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33572364
Rabarber.
...is toch ook opwindend?
  zaterdag 31 december 2005 @ 10:45:51 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33572435
Raapstelen zijn heerlijk, net als Broeivet,
Raapstelen worden bij de esotherische supermarkten ook wel zilversteel genoemt, en dan is het natuurlijk weer duurder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 10:46:44 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33572444
was Rettich al genoemd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 12:36:58 #12
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_33575446
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 10:41 schreef Els_saai het volgende:
Rabarber.
Dat ligt nog gewoon bij de C1000 in het seizoen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:00:16 #13
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33580772
- Kardoen - is toch artisjok?
- Aardpeer - is dat topinamboer?
- Belgische Witte - klinkt als bier, maar dat bedoel je vast niet
- Opperdoezer Ronde - heb ik in augustus nog gekocht!
- Schorseneer - gewoon nog te koop. Alleen een takkeklus om te schillen
- Pastinaken - heb ik ook wel zien liggen, alleen nog nooit iets mee gedaan
- repelsteeltjes - ehhh... gezien het tijdstip van posten neem ik je die maar niet kwalijk! *ziet in gedachten klein lelijk koboltje rondspringen: niemand weet, niemand weet...!*
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33580961
Jaaa, leuk topic. heeft er ook iemand recepten met deze groenten? Ik weet namelijk (net als de rest van Nederland) niet hoe je ze klaar moet maken.
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:13:59 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33581226
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:00 schreef dutch-mamma het volgende:
- Kardoen - is toch artisjok?
Nee, maar het lijkt er wel op
http://home.scarlet.be/groenteninfo/kardoen.htm
quote:
- Aardpeer - is dat topinamboer?
Jep
quote:
- Belgische Witte - klinkt als bier, maar dat bedoel je vast niet
Is een soort witte peen, niet te verwarren met rettich zoals een kunsthistoricus die ons op de lagere school eens kwam vertellen. Die liet een schilderij zien (op foto) en vertelde dat je veel kon leren van oude schilderijen, bv dat worteltjes vroeger groter en wit waren. Pietertje Verdriet zei toen, maar das toch gewoon een rettich?
De kunstkenner keek me verbaasd aan, en zei, nee das een witte peen. Heb toen de volgende dag maar een rettich mee naar school genomen.
(ja ik was toen al zo verschrikkelijk)
quote:
- Opperdoezer Ronde - heb ik in augustus nog gekocht!
Ik ook, mijn favo vastkokende aardappel voor pelaardappels, met boterdoop
quote:
- Schorseneer - gewoon nog te koop. Alleen een takkeklus om te schillen
Keukenmeidenverdriet werd het wel genoemt. Het werd vroeger op zaterdag gegeten, en de meid had dan haar handen zwart, op haar vrije avond!
quote:
- Pastinaken - heb ik ook wel zien liggen, alleen nog nooit iets mee gedaan
Erg lekker knolletje
quote:
- repelsteeltjes - ehhh... gezien het tijdstip van posten neem ik je die maar niet kwalijk! *ziet in gedachten klein lelijk koboltje rondspringen: niemand weet, niemand weet...!*
:-)

Meiraapjes zijn trouwens ook vreselijk lekker, bij de turkse groenteboer te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:14:28 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33581247
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:06 schreef piepster het volgende:
Jaaa, leuk topic. heeft er ook iemand recepten met deze groenten? Ik weet namelijk (net als de rest van Nederland) niet hoe je ze klaar moet maken.
Welke?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33581371
Beligische witte, schorseneer (daar maakte m'n moeder altijd een wit sausje bij), pastinaken.

Dit zijn iig dingen die ik in Deventer kan kopen.
pi_33581455
Pastinaken!
Die ken ik helemaal niet
Dus ben even gaan zoeken, het is idd een knolletje en hier zijn wat recepten die ik binnenkort uit ga proberen, weet iemand hoe ie smaakt/waar ie naar smaakt?



http://www.webchef.nl/recept/groenten/pastinaak/
http://www.kookhistorie.com/index.htm
(is trouwens een erg leuke site kookhistorie.com met oude gerechten van 1500-1700!)
pi_33581505
Ik zie bijna geen kropsla meer.
One of us is ugly, One of us is cute, One of us you'd like to see in her birthday suit
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:22:35 #20
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33581536
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:21 schreef ABBAfan het volgende:
Ik zie bijna geen kropsla meer.
Momenteel niet, nee, maar in de zomer wel.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33581539
Ach jawel joh. Gewoon bij de Dirk.
pi_33581548
Jawel hoor, ik zie het nog altijd liggen bij de groenteboer.
Het wordt alleen wel verdreven naar een uithoekje door de zakken gemengde schoongemaakte sla, wat wel erg makkelijk is
pi_33581575
[quote]Op zaterdag 31 december 2005 15:22 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Momenteel niet, nee, maar in de zomer wel.
[/quote

Zelfs in de zomer kom ik niet meer tegen.
One of us is ugly, One of us is cute, One of us you'd like to see in her birthday suit
pi_33581633
En de Kardoen had ik ook nog nooit van gehoord :
quote:
KARDOEN is qua smaak een mix van artisjok, selderij en schorseneer. Bitter en toch ook een beetje zoet. De kardoen lijkt uiterlijk op bleekselderij, maar ligt qua smaak dichter bij de artisjok. De smaak is volgens anderen een kruising tussen artisjok en asperge. Het is een frisse naar bleekselderij zwemende smaak, maar veel milder. Rauw en gekookt op te dienen. Oogst u ze vroeg (september), dan zijn ze ongebleekt nog sappig en lekker mals en zoet. Voor de echte liefhebber van bittersmaken: laat oogsten (oktober). Hij smaakt dan wat bitter en is stugger, dus moet met een dunschiller zorgvuldig geschild worden.

Kardoen is al bekend sinds de vierde eeuw voor Christus. Afkomstig uit het vrije veld in het Middellandse-Zeegebied. Rijk aan mineralen, geblancheerd op zijn best. Geen aluminium-pannen gebruiken, net als bij spinazie. Je zou zeggen, de kardoen met zijn bitterzoete smaak moet het grote publiek dat spruitjes en lof koopt, toch ook zeer aanspreken. (Nog) niet dus. Voorbijgestreefd door de nobeler geachte artisjok werd de kardoen in onze streken een beetje vergeten. Maar in Zuid-Europa, begonnen onder de Grieken en Romeinen, is de Kardoen nog steeds zeer geliefd. Een vergeten groente dus? Wel nee, want zoals bij zoveel 'aparte' groenten zorgen de commerciële wetten van de grootschalige levensmiddelen-detailhandel ervoor, dat een aantal producten gewoon verdwijnt uit het collectieve geheugen van de bevolking. Maar gelukkig blijft een kleine groep mensen, ook in Nederland, de Kardoen waarderen. Ze is nog regelmatig te vinden in Turkse en Marrokaanse winkels en op de Albert-Cuypmarkt in Amsterdam.

Teelt: zaaien vanaf april onder glas, begin mei in de vollegrond. Familie van de distelachtige artisjok. Van kardoen eet men de vezelachtige bladsteel, die een paar weken voor de oogst omwikkeld wordt met donkere folie om ze te bleken. De bloem is een sieraad voor de vaas en tuin, maar ook het blad is heel mooi.

In de keuken: Kardoen wordt geteeld voor de jonge, gebleekte bladstelen. Kardoen is heel geliefd in Italië en Frankrijk, maar hier vreemd genoeg nauwelijks bekend. Hij komt vaak gestoofd op tafel met kastanjes of met walnoten. U kunt de stelen net zo bereiden als asperges, en ook als beignets smaken ze uitstekend. Gebruik citroen om verkleuring tegen te gaan.

Recepten:

ZOMERSE KARDOEN STAMPPOT
Ingrediënten:
500 gr. nieuwe aardappelen, schillen en in stukken snijden, 2 teentjes knoflook, pellen en in plakjes snijden, 2 eetl. olijfolie, 1/2 gele paprika, wassen en in dunne reepjes snijden, 1 rode ui, pellen en snipperen, 300 gr. kardoen, wassen en in plakjes snijden, 1 takje tijm, rissen, 1 dl. sojamelk, 1 theel. zoutloze kruidenbouillonpoeder, cayennepeper
Bereiden:
aardappelen gaarkoken met de kruidenbouillon. Olie verhitten en de knoflook, ui en paprika er ca. 2 min. in smoren op niet te hoog vuur. De kardoen in ca. 10 min. beetgaar koken in licht gezouten water. Aardappelen grof stampen met de sojamelk. De kardoen en paprikamengsel erdoor mengen. Op smaak brengen met cayennepeper. Ca. 3 min. doorwarmen.

- kardoen is ook lekker gegratineerd met een bechamel- of tomatensaus.
- klaarmaken zoals bleekselder en opdienen met kaas- of tomatensaus.
- in olijfolie fruiten en daarna stoven à la barigoule met witte wijn, tijm en knoflook.

pi_33581637
De kropsla zoals mijn moeder die vroeger maakte met salata, ei en tomaat behoort tot het verleden. IJsbergsla is nu volgens mij slasoort nr. 1
One of us is ugly, One of us is cute, One of us you'd like to see in her birthday suit
pi_33581672
Kropsla is het hele jaar door bij de Dirk vd Broek te krijgen. Bij de Appie heb ik het laatst ook nog gezien. Kropsla is lekker met eiersalade erover:
Gekookte eieren prakken. Mayo en yoghurt erdoor. Mosterd, kerrie, peper en zout naar smaak toevoegen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:25:54 #27
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_33581685
Rettich is erg retro op een feestje hoor

Schillen en in plakjes snijden, schaaltje dip erbij... lekker..
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:26:31 #28
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33581711
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:25 schreef piepster het volgende:
Kropsla is het hele jaar door bij de Dirk vd Broek te krijgen. Bij de Appie heb ik het laatst ook nog gezien. Kropsla is lekker met eiersalade erover:
Gekookte eieren prakken. Mayo en yoghurt erdoor. Mosterd, kerrie, peper en zout naar smaak toevoegen.
En bieslook. Vergeet de bieslook niet!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:27:00 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33581734
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:18 schreef piepster het volgende:
Beligische witte,
Gewoon zoals je peen klaarmaakt?
quote:
schorseneer (daar maakte m'n moeder altijd een wit sausje bij),
Net zoals je asperges klaarmaakt
quote:
pastinaken.
Pastinaak schillen en aan repen snijden, kort (paar minuten) koken en dan eventueel even bakken met wat olijfolie, serveren met verse peper, zout en verse groene kruiden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:27:17 #30
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_33581748
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:21 schreef ABBAfan het volgende:
Ik zie bijna geen kropsla meer.
Nee.. volgens mij was ijsbergsla vroeger duurder. Aangezien het nu niet meer veel scheelt en ijsbergsla makkelijker schoon te maken is werd het exit kropsla.
Vampire Romance O+
pi_33581754
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:25 schreef piepster het volgende:
Kropsla is het hele jaar door bij de Dirk vd Broek te krijgen. Bij de Appie heb ik het laatst ook nog gezien.
hmm, ik zal er volgend keer toch eens op letten of hier bij AH kropsla ligt.
One of us is ugly, One of us is cute, One of us you'd like to see in her birthday suit
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:28:52 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33581808
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:25 schreef flugeltje het volgende:
Rettich is erg retro op een feestje hoor

Schillen en in plakjes snijden, schaaltje dip erbij... lekker..
Julien van snijden en roerbakken met zoute soyasaus, vreselijk lekker en mensen weten absoluut niet wat het is wat ze daar krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33581871
Dank voor je tips. Ik wist niet dat het zo makkelijk was
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:31:59 #34
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_33581944
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Julien van snijden en roerbakken met zoute soyasaus, vreselijk lekker en mensen weten absoluut niet wat het is wat ze daar krijgen.
Dat lijkt me nou erg lekker

En volgens mij nog mager ook...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:40:00 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33582258
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:30 schreef piepster het volgende:
Dank voor je tips. Ik wist niet dat het zo makkelijk was
Waarom zou het moeilijker zijn dan Asperges, boontjes of peen?
Deze groenten hebben trouwens wel veel meer smaak dan wat we normaal gesproken van groenten gewend zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33582385
Brave Hendrik Die naam!

Kende ik ook niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik

Eucie, hoe kom je aan al die kennis?
pi_33582393
Ik denk dat het komt doordat ik ze nooit ergens gegeten heb. Als ik iets eet, kan ik daarna vaak wel bedenken hoe je het ongeveer moet maken. En ik wist niet of deze groentes speciaal met een sausje moesten oid.
  zaterdag 31 december 2005 @ 18:17:12 #38
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33587214
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:43 schreef Bluezz het volgende:
Brave Hendrik Die naam!

Kende ik ook niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik

Eucie, hoe kom je aan al die kennis?
Wij werken veel met zulke producten op mn werk, ik experimenteer er zelf ook veel mee. Kun je erg veel van leren, en er is zoveel lekkers mee te doen.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33588046
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 18:17 schreef Euc- het volgende:


Wij werken veel met zulke producten op mn werk, ik experimenteer er zelf ook veel mee. Kun je erg veel van leren, en er is zoveel lekkers mee te doen.
Ja, leuk
Ik leer hier in CUL ook elke dag
pi_33588113
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:00 schreef dutch-mamma het volgende:
- Schorseneer - gewoon nog te koop. Alleen een takkeklus om te schillen
toevallig heb ik dat gisteren voor het eerst in een restaurant op , ik kon de smaak niet goed thuis brengen .
Even dacht ik dat ik asperges aan het eten was
pi_33588211
Die aardperen heb ik met kerstmis gegeten, had mijn pa bij het kerstdiner klaar gemaakt. Deze zijn volgens hem nogal moeilijk schoon te maken, zien er een beetje uit als gember met allemaal uitstulpingen. Ik heb het alleen in blokjes gezien, en geproeft. Ik vond het in ieder geval beter smaken als normale aardappels, ietsjes zoeter, maar wel wat steviger en niet glazig. Ik hou eigenlijk helemaal niet van gekoookte aardappels, maar deze dingen vielen echt reuze mee.
  zaterdag 31 december 2005 @ 19:04:08 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33588480
Aardperen zijn lekker maar je gaat er enorm van scheten laten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33588962
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Aardperen zijn lekker maar je gaat er enorm van scheten laten
Ik had er geen last van maaer mijn zusje belde me later dat die wel ergens last van had, dat zal dan wel daarvan gekomen zijn .

Daar zit wel wat meer geschiedenis achter dat we zijn kookkunsten niet altijd vertrouwen, onze pa heeft ons een keer flink voedselvergiftiging laten oplopen door wat te oude cantarellen (of ander paddestoelen soorten) te bereiden.
  zaterdag 31 december 2005 @ 19:28:46 #44
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33589153
topinamboer., lekker!

Enne, schorseneren schillen is toch helemaal geen pokkewerk? Is met een dunschiller zo gedaan..

Het ergste is schoonmaken, met een schuursponsje, als je namelijk stengels gaat frituren voor bij een gerecht, is het mooi om aan de buitenkanten net een donkere verkleuring te krijgen. Dit krijg je door de schorseneer niet te schillen maar te wassen. DAT is pas een pokkewerk.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 1 januari 2006 @ 19:41:48 #45
111571 klaarover
klaar? over!
pi_33607952
Pastinaken lijken qua smaak op winterpeen, maar zijn zoeter en zachter van struktuur.
En best voordelig om te kopen.

Mijn Pastinaak-favoriet: in ganzenvet gebakken pastinaakstukken en aardappelstukken, overgoten met vloeibare eidooiers, en een augurkje erbij.

Of anders gewoon door de hutsepot rammen. :-)
  maandag 2 januari 2006 @ 15:40:07 #46
122182 Chrisje101
Semper Delicata
pi_33627603
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 15:06 schreef piepster het volgende:
Jaaa, leuk topic. heeft er ook iemand recepten met deze groenten? Ik weet namelijk (net als de rest van Nederland) niet hoe je ze klaar moet maken.
Pastinaaksalade:
http://www.coquinaria.nl/recepten/04.1histrecept.htm
Voor de nieuwste recepten en updates op Coquinaria:
http://uk.groups.yahoo.com/group/coquinaria/
pi_33629285
Wilde spinazie die je gewoon langs de snelweg kunt plukken waar behoorlijk wat bos staat.
pi_33629454
Langs de snelweg zou ik zeker niet doen. Daar zit veel te veel gif in. Paardebloemen voor je konijn mag je ook niet langs de weg plukken.
pi_33630037
Bij ons in de familie hoor ik de term 'Stiense Bonen' weleens vallen iemand een idee wat dat is?
pi_33630149
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  maandag 2 januari 2006 @ 17:02:46 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33630281
quote:
Op maandag 2 januari 2006 16:53 schreef Marsepein het volgende:
Bij ons in de familie hoor ik de term 'Stiense Bonen' weleens vallen iemand een idee wat dat is?
Stiense is Tilburgs dialect, weet alleen niet meer waarvoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2006 @ 18:47:05 #52
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33633353
quote:
Op maandag 2 januari 2006 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stiense is Tilburgs dialect, weet alleen niet meer waarvoor
Zegt mij zo niks weet je misschien hoe het er ongeveer uitziet? Dan zou ik het misschien kunnen plaatsen.

En anders vraag ik het van het weekend even aan mijn schoonzus (Echte Tilburgse)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 2 januari 2006 @ 19:16:03 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33634294
Nee, weet alleen dat van bepaalde mensen werd gezegt dat het Stiense waren.
Kan natuurlijk ook gewoon voor Stiens staan, een plaats ten noorden van Leeuwarden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2006 @ 19:24:01 #54
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_33634525
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, weet alleen dat van bepaalde mensen werd gezegt dat het Stiense waren.
Kan natuurlijk ook gewoon voor Stiens staan, een plaats ten noorden van Leeuwarden
Stien is Middelnederlands voor steen. Misschien zijn stiense mensen of stiense bonen dus wel harde mensen of bonen. Of voor bonen: gedroogd?

Of... het zijn mensen/bonen uit Stein... Ligt dat in de buurt van/in Tilburg?

(Bosatlas... Hmm, nee dus.)

[ Bericht 5% gewijzigd door Lienekien op 02-01-2006 19:30:26 ]
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 2 januari 2006 @ 19:52:48 #55
119994 aidyl
bla bla bla
pi_33635516
Gele peen (al gebruiken wij die op het werk wel veel)
Rettich heb ik zelf ook wel eens in huis
Meiraap gebruik ik in stoofpotjes

Pastinaak heb ik nog nooit op, ik vind het er wel uit zien als rettich, maar het zal wel iets heel anders zijn.
15 jaar te laat geboren...
  maandag 2 januari 2006 @ 20:06:41 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33635930
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Stien is Middelnederlands voor steen. Misschien zijn stiense mensen of stiense bonen dus wel harde mensen of bonen. Of voor bonen: gedroogd?

Of... het zijn mensen/bonen uit Stein... Ligt dat in de buurt van/in Tilburg?

(Bosatlas... Hmm, nee dus.)
Er is een tilburger hier die het over Stiense heeft als ie stein bedoeld
http://forum.xboxworld.nl/showthread.php?t=55383&page=3
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33641067
Ja, ik heb het nooit gezien, maar hoor het bij familie in mijn regio, Aalsmeer. Misschien is het een bereidingswijze oid?

Ik zal het zelf ook eens vragen als ik diegene weer zie.
pi_33641690
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:52 schreef aidyl het volgende:
Gele peen (al gebruiken wij die op het werk wel veel)
Rettich heb ik zelf ook wel eens in huis [afbeelding]
Meiraap gebruik ik in stoofpotjes [afbeelding]

Pastinaak heb ik nog nooit op, ik vind het er wel uit zien als rettich, maar het zal wel iets heel anders zijn.
Pastinaak wordt hier echt vaak gegeten. Kan goed in een aardappel gratin of een puree. Mijn favoriet bereidingswijze is koken in grote partjes. Vervolgens met rozemarijn en zeezout in een goeie hete oven roosteren (kan eigenlijk met elke knol) tot mooie goudbruin... Wordt heerlijk zoet...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  dinsdag 3 januari 2006 @ 19:10:58 #59
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33668606
quote:
Op maandag 2 januari 2006 19:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Stien is Middelnederlands voor steen. Misschien zijn stiense mensen of stiense bonen dus wel harde mensen of bonen. Of voor bonen: gedroogd?

Of... het zijn mensen/bonen uit Stein... Ligt dat in de buurt van/in Tilburg?

(Bosatlas... Hmm, nee dus.)
Ik zou het niet weten maar hier in Waalwijk kennen we het begrip moffelbonen en daar wordt een soort grote witte bonen mee bedoeld.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 4 januari 2006 @ 13:37:21 #60
119994 aidyl
bla bla bla
pi_33692513
En schorseneren zijn "èrmeluis-asperges"
15 jaar te laat geboren...
  woensdag 4 januari 2006 @ 13:43:51 #61
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33692762
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 13:37 schreef aidyl het volgende:
En schorseneren zijn "èrmeluis-asperges"
En keukenmeidenverdriet.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')