FOK!forum / Culinesse à gogo / Slagroom invriezen
ChicaCdinsdag 27 december 2005 @ 18:38
Wie o wie kan mijn vraag beantwoorden?

Ik wil (ongeopende) slagroom invriezen. Kan ik dat het beste zo doen, of eerst stijf kloppen?

BVD voor het antwoord.
Lienekiendinsdag 27 december 2005 @ 18:39
Eerste hit op google:

U kunt ongeklopte slagroom invriezen. Gebruik hiervoor een ijsblokjeslade. U hoeft dan voor een soepje of sausje maar een of een paar blokjes te ontdooien.
ChicaCdinsdag 27 december 2005 @ 18:41
klopt, had ik ook gezien, maar verderop lees ik weer ergens dat het juist geklopt moet.
Vandaar dat ik het hier vraag.

Maar toch bedankt!
ChicaCdinsdag 27 december 2005 @ 18:43
Poll: Slagroom geklopt of ongeklopt invriezen?
  • Geklopt
  • Ongeklopt
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier
  • Grrrrrrrrdinsdag 27 december 2005 @ 18:45
    Meest kansloze poll waar ik ooit voor gestemd heb.
    Lienekiendinsdag 27 december 2005 @ 18:46
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 18:41 schreef ChicaC het volgende:
    klopt, had ik ook gezien, maar verderop lees ik weer ergens dat het juist geklopt moet.
    Vandaar dat ik het hier vraag.

    Maar toch bedankt!
    Geef die link 'ns dan?
    ChicaCdinsdag 27 december 2005 @ 18:48
    http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/tips/diepvrieszuivel.htm
    ChicaCdinsdag 27 december 2005 @ 18:50
    maar ik ga toch op lienekien af!
    Dus bij deze ga ik de slagroom ongeklop invrienzen.....

    Sluiten maar!
    Pietverdrietdinsdag 27 december 2005 @ 18:52
    waar zit de slagroom in verpakt?
    Tetrapak -> invriezen
    Plastic bekertje vriest kapot
    ChicaCdinsdag 27 december 2005 @ 18:56
    ah bedankt pietverdriet, het zit dus in een plastc bekertje.
    Her-verpakken dan?
    Pietverdrietdinsdag 27 december 2005 @ 18:59
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 18:56 schreef ChicaC het volgende:
    ah bedankt pietverdriet, het zit dus in een plastc bekertje.
    Her-verpakken dan?
    beter van wel, de kans zit erin dat ie knapt en dat het uitloopt.
    Maar euh, waarom maak je het niet gewoon op?
    Bedoel, beetje slagroom is toch zo weg in een sausje of soep, stijfslaan en er dan jam door mengen en je hebt een eenvoudig toetje,
    deedeeteedinsdag 27 december 2005 @ 19:01
    * Net caramelvla met veel slagroom op heeft
    Pony-Loverdinsdag 27 december 2005 @ 19:08
    geklopt invriezen gaat niet werken, dat wordt na het ontdooien heel smerig
    Black-Deathdinsdag 27 december 2005 @ 19:26
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 18:43 schreef ChicaC het volgende:
    Poll: Slagroom geklopt of ongeklopt invriezen?
  • Geklopt
  • Ongeklopt
    Tussenstand:
    [afbeelding]
    Ook een poll maken? Klik hier
  • ChicaCdinsdag 27 december 2005 @ 19:32
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 19:26 schreef Black-Death het volgende:

    [..]

    Laat mij ook een keer een polletje maken
    Martijn_77dinsdag 27 december 2005 @ 19:51
    @ TS waarom zou je slagroom willen invriezen?
    Fok_youdinsdag 27 december 2005 @ 19:54
    gewoon opeten en tegen de tijd dat het nodig is nieuwe halen
    2QT2BSTR8dinsdag 27 december 2005 @ 20:06
    En op al die diepvriestaarten is ongeklopte slagroom ..
    Na het ontdooien, moet je die zelf nog kloppen ..
    Yeah right
    Lienekiendinsdag 27 december 2005 @ 20:11
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 20:06 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:
    En op al die diepvriestaarten is ongeklopte slagroom ..
    Na het ontdooien, moet je die zelf nog kloppen ..
    Yeah right
    En je denkt dat dat alleen maar stijfgeslagen slagroom is, dat daar zeg maar verder niks aan is toegevoegd om het na ontdooien in vorm te houden?

    Yeah, right.
    2QT2BSTR8dinsdag 27 december 2005 @ 20:19
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 20:11 schreef Lienekien het volgende:

    [..]

    En je denkt dat dat alleen maar stijfgeslagen slagroom is, dat daar zeg maar verder niks aan is toegevoegd om het na ontdooien in vorm te houden?

    Yeah, right.
    Dat denk ik niet alleen, dat weet ik zelfs omdat ik het zelf zonder bijvoeging invries.

    Lienekiendinsdag 27 december 2005 @ 20:20
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 20:19 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:

    [..]

    Dat denk ik niet alleen, dat weet ik zelfs omdat ik het zelf zonder bijvoeging invries.

    Op je diepvriestaarten?
    Pietverdrietdinsdag 27 december 2005 @ 20:24
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 19:51 schreef Martijn_77 het volgende:
    @ TS waarom zou je slagroom willen invriezen?
    Mensen willen de gekste dingen invriezen, takje peterselie over? Invriezen!
    ik gooi het gewoon in de soep.
    Dark_Killahdinsdag 27 december 2005 @ 20:24
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 18:45 schreef Grrrrrrrr het volgende:
    Meest kansloze poll waar ik ooit voor gestemd heb.
    Ik stem dan ook niet.
    BBQ-kipwoensdag 28 december 2005 @ 09:46
    Topic van het jaar

    Hehe
    ChicaCwoensdag 28 december 2005 @ 10:30
    Ik zou het zelf ook gewoon gebruikt hebben, maar deze vraag stelde ik dus voor mijn schoonmoeder, die het dus wel perse wil invriezen....
    Mirjamwoensdag 28 december 2005 @ 10:56
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 09:46 schreef BBQ-kip het volgende:
    Topic van het jaar

    Hehe
    net op tijd, het jaar is bijna om!
    Martijn_77woensdag 28 december 2005 @ 11:02
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 10:30 schreef ChicaC het volgende:
    Ik zou het zelf ook gewoon gebruikt hebben, maar deze vraag stelde ik dus voor mijn schoonmoeder, die het dus wel perse wil invriezen....
    Oke, maar waarom wilde ze het dan invriezen? Zodat ze altijd slagroom op voorraad heeft?
    ChicaCwoensdag 28 december 2005 @ 11:13
    Geen idee, omdat ze het zonde vind om het te gebruiken terwijl ze het nu niet nodig heeft en ze het ook niet wil laten vergaan?!?!
    Pietverdrietwoensdag 28 december 2005 @ 11:28
    * Pietverdriet moet aan zijn moedertje denken, die eens een doos handgemaakte pralines kreeg, en vond dat het zonde was dat we die weg zouden werken in record tijd. Nee, dat werd bewaard...
    Een jaar of wat later vond ze deze terug, geheel beschimmeld.
    Mirjamwoensdag 28 december 2005 @ 11:29
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:
    * Pietverdriet moet aan zijn moedertje denken, die eens een doos handgemaakte pralines kreeg, en vond dat het zonde was dat we die weg zouden werken in record tijd. Nee, dat werd bewaard...
    Een jaar of wat later vond ze deze terug, geheel beschimmeld.
    zo is mijn moeder ook.
    alles wat ze kreeg, mochten we niet hebben, dat was zonde, moest bewaard worden.
    paar jaar later kwam je het weer eens tegen en moest het weggegooid worden.
    Pietverdrietwoensdag 28 december 2005 @ 11:35
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 11:29 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    zo is mijn moeder ook.
    alles wat ze kreeg, mochten we niet hebben, dat was zonde, moest bewaard worden.
    paar jaar later kwam je het weer eens tegen en moest het weggegooid worden.
    Vreselijk, niet?
    ChicaCwoensdag 28 december 2005 @ 12:26
    Eeuwige zonde!
    Maar ik heb de adviezen doorgespeeld: Ongeklopt invriezen, maar niet in het plastic bekertje. Maar bovenal het advies om het maar gewoon te gebruiken!
    yvonnewoensdag 28 december 2005 @ 12:32
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Mensen willen de gekste dingen invriezen, takje peterselie over? Invriezen!
    ik gooi het gewoon in de soep.

    Laat mij lekker peterselie invriezen.
    En het was een hele bos
    Pietverdrietwoensdag 28 december 2005 @ 12:41
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 12:32 schreef yvonne het volgende:

    [..]


    Laat mij lekker peterselie invriezen.
    En het was een hele bos
    hap hap
    H00pstawoensdag 4 januari 2006 @ 14:38
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 11:02 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Oke, maar waarom wilde ze het dan invriezen? Zodat ze altijd slagroom op voorraad heeft?
    hou eens op met je kansloze vragen en gewoon ontopic aub.

    ongeklopt invriezen werkt hier altijd prima
    Sjeenwoensdag 4 januari 2006 @ 15:13
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 14:38 schreef H00psta het volgende:

    [..]

    hou eens op met je kansloze vragen en gewoon ontopic aub.

    ongeklopt invriezen werkt hier altijd prima
    Waarom is zijn vraag kansloos
    deedeeteewoensdag 4 januari 2006 @ 15:53
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 12:32 schreef yvonne het volgende:

    [..]


    Laat mij lekker peterselie invriezen.
    En het was een hele bos
    oeh ik heb toevallig ook een hele bos over kan die zo * gewoon * in de diepvries ???
    H00pstawoensdag 4 januari 2006 @ 16:32
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 15:13 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Waarom is zijn vraag kansloos
    het gaat hier om een vraag, of het kan of niet. en ipv de vraag te beantwoorden zit hij te trollen en 100 keer te vragen waarom...
    Sjeenwoensdag 4 januari 2006 @ 16:38
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 16:32 schreef H00psta het volgende:

    [..]

    het gaat hier om een vraag, of het kan of niet. en ipv de vraag te beantwoorden zit hij te trollen en 100 keer te vragen waarom...
    Gezonde interesse tonen is verboden
    Blueswoensdag 4 januari 2006 @ 16:39
    Dit lijkt me meer iets voor Foodback CUL
    Blueswoensdag 4 januari 2006 @ 16:53
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 14:38 schreef H00psta het volgende:


    hou eens op met je kansloze vragen en gewoon ontopic aub.

    ongeklopt invriezen werkt hier altijd prima
    Hoopstra en anderen, in FB van CUL graag je vragen en opmerkingen aan Martijn, of anders mail je hem ok, ik ga alle offtopic posts verwijderen.

    [ Bericht 3% gewijzigd door Blues op 04-01-2006 18:55:47 ]
    deedeeteewoensdag 4 januari 2006 @ 16:56
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 16:53 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Hoopstra, in FB van CUL graag je vragen aan Martijn, of anders mail je hem ok, ik ga alle offtopic posts verwijderen.
    Sjips dáár gaat m'n peterselie vraag
    Pilootjewoensdag 4 januari 2006 @ 17:57
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 20:06 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:
    En op al die diepvriestaarten is ongeklopte slagroom ..
    Na het ontdooien, moet je die zelf nog kloppen ..
    Yeah right
    Pati creme Is een soort slagroom maar dan eentje die je kan opslaan tot bijna boter. Nooit gemerkt dat de slagroom een iets andere consistentie heeft als verse slagroom ?
    Pietverdrietwoensdag 4 januari 2006 @ 17:58
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 17:57 schreef Pilootje het volgende:

    [..]

    Pati creme Is een soort slagroom maar dan eentje die je kan opslaan tot bijna boter. Nooit gemerkt dat de slagroom een iets andere consistentie heeft als verse slagroom ?
    staat ook stijf van de hulpmiddelen..
    Martijn_77woensdag 4 januari 2006 @ 20:55
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 16:38 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Gezonde interesse tonen is verboden
    Het was idd gezonde intresse naar het doel waarom TS de slagroom wilde invriezen. Misschien had dat kunnen helpen bij het betantwoorden van de vraag van TS.

    Ik vind het onterecht om dit als trollen / off-topic te bestempelen want het was gewoon een normale vraag die binnen dit topic past.
    ChicaCdonderdag 5 januari 2006 @ 19:51
    Ik heb het ook niet als trollen ervaren. Het heeft zelfs geholpen de keuze te maken (het is nl alsnog gewoon gebruikt, voor bij de koffie).

    Dus (bijna) allemaal bedankt voor de reacties!!!!
    deedeeteedonderdag 5 januari 2006 @ 19:54
    quote:
    Op donderdag 5 januari 2006 19:51 schreef ChicaC het volgende:
    Ik heb het ook niet als trollen ervaren. Het heeft zelfs geholpen de keuze te maken (het is nl alsnog gewoon gebruikt, voor bij de koffie).

    Dus (bijna) allemaal bedankt voor de reacties!!!!
    prima oplossing