FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Het grote Danerole croissantjes topic! :9
BEzaterdag 24 december 2005 @ 10:40
Het is waarschijnlijk culinair gezien totaal onverantwoord maar... Damn! Wat zijn die dingen lekker!

Het heeft niks met croissants te maken. Maar ik vreet er letterlijk mijn vingers bij op. Beetje roomboter erbij!

Anyone else?
#ANONIEMzaterdag 24 december 2005 @ 10:43
Nog lekkerder als je er dingen in doet, zoals danish blue of worst !
MM-Lunazaterdag 24 december 2005 @ 10:43
Of gewoon plakje ham en kaas.. lekkkkkkerrrrrr
Daantje77zaterdag 24 december 2005 @ 11:07
Knakworstje ertussen jammie
thaduckzaterdag 24 december 2005 @ 11:08
Humm! We eten ze praktisch elk weekend

Ook een aanrader zijn de chocoladebroodjes!!
Muckzaterdag 24 december 2005 @ 11:16
vanavond als mijn ouders naar de kerk zijn, maken mijn broer en ik een kerst-tafel klaar.
En natúúrlijk komen er dan ook daneroles op tafel
Met knakworstjes en met kaas
SunChaserzaterdag 24 december 2005 @ 11:19
Ik had danerole op mn boodschappenlijstje staan, ha dgeen idee wat t was, ik zoeken bij die cake en koekjes. Dacht dat t zo'n rolcake was met glazuur ertussen



#ANONIEMzaterdag 24 december 2005 @ 11:47
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 11:19 schreef SunChaser het volgende:
Ik had danerole op mn boodschappenlijstje staan, ha dgeen idee wat t was, ik zoeken bij die cake en koekjes. Dacht dat t zo'n rolcake was met glazuur ertussen



[afbeelding]
Dat is ook erg lekker
H00pstazaterdag 24 december 2005 @ 12:16
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 11:19 schreef SunChaser het volgende:
Ik had danerole op mn boodschappenlijstje staan, ha dgeen idee wat t was, ik zoeken bij die cake en koekjes. Dacht dat t zo'n rolcake was met glazuur ertussen



[afbeelding]


Deze zijn ook geweldig męn:
BEzaterdag 24 december 2005 @ 12:37
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 11:19 schreef SunChaser het volgende:
Ik had danerole op mn boodschappenlijstje staan, ha dgeen idee wat t was, ik zoeken bij die cake en koekjes. Dacht dat t zo'n rolcake was met glazuur ertussen



[afbeelding]

Jij kent Danerole niet!
En dat noemt zichzelf een kerstsfeerkenner!
Martijn_77zaterdag 24 december 2005 @ 12:59
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 12:37 schreef Brighteyes het volgende:

[..]


Jij kent Danerole niet!
En dat noemt zichzelf een kerstsfeerkenner!
He Danerole is niet alleen lekker met kerst!!

Wist je trouwens dat het Danerole deeg ook goed te gebruiken is als deeg voor een Quiche.
Dark_Killahzaterdag 24 december 2005 @ 12:59
Rauw croissantjes deeg.
Muckzaterdag 24 december 2005 @ 13:07
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 12:59 schreef Dark_Killah het volgende:
Rauw croissantjes deeg.
ik ben blijkbaar niet de enige met die "afwijkijng"
Joenezaterdag 24 december 2005 @ 13:09
Danerole , elke zondag ochtend favoriet hier
Dark_Killahzaterdag 24 december 2005 @ 13:09
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 13:07 schreef Muck het volgende:

[..]

ik ben blijkbaar niet de enige met die "afwijkijng"
Nee. Neucken?
Blueszaterdag 24 december 2005 @ 14:32
Rauw deeg is sowieso erg lekker, net als rauw gehakt

Maar de croissantjes uit dit topic zijn overheerlijk, vooral gevuld met brie
Joenezaterdag 24 december 2005 @ 14:35
Ik vul ze altijd met spek
Marsepeinzondag 25 december 2005 @ 10:17
Ohhh, ik zie hier lekkere tips voor bij komen. TVP
Black-Holezondag 25 december 2005 @ 10:21
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 12:59 schreef Martijn_77 het volgende:
Wist je trouwens dat het Danerole deeg ook goed te gebruiken is als deeg voor een Quiche.
Daar gebruik ik het alleen maar voor

Lekkere croissants haal ik wel bij Delifrance
#ANONIEMzondag 25 december 2005 @ 17:52
Die dingen zijn heerlijk Maar dan niet rauw
Blueszondag 25 december 2005 @ 18:28


Muckzondag 25 december 2005 @ 21:39
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 13:09 schreef Dark_Killah het volgende:

[..]

Nee. Neucken?
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 14:32 schreef Bluezz het volgende:
Rauw deeg is sowieso erg lekker, net als rauw gehakt

mits rundergehakt
krakkemiekemaandag 26 december 2005 @ 01:47
Voor croissants vind ik ze niet lekker, wel voor m'n spinazie-quiche....
Coolfooldinsdag 27 december 2005 @ 20:52
Met brie! Oh hemels gewoon. Maar als ik trek heb in croissantjes neem ik toch liever een croissantje. Die danaroles hebben toch een beetje een aparte smaak. Maar daar kan ik toch ook wel echt trek in hebben! Van de week maar weer eens een blikje laten sneuvelen!
Raissawoensdag 28 december 2005 @ 11:54
Vind zelf de roombotercroissants van danerole niet geweldig, op de een of andere manier worden ze gewoon niet zoals ze horen te zijn naar mijn idee

De gewone croissantjes van danerole zijn

En zoals al gezegd: De chocoladebroodjes (mits je er niet teveel eet) zijn ook lekkerrrr..
zoalshetiswoensdag 28 december 2005 @ 12:00
waarom heeft het niks met croissants te maken ts?
Coolfoolwoensdag 28 december 2005 @ 13:05
Waarschijnlijk omdat alleen de vorm op overige croissants lijkt. De smaak en textuur zijn heel anders dan 'gewone' croissants.
a-child-in-chainswoensdag 28 december 2005 @ 13:59
Ik heb geen oven

ok. ontopic:

met ham en jam ertussen
en al die andere varieties die hier al zijn genoemd.

Wie lukt het trouwens om van die mooie croissantjes te rollen die als mooie
bogen uit de oven komen?
Nog tips?

[ Bericht 43% gewijzigd door a-child-in-chains op 28-12-2005 14:53:05 ]
Muckwoensdag 28 december 2005 @ 17:00
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:59 schreef a-child-in-chains het volgende:
Ik heb geen oven

ok. ontopic:

met ham en jam ertussen
en al die andere varieties die hier al zijn genoemd.

Wie lukt het trouwens om van die mooie croissantjes te rollen die als mooie
bogen uit de oven komen?
Nog tips?
ham en jam?
tegelijk?!
Joenewoensdag 28 december 2005 @ 17:53
quote:
Op woensdag 28 december 2005 13:59 schreef a-child-in-chains het volgende:
Ik heb geen oven

ok. ontopic:

met ham en jam ertussen
en al die andere varieties die hier al zijn genoemd.

Wie lukt het trouwens om van die mooie croissantjes te rollen die als mooie
bogen uit de oven komen?
Nog tips?
Gewoon aan de brede kant beginnen te rollen ipv de smalle punt dus zo > ipv <
Muckwoensdag 28 december 2005 @ 19:01
quote:
Op woensdag 28 december 2005 17:53 schreef Joene het volgende:

[..]

Gewoon aan de brede kant beginnen te rollen ipv de smalle punt dus zo > ipv <
zo staat het toch ook op de verpakking?
Raissadonderdag 29 december 2005 @ 09:10
Heb ze nu in de oven liggen
Bar_en_Mardonderdag 29 december 2005 @ 23:10
je kunt er ook prima pizza mee maken
Jominrozaterdag 31 december 2005 @ 09:16
Met ham en kaas vullen voordat ze de oven ingaan............ super..........
zoalshetiszaterdag 31 december 2005 @ 09:31
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 09:16 schreef Jominro het volgende:
Met ham en kaas vullen voordat ze de oven ingaan............ super..........
Arizonazaterdag 31 december 2005 @ 10:01
Ik vind ze overheerlijk met chocoladevlokken
Puik topic
BEzaterdag 31 december 2005 @ 10:03
quote:
Op woensdag 28 december 2005 12:00 schreef zoalshetis het volgende:
waarom heeft het niks met croissants te maken ts?
Precies wat Coolfool zegt idd.
Alleen qua vorm lijken ze op 'echte' croissants maar verder helemaal niet.
Niet qua smaak, niet qua textuur.

Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Ze blijven sowieso heel lekker.
zoalshetiszaterdag 31 december 2005 @ 10:12
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 10:03 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Precies wat Coolfool zegt idd.
Alleen qua vorm lijken ze op 'echte' croissants maar verder helemaal niet.
Niet qua smaak, niet qua textuur.

Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Ze blijven sowieso heel lekker.
ah, ok.
Vivizaterdag 31 december 2005 @ 10:13
Ik zit ze nu te eten, met worstjes ertussen
lizardtattoozaterdag 31 december 2005 @ 11:45
Leermoment van deze week: in een snackoventje kun je geen Daneroles bakken.
a-child-in-chainszaterdag 31 december 2005 @ 13:02
quote:
Op woensdag 28 december 2005 17:00 schreef Muck het volgende:

[..]

ham en jam?
tegelijk?!
(sorry.) ik bedoelde eigenlijk kaas en jam
Oblivionzaterdag 31 december 2005 @ 13:20
Wij eten graag smutsige croissants van danerole....

Smutsig is nog een beetje kleverig...
Raissazaterdag 31 december 2005 @ 16:00
Die chocoladebroodjes
poohymaandag 8 mei 2006 @ 06:14
Danerole croissantjes zijn echt heerlijk Soms eet ik het halve deeg al op voordat het in de oven gaat
Muckmaandag 8 mei 2006 @ 10:19
anders schop je even een oud topic
BEmaandag 8 mei 2006 @ 10:21

Nu heb ik gelijk trek! En ik was net afgekickt!
Want hoe lekker ze ook zijn, ze zijn wel echt supervet enzo.
poohymaandag 8 mei 2006 @ 11:10
quote:
Op maandag 8 mei 2006 10:19 schreef Muck het volgende:
anders schop je even een oud topic
Dit is toch een tijdloos topic
Zag eerlijk gezegd niet dat het zo oud was
Joenemaandag 8 mei 2006 @ 11:46
ik maak tegenwoordig die grote variant
Quispimaandag 8 mei 2006 @ 14:20
Ik heb toevallig net 5 minuten geleden 3 kleine danerolles met roomboter en aardbeienjam voor mijn laptopje gegeten...

Die roomboter danerolles zijn niet lekker, die zijn veel te vet
Curiositymaandag 8 mei 2006 @ 18:34


Deze zijn lekkerder, schuif je bevroren in de oven en 15 min later, verse crossants.

[ Bericht 2% gewijzigd door Curiosity op 08-05-2006 18:48:35 ]
Dagonetmaandag 8 mei 2006 @ 18:40
Ham en kaas (geraspt, werkt net iets beter). Of inderdaad worstjes.,

Zou het met gehakt smaken eigenlijk? Beetje tomatensaus erbij...
zoalshetismaandag 8 mei 2006 @ 18:41
quote:
Op maandag 8 mei 2006 18:40 schreef Dagonet het volgende:
Ham en kaas (geraspt, werkt net iets beter). Of inderdaad worstjes.,

Zou het met gehakt smaken eigenlijk? Beetje tomatensaus erbij...
denk dat het dan heel erg nat/slap wordt.
Dagonetmaandag 8 mei 2006 @ 18:43
hmm, je zou er natuurlijk twee op elkaar kunnen leggen en er zo mini calzones van maken?
Duderinnetjemaandag 8 mei 2006 @ 20:27
quote:
Op zaterdag 24 december 2005 14:32 schreef Bluezz het volgende:
Rauw deeg is sowieso erg lekker, net als rauw gehakt
Deze moet ik nog even quoten!
Een medestander
Rauw gehakt

Arty vindt me een vies kind

Maar ik ben dus niet de enige
ArtyShockmaandag 8 mei 2006 @ 20:52
quote:
Op maandag 8 mei 2006 20:27 schreef Duderinnetje het volgende:
Deze moet ik nog even quoten!
Een medestander
Rauw gehakt

Arty vindt me een vies kind

Maar ik ben dus niet de enige
Dat komt omdat je naast je rauw gehakt verslaving ook nog rolmopsen inclusief alle azijn uit het potje naar binnen werkt. En rauwe citroenen uit het vuistje. Sambal zó uit het potje. Rauwe spekjes oppeuzelt.
BEmaandag 8 mei 2006 @ 20:56
Gadver! Rauw gehakt! Daar heb ik er hier ook 1 van. Beetje zout en peper erop en gaan.
Duderinnetjemaandag 8 mei 2006 @ 20:58
quote:
Op maandag 8 mei 2006 20:52 schreef ArtyShock het volgende:

[..]

Dat komt omdat je naast je rauw gehakt verslaving ook nog rolmopsen inclusief alle azijn uit het potje naar binnen werkt. En rauwe citroenen uit het vuistje. Sambal zó uit het potje. Rauwe spekjes oppeuzelt.
Yadayadayadayada. Niet álles hoeft op FOK!

On topic:
Danerolles A lá Arty zijn ze wel lekker (kaas, salami, kruiderijen)
Al vind ik tussendoor een écht (afbak) croissantje ook wel lekker. Danerolles gaan wel een beetje tegenstaan als je ze elk weekend eet (vind ik).
Duderinnetjemaandag 8 mei 2006 @ 21:00
quote:
Op maandag 8 mei 2006 20:56 schreef Brighteyes het volgende:
Gadver! Rauw gehakt! Daar heb ik er hier ook 1 van. Beetje zout en peper erop en gaan.
Hier ook zout inderdaad (en soms een drupje worsheshiresauce)

Ik voorzie een rauwgehaktlotgenotenclubje
zoalshetismaandag 8 mei 2006 @ 21:01
quote:
Op maandag 8 mei 2006 20:58 schreef Duderinnetje het volgende:
Danerolles gaan wel een beetje tegenstaan als je ze elk weekend eet (vind ik).


net als fastfood, hooguit twee keer per jaar.
Misstiquemaandag 8 mei 2006 @ 21:05
Met ham en kaas !
Of aardbeienjam
Duderinnetjemaandag 8 mei 2006 @ 21:07
quote:
Op maandag 8 mei 2006 21:01 schreef zoalshetis het volgende:

[..]



net als fastfood, hooguit twee keer per jaar.
Ja bij fastfood treedt ook zo'n verzadiging op inderdaad

Hoewel ik danerolles wel wat vakere trek dan de Mac. Maar enige afwisseling moet er zijn.
ArtyShockmaandag 8 mei 2006 @ 21:13
quote:
Op maandag 8 mei 2006 14:20 schreef Quispi het volgende:
Die roomboter danerolles zijn niet lekker, die zijn veel te vet
Ik heb twee keer deze dingen getracht te bereiden. Beide keren waren het sponzen met gesmolten boter geworden. Begrijp me niet verkeerd; roomboter = , maar je kunt ook overdrijven.
Martijn_77maandag 8 mei 2006 @ 21:20
quote:
Op maandag 8 mei 2006 20:52 schreef ArtyShock het volgende:

[..]

Dat komt omdat je naast je rauw gehakt verslaving ook nog rolmopsen inclusief alle azijn uit het potje naar binnen werkt. En rauwe citroenen uit het vuistje. Sambal zó uit het potje. Rauwe spekjes oppeuzelt.
Om on-topic te blijven zie mijn reactie in [CUL-SC] Deel 37 Hotels, Restaurants, Cafés enzo
zoalshetismaandag 8 mei 2006 @ 21:22
quote:
Op maandag 8 mei 2006 21:20 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Om on-topic te blijven zie mijn reactie in [CUL-SC] Deel 37 Hotels, Restaurants, Cafés enzo
Duderinnetjemaandag 8 mei 2006 @ 21:23
quote:
Op maandag 8 mei 2006 21:20 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Om on-topic te blijven zie mijn reactie in [CUL-SC] Deel 37 Hotels, Restaurants, Cafés enzo
Martijn! hebben we toch nog iets gemeen
Martijn_77maandag 8 mei 2006 @ 21:47
quote:
Op maandag 8 mei 2006 21:23 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Martijn! hebben we toch nog iets gemeen
Oeps daar lijkt het dus wel op
Mirjamwoensdag 2 augustus 2006 @ 12:30
hup!
sinds kort [weet niet hoelang althans]
zie ik bij de albert heijn ineens de AH versie van deze overheerlijke croissants staan, heeft iemand deze al geprobeerd?
ik ben best benieuwd, ze staan nu hier in de oven.
a-child-in-chainswoensdag 2 augustus 2006 @ 14:23
Kunnen deze dingen ook in de magnetron worden bereid?
Coolfoolwoensdag 2 augustus 2006 @ 15:35
Oh oh, ik krijg toch plotseling weer trek in die dingen! Gauw nog een keer eten voordat ik op vakantie ga want in Maleisië hebben ze die dingen vast niet!
Doekeswoensdag 2 augustus 2006 @ 15:50
quote:
Op woensdag 2 augustus 2006 15:35 schreef Coolfool het volgende:
Oh oh, ik krijg toch plotseling weer trek in die dingen! Gauw nog een keer eten voordat ik op vakantie ga want in Maleisië hebben ze die dingen vast niet!
In Maleisië hebben ze sateetjes, ook lekker! (pas wel op waar je ze koopt, je kunt er ook goed ziek van worden )