gr8w8 | donderdag 22 december 2005 @ 23:47 |
Ik heb me ooit laten vertellen dat cappucino zonder cacao hoort. In elk DE café pleuren ze dat er gewoon op zonder te vragen:![]() Quote van de site van een ander koffiegigant: quote:Een email naar DE leverde het volgende antwoord op: quote:Is dat zo? Mij hebben ze niks gevraagd! Hoort het nou wel of niet, zoals zij het brengen hoort het dus niet, maar omdat "wij" het gebruikelijk vinden, doen ze het maar zonder te vragen? ![]() | |
Leffe48 | donderdag 22 december 2005 @ 23:56 |
Maakt het juist lekker vind ik. | |
foton | vrijdag 23 december 2005 @ 00:01 |
Het is fout. Cappuccino met cacao er over zou eigenlijk geen cappuccino mogen heten. Ik heb zelf ook het liefste zonder. | |
Mini_rulez | vrijdag 23 december 2005 @ 00:03 |
Ik heb inderdaad wel vaker gehoord dat ze het in Italië absoluut niet vinden kunnen. Zelf vind ik het niet echt iets toevoegen. Bij de Kiosk (op het station) hadden ze hem laatst met kaneel erop, dat vind ik dan nog wel origineel maar verder ook niet echt een succes. Voor mij hoeft er niets op. | |
foton | vrijdag 23 december 2005 @ 00:06 |
Een los stukje goede pure chocolade bij een kopje espresso, kan ik dan weer wel waarderen. ![]() Amedei ofzo... ![]() | |
Uccello_Pazzesco | vrijdag 23 december 2005 @ 00:08 |
Ze zeggen het zelf al: Het wordt in Nederland als gebruikelijk ervaren. Ik vind het jammer om te zien hoe dit soort dingen verkracht worden. Zelfde verhaal met pasta's, daar gebeuren hier in NL ook dingen mee waar ik niet achter kan staan. En dan durven ze het ook nog "authentiek italiaans recept" te noemen. | |
BBQ-kip | vrijdag 23 december 2005 @ 00:31 |
Ik hoef er geen cacao op, maar soms staat het wel leuk voor de visite ofzo vind ik (mits met beleid gestrooid natuurlijk ![]() Als ik in de horeca cappuccino bestel wordt er meestal veel teveel cacao op gestrooid, nou lig ik daar zelf niet zo van wakker, maar het is wel jammer van het schamele schuimlaagje wat de machine net heeft weten te produceren ![]() En dat is ook het verschil met thuis (toen mijn espressoapparaat het nog deed tenminste ![]() Geraspte bittere chocolade, dat lijkt me echt heel erg lekker op een cappuccino of espresso ![]() Als ze dat nou eens zouden doen ![]() | |
Blues | vrijdag 23 december 2005 @ 00:39 |
quote:Dan lopen ze het risico dat je skuim instort ![]() gr8w8, vraag next time eens als je bestelt, zónder cacao! Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 23 december 2005 @ 00:45 |
quote:Als ze goed schuim maken (bij de cappuccino) dan stort het niet in bij wat chocoladeraspsel ![]() Maar ze kunnen het naturlijk vragen, of je het wil, ongevraagd is belachelijk... quote:Vraagt mijn tante altijd (type: wat de boer niet kent... dus er hoort volgens haar GEEN cacao op de koffie ![]() Tegenwoordig vragen we dan gewoon een nieuwe, daaag, ze luisteren maar eens, 16 jaar, een netto loontje van 1,50 per uur en 4 hersencellen of niet ![]() quote:inderdaad, ![]() | |
turnpike | vrijdag 23 december 2005 @ 02:25 |
Gewoon wat jij lekker vindt, wat italianen ervan vinden doet er niet toe. Ik vind het niet nodig, maar wel leuk en zelfs lekker. | |
gr8w8 | vrijdag 23 december 2005 @ 08:52 |
Dat dacht ik al, ik heb gewoon nooit begrepen waarom ze dat doen. Blijkbaar ben ik niet de enigste! | |
Gripper | vrijdag 23 december 2005 @ 09:23 |
Tja, ik doe cacao ook alleen maar uit estethisch oogpunt op m'n kappoetsjinoo. Een beetje kaneel in je koffiefilter erbij gooien is daarentegen wel muchas Jummie!!! ![]() | |
tonks | vrijdag 23 december 2005 @ 09:28 |
quote:Enige! | |
gr8w8 | vrijdag 23 december 2005 @ 09:33 |
quote:Barbaar. Ga hier maar spelen: Nederlands of Brabants? Aangereden. ![]() | |
tonks | vrijdag 23 december 2005 @ 09:38 |
quote:En ik ben nog wel een brabander ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 23 december 2005 @ 09:44 |
Ik Italie krijg ik regelmatig wat cacao op de cappuchino. Maar goed, als tourist kom ik natuurlijk vooral terecht in de zaken die aan touristen gewend zijn. | |
Serendips | vrijdag 23 december 2005 @ 11:15 |
Buiten het feit dat een beetje cacao-stuif er natuurlijk wel mooi uitziet, proef je er natuurlijk helemaal niks van. Lekker blokje pure chocolade ernaast lijkt me inderdaad meer toevoegen. ![]() | |
TLC | donderdag 29 december 2005 @ 09:44 |
Een echte cap hoort eigenlijk zonder cacao erop, maar van mij mag het erop, dat maakt het nog extra lekker ![]() | |
Tha_Erik | donderdag 29 december 2005 @ 09:48 |
Cacao vind ik niet zo nodig, maar kaneel ![]() ![]() | |
Arizona | donderdag 29 december 2005 @ 11:28 |
Ik dacht bij het lezen van de titel dat dit topic over slagroom op je cappucino of chocolademelk ging, hahaha ![]() Ik ben namelijk dol op slagroom op mijn koffie, cappucino en chocolademelk ![]() Cacao wel of niet op de cappucino: het is mij om het even. Ik vind het wel leuk staan als ze een leuk motiefje cacao over de cappucino poederen, dat dan weer wel ![]() | |
Eilanden | donderdag 29 december 2005 @ 12:16 |
Destijds is er geloof ik een test geweest bij Kassa en er waren maar weinig zaken die een echte cappucino konden produceren | |
BennyNL | donderdag 29 december 2005 @ 12:18 |
ziet er toch lekker uit man.,..wat zeik je nou ![]() | |
Phineas | donderdag 29 december 2005 @ 13:52 |
Oke mijn mening in deze. Eerst even het volgende: Het is cappuccino. Ik weiger ook pertinent om iets over mijn cappuccino te strooien. Waarom? Mijn cappuccino is veel te mooi om te bedekken onder een laag plakkerige cacao. ![]() [img=http://img468.imageshack.us/img468/204/cino4ea.th.jpg] DE, tja wat zal ik zeggen. In het land van blinden is eenoog koning? Hmz dat plaatje gaat nog niet lkkr [ Bericht 4% gewijzigd door Phineas op 29-12-2005 13:53:32 (edit) ] | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2005 @ 14:03 |
Het is wel een mooi plaatje, maar een oog koning? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() google eens op latte art http://images.google.com/images?svnum=10&hl=en&lr=&safe=off&q=latte+art&btnG=Search | |
Serendips | donderdag 29 december 2005 @ 14:13 |
![]() En dat moeten wij geloven... ![]() Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker?? | |
Serendips | donderdag 29 december 2005 @ 14:16 |
Geen kleurstof in mijn koffie a.u.b. Bah! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2005 @ 14:21 |
quote:http://www.latteart.org/latteart.htm er is zelfs een NL kampioenschap http://www.latteart.nl/ | |
Phineas | donderdag 29 december 2005 @ 14:26 |
quote:De blaadjes,hartjes en appeltjes worden met het melkschuim in de crema van de espresso gegoten. De abstractere vormen zijn etching. Dit is een (in europa) vrij nieuwe manier van latte-art. Zat zelfs als extra opdracht in de latte art finale van november. @Piet Ik bedoelde met die opmerking dat Douwe Egeberts (DE) het standpunt inneemt dat cacao nou eenmaal 'hoort' op een cappuccino. Aangezien het grootste deel van Nederland nog nooit een echte cappuccino heeft gedronken ..... | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2005 @ 14:35 |
quote:Afgezien dat de meeste cappuccino in Nederland net zo belabberd is als het brood, of er op een cappuccino nu cacao hoort of niet is een kwestie van smaak, niet van hoe het hoort. Ik kom vaak in Italie en ook daar is het vrij normaal. Maar ik geef toe dat in NL het belangrijker wordt gevonden of er nu wel of niet cacao op moet, dan dat het schuim stevig is of dat je een dun laagje schuim op een melkkoffie krijgt. | |
BlaatschaaP | donderdag 29 december 2005 @ 14:40 |
Het is maar wat je belangrijker vindt: Authenticiteit of smaak. Ik hou van cacao op mijn cappucino en ben dus tevreden met de Nederlandse manier. Het zal me worst wezen of ze het in Italie anders doen. Edit: Maar ik vind idd wel dat ze bij de DE shops het eerst mogen vragen. Als je beweert een koffiezaak te zijn, moet die mentaliteit ook handhaven. | |
Martijn_77 | donderdag 29 december 2005 @ 18:02 |
quote:Ik zou zo iets gelijk terug sturen. Dat is toch geen Cappucino ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 30 december 2005 @ 16:44 |
quote:Balkie! ![]() | |
W1ZZ | vrijdag 30 december 2005 @ 17:12 |
quote:Aangestoken hoort niet, maar Sambuca wordt traditioneel geserveerd met 3 koffiebonen (ik dacht 3, maar iig met koffiebonen). Een cappuccino wordt in NL voor zoveer ik weet geserveerd met cacao. Mijn baas, een Italiaan, heeft mij ook ooit verteld dat hij 't niet vindt horen maar dat ie 't hoort van klanten als 't niet gebeurt... | |
Repeat | vrijdag 30 december 2005 @ 17:15 |
Jullie drinken na het eten ofzo zeker wel een cappucino? Alsof dat wel hoort.... Eigenlijk hoor je cuppucino ook alleen maar 's ochtends te drinken. tis eigenlijk ook alleen maar geschikt voor de ochtend die slappe zooi met die melk erin ![]() Gelukkig is er espresso ![]() | |
W1ZZ | vrijdag 30 december 2005 @ 17:18 |
Dat heb ik altijd dubieus gevonden. Een caffellatte of caffč macchiato is namelijk geen probleem ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 17:31 |
Heb een vermoede dat het cacao strooien ontstaan is omdat men met koffie (ipv espresso=) cappuccino maakte en dan niet het bruine van de crema in het schuim heeft. Net zoals luie koks paprikapoeder over de gebakken aardappels strooien omdat ze dan niet de aardappels bruin hoeven bakken. Dit gebruik is in de hoereca zo ingeburgerd dat men denkt dat het zo hoort. Kan me een lunchroom herinneren waar men bravilor koffie serveerde (smerig tik tak roodmerk) maar dan een specialiteit had, de turkse koffie, dan deed men er een toef mokka slagroom op. toen steeds meer zaken in de buurt inmiddels een faema kregen, moest ie wat gaan doen aan zijn koffie, want er kwamen steeds minder klanten. | |
gr8w8 | vrijdag 30 december 2005 @ 17:33 |
quote:Ristretto. | |
turnpike | vrijdag 30 december 2005 @ 17:36 |
Ristretto Doppio. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 17:41 |
quote:das een espresso. | |
W1ZZ | vrijdag 30 december 2005 @ 17:42 |
quote:Lekkere Turkse specialiteit ![]() | |
W1ZZ | vrijdag 30 december 2005 @ 17:43 |
quote:Zéker niet! Een ristretto doppio wordt gemaakt met 2x zoveel koffie als er voor een espresso wordt gebruikt en bevat iets meer water dan een espresso! | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 17:45 |
quote:Na, onwetend, niet echt, hij wist verdomt goed te belazeren en te verdienen. Een kopje bravilor koffie is natuurlijk veel goedkoper in kostprijs dan een goede faema bak. | |
W1ZZ | vrijdag 30 december 2005 @ 17:47 |
quote:Bravo voor hem. Als mensen zich willen laten belazeren, prima ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 17:49 |
quote:ach, we hebben het over de jaren 80, toen was de koffie nog klaar in de vaderlandse hoereca, en begon net de opmars van de faema. | |
Black-Hole | vrijdag 30 december 2005 @ 19:03 |
quote:Een goede koffiemachine (met pistolen) geeft ook een cremelaagje bij het zetten van normale koffie. Al kan ik me wel vinden in jouw redenatie. Zelf vind ik het allebei wel lekker, ook ik kreeg er in Italie cacao overheen ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 19:10 |
quote:Ik doelde met koffie op een filterkoffie bakje, a la bravilor. Een koffiemachine met pistolen, een faema achtige, geeft idd een prima bak koffie, daar kan geen bravilor tegen op. | |
Black-Hole | vrijdag 30 december 2005 @ 19:17 |
quote:Dat noem ik geen koffie ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 19:30 |
quote:Wees blij dat je van 1980 bent, Je hebt nooit meegemaakt dat bij alle cafe´s een bord stond met de koffie is klaar (en zuur) Tik Tak roodmerk van Robustabonen vreselijke koffie. | |
Phoenixjuh | vrijdag 30 december 2005 @ 19:38 |
Bij cappucino hoort toch officeel een beetje geraspte nootmuskraat erop? Van het een en ander is het cacaopoeder geworden in Nederland. | |
W1ZZ | vrijdag 30 december 2005 @ 19:40 |
Dat heb ik nou echt nog nooit gekregen, noch in Italië noch in Nederland. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 19:41 |
quote:Ik vind nootmuskaat zoooo ongelofelijk smerig. En sommige mensen gooien het werkelijk overal over, kom je eten bij iemand, denk ah, lekker boontjes (spruitjes, bloemkool, whatever) en dan is het vergeven van de nootmuskaat. Brrrr. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 19:45 |
quote:volgens mij is dat US amerikaans, die strooien er ook kaneel en andere meuk over. Dan zit er tenminste nog een beetje smaak aan die bonenthee die ze daar koffie noemen. (heb aan weinig ketens zo de schurft als aan die amerikaanse koffie ketens) | |
Black-Hole | vrijdag 30 december 2005 @ 19:46 |
Misschien is het wel de schuld van Starbucks. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2005 @ 19:51 |
Starbucks, vooral succesvol in US en UK, waarom zou dat nou zijn? Koffie in UK, brrr, wat was dat altijd slecht, het is de laatste jaren beter geworden, maar ik kan me een tijd herinneren dat het zo erg was, dan snakte je naar een zure bravilor robusta bak uit een wegrestaurant in NL. | |
turnpike | vrijdag 30 december 2005 @ 20:26 |
Toen ik met mijn ouders in Barcelona slenterde en we een starbucks tegen het lijf liepen zeiden ze dat je daar erg lekkere koffie kon krijgen, daar hadden ze, met vakantie in Amerika, heerrrrrlukke koffie gedronken. Minder dan een jaar later kochten mijn ouders een senseo crema............... | |
Jessi | zaterdag 31 december 2005 @ 10:53 |
Van mij mogen ze het erop gooien hoor. Amarettopoeder (bij de Shakie's) of kaneel is ook ![]() | |
Chielus | zaterdag 31 december 2005 @ 11:11 |
Van mij mogen ze die Cacoa prima weglaten, verneuqt meestal het schuim. Mij is door Segafredo geleerd dat het in Nederland idd gebruikelijk is om er Cacao op te gooien, Oorspronkelijk blijkbaar niet maar in Italie wordt het voornamelijk gedaan om fouten te verbergen. In Italie heb ik zowel met als zonder gehad dusdat zal wel kloppen. | |
Serendips | zaterdag 31 december 2005 @ 13:34 |
quote:Hahahaha. ![]() Volgens mij heb je last van onverwerkte jeugdtrauma's. Ik zie je allemaal slecht koffiemerken noemen waar ik echt nog nooit van gehoord heb... Je houdt niet van nootmuskaat? (zou ik trouwens ook echt niet over m'n koffie willen...) Ook niet een heel klein beetje versgeraspt over de bloemkool...? | |
Pilootje | maandag 20 maart 2006 @ 22:16 |
http://www.flurl.com/item/Creatief_met_koffie_u_99417 | |
Blues | maandag 20 maart 2006 @ 22:24 |
![]() ![]() | |
Thorical | dinsdag 21 maart 2006 @ 00:48 |
quote:Dus moet ik m'n cappucino zonder cacao maar met een schroevendraaier maken? Ik kan me trouwens best voorstellen dat, als je geen goede cappucino kan serveren, je die op leukt met cacao, maar dan wel over een sjabloon gestrooid. [ Bericht 8% gewijzigd door Thorical op 21-03-2006 01:43:30 ] | |
Blues | dinsdag 21 maart 2006 @ 01:03 |
Het linkje pas mss beter in het Baristo topic ![]() | |
Acathla | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:00 |
Gelukkig dat het hier nog om opgeschuimde melk gaat, en niet om slagroom. Dat kom je ook nog vaak genoeg tegen. ![]() | |
18konijn | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:08 |
Heel soms strooien ze in Italië ook wel eens cacao op de cappuccino. Wat ze in Italië helemaal nooit doen en wat je zeker in niet-toeristische gebieden vaak tot de risee van een restaurant maakt, is cappuccino bestellen na het avondeten. Vorig jaar in Bologna zag ik weer hoe drie Engelsen door de ober onbeschaamd werden uitgelachen toen ze cappuccino na het avondeten bestelden. En zelfs op de camping bij Bologna vroeg de ober ons na de maaltijd: "Espresso ("café," zei hij natuurlijk)? Of eh.... als u wilt, misschien... cappuccino?" Dit laatste met een vuile glimlach uitgesproken. Wat dat betreft zijn Italianen erg intolerant. Eten en drinken is aan vaste regels gebonden en waag het niet daarvan af te wijjken! | |
Pietverdriet | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:24 |
Ach, ga een keer naar frankrijk op vakantie, dan is de manier waarop Italianen met domme touristen omgaan een verrukking. | |
El_Bassie | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:27 |
Kaneel op de cappucino is het hier altijd. | |
Chielus | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:29 |
Waar is hier? Mexico?, Zuid Togo of De inlanden van Laos? | |
Pietverdriet | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:32 |
quote:oh bah, die rauwe kaneel (als er al echte kaneel gebruikt wordt, meeste mensen weten het verschil met Cassia niet eens, en het gros van de als kaneel verkochte is geen echte kaneel maar cassia) op je tong. | |
Chielus | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:35 |
Voor mij valt dat echt in de categorie zout in je koffie. | |
Pietverdriet | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:38 |
quote:iiii Buisman erbij, Extract gebruiken Tiktak roodmerk | |
Chielus | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:42 |
ik wist niet dat het bestond maar volgens de 3de Guinnis Editie van het wereldvermaarde TRiviant-spel drinken ze in Ethiopie blijkbaar op deze manier hun bakkie troost. | |
Pilootje | dinsdag 21 maart 2006 @ 11:50 |
quote:Was op zoek naar het topic over de late art, dit was het eerste wat ik vond ![]() | |
El_Bassie | dinsdag 21 maart 2006 @ 13:55 |
quote:West-Friesland natuurlijk. |