FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Cappucino en cacao, met of zonder?
gr8w8donderdag 22 december 2005 @ 23:47
Ik heb me ooit laten vertellen dat cappucino zonder cacao hoort. In elk DE café pleuren ze dat er gewoon op zonder te vragen:


Quote van de site van een ander koffiegigant:
quote:
Soms wordt er cacao-poeder bovenop de cappuccino gestrooid, doch meestal om gebreken te verbergen
Een email naar DE leverde het volgende antwoord op:
quote:
...
U schrijft dat u cacao-poeder op uw Cappuccino koffie niet kunt waarderen.
Wij kunnen u meedelen dat cacao-poeder op een kopje Cappuccino in Nederland als
gebruikelijk wordt ervaren. Het spijt ons dat dit in uw geval niet zo is.
...
Is dat zo? Mij hebben ze niks gevraagd! Hoort het nou wel of niet, zoals zij het brengen hoort het dus niet, maar omdat "wij" het gebruikelijk vinden, doen ze het maar zonder te vragen? Wil jij zonder of mét?
Leffe48donderdag 22 december 2005 @ 23:56
Maakt het juist lekker vind ik.
fotonvrijdag 23 december 2005 @ 00:01
Het is fout. Cappuccino met cacao er over zou eigenlijk geen cappuccino mogen heten.
Ik heb zelf ook het liefste zonder.
Mini_rulezvrijdag 23 december 2005 @ 00:03
Ik heb inderdaad wel vaker gehoord dat ze het in Italië absoluut niet vinden kunnen.

Zelf vind ik het niet echt iets toevoegen. Bij de Kiosk (op het station) hadden ze hem laatst met kaneel erop, dat vind ik dan nog wel origineel maar verder ook niet echt een succes. Voor mij hoeft er niets op.
fotonvrijdag 23 december 2005 @ 00:06
Een los stukje goede pure chocolade bij een kopje espresso, kan ik dan weer wel waarderen.
Amedei ofzo...
Uccello_Pazzescovrijdag 23 december 2005 @ 00:08
Ze zeggen het zelf al: Het wordt in Nederland als gebruikelijk ervaren. Ik vind het jammer om te zien hoe dit soort dingen verkracht worden. Zelfde verhaal met pasta's, daar gebeuren hier in NL ook dingen mee waar ik niet achter kan staan. En dan durven ze het ook nog "authentiek italiaans recept" te noemen.
BBQ-kipvrijdag 23 december 2005 @ 00:31
Ik hoef er geen cacao op, maar soms staat het wel leuk voor de visite ofzo vind ik (mits met beleid gestrooid natuurlijk )
Als ik in de horeca cappuccino bestel wordt er meestal veel teveel cacao op gestrooid, nou lig ik daar zelf niet zo van wakker, maar het is wel jammer van het schamele schuimlaagje wat de machine net heeft weten te produceren dat stort namelijk meteen in...
En dat is ook het verschil met thuis (toen mijn espressoapparaat het nog deed tenminste ), dikke, stevige schuimlaag waar een beetje cacaopoeder/stof niet tegenop kan.

Geraspte bittere chocolade, dat lijkt me echt heel erg lekker op een cappuccino of espresso
Als ze dat nou eens zouden doen
Bluesvrijdag 23 december 2005 @ 00:39
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 00:31 schreef BBQ-kip het volgende:


Geraspte bittere chocolade, dat lijkt me echt heel erg lekker op een cappuccino of espresso
Als ze dat nou eens zouden doen
Dan lopen ze het risico dat je skuim instort

gr8w8, vraag next time eens als je bestelt, zónder cacao!

Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
BBQ-kipvrijdag 23 december 2005 @ 00:45
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 00:39 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dan lopen ze het risico dat je skuim instort
Als ze goed schuim maken (bij de cappuccino) dan stort het niet in bij wat chocoladeraspsel
Maar ze kunnen het naturlijk vragen, of je het wil, ongevraagd is belachelijk...
quote:
gr8w8, vraag next time eens als je bestelt, zónder cacao!
Vraagt mijn tante altijd (type: wat de boer niet kent... dus er hoort volgens haar GEEN cacao op de koffie ) , 9 van de 10 keer wordt er niet geluisterd en krijgt ze toch mét cacao.
Tegenwoordig vragen we dan gewoon een nieuwe, daaag, ze luisteren maar eens, 16 jaar, een netto loontje van 1,50 per uur en 4 hersencellen of niet
quote:
Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
inderdaad,
turnpikevrijdag 23 december 2005 @ 02:25
Gewoon wat jij lekker vindt, wat italianen ervan vinden doet er niet toe.

Ik vind het niet nodig, maar wel leuk en zelfs lekker.
gr8w8vrijdag 23 december 2005 @ 08:52
Dat dacht ik al, ik heb gewoon nooit begrepen waarom ze dat doen. Blijkbaar ben ik niet de enigste!
Grippervrijdag 23 december 2005 @ 09:23
Tja, ik doe cacao ook alleen maar uit estethisch oogpunt op m'n kappoetsjinoo. Een beetje kaneel in je koffiefilter erbij gooien is daarentegen wel muchas Jummie!!!
tonksvrijdag 23 december 2005 @ 09:28
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 08:52 schreef gr8w8 het volgende:
Dat dacht ik al, ik heb gewoon nooit begrepen waarom ze dat doen. Blijkbaar ben ik niet de enigste!
Enige!
gr8w8vrijdag 23 december 2005 @ 09:33
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:28 schreef tonks het volgende:

[..]

Enige!
Barbaar. Ga hier maar spelen: Nederlands of Brabants? Aangereden.
tonksvrijdag 23 december 2005 @ 09:38
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 09:33 schreef gr8w8 het volgende:

[..]

Barbaar. Ga hier maar spelen: Nederlands of Brabants? Aangereden.
En ik ben nog wel een brabander
Pietverdrietvrijdag 23 december 2005 @ 09:44
Ik Italie krijg ik regelmatig wat cacao op de cappuchino. Maar goed, als tourist kom ik natuurlijk vooral terecht in de zaken die aan touristen gewend zijn.
Serendipsvrijdag 23 december 2005 @ 11:15
Buiten het feit dat een beetje cacao-stuif er natuurlijk wel mooi uitziet, proef je er natuurlijk helemaal niks van. Lekker blokje pure chocolade ernaast lijkt me inderdaad meer toevoegen.
TLCdonderdag 29 december 2005 @ 09:44
Een echte cap hoort eigenlijk zonder cacao erop, maar van mij mag het erop, dat maakt het nog extra lekker
Tha_Erikdonderdag 29 december 2005 @ 09:48
Cacao vind ik niet zo nodig, maar kaneel . Niet zozeer om de smaak maar kaneel ruikt gewoon lekker . En dan het liefste niet van dat poeder, maar van die vers gemalen ofzo.
Arizonadonderdag 29 december 2005 @ 11:28
Ik dacht bij het lezen van de titel dat dit topic over slagroom op je cappucino of chocolademelk ging, hahaha
Ik ben namelijk dol op slagroom op mijn koffie, cappucino en chocolademelk .

Cacao wel of niet op de cappucino: het is mij om het even. Ik vind het wel leuk staan als ze een leuk motiefje cacao over de cappucino poederen, dat dan weer wel
Eilandendonderdag 29 december 2005 @ 12:16
Destijds is er geloof ik een test geweest bij Kassa en er waren maar weinig zaken die een echte cappucino konden produceren
BennyNLdonderdag 29 december 2005 @ 12:18
ziet er toch lekker uit man.,..wat zeik je nou
Phineasdonderdag 29 december 2005 @ 13:52
Oke mijn mening in deze. Eerst even het volgende: cappucino , cappuchino
Het is cappuccino. Ik weiger ook pertinent om iets over mijn cappuccino te strooien. Waarom? Mijn cappuccino is veel te mooi om te bedekken onder een laag plakkerige cacao. Mijn cappuccino ziet er zo uit :

[img=http://img468.imageshack.us/img468/204/cino4ea.th.jpg]

DE, tja wat zal ik zeggen. In het land van blinden is eenoog koning?


Hmz dat plaatje gaat nog niet lkkr

[ Bericht 4% gewijzigd door Phineas op 29-12-2005 13:53:32 (edit) ]
Pietverdrietdonderdag 29 december 2005 @ 14:03
Het is wel een mooi plaatje,
maar een oog koning?









google eens op latte art
http://images.google.com/images?svnum=10&hl=en&lr=&safe=off&q=latte+art&btnG=Search
Serendipsdonderdag 29 december 2005 @ 14:13


En dat moeten wij geloven...

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
Serendipsdonderdag 29 december 2005 @ 14:16
Geen kleurstof in mijn koffie a.u.b. Bah!

Pietverdrietdonderdag 29 december 2005 @ 14:21
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
http://www.latteart.org/latteart.htm
er is zelfs een NL kampioenschap
http://www.latteart.nl/
Phineasdonderdag 29 december 2005 @ 14:26
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:
[afbeelding]

En dat moeten wij geloven...

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
De blaadjes,hartjes en appeltjes worden met het melkschuim in de crema van de espresso gegoten.
De abstractere vormen zijn etching. Dit is een (in europa) vrij nieuwe manier van latte-art. Zat zelfs als extra opdracht in de latte art finale van november.

@Piet Ik bedoelde met die opmerking dat Douwe Egeberts (DE) het standpunt inneemt dat cacao nou eenmaal 'hoort' op een cappuccino. Aangezien het grootste deel van Nederland nog nooit een echte cappuccino heeft gedronken .....
Pietverdrietdonderdag 29 december 2005 @ 14:35
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:26 schreef Phineas het volgende:

@Piet Ik bedoelde met die opmerking dat Douwe Egeberts (DE) het standpunt inneemt dat cacao nou eenmaal 'hoort' op een cappuccino. Aangezien het grootste deel van Nederland nog nooit een echte cappuccino heeft gedronken .....
Afgezien dat de meeste cappuccino in Nederland net zo belabberd is als het brood, of er op een cappuccino nu cacao hoort of niet is een kwestie van smaak, niet van hoe het hoort.
Ik kom vaak in Italie en ook daar is het vrij normaal.
Maar ik geef toe dat in NL het belangrijker wordt gevonden of er nu wel of niet cacao op moet, dan dat het schuim stevig is of dat je een dun laagje schuim op een melkkoffie krijgt.
BlaatschaaPdonderdag 29 december 2005 @ 14:40
Het is maar wat je belangrijker vindt: Authenticiteit of smaak. Ik hou van cacao op mijn cappucino en ben dus tevreden met de Nederlandse manier. Het zal me worst wezen of ze het in Italie anders doen.

Edit: Maar ik vind idd wel dat ze bij de DE shops het eerst mogen vragen. Als je beweert een koffiezaak te zijn, moet die mentaliteit ook handhaven.
Martijn_77donderdag 29 december 2005 @ 18:02
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:16 schreef Serendips het volgende:
Geen kleurstof in mijn koffie a.u.b. Bah!

[afbeelding]
Ik zou zo iets gelijk terug sturen. Dat is toch geen Cappucino
BBQ-kipvrijdag 30 december 2005 @ 16:44
quote:
Op donderdag 29 december 2005 14:13 schreef Serendips het volgende:
[afbeelding]

En dat moeten wij geloven...

Hoe krijg je die leuke bladmotiefjes in je cappu, met een sateprikker??
Balkie!
W1ZZvrijdag 30 december 2005 @ 17:12
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 00:39 schreef Bluezz het volgende:

Tis een beetje als sambucca bestellen, aangestoken met een legertje koffiebonen erin, ongevraagd
Aangestoken hoort niet, maar Sambuca wordt traditioneel geserveerd met 3 koffiebonen (ik dacht 3, maar iig met koffiebonen).

Een cappuccino wordt in NL voor zoveer ik weet geserveerd met cacao. Mijn baas, een Italiaan, heeft mij ook ooit verteld dat hij 't niet vindt horen maar dat ie 't hoort van klanten als 't niet gebeurt...
Repeatvrijdag 30 december 2005 @ 17:15
Jullie drinken na het eten ofzo zeker wel een cappucino? Alsof dat wel hoort.... Eigenlijk hoor je cuppucino ook alleen maar 's ochtends te drinken.

tis eigenlijk ook alleen maar geschikt voor de ochtend die slappe zooi met die melk erin

Gelukkig is er espresso
W1ZZvrijdag 30 december 2005 @ 17:18
Dat heb ik altijd dubieus gevonden. Een caffellatte of caffč macchiato is namelijk geen probleem
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 17:31
Heb een vermoede dat het cacao strooien ontstaan is omdat men met koffie (ipv espresso=) cappuccino maakte en dan niet het bruine van de crema in het schuim heeft. Net zoals luie koks paprikapoeder over de gebakken aardappels strooien omdat ze dan niet de aardappels bruin hoeven bakken.
Dit gebruik is in de hoereca zo ingeburgerd dat men denkt dat het zo hoort.

Kan me een lunchroom herinneren waar men bravilor koffie serveerde (smerig tik tak roodmerk) maar dan een specialiteit had, de turkse koffie, dan deed men er een toef mokka slagroom op.

toen steeds meer zaken in de buurt inmiddels een faema kregen, moest ie wat gaan doen aan zijn koffie, want er kwamen steeds minder klanten.
gr8w8vrijdag 30 december 2005 @ 17:33
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:15 schreef Repeat het volgende:
Jullie drinken na het eten ofzo zeker wel een cappucino? Alsof dat wel hoort.... Eigenlijk hoor je cuppucino ook alleen maar 's ochtends te drinken.

tis eigenlijk ook alleen maar geschikt voor de ochtend die slappe zooi met die melk erin

Gelukkig is er espresso
Ristretto.
turnpikevrijdag 30 december 2005 @ 17:36
Ristretto Doppio.
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 17:41
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:36 schreef turnpike het volgende:
Ristretto Doppio.
das een espresso.
W1ZZvrijdag 30 december 2005 @ 17:42
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan me een lunchroom herinneren waar men bravilor koffie serveerde (smerig tik tak roodmerk) maar dan een specialiteit had, de turkse koffie, dan deed men er een toef mokka slagroom op.

toen steeds meer zaken in de buurt inmiddels een faema kregen, moest ie wat gaan doen aan zijn koffie, want er kwamen steeds minder klanten.
Lekkere Turkse specialiteit Pure onwetendheid van de beste man, lijkt mij
W1ZZvrijdag 30 december 2005 @ 17:43
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

das een espresso.
Zéker niet! Een ristretto doppio wordt gemaakt met 2x zoveel koffie als er voor een espresso wordt gebruikt en bevat iets meer water dan een espresso!
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 17:45
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:42 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Lekkere Turkse specialiteit Pure onwetendheid van de beste man, lijkt mij
Na, onwetend, niet echt, hij wist verdomt goed te belazeren en te verdienen.
Een kopje bravilor koffie is natuurlijk veel goedkoper in kostprijs dan een goede faema bak.
W1ZZvrijdag 30 december 2005 @ 17:47
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Na, onwetend, niet echt, hij wist verdomt goed te belazeren en te verdienen.
Een kopje bravilor koffie is natuurlijk veel goedkoper in kostprijs dan een goede faema bak.
Bravo voor hem. Als mensen zich willen laten belazeren, prima
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 17:49
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:47 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Bravo voor hem. Als mensen zich willen laten belazeren, prima
ach, we hebben het over de jaren 80, toen was de koffie nog klaar in de vaderlandse hoereca, en begon net de opmars van de faema.
Black-Holevrijdag 30 december 2005 @ 19:03
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een vermoede dat het cacao strooien ontstaan is omdat men met koffie (ipv espresso=) cappuccino maakte en dan niet het bruine van de crema in het schuim heeft.
Een goede koffiemachine (met pistolen) geeft ook een cremelaagje bij het zetten van normale koffie. Al kan ik me wel vinden in jouw redenatie.

Zelf vind ik het allebei wel lekker, ook ik kreeg er in Italie cacao overheen
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 19:10
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:03 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Een goede koffiemachine (met pistolen)
geeft ook een cremelaagje bij het zetten van normale koffie. Al kan ik me wel vinden in jouw redenatie.

Zelf vind ik het allebei wel lekker, ook ik kreeg er in Italie cacao overheen
Ik doelde met koffie op een filterkoffie bakje, a la bravilor.
Een koffiemachine met pistolen, een faema achtige, geeft idd een prima bak koffie, daar kan geen bravilor tegen op.
Black-Holevrijdag 30 december 2005 @ 19:17
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doelde met koffie op een filterkoffie bakje, a la bravilor.
Dat noem ik geen koffie
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 19:30
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:17 schreef Black-Hole het volgende:

[..]

Dat noem ik geen koffie
Wees blij dat je van 1980 bent,
Je hebt nooit meegemaakt dat bij alle cafe´s een bord stond met de koffie is klaar (en zuur)
Tik Tak roodmerk van Robustabonen
vreselijke koffie.
Phoenixjuhvrijdag 30 december 2005 @ 19:38
Bij cappucino hoort toch officeel een beetje geraspte nootmuskraat erop? Van het een en ander is het cacaopoeder geworden in Nederland.
W1ZZvrijdag 30 december 2005 @ 19:40
Dat heb ik nou echt nog nooit gekregen, noch in Italië noch in Nederland.
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 19:41
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:38 schreef Phoenixjuh het volgende:
Bij cappucino hoort toch officeel een beetje geraspte nootmuskraat erop? Van het een en ander is het cacaopoeder geworden in Nederland.
Ik vind nootmuskaat zoooo ongelofelijk smerig.
En sommige mensen gooien het werkelijk overal over, kom je eten bij iemand, denk ah, lekker boontjes (spruitjes, bloemkool, whatever) en dan is het vergeven van de nootmuskaat.
Brrrr.
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 19:45
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:40 schreef W1ZZ het volgende:
Dat heb ik nou echt nog nooit gekregen, noch in Italië noch in Nederland.
volgens mij is dat US amerikaans, die strooien er ook kaneel en andere meuk over.
Dan zit er tenminste nog een beetje smaak aan die bonenthee die ze daar koffie noemen.
(heb aan weinig ketens zo de schurft als aan die amerikaanse koffie ketens)
Black-Holevrijdag 30 december 2005 @ 19:46
Misschien is het wel de schuld van Starbucks.
Pietverdrietvrijdag 30 december 2005 @ 19:51
Starbucks, vooral succesvol in US en UK, waarom zou dat nou zijn?
Koffie in UK, brrr, wat was dat altijd slecht, het is de laatste jaren beter geworden, maar ik kan me een tijd herinneren dat het zo erg was, dan snakte je naar een zure bravilor robusta bak uit een wegrestaurant in NL.
turnpikevrijdag 30 december 2005 @ 20:26
Toen ik met mijn ouders in Barcelona slenterde en we een starbucks tegen het lijf liepen zeiden ze dat je daar erg lekkere koffie kon krijgen, daar hadden ze, met vakantie in Amerika, heerrrrrlukke koffie gedronken.

Minder dan een jaar later kochten mijn ouders een senseo crema...............
Jessizaterdag 31 december 2005 @ 10:53
Van mij mogen ze het erop gooien hoor. Amarettopoeder (bij de Shakie's) of kaneel is ook
Chieluszaterdag 31 december 2005 @ 11:11
Van mij mogen ze die Cacoa prima weglaten, verneuqt meestal het schuim. Mij is door Segafredo geleerd dat het in Nederland idd gebruikelijk is om er Cacao op te gooien, Oorspronkelijk blijkbaar niet maar in Italie wordt het voornamelijk gedaan om fouten te verbergen. In Italie heb ik zowel met als zonder gehad dusdat zal wel kloppen.
Serendipszaterdag 31 december 2005 @ 13:34
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:45 schreef Pietverdriet het volgende:
bonenthee
Hahahaha.

Volgens mij heb je last van onverwerkte jeugdtrauma's. Ik zie je allemaal slecht koffiemerken noemen waar ik echt nog nooit van gehoord heb...

Je houdt niet van nootmuskaat? (zou ik trouwens ook echt niet over m'n koffie willen...)
Ook niet een heel klein beetje versgeraspt over de bloemkool...?
Pilootjemaandag 20 maart 2006 @ 22:16
http://www.flurl.com/item/Creatief_met_koffie_u_99417
Bluesmaandag 20 maart 2006 @ 22:24
Leuk
Thoricaldinsdag 21 maart 2006 @ 00:48
quote:
Dus moet ik m'n cappucino zonder cacao maar met een schroevendraaier maken?
Ik kan me trouwens best voorstellen dat, als je geen goede cappucino kan serveren, je die op leukt met cacao, maar dan wel over een sjabloon gestrooid.

[ Bericht 8% gewijzigd door Thorical op 21-03-2006 01:43:30 ]
Bluesdinsdag 21 maart 2006 @ 01:03
Het linkje pas mss beter in het Baristo topic
Acathladinsdag 21 maart 2006 @ 11:00
Gelukkig dat het hier nog om opgeschuimde melk gaat, en niet om slagroom. Dat kom je ook nog vaak genoeg tegen.
18konijndinsdag 21 maart 2006 @ 11:08
Heel soms strooien ze in Italië ook wel eens cacao op de cappuccino. Wat ze in Italië helemaal nooit doen en wat je zeker in niet-toeristische gebieden vaak tot de risee van een restaurant maakt, is cappuccino bestellen na het avondeten. Vorig jaar in Bologna zag ik weer hoe drie Engelsen door de ober onbeschaamd werden uitgelachen toen ze cappuccino na het avondeten bestelden. En zelfs op de camping bij Bologna vroeg de ober ons na de maaltijd: "Espresso ("café," zei hij natuurlijk)? Of eh.... als u wilt, misschien... cappuccino?" Dit laatste met een vuile glimlach uitgesproken. Wat dat betreft zijn Italianen erg intolerant. Eten en drinken is aan vaste regels gebonden en waag het niet daarvan af te wijjken!
Pietverdrietdinsdag 21 maart 2006 @ 11:24
Ach, ga een keer naar frankrijk op vakantie, dan is de manier waarop Italianen met domme touristen omgaan een verrukking.
El_Bassiedinsdag 21 maart 2006 @ 11:27
Kaneel op de cappucino is het hier altijd.
Chielusdinsdag 21 maart 2006 @ 11:29
Waar is hier? Mexico?, Zuid Togo of De inlanden van Laos?
Pietverdrietdinsdag 21 maart 2006 @ 11:32
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 11:27 schreef El_Bassie het volgende:
Kaneel op de cappucino is het hier altijd.
oh bah, die rauwe kaneel (als er al echte kaneel gebruikt wordt, meeste mensen weten het verschil met Cassia niet eens, en het gros van de als kaneel verkochte is geen echte kaneel maar cassia) op je tong.
Chielusdinsdag 21 maart 2006 @ 11:35
Voor mij valt dat echt in de categorie zout in je koffie.
Pietverdrietdinsdag 21 maart 2006 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 11:35 schreef Chielus het volgende:
Voor mij valt dat echt in de categorie zout in je koffie.
iiii
Buisman erbij,
Extract gebruiken
Tiktak roodmerk
Chielusdinsdag 21 maart 2006 @ 11:42
ik wist niet dat het bestond maar volgens de 3de Guinnis Editie van het wereldvermaarde TRiviant-spel drinken ze in Ethiopie blijkbaar op deze manier hun bakkie troost.
Pilootjedinsdag 21 maart 2006 @ 11:50
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 01:03 schreef Bluezz het volgende:
Het linkje pas mss beter in het Baristo topic
Was op zoek naar het topic over de late art, dit was het eerste wat ik vond
El_Bassiedinsdag 21 maart 2006 @ 13:55
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 11:29 schreef Chielus het volgende:
Waar is hier? Mexico?, Zuid Togo of De inlanden van Laos?
West-Friesland natuurlijk.