"Anthropologist Alison Brooks, of George Washington University, told the journal Science that the best direct evidence for the emergence of our fish preferences are recent: middens of shellfish and fishbones left by Homo sapiens 100,000 years ago, and elaborately carved fishing spears dated at around 90,000 years old."quote:Op dinsdag 20 december 2005 20:17 schreef Pappie_Culo het volgende:
Sinds wanneer eet de mensch visch eigenlijk?
Ligt eraan waar je woont.quote:Op maandag 19 december 2005 20:26 schreef Hallulama het volgende:
[..]
De uitzondering bevestigt de regel eh.
Ik wil het ook absoluut niet zo zwart/wit stellen als dat ik net deed.
Maar het punt is duidelijk, vis is op vele vlakken gezonder dan vlees, niet op alle vlakken natuurlijk, want als je spieren wilt kweken, zul je waarschijnlijk beter af zijn met vlees.
Tenzij je veel haaien eet?
Alles schaadt in mindere of meerdere mate. Product A kan goed zijn voor je botten, maar slecht voor je spieren, product B is weer goed voor je spieren, maar minder voor je hart enz. Dus belangrijker dan wat je eet is hoeveel je van iets eet, een perfect uitgebalanceerde voeding zoals je aangaf. (het was denk ik een groepje muizen die normaal werd gevoed en een gemiddelde levensverwachting had, en de andere groep kreeg juist minder voedsel dan normaal maar wel met dezelfde voedingswaarde en dit groepje leefde uiteindelijk langer, dus met minder eten leefden ze langer)quote:Op dinsdag 20 december 2005 12:16 schreef Pappie_Culo het volgende:
[..]
Ga er maar eens goed over lezen... De meeste voeding schaadt het lichaam. En niet zo zuinig ook. Toch heb je het nodig.
Perfect uitgebalanceerde voeding is veel belangrijker dan lichaamsbeweging.
Tijdje terug was er een onderzoek met ratten of muizen die een soort supergeconcentreerde astronauten voeding kregen. Zeer hoge voedingswaarde maar nauwelijks volume. Die beesten werden bijna twee keer zo oud als normaal, omdat ze geen onnodige zooi binnen kregen. Dat beperkt de schade aan het lichaam.
Dat we nog steeds dezelfde metabolisme delen met de oermens mag dan wel waar zijn, maar zelfs dan slaat de vergelijking de plank mis. Waarom? Want zoals je zegt was jagen en verzamelen een verzekering van voldoende voeding, maar tegelijkertijd ook een verzekering van voldoende lichamelijk beweging. Beide activiteiten, voeding en beweging, gingen hand in hand in de oertijd. Wat we nu zien kun je dus niet simpelweg vergelijken met de vroegere mens. Mensen hebben nu de beschikking over voldoende voedsel zonder er enige lichamelijke inspanning voor te verrichten, weg is de balans tussen voeding en beweging.quote:Op dinsdag 20 december 2005 12:20 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Fysiek gezien zijn wij nog steeds hetzelfde op metabolisch vlak. Dus zo gek is dat vergelijk niet.
Jagen en verzamelen is trouwens al een verzekering van voldoende voeding.
Ik dacht dat dit was omdat de mens het merg uit de botten van dode dieren ging eten (extreem hoge voedingswaarde en veel proteine)...quote:Op dinsdag 20 december 2005 20:29 schreef Hallulama het volgende:]
Men denkt ook dat het eten van vis er voor heeft gezorgd dat onze hersenen zich zo aardig ontwikkeld hebben.
It's a shore thing: diet of fish made man brainy
En bij Crohn en coeliakie ook geleuf if (meen ik ergens gelezen te hebben in een ervaringsverhaal, dus even zonder onderbouwing kee?quote:Op woensdag 21 december 2005 10:19 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Dit is inderdaad niet nieuw. Het Paleo Diet bestaat al heel lang en heeft o.a. zeer goede resultaten bij mensen met ernstige acne.
http://www.paleodiet.com/
Dat moet je compenseren met veel roken. Dat stimuleert de geest.quote:Op maandag 19 december 2005 20:22 schreef Hallulama het volgende:
[..]
Als je zo snel mogelijk wilt veranderen in een uptight druktemakertje en van plan bent om reeds op vroege leeftijd te gaan dementeren wel ja.
Dit klopt niet, met alle respect voor je tekst.quote:Op maandag 19 december 2005 20:26 schreef Hallulama het volgende:
[..]
De uitzondering bevestigt de regel eh.
Ik wil het ook absoluut niet zo zwart/wit stellen als dat ik net deed.
Maar het punt is duidelijk, vis is op vele vlakken gezonder dan vlees, niet op alle vlakken natuurlijk, want als je spieren wilt kweken, zul je waarschijnlijk beter af zijn met vlees.
Tenzij je veel haaien eet?
Ideaal, fuck meat then !quote:Op woensdag 21 december 2005 11:07 schreef Vulkan het volgende:
Dit klopt niet, met alle respect voor je tekst.
Vis heeft meer eiwitten dan vlees. Vlees is ook belangrijk om spieren te kweken natuurlijk, maar een bodybuilder eet dagelijks vis. Vlees is voor de creatine, krijg je kracht van...Grrrrr
Dat artikel is wel een eigenaardig samenraapsel van feiten, beweringen en fouten. Ik krijg oa de indruk dat hij zichzelf op bepaalde plaatsen tegenspreekt.quote:Op dinsdag 20 december 2005 15:31 schreef buachaille het volgende:
Dat gezeur over verzadigde en onverzadigde vetzuren moet je ook niet altijd geloven volgens dit document: www.vegashopping.nl/prodimages/NH542.pdf
Kort samengevat: kokosolie en rode palmolie (mits extra vierge) zijn verzadigde vetzuren maar verschrikkelijk gezond voor je body. Die margarine uit de schappen van de supermarkt kun je beter laten liggen, niet goed voor je.
De Hartstichting mag terug naar de schoolbanken!
ZONDER CHOLESTEROL GEEN SEX MENSEN!!!
Verse vis stinkt niet, en het is lekker.quote:Op donderdag 22 december 2005 00:22 schreef Dutch_Courage het volgende:
Als vis zo gezond is, waarom heeft god er dan voor gezorgd dat het zo stinkt en niet te vreten is?
God is een wreed persoon.
Laatst een onderzoek naar vis. 40% van de verkochte vis is niet alleen niet vers, maar zelfs gewoon 'niet goed meer'. Echt verse vis hoort inderdaad niet te stinken.quote:Op donderdag 22 december 2005 07:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Verse vis stinkt niet, en het is lekker.
I Know,quote:Op donderdag 22 december 2005 10:51 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Laatst een onderzoek naar vis. 40% van de verkochte vis is niet alleen niet vers, maar zelfs gewoon 'niet goed meer'. Echt verse vis hoort inderdaad niet te stinken.
De meeste mensen kopen vis dan ook hooguit in filetvorm bij de suup ofzo.quote:Op donderdag 22 december 2005 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:
I Know,
Het jammere is dat mensen tegenwoordig ook niet leren hoe je verse vis moet herkennen.
(Helder rode kieuwen, bolle ogen)
Met een inlegslip in het plastic bakje die het vocht opzuigtquote:Op donderdag 22 december 2005 11:15 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
De meeste mensen kopen vis dan ook hooguit in filetvorm bij de suup ofzo.
Die van hetzelfde materiaal wordt gemaakt als Always maandverband.quote:Op donderdag 22 december 2005 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Met een inlegslip in het plastic bakje die het vocht opzuigt
Niet zeuren.... vis = visquote:Op donderdag 22 december 2005 11:39 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Die van hetzelfde materiaal wordt gemaakt als Always maandverband.
* Lupa altijd goed oplet bij Keuringsdienst van Waarde.
Nou, daar ben ik het niet mee eens. Net zoals een biefstuk van een supermarkt beklagenswaardig is vergeleken bij een biefstuk van een goede (bij voorkeur zelfslachtende) slager.quote:
quote:Op donderdag 22 december 2005 11:47 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Nou, daar ben ik het niet mee eens. Net zoals een biefstuk van een supermarkt beklagenswaardig is vergeleken bij een biefstuk van een goede (bij voorkeur zelfslachtende) slager.
Vis zou ik eigenlijk het liefst zelf vangen. Dan weet je pas echt zeker dat het vers is. En dan ben je helemaal oer bezig.
Je hebt op zich gelijk, ik geloof ook niet alles wat in het stuk staat. Maar na het lezen van het artikel heb ik de aldi-bagger vetten die ik in de keuken had staat wel gelijk weg gegooid. Het stukje over carotenen in palmolie en de chemische behandeling die de goedkopere vetten ondergaan houd ik echter wel in gedachten.quote:Op donderdag 22 december 2005 03:31 schreef Doderok het volgende:
[..]
Dat artikel is wel een eigenaardig samenraapsel van feiten, beweringen en fouten. Ik krijg oa de indruk dat hij zichzelf op bepaalde plaatsen tegenspreekt.
Wat hij over Teflon schrijft klopt gedeeltelijk maar de cijfers zijn fout, zo schrijft hij "De wetenschappers bij Dupont geven toe dat gassen vrijkomen etc ... bij een temperatuur van 24° ą 26°C. Daar is hij duidelijk telkens een "0" vergeten.
Verder schrijft hij: "Hoe langer je ze gebruikt, hoe sneller ze beschadigen", wat misschien wel waar is maar hier niet van belang, het zijn net nieuwe pannen die veel schadelijke dampen afgeven bij verhitting. (Dat een oververhitte anti-aanbaklaag dodelijk kan zijn voor vogels in huis klopt, vogels zijn er gevoeliger voor, ondermeer omdat zij niet kunnen hoesten.)
Zijn argumenten voor de heilzame eigenschappen overtuigen niet echt, ik kijk er niet van op dat mensen in Thailand en Vietnam minder hart- en vaatziekten hebben dan Amerikanen, maar dat wil niet zeggen dat als Amerikanen hun vetten door kokosolie vervangen de problemen opgelost zijn. Wie zegt dat het niet de sojascheuten zijn die het verschil maken?
De paragraaf over scheurbuik en cholesterol is tamelijk bizar. Hij begint met te zeggen dat scheurbuik veroorzaakt wordt door een gebrek aan vitamine C, legt een link(?) tussen scheurbuik en cholesterol, en concludeert dat we gezonder moeten eten en minder gestresseerd moeten raken. Eerlijk gezegd zie ik geen enkele reden om scheurbuik erbij te halen, anders zou volgens zijn redenering vitamine C alleen genoeg zijn om het cholesterolgehalte omlaag te halen.
Of zijn beweringen over onverzadigde, verzadigde en trans-vetten kloppen weet ik niet, het zou me te veel tijd kosten om dat allemaal na te trekken.
Ah zo.quote:Op donderdag 22 december 2005 12:15 schreef nokwanda het volgende:
ik doelde op het absorberende materiaal dat gebruikt wordt onder de vis in de supermarkt.
Dat geldt net zo goed voor vis uit de supermarkt of bij de visboer vandaan, dus dat maakt weinig uit.quote:En vis zelf vangen? NU? En als je die vis laat nakijken..... wat voor een overschot aan chemische troep denk je aan te treffen?
Ik denk eerlijk gezegd dat het allemaal wel een beetje meevalt en dat er deels sprake is van een Greenpeace-mythe.quote:Ik denk dat geen enkel voedsel tegenwoordig nog echt veilig te noemen is.
Vervuilde bodem, vervuilde zeeen, zure regen, gaten in de ozonlaag, overbemesting, bestrijdingsmiddelen.
Ontegenzeggelijk waar, maar daar kun je nu eenmaal weinig aan veranderen.quote:Al teel je al je voedsel zelf en al vis je en jaag je zelf, dan nog krijg je zaken binnen die je in de oertijd niet zou hebben binnen gekregen.
Dan zou je over een jaar of tien doodgaan. Veel ouder dan dertig werd men niet toen.quote:Op donderdag 22 december 2005 11:57 schreef JAMsper het volgende:
Bahbahbah, ik hoef eigenlijk helemaal niks meer van de supermarkt wat "vers" zou moeten zijn....
Ranzige bucht, als er te veel bacteriėn, water, conserveermiddelen inzittten... kotsen bij de gedachte ongeveer.
Wishes we would live back in the stone age.
Waar je in de winter gewoon verhongerd, doodvriest?quote:Op donderdag 22 december 2005 11:57 schreef JAMsper het volgende:
Bahbahbah, ik hoef eigenlijk helemaal niks meer van de supermarkt wat "vers" zou moeten zijn....
Ranzige bucht, als er te veel bacteriėn, water, conserveermiddelen inzittten... kotsen bij de gedachte ongeveer.
Wishes we would live back in the stone age.
Gemiddeld 30, das incluus de kindersterfte, mensen die de eerste 15-16 jaar hadden overleefd werden wel ouder.quote:Op donderdag 22 december 2005 12:28 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Dan zou je over een jaar of tien doodgaan. Veel ouder dan dertig werd men niet toen.
Hoe oud werd je dan gemiddeld exclusief de kindersterfte?quote:Op donderdag 22 december 2005 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gemiddeld 30, das incluus de kindersterfte, mensen die de eerste 15-16 jaar hadden overleefd werden wel ouder.
Volgens mij is het juist vanaf die appel fout gegaan....quote:Op maandag 19 december 2005 20:12 schreef Hallulama het volgende:
'Mens moet terug naar zijn oervoeding'
GRONINGEN - De mens moet terug naar zijn voedingspatroon uit de oertijd.
Precies. Eva had de slang op moeten eten. Dankzij de vegetariėrs leven we niet meer in het paradijs ...quote:Op donderdag 22 december 2005 12:35 schreef Goofup het volgende:
[..]
Volgens mij is het juist vanaf die appel fout gegaan....
[afbeelding]
Onzin.quote:Op donderdag 22 december 2005 12:38 schreef WAT het volgende:
Precies. Eva had de slang op moeten eten. Dankzij de vegetariėrs leven we niet meer in het paradijs ...
juist, dus:quote:Op donderdag 22 december 2005 12:38 schreef WAT het volgende:
[..]
Precies. Eva had de slang op moeten eten. Dankzij de vegetariėrs leven we niet meer in het paradijs ...
Het is helemaal niet bekend wat het was. Het enige wat er staat is dat het een vrucht is (de vrucht van de boom des levens). Sommige joodse schriftgeleerden menen dat het een tomaat is, omdat die noch vrucht, noch groente zou zijn en daarom een maaksel van de duivel. Vraag me niet wat daarvan de logica is.quote:Op donderdag 22 december 2005 12:51 schreef WAT het volgende:
Trouwens, het was geen appel, maar een vijg. Wat wel interessant is trouwesn omdat vijgen in de oudheid symbool stonden voor de vagina ... Eva heeft Adam dus verleidt om van haar vijgje te snoepen
quote:Op donderdag 22 december 2005 13:10 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
[..]
Het is helemaal niet bekend wat het was. Het enige wat er staat is dat het een vrucht is (de vrucht van de boom des levens). Sommige joodse schriftgeleerden menen dat het een tomaat is, omdat die noch vrucht, noch groente zou zijn en daarom een maaksel van de duivel. Vraag me niet wat daarvan de logica is.
Joden zijn niet altijd even scherp zeker.quote:Op donderdag 22 december 2005 13:19 schreef Goofup het volgende:
ik heb alleen nog nooit een tomatenboom gezien; daar hoef ik geen schriftgeleerde voor te zijn
Ow, ik gebruik de aldi olijfolie voor zowat allesquote:Op donderdag 22 december 2005 12:25 schreef buachaille het volgende:
[..]
Je hebt op zich gelijk, ik geloof ook niet alles wat in het stuk staat. Maar na het lezen van het artikel heb ik de aldi-bagger vetten die ik in de keuken had staat wel gelijk weg gegooid. Het stukje over carotenen in palmolie en de chemische behandeling die de goedkopere vetten ondergaan houd ik echter wel in gedachten.
[..]
quote:Op donderdag 22 december 2005 12:38 schreef WAT het volgende:
[..]
Precies. Eva had de slang op moeten eten. Dankzij de vegetariėrs leven we niet meer in het paradijs ...
Olijfolie van de aldi komt net als de meeste producten van de Aldi erg goed uit testen.quote:Op donderdag 22 december 2005 12:25 schreef buachaille het volgende:
[..]
Je hebt op zich gelijk, ik geloof ook niet alles wat in het stuk staat. Maar na het lezen van het artikel heb ik de aldi-bagger vetten die ik in de keuken had staat wel gelijk weg gegooid. Het stukje over carotenen in palmolie en de chemische behandeling die de goedkopere vetten ondergaan houd ik echter wel in gedachten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |