FOK!forum / Culinesse à gogo / Het kaasplankje
Martijn_77zondag 18 december 2005 @ 22:50
quote:
Kaasplankje

In Frankrijk is het de gewoonste zaak van de wereld om na de maaltijd gebruik te maken van het kaasplateau of de kaasplank. Maar ook in Nederland komt dit steeds meer in.
Maar welke kazen leg ik op het kaasplateau of de kaasplank?
Voor het samenstellen van de kazen moet je in ieder geval de regel hanteren van harmonie, verscheidenheid en eenvoud. De kazen moeten goed op elkaar zijn afgestemd.
Wordt de kaas als dessert opgediend, dan adviseer ik niet meer dan 3 à 4 kaassoorten.
Hieronder geef ik u een paar voorbeelden voor een kaasplakje als dessert.

Hollands kaasplankje
Roomkaas
Kernhem
Belegen Goudse kaas
Oude Edammer kaas

Geitenkaasplankje
Zachte verse jonge geitenkaas
Zachte verse pittige geitenkaas
Harde jonge geitenkaas
Geitenkaas met kruiden

Frans kaasplankje
Brie
Chaumes
Port Salut
Roquefort

Engels kaasplankje
Cheddar
Five Counties
Huntsman
Stilton met port

Italiaans kaasplankje
Bel Paese
Magor
Taleggio
Gorgonzola
Bron

Welke kazen zien jullie het liefst op een kaasplankje en wat drinkje er dan bij?

Martijn_77zondag 18 december 2005 @ 22:50
TS trapt af

Kaasplankje
Kernhem
Old Amsterdam
Port Salut

Erbij

Een goede twany Port bijvoorbeeld een Kopke Colhieta
ondeugendzondag 18 december 2005 @ 22:55
kaasplankje
Old Amsterdam
Een kruidenkaas ( bieslook, mosterd enz... )
Een zeer jonge kaas


erbij
Gewoon een lekkere volle rode wijn.

Nog wat lekkere muziek op de achtergrond en een goed boek.... en mijn avond is helemaal goed.
Met goed gezelschap zelfs perfect.
krakkemiekezondag 18 december 2005 @ 23:03
Hoe smaakt Taleggio? En Magor + Gorgonzola lijkt me dubbelop?
krakkemiekezondag 18 december 2005 @ 23:10
Five counties is te gek! 5 kazen in een plakje!
Alsof je brie, gryuere, st. marcellin, limburgse kaas en kernhem op elkaar stapelt........
Salsagirlzondag 18 december 2005 @ 23:13
lekkere roomkaas,meerdere briesoorten, oud stukje kaas ook wel lekker
en glaasje wijn.. erbij is wel lekker
maar kan ook gewoon een of andere drankje wezen
PescaPallaMarcusManuzondag 18 december 2005 @ 23:15
witte kaas
Marksterzondag 18 december 2005 @ 23:16
Brie en camembert + bier
zoalshetiszondag 18 december 2005 @ 23:17
ik doe meer de echte stinkkazen en vooral veel schimmelkazen. maar een fijn blokje gryere en emmenthal plus old amsterdam is niet mis. ik haal deze bij johan kaas op de kuip. ben je voor de drie laatst opgenoemde kazen per 500 gram 3,50 euro kwijt. klinkt cheap, maar zijn kazen zijn heerlijk én goekoop. probeer ook eens zijn boeren kaas.
Knoekiezondag 18 december 2005 @ 23:20
Bij AH kan je ze kant en klaar kopen geloof ik
Martijn_77zondag 18 december 2005 @ 23:21
quote:
Op zondag 18 december 2005 23:20 schreef Knoekie het volgende:
Bij AH kan je ze kant en klaar kopen geloof ik
En wat zitten er dan voor kazen bij?
krakkemiekezondag 18 december 2005 @ 23:24
ja, ik zie soms rare combiinaties.....
Knoekiezondag 18 december 2005 @ 23:25
quote:
Op zondag 18 december 2005 23:21 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat zitten er dan voor kazen bij?
Geen idee, maar ik zie ze weleens voorbij komen.
Thoricalmaandag 19 december 2005 @ 00:07
Martijn je hebt gelijk dat je je met een kaasplankje op een thema kan richten .
Maar ik zou het eerder in structuren zien dan in afkomsten. bv. een mei kaasje, een belegen beemster en een oude friesche nagelkaas.
Een glaasje oude port en mijn dag is weer kompleet.
krakkemiekemaandag 19 december 2005 @ 00:19
Ik zou een hollands plankje wel weten....
Ik ga nu zoeken naar italiaanse kaas
Lestatmaandag 19 december 2005 @ 02:35
Bij Albert Heijn hebben we 2 soorten kaasplankjes, helaas (?) allebei met franse kaasjes. Weet niet precies welke kaasjes, maar 1 van de plankjes heeft 4 soorten en een zakje biscuitjes, en het andere heeft 3 soorten en een flesje Warre's port.
Camplomaandag 19 december 2005 @ 11:45
Kaasplankjes...blargh
PdeHoogmaandag 19 december 2005 @ 13:31
Ah...een topic over kaasplankjes. Zat me van het weekend al te bedenken of ik er eentje zou starten Ik wil met kerst nl. een kaasplankje in het diner tussenvoegen en had eerlijk gezegd geen idee hoe je zo'n plankje samenstelt.
MouseOvermaandag 19 december 2005 @ 13:42
Yum, vooral met oude brokkelkaas. En dan een heerlijk rood wijntje of port erbij
Paperclipjesmaandag 19 december 2005 @ 14:35
niet meer op een houten plankje :-(

Goede kaas eet ik het liefste zo puur mogelijk. Dus geen verschillende soorten door elkaar, geen druiven, of brood, geen drank met sterke smaak als port of wijn. Gewoon een glas water.
Barbmaandag 19 december 2005 @ 19:51
Ik kies voor Kerst voor een combi van kazen i.p.v. een thema, omdat wij alledrie nou eenmaal een écht andere smaakvoorkeur hebben:

1) Pere Joseph
2) Harde geitenkaas met koriander
3) Roombrie
4) Gormas

Beetje geit, beetje room, beetje smaak en een beetje blauw.
Martijn_77woensdag 21 december 2005 @ 22:31
quote:
Op maandag 19 december 2005 19:51 schreef Barb het volgende:
Ik kies voor Kerst voor een combi van kazen i.p.v. een thema, omdat wij alledrie nou eenmaal een écht andere smaakvoorkeur hebben:

1) Pere Joseph
2) Harde geitenkaas met koriander
3) Roombrie
4) Gormas

Beetje geit, beetje room, beetje smaak en een beetje blauw.
En wat ga je er aan drank bij serveren?
Blueswoensdag 21 december 2005 @ 22:55
quote:
Op maandag 19 december 2005 00:07 schreef Thorical het volgende:
Martijn je hebt gelijk dat je je met een kaasplankje op een thema kan richten .
Maar ik zou het eerder in structuren zien dan in afkomsten. bv. een mei kaasje, een belegen beemster en een oude friesche nagelkaas.
Een glaasje oude port en mijn dag is weer kompleet.
Super combi

Hier staat een minicursus kaasplankje, stukje uit de Telegraaf
http://www.telegraaf.nl/common/jsp/print/printTemplate.jsp?artId=22514881&secId=25131
Martijn_77woensdag 21 december 2005 @ 23:00
quote:
Op woensdag 21 december 2005 22:55 schreef Bluezz het volgende:
Hier staat een minicursus kaasplankje, stukje uit de Telegraaf
http://www.telegraaf.nl/common/jsp/print/printTemplate.jsp?artId=22514881&secId=25131
Als laatste nemen ze een blauschimmelkaas maar die vind ik persoonlijk met een port er bij niet lekker. Ga dan liever voor de oude of extra belegen kazen
Euc-woensdag 21 december 2005 @ 23:34
Ik vind Vacheron Mont d'Or echt geweldig lekker, 10 minuutjes in de oven en lepelen maar. Hmmmm!
Knoekiewoensdag 21 december 2005 @ 23:41
Hebben jullie weleens die kaas met die larven op?
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 07:21
quote:
Op woensdag 21 december 2005 23:00 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Als laatste nemen ze een blauschimmelkaas maar die vind ik persoonlijk met een port er bij niet lekker. Ga dan liever voor de oude of extra belegen kazen
Blauwe kaas met een lekkere zoete witte port erbij is echt superlekker vind ik
Wat zou jij drinken bij een blauw kaasje?

Ik vind het trouwens heel jammer zoals sommige mensen rode wijn met heel veel tannines en power drinken bij hele lichte, subtiele kaasjes, dan proef je gewoon 90 % niet... da's toch zonde?
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 07:23
quote:
Op woensdag 21 december 2005 23:41 schreef Knoekie het volgende:
Hebben jullie weleens die kaas met die larven op?
Ga eens je hersencellen tellen joh...
Of was je daar alweer klaar mee...
Applemoozdonderdag 22 december 2005 @ 07:34
trappistenkaas met een blond of trippel
OFfSprngrdonderdag 22 december 2005 @ 07:39
Hmm, jonge kaas en knoflookkaas.
Barbdonderdag 22 december 2005 @ 10:45
quote:
Op woensdag 21 december 2005 22:31 schreef Martijn_77 het volgende:
En wat ga je er aan drank bij serveren?
Goede vraag, nog niet over gedacht.
Suggesties voor een kleine beurs?
zoalshetisdonderdag 22 december 2005 @ 10:47
quote:
Op donderdag 22 december 2005 07:23 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ga eens je hersencellen tellen joh...
Of was je daar alweer klaar mee...
het bestaat volgens mij echt, heb het alleen nog nooit gegeten.
Martijn_77donderdag 22 december 2005 @ 10:51
quote:
Op donderdag 22 december 2005 10:45 schreef Barb het volgende:

[..]

Goede vraag, nog niet over gedacht.
Suggesties voor een kleine beurs?
In dit topic ( Port ) staan wat tips voor betaalbare ports en in dit topic ( Lekkere, niet al te dure wijn. ) staan tips over betaalbare wijnen
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 10:54
quote:
Op donderdag 22 december 2005 10:47 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

het bestaat volgens mij echt, heb het alleen nog nooit gegeten.
Het bestaat wel, kaas met maden.
Alleen ik betwijfel of dit echt lekker is op een kaasplankje en ik betwijfel ook of user het serieus bedoelde...
zoalshetisdonderdag 22 december 2005 @ 10:57
quote:
Op donderdag 22 december 2005 10:54 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Het bestaat wel, kaas met maden.
Alleen ik betwijfel of dit echt lekker is op een kaasplankje en ik betwijfel ook of user het serieus bedoelde...
het schijnt wel een delicatesse te zijn, kan ik me nauwelijks voorstellen ma goed.
goddess-in-heavendonderdag 22 december 2005 @ 10:57
Ik heb meestal thuis oude kaas (old amsterdam) brie, camembert en kruidenkaas. Maar wanneer ik uiteten ga, laat ik me liever verrassen. Ik hou niet zo van schimmelkaas, of in ieder geval niet om zelf te kopen, maar wanneer het me voorgeschoteld wordt kan ik er wel van genieten. (beetje vreemd)

lekkerst erbij vind ik een lichte rode wijn of een droge witte wijn. Om dezelfde reden als hierboven staat. Ik vind het zonde om mijn kaas te laten 'verpesten' door een zware wijn. En port vind ik een beetje té. maar dat is weer hetzelfde als met die schimmelkaas. Als ik het voorgeschoteld krijgt, is het geen enkel probleem om het op te krijgen. Iemand daar ook last van?
goddess-in-heavendonderdag 22 december 2005 @ 10:58
quote:
Op donderdag 22 december 2005 10:57 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

het schijnt wel een delicatesse te zijn, kan ik me nauwelijks voorstellen ma goed.
volgens mij is dat niet zozeer om de smaak, maar meer om de durf...
Thomasumodonderdag 22 december 2005 @ 11:00
Iemand hier bekend met de rochebaron? Heerlijke schimmelkaas die mijns inziens op veel te weinig kaasplankjes terugkomt. Een verassend zachte blauwe kaas, heeeeeeerlijk
Jessica24donderdag 22 december 2005 @ 11:12
old amsterdam
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 11:13
Ik heb alle supermarktkaasjes wel gegeten
Enige wat ik vies vind is die Chaumes, met dat vieze plastic-achtige korst

Maar qua wijn kun je wel zeggen:
Zacht smaak kaas --> lichte smaak wijn/drank (sherry of port of wat dan ook)
Heftige smaak kaas --> pittige wijn/drank

BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 11:14
quote:
Op donderdag 22 december 2005 11:12 schreef Jessica24 het volgende:
old amsterdam
Da's hartstikke lekkere kaas en kan prima op een kaasplankje
PdeHoogdonderdag 22 december 2005 @ 11:18
Als ik een kaasplankje zeg maar tussen hoofdgerecht en nagerecht wil gaan neerzetten, hoeveel kaas per persoon zou ik dan ongeveer nodig hebben Uitgaande van drie soorten ? En vier man die komen eten

En wat voor soort kazen zou ik het beste kunnen gebruiken dan Ik was iig van plan Port erbij te gaan drinken Of kan ik dan beter het nagerecht maar skippen
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 11:24
Ik zou 3 kleine kaasjes nemen, onsje of 100 per stuk, anders is het zoiezo teveel.
Betwijfel of je het allemaal op eet, maar dat geeft niet (kan het de volgende dagen nog op maken).
Wel van tevoren uit de koeling halen, koude kaas is zonde van de smaak.

Als je port erbij wil drinken heb je vrij sterk smakende kazen nodig, lekker, alleen het nadeel is dat je dan zoveel smaken in je mond hebt, dat je het dessert niet meer proeft na het kaasplankje.
Ik zou persoonlijk gaan voor zachtere kaasjes en een lichtere wijnsoort, dan komt je dessert ook helemaal mooi uit
Jessica24donderdag 22 december 2005 @ 11:40
quote:
Op donderdag 22 december 2005 11:14 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Da's hartstikke lekkere kaas en kan prima op een kaasplankje
behoorlijk duur voor een gewone oude kaas
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 11:42
quote:
Op donderdag 22 december 2005 11:40 schreef Jessica24 het volgende:

[..]

behoorlijk duur voor een gewone oude kaas
Valt wel mee als je er geen kilo's tegelijk van eet, gewoon ene stukje uit het vuistje 's avonds bij een portje, heerlijk

Of eet je alleen van die merkloze kilokaas van de supermarkt?
Die gebruik ik persoonlijk alleen om mee te gratineren en om tosti's mee te maken
PdeHoogdonderdag 22 december 2005 @ 11:43
quote:
Op donderdag 22 december 2005 11:24 schreef BBQ-kip het volgende:
onsje of 100 per stuk, anders is het zoiezo teveel.


Dank voor de tips iig
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 11:43
quote:
Op donderdag 22 december 2005 11:43 schreef PdeHoog het volgende:

[..]



Dank voor de tips iig
Hahahaha, grammetje of 100 dus
Barbdonderdag 22 december 2005 @ 12:08
quote:
Op donderdag 22 december 2005 11:18 schreef PdeHoog het volgende:
Als ik een kaasplankje zeg maar tussen hoofdgerecht en nagerecht wil gaan neerzetten
Dat zou ik niet doen. Het kaasplankje is echt bedoeld om je spijsvertering aan het werk te zetten, zodat je je eten goed verteert. Als je daarna nog een gang gaat doen, gaat de hele bedoeling ervan verloren.
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 12:23
quote:
Op donderdag 22 december 2005 12:08 schreef Barb het volgende:

[..]

Dat zou ik niet doen. Het kaasplankje is echt bedoeld om je spijsvertering aan het werk te zetten, zodat je je eten goed verteert. Als je daarna nog een gang gaat doen, gaat de hele bedoeling ervan verloren.
Van jouw bedoeling heb ik echt nog nooit gehoord.
Mijn "bedoeling" van ene kaasplankje is dat het lekker is, meer niet en bij mij komt hij dus gewoon lekker voor het dessert als ik dat wil
PdeHoogdonderdag 22 december 2005 @ 12:23
quote:
Op donderdag 22 december 2005 12:08 schreef Barb het volgende:

[..]

Dat zou ik niet doen. Het kaasplankje is echt bedoeld om je spijsvertering aan het werk te zetten, zodat je je eten goed verteert. Als je daarna nog een gang gaat doen, gaat de hele bedoeling ervan verloren.
Maar als ik alle menu-dingen zo eens lees, zou het dus wel moeten Of het kaasplankje idd als dessert beschouwen (maar dan krijg ik muiterij bij het kerstdiner )
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 12:27
Kaasplakje kun je ook na het dessert doen.
Jessica24donderdag 22 december 2005 @ 14:08
quote:
Op donderdag 22 december 2005 11:18 schreef PdeHoog het volgende:
Als ik een kaasplankje zeg maar tussen hoofdgerecht en nagerecht wil gaan neerzetten, hoeveel kaas per persoon zou ik dan ongeveer nodig hebben Uitgaande van drie soorten ? En vier man die komen eten

En wat voor soort kazen zou ik het beste kunnen gebruiken dan Ik was iig van plan Port erbij te gaan drinken Of kan ik dan beter het nagerecht maar skippen
8 kilo
pff moet iedereen je alles voorzeggen? sjonge...
wij weten toch niet hoeveel jij eet!? sjongejonge... en ook geen old amsterdam kopen aub
ik word er schijtziek van...
JA EN ALTIJD DUS EEN KAAS MET RODE, BLAUWE EN WITTE KORST KOPEN
Barbdonderdag 22 december 2005 @ 14:49
Het kaasplankje ís inderdaad het dessert.

Maar tuurlijk, je moet er mee doen wat je zelf wilt, ik geef alleen maar aan hoe het normaal gesproken in zijn werk gaat.
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 14:51
quote:
Op donderdag 22 december 2005 14:08 schreef Jessica24 het volgende:
JA EN ALTIJD DUS EEN KAAS MET RODE, BLAUWE EN WITTE KORST KOPEN
Ligt er natuurlijk aan hoe je je kaasplankje samenstelt.
Ik doe weleens 3 soorten blauwschimmel, 3 roomkazen (witschimmel) of welke indeling dan ook, als er maar een beetje een logische gedachte achter zit bij het samenstellen.
Indeling naar schimmelsoort kan, indeling naar dier ook (koe, geit, schaap), indeling naar romigheid, indeling naar scherpte/pittigheid.

Alles kan, behalve Wim Kan
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 14:52
quote:
Op donderdag 22 december 2005 14:49 schreef Barb het volgende:
Het kaasplankje ís inderdaad het dessert.
Onzin, het kaasplankje kan ook voor het dessert of na het dessert geserveerd worden.
quote:
Maar tuurlijk, je moet er mee doen wat je zelf wilt, ik geef alleen maar aan hoe het normaal gesproken in zijn werk gaat.
Nou, dan heb je het dus behoorlijk verkeerd begrepen...
Barbdonderdag 22 december 2005 @ 14:54
Jij je zin, betweter.
BBQ-kipdonderdag 22 december 2005 @ 14:56
quote:
Op donderdag 22 december 2005 14:54 schreef Barb het volgende:
Jij je zin, betweter.
Zou ik ook zeggen als ik jou was
Goipie2donderdag 22 december 2005 @ 15:16
Als je kaasplankje als hoofdgereacht zou doen...
zou ik eerder denken aan een sla bedje waar je gesmolten kaas overheen legt. Zoals geiten kaas of brie ofzowh. Iets vegatarisch dus.

Anders is het de aflsuiting van de maaltijd. Ik raad je de kaasplankjes van de AH af. Ze zijn niet heel slecht, maar je kan beter los wat kaasjes kopen. Dan kan je net iets meer varieren...

succes
PdeHoogdonderdag 22 december 2005 @ 17:08
quote:
Op donderdag 22 december 2005 14:08 schreef Jessica24 het volgende:

[..]

8 kilo
pff moet iedereen je alles voorzeggen? sjonge...
wij weten toch niet hoeveel jij eet!? sjongejonge... en ook geen old amsterdam kopen aub
ik word er schijtziek van...
JA EN ALTIJD DUS EEN KAAS MET RODE, BLAUWE EN WITTE KORST KOPEN
Doe ff normaal zeg Ik stel hier een doodnormale vraag.
Goipie2donderdag 22 december 2005 @ 18:59
PdeHoog,

je kan ook kaassouflees maken... je neemt een plak jong belegen kaas van ongeveer 1 cm dik. Je paneerd die met ei parneelmeel en evt beschuit. Die voorzichtig opbakken.

zoals iemand eerder al zei 100g pp is genoeg...

tuurlijk bij grote mannen eters kan het altijd wat meer zelfde als met vlees
PdeHoogdonderdag 22 december 2005 @ 19:40
quote:
Op donderdag 22 december 2005 18:59 schreef Goipie2 het volgende:
PdeHoog,

je kan ook kaassouflees maken... je neemt een plak jong belegen kaas van ongeveer 1 cm dik. Je paneerd die met ei parneelmeel en evt beschuit. Die voorzichtig opbakken.

zoals iemand eerder al zei 100g pp is genoeg...

tuurlijk bij grote mannen eters kan het altijd wat meer zelfde als met vlees
Klinkt goed Denk alleen dat het iets te machtig gaat worden na het hoofdgerecht Ik ga hem wel ff onthouden
zoalshetisdonderdag 22 december 2005 @ 21:31
quote:
Op donderdag 22 december 2005 14:52 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

het kaasplankje kan ook voor het dessert of na het dessert geserveerd worden.
liever hartig voor het zoete na-gerecht. ik ben meer van de kaas. mogen de zoetekauwen tegelijkertijd lekker smikkelen van een fijne soezentaart.
BBQ-kipvrijdag 23 december 2005 @ 00:56
quote:
Op donderdag 22 december 2005 21:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

liever hartig voor het zoete na-gerecht. ik ben meer van de kaas. mogen de zoetekauwen tegelijkertijd lekker smikkelen van een fijne soezentaart.
Mix and match baby, mix and match, just the way you like it
krakkemiekevrijdag 23 december 2005 @ 02:52
Ik serveer de kaas na het hoofdgerecht, lekker de wijn opmaken.
Dit jaar kook ik italiaanse gerechten voor het kerstdiner, dus ik heb ook Italiaanse kaas gekocht.
Ik ben benieuwd!
Martijn_77vrijdag 23 december 2005 @ 08:43
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 02:52 schreef krakkemieke het volgende:
Ik serveer de kaas na het hoofdgerecht, lekker de wijn opmaken.
Dit jaar kook ik italiaanse gerechten voor het kerstdiner, dus ik heb ook Italiaanse kaas gekocht.
Ik ben benieuwd!
En serveer je er dan nog een zoet nagerecht na Krakkemieke?
krakkemiekevrijdag 23 december 2005 @ 23:34
Ja, eerst kaas en dan tiramisu of yoghurtijs....
krakkemiekevrijdag 23 december 2005 @ 23:36
Ik eet vaak door de week kaas als fijne afsluiting met kaas...
krakkemiekevrijdag 23 december 2005 @ 23:37
We eten kaas als afsluiting, whatever kaas...
PdeHoogvrijdag 23 december 2005 @ 23:42
Duidelijk statement
Knoekievrijdag 23 december 2005 @ 23:45
quote:
Op donderdag 22 december 2005 10:54 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Het bestaat wel, kaas met maden.
Alleen ik betwijfel of dit echt lekker is op een kaasplankje en ik betwijfel ook of user het serieus bedoelde...
Ik zag toevallig de dag daarvoor daar iets over op NGC. Dat er werkelijk hele dorpen zijn in Frankrijk die dat opeten. Je ziet die larven bewegen. Het schijnt heel erg rommig te zijn (goh) En ja het was serieus bedoeld.
Adelantezaterdag 15 december 2007 @ 10:54
even een kick, twijfel met de kerst nog welke kaasjes er op de plank mogen
Barbzaterdag 15 december 2007 @ 12:40
Doe eens even normaal zeg.
2 jaar later verder gaan met dezelfde discussie?
Als je persoonlike problemen hebt met iemand, ga je die maar via PM, MSN, mail of postduif uitvechten, maar niet hier op het forum.
Muck

[ Bericht 58% gewijzigd door Muck op 15-12-2007 13:20:59 ]
Serendipszaterdag 15 december 2007 @ 13:45
Oe, een echte kaasrel! Smullen, zeg!
Even een TVP, kaasplankjes vind ik heerlijk, maar van het samenstellen ervan heb ik nog niet veel kaas gegeten...
Perruchezaterdag 15 december 2007 @ 14:10
door dit topic ga ik NU naar de markt om kaas te kopen!
Serendipszaterdag 15 december 2007 @ 17:27
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 14:10 schreef Perruche het volgende:
door dit topic ga ik NU naar de markt om kaas te kopen!
Wat heb je gekocht?
Knoekiezaterdag 15 december 2007 @ 17:39
Bedankt voor de kick

Kon me die post al niet meer herinneren.
boriszzaterdag 15 december 2007 @ 18:56
ik moet weer eens langs de kaaszaak in santpoort
Tinkepinkzaterdag 15 december 2007 @ 19:03
Ik neem meestal één sterke stinkkaas, een geitenkaasje (zacht), een harde kaas en een kaas met een milde smaak. De combinatie wisselt per keer, afhankelijk van wat bijvoorbeeld in de aanbieding is. Erbij eet ik vijgen en druiven. Erbij drink ik een dessertwijn of gewoon een drankje waar ik op dat moment zin in heb.