Martijn_77 | zondag 18 december 2005 @ 22:50 |
quote:Bron Welke kazen zien jullie het liefst op een kaasplankje en wat drinkje er dan bij? | |
Martijn_77 | zondag 18 december 2005 @ 22:50 |
TS trapt af Kaasplankje Kernhem Old Amsterdam Port Salut Erbij Een goede twany Port bijvoorbeeld een Kopke Colhieta | |
ondeugend | zondag 18 december 2005 @ 22:55 |
kaasplankje Old Amsterdam Een kruidenkaas ( bieslook, mosterd enz... ) Een zeer jonge kaas ![]() erbij Gewoon een lekkere volle rode wijn. Nog wat lekkere muziek op de achtergrond en een goed boek.... en mijn avond is helemaal goed. Met goed gezelschap zelfs perfect. ![]() | |
krakkemieke | zondag 18 december 2005 @ 23:03 |
Hoe smaakt Taleggio? En Magor + Gorgonzola lijkt me dubbelop? | |
krakkemieke | zondag 18 december 2005 @ 23:10 |
Five counties is te gek! 5 kazen in een plakje! Alsof je brie, gryuere, st. marcellin, limburgse kaas en kernhem op elkaar stapelt........ | |
Salsagirl | zondag 18 december 2005 @ 23:13 |
lekkere roomkaas,meerdere briesoorten, oud stukje kaas ook wel lekker en glaasje wijn.. erbij is wel lekker maar kan ook gewoon een of andere drankje wezen | |
PescaPallaMarcusManu | zondag 18 december 2005 @ 23:15 |
witte kaas ![]() | |
Markster | zondag 18 december 2005 @ 23:16 |
Brie en camembert + bier ![]() | |
zoalshetis | zondag 18 december 2005 @ 23:17 |
ik doe meer de echte stinkkazen en vooral veel schimmelkazen. maar een fijn blokje gryere en emmenthal plus old amsterdam is niet mis. ik haal deze bij johan kaas op de kuip. ben je voor de drie laatst opgenoemde kazen per 500 gram 3,50 euro kwijt. klinkt cheap, maar zijn kazen zijn heerlijk én goekoop. probeer ook eens zijn boeren kaas. | |
Knoekie | zondag 18 december 2005 @ 23:20 |
Bij AH kan je ze kant en klaar kopen geloof ik | |
Martijn_77 | zondag 18 december 2005 @ 23:21 |
quote:En wat zitten er dan voor kazen bij? | |
krakkemieke | zondag 18 december 2005 @ 23:24 |
ja, ik zie soms rare combiinaties..... | |
Knoekie | zondag 18 december 2005 @ 23:25 |
quote:Geen idee, maar ik zie ze weleens voorbij komen. ![]() | |
Thorical | maandag 19 december 2005 @ 00:07 |
Martijn je hebt gelijk dat je je met een kaasplankje op een thema kan richten . Maar ik zou het eerder in structuren zien dan in afkomsten. bv. een mei kaasje, een belegen beemster en een oude friesche nagelkaas. Een glaasje oude port en mijn dag is weer kompleet. | |
krakkemieke | maandag 19 december 2005 @ 00:19 |
Ik zou een hollands plankje wel weten.... Ik ga nu zoeken naar italiaanse kaas | |
Lestat | maandag 19 december 2005 @ 02:35 |
Bij Albert Heijn hebben we 2 soorten kaasplankjes, helaas (?) allebei met franse kaasjes. Weet niet precies welke kaasjes, maar 1 van de plankjes heeft 4 soorten en een zakje biscuitjes, en het andere heeft 3 soorten en een flesje Warre's port. | |
Camplo | maandag 19 december 2005 @ 11:45 |
Kaasplankjes...blargh ![]() | |
PdeHoog | maandag 19 december 2005 @ 13:31 |
Ah...een topic over kaasplankjes. Zat me van het weekend al te bedenken of ik er eentje zou starten ![]() | |
MouseOver | maandag 19 december 2005 @ 13:42 |
Yum, vooral met oude brokkelkaas. En dan een heerlijk rood wijntje of port erbij ![]() | |
Paperclipjes | maandag 19 december 2005 @ 14:35 |
niet meer op een houten plankje :-( Goede kaas eet ik het liefste zo puur mogelijk. Dus geen verschillende soorten door elkaar, geen druiven, of brood, geen drank met sterke smaak als port of wijn. Gewoon een glas water. | |
Barb | maandag 19 december 2005 @ 19:51 |
Ik kies voor Kerst voor een combi van kazen i.p.v. een thema, omdat wij alledrie nou eenmaal een écht andere smaakvoorkeur hebben: 1) Pere Joseph 2) Harde geitenkaas met koriander 3) Roombrie 4) Gormas Beetje geit, beetje room, beetje smaak en een beetje blauw. | |
Martijn_77 | woensdag 21 december 2005 @ 22:31 |
quote:En wat ga je er aan drank bij serveren? | |
Blues | woensdag 21 december 2005 @ 22:55 |
quote:Super combi ![]() Hier staat een minicursus kaasplankje, stukje uit de Telegraaf ![]() http://www.telegraaf.nl/common/jsp/print/printTemplate.jsp?artId=22514881&secId=25131 | |
Martijn_77 | woensdag 21 december 2005 @ 23:00 |
quote:Als laatste nemen ze een blauschimmelkaas maar die vind ik persoonlijk met een port er bij niet lekker. Ga dan liever voor de oude of extra belegen kazen ![]() | |
Euc- | woensdag 21 december 2005 @ 23:34 |
Ik vind Vacheron Mont d'Or echt geweldig lekker, 10 minuutjes in de oven en lepelen maar. Hmmmm! | |
Knoekie | woensdag 21 december 2005 @ 23:41 |
Hebben jullie weleens die kaas met die larven op? | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 07:21 |
quote:Blauwe kaas met een lekkere zoete witte port erbij is echt superlekker vind ik ![]() Wat zou jij drinken bij een blauw kaasje? Ik vind het trouwens heel jammer zoals sommige mensen rode wijn met heel veel tannines en power drinken bij hele lichte, subtiele kaasjes, dan proef je gewoon 90 % niet... da's toch zonde? | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 07:23 |
quote:Ga eens je hersencellen tellen joh... Of was je daar alweer klaar mee... | |
Applemooz | donderdag 22 december 2005 @ 07:34 |
trappistenkaas met een blond of trippel | |
OFfSprngr | donderdag 22 december 2005 @ 07:39 |
Hmm, jonge kaas en knoflookkaas. | |
Barb | donderdag 22 december 2005 @ 10:45 |
quote:Goede vraag, nog niet over gedacht. Suggesties voor een kleine beurs? | |
zoalshetis | donderdag 22 december 2005 @ 10:47 |
quote:het bestaat volgens mij echt, heb het alleen nog nooit gegeten. | |
Martijn_77 | donderdag 22 december 2005 @ 10:51 |
quote:In dit topic ( Port ) staan wat tips voor betaalbare ports en in dit topic ( Lekkere, niet al te dure wijn. ) staan tips over betaalbare wijnen | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 10:54 |
quote:Het bestaat wel, kaas met maden. Alleen ik betwijfel of dit echt lekker is op een kaasplankje en ik betwijfel ook of user het serieus bedoelde... | |
zoalshetis | donderdag 22 december 2005 @ 10:57 |
quote:het schijnt wel een delicatesse te zijn, kan ik me nauwelijks voorstellen ma goed. | |
goddess-in-heaven | donderdag 22 december 2005 @ 10:57 |
Ik heb meestal thuis oude kaas (old amsterdam) brie, camembert en kruidenkaas. Maar wanneer ik uiteten ga, laat ik me liever verrassen. Ik hou niet zo van schimmelkaas, of in ieder geval niet om zelf te kopen, maar wanneer het me voorgeschoteld wordt kan ik er wel van genieten. (beetje vreemd) lekkerst erbij vind ik een lichte rode wijn of een droge witte wijn. Om dezelfde reden als hierboven staat. Ik vind het zonde om mijn kaas te laten 'verpesten' door een zware wijn. En port vind ik een beetje té. maar dat is weer hetzelfde als met die schimmelkaas. Als ik het voorgeschoteld krijgt, is het geen enkel probleem om het op te krijgen. Iemand daar ook last van? | |
goddess-in-heaven | donderdag 22 december 2005 @ 10:58 |
quote:volgens mij is dat niet zozeer om de smaak, maar meer om de durf... | |
Thomasumo | donderdag 22 december 2005 @ 11:00 |
Iemand hier bekend met de rochebaron? Heerlijke schimmelkaas die mijns inziens op veel te weinig kaasplankjes terugkomt. Een verassend zachte blauwe kaas, heeeeeeerlijk | |
Jessica24 | donderdag 22 december 2005 @ 11:12 |
old amsterdam ![]() ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 11:13 |
Ik heb alle supermarktkaasjes wel gegeten ![]() Enige wat ik vies vind is die Chaumes, met dat vieze plastic-achtige korst ![]() Maar qua wijn kun je wel zeggen: Zacht smaak kaas --> lichte smaak wijn/drank (sherry of port of wat dan ook) Heftige smaak kaas --> pittige wijn/drank ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 11:14 |
quote:Da's hartstikke lekkere kaas en kan prima op een kaasplankje ![]() | |
PdeHoog | donderdag 22 december 2005 @ 11:18 |
Als ik een kaasplankje zeg maar tussen hoofdgerecht en nagerecht wil gaan neerzetten, hoeveel kaas per persoon zou ik dan ongeveer nodig hebben ![]() ![]() En wat voor soort kazen zou ik het beste kunnen gebruiken dan ![]() ![]() ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 11:24 |
Ik zou 3 kleine kaasjes nemen, onsje of 100 per stuk, anders is het zoiezo teveel. Betwijfel of je het allemaal op eet, maar dat geeft niet (kan het de volgende dagen nog op maken). Wel van tevoren uit de koeling halen, koude kaas is zonde van de smaak. Als je port erbij wil drinken heb je vrij sterk smakende kazen nodig, lekker, alleen het nadeel is dat je dan zoveel smaken in je mond hebt, dat je het dessert niet meer proeft na het kaasplankje. Ik zou persoonlijk gaan voor zachtere kaasjes en een lichtere wijnsoort, dan komt je dessert ook helemaal mooi uit ![]() | |
Jessica24 | donderdag 22 december 2005 @ 11:40 |
quote:behoorlijk duur voor een gewone oude kaas ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 11:42 |
quote:Valt wel mee als je er geen kilo's tegelijk van eet, gewoon ene stukje uit het vuistje 's avonds bij een portje, heerlijk ![]() Of eet je alleen van die merkloze kilokaas van de supermarkt? ![]() Die gebruik ik persoonlijk alleen om mee te gratineren en om tosti's mee te maken ![]() | |
PdeHoog | donderdag 22 december 2005 @ 11:43 |
quote: ![]() ![]() Dank voor de tips iig ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 11:43 |
quote:Hahahaha, grammetje of 100 dus ![]() ![]() ![]() | |
Barb | donderdag 22 december 2005 @ 12:08 |
quote:Dat zou ik niet doen. Het kaasplankje is echt bedoeld om je spijsvertering aan het werk te zetten, zodat je je eten goed verteert. Als je daarna nog een gang gaat doen, gaat de hele bedoeling ervan verloren. | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 12:23 |
quote:Van jouw bedoeling heb ik echt nog nooit gehoord. Mijn "bedoeling" van ene kaasplankje is dat het lekker is, meer niet en bij mij komt hij dus gewoon lekker voor het dessert als ik dat wil | |
PdeHoog | donderdag 22 december 2005 @ 12:23 |
quote:Maar als ik alle menu-dingen zo eens lees, zou het dus wel moeten ![]() ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 12:27 |
Kaasplakje kun je ook na het dessert doen. | |
Jessica24 | donderdag 22 december 2005 @ 14:08 |
quote:8 kilo ![]() pff moet iedereen je alles voorzeggen? sjonge... wij weten toch niet hoeveel jij eet!? sjongejonge... en ook geen old amsterdam kopen aub ![]() ik word er schijtziek van... JA EN ALTIJD DUS EEN KAAS MET RODE, BLAUWE EN WITTE KORST KOPEN | |
Barb | donderdag 22 december 2005 @ 14:49 |
Het kaasplankje ís inderdaad het dessert. Maar tuurlijk, je moet er mee doen wat je zelf wilt, ik geef alleen maar aan hoe het normaal gesproken in zijn werk gaat. | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 14:51 |
quote:Ligt er natuurlijk aan hoe je je kaasplankje samenstelt. Ik doe weleens 3 soorten blauwschimmel, 3 roomkazen (witschimmel) of welke indeling dan ook, als er maar een beetje een logische gedachte achter zit bij het samenstellen. Indeling naar schimmelsoort kan, indeling naar dier ook (koe, geit, schaap), indeling naar romigheid, indeling naar scherpte/pittigheid. Alles kan, behalve Wim Kan ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 14:52 |
quote:Onzin, het kaasplankje kan ook voor het dessert of na het dessert geserveerd worden. quote:Nou, dan heb je het dus behoorlijk verkeerd begrepen... | |
Barb | donderdag 22 december 2005 @ 14:54 |
Jij je zin, betweter. | |
BBQ-kip | donderdag 22 december 2005 @ 14:56 |
quote:Zou ik ook zeggen als ik jou was ![]() | |
Goipie2 | donderdag 22 december 2005 @ 15:16 |
Als je kaasplankje als hoofdgereacht zou doen... zou ik eerder denken aan een sla bedje waar je gesmolten kaas overheen legt. Zoals geiten kaas of brie ofzowh. Iets vegatarisch dus. Anders is het de aflsuiting van de maaltijd. Ik raad je de kaasplankjes van de AH af. Ze zijn niet heel slecht, maar je kan beter los wat kaasjes kopen. Dan kan je net iets meer varieren... succes | |
PdeHoog | donderdag 22 december 2005 @ 17:08 |
quote:Doe ff normaal zeg ![]() | |
Goipie2 | donderdag 22 december 2005 @ 18:59 |
PdeHoog, je kan ook kaassouflees maken... je neemt een plak jong belegen kaas van ongeveer 1 cm dik. Je paneerd die met ei parneelmeel en evt beschuit. Die voorzichtig opbakken. zoals iemand eerder al zei 100g pp is genoeg... tuurlijk bij grote mannen eters kan het altijd wat meer ![]() | |
PdeHoog | donderdag 22 december 2005 @ 19:40 |
quote:Klinkt goed ![]() ![]() ![]() | |
zoalshetis | donderdag 22 december 2005 @ 21:31 |
quote:liever hartig voor het zoete na-gerecht. ik ben meer van de kaas. mogen de zoetekauwen tegelijkertijd lekker smikkelen van een fijne soezentaart. | |
BBQ-kip | vrijdag 23 december 2005 @ 00:56 |
quote:Mix and match baby, mix and match, just the way you like it ![]() | |
krakkemieke | vrijdag 23 december 2005 @ 02:52 |
Ik serveer de kaas na het hoofdgerecht, lekker de wijn opmaken. Dit jaar kook ik italiaanse gerechten voor het kerstdiner, dus ik heb ook Italiaanse kaas gekocht. Ik ben benieuwd! | |
Martijn_77 | vrijdag 23 december 2005 @ 08:43 |
quote:En serveer je er dan nog een zoet nagerecht na Krakkemieke? | |
krakkemieke | vrijdag 23 december 2005 @ 23:34 |
Ja, eerst kaas en dan tiramisu of yoghurtijs.... | |
krakkemieke | vrijdag 23 december 2005 @ 23:36 |
Ik eet vaak door de week kaas als fijne afsluiting met kaas... | |
krakkemieke | vrijdag 23 december 2005 @ 23:37 |
We eten kaas als afsluiting, whatever kaas... | |
PdeHoog | vrijdag 23 december 2005 @ 23:42 |
Duidelijk statement ![]() | |
Knoekie | vrijdag 23 december 2005 @ 23:45 |
quote:Ik zag toevallig de dag daarvoor daar iets over op NGC. Dat er werkelijk hele dorpen zijn in Frankrijk die dat opeten. Je ziet die larven bewegen. Het schijnt heel erg rommig te zijn (goh) En ja het was serieus bedoeld. | |
Adelante | zaterdag 15 december 2007 @ 10:54 |
even een kick, twijfel met de kerst nog welke kaasjes er op de plank mogen ![]() | |
Barb | zaterdag 15 december 2007 @ 12:40 |
Doe eens even normaal zeg. 2 jaar later verder gaan met dezelfde discussie? ![]() Als je persoonlike problemen hebt met iemand, ga je die maar via PM, MSN, mail of postduif uitvechten, maar niet hier op het forum. Muck [ Bericht 58% gewijzigd door Muck op 15-12-2007 13:20:59 ] | |
Serendips | zaterdag 15 december 2007 @ 13:45 |
Oe, een echte kaasrel! Smullen, zeg! ![]() Even een TVP, kaasplankjes vind ik heerlijk, maar van het samenstellen ervan heb ik nog niet veel kaas gegeten... ![]() | |
Perruche | zaterdag 15 december 2007 @ 14:10 |
door dit topic ga ik NU naar de markt om kaas te kopen! | |
Serendips | zaterdag 15 december 2007 @ 17:27 |
quote:Wat heb je gekocht? | |
Knoekie | zaterdag 15 december 2007 @ 17:39 |
Bedankt voor de kick ![]() Kon me die post al niet meer herinneren. | |
borisz | zaterdag 15 december 2007 @ 18:56 |
ik moet weer eens langs de kaaszaak in santpoort ![]() | |
Tinkepink | zaterdag 15 december 2007 @ 19:03 |
Ik neem meestal één sterke stinkkaas, een geitenkaasje (zacht), een harde kaas en een kaas met een milde smaak. De combinatie wisselt per keer, afhankelijk van wat bijvoorbeeld in de aanbieding is. Erbij eet ik vijgen en druiven. Erbij drink ik een dessertwijn of gewoon een drankje waar ik op dat moment zin in heb. |