abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33044588
Hallo,

Ik ben uitverkoren om dit jaar het koude voorgerecht te maken tijdens het kerstdiner.
Het is voor 10 volwassenen en 2 peuters.
Het is de bedoeling dat het een koud voorgerecht is (warm voorgerecht wordt door een ander familielid gemaakt).

Het moet dus niet te zwaar zijn, in verband met nog tig gangen erachter aan.
En het moet makkelijk te bereiden zijn want ik ben liever lui dan moe.

1 voorbehoud het moet iets zonder vis zijn, aangezien mijn broer daar allergisch voor is.

Wie heeft er tips????
pi_33045190
carpaccio? lekkere salade?
pi_33045226
carpaccio is idd heerlijk, maar begint wel een beetje afgezaagd te worden.
Een salada met goeie kip erin vind ik zelf altijd erg lekker
  dinsdag 13 december 2005 @ 15:49:49 #4
76143 Forumschorem
Het schorem van Fok!forum
pi_33045260
Carpaccio
Gazpacho
Garnalencocktail
weg
pi_33045421
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 15:47 schreef Xennia het volgende:
carpaccio? garnalencocktail? lekkere salade?
Aan deze 2 klassiekers dacht ik ook meteen
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_33045447
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 15:55 schreef lurf_doctor het volgende:

[..]

Aan deze 2 klassiekers dacht ik ook meteen
garnalen heb ik weg gehaald want het mocht geen vis zijn
pi_33045452
Vlees salade: Kip en spekjes in Sla met honingmosterd....
Je hebt iemand nodig, stil en oprecht
die als het er op aan komt met je sms't en met je chat
Pas als je iemand hebt die met je skypet en met je mailt
dan pas kun je zeggen: ik heb een vriend die zich verveelt
pi_33045468
Meloen in Coburgerham ?
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_33045509
een lekkere ceasar salade?
of een koude pasta salade is ook niet verkeerd
Hertz addict 2 the max
pi_33045560
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 15:57 schreef pche het volgende:
of een koude pasta salade is ook niet verkeerd
Ik ben dol op pastasalade maar het lijkt me wat te zwaar op de maag liggen, zeker omdat er daarna nog een voorgerecht volgt
pi_33045581
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 15:55 schreef Xennia het volgende:

[..]

garnalen heb ik weg gehaald want het mocht geen vis zijn
strikt genomen is een garnaal natuurlijk geen vis
Lurf is the message and the message is Lurf
pi_33045663
Grapefruit. Doormidden. even partjes lossnijden, beetje suiker erover, klaar.
Jesus saves but death prevails.
  dinsdag 13 december 2005 @ 16:08:11 #14
76143 Forumschorem
Het schorem van Fok!forum
pi_33045862
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 15:55 schreef Xennia het volgende:

[..]

garnalen heb ik weg gehaald want het mocht geen vis zijn
Een garnaal is geen vis.
weg
pi_33045993
Al eens aan plakje(s) mooie paté(s) gedacht, stukje brood erbij. De paté(s) kun je bij de ambachtelijke poelier/slager kant en klaar kopen.

http://www.ruig.nl/info_a(...)20met%20rose%20peper
pi_33046050
Gekookte geitenogen in een honig mosterd sausje....heerlijk.
Geloven is zeker weten dat je het niet weet.
Geloven maakt meer kapot dan je lief is.
Vloeken is aangeleerd...geloven ook.
  dinsdag 13 december 2005 @ 16:18:56 #17
76143 Forumschorem
Het schorem van Fok!forum
pi_33046198
Zalmsalade. Maakt niet uit want stiekem heb je toch een hekel aan je broer.
weg
  dinsdag 13 december 2005 @ 16:25:39 #18
62913 Blik
The one and Only!
pi_33046402
iets met geitenkaas omwikkeld in spek op een bedje van sla met een honingsausje
pi_33046489
Stoofpeertjes.
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_33046499
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:28 schreef Kluupkluup het volgende:
Stoofpeertjes.
Ook makkelijk eetbaar voor de kleintjes
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
  dinsdag 13 december 2005 @ 16:32:33 #21
62913 Blik
The one and Only!
pi_33046598
vind stoofpeertjes niet echt een voorgerecht...
  dinsdag 13 december 2005 @ 16:34:13 #22
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_33046655
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 15:48 schreef Repeat het volgende:
carpaccio is idd heerlijk, maar begint wel een beetje afgezaagd te worden.
Ik zat ook eigenlijk aan carpaccio van lekkere vis te denken, maar ja, dat gaat dus ook niet door. Het is wel lekker en niet zo afgezaagd. Ik post het dus alsnog maar even, voor anderen.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_33046673
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:32 schreef Blik het volgende:
vind stoofpeertjes niet echt een voorgerecht...
Tis ook idd meer een dessert. Maar het kan ook als voorgerecht. Tenminste. Ik doe er niet moeilijk over
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_33046810
Weet niet hoe het heet, maar was erg lekker:
Meen een Kip Cocktail, dat is zo'n kommetje met lekkere saus en ananas erin met nog vanalles hmmmmm!!
pi_33048650
vruchtenbowl, ook lekker

Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_33051412
een anti pasta plate: stukje gegrilde paprika (koud ook erg lekker) plakje chorizo, plakje rundercarpaccio, stukje stokbrood met tapenade, een gevuld champignonnetje, plakje parmaham, plakje meloen etc. Je hoeft natuurlijk niet alles te doen, maar je hebt wel veel keus.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_33054680
Gevulde parma ham met meloen (voor 4 personen)

300 gr parma ham
1 galia meloen
1 bakje roomkaas
bieslook
1 zakje pijnboompitten
peterselie
zout en peper

Snijd de meloen door achten, verwijder de pitten, laat het vruchtvlees in de schil zitten en snij het dan in kleine hap klare stukjes.

Meng de roomkaas met wat geknipte bieslook, en maak dit op smaak met wat zout en peper.
Neem een plakje parma ham en verdeel hier wat roomkaas op. Rol nu de parma ham op, als een pannekoek.

Bak de pijnboompitten zonder boter licht bruin in een koekenpan.

Per persoon geef je 2 schijven meloen en een aantal rolletjes gevulde ham, gegarneerd met de pijnboompitten.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  dinsdag 13 december 2005 @ 22:11:54 #28
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33056307
quote:
ei salade met krab

Ingrediënten:

8 eieren
250 gram krab of krabsticks
1 wortel
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
1 bekertje crème fraîche (125 gram)
1 eetlepel fijngehakte verse dragon of diepvries
zout en versgemalen peper
1 bosje bieslook


Voorbereiding:
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Rasp de wortel.

Bereiding:
Doe de mayonaise, de crème fraîche en de tomatenketchup in een kom en roer er de dragon en wat zout en peper door. Hak de eieren en de krab of de krabsticks klein, Voeg dit samen met de geraspte wortel door de saus.Voeg naar smaak zout en peper toe. Bestrooi het geheel met in ringetjes geknipte bieslook.
Eet smakelijk.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 14 december 2005 @ 00:34:32 #29
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33061179
heb je al iets of moeten we nog blijven posten,

zo ja, wil je Vis of vlees, makkelijk qua smaak of mag het complex zijn. Moeilijke of makkelijke eters.

edit, dus geen vis (nog nooit gehoord dat iemand daar allerisch voor is maar goed), mag schaaldieren wel of ook niet.

edit2, vis allergie bestaat dus idd wel degelijk, mensen kunnen daar blijkbaar al last van krijgen door langs een viswinkel te lopen, of door melkpoederin hun koffie te gooien.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_33062084
quote:
Op woensdag 14 december 2005 00:34 schreef Chielus het volgende:
heb je al iets of moeten we nog blijven posten
Dit vraag ik me ook wel eens af bij dit soort topics
Of er écht iets mee gedaan wordt.
Maar tot die tijd blijven we ideeën aanleveren

2 kleine koude amuses zijn ook leuk.
Vooral als je het op een lepeltje of klein borrelglaasje voorzet.
Of een koude soep (courgette, gazpacho), als grote amuse/klein voortje.
pi_33062135
ijs?
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_33065129
Daar ben ik weer.
Ik vrees inderdaad dat het carpaccio is. Niet dat dat erg is, want ik ben een mega fan van carpaccio, maar dacht misschien wel leuk om met iets anders te komen, aangezien iedereen verwacht dat ik daar mee kom.

Of mijn broer ook allergisch is voor schaaldieren weten we niet, hij is allergisch voor een aantal vissoorten maar aangezien hij daar zo ziek van kan worden durft hij helemaal geen vis meer te eten en heeft hij alle overige dieren uit het water ook verbannen.
Bedankt voor alle tips.
pi_33068648
ik weet een heerlijke salade met gerookte vis, kan een beetje gezien worden als variatie op carpaccio (zo eten wij het thuis) men neme:

2 komkommers, geschild en van pitjes ontdaan
1 el zeezout
1 gerookte forel (ik doe het altijd gewoon met gerookte zalm)
1 tl suiker
1el citroensap
30 gram bieslook, fijngeknipt
1,25 dl room
1 el fijngehakte dille
400 gram waterkers

De in plakjes gesneden komkommers in een zeef doen en bestrooien met zeezout. Deze ongeveer 30 min laten uitleggen.

ondertussen vis van vel ontdoen en in stukjes breken. Doe deze naderhand samen met de komkommer in een grote schaal.

Voor de saus doe je suiker, citroensap, bieslook en de dille door de room. Deze giet je als dressing over de vis en komkommer. Op een bord waterkers verdelen en het mengsel hierover verdelen.

Super makkelijk en echt super lekker! Het recept is trouwens voor 4 personen als maaltijdsalade

zie net dat je broer liever geen vis eet... dan maar als tip voor andere mensen die op zoek zijn naar een voorgerecht
  woensdag 14 december 2005 @ 19:21:40 #34
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33078782
quote:
Op woensdag 14 december 2005 09:27 schreef Utrecht het volgende:
Of mijn broer ook allergisch is voor schaaldieren weten we niet, hij is allergisch voor een aantal vissoorten maar aangezien hij daar zo ziek van kan worden durft hij helemaal geen vis meer te eten en heeft hij alle overige dieren uit het water ook verbannen.
Bedankt voor alle tips.
Dan is mijn recept niet aan te raden omdat daar schelpdieren in zitten.

Maar misschien dat je dan Meloen met een goede parma ham en Uiencompote kunt serveren.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33088794
Bordje gemengde sla met dressing en wat plakjes gerookte kip?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 15 december 2005 @ 01:21:19 #36
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_33091773


[ Bericht 100% gewijzigd door Blues op 15-12-2005 01:21:57 (Oei wat een humor) ]
Ik ben inmiddels overleden
pi_33097892
Zalm
  donderdag 15 december 2005 @ 11:57:36 #38
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_33098345
Ganzenlever.... De kindjes denken dat het een soort chocolade is ;-)

Pate, en voor de kleuters een prikker(worstje, kaasje, augurkje etc etc, vinden ze leuk!)
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
pi_33106045
Ik heb het zelfde probleem...

zelf ga ik geitenkaas op een slabedje maken met pijnboompitten honging beetje prei...
maar je kan ook garnalen of krab coctail maken
carparzio vind ik zelf niet echt lekker, maar heel veel mensen wel
verschillende gebakken kleine cakjes...
vegatarische salade met appeltjes en rozijntjes ofzowh/....

maar zelf zou ik voor de geitenkaasgaan...
voor de kids kan je eventueel brie nemen, lusten kinderen meestal eerder dan geitenkaas, maar zou je aan de ouders kunnen vragen. Gewone hollandse kaas kan voor kinderen ook wel.

Succes

ps. laat ff weten wat het uiteindelijk is geworden
Zoek niet naar woorden als ze er niet zijn
pi_33117998
Zo, ik moet ook gaan voorgerechten. Dus je mogen doorposten

Ik heb nog geen flauw idee, weet nog niet of het koud of warm moet gaan worden... Wel dat het vega zal worden
pi_33419003
kickje
Het is een best wel simpel salade geworden. Beetje snijden maar wel lekker.

Een griekse boerensalade met Little gem, tomaten komkommer zwarte olijven en paprike samen met olijfolie en rodewijn azijn. Het meest uitdagende ervan was het binnendragen van 5 borden tegelijk
pi_33420249
Hallo,

Mijn voorgerecht was zeer geslaagd, en iedereen vond het erg lekker!

Had een bedje van rucolasla gemaakt, met daarop een rondplakje ontbijtspek gebakken, daarop dan de warme geitenkaas. Als versiering/smaak gebrande pijnboompitten, een honingdressing eroverheen, en klaar.


Greetz
Zoek niet naar woorden als ze er niet zijn
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')