FOK!forum / Culinesse à gogo / Oesters, slakken, sprinkhanen, maden....
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:00
In het kader van 'eng' voedsel.

Wat is het meest 'enge' voedsel wat jullie ooit gegeten hebben?

Stierenballen, geitenogen, tripe (pens) of iets anders?
En wat vond je er achteraf gegeten van?

Mijn 'engste' ervaring: ik had een weerzin tegen rauwe vis, maar achteraf bleken sushi's ongeveer het lekkerste te zijn dat er bestaat.
cerrorwoensdag 7 december 2005 @ 01:01
Taugé.
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:02
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:01 schreef cerror het volgende:
Taugé.
En waarom en wat waren je ervaringen achteraf?
cerrorwoensdag 7 december 2005 @ 01:04
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:02 schreef golfer het volgende:

[..]

En waarom en wat waren je ervaringen achteraf?
Stikken omdat het vast bleef zitten in m'n keel.
krakkemiekewoensdag 7 december 2005 @ 01:13
Tripe, ligt erg aan de manier waarop het klaargemaakt wordt. *Krakje heeft ervaring met soort verse worst met beerput-aroma.
Later was het smakelijke ragout.
mirugaiwoensdag 7 december 2005 @ 01:14
ik heb wel 'ns sushi moeten maken van bepaalde schelpdieren die nog spartelden tijdens het (open)snijden, dat was wel apart. Je maakt dan een nigiri met een stukje van het schelpdier en vlak voordat je het aan de klant geeft tik je op het stukje schelpdier, zodat het er op reageert door te bewegen en de klant weet dat het vers is.
Heb ook wel 'ns odori ebi (sushi) op, wat vertaald dansende garnaal betekent. De kreet komt van de vers gepelde garnaal die nog naspartelt/beweegt op de nigiri.
staticwoensdag 7 december 2005 @ 01:15
Een soort van gebraden musje in Italie.

Heb het stiekem op het bord van mijn buurman gekiept.
krakkemiekewoensdag 7 december 2005 @ 01:18
Hmmm.....
D1woensdag 7 december 2005 @ 01:19
Maden bij een introductie. Tamelijk smakeloos, maar snel weg met een biertje.
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:19
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:15 schreef static het volgende:
Een soort van gebraden musje in Italie.

Heb het stiekem op het bord van mijn buurman gekiept.
Dus niet zelf geproeft?

Ik probeer altijd alles eerst zelf een keer te proeven voordat ik het laat staan of wegmieter.
Soort Robinson: rauwe slang staat ooit nog eens op het menu.
Leffe48woensdag 7 december 2005 @ 01:29
Tellen uitgespuugde olijfpitten die je aanziet als noten ook?
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:30
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:29 schreef Leffe48 het volgende:
Tellen uitgespuugde olijfpitten die je aanziet als noten ook?


En hoe smaakten ze?
staticwoensdag 7 december 2005 @ 01:30
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Dus niet zelf geproeft?
Nee, ik ben een extreem zeikerige eter; ken ik het niet dan eet ik het niet.
Ik gruwel al bij een mossel.

Ja, stom, zal best lekker zijn, maar nee dank je.
krakkemiekewoensdag 7 december 2005 @ 01:32
Och...
Ik heb zoveel gehoord door internet....
Slang is zoiets als kip, voegt niet zoveel toe......
Dsn denk ik: leuk, slang..... Geef de boer dan een geit of koe.. Da's meer dan 1 persoon.
PLAE@woensdag 7 december 2005 @ 01:33
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:19 schreef D1 het volgende:
Maden bij een introductie. Tamelijk smakeloos, maar snel weg met een biertje.
want ja je moest en zou er bij horen he
Mr.Noodlewoensdag 7 december 2005 @ 01:34
Sprinkhanen, eerlijk gezegd was het best lekker
bladiblablawoensdag 7 december 2005 @ 01:35
ik heb wel eens slakken gegeten, maar dat was niet echt vies en ook niet echt lekker (ze waren wel dood)
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:36
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:34 schreef Mr.Noodle het volgende:
Sprinkhanen, eerlijk gezegd was het best lekker
Rauw of geroosterd gegeten?
krakkemiekewoensdag 7 december 2005 @ 01:39
Slakken zijn ook smakeloos... de kruidenboter geeft de smaak aan de slakken.....
zoalshetiswoensdag 7 december 2005 @ 01:42
waterkonijn, of tewel rat. heerlijk
slakken, mits goed klaargemaakt, heerlijk
hond in indonesië, beetje te zoet vlees
kikkerbillen budha bar parijs, lekker
babycobra, ook in indonesië, taai
rooie mierenlarven, gekookt bij een overlevingstocht, smaakt als garnaal, heerlijk dus.

ik hou erg van lange overlevingstochten met een mes en touw als hulpmiddel. als mensen geen insekten lusten kan je ze het best roosteren en fijnmalen en door groentes verwerken. het is overlevingstechnisch gezien heel erg belangrijk voor de overleving, dus zal wel het voedsel van de toekomst worden.
Mr.Noodlewoensdag 7 december 2005 @ 01:45
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Rauw of geroosterd gegeten?
Gepaneerd en gefrituurd..
Mr.Noodlewoensdag 7 december 2005 @ 01:46
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:39 schreef krakkemieke het volgende:
Slakken zijn ook smakeloos... de kruidenboter geeft de smaak aan de slakken.....
Zout erover en je houdt niks meer over
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:46
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:42 schreef zoalshetis het volgende:
waterkonijn, of tewel rat. heerlijk nog nooit gegeten, lijkt mij eng
slakken, mits goed klaargemaakt, heerlijk eensch
hond in indonesië, beetje te zoet vlees not my cup of tea
kikkerbillen budha bar parijs, lekkerheerlijk inderdaad
babycobra, ook in indonesië, taai staat nog op verlanglijstje
rooie mierenlarven, gekookt bij een overlevingstocht, smaakt als garnaal, heerlijk dus. insecten schijnen gezond en eiwitrijk te zijn, maar nee, nog steeds niet geproeft
zoalshetiswoensdag 7 december 2005 @ 01:48
iemand hier ooit in een aziatisch land (vaak in een bar) een man met een klein roodgloeiend karretje voorbij zien komen met gigantisch grote geroosterde kakkerlakken daar op? de beesten liggen op hun rug. men koopt er een en trekt het schild van die rug af en likt het witte spul op als ware het een delicatesse. ik heb me er nog nooit aan gewaagd. misschien enkele fokkers wel?
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:54
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:48 schreef zoalshetis het volgende:
iemand hier ooit in een aziatisch land (vaak in een bar) een man met een klein roodgloeiend karretje voorbij zien komen met gigantisch grote geroosterde kakkerlakken daar op? de beesten liggen op hun rug. men koopt er een en trekt het schild van die rug af en likt het witte spul op als ware het een delicatesse. ik heb me er nog nooit aan gewaagd. misschien enkele fokkers wel?
*ril*
zoalshetiswoensdag 7 december 2005 @ 01:55
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:54 schreef golfer het volgende:

[..]

*ril*
ja dat had ik ook bij het zien van gulzige tongen in dat witte spul...

overigens, rat is echt erg lekker. wat ik dan weer nooit gegeten heb is het dagmaaltje van elvis toen hij nog arm was, eekhoorn. maar ook dat staat op mijn verlanglijstje.
golferwoensdag 7 december 2005 @ 01:58
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:55 schreef zoalshetis het volgende:


ja dat had ik ook bij het zien van gulzige tongen in dat witte spul...

overigens, rat is echt erg lekker. wat ik dan weer nooit gegeten heb is het dagmaaltje van elvis toen hij nog arm was, eekhoorn. maar ook dat staat op mijn verlanglijstje.
Mag ik geloof ik, volgens mijn 'koshere' keuken, ook allemaal niet eten.
Ik vond de eerste keer ham al erg eng.
zoalshetiswoensdag 7 december 2005 @ 02:01
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Mag ik geloof ik, volgens mijn 'koshere' keuken, ook allemaal niet eten.
Ik vond de eerste keer ham al erg eng.
en schaaldieren mag je eigenlijk toch ook niet dan?
golferwoensdag 7 december 2005 @ 02:18
quote:
Op woensdag 7 december 2005 02:01 schreef zoalshetis het volgende:


en schaaldieren mag je eigenlijk toch ook niet dan?
Nope. Paling ook niet en zeker geen 'andere onreine' dieren.

Des te leuker om ze uit te proberen als niet gelovige Jood.
krakkemiekewoensdag 7 december 2005 @ 02:38
Nou, ik ben niet gelovig.
Als shikse vraag ik me af waarom je foute dingen wil eten?
bofnegerwoensdag 7 december 2005 @ 02:42
Als kind brak ik altijd de kippenpootjes en zoog ik de merg er uit. Heel gezond en erg lekker dat bruine spul.

Nu eet ik dat liever niet. Vreemd eigenlijk. In mijn beleving was het erg lekker.
rivalwoensdag 7 december 2005 @ 03:19
Ik vind het maar stoer dat jullie dat allemaal eten!

ik zelf, nah, ik wordt al misselijk door dit topic door te lezen!
laikawoensdag 7 december 2005 @ 07:49
slakken, smakeloze wormen...
Mwanatabuwoensdag 7 december 2005 @ 08:22
Slakkenkebab, van die heule grote Afrikaanse slakken die geroosterd zijn en daarna kruiden erop. Beetje rubberachtig en ja, de smaak kwam van de kruiden. Diezelfde grote slakkensoort heb ik ook als soep te eten gekregen, in de lengte doormidden gesneden. Beetje champignon-idee toen. Tevens erg pittige soep, dus opnieuw geen last van rare smaken.

Verder een loeiverse koeientong, zo uit de koe te pan in, jummie!

Sprinkhanen staan zeker op mijn lijstje!
SupaMariowoensdag 7 december 2005 @ 08:51
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:32 schreef krakkemieke het volgende:
Och...
Ik heb zoveel gehoord door internet....
Slang is zoiets als kip, voegt niet zoveel toe......
Dsn denk ik: leuk, slang..... Geef de boer dan een geit of koe.. Da's meer dan 1 persoon.
Ik hoorde van iemand die slang had gegeten in Libanon dat het veel naar frikandel smaakte.
Zal wel aan de manier van klaarmaken liggen!
So_Addictivewoensdag 7 december 2005 @ 09:02
Ik zou wel eens krokodil willen proberen, ben benieuwd hoe dat smaakt!
Ripleywoensdag 7 december 2005 @ 09:05
Krokodil
Kangeroe
Verse oesters
Slakken

Er zijn niet zoveel dingen waarvan ikz eg dat ik ze nooit zal proberen - kwal of stiereballen of zo zou ik best proberen. Insecten vind ik dan weer wat lastiger
Oxymoronwoensdag 7 december 2005 @ 09:09
Sprinkhanen
en wormen in Naturalis
En 2 regenwormen voor een weddenschap
Againzenderwoensdag 7 december 2005 @ 09:09
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:42 schreef zoalshetis het volgende:
waterkonijn, of tewel rat. heerlijk
Is toch muskusrat? Wil ik best eens proberen, al is het alleen maar om die teringbeesten eens terug te pakken. Meerdere keren mijn poot verzwikt door die pokkegangen van ze
T42woensdag 7 december 2005 @ 09:16
shoarma in een zaakje ergins in adam was geen vlees denk ik
SicSicSicswoensdag 7 december 2005 @ 09:25
Krokodil: Zat in een worstje dus heb ik niet veel van meegekregen. (Australie)
Slang: Witvlees, beetje smakeloos, maar goed gekruid goed te eten! (Australie)
Kangaroe, Emu e.d. (Australie)
Kikkerbillen, met goede champignonsaus zeer goed te eten. (Nederland, zelf gemaakt)
Sprinkhanen: Gefrituurd, zeker lekker bij een biertje! (Thailand)
Slakken: Met veel knoflook echt goed te eten! (Nederland, zelf gemaakt)
Truffels: Meestal als saus of snippers, ontzettend smerig en overheersend, snap niet wat mensen er lekker aan vinden! (Nederland)
Meelwormen: Gefrituurd, ook lekker bij de borrel! (Thailand)

En sommige mensen vinden het ook raar maar ik heb de halve zee leeg gegeten, krab, garnaal, kreeft, languste(inos), en een variete aan raar uitziende vissen! (Vooral in Venezuela en Australie)

Ik heb trouwens een boer gezien in Australie en die at (rauw) een mot, maar niet zoeen als we die hier kennen maar een maatje of 3, 4 groter. Zo'n kleine 10 cm lang (het lijfje) maar daar heb ik voor gepast ook.
Zpottrwoensdag 7 december 2005 @ 09:31
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:00 schreef golfer het volgende:
Mijn 'engste' ervaring: ik had een weerzin tegen rauwe vis, maar achteraf bleken sushi's ongeveer het lekkerste te zijn dat er bestaat.
Sushi is dan ook geen rauwe vis <- Leugens!

[ Bericht 2% gewijzigd door Zpottr op 07-12-2005 09:52:15 ]
SicSicSicswoensdag 7 december 2005 @ 09:33
quote:
Op woensdag 7 december 2005 09:31 schreef Zpottr het volgende:

[..]

Sushi is dan ook geen rauwe vis
Nee, das gebakken!?!
SicSicSicswoensdag 7 december 2005 @ 09:39
quote:
Sushi (寿司) is een veel gegeten gerecht uit Japan. Het bestaat uit een hapje rijst van een paar centimeter in verschillende vormen, met daarop of daartussen de overige ingrediënten. Deze kunnen zijn: rauwe vis, rauwe garnalen, rauwe inktvis, maar ook gaar gemaakte vis, gebakken ei, of groenten. Als vis wordt alleen zeevis gebruikt, omdat zoetwatervis soms parasieten bevat en daarom niet rauw gegeten kan worden.
Ok, niet altijd maar hoofdzakelijk wel!
Zpottrwoensdag 7 december 2005 @ 09:51
quote:
Op woensdag 7 december 2005 09:39 schreef SicSicSics het volgende:
Ok, niet altijd maar hoofdzakelijk wel!
I eat my words (ook eng). Ik dacht dat sashimi de rauwe variant was, maar dat blijhkt dan weer onder het hoofdstuk sushi te vallen
Excuses, etc.
SicSicSicswoensdag 7 december 2005 @ 10:05
'tis je vergeven!
JohnnyKnoxvillewoensdag 7 december 2005 @ 10:09
quote:
Op woensdag 7 december 2005 09:02 schreef So_Addictive het volgende:
Ik zou wel eens krokodil willen proberen, ben benieuwd hoe dat smaakt!
Beetje zoals varkensvlees. Wel een steviger smaak, het vlees is ook wit.
mirugaiwoensdag 7 december 2005 @ 10:32
quote:
Op woensdag 7 december 2005 09:51 schreef Zpottr het volgende:

[..]

I eat my words (ook eng). Ik dacht dat sashimi de rauwe variant was, maar dat blijhkt dan weer onder het hoofdstuk sushi te vallen
Excuses, etc.
ff. ter info: sushi bestaat uit de woorden su (azijn) en shi (van meshi wat rijst betekent). Sushi bestaat dus altijd uit gezuurde rijst. De oorsprong van sushi ligt in het preserveren van vis met rijst (de rijst fermenteert en de alcohol die vrijkomt preserveert de vis zodat die langer houdbaar is), vergelijkbaar met het inleggen van groenten in zuur (alleen hadden ze in die tijd nog niet de beschikking over azijn). De klassieke edomae sushi bestaat voornamelijk uit geperste rijstballen (nigiri) en vis.
Sashimi is net opgemaakte rauwe vis. Gewoon een stukje rauwe zalm neerkwakken is dus geen sashimi. Het moet netjes gesneden zijn in hapklare stukjes en netjes gerangschikt.
SicSicSicswoensdag 7 december 2005 @ 10:43
quote:
Op woensdag 7 december 2005 10:32 schreef mirugai het volgende:
Azijnrijst!
ff bijdehand: Dus het woord Azijn (Su) was er eerder dan de Azijn zelf?
Smeerpoetswoensdag 7 december 2005 @ 11:43
quote:
Op woensdag 7 december 2005 08:22 schreef Mwanatabu het volgende:
Slakkenkebab, van die heule grote Afrikaanse slakken die geroosterd zijn en daarna kruiden erop. Beetje rubberachtig en ja, de smaak kwam van de kruiden. Diezelfde grote slakkensoort heb ik ook als soep te eten gekregen, in de lengte doormidden gesneden. Beetje champignon-idee toen. Tevens erg pittige soep, dus opnieuw geen last van rare smaken.

Verder een loeiverse koeientong, zo uit de koe te pan in, jummie!

Sprinkhanen staan zeker op mijn lijstje!
Koeientong is inderdaad echt lekker! Ik heb er echt van genoten. Gelukkig is me achteraf pas aan me verteld dat ik koeientong aan het eten was, anders had ik het echt nooit geprobeerd !
Pietverdrietwoensdag 7 december 2005 @ 12:09
Eng eten vind ik eigenlijk eten dat een enorme keten achter zich heeft voordat het op je bord beland.
Ik denk dan aan droge soep uit een zakje bijvoorbeeld
Vanyelwoensdag 7 december 2005 @ 14:41
Koeientong (jumjum, elk jaar met Kerst en af en toe zomaar)
Lamstestikels
Kikkerbillen

De lamstestikels waren het 'engst', maar lekker in een deegje gefrituurd was het gewoon heel zacht en niet echt buitengewoon smaakvol vlees.
Martijn_77woensdag 7 december 2005 @ 21:45
Koeientong
Varkenskop (Verwerkt in Zult)
Kalfszwezerik
Ganzenlever
Duderinnetjewoensdag 7 december 2005 @ 22:39
Zwezerik is toch niet zo vreemd? Of wel?

Had mijn vriend vorige week bij een etentje, maar dat heeft niets raars om te zien/proeven?
golferwoensdag 7 december 2005 @ 22:41
quote:
Op woensdag 7 december 2005 21:45 schreef Martijn_77 het volgende:

Kalfszwezerik
Ganzenlever
Dat vind ik beiden niet echt vreemd of eng eten, maar normaal eten wat bij de betere restaurants gewoon op de menukaart staat.
Martijn_77woensdag 7 december 2005 @ 22:44
quote:
Op woensdag 7 december 2005 22:39 schreef Duderinnetje het volgende:
Zwezerik is toch niet zo vreemd? Of wel?
Wordt wel vaker gegeten maar is wel een bepaald orgaan wat voor komt bij jonge dieren.
Martijn_77woensdag 7 december 2005 @ 22:45
quote:
Op woensdag 7 december 2005 22:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat vind ik beiden niet echt vreemd of eng eten, maar normaal eten wat bij de betere restaurants gewoon op de menukaart staat.
Sommige mensen vinden het wel vreemd als je ze verteld wat het is / waar het vandaan komt is mijn ervaring.

Vind het persoonlijk ook niet zo vreemd
Duderinnetjewoensdag 7 december 2005 @ 22:58
quote:
Op woensdag 7 december 2005 22:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat vind ik beiden niet echt vreemd of eng eten, maar normaal eten wat bij de betere restaurants gewoon op de menukaart staat.
Ganzenlever vind ik vreemd om te eten vanwege het dierenleed dat er achter zit (ik zal het dan ook niet eten), maar het is inderdaad geen opzienbarende etenswaar me dunkt.

De zwezerik heb ik ook geproefd en die was lekker Het zag er uit als 'normaal' vlees vond ik. Ik wist aanvankelijk niet eens precies wat het was.

O en ik ben trouwens absoluut geen held met eten. Ik ben er zo eentje die ook altijd hetzelfde bij de Chinees bestelt. "Hallo u spreekt met..." "Nummel 212 met nasi goleng en sambal bij half uurltje tot ziens!"
Ik ben gedegradeerd tot mevrouw Nummel 212

Als goedmakertje kan ik dan wel weer zeggen dat ik ben opgevoed met bloedworst en balkenbrij. En dat vinden sommige mensen ook best wel een beetje eng en vies

[ Bericht 14% gewijzigd door Duderinnetje op 07-12-2005 23:08:07 ]
golferwoensdag 7 december 2005 @ 23:53
quote:
Op woensdag 7 december 2005 22:58 schreef Duderinnetje het volgende:


Als goedmakertje kan ik dan wel weer zeggen dat ik ben opgevoed met bloedworst en balkenbrij. En dat vinden sommige mensen ook best wel een beetje eng en vies
Dat vind ik dus inderdaad erg smerig.
JohnnyKnoxvillewoensdag 7 december 2005 @ 23:55
Oe! Balkenbrij! Je wilt niet weten wat erin zit, maar lekker! Zeker een beetje vettig aangebakken in een koekenpan op een verse bruine boterham .
Duderinnetjedonderdag 8 december 2005 @ 00:01
quote:
Op woensdag 7 december 2005 23:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat vind ik dus inderdaad erg smerig.
Zie je wel, ik heb dus ook wat vies' gegeten
Killer_Momdonderdag 8 december 2005 @ 00:21
quote:
Op woensdag 7 december 2005 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Eng eten vind ik eigenlijk eten dat een enorme keten achter zich heeft voordat het op je bord beland.
Ik denk dan aan droge soep uit een zakje bijvoorbeeld
oftopic..
ik denk meteen aan Conimex. Knor, die zooi.....zelf toevoegen, ...meestal kip. en boontjes, om t spannend te maken , en...... hallo. 1 paprika. dat zal je wel leren. iedere vent die dat krijgt te eten mag zijn vrouw wurgen, en vrijuit gaan. met behoud van kinderen naruurlijk
Killer_Momdonderdag 8 december 2005 @ 00:22
quote:
Op woensdag 7 december 2005 23:55 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Oe! Balkenbrij! Je wilt niet weten wat erin zit, maar lekker! Zeker een beetje vettig aangebakken in een koekenpan op een verse bruine boterham .
met stroop, heerlijk!
golferdonderdag 8 december 2005 @ 00:46
quote:
Op donderdag 8 december 2005 00:22 schreef Killer_Mom het volgende:


met stroop, heerlijk!
*ril*
Bluesdonderdag 8 december 2005 @ 00:54
Het meest enge zijn kikkerbilletjes geweest.
Ik eet het nooit meer



bofnegerdonderdag 8 december 2005 @ 03:40
Ik heb ook borstvoeding gehad
Vanyeldonderdag 8 december 2005 @ 08:49
quote:
Op donderdag 8 december 2005 00:54 schreef Bluezz het volgende:
Het meest enge zijn kikkerbilletjes geweest.
Ik eet het nooit meer
Die vond ik dus gewoon een beetje kippig smaken. Helemaal niet zo bijzonder
So_Addictivedonderdag 8 december 2005 @ 08:52
kikkerbilletjes vind ik ook niet zo bijzonder, beetje kippig .
Martijn_77donderdag 8 december 2005 @ 11:53
quote:
Op woensdag 7 december 2005 22:58 schreef Duderinnetje het volgende:
Als goedmakertje kan ik dan wel weer zeggen dat ik ben opgevoed met bloedworst en balkenbrij. En dat vinden sommige mensen ook best wel een beetje eng en vies
Dat vind ik dus weer helemaal niet vies en eng maar dat komt misschien omdat ik daar mee opgevoed ben
Chielusdonderdag 8 december 2005 @ 12:48
het meest enge was Haggis, vooral door alle verhalen vooraf. (en het was ook echt smerig).
Van Kikkerbillen snap ik nog steeds niet waarom ze nog steeds op menukaarten staan. Kipkluifjes zijn lekkerder en 3x zo goedkoop.
clowncloondonderdag 8 december 2005 @ 12:50
Ik heb in een kloosterhotel in Gent voor het eerst (en laatst) escaloppes gegeten. Wijngaardslakken in een soort kruidneboter sausje. Mentaal op moeten voorbereiden en door het sausje was het weg te kauwen maar dat rubberige en taaie zal ik nooit echt lekker gaan vinden vrees ik...
Pietverdrietdonderdag 8 december 2005 @ 13:02
quote:
Op donderdag 8 december 2005 00:21 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

oftopic..
ik denk meteen aan Conimex. Knor, die zooi.....zelf toevoegen, ...meestal kip. en boontjes, om t spannend te maken , en...... hallo. 1 paprika. dat zal je wel leren. iedere vent die dat krijgt te eten mag zijn vrouw wurgen, en vrijuit gaan. met behoud van kinderen naruurlijk
* Pietverdriet zet Queen op en zingt
"Shee´s a Killer Moooom"
Pietverdrietdonderdag 8 december 2005 @ 13:05
Niemand hier huiverig voor Octopus trouwens? Valt me nog mee
Chielusdonderdag 8 december 2005 @ 13:08
nee, wel eens gegeten, vond het wel raar, met van di zuignapjes, maar ik vond de smaak ook niet bijzonder.
D1donderdag 8 december 2005 @ 13:52
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:33 schreef PLAE@ het volgende:

[..]

want ja je moest en zou er bij horen he
Oh Einstein, you've got me all figured out...

Martijn_77donderdag 8 december 2005 @ 21:39
quote:
Op donderdag 8 december 2005 13:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Niemand hier huiverig voor Octopus trouwens? Valt me nog mee
[afbeelding]
Nee, hoor eet het regelmatig als ik in Spanje ben
Pietverdrietdonderdag 8 december 2005 @ 22:07
quote:
Op donderdag 8 december 2005 21:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Nee, hoor eet het regelmatig als ik in Spanje ben
lekker hoor,
ik kook ze, en maak er van met wat citroensap en olijfolie, kappertjes en gedroogde tomaten een salade van..
skiczukiedonderdag 8 december 2005 @ 22:16
Oesters is tot nu toe het meest maffe eten wat ik heb gegeten.
Killer_Momvrijdag 9 december 2005 @ 00:24
quote:
Op donderdag 8 december 2005 13:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

* Pietverdriet zet Queen op en zingt
"Shee´s a Killer Moooom"

je bent off topic ,
koken en leren eten is creatief [ werk] , niet iemand volproppen met gehaktballen en [ gruwel] boerenkool , en kijken wat je er van vind. ,
in de eetgewoonte, die wij kennen, horen slakken en maden er niet bij.
ik vind dat overlevingsvoer voor negertjes in de savanne [ wonen ze daar]? of voor Fransen.
golfervrijdag 9 december 2005 @ 01:00
Recept voor Rocky Mountain Oysters

Ingredienten:

2 pond stierkalftestikels
1 kop bloem
1/4 kop maisbloem
1 kop rode wijn
azijn
zout, zwarte peper
1 kop melk
lookpoeder
Louisiana Hot Sauce of andere hete saus
olie om te bakken
Bereiding:

Snij met een scherp mes door de harde huidachtige spier die elke testikel omgeeft en verwijder ze. Leg de ballen een uur in een pan met zout water, zodat ze onder water staan. Giet ze dan af en leg ze in een grote pot, met genoeg water om ze te laten drijven. Voeg een flinke soeplepel azijn toe. Blancheer ze, giet af en spoel. Laat de gekookte ballen afkoelen en snij ze dan in schijven. Strooi zout en peper aan beide zijden naar smaak. Meng de bloem, maisbloem en lookpoeder in een diep bord. Zet ook een bord wijn en een bord melk klaar. Rol nu elke ballenschijf in de mengeling, daarna in de melk, terug in de droge mengeling en vervolgens in de wijn. Verwarm intussen de olie in een pan en voeg er een flinke hoeveelheid pikante saus aan toe. Leg de ballenschijven in de olie en bak te aan beide zijden. Bak ze niet te lang, want hoe langer de baktijd, hoe harder het vlees. Eet ze direct op: niet te lang op voorhand maken dus. Serveer ze met bier. Rocky Mountain Oysters worden soms geserveerd in echte oesterschelpen, met wat peterselie en een schijfje citroen.


Eet smakelijk.

Killer_Momvrijdag 9 december 2005 @ 01:31
grapjas, bij ballenschijven zie ik iets anders in de olie liggen. ...........Snij met een scherp mes door de harde huidachtige spier die elke testikel omgeeft en verwijder ze...................... iets van, als je 25 jaar getrouwd bent , of zo? mag t dan?
peterselie en een schijfje citroen. okee,
golfervrijdag 9 december 2005 @ 01:51
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 01:31 schreef Killer_Mom het volgende:
grapjas, bij ballenschijven zie ik iets anders in de olie liggen. ...........Snij met een scherp mes door de harde huidachtige spier die elke testikel omgeeft en verwijder ze...................... iets van, als je 25 jaar getrouwd bent , of zo? mag t dan?
Lekker he?
BBQ-kipvrijdag 9 december 2005 @ 09:30
Oh mensen, mijn dag is net begonnen en ik word nu al onpasselijk van die testikelreceptenbesprekingen

Apartste wat ik heb gegeten waren "koekjes" van kreeften-ingewanden, echt bijna grasgroen, heel bizar (niet bijzonder lekker overigens).

Oesters vond ik niet voor herhaling vatbaar, rauw niet (geprobeerd in Yrseke, bij La Rochelle Frankrijk en zo uit de zee in Oban Schotland) en gestoomd met kruiden en zwarte bonen ook niet (dim sum in Den Haag).

Slakjes zijn net hompjes smakend naar kruidenboter, eet ik liever alleen het laatste op een lekker broodje.

Varkensmaag in saus (dim sum) vond ik erg taai (smaak op zich ok) en een rare ervaring omdat je die "poliepjes" aan de binnenkant van de maag steeds over je tong voelt gaan.

Koeiendarm (dim sum) met nog saus en groenten erbij weet ik niet meer zo, vond het in ieder geval niet lekker genoeg om het me te herinneren

Kippentenen (dim sum), veel taaiig vel, veel botjes, weinig vlees, niet aantrekkelijk uitziend bordje met kippenklauwen erop... was wel lekker, maar teveel moeite voor zo weinig.

Kwal (dim sum), lekker, vooral koud vind ik het wel lekker bij andere pittige gerechten (met name vlees), lekker glibberig, aparte sensatie in je mond enzo, maar lekker hoor
Pietverdrietvrijdag 9 december 2005 @ 09:36
Kipje, bij DimSum gaat het voor een belangrijk deel om de mondsensatie, niet alleen om de smaak.
Silmarwenvrijdag 9 december 2005 @ 09:39
Ik heb een keer hersenen gegeten in Spanje. Dat was overigens per ongeluk
Geen idee wat voor hersenen, maar na een hap hield ik het voor gezien. Het is een hele rare substantie een beetje "mushy" (weet het Nederlandse woord er niet voor) en het smaakt onbeschrijvelijk raar. Ik eet dat nooit meer. Ben sowieso een beetje huiverig voor gekke dingen. Ik vond het al heel dapper om haas te eten

Octopus is overigens erg lekker, vooral gefrituurd
BBQ-kipvrijdag 9 december 2005 @ 09:44
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipje, bij DimSum gaat het voor een belangrijk deel om de mondsensatie, niet alleen om de smaak.
En niet te vergeten hoe het eruit ziet, kleine kunstwerkjes zijn het vaak
Maar goed, ik beschrijf hierboven wat ik ervan vond, niet alleen de smaak, maar ook mondgevoel. Ik vind zelf smaak belangrijker dan mondgevoel en als ik betaal voor het eten mag dat ook vidn ik
MissHobjevrijdag 9 december 2005 @ 09:45
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 09:39 schreef Silmarwen het volgende:
Ik heb een keer hersenen gegeten in Spanje. Dat was overigens per ongeluk
Geen idee wat voor hersenen, maar na een hap hield ik het voor gezien. Het is een hele rare substantie een beetje "mushy" (weet het Nederlandse woord er niet voor) en het smaakt onbeschrijvelijk raar. Ik eet dat nooit meer. Ben sowieso een beetje huiverig voor gekke dingen. Ik vond het al heel dapper om haas te eten

Octopus is overigens erg lekker, vooral gefrituurd
Ieuw zo'n ervaring heb ik ook gehad... maar dan in frankrijk...
Ik sprak iets verkeerd uit waardoor ik die krengen op een bord kreeg ( overigens wel aan tafel bereid dat was wel weer leuk )
Maargoed.. ik dacht.. beste kok doet al die moeite, MissHobje laat zich niet kennen en gaat proeven.
Ieuwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Heb er nog een trauma van

Verders is pens toch ook niet zo erg lekker vind ik.. ondanks goede bereiding in Italie.
BBQ-kipvrijdag 9 december 2005 @ 09:48
Tripe?
Mijn "zwager" had het eens besteld omdat hij dacht, ik heb geen zin in altijd weer "hetzelfde", laat ik eens gewoon iets uitkiezen van de kaart om iets te eten wat de Fransen zelf ook graag eten.
De eigenaar van het restaurant was helemaal enthousiast toen hij het bestelde, nam toen 1 hap en dacht "ik ga echt over mijn nek".
Maar de zuinige Scheveninger die hij is, heeft hij het toch helemaal opgegeten
zoalshetisvrijdag 9 december 2005 @ 09:49
tripe laat ik ook liever mijn neus voorbij gaan. het ruikt niet fris ook vind ik. misschien lekker voor honden.
MissHobjevrijdag 9 december 2005 @ 10:40
Ohh en je hebt ook zo;n speciale kaas.. ( geloof niet helemaal legaal vanwege bereiding en bacterieen enzo) maar die wordt dus speciaal "gekweekt" de maden die er dan inzitten zorgen voor de speciale smaak ofzo..
Heb het ooit gezien.. maar dat durfde ik dus echt niet eten..
krakkemiekevrijdag 9 december 2005 @ 21:44
Mits goed schoongemaakt, kan tripe best lekker zijn. Ik heb allebei meegemaakt.....
Jerruhvrijdag 9 december 2005 @ 21:59
quote:
Op woensdag 7 december 2005 10:32 schreef mirugai het volgende:

[..]

ff. ter info: sushi bestaat uit de woorden su (azijn) en shi (van meshi wat rijst betekent). Sushi bestaat dus altijd uit gezuurde rijst. De oorsprong van sushi ligt in het preserveren van vis met rijst (de rijst fermenteert en de alcohol die vrijkomt preserveert de vis zodat die langer houdbaar is), vergelijkbaar met het inleggen van groenten in zuur (alleen hadden ze in die tijd nog niet de beschikking over azijn). De klassieke edomae sushi bestaat voornamelijk uit geperste rijstballen (nigiri) en vis.
Sashimi is net opgemaakte rauwe vis. Gewoon een stukje rauwe zalm neerkwakken is dus geen sashimi. Het moet netjes gesneden zijn in hapklare stukjes en netjes gerangschikt.
ofwel:


nigiri sushi


sashimi met een grote groene klont wasabi

en



sushi maki

Bluesvrijdag 9 december 2005 @ 22:03
Maar Jerruh, wat is jouw Food from hell ?
Want sushi en sashimi vind je dus lekker
Tokayvrijdag 9 december 2005 @ 22:15
- rognons de veau kalfsniertjes, en gekookte koeientong (Frankrijk)
- saté van pens met een ondefinieerbare scherpe groene saus (Sumatra)

- kalfszwezerik (het kon mij niet bekoren)
- paardenbiefstuk (hmmm, moest steeds aan Bonfire denken )
- slakken: mwoah...

Niet echt spectaculair, dus.


Jerruhvrijdag 9 december 2005 @ 22:17
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 22:03 schreef Bluezz het volgende:
Maar Jerruh, wat is jouw Food from hell ?
Want sushi en sashimi vind je dus lekker
food from hell...op zich ben ik geen mieterige eter! ik lust eigenlijk alles. ik ben alleen niet zo dol op ogen, hersenen, embrionaal voedsel (zag het eens op fear factor) of lichaamsdelen waaraan je te goed kan zien wat het is geweest (dus bijv. neus, anus (fearfactor jajaa...) of darmen .

insecten, zolang ze dood zijn zal ik het wel proberen
maar het ergste wat ik ooit op heb? ik heb ooit eens een eitje gekookt en toen ik het openmaakte zat tussen de dooier door al resten van iets dat er net aan het beginnen met groeien was...

owja, kikkerbilletjes in knoflookboter gebakken zijn lekker!
#ANONIEMzaterdag 10 december 2005 @ 13:53
Het meest "enge" moet een hapje zalmsalade zijn geweest Ik eet echt NIKS "engs" of onbekends. Wat de boer niet ken vreet ie nie, ik ben een boerentrien volgens mn schoonmoeder

Toen ik 5 was 1 keer een hapje balkenbrij gehad trouwens, gelijk weer uitgespuugd.
Pietverdrietzaterdag 10 december 2005 @ 13:57
Oh dear, heaven7, en je schoonmama heeft ongelijk, een boerentrien zou gewoon balkenbrij hebben gegeten.
Hikzaterdag 10 december 2005 @ 14:56
Ik heb niet echt "enge" dingen gegeten eigenlijk. Wel ándere dingen: sprinkhanen inderdaad, en lama, en cavia. En van die gigantische schelpdieren. Allemaal lekker eigenlijk.
zoalshetiszaterdag 10 december 2005 @ 15:23
ik zie vaak sushi met advocado. grappig genoeg is dat helemaal niet japans om te doen, wel lekker. tot zo ver het nieuws met zoalshetis.
henkSXzaterdag 10 december 2005 @ 15:29
Wat is kalfszwezerik eigenlijk voor iets. heb het nog nooit op.

Tripe vind ik ook he-le-maal niks.
We reden een paar jaar geleden op een prachtig binnenweggetje in Zuid Frankrijk, toen we bij een restaurant kwamen. Het zag er echt perfect uit. Omdat ik bijna geen Frans sprak bestelde ik zomaar wat. Was dus Tripe. heb twee happen opuit een soort van beleefdheid, maar kon het echt amper binnenhouden.
NorthernStarzaterdag 10 december 2005 @ 15:40
Oesters zijn geen 'eng' eten. Ik vind ze erg lekker. Zee-eten ben ik sowieso verzot op.

Ik zit al een tijdje te denken wat voor engs ik heb gegeten.

Dingen die me echt tegenstaan eet ik niet eigenlijk. Slakken, hersenen, testikels ed. begin ik niet aan. Hoewel het geen lang lijstje is. Het meeste wil ik wel proberen, dan is de nieuwsgierigheid toch sterker dan eventuele bedenkingen.

Gember, daar ga ik van over mijn nek. Maar da's wat anders.
Pietverdrietzaterdag 10 december 2005 @ 15:51
Dingen die ik absoluut niet eet zijn pap, daar moet ik echt van kokken, en Smac, das gewoon te smerig voor woorden, die kattenvoerlucht alleen al.
zoalshetiszaterdag 10 december 2005 @ 15:54
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Dingen die ik absoluut niet eet zijn pap, daar moet ik echt van kokken, en Smac, das gewoon te smerig voor woorden, die kattenvoerlucht alleen al.
en dikke soep?
Pietverdrietzaterdag 10 december 2005 @ 15:57
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:54 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

en dikke soep?
Zoals erwtensoep? Nee, daarbij niet. Echt alleen bij pap, die lucht alleen al.
zoalshetiszaterdag 10 december 2005 @ 16:02
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals erwtensoep? Nee, daarbij niet. Echt alleen bij pap, die lucht alleen al.
ik herken het. ben ook niet zo'n voorstander ervan. hoewel ik nog weet dat ik als kind die gekleurde pap van brinta (blauw en geel) wel lekker vond, maar misschien was dat meer omdat ik daarna stuiterend van de kleurstoffen door de buurt kon rennen.
Drive-rzaterdag 10 december 2005 @ 18:30
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 01:00 schreef golfer het volgende:
Recept voor Rocky Mountain Oysters

Ingredienten:

2 pond stierkalftestikels
Haha, ik zal hem een keer proberen. Ik eet eigenlijk wel vaker stierkalftestikels, hou ze altijd over bij de eigen slacht. Ik heb zelf wat geprobeerd in het restaurant (niet geserveerd natuurlijk, voor de intimi). Het lekkerste is om ze in plakjes even in de bloem te leggen en in geklaarde boter rustig te laten bruinen. Richting het einde lente ui en knoflook toevoegen en vrij natural eten.
Het heeft behoorlijk wat weg van kalfszwezerik. Iedereen die daar echt van houdt, kan een testikel zaker waarderen... maar weinigen die het ook echt zullen proberen, vrees ik. Verder eet ik volgens mij echt alles. De fransen kunnen mij met vrij weinig nog echt bang maken, mijn moeder heeft alles voor mijn 12e al een keer door mijn strot gedouwd, haha!
Duderinnetjezaterdag 10 december 2005 @ 20:04
Wat is tripe in godsnaam?
Pietverdrietzaterdag 10 december 2005 @ 20:08
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 20:04 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat is tripe in godsnaam?
Pens
Duderinnetjezaterdag 10 december 2005 @ 20:26
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 20:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pens
O dat is een maag toch?

Ken het alleen als hondenhap eigenlijk.
krakkemiekezaterdag 10 december 2005 @ 22:45
Tripe is vrij populair in Normandie en omstreken.
Mits goed schoongemaakt is het wel lekker.
In verse worst verwerkt heet het: andouillette, in droge worst: andouille.
Killer_Momzondag 11 december 2005 @ 00:14
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 20:26 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

O dat is een maag toch?

Ken het alleen als hondenhap eigenlijk.
ik ook, t stinkt, van de reuk word je al misselijk, en t ziet er niet uit, zelfs de honden stinken ernaar.
eten mensen dit ? kan t me niet voorstellen.
krakkemiekezondag 11 december 2005 @ 00:20
Ja Killer Mom, als het stinkt is het 'vuile pens'. Er is ook schone pens en voor mensen acceptabele pens, da's een lekkere ragout......
Killer_Momzondag 11 december 2005 @ 00:54
FOK is brak, 2 keer,
een paar NERTS inhuren die t echt weten is een goed idee,
Killer_Momzondag 11 december 2005 @ 01:01
mijn post komt er niet door.

volgende keer beter.
dutch-mammazondag 11 december 2005 @ 15:05
quote:
Op zondag 11 december 2005 00:20 schreef krakkemieke het volgende:
Ja Killer Mom, als het stinkt is het 'vuile pens'. Er is ook schone pens en voor mensen acceptabele pens, da's een lekkere ragout......
Rolpens, tripes... Lekkerrrrr!
Ik ben trouwens ook niet vies van oesters en octopus.
Sprinkhanen en maden heb ik nog niet geprobeerd, maar ach, waarom niet...

Het enige dat ik echt niet door mijn strot kan krijgen, is herve-kaas. Dat stinkt toch zo allerjezus erg, daar is doerian nog heilig bij... Voor de rest probeer ik zo ongeveer alles.
krakkemiekemaandag 12 december 2005 @ 22:13
Wat is herve-kaas? Doerian stinkt enorm, maar het smaakt wel lekker!
NorthernStarmaandag 12 december 2005 @ 23:02
Ik zou nog wel eens surströmming willen proberen

Surströmming (sour herring) is a Swedish delicacy consisting of fermented Baltic herring. Surströmming is sold in cans, and when opened they release a strong, foul smell. It is for this particular smell, which is similar to fish gone bad or garbage left out in the sun for a couple of days, that surströmming is infamous in popular culture, and it is often held that people who try surstömming can be confident that they will never forget it. Because of the smell, the dish is often eaten outdoors. However, the smell can be avoided if the can is opened under water.

The herring is caught in spring, when it is in prime condition and just about to spawn. Once tinned, the fermentation can begin. Half a year later, gases have built up sufficiently to cause the pressure inside the once cylindrical tins to bulge into a ball.

One story explaining the origins of this method of preservation is that it began long ago, when brining food was quite expensive due to the costs of salt. When fermentation was used, just enough salt was required to keep the fish from rotting. These unusual containers of Surströmming can now be found in supermarkets all over Sweden.


Dat is nu "eng voedsel" wat me wel iets lijkt.


Of anders een keer Lutefisk. Dat is vis die eerst een weekje in water moet liggen, dan een paar dagen in zeepsop ( ) en dan nog een dag op vijf opnieuw in water.

En dan heb je nog Gravlax wat begraven zalm betekent (grav = graf, lax = zalm).
De zalm komt op smaak doordat hij lichelijk aan het fermenteren (lees verrotten) is.

Maar Surströmming komt zeker eens op tafel
krakkemiekemaandag 12 december 2005 @ 23:12
Gravlax is heel normaal, ga dan eens naar Ijsland voor het verrotte haaievlees....
NorthernStarmaandag 12 december 2005 @ 23:18
quote:
Op maandag 12 december 2005 23:12 schreef krakkemieke het volgende:
Gravlax is heel normaal, ga dan eens naar Ijsland voor het verrotte haaievlees....
O ok. Het klinkt ook als de minst erge van de drie.

Ik heb surstromming inmiddels al gevonden. https://www.svenskexportmat.se/
krakkemiekemaandag 12 december 2005 @ 23:21
Gravlax is gewoon gemarineerde zalm, die kan je nog wel in Nederland kopen...
NorthernStarmaandag 12 december 2005 @ 23:25
quote:
Op maandag 12 december 2005 23:21 schreef krakkemieke het volgende:
Gravlax is gewoon gemarineerde zalm, die kan je nog wel in Nederland kopen...
Dat is dan niet zoals het traditioneel klaargemaakt werd

"Gravlax, also known as gravad lax or gravlaks means buried fish. The method of preparation involved burying fish (most often salmon, as well as herring and shark) in the ground, covering it with birch bark and stones, and allowing it to ferment for as little as four days to as long as several months. The longer the burial, the longer it could be preserved, but also the smellier the final product."
krakkemiekedinsdag 13 december 2005 @ 00:23
Jaja, leuk, dat ouderwetse.
Zuurkool wordt ook allang anders gemaakt, met dezelfde smaak.
krakkemiekedinsdag 13 december 2005 @ 00:24
En 'eng voedsel' voor veel mensen is maatjesharing al eng.....
NorthernStardinsdag 13 december 2005 @ 01:42
Best veel mensen vinden haring niet zo geweldig. Het is ook wel iets wat je moet leren eten.

De meeste buitenlanders deinzen ook behoorlijk terug als ze plots een haring met uitjes onder de neus krijgen
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 00:23 schreef krakkemieke het volgende:
Jaja, leuk, dat ouderwetse.
Zuurkool wordt ook allang anders gemaakt, met dezelfde smaak.
Ja ik was op zoek naar surstromming, was de naam vergeten, zodoende kwam ik die anderen tegen.
krakkemiekedinsdag 13 december 2005 @ 01:52
Northenstar:
veel mensen houden wel van noordse vis....
Zoals gravad lax!
golferdinsdag 13 december 2005 @ 02:21
Al die Zweeds, Noors, Deense lekkernijen heb ik wel eens gegeten en die vallen best wel mee.
Mr.Noodledinsdag 13 december 2005 @ 02:25
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 02:21 schreef golfer het volgende:
Al die Zweeds, Noors, Deense lekkernijen heb ik wel eens gegeten en die vallen best wel mee.
Een groot stuk Eland vlees met kerst is ook niet verkeerd, maar denk erom wel eerst toestemming aan de kerstman vragen, voordat je z'n geliefde rendiertje op eet
golferdinsdag 13 december 2005 @ 02:26
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 02:25 schreef Mr.Noodle het volgende:


Een groot stuk Eland vlees met kerst is ook niet verkeerd, maar denk erom wel eerst toestemming aan de kerstman vragen, voordat je z'n geliefde rendiertje op eet
Rendier uit Lapland is ook lekker.
NorthernStardinsdag 13 december 2005 @ 07:41
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 01:52 schreef krakkemieke het volgende:
Northenstar:
veel mensen houden wel van noordse vis....
Zoals gravad lax!
Ja dat begrijp ik. Zoals het tegenwoordig wordt bereid is het gewoon een zalm of visgerecht.

Een beetje zoals haggis als je het in een toeristisch restaurant in Edinburgh besteld. Als je het echt wilt eten moet je naar een cafe op het platteland.
BBQ-kipdinsdag 13 december 2005 @ 08:18
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 07:41 schreef NorthernStar het volgende:
Een beetje zoals haggis als je het in een toeristisch restaurant in Edinburgh besteld. Als je het echt wilt eten moet je naar een cafe op het platteland.
Onzin, de meeste pubs en restaurants in Edinburgh verkopen haggis gewoon van de slager, net zoals ze op het platteland doen.
Dan wordt het een beetje leuk op een bordje gedaan of het wordt als vulling van een kipfilet o.i.d. gebruikt, waarbij ze op het platteland misschien meer voor rustieke "opmaak" op het bord kiezen, maar het blijft hetzelfde spul.

Gravad Lax is tegenwoordig in Nederland in ieder geval gewoon koudgerookte zalm gemarineerd in dille (en nog wat kruiden). Niet gefermenteerd ofzo.
dutch-mammadinsdag 13 december 2005 @ 16:19
quote:
Op maandag 12 december 2005 22:13 schreef krakkemieke het volgende:
Wat is herve-kaas? Doerian stinkt enorm, maar het smaakt wel lekker!
Herve-kaas kreeg ik ooit van een Belgische vriendin, is Belgische kaas. Ik probeer altijd alles, maar dit brokje geconcentreerde zweetvoetlucht was me te heftig... :|
zoalshetisdinsdag 13 december 2005 @ 16:21
ik ben helemaal gek op stinkkaasjes! beetje lastig transporteren, maar oew man, kan je me er wakker voor maken. stuur voortaan maar per post door naar mij
dutch-mammadinsdag 13 december 2005 @ 16:21
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 00:24 schreef krakkemieke het volgende:
En 'eng voedsel' voor veel mensen is maatjesharing al eng.....
Ik heb Amerikanen ooit horen zeggen "ik ga écht geen rauwe vis eten!"

Vraag me af of ze wel sushi eten...
dutch-mammadinsdag 13 december 2005 @ 16:22
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:21 schreef zoalshetis het volgende:
ik ben helemaal gek op stinkkaasjes! beetje lastig transporteren, maar oew man, kan je me er wakker voor maken. stuur voortaan maar per post door naar mij
Per post! Ik hoor de nieuwsberichten al, over vermeende terroristische aanvallen met biowapens! :_O-
zoalshetisdinsdag 13 december 2005 @ 16:24
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:22 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Per post! Ik hoor de nieuwsberichten al, over vermeende terroristische aanvallen met biowapens! :_O-


(het tenenkaas imperium)
dutch-mammadinsdag 13 december 2005 @ 16:33
Pietverdrietdinsdag 13 december 2005 @ 16:42
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:21 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik heb Amerikanen ooit horen zeggen "ik ga écht geen rauwe vis eten!"

Vraag me af of ze wel sushi eten...
Haring is eigenlijk niet rauw, het is "gegaard" in de pekel en gerijpt door de sappen uit de alvlees klier.
zoalshetisdinsdag 13 december 2005 @ 16:43
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haring is eigenlijk niet rauw, het is "gegaard" in de pekel en gerijpt door de sappen uit de alvlees klier.
net als goed rundvlees lekker gerot (in duidelijke termen)
Pietverdrietdinsdag 13 december 2005 @ 16:55
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

net als goed rundvlees lekker gerot (in duidelijke termen)
Besterven is wat anders als verrotten.
zoalshetisdinsdag 13 december 2005 @ 17:06
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Besterven is wat anders als verrotten.
het klinkt mooier, maar is wel hetzelfde kwa proces.
Pietverdrietdinsdag 13 december 2005 @ 17:14
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 17:06 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

het klinkt mooier, maar is wel hetzelfde kwa proces.
Nee, dat is het niet.
Bij het besterven verdwijnt de lijkstijfheid (das een proces van het vlees zelf) en droogt het vlees in.
Bij verrotten zijn er bacterien die het vlees afbreken/veranderen.
Het veranderen van Melk in Yoghurt bv is wel rotten, een zgn nobele rot, net als bij bv druivensap.
Het besterven van vlees is meer zoiets als bv mouten (loopt mank, maar dat doen alle vergelijkingen)...
krakkemiekewoensdag 14 december 2005 @ 22:44
Ik zie het al voor me:
Nee hoor Amerikanen, maatjesharing is niet rauw, het is op de juiste manier verrot.....
Killer_Momdonderdag 15 december 2005 @ 00:33
quote:
Op dinsdag 13 december 2005 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is het niet.
Bij het besterven verdwijnt de lijkstijfheid (das een proces van het vlees zelf) en droogt het vlees in.
Bij verrotten zijn er bacterien die het vlees afbreken/veranderen.
Het veranderen van Melk in Yoghurt bv is wel rotten, een zgn nobele rot, net als bij bv druivensap.
Het besterven van vlees is meer zoiets als bv mouten (loopt mank, maar dat doen alle vergelijkingen)...
blijft me iets bij dat ze in Engeland , Fazanten 3 weken " laten hangen" ergens gelezen .....
lijkt me ook lang? is dat zo?
krakkemiekedonderdag 15 december 2005 @ 00:38
Dat lijkt me erg lang en ik dacht dat het tegenwoordig korter was.
Trouwens, ik heb begrepen dat een koe ook een paar dagen moet besterven?
Killer_Momdonderdag 15 december 2005 @ 00:49
[quote]Op donderdag 15 december 2005 00:38 schreef krakkemieke het volgende:
Dat lijkt me erg lang en ik dacht dat het tegenwoordig korter was.
Trouwens, ik heb begrepen dat een koe ook een paar dagen moet besterven?
[/quote
echt met die fazanten is zo, heb ik echt gezien, op BBC.
iets uit de vroegere jachtpartijen. beter voor t vlaas..
met die koe, is ook waar, zoals met al t geslachte vlees,
was bij de keuringsdiens van waren......
kip weet ik niet. en die Rammadan schapen ook niet.
iemand?
Pietverdrietdonderdag 15 december 2005 @ 06:36
quote:
Op donderdag 15 december 2005 00:33 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

blijft me iets bij dat ze in Engeland , Fazanten 3 weken " laten hangen" ergens gelezen .....
lijkt me ook lang? is dat zo?
klopt, wild hoort te besterven.
Drive-rdonderdag 15 december 2005 @ 08:59
quote:
Op donderdag 15 december 2005 00:33 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

blijft me iets bij dat ze in Engeland , Fazanten 3 weken " laten hangen" ergens gelezen .....
lijkt me ook lang? is dat zo?
Klopt, bij wild doe je dat. Een goed stuk rundvlees kan soms nog veel langer liggen...
Martijn_77donderdag 15 december 2005 @ 20:14
quote:
Op donderdag 15 december 2005 06:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

klopt, wild hoort te besterven.
En gebeurd dat nog steeds of mag dat niet meer van de keuringsdienst van waren?
Drive-rdonderdag 15 december 2005 @ 21:07
quote:
Op donderdag 15 december 2005 20:14 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En gebeurd dat nog steeds of mag dat niet meer van de keuringsdienst van waren?
Dat gebeurt nog steeds. Als je slager zelf slacht (ik zeg nadrukkelijk als...), dan gooit hij het ook niet direct in de toonbank... Een goeie biefstuk ligt ook een tijdje. De goeie wildhandelaar doet hetzelfde. De hazen hangen hier altijd 1 of 2 weken in de bijkeuken.
snijderdonderdag 15 december 2005 @ 21:24
Wat is "eng"? Ik probeer alles, al heb ik soms liever dat men mij pas achteraf verteld wat het nu was. Het idee is vaak erger dan de smaak. Zo waren de schapentestikels prima te eten. De rest van de dingen die hier voorbij zijn gekomen heb ik wel gegeten, insecten uitgezonderd.
Killer_Mommaandag 19 december 2005 @ 00:46
vandaag voor de eerste keer in een wok-restaurant geweest
dacht dat dat van die vreetschuren waren, deze helemaal niet, Mei Ling, in Eindhoven. Mandarin Hotel.
echt lekker en gezellig. heel rustig allemaal. [ kadootje van de kinderen, \ we. 25 ! jaar getrouwd }
we....ik dus, zag ook eten dat ik niet eet, inktvis, en iets van zee vruchten? een bende ongeregeld, krabbetjes, sterretjes, als je lang keek, kropen ze je bord op.
en dikke scampies, grijs-blauw, als je die wokt worden ze rose, dat weet ik wel, maar hoe die daar liggen ! plebs zooi...... ik heb er een, van iemands bord af gekregen, gewokt dus. , wel lekker,
sushi was er , wat er lekker aan is weet ik nog niet, schijnbaar moet je er een heleboel maggie overheen gooien, ik niet, wat een droge zooi met die rijst, die visjes eet ik er wel uit, de rest hoeft voor mij niet. ,
ik ben een barbaar. de salade bar, fruit, en soep is lekker. en buikspek,



zoalshetismaandag 19 december 2005 @ 00:56
drank ook goed?
Killer_Mommaandag 19 december 2005 @ 01:02
daar hadden ze geen verstand van, of moesel. of droge witte, of zure rose, droge rode,

heel die prut was niet te zuipen. 3 glaasjes moezel.........dus.
iokomaandag 19 december 2005 @ 01:51
Ik heb een keer maden (in loempia-tjes) gegeten en nasi met sprinkhanen. Verder de normale dingen, inktvis, oesters en balkenbrij.
Killer_Mommaandag 19 december 2005 @ 02:11
balkenbrij...............lekker! met zwartbrood, en stroop!
en ja, ik weet hoe t gemaakt wordt.
dutch-mammamaandag 19 december 2005 @ 07:33
quote:
Op maandag 19 december 2005 00:46 schreef Killer_Mom het volgende:
vandaag voor de eerste keer in een wok-restaurant geweest
dacht dat dat van die vreetschuren waren, deze helemaal niet, Mei Ling, in Eindhoven. Mandarin Hotel.
echt lekker en gezellig. heel rustig allemaal. [ kadootje van de kinderen, \ we. 25 ! jaar getrouwd }
Gefeliciteerd!
quote:
we....ik dus, zag ook eten dat ik niet eet, inktvis, en iets van zee vruchten? een bende ongeregeld, krabbetjes, sterretjes, als je lang keek, kropen ze je bord op.

lééfden ze nog?!?
quote:
en dikke scampies, grijs-blauw, als je die wokt worden ze rose, dat weet ik wel, maar hoe die daar liggen ! plebs zooi...... ik heb er een, van iemands bord af gekregen, gewokt dus. , wel lekker,
beetje rommelig dus...
quote:
sushi was er , wat er lekker aan is weet ik nog niet, schijnbaar moet je er een heleboel maggie overheen gooien, ik niet, wat een droge zooi met die rijst, die visjes eet ik er wel uit, de rest hoeft voor mij niet. , ik ben een barbaar. de salade bar, fruit, en soep is lekker. en buikspek,
Ach, barbaar... kwestie van smaak maar het is geen maggi wat je er overheen kiept, maar Japanse sojasaus!
dutch-mammamaandag 19 december 2005 @ 07:34
quote:
Op maandag 19 december 2005 02:11 schreef Killer_Mom het volgende:
balkenbrij...............lekker! met zwartbrood, en stroop!
en ja, ik weet hoe t gemaakt wordt.
Lekkerrrr! Zou het best wel weer willen eten, toch binnenkort maar eens de Keurslager bezoeken!
Killer_Mommaandag 19 december 2005 @ 17:41
dank je
Pietverdrietmaandag 19 december 2005 @ 17:49
quote:
Op maandag 19 december 2005 02:11 schreef Killer_Mom het volgende:
zwartbrood,
Zwartbrood? waar in Nederland noemen ze Roggebrood (type Pompernickel) zo?
Limburg?
iokomaandag 19 december 2005 @ 23:16
quote:
Op maandag 19 december 2005 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zwartbrood? waar in Nederland noemen ze Roggebrood (type Pompernickel) zo?
Limburg?
Yep
Bluesdonderdag 23 maart 2006 @ 19:59
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op donderdag 23 maart 2006 18:58 schreef NIels25 het volgende:
In indonesie Sate van de Hond op. En dat was best goed te doen! Zou het zo weer bestellen als ik in Azie ben!

Verders qua vlees...

Zebra in Zuid-Afrika was van de BBQ en erg lekker
Zebra Carpaccio in Kenia dat was de bom zo lekker
Kudu in Zuid-Afrika (soort van reuze hert) was best lekker
Curiositydonderdag 23 maart 2006 @ 21:48
quote:
Op woensdag 7 december 2005 01:29 schreef Leffe48 het volgende:
Tellen uitgespuugde olijfpitten die je aanziet als noten ook?
Hopeyvrijdag 24 maart 2006 @ 12:48
Koeieneus in Indonesie.
Ik zag het op een bordje van iemand liggen. Dus ik nieuwsgierig als ik ben vraag wat het is. En diegene wilde het dus niet zeggen. Maar vroeg dus of ik een stukje wilde proberen. En ik probeer gewoon alles he. Dus ik nam een stukje. En het was zo smerig. Ik ben niet dol op echt drooggebakken lever en dit was echt qua smaak het tienvoudige ervan. Ik probeerde het nog weg te slikken.. maar het lukte niet. Toen pas hoorde ik wat het was... yuk ja...

Voor de rest, zeevruchten jummie.. In Indonesie ook visselevertjes gegeten erg lekker.. alleen het soort van zeewier wat erbij werdt geserveerd was een beetje taai.
Voor de rest varkens/koeiemaag dus, kikkerbilletjes en zeekomkommer. En als kind vond ik het lekker om op de ogen van vissen te zuigen... Als kind he.. nu doe ik het niet meer...
1-of-6Billionvrijdag 24 maart 2006 @ 13:46
  • Alligator Het midden tussen varkensvlees (grijs) en witte vis.
  • Krekels. In een risotto. Was alleen maar knauwen op pantser. Tegenvaller
  • Zeeschildpad - Platgeslagen zoute varkenslap. Erg lekker
  • krakkemiekezaterdag 25 maart 2006 @ 21:56
    Eten jullie ook wangetjes van de vis? Da's lekker!
    zoalshetiszaterdag 25 maart 2006 @ 22:28
    quote:
    Op zaterdag 25 maart 2006 21:56 schreef krakkemieke het volgende:
    Eten jullie ook wangetjes van de vis? Da's lekker!
    mmmm de wangetjes van de markreel zijn o.a. heerlijk. net zoals dat lekkere stukje bij het heup gewricht van de kip.
    kabouter.mutszaterdag 25 maart 2006 @ 22:53
    quote:
    Op zaterdag 25 maart 2006 21:56 schreef krakkemieke het volgende:
    Eten jullie ook wangetjes van de vis? Da's lekker!
    Dat heet nou kibbeling.
    krakkemiekezondag 26 maart 2006 @ 00:19
    Kibbeling is malse vis imho.....
    Wangetjes zitten net naast de kieuwen...
    Dat is het meest malse beetje van de vis......
    brrrrrrtzondag 26 maart 2006 @ 05:25
    orejas de cierdo
    (varkensoren)

    taai jongen! niet weg te krijgen. Maar het was een Colombiaanse specialiteit die ze speciaal voor mij klaargemaakt hadden
    En ik was jong (17 ofzo) en ik liep naar de wc om het uit te spugen
    brrrrrrtzondag 26 maart 2006 @ 05:31
    quote:
    Op woensdag 7 december 2005 01:58 schreef golfer het volgende:
    Mag ik geloof ik, volgens mijn 'koshere' keuken, ook allemaal niet eten.
    Ik vond de eerste keer ham al erg eng.
    Garnalen niet ok,
    Maar sprinkhanen mag je weer wel.
    HAL9000Szondag 26 maart 2006 @ 05:38
    Dit vind ik echt het meest schokkende gerecht dat ik ooit gezien heb

    http://video.google.com/videoplay?docid=4941076843187915955&q=octopus
    brrrrrrtzondag 26 maart 2006 @ 05:43
    quote:
    Op woensdag 7 december 2005 09:09 schreef Againzender het volgende:
    Is toch muskusrat? Wil ik best eens proberen, al is het alleen maar om die teringbeesten eens terug te pakken. Meerdere keren mijn poot verzwikt door die pokkegangen van ze
    muskusratten zijn eigenlijk geen ratten. geimporteerde beesten uit zuid amerika. zie wikipedia
    en_door_slechtzondag 26 maart 2006 @ 05:49
    Rauw paard is erg lekker, die rauwe octopuspoten kunnen me niet zo bekoren. Die zuignappen zijn wat taai
    brrrrrrtzondag 26 maart 2006 @ 05:49
    quote:
    Op donderdag 23 maart 2006 19:59 schreef Bluezz het volgende:
    Uit een net gesloten topic :
    Zebra Carpaccio in Kenia dat was de bom zo lekker
    Zeker in de Carnivore :-)

    voor de rest zijn er in kenya weinig plekken waar je lekker kunt eten
    SHEzondag 26 maart 2006 @ 05:54
    Even denken..in het kader vreemd voedsel, is pens, hersenen,oog, lever, nieren, kloten, ( nee, niet de menselijke ) sprinkhanen, meelwormen, slang, haai en krokodil mijn slokdarm gepasseerd

    Slakken , kikkerbillen, octopus...vind ik niet zo spectaculair...is gewoon normaal voedsel lijkt me

    Ik zou nog wel rat willen proberen...Ik sta zo'n beetje voor alles wel open
    en_door_slechtzondag 26 maart 2006 @ 05:55
    Dan moet je toch eens naar Vietnam. Koe doodmaken en blond opdrinken als 't nog warm is.
    HAL9000Szondag 26 maart 2006 @ 05:56
    quote:
    Op zondag 26 maart 2006 05:54 schreef SHE het volgende:
    Even denken..in het kader vreemd voedsel, is pens, hersenen,oog, lever, nieren, kloten, ( nee, niet de menselijke ) sprinkhanen, meelwormen, slang, haai en krokodil mijn slokdarm gepasseerd

    Slakken lijkt me niet zo spectaculair
    Die eet je als tussendoortje lijkt me


    Ik zou nog wel rat willen proberen...Ik sta zo'n beetje voor alles wel open
    Wat was nou het meest ranzige uit die lijst van bizarre etenswaren?
    SHEzondag 26 maart 2006 @ 05:58
    Ik vond geen van allen vies

    Als het lekker is klaargemaakt, dan is niets vies...mits het voor menselijke consumptie geschikt is.
    Wel vond ik de meelwormen, psychisch moeilijk...dat komt omdat ik echt gruwel van maden. Sterker nog, als ik die beestjes zie ga ik kokhalzen.

    Dan is zo'n bord gewokte meelwormen wel even slikken
    Maar goed, ik kan me wel redelijk over dingen heenzetten..kwestie van mind over matter. Ze waren ook echt heerlijk!
    Dan was oog nog het minst favoriet...veel te taai
    en_door_slechtzondag 26 maart 2006 @ 06:00
    Oh, gewokt! Dan is toch niks moeilijk meer? Levend is een wat ander verhaal.
    SHEzondag 26 maart 2006 @ 06:10
    quote:
    Op woensdag 7 december 2005 10:32 schreef mirugai het volgende:

    [..]

    ff. ter info: sushi bestaat uit de woorden su (azijn) en shi (van meshi wat rijst betekent). Sushi bestaat dus altijd uit gezuurde rijst. De oorsprong van sushi ligt in het preserveren van vis met rijst (de rijst fermenteert en de alcohol die vrijkomt preserveert de vis zodat die langer houdbaar is), vergelijkbaar met het inleggen van groenten in zuur (alleen hadden ze in die tijd nog niet de beschikking over azijn). De klassieke edomae sushi bestaat voornamelijk uit geperste rijstballen (nigiri) en vis.
    Sashimi is net opgemaakte rauwe vis. Gewoon een stukje rauwe zalm neerkwakken is dus geen sashimi. Het moet netjes gesneden zijn in hapklare stukjes en netjes gerangschikt.

    Het zuur in de japanse rijst ( de azijn ) zorgt ervoor dat de vis gaart! zo is de tonijn helemaal niet gevaarlijk, want het gaart door de zuren.
    Sushi is dan ook geen rauwe vis, itt tot wat men hier nog weleens beweert.
    Sashimi is wel altijd rauw...komt geen kruidje of zuur aan te pas. Hooguit gegeten met wat wasabi of soja.

    Bij Sushi is het soms vrij onodig om wasabi toe te voegen, daar deze al in de sushi zit. Ik geloof zelfs dat het als beledigend kan wrden ervaren door de maker.
    Soja daarentegen is veelgebruikt. Alleen ook weer afhankelijk van het type...sommige sushi is gemarineerd en dus zonde om te verdoezelen met soja. Weer andere sushi mag je niet onderdompelen, maar giet je er overheen.
    Oh...en een sushi eet je in 1 hap....zitten prutten met je stokjes of erger nog met een vork en zo dat kleine kunstwerkje verwoesten is NOT DONE

    Nigirizushi daarentegen, bevat wel rauwe vis. Daar ligt het perfect gesneden plakje bovenop de rijst.
    SHEzondag 26 maart 2006 @ 06:11
    quote:
    Op zondag 26 maart 2006 06:00 schreef en_door_slecht het volgende:
    Oh, gewokt! Dan is toch niks moeilijk meer? Levend is een wat ander verhaal.
    Waarom zou ik het levend eten?
    Qua smaak voegt een beetje knoflook en olie veel meer toe...same goes voor slakken.
    Kan je wel tof doen en het rauw eten, maar ik vind de smaak dan vrij kansloos
    SHEzondag 26 maart 2006 @ 06:14
    quote:
    Op donderdag 8 december 2005 12:50 schreef clowncloon het volgende:
    Ik heb in een kloosterhotel in Gent voor het eerst (en laatst) escaloppes gegeten. Wijngaardslakken in een soort kruidneboter sausje. Mentaal op moeten voorbereiden en door het sausje was het weg te kauwen maar dat rubberige en taaie zal ik nooit echt lekker gaan vinden vrees ik...
    je bedoelt escargots

    escalope is een italiaans/frans gerecht met vlees ( kalf ) of gevogelte
    en_door_slechtzondag 26 maart 2006 @ 06:21
    quote:
    Op zondag 26 maart 2006 06:14 schreef SHE het volgende:

    [..]

    je bedoelt escargots

    escalope is een italiaans/frans gerecht met vlees ( kalf ) of gevogelte
    1-0 SHE
    Maar ik heb nooit meelwormen gehad, dus over de smaak kan ik niet oordelen. Wel over of 't smakelijk lijkt. En als 't ligt te bewegen kan ik me voorstellen dat je er iets meer moeite voor moet doen om 't weg te krijgen.
    Ringozondag 26 maart 2006 @ 06:24
    Schapekop, gekookt, vers uit de ketel, voor mijn ogen in stukken gehakt.
    Slappertjezondag 26 maart 2006 @ 06:27
    Escargots zijn goddelijk!!!

    Ander lekker apart voer dat ik op heb is oa. buffel, krokodil, kudu (soort antilope), slang en zebra.

    In de categorie te ranzig voor woorden; practisch al het orgaanvlees, spinkhanen gecoat in chocola (geintje van m'n pa) en rauwe inktvis.

    Een maandje Afrika doet wonderen voor je gastronomische ontwikkeling
    Ringozondag 26 maart 2006 @ 06:32
    Schildpad, ook een topper trouwens.

    Ligt-ie daar, ondersteboven met zijn schild op je bord, kop d'r nog aan, en jij mag 'm uitlepelen...
    Cutebutpsychomaandag 27 maart 2006 @ 16:21
    Toen ik nog een klein 4 jarig meisje was, heb ik eens wat pissebedjes opgegeten.
    Ik had ze gevonden onder een steen voor ons garagepad , en vond het zo leuk dat ze oprolden tot kleine balletjes wanneer je ze aanraakte. "Net dropjes".

    Het verhaaltje doet het goed op feestjes en partijen, maar ik walg nu zelf ontzettend van het idee. Maar is wel iets wat de kleine Cutebutpsycho ondernomen heeft in haar jonge jaren..
    Bluesmaandag 27 maart 2006 @ 16:25
    getverderrie
    en_door_slechtmaandag 27 maart 2006 @ 16:37
    Wie vrat in z'n jonge jaren geen zand uit de zandbak?
    Cutebutpsychomaandag 27 maart 2006 @ 16:44
    quote:
    Op maandag 27 maart 2006 16:37 schreef en_door_slecht het volgende:
    Wie vrat in z'n jonge jaren geen zand uit de zandbak?
    Dat deed ik dan weer niet. Ik hield het bij het hierboven beschreven pissebedjes verhaal.
    Ringomaandag 27 maart 2006 @ 16:45
    quote:
    Op maandag 27 maart 2006 16:37 schreef en_door_slecht het volgende:
    Wie vrat in z'n jonge jaren geen zand uit de zandbak?
    of poep.
    Bluesmaandag 27 maart 2006 @ 18:10
    Maar ehm, daar gaat het topic niet over he
    Isabeaumaandag 27 maart 2006 @ 18:30
    Ik dacht bij het begin van dit topic: ik eet nooit enge dingen, want alles wat ik eet vind ik niet eng anders zou ik het niet eten (ben ik nog te volgen).

    Maar dingen die langs zijn gekomen die ik wel heb gegeten: bloedworst, balkenbrij, slakken, alligator, oesters, kaviaar, rendier, sashimi, sushi.

    Wat ik nog nooit heb gegeten zijn insekten en ik heb ook helemaal niet de neiging dat ooit te gaan eten.
    Bluesmaandag 27 maart 2006 @ 18:35
    Gisteren bij Peking Express moesten ze om verder te mogen, levend gefrituurde vogelspinnen eten.
    Ze vonden het nog lekker ook, en 1 persoon had geprobeerd om het uit zijn gedachte te weren, en door er niet naar te kijken los te koppelen van de weerzin om het te eten.

    Het smaakte naar spek
    Dandilionmaandag 27 maart 2006 @ 22:31
    Het engste dier wat ik heb gegeten was krokodil, op een krokodillenfarm in Australie, was smakelijk.
    Het liefste dier kangaroe, nou dat is echt niet lekker!

    gekste dier ook in australie: groene mieren die smaakten naar limoen, lekker!!
    krakkemiekemaandag 27 maart 2006 @ 22:34
    Taaie slakken zijn te lang in de oven geweest....... Anders zijn ze ech wel mals!
    Twinkeltwinmaandag 27 maart 2006 @ 22:59
    Zwezerik:erg lekker als t goed klaargemaakt is.
    Slang: beeetje kipachtig
    Slakken:erg lekker als ze klaargemaakt zijn in knoflookboter

    Zwezerik: is een orgaan tussen de luchtpijp en borstbeen in, is belangrijk voor het afweersysteem van het kalf. Zodra het kalf volwassen wordt verschrompelt het orgaan. (mensen hebben dit orgaan ook trouwens)
    Drive-rdinsdag 28 maart 2006 @ 01:43
    Kom op, zaken als bloedworst, balkenbrij, slakken, oesters, kaviaar, sashimi, sushi, zwezerik, etc... zijn niet echt vreemd, of toch wel? Is iedereen dan inmiddels zover dat enkel Appie Heijn produkten nog als normaal worden gezien? Zwezerik, balkenbrij en bloedworst zijn toch echt normale produkten van het kalf/varken. Oesters, kaviaar, sashimi en sushi zijn niks meer dan vis, in deze gevallen echt wat rauw, maar dan nog... Slakken worden ook al eeuwen als normaal voedsel beschouwd...

    Ik verbaas me er toch vaak weer over. Mensen vinden zaken als lever, niertjes of ballen vreemd.... Produkten uit restvlees (balkenbrij, zure zult, bloedworst) zijn smerig...

    Eten mensen dan alleen nog maar supermarkt recepten? Of diners in restaurants waar enkel sate, spare ribs of biefstuk wordt geserveerd?
    Curiositydinsdag 28 maart 2006 @ 07:25
    Nou lekker een witte boterham met zure zult. (geen boerenzult), maar die je gesneden bij de vleeswaar vindt, heerlijk.
    krakkemiekedinsdag 28 maart 2006 @ 22:24
    Ja Driver, of het is vreemd, of je kan het je niet veroorloven.
    Als je gezellig wilt eten, ben je misschien niet geneigd om het risico te lopen dat niemand het lust.

    Dingen als balkenbrei en zult zijn ouderwets en dus nu niet zo bekend. Ik hou zelf niet van orgaanvlees.
    Maar dingen als zwezerik en oesters zijn gewoon te duur.
    Tha_Butchawoensdag 29 maart 2006 @ 11:00
    quote:
    Op dinsdag 28 maart 2006 01:43 schreef Drive-r het volgende:

    Ik verbaas me er toch vaak weer over. Mensen vinden zaken als lever, niertjes of ballen vreemd.... Produkten uit restvlees (balkenbrij, zure zult, bloedworst) zijn smerig...

    Eten mensen dan alleen nog maar supermarkt recepten? Of diners in restaurants waar enkel sate, spare ribs of biefstuk wordt geserveerd?
    ja, de gemiddelde NL wil niet zien dat en wat voor beest zijn lekker lapje vlees is/was.
    en daarnaast, hier word sowieso neergekeken op vlees van het 5e kwartier (voornl. orgaanvlees)
    doen ze in frankrijk toch beter.
    ik vind het altijd wel lekker, niertjes, lever zwezerik etc.

    en of oesters en zwezerik te duur zijn. zwezerik kan ik nog inkomen, maar oesters valt echt wel mee hoor, moet je gewoon weten waar te halen. ik haal voor minder dan een 10tje een kratje oesters. en daarbij, heeft ook met prioriteiten te maken.
    sommige mensen geven hun geld uit aan stappen of dure gadgets, andere mensen aan lekker eten (ik eigenlijk alles ).
    Pietverdrietwoensdag 29 maart 2006 @ 12:31
    Ik vind zwezerik eigenlijk weinig smaak hebben, is daarom waarschijnlijk vrij geliefd voor een orgaan, itt lever, nieren..
    Tha_Butchawoensdag 29 maart 2006 @ 22:21
    mm, en ganzen lever dan?
    Pietverdrietwoensdag 29 maart 2006 @ 22:23
    quote:
    Op woensdag 29 maart 2006 22:21 schreef Tha_Butcha het volgende:
    mm, en ganzen lever dan?
    wordt afaik meer over gesproken dan gegeten.
    krakkemiekedonderdag 30 maart 2006 @ 01:22
    Ik heb als leverhater onlangs ganzelever gegeten.
    Ik begrijp wel waarom sommige mensen het lekker vinden, maar het smaakte mij nog teveel naar lever.
    editor2zaterdag 8 april 2006 @ 12:14
    Voor diegenen die oesters niet lekker vinden. Kijk ff hier en zeg dat je het nog niet lekker vindt.
    Bar_en_Marzaterdag 8 april 2006 @ 14:21
    gefrituurde sprinkhanen vond ik toendertijd wel jammy (1996)
    lindaatjuhdonderdag 27 juli 2006 @ 13:13
    De raarste dingen die ik heb gegeten zijn gefrituurde sprinkhanen (homemaid, haha) en levende meelwormen. Die sprinkhanen waren superlekker, maar die meelwormen waren wel een beetje ranzig. Geen lekkere smaak en als je ze kapot bijt spatten ze in je mond open.
    Duderinnetjedonderdag 27 juli 2006 @ 13:17
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 13:13 schreef lindaatjuh het volgende:
    De raarste dingen die ik heb gegeten zijn gefrituurde sprinkhanen (homemaid, haha) en levende meelwormen. Die sprinkhanen waren superlekker, maar die meelwormen waren wel een beetje ranzig. Geen lekkere smaak en als je ze kapot bijt spatten ze in je mond open.
    Waaróm lieve Linda, waaróm heb je levende wormen gegeten.

    Die vraag houdt mij nu al twee minuten wakker!
    Duderinnetjedonderdag 27 juli 2006 @ 13:30
    En toch al wel een stief kwartiertje inmiddels.
    lindaatjuhdonderdag 27 juli 2006 @ 13:50
    Haha, tja dat zijn van die dingen die je een keertje geprobeerd moet hebben vonden ik en een aantal vrienden van me.
    Zo, kun jij weer met een gerust hart gaan slapen... Weltrusten
    Allochtoondonderdag 27 juli 2006 @ 13:53
    quote:
    Op woensdag 7 december 2005 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
    Eng eten vind ik eigenlijk eten dat een enorme keten achter zich heeft voordat het op je bord beland.
    Ik denk dan aan droge soep uit een zakje bijvoorbeeld
    Meest intelligente reactie.
    lindaatjuhdonderdag 27 juli 2006 @ 13:55
    WHAHAHA zo ja, wie dat durft!!
    LENUSdonderdag 27 juli 2006 @ 14:38
    Ik snap niet waarom mensen het spannend vinden om raar voedsel te gaan eten. Raar voedsel als in: hersenen, ogen, tong en maag. Het zal wel de status zijn (kijk mij eens ontwikkeld in de gastronomie zijn).

    Het "raarste" wat ik gegeten heb is een kreeft die ik uit een aquarium mocht aanwijzen
    lindaatjuhdonderdag 27 juli 2006 @ 14:43
    Dat lijkt me ook wel raar. Aanwijzen welke je wilt eten.
    Een tijdje geleden in Luxemburg wilde we zo'n kreeft in de supermarkt kopen en loslaten in de rivier. Maar was toch een beetje te duur haha.
    Pietverdrietdonderdag 27 juli 2006 @ 15:09
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 14:38 schreef LENUS het volgende:
    Ik snap niet waarom mensen het spannend vinden om raar voedsel te gaan eten. Raar voedsel als in: hersenen, ogen, tong en maag. Het zal wel de status zijn (kijk mij eens ontwikkeld in de gastronomie zijn).

    Het "raarste" wat ik gegeten heb is een kreeft die ik uit een aquarium mocht aanwijzen
    Wat is er raar aan tong?
    Kalfshersens mag je helaas niet (meer) eten maar is zeker niet vreemd, kalfshersens is een heel normaal gerecht, en waar denk je dat Cervelaat worst zijn naam vandaan haalt? (hint, Cerveau is frans voor hersens)
    Pietverdrietdonderdag 27 juli 2006 @ 15:09
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 14:43 schreef lindaatjuh het volgende:
    Dat lijkt me ook wel raar. Aanwijzen welke je wilt eten.
    Een tijdje geleden in Luxemburg wilde we zo'n kreeft in de supermarkt kopen en loslaten in de rivier. Maar was toch een beetje te duur haha.
    Dan gaat ie dood, kreeft is een zeebeest
    LENUSdonderdag 27 juli 2006 @ 15:28
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Wat is er raar aan tong?
    Kalfshersens mag je helaas niet (meer) eten maar is zeker niet vreemd, kalfshersens is een heel normaal gerecht, en waar denk je dat Cervelaat worst zijn naam vandaan haalt? (hint, Cerveau is frans voor hersens)
    Het zijn zeer onconventionele producten in de doorsnee westerse maatschappij, en dan maakt het vreemd. Aan de reacties te lezen, vinden velen het ook niet speciaal smaken of eerder goor (hersenen en maag o.a.). Dus waarom toch eten?
    GSidonderdag 27 juli 2006 @ 15:29
    Het raarste wat ik ooit gegeten heb zijn Escargots. Was goed te doen, ik verpestte alleen de eetlust van mijn vriendin destijds omdat het eruit halen met dat vorkje zo een slurpend geluid veroorzaakte.

    Verder vraag ik mij af wat mensen uit de landen met "rare eetgewoontes" denken van onze hollandse keuken.

    Misschien walgt een Japanner wel bij de gedachte van bloedworst ofzo
    golferdonderdag 27 juli 2006 @ 15:29
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:


    Dan gaat ie dood, kreeft is een zeebeest
    Tenzij het natuurlijk een rivierkreeftje was.
    Pietverdrietdonderdag 27 juli 2006 @ 15:30
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:29 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Tenzij het natuurlijk een rivierkreeftje was.
    Die zijn dan weer erg betaalbaar
    Duderinnetjedonderdag 27 juli 2006 @ 15:33
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:29 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Tenzij het natuurlijk een rivierkreeftjuh was.
    tjuh! Je moet alles doen met tjuh! Lindatjuh wilde een kreeftjuh in het riviertjuh zetten, maar zoals PietjuhVerdrietjuh zei, gaat die dan naar zijn grootjuh.

    Maar goed dat je het niet hebt gedaan Lindatjuh, of was het inderdaad een rivierkreeftjuh, zoals golfertjuh zegt??
    lindaatjuhdonderdag 27 juli 2006 @ 15:33
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Dan gaat ie dood, kreeft is een zeebeest
    als je hem opeet gaat ie ook dood
    Pietverdrietdonderdag 27 juli 2006 @ 15:34
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:28 schreef LENUS het volgende:

    [..]

    Het zijn zeer onconventionele producten in de doorsnee westerse maatschappij, en dan maakt het vreemd. Aan de reacties te lezen, vinden velen het ook niet speciaal smaken of eerder goor (hersenen en maag o.a.). Dus waarom toch eten?
    In landen in oost of zuideuropa waren kalfshersens een normaal product tot de BSE om de hoek kwam, en varkenshersen worden in oosteuropa nog veel gegeten.
    Verder, tong is ook in NL een normaal product, een delicatesse zelfs.
    golferdonderdag 27 juli 2006 @ 15:36
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:33 schreef Duderinnetje het volgende:


    tjuh! Je moet alles doen met tjuh! Lindatjuh wilde een kreeftjuh in het riviertjuh zetten, maar zoals PietjuhVerdrietjuh zei, gaat die dan naar zijn grootjuh.

    Maar goed dat je het niet hebt gedaan Lindatjuh, of was het inderdaad een rivierkreeftjuh, zoals golfertjuh zegt??
    Tijd voor je pilletjuh, Duderinnetjuh?
    Duderinnetjedonderdag 27 juli 2006 @ 15:38
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:36 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Tijd voor je pilletjuh, Duderinnetjuh?
    O goed dat je het zegt ja!
    Pietverdrietdonderdag 27 juli 2006 @ 15:39
    Je avatar past iig perfect bij die post net, Duderinnetje!
    Duderinnetjedonderdag 27 juli 2006 @ 15:45
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
    Je avatar past iig perfect bij die post net, Duderinnetje!
    Duderinnutjuh!!
    lindaatjuhdonderdag 27 juli 2006 @ 15:48
    goed dat ik het niet gedaan heb he!
    al betwijfel ik of die kreeft niet liever dood was gegaan in kout zoet water in plaats van in een pan met kokend zoet water...
    Pietverdrietdonderdag 27 juli 2006 @ 15:56
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 15:48 schreef lindaatjuh het volgende:
    goed dat ik het niet gedaan heb he!
    al betwijfel ik of die kreeft niet liever dood was gegaan in kout zoet water in plaats van in een pan met kokend zoet water...
    Ik denk dat ie liever snel gekookt was, het lijkt me erger om op te zwellen tot je organen het begeven.
    lindaatjuhdonderdag 27 juli 2006 @ 16:01
    hmm lijkt me ook niet echt lekker nee.
    het lijkt me allebei geen pretje
    Pietverdrietdonderdag 27 juli 2006 @ 16:04
    quote:
    Op donderdag 27 juli 2006 16:01 schreef lindaatjuh het volgende:
    hmm lijkt me ook niet echt lekker nee.
    het lijkt me allebei geen pretje
    Maar wel lekker, zo een kreeft.
    Met een hollandaise, nieuwe aardappeltjes en verse groente..
    Mmmm
    Tuvai.netdonderdag 27 juli 2006 @ 16:20
    Octopus vind ik heerlijk en eet ik ook vrij regelmatig als ik uit ga eten. Heb ook eens een keer kippenlevertjes geprobeerd maar die vond ik zum kotsen.
    sieskezondag 30 juli 2006 @ 15:51
    oh man, langoustine is heelijk. Ik vond het er een beetje hmm uitzien, die poten, maar is echt lekker. Al die andere dingen zoals sprinkhaan, maden, kakkerlakken en gefrituurde vogelspinnen, ik hou me wel bij frikandellen. Ik wil niet herinnerd worden aan wat daarin zit, maar ze zijn wel lekker!!
    Beter dan deze alternatieven, dacht ik zo.
    Als het dan echt moet, wil ik nog wel halfrauwe tonijn eten, is ook lekker. Maar verder wil ik niet echt gaan. Nee dank je
    mAst3rb33rmaandag 31 juli 2006 @ 12:49
    quote:
    Op zondag 30 juli 2006 15:51 schreef sieske het volgende:
    ... ik hou me wel bij frikandellen. Ik wil niet herinnerd worden aan wat daarin zit, maar ze zijn wel lekker!!...
    Wat zit er volgens jou dan in Frikandellen?
    Het is echt een broodje aap verhaal dat er koeienogen en uiers en noem maar op in zitten, zie hier.