Biomedisch is dan ook geen beta-studie....quote:Op vrijdag 28 november 2008 22:41 schreef ChRoNiC het volgende:
[..]
Met biomedisch is dat goed te combineren hoor. Zo ontzettend moeilijk is het allemaal niet. Ken genoeg mensen die bijv. naast geneeskunde of bmw rechten of een taal studeren.
quote:Op vrijdag 20 juni 2008 16:59 schreef GlowMouse het volgende:
Je volgt geen colleges, doet geen tentamens, makkelijk zat
Iedereen met een vwo diploma kan wel twee studies beginnen. Ik vind het pas echt een prestatie als je genoeg discipline kunt opbrengen om ze allebei af te ronden.quote:
Onder beta-wetenschappen verstaan we wiskunde, natuurwetenschappen, energie- en milieukunde, technische wetenschappen en medische wetenschappen.quote:Op zaterdag 29 november 2008 07:13 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Biomedisch is dan ook geen beta-studie....
Ben blij dat je er zo over denkt, in mijn omgeving wordt het namelijk afgeraden. ''Dat is wel heel zwaar hoor, ik denk niet dat je dat aankunt'' Ook horrorverhalen over hoe zwaar Biomedisch wel niet zou zijn, dat je er minstens 60 uur in de week aan kwijt bent. Niet echt bemoedigend, dus wel fijn om eens wat anders te horen.quote:Op vrijdag 28 november 2008 22:41 schreef ChRoNiC het volgende:
[..]
Met biomedisch is dat goed te combineren hoor. Zo ontzettend moeilijk is het allemaal niet. Ken genoeg mensen die bijv. naast geneeskunde of bmw rechten of een taal studeren.
Als je dat verstaat onder 'succesvol', mee eensch.quote:Op zaterdag 29 november 2008 17:46 schreef Pyjama het volgende:
[..]
Iedereen met een vwo diploma kan wel twee studies beginnen. Ik vind het pas echt een prestatie als je genoeg discipline kunt opbrengen om ze allebei af te ronden.
[..]
Maar ik versta dat er niet onder... meer de studies zoals die in Delft gegeven worden -(bouwkunde+IO)quote:Onder beta-wetenschappen verstaan we wiskunde, natuurwetenschappen, energie- en milieukunde, technische wetenschappen en medische wetenschappen.
Bron
Daar heb je behoorlijk veel mazzel mee dat dit zo kan. Er zijn ook studies (bijv aan de UL, rechten) waar daar een heel stuk moeilijker over gedaan wordt.quote:Op zondag 30 november 2008 11:27 schreef Horloge het volgende:
Lastig is wel dat men een 80% aanwezigheidsplicht heeft bij Wijsbegeerte. Die kan ik dus never nooit halen omdat de colleges grotendeels overlappen. Het probleem heb ik aangekaart bij de Examencommissie, die heeft besloten dat er met elke leraar individueel afspraken gemaakt moeten worden over oplossingen. Verre van ideaal natuurlijk, hoewel de docent van het vak dat ik nu volg er wel relaxed over is. Als ik (net als de 'gewone' studenten) de opdrachten ter voorbereiding van de colleges gewoon maak, word ik toegelaten tot het tentamen.
Zwaar overtrokken zeg, echt niet zo ontzettend moeilijk hoorquote:Op zaterdag 29 november 2008 17:50 schreef Pyjama het volgende:
[..]
Ben blij dat je er zo over denkt, in mijn omgeving wordt het namelijk afgeraden. ''Dat is wel heel zwaar hoor, ik denk niet dat je dat aankunt'' Ook horrorverhalen over hoe zwaar Biomedisch wel niet zou zijn, dat je er minstens 60 uur in de week aan kwijt bent. Niet echt bemoedigend, dus wel fijn om eens wat anders te horen.
Aan de UvA is het eerste jaar dacht ik gecombineerd: Economie & Bedrijfskunde. Die naam staat ook op je bul.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 17:28 schreef Matthijs- het volgende:
Ik ben examenleerling vwo en heb me ingeschreven voor de studie bedrijfskunde aan de erasmus universiteit rotterdam. Alhoewel ik 100% zeker van deze keuze ben vind ik het ver-schrik-ke-lijk jammer dat ik nu dus geen economie ga studeren... of toch wel? Zou het te combineren zijn? Zijn er insiders op de site aanwezig?
Spinor doe je dat aan de TU/e? Zo ja zet eens even je PM box aan plzquote:Op maandag 5 december 2005 14:26 schreef spinor het volgende:
Ik doe nu wiskunde naast informatica en dat kan je makkelijk combineren aangezien het grootste gedeelte van informatica kinderachtig makkelijk is (en ik toevallig ook niet zo heel veel vakken meer voor informatica hoef te doen en dus veel tijd over heb).
Is dat niet treurig? Dit is ook het geval voor mijn studie.quote:Op woensdag 14 januari 2009 04:33 schreef Bolkesteijn het volgende:
Zo doe ik dat bij m'n economiestudie ook. Als je alles gewoon door leest en de tentamens voorbereid door even een pak opgaven te maken heb je geen colleges nodig. Ik volg alleen de verplichte werkcolleges.
Medische wetenschappen zijn echt geen beta-wetenschappen. Die lui kunnen nog niet eens een integraal uitrekenen. Technische wetenschappen, wiskunde en de natuurwetenschappen, dat zijn beta-wetenschappen.quote:Op zaterdag 29 november 2008 17:46 schreef Pyjama het volgende:
Onder beta-wetenschappen verstaan we wiskunde, natuurwetenschappen, energie- en milieukunde, technische wetenschappen en medische wetenschappen.
Bron
Zeker, maar ik heb mij daar maar bij neergelegd.quote:Op woensdag 14 januari 2009 04:36 schreef Registratiedienst het volgende:
Is dat niet treurig?
quote:De hoorcolleges en werkgroepen zijn overbodig (handig voor bonuspunt), en de boeken hoeven ook niet heel erg grondig bestudeerd te worden om een 6/7/8 te halen..
.
Toen ik nog civiele techniek studeerde was ik echt 35 uur per week er aan kwijt. Stof doorwerken, ontwerpopdrachten maken, de nodige wiskunde tot je nemen etc. Er gaapt echt een enorm gat tussen de beta-studies en de andere studies. De beta-studies hebben echt een veel hoger niveau, zo veel hoger dat het echt beschamend is dat beide groepen als WO-studie gezien worden.quote:Ik vraag mij soms wel af of ik wel een WO-studie of een MBO-opleiding volg..
quote:Op woensdag 14 januari 2009 04:40 schreef Ole het volgende:
yup
1) bestudeer de inhoudsopgave (=structuur van het boek duhhh)
2) verzamel eerder afgenomen tentamenvragen
3).... zorg dat je punt 1) en 2) kunt dromen
en je hebt iig een voldoende binnen
Met dank aan je uiterst serieuze medestudenten en vooral aan het bekostigingssysteem van het HBO/ WO van de laatste 15 jaar
Een goede verbetering zou al zijn om wiskunde B verplicht te stellen voor economie-studenten. Dan valt 75 % af zodat je het niveau van de studie flink kan verhogen zonder dat je enorme uitval percentages krijgt.quote:Op woensdag 14 januari 2009 04:48 schreef Registratiedienst het volgende:
Wat denken jullie?
Wat is 't nut van een intergraal uitrekenen?quote:Op woensdag 14 januari 2009 04:41 schreef Bolkesteijn het volgende:
Die lui kunnen nog niet eens een integraal uitrekenen.
Dat hangt van de integraal af.quote:Op woensdag 14 januari 2009 04:51 schreef kraaksandaal het volgende:
Wat is 't nut van een intergraal uitrekenen?
Door het algebraïsch aan te pakken kun je bepaalde verbanden ontdekken die je met de rekenmachine niet op zouden vallen. Misschien kun wel een bepaalde variabele geheel weg strepen doordat het uiteindelijk zowel in de teller als in de noemer van een bepaalde breuk staat. Misschien komt het, als je het vereenvoudigd wel uit op 1, dan hoef je niet eens je rekenmachine te pakken.quote:Op woensdag 14 januari 2009 04:57 schreef kraaksandaal het volgende:
Daar heb je toch een rekenmachine voor? Dodelijk vervelend vond ik 't om die dingen uit te rekenen.
Het omgekeerde van differentiëren is 't dat snap ik ook nog wel.quote:Op woensdag 14 januari 2009 05:02 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Door het algebraïsch aan te pakken kun je bepaalde verbanden ontdekken die je met de rekenmachine niet op zouden vallen. Misschien kun wel een bepaalde variabele geheel weg strepen doordat het uiteindelijk zowel in de teller als in de noemer van een bepaalde breuk staat. Misschien komt het, als je het vereenvoudigd wel uit op 1, dan hoef je niet eens je rekenmachine te pakken.
Ligt eraan over welke studie je het hebt. Ik denk zeker niet dat het overgrote deel die studies doen zoals elektrotechniek, wiskunde, natuurkunde of informatica gemakzuchtig doen over hun studie. Echter als iemand wiskunde en natuurkunde of informatica tegelijk studeert kan ik dat wel begrijpen omdat die vakken elkaar gewoon heel erg veel overlappen. Dus dan zou ik het niet echt gemakzuchtig willen noemen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |