abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63335523
Hé, een dubbelganger
pi_63336065
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 09:35 schreef Axia het volgende:
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee?

Gewoon het normale standaard recept volgen
maar inplaats van een vanille stokje bij je room te doen , doe je er wat mokka poeder door ( dus oploskoffie met mokka smaak)
pi_63337752
Ik heb eigenlijk nog nooit een creme brulee gegeten. Maar eens proberen in een restaurant.
  woensdag 19 november 2008 @ 10:04:13 #104
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_63338444
O, voor dat geld wil ik wel een gasbrandertje aanschaffen!

Crème brûlée!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_63341195
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:58 schreef -Mellow- het volgende:
Maar na de grill kan ie toch afkoelen? Die gekarameliseerde suiker blijft toch gewoon?

Ik heb ook wel eens warme creme brulee gehad, ook lekker.

Maar t lijkt mij ook wel wat om in de weer te gaan met zo'n gasbrander
Ik vind het juist lekker als de vulling ook warm is
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 19 november 2008 @ 11:56:28 #106
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63341322
quote:
Op woensdag 19 november 2008 11:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik vind het juist lekker als de vulling ook warm is
Ja ik dus ook.

Tis geen geld natuurlijk, die 8 euro voor een gasbrandertje.... maar ik heb nogal ruimtegebrek in mijn keuken voor dat soort overbodige luxe
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63342441
tvp
  woensdag 19 november 2008 @ 12:49:24 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63342758
Ik heb ooit een gasbrander bij de Gamma gekocht, speciaal voor in de keuken. Dat zei dingetje, van Saturday Kitchen, James Martin. Nou, ik weet niet, ik moet me er nog eens in verdiepen, maar een doorslaand succes is het niet! Het brandt wel, maar daarna stinkt het naar gas of iets. Bluh. Vraag me af hoe dat met andere brandertjes zit.

Iemand verstand van gas?
pi_63342958
quote:
Op woensdag 19 november 2008 12:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb ooit een gasbrander bij de Gamma gekocht, speciaal voor in de keuken. Dat zei dingetje, van Saturday Kitchen, James Martin. Nou, ik weet niet, ik moet me er nog eens in verdiepen, maar een doorslaand succes is het niet! Het brandt wel, maar daarna stinkt het naar gas of iets. Bluh. Vraag me af hoe dat met andere brandertjes zit.

Iemand verstand van gas?
Nou het hoort niet echt naar gas te ruiken. Heb je niet de verkeerde gasflessen gekocht? Of scheetjes gas?
  woensdag 19 november 2008 @ 13:25:31 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63343711
't Is een butaan propaan mix. En als ik zo rondgoogle branden die keukenbrandertjes op aanstekergas en dat is ook een butaan propaan mix.
pi_63528158
iemand die van de xenos gekocht en geprobeerd?
en hoe beviel die?
pi_63528814
Heb het wel gekocht, maar nog niet geprobeerd. Moet eerst een flesje gas halen. Die koop ik morgen wel ff zodat ik het kan uitproberen.
pi_63548744
heeft niemand hier last van eier-smaak in de creme brulee, omdat je er veel eieren voor nodig hebt? Nou bedoel ik niet n beetje eiersmaak, maar alsof je n in room geweekte omelet naar binnen werkt? Het kan ook aan mij liggen, dat ik weer te zeikerig ben ofzo (heb ik ook bij zelfgemaakte cake, daar proef ik de bloem en dan vind ik hem niet lekker en dan gooi ik hem weg)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_63560674
quote:
Op woensdag 19 november 2008 13:25 schreef RobinOok het volgende:
't Is een butaan propaan mix. En als ik zo rondgoogle branden die keukenbrandertjes op aanstekergas en dat is ook een butaan propaan mix.
Ik vind het niet stinken bij mijn brander, met van die bussen uit de kookwinkel (duur ).
De ene butaan-propaanmix is de andere niet; zijn de verhoudingen van beide gassen gelijk?

Sieske, ik heb een redelijke ei-fobie (daarom lust ik dus echt geen wentelteefjes), maar bij crème brulée is het me nooit opgevallen
pi_63562041
quote:
Op woensdag 26 november 2008 22:02 schreef sieske het volgende:
heeft niemand hier last van eier-smaak in de creme brulee, omdat je er veel eieren voor nodig hebt? Nou bedoel ik niet n beetje eiersmaak, maar alsof je n in room geweekte omelet naar binnen werkt? Het kan ook aan mij liggen, dat ik weer te zeikerig ben ofzo (heb ik ook bij zelfgemaakte cake, daar proef ik de bloem en dan vind ik hem niet lekker en dan gooi ik hem weg)
Nou ik denk niet dat je te zeikerig bent, dat zou toch niet echt de bedoeling moeten zijn. Ik weet nog van de eerste paar keren dat ik creme brulee maakte dat de eieren ook gingen stollen en dat is niet bepaald lekker. Hoe maak je de creme brulee in de oven? Misschien staat je oven te hoog? Als je het niet in de oven maakt zou je het ook eens alleen in een pannetje kunnen proberen.
Oh, and that's a bad miss!
pi_63572406
quote:
Op donderdag 27 november 2008 12:14 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Ik weet nog van de eerste paar keren dat ik creme brulee maakte dat de eieren ook gingen stollen en dat is niet bepaald lekker
dan heb je idd van die klontjes gestold eigeel erin, da's zo zonde, dat verziekt te hele smaak.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 27 november 2008 @ 19:45:22 #117
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_63573846
In de folder van de Lidl van volgende week staat trouwens ook zo'n gasbrandertje, die kost ¤19,99.
The Police 08-06-2008
pi_63579726
Ik heb vandaag eentje bij de Xenos gekocht (hij was nog niet binnen gekomen) ik moet zeggen dat hij er erg mooi en stevig uitziet! Vind het ook nogal een verschil met de Lidl..

Alleen er stond op voor u en onze veiligheid leveren wij deze brander exclusief gas....druk ik op het knopje zit er gewoon gas in

[ Bericht 40% gewijzigd door Trusten op 27-11-2008 22:28:14 ]
pi_64005526
zucht.. vandaag een tweede poging tot het maken van crème brûlée gedaan. als ik nou eerder hier had gelezen was het misschien wel gelukt.. roeren tot je een soort vla-achtige brei hebt dus. heb helaas niet genoeg eieren voor een derde poging ..
pi_64006541
hmm, heb het spul gewoon nog even terug in de oven gezet (bij ons moet alles eigenlijk langer in de oven dan voorgeschreven) en nu begint het wel dikkig te worden. dus ik heb nog maar even geduld .
  zondag 14 december 2008 @ 17:13:01 #121
3185 Adelante
To let it go now
pi_64009569


35 euro voor een gasbrander en 4 terracotta schaaltjes
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_64013596
geduld is een schone zaak, 2 keer zolang in de oven, en ik heb net héérlijke zelfgemaakte crème brûlée gegeten
pi_64100721
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker!
pi_64100843
quote:
Op woensdag 17 december 2008 21:07 schreef samara het volgende:
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker!
Goede tip. Zaterdag even halen. heb het nog nooit gegeten en ben er wel benieuwd naar.
  donderdag 18 december 2008 @ 01:34:19 #125
64307 Untouchables
Kun je weven, weef dan mee
pi_64108363
quote:
Op woensdag 30 november 2005 11:05 schreef Coolfool het volgende:
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt.
Dat zal een aparte creme brulee geweest zijn.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')